tw_wielgus 31.12.10, 10:19 Przecież i tak w nią nie uwierzycie i będziecie dalej snuć teorie spiskowe? Dlatego pozwolę się zapytać dlaczego prawdy o tragedii pod Smoleńskiem domagają się Ci którzy kierując się swoją naturą i tak w nią nie uwierzą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tw_wielgus Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 10:33 Którą? Bo jak do tej pory to wyprodukowali ich taką ilosć że już się sami w tym pogubili. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 10:35 To nieistotne. W każdą, byle "swoją". Nieważne, że bez sensu i nie do pogodzenia. Teraz na topie jest mgła. Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 10:43 ave.duce napisała: > To nieistotne. W każdą, byle "swoją". Nieważne, że bez sensu i nie do pogodzeni > a. > Teraz na topie jest mgła. Nieaktualne,teraz na topie jest,że piloci nie znali języka rosyjskiego choć pierwszy pilot właśnie w tym języku się porozumiewał,nikt nie pyta dlaczego ruscy nie znali języka angielskiego,który jest językiem porozumiewawczym w lotnictwie. Teraz na topie jest nagłe olśnienie eksperta Gruszczyka i Latkowskiego,że dowódcą Tu-154 nie był kapitan Protasiuk tylko gen.Błasik jako najstarszy ranga,choć faktycznie gen.Gągor miał wyższy stopień. Kiedy upadła prawda,że Błasik siedział za sterami uporczywie chwycono się następnej "prawdy" itd.itp. Prawd jest wiele w tym konkretnym przypadku.Która jest prawdziwa? to zależy od strony. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:06 Jeżeli byłbyś w wojsku chociaż przez jeden dzień to wiedziałbyś, co się dzieje w pułku kiedy przyjeżdża generał. Malowanie trawy na zielono to tylko drobny przykład w jaką panikę wpadają dowódcy. Spostrzeżenia Gruszczyka i Latkowskiego uważam za więcej niż prawdopodobne. Ale... nikt Ci nie karze wierzyć możesz sobie dalej słuchac RM. Co do spostrzeżenia o rozmnażaniu się prawd pod wpływem ilości stron to gratuluję. Sam bym nie wpadł na coś równie absurdalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:16 tw_wielgus napisał: > Spostrzeżenia Gruszczyka i Latkowskiego uważam za więcej niż prawdopodobne. > Ale... nikt Ci nie karze wierzyć możesz sobie dalej słuchac RM. Sam sobie odpowiedziałeś. Juz uwierzyłeś w winę pilotów, prezydenta Kaczyńskiego, gen. Błasika i wszystkich oprócz Rosjan. Wolno ci. Są inni, którzy wierzą w dobijanie rannych, sztuczną mgłę, zamach, itp. Niech sobie wierzą. I są też tacy (w tym ja), którzy przychylają sie ku tym zdaniom, że wina leży w wieży smoleńskiego lotniska i przygotowaniu tej wizyty. Jak na razie nie wiemy co zawierał "raport" MAK, ale musiał zawierać tak absurdalne tezy skoro nawet nowy przyjaciel Putina Tusk przejechał sie po nim. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:27 Odpowiedzialność za statek powietrzny i pasażerów spoczywa na dowódcy. W tych warunkach jakie panowały nad lotniskiem nie miał prawa podejmować się próby lądowania. Pozostałe okoliczności mają znacznie drugorzędne. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:34 Skoro podjał sie takiej próby to miał prawo ufać przyrządom i wieży, że go dobrze naprowadzą. Zawsze pilot może podjac próbę i jeśli stwierdzi, że mu sie nie uda odejsć na inne lotnisko. Jednak kapitanowi Protasiukowi nie pozwolono na tą próbę źle go naprowadzajac. Takie jest moje zdanie. Nie upieram sie, że tak było, ale tak myslę. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:37 Nie, w panujących nad lotniskiem waunkach nie miał prawa podejmować próby. Koniec kropka. Skoro podjął to tym samym wziął na siebie odpowiedzialność za skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:39 tw_wielgus napisał: > Nie, w panujących nad lotniskiem waunkach nie miał prawa podejmować próby. Koni > ec kropka. Przyjmij do wiadomosci, że decyzja o tym, iż nie moze podjać próby ladowania należała do wieży. Gdyby kategorycznie stwierdzili, że ma odejśc na inne lotnisko odleciałby. Koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:44 kubala11 napisał: > tw_wielgus napisał: > > > Nie, w panujących nad lotniskiem waunkach nie miał prawa podejmować próby > . Koni > > ec kropka. > > > Przyjmij do wiadomosci, że decyzja o tym, iż nie moze podjać próby ladowania na > leżała do wieży. Gdyby kategorycznie stwierdzili, że ma odejśc na inne lotnisko > odleciałby. Koniec kropka. Tw wielgus nie czytał stenogramów rozmów,gdyby czytał to by wiedział,że kontrolerzy wydali zgodę na próbne podejście do lądowania.To można do dzisiaj zobaczyć w stenogramach a nie gadać bzdury,którymi karmi ich pani Pochanke,eksperci i TVN-24 Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:46 Po prostu tw wielgus zaprogramowany jest na wine pilotów i prezydenta Kaczyńskiego, dlatego pasuje do niego temat postu jaki załozył "po co wam prawda"...;) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:47 10:26:17 Panie dyrektorze, wyszła mgła… 10:26:19 W tej chwili w tych warunkach, które są obecnie, nie damy rady usiąść. Piloci doskonale wiedzieli jakie warunki są nad lotniskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:44 Oczywiście mogli przecież na płytę lotniska wyprowadzić samochody ciężarowe. To nie kontrolerzy podjeli decyzję o lądowaniu. Pytanie jest tylko takie czy podjął ją kpt. Protasuik czy też byłt ylko bezwolną maszyną wykonującą czyjeś rozkazy. Jego milczenie w ostatniej fazie lotu jest aż nadto wymowne. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:48 tw_wielgus napisał: > To nie kontrolerzy podjeli decyzję o lądowaniu. I tutaj napisze ci Szczęśliwego Nowego Roku, bo na dalsze klikanie do ciebie szkoda mi czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:57 kubala11 napisał: > tw_wielgus napisał: > > > > To nie kontrolerzy podjeli decyzję o lądowaniu. > > I tutaj napisze ci Szczęśliwego Nowego Roku, bo na dalsze klikanie do ciebie sz > koda mi czasu Masz rację,ja jednak nie wytrzymałe ale po kolejnych insynuacjach na temat RM i Kaczyńskiego powiedziałem mu co nim myślę.Niegrzecznie ale widocznie on nie rozumie kiedy pisałem mu grzecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 12:57 A dobrego, dzięki. I tak się właśnie zastanwaiwm dlaczego rządowi nie jest szkoda czasu na wyjaśnianie przyczyn, dochodzenie do prawdy. Po co skoro wy już swoją macie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 14:26 tw_wielgus napisał: > Po co skoro wy już swoją macie. Wy też.:) Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:41 tw_wielgus napisał: > Odpowiedzialność za statek powietrzny i pasażerów spoczywa na dowódcy. > W tych warunkach jakie panowały nad lotniskiem nie miał prawa podejmować się pr > óby lądowania. > Pozostałe okoliczności mają znacznie drugorzędne Bzdury opowiadasz,Tu-154 dostał zgodę od kontrolerów lotu na próbę podejścia do lądowania do wysokości decyzji...patrz stenogramy rozmów Na wysokości decyzji major Grzywa powiedział ...Odchodzimy Dlaczego nie odeszli? nie wiem. Dlaczego mimo to,kontrolerzy informują do odległ.2 km od pasa 101 na kursie i na ścieżce? Dlaczego po zejściu z wysokości decyzji kontrolerzy nie wydają polecenia 101 odejść na drugi krąg? tylko spokojnie informują ,że jest na kursie i na ścieżce Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:48 Jaka była "wysokość decyzji", hę? Kiepsko kombinujesz dlateog wracam do pierwotnego pytania. Po co wam prawda w którą i tak nie uwierzycie. Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:52 tw_wielgus napisał: > Jaka była "wysokość decyzji", hę? > Kiepsko kombinujesz dlateog wracam do pierwotnego pytania. > Po co wam prawda w którą i tak nie uwierzycie Ty weź się matole odpieprz odemnie z tym "wam" Już ci raz matole tłumaczyłem,że jestem antyklerykałem i anty prawicowcem. Zapamiętasz teraz młotku? Pisałem również,że mieli zgodę na zejście do wysokości decyzji i pisałem,że nie wiem dlaczego zeszli.Czytaj co piszę to nie będziesz musiał niepotrzebnie klikać w klawiaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 13:01 I po to te nerwy komuszku? Z tobą to jest tak jak z tą studentką co się jej zdawało. Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:33 kubala11 napisał: > tw_wielgus napisał: > > > Spostrzeżenia Gruszczyka i Latkowskiego uważam za więcej niż prawdopodobn > e. > > Ale... nikt Ci nie karze wierzyć możesz sobie dalej słuchac RM. > > > Sam sobie odpowiedziałeś. Juz uwierzyłeś w winę pilotów, prezydenta Kaczyńskieg > o, gen. Błasika i wszystkich oprócz Rosjan. Wolno ci. Są inni, którzy wierzą w > dobijanie rannych, sztuczną mgłę, zamach, itp. Niech sobie wierzą. I są też tac > y (w tym ja), którzy przychylają sie ku tym zdaniom, że wina leży w wieży smole > ńskiego lotniska i przygotowaniu tej wizyty. > Jak na razie nie wiemy co zawierał "raport" MAK, ale musiał zawierać tak absurd > alne tezy skoro nawet nowy przyjaciel Putina Tusk przejechał sie po nim. Ja znam taka wersję prawdy......odległość 4 km od początku pasa....kontroler z wieży: 101 na kursie i na ścieżce odległość 3 km od pasa ....kontroler z wieży 101 na kursie i na ścieżce odległość 2 km od pasa ... kontroler z wieży 101 na kursie i na ścieżce godz.10.40.38,7 godz 10.40.52 .....Horyzont 101 godz.10.41.o2 k........ To jest moja prawda,na dwa kilometry przed początkiem pasa samolot był na kursie i na ścieżce na 1 km od pasa kontroler wołał Horyzont. Czyli na odcinku 1 km piloci zeszli z kursu i ścieżki,przy prędkości samolotu ok 300km/h Ta prawda jest do dzisiaj w stenogramach z kabiny pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:41 A sygnały TAWS? Zapomniałeś o nich czy tak tyko złośliwie starasz się wybiórczo stosować stenogram? Działania kontrolerów mają tylko pomóc pilotowi w udanym lądowaniu są tylko jednym z czynników które mujszą być spełnione. Kontrolerzy chyba nie namawiali pilota do lądowania a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:16 tw_wielgus napisał: > Jeżeli byłbyś w wojsku chociaż przez jeden dzień to wiedziałbyś, co się dzieje > w pułku kiedy przyjeżdża generał. Malowanie trawy na zielono to tylko drobny pr > zykład w jaką panikę wpadają dowódcy. > Spostrzeżenia Gruszczyka i Latkowskiego uważam za więcej niż prawdopodobne. > Ale... nikt Ci nie karze wierzyć możesz sobie dalej słuchac RM. Jesteś pewny,że nie byłem? Co do RM to powiem ci,że nie wiesz co i do kogo mówisz. > Co do spostrzeżenia o rozmnażaniu się prawd pod wpływem ilości stron to gratulu > ję. Sam bym nie wpadł na coś równie absurdalnego. Widzę,że nie zrozumiałeś mojego wywodu.Może powiem ci to prościej ...prawda jest jak d... każdy ma swoją. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:33 graf-speer napisał: > > Jesteś pewny,że nie byłem? Wiec skoro byłeś to wiesz. Tylko dlaczego nie potrafisz użyć tej wiedzy i zastosować jej do oceny sytuacji w jakiej znalazł się kapitan Protasiuk? Co do RM to powiem ci,że nie wiesz co i do kogo mówi > sz. Co do zarzutu, że rzekomo nie wiem co i do kogo.... Pragnąc wyprowadzić Cię z błędu z całą stanowczością oświadczam że posiadam odpowiednią wiedzę zarówno w pierwszym jak i w drugim temacie. > > > Widzę,że nie zrozumiałeś mojego wywodu.Może powiem ci to prościej ...prawda jes > t jak d... każdy ma swoją. Tak to już jest jak się komuś wszystko z d.. kojarzy. Poszukaj sobie jakiejś dziewczyny lub tak jak prezes kup sobie kota. Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:45 > Tak to już jest jak się komuś wszystko z d.. kojarzy. Poszukaj sobie jakiejś dz > iewczyny lub tak jak prezes kup sobie kota. Głupiś wielgus jak mój lewy but. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 12:57 A jednak > "Mgła" - zwiastun filmu dokumentalnego o katastrofie w Smoleńsku (5 stycznia 2011 z "Gazetą Polską") Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 13:34 A zwróciłaś Ave uwagę na dysproporcję w warunkach fizycznych wojaków polskich i tamtych rosyjskich. Słabo ich tam chyba karmią że kartofla nie wysypał na tym lotnisku z trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 14:02 Racja > kudy im do naszych chłopców malowanych! Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 14:06 ave.duce napisała: > Racja > kudy im do naszych chłopców malowanych! Toć ba! Ale sama wiesz, rozumiesz jakie to było znamienne z tom ruskom trumnom! Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 14:14 Powiem Ci szczerze, że kiedy słyszałam Joja Bredzińskiego, kiedy o tej RUSKIEJ trumnie opowiadał, to aż mnie coś w środku ściskało, taka żałość okrutna. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 14:20 31.12. Warszawa (PAP) - Do sądu został skierowany akt oskarżenia przeciwko b. szefowi Kancelarii Prezydenta RP Piotrowi Kownackiemu Jacek Sasin został burmistrzem, dzięki głosom PiS, Praskiej Wspólnoty Samorządowej i jednego radnego PO podczas sesji rady Pragi Północ 20 grudnia. To nie spodobało się PO. Przewodnicząca rady ogłosiła przerwę i przepadła. Kolejna sesja się nie odbyła. Jeśli do końca 2010 roku radni nie wybiorą wiceburmistrzów, dzielnica bęzie miała zarząd komisaryczny wskazany przez prezydenta. A tu jeszcze do tego spuściznę szykanują. A JOJO...miałem wtedy ochotę go szczelić. Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 14:32 Mnie nie interesuje "prawda" czy "PRAWDA", mnie interesują fakty, po prostu jak było! Aż tyle i tylko tyle. A te prawdy niech sobie każdy sam hoduje na własny użytek. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: U/wierzą tylko w "swoją" prawdę. 31.12.10, 11:01 No cóż, nakarmy zatem kruki. Już w 1982 armia rosyjska na poligonie w Archangielsku testowała wytwornice pary służące zamaskowaniu atakujących czołgów. Zaletą tego rozwiązania było to iż w gęstej ciepłej mgle urządzenia pocisków przeciwpancernych Nato naprowadzające się na podczerwień nie były w stanie rozpoznać celów. Mgła czyniła również pociski balistyczne i samoloty Armii Czerownej niewidocznymi dla oberwatorów z ziemi i vice wersja. W pierwszym prototypie Rosjanie wykorzystywali samowary opalane węglem drzewnym. W kolejnych latach unowocześnili system wytwarzania stucznej mgły. System ogrzewania został całkowicie przeprojektowany . W nowym rosyjscy naukowcy pracująca w Instytucie im Woroszyłowa wykorzystali gaz łupkowy i energię wód geotermalnych. Urządzenia tego typu weszły na stałe do uzbrojenia armii w 1998. Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 10:36 tw_wielgus napisał: > Przecież i tak w nią nie uwierzycie i będziecie dalej snuć teorie spiskowe? > Dlatego pozwolę się zapytać dlaczego prawdy o tragedii pod Smoleńskiem domagają > się Ci którzy kierując się swoją naturą i tak w nią nie uwierzą. Ty znasz prawdę? tw_wielgus napisał: > Którą? Bo jak do tej pory to wyprodukowali ich taką ilosć że już się sami w tym > pogubili. Więc o co Ci chodzi? O,którą prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 10:46 Teoria zamachu jest dla nich dobra.Olbrzymie odszkodowania,to wielka gratka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 10:53 cookies9 napisała: > Teoria zamachu jest dla nich dobra.Olbrzymie odszkodowania,to wielka gratka:-) Głupoty piszesz,nie musi być teorii o zamachu do uznania odszkodowań. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 10:55 graf-speer napisał: > cookies9 napisała: > > > Teoria zamachu jest dla nich dobra.Olbrzymie odszkodowania,to wielka grat > ka:-) > > > Głupoty piszesz,nie musi być teorii o zamachu do uznania odszkodowań. odszkodowanie bedzie większe,i to jest fakt Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 12:06 cookies9 napisała: > graf-speer napisał: > > > cookies9 napisała: > > > > > Teoria zamachu jest dla nich dobra.Olbrzymie odszkodowania,to wielk > a grat > > ka:-) > > > > > > Głupoty piszesz,nie musi być teorii o zamachu do uznania odszkodowań. > > odszkodowanie bedzie większe,i to jest fakt To nie jest fakt, tylko zmyślona bajka. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 10:48 Lemingi twierdziły, że w fotelu pierwszego pilota siedział Lech Kaczyński. Ja im uwierzyłem. Przecież Dowald i jego stado są prawdomówni. Jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 10:55 wojciech.2345 napisał: > Lemingi twierdziły, że w fotelu pierwszego pilota siedział Lech Kaczyński. > > Ja im uwierzyłem. > Przecież Dowald i jego stado są prawdomówni. > Jest inaczej? Błasik siedział na fotelu I pilota a Kaczyński mu chuchał na kark.Ja również starałem się im uwierzyć.Jak również w to,że Jarosław z telefonu sterował manewrem schodzenia do lądowania. Tak jak mówiłem prawd jest wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 10:58 wojciech.2345 napisał: Lemingi twierdziły, że w fotelu pierwszego pilota siedział Lech Kaczyński. Ja im uwierzyłem. Przecież Dowald i jego stado są prawdomówni. Jest inaczej? Oczywiście że jest inaczej. Jak duża część prawicowych publicystów dzielnie poskramiasz i obalasz własne urojenia oraz imaginacje. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:07 Lemingi zmyślają co chwilę nowe "fakty". Teraz jest wersja o prognozie pogody. Przed startem z Okęcia załoga rządowego tupolewa dysponowała ogólnodostępną prognozą pogody opisującą warunki atmosferyczne panujące na Siewiernym. Z prognozy wynikało jednoznacznie, że nie było żadnych przesłanek do tego, by nie podejmować lotu, bo warunki do lądowania były w momencie startu maszyny dobre. Pułkownik Edmund Klich, polski akredytowany przy MAK publicznie sugerował, jakoby już przed startem wiadomo było, że w Smoleńsku nie ma warunków do lądowania. Co zostanie "wymyślone" za tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:46 Pelikan Tunia na to niemożliwe. www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20100514&id=po01.txt Jak relacjonuje jeden z uczestników zajścia, funkcjonariusze BOR utworzyli kordon wokół ciała prezydenta, nie godząc się na jego wydanie władzom Rosji. Wcześniej przykryli je własnymi marynarkami. Prezydencka ochrona mogła szybko zlokalizować ciało Lecha Kaczyńskiego dzięki chipowi, który prezydent miał w marynarce. Funkcjonariusze widzieli też ciało Marii Kaczyńskiej, ale nie byli już w stanie go "zabezpieczyć", nie mogąc pozwolić sobie na rozproszenie. Za służbę do końca zostali zawieszeni w czynnościach. Powód: nieautoryzowane użycie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:49 Nasz Dziennik często drukuje artykuły pokazujące różne punkty widzenia. Czytelnik może oceniać taki materiał. Nie znajdziesz tego np. w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:54 Faktycznie, takich perfidnych kitów dla pelikanów w GW nie znajdę. www.bibula.com/?p=25031 Wyjaśnienie tej zagadki może być tylko jedno: zwłoki Lecha Kaczyńskiego najpierw przez ponad 4 godziny leżały nie pilnowane obok wraku samolotu, a później zostały celowo zmasakrowane przez Rosjan! I w takim stanie zobaczyli je dopiero wieczorem posłowie PiS z Jarosławem Kaczyńskim na czele. Nasuwa się więc pytanie: czy zwłoki zmasakrowano po to, aby ukryć prawdziwe okoliczności śmierci polskiego prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 12:02 Zwróć uwagę, że prawie miesiąc ustalano czas katastrofy. Donald Nicnierobiący ignorował rodziny smoleńskie. Dziwisz się, że snuje się różne teorie? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 13:38 wojciech.2345 napisał: > Zwróć uwagę, że prawie miesiąc ustalano czas katastrofy. > Donald Nicnierobiący ignorował rodziny smoleńskie. > > Dziwisz się, że snuje się różne teorie? Nie zmieniaj tematu mitomanie. Miałeś przypomnieć co było mówione. Poza tym akurat portal gazety pokazuje o czym piszą w NDz, a odwrotnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 12:17 wojciech.2345 napisał: > Nasz Dziennik często drukuje artykuły pokazujące różne punkty widzenia. > Czytelnik może oceniać taki materiał. Nasz Dziennik często drukuje najzwyklejsze łgarstwa wyssane z palca. > Nie znajdziesz tego np. w GW. Masz rację. Nie znajdziesz tego np w GW. S. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 10:59 O, witaj. Myślałam, że z tego forum już wszystkie mądre osoby pouciekały:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:03 Cześć Anwad trzeba od czasu do czasu przypomnieć lemingom co kiedyś mówiły. Cierpią najwyraźniej na amnezję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:04 wojciech.2345 napisał: > Cześć Anwad > trzeba od czasu do czasu przypomnieć lemingom co kiedyś mówiły. > Cierpią najwyraźniej na amnezję. > > Pozdrawiam. To przypomnij konkretnie a nie swoimi urojeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:09 mike.recz napisał: > To przypomnij konkretnie a nie swoimi urojeniami. ---------------------------------------------- Nie chce mi się. Nazwij mnie kłamczuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:47 tw_wielgus napisał: > Kłamczuch. Raczej zwykły mitoman. Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:54 mike.recz napisał: > tw_wielgus napisał: > > > Kłamczuch. > > Raczej zwykły mitoman. Ja uważam,że ty i wielgus jesteście kłamczuchami i mitomanami. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:56 graf-speer napisał: > mike.recz napisał: > > > tw_wielgus napisał: > > > > > Kłamczuch. > > > > Raczej zwykły mitoman. > > > Ja uważam,że ty i wielgus jesteście kłamczuchami i mitomanami. Wskaż proszę na konkretnym przykładzie, a nie robisz śmigło z jęzora. Tamten kłamczuch i mitoman również nie chciał podać żadnego konkretu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 12:04 mike.recz napisał: > Tamten kłamczuch i mitoman również nie chciał podać żadnego konkretu. ------------------------------------------- Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:15 Ano, Donald i Igor opierają swój cały PR na tej ich krótkiej pamięci... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 12:19 wojciech.2345 napisał: > Cześć Anwad > trzeba od czasu do czasu przypomnieć lemingom co kiedyś mówiły. > Cierpią najwyraźniej na amnezję. Szczególnie taki jeden leming, co to kwakał, że nie będzie premierem, jeśli jego brat będzie prezydentem. Albo kwakał, że żadnych kualicji z Samoobroną. Albo że Oleksy to lewicowy polityk starszego pokolenia. Przypominać mu, przypominać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 12:38 snajper55 napisał: > wojciech.2345 napisał: > > > Cześć Anwad > > trzeba od czasu do czasu przypomnieć lemingom co kiedyś mówiły. > > Cierpią najwyraźniej na amnezję. > > Szczególnie taki jeden leming, co to kwakał, że nie będzie premierem, jeśli jeg > o brat będzie prezydentem. Albo kwakał, że żadnych kualicji z Samoobroną. Albo > że Oleksy to lewicowy polityk starszego pokolenia. Przypominać mu, przypominać. Gdybyś policzył wszystkie kłamstwa Tuska to wątpię,że Kaczor okazałby się większym kłamcom niż Tusk. Na wszelki wypadek żebyś nie musiał się wysilać i stukać niepotrzebnie w klawiaturę,powiem ci na ucho,że jestem antyprawicowy,więc zarówno Kaczyńskiego jak i Tuska darzę podobną sympatią. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 12:46 Kłamca, iluzjonista, uwodziciel - taki portret Donalda Tuska rysują psychologowie i specjaliści od marketingu. Podobnego zdania jest społeczeństwo, które wybrało premiera największym kłamcą wśród polityków - wynika z najnowszego sondażu przeprowadzonego przez Pentor dla tygodnika Wprost. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 12:55 wojciech.2345 zacytował: > wynika z najnowszego sondażu przeprowadzonego przez Pentor dla tygodnika "Wprost". Dlaczego przy najnowszym sondażu Pentora dla "Wprost" jest data: 28.07.2008 ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 13:01 wariant_b napisał: > Dlaczego przy najnowszym sondażu Pentora dla "Wprost" jest data: 28.07.2008 ? --------------------------------------------------------- No bo wtedy był przeprowadzony sondaż. Dzisiaj należałoby wypisać wszystkie cuda niewidy Tuska i zapytać respondentów o ich ziszczenie się. Byłaby to ciekawa lektura. Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 12:57 Dlatego nie tylko Kaczyński ale i Tusk jego partia i jej zwolennicy powinni ostrożnie wypowiadać słowo prawda oraz ważyć dobrze słowo kłamstwo. Dosiego Roku wojciechu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 13:06 graf-speer napisał: > Dlatego nie tylko Kaczyński ale i Tusk jego partia i jej zwolennicy powinni ost > rożnie wypowiadać słowo prawda oraz ważyć dobrze słowo kłamstwo. -------------------------------------------------------- Prawda to takie niemodne słowo. Coś jest obciachowe albo nie. Tu jest sobaka pogrzebana. ----------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:03 anwad napisała: > O, witaj. Myślałam, że z tego forum już wszystkie mądre osoby pouciekały:) > Ależ oczywiście, wszystkie mądre osoby spędzają dziś sylwka pod krzyżem na przedmieściu. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:24 anwad napisała: > O, witaj. Myślałam, że z tego forum już wszystkie mądre osoby pouciekały:) > Jak zwykle jestem pod wrażeniem Twojego ironicznego humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:09 To była pomyłka spowodowana niskim wzrostem jaki był udziałem Lecha Kaczyńskiego i generalskich spodni jakie przywdział na okoliczność lotu. Niemniej zadziwiasz mnie, kiedy podsłuchałeś lemingi? W wigilię? wojciech.2345 napisał: > Lemingi twierdziły, że w fotelu pierwszego pilota siedział Lech Kaczyński. > > Ja im uwierzyłem. > Przecież Dowald i jego stado są prawdomówni. > Jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:16 tw_wielgus napisał: > Niemniej zadziwiasz mnie, kiedy podsłuchałeś lemingi? W wigilię? ---------------------------------------------------- Przed wypłynięcie ich ku ziemi obiecanej. Popłynęły wpław do Irlandii. Taki Donald Nicnierobiący obrał kurs. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:35 Do Irlandii..?! A nie do Torunia, przypadkiem, na kolejne urodziny pewnej rozgłośni, która decyzją premiera Kaczyńskiego uzyskała monopol na prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:40 Nie martw się o prawdę w sprawie tragedii smoleńskiej. Ci się tym zajmą. adwokaci Smoleńska Odpowiedz Link Zgłoś
graf-speer Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 11:48 tw_wielgus napisał: > Do Irlandii..?! A nie do Torunia, przypadkiem, na kolejne urodziny pewnej rozgł > ośni, która decyzją premiera Kaczyńskiego uzyskała monopol na prawdę? Wszystko ci się wielgus kojarzy z RM i Toruniem oraz Kaczyńskim i kotem.Nie dziwię się że wybrałeś sobie tak interesującego nicka. Skrzywdzili cię księża w młodości? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 12:07 "Rozmawiałam ze współautorem tego tekstu. Najpierw twierdził, że ma nagranie tej rozmowy, potem, ze to była wymiana informacji przez maila z innym dziennikarzem. Podczas drugiej rozmowy obiecał, że prześle mi tego maila. W czasie trzeciej rozmowy wyparł się wszystkiego" wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/305263,wdowa-po-oficerze-bor-maz-nie-dzwonil.html,1,3 Pozdrawiam w tym miejscu GP, która dzielnie po wnikliwym śledztwie jednak ustaliła że nie było telefonu o treści: :Tu dzieją się rzeczy straszne!" Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_z_wolfow Re: Po co wam prawda? 31.12.10, 12:37 tw_wielgus napisał: > Przecież i tak w nią nie uwierzycie i będziecie dalej snuć teorie spiskowe? > Dlatego pozwolę się zapytać dlaczego prawdy o tragedii pod Smoleńskiem domagają > się Ci którzy kierując się swoją naturą i tak w nią nie uwierzą. Napisz chciwoscia i mitomania , bo w takich kategoriach nalezy rozpatrywac ta sprawe . Mitomania , na ktorej Kaczynski chcial wjechac do Palacu Namiestniskowskiego a udalo sie tylko z wjazdem ziemskich szczatkow jego brata na Wawel . Chciwosc , ktora ma prawdopodobnie inne podloze , Kochanowski jako RPO , dzialal na zlecenie firm farmacutycznych za solidna kase . Podobnie bylo z Wassermann'em czy Gosiewskim ,tego od GTechu i poprzedniej afery hazardowej . Ktos ich oplacal a oni nie mogli sie wywiazac z obowiazan , bo zgineli 10 kwietnia . Firmy , ktore ich oplacaly zadaja kasy spowrotem . W przypadku zamachu , pula na odszkodowania jest zdecydowanie wyzsza . Mozna tez w takim przypadku oskarzyc polski i rosyjski rzad , dojac jak sie patrzy . I o to chodzi , kadzac nam klamstwa , chca zatrzec slady prominentnej "pro-polskiej" polityki . Slizganie sie po trumnach , w/g mnie , jest najwiekszym zbydleceniem , ale jak powyzej napisalem , PiS musi walczyc o wersje z zamachem , bo inaczej kasa bedzie przetrzebiona . Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Kłamstwo kaczyńskie 31.12.10, 14:05 Kłamstwo kaczyńskie - każda najczęściej zmyślona informacja na temat katastrofy 10.04.2010 w Smoleńsku podana do publicznej wiadomości przez Prezesa i jego dworaków, teraźniejszych i byłych oraz Kościół Katolicki jego media i inne agendy. Kłamstwo kaczyńskie występuje na ogół z zespołem Macierewicza. Odpowiedz Link Zgłoś