Gość: nie rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 21:25 nie przyznały sie ze maja 14 lat ??? nic juz nie rozumiem!!! a pózniej same zawiadomiły polcje!!!!!nie kumam !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rybeczka6 Pedofil z sieci IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.04.04, 21:32 Artykul jest wstrzasajacy ale to juz nagminne, w sieci krazy mnostwo takich ludzi, sa anonimowi i trudno ich namierzc, sama mam 2 corki i wiem jakie to jest niebezpieczne.Bardzo trudno jest ustrzec sie przed takimi ludzmi i to jest najgorsze. Internet jest dla madrych ludzi a nie dla takich zboczencow co szukaja swoich ofiar. Ja staram sie ustrzec moje corki i ne tylko wchodza na interent kiedy ja jestem w domu i tylko po potrzebne informacje np...do szkoly. Bozena ze Zgorzelca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @os Re: Pedofil z sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 21:59 Bedac podlaczonym do internetu NIKT nie jest anonimowy, NIKT nie jest bezpieczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Pedofil z sieci IP: 193.110.121.* 27.04.04, 12:15 14 to już nie takie dzieci ... ja majac tyle lat (14) regularnie uprawialem seks z 13 latka i zyje ona tez :) Pedofil z goscia jak z koziej dupy traba 14 latka moze w wiekszosci wypadkow podac sie za 18 i nikt nie jest w stanie stwierdzic, ze tak nie jest - nie robmy sredniowiecza. W dziejszych czasch kultura uczy dzieci i mlodziez seksu z telewizji Odpowiedz Link Zgłoś
yagu Re: Pedofil z sieci 27.04.04, 14:27 gosciu Ty nie wiesz co to jest gwalt. wiesz np co to gwalt z ciezkim pobiciem. ze mozna nie przyzyc. rzeczywiscie, nie robmy sredniowiecza. pozabijajmy sie to takie modne teraz i na czasie. to nie internet jest zly tylko ludzie. zly czlowiek wykorzysta kazde narzedzie, zeby kogos skrzywdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
szmaja2 Re: Pedofil z sieci 27.04.04, 21:52 Zgadzam się. Takie usprawiedliwianie zwyrodnialców prowadzi tylko do tego, że ofiary ukrywają się, podczas gdy to sprawcy powinni się ukrywać. W dzisiejszych czasach człowiek, który został skrzywdzony, zastanawia się czy ujawnić ten fakt, czy nie, bo ma świadomość, co media i niektórzy ludzie potrafią zrobić z czyjegoś nieszczęścia. W efekcie okazuje się, że ofiara jest sobie sama winna, bo sprowokowała sprawcę, który niestety ze względu na to że wyrastał w patologicznej rodzinie, sam jest podatny na patologie i tak mu "się zdarzyło" całkiem niechcący kogoś zgwałcić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrek wstrząsający? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 22:24 ależ gdzie tam! Nie wiedziały, co robią? gdzie idą? i we dwie dały się zgwałcić? Chyba same tego chciały ... A poza tym, czy one mają jakiekolwiek zasady? Czy ktoś je nauczył siebie szanować? Ja juz abstrahuję od rozrózniania co jest dobre a co złe, bo w piekło juz nikt nie wierzy, ale siebie chyba można szanować, no nie? Więc nie gadajcie mi tu o gwałcicielach, tych należy scigać, ale przepraszam, gdy się dziewuchy facetowi podkładają, to na to nie ma rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: wstrząsający? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 01:12 Dokladnie, zgadzam sie w calosci. One nie mogly byc normalne. Wyolbrzymianie tego przypadku to tak jakby dziwic sie, ze gluchoniemy wpadl pod pociag bo go nie slyszal i nie widzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: wstrząsający! IP: *.internode.on.net.au 27.04.04, 02:10 Hej! to ze dziewczyny bezdennie glupie nie jest dla gwalciciela zadna okolicznoscia lagodzaca. Nawet jesliby zachowywaly sie prowokujaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Prawda, ale... IP: *.mad.east.verizon.net 27.04.04, 02:35 ... skad on mial wiedziec ile mialy lat? Moze powinien najpierw zapytac. A moze nie chcialy powiedziec. Niektore nastolatki maja po czternascie lat, ale wypindrzone sa jakby byly dojrzalymi kobietami. Czasem wrecz przypominaja mlode k..wy. Mysle ze dlatego dawniej rodzice nie pozwalali sie mlodym dziewczynom robic makijazu czy malowac paznokcie. Dzics penie nosza sztuczne dla zabawy jak mlode prostytutki. Poza tym nie wydaje mi sie ze od poczatku spotkania te dziewczyny nie byly zorientowane ze cos tu nie gra. Po prostu szukaly problemu jako przygody a znlazly sam problem i to powazny. Teraz maja nauczke. Szkoda ze taka smutna... a moze dla nich to byla zabawa i teraz chca sie odplacic chlopakowi. Ktoz to wie? Czternastolatki potrafia reagowac calkiem dojrzale. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bryka Re: Prawda, ale... IP: 192.168.2.* / 62.212.192.* 27.04.04, 03:16 Dlaczego pedofil? Przeciez ten gwalciciel nie wiedzial ile one maja lat. Najproawdopodobniej to samo spotkaloby 25 latki (o ile te dziewczyny mialyby tyle lat), bo chodzilo mu tylko o gwalt na osobie polci zenskiej, niezaleznie od wieku, a ze trafil na nastolatki to juz przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N/A Re: Prawda, ale... IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 27.04.04, 11:02 1. Panny nie podały wieku via I-net. 2. Czy podały (ew. czy wyglądały) na pełnoletnie w "Realu" - tego nie wiemy. 3. Gwałt miał miejsce nie w sieci - ale właśnie poza nią. 4. Mając tak napalone na przygody nastolatki najlepiej nie wypuszczać ich z domu zamurowawszy okna i drzwi... po odcięciu internetu, TV, telefonu (komórki! SMS!). 5. A gwałcicielowi dać szansę na bycie przecwelonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Szkodliwi głupcy! IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 27.04.04, 10:14 To przez takich dupków jak wy winna zawsze jest ofiara. Wiedział ile mają lat, czy nie wiedział... miała krótką spódnicę, czy nie miała... malowała się, czy się nie malowała.... A co to ma za znaczenie? W tym kraju malowanie się jest dozwolone, a gwałt nie. Ale takie chłystki jak wy, z małym ... mózgiem i rozbudowanym ego, lepiej by popełniły samobójstwo skacząć z tego swojego ego na swoje I.Q. Świat byłby może trochę normalniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOS Re: Szkodliwi głupcy! IP: 212.191.80.* 27.04.04, 11:03 Przepraszam bardzo, ale nie mozna być tak ograniczonym!!!! Wszyscy pisząc na chacie zdajemy sobie sprawę ze szkodliwości tego czynu (zarówno psychicznego, jak i społecznego), jednak nie mozna traktować tego problemu (i innych) jak każdego kolejnego przypadku takiego przestępstwa. Każde takie przestępstwo należy oceniać i osądząc indywidualnie (nie holistycznie, a anlaitycznie) bowiem to, że w u nas nie jest zabronione malowanie, strojenie się nikt tego nie kwwestionuje... ...ale nie mozna też umniejszać winy ze strony dziewczyn; nie mozna zakładać też, że dziewczyny rzeczywiście nie powiedziały ile maja lat, a takie strojenie sie i malowanie (chociaz nie zabronione) powoduje, że niejedna nastolatka wygląda na osobę 20-sto kilku letnią, co mogło zwieść domniemanego sprawcę. Być może też dziewczyny same tego chciały, chciały się kochać, były żądane wrażeń itd, a że wg sprawcy miały po 20 - kilka lat nie było w tym nic złego (seks też w polsce nie jest w takim wypadku zbroniony). DZiewczynom się nie spodobało lub cos innego mogło spowodować, że zgłosiły się z tym na policję - tego równiez nie mjożna wykluczyć. W żadnym wypaku nie bronię tego typu, ani tez innych przestępstw i nalezy je surowo karać. Osobiście sądzę, że obecne kary za przestępstwa są zbyt niskie i należało by je zwiększyć (także dla polityków dokonujących przestępstw państwowych - bo oni są bezkarni, ale to zupełnie inna sprawa). Jednak poprzez wczśniejszą analizę chciałem pokazać, iż nie można od razu nikogo napiętnować mianem przestępcy. Należałoby najpierw rozpatrzyć różne warianty zaistniałych okolicznośc, apóźniej dopiro dokonać wyboru najprawdopodobniejszej wersji. Często bowiem zdażało się tak, iż niewinni ludzie szli do więzienia, gdyż fakty za tym przemawiały itd. Przykład sprawy gdzie media podniosły alarm o znęcaniu sie i więzieniu kilku letniej dziewczynki w Łodzi; okoliczności byc może na to wskazywały, ale nie rozpatrzono wszystkich okolicznosći, nie przeprowadzono wywyiadu środowiskowego itd. Po kilku miesiącach okazało się, że rodzice kochają i opiekują się swoją córką; przemawiała za tym również badanie z samą dziewczynka. Poprzez ten przykład apeluje do zachowania osotrożnośći w takich sprawach; najpierw poznania całej sprawy, jej specyfiki, wnikliwej analizy, a dopiero później osądzania i karania człowieka. Szczególnie wydaje siebyć podejrzanme tutaj, że dziewczyny nie przyznały się, iż maja tyle lat co mają i późniejsze same zawiadomienie przez nie policji (brzmi to troszkę podejrznie). Z drugiej strony rzeczywiście ( jest to bardzo prawdopoodbne) może potwierdzićsię wersja dziewczynek. Najpierw jednak należy wszystki możliwe alternatywy dokładnie przeanalizować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Kfas Re: Szkodliwi głupcy! IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.04, 11:47 Nie chrzań o I.Q. i o innych bzdurach. Mysle, że same pchały się na ... Faktycznie facet może i jest zboczeńcem ale że pedofilem to chyba za dużo powiedziane. Teraz 14-latki wyglądają jak dorosle kobity. Same - z własnej woli weszły na czat, same znalazły kontakt do gościa i same zgodziły się na spotkanie - same są sobie winne. A facetowi za ewentualne zrobienie czegoś wbrew kobiecie nalęzy uciąc fiuta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Szkodliwi głupcy! IP: 130.60.71.* 27.04.04, 16:49 I.Q. z domeny *.sejm.gov.pl, a to dobre...;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobo Re: Szkodliwi głupcy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 17:29 Te, czyżbyż był z PiS'u? Z sejmu piszesz? I my za takie twoje pierdu, pierdy w necie mamy płacic grube pieniądze, połamańcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrek fakt, ukarany byc powinien, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 08:28 - po pierwsze: nie ma się co dziwić temu wypadkowi! - po drugie: po prostu za gwałt (jeśli ten gwałt tam był!), a tytuł wybiórczej jest, jak zwykle, już i wyrokiem i komentarzem do tego wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wstrząsający? IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 27.04.04, 08:27 nie wazne, jakie byly i ile mialy lat, wazne jest to, ze sa wsrod nas ludzie wykorzystujacy dziecieca naiwnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wstrząsający? IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 27.04.04, 08:30 cenie internet za to jakim jest zrodlem przekazu i kominikacji miedzyludzkiej i nienawidze za to, do czego bywa wykorzystywany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wstrząsający? IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 27.04.04, 08:32 podkladaja - mowimy o 14-latkach. Kazdy normalny czlowiek nawet nie pomyslalby o jakimkolwiek kontakcie intymnym z dzieckiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal hahaha IP: *.bg.am.poznan.pl 27.04.04, 13:04 > podkladaja - mowimy o 14-latkach. Kazdy normalny czlowiek nawet nie pomyslalby > o jakimkolwiek kontakcie intymnym z dzieckiem! Pan[i] to chyba z innej planety? z dzieckiem? Obecnie to chyba trzeba zacząć dowód sprawdzać, żeby się nie przejechać. W moim bloku mieszka parę 14-15 letnich dziewczyn, które jak robią wypad na imprezę to wyglądają na 19 conajmniej i gdybym nie wiedział, jak jest naprawdę, to kto wie, czy nie oglądałbym się za nimi :-) Inna sprawa to poziom umysłowy - po tym też można wiek ocenić, ale facet chyba od razu przeszedł do czynów. Podkładają, podkładają 14-latki również. Pół biedy jak rówieśnikom. Mnie się to w głowie nie mieści ale taka jest - smutna czy nie, to zależy od punktu widzenia - rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaniaa Re: wstrząsający? IP: 80.48.249.* 27.04.04, 12:00 zgadzams ie z toba, dziewczyny w gimnazjum staraja sie strasznie zeby wygladac na dojrzale, i sposobem ubierania i opowiadaniem o "doswiadczeniach"... niektore wygladaja na wiecej niz 17 lat:/..same sie pchaja..a potem jest placz Odpowiedz Link Zgłoś
yagu Re: wstrząsający? 27.04.04, 14:04 Gość portalu: mrek napisał(a): > ależ gdzie tam! Nie wiedziały, co robią? gdzie idą? i we dwie dały się > zgwałcić? Chyba same tego chciały ... tak. kazda kobieta marzy o tym, zeby ktos ja zgwalcil. zycze Ci zeby ktos Ci w d*** kij od szczotki wsadzil bez Twojego pozwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhvuoh Re: Pedofil z sieci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.04, 23:28 oj zebys sie nie zdziwila. dzieci potrfią dobrze kombinowac i nawet nie wiesz jakie numery potefia wywijać. nie bylas nigdy dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pedofil z sieci IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 27.04.04, 08:36 jak kazdy bylam! i nie oczekuje od nich rozsadku, przemyslenia calkej sytuacji, tylko od doroslego mezczyzny (25letniego) odrobiny szacunku dla dzieciecej naiwnosci Odpowiedz Link Zgłoś
psychotic Re: Pedofil z sieci 27.04.04, 11:14 ..to mam nadzieję że pokażesz swoin córkom ten artykuł?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margot Re: Pedofil z sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 21:35 Czego nie rozumiesz? Reakcji dzieci? Niewiele wiesz o zyciu i dzieciach wiec nie ujawniaj tego w ten sposob.Kandydat na pedofila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrek tak, nie rozumiem, to znaczy jak popatrzę na kilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 22:32 (wiekszośc) programów w TV, to zaczynam rozumieć, dlaczego tam poszły. Przecież dziewczyny występujące np. w "Barze" czy innym reality, to są idolki dla takich 14-latek! I nikt im nie mówi, że życie nie jest takie jak w "Barze"! Że jest jakaś różnica! Natomiast wszędzie słyszą o polskim "ciemnogrodzie", "zacofaniu" i tym podobne ... Że jak "zajdą" - no to jest aborcja! Bo nikt kobiecie nie ma prawa odmówić decydowania o swoim brzuchu! Jeśli tak - to w czym problem? A co do tego kandydata - dziekuję, postoję, nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: tak, nie rozumiem, to znaczy jak popatrzę na IP: *.core.lanet.net.pl 27.04.04, 07:21 Nikt im nie wmówi że jest inaczej, czy nikt nie się nie pofatyguje aby powiedzieć, że jest inaczej? Bez jaj, nie zwalaj wszystkiego na Bar i inne "czarownice". Od kiedy to ludzie zwolnieni sa z samodzielnego myś- lenia? Po jakiego wała 14-latki jadą do jakiegoś podopolskiego zajazdu? Po cukierki? Gdzie są rodzice, oskarżyć o niedopilnowanie i posadzić na ławie obok gwałciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrek zdaje się, że jednak nie zrozumiałeś: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 08:32 one poszły DO BARU, bo nikt im nie powiedział, że życie to nie Bar, że życie to nie zabawa. A jeśli ktoś nawet i mówił - to one to w natłoku BARÓW wszelkiego autoramentu puściły KOŁO USZU, może nie usłyszały, a może im ktoś inny powiedział (też w Barze!), że to co mówi mama (?) oraz przysłowiowy "czarny" (wyjasnię, może ktoś nie rozumie: ksiądz i to katolicki) to "zaścianek" lub "zacofanie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwl Re: Pedofil z sieci IP: *.acn.waw.pl 27.04.04, 01:46 Heh... tylko że ten problem nie jest taki prosty. Rozumiem, że jakby była mowa o 11-latkach to wątpliwości by być nie mogło. Ale niektóre 14-latki wyglądają i na 18 lat. Też nie bardzo mi się chce wierzyć, że umówiły się z facetem w pubie i poszły z nim do pokoju "pogadać" - dziewczyny w wieku 14 lat raczej doskonale wiedzą "o tych sprawach". Raczej nie kwestionuję faktu, że zostały potraktowane mniej delikatnie niż się spodziewały, skoro zgłosiły to na policję, ale czy to na pewno był gwałt? Wyroku sądowego chyba jeszcze nie ma, a ocenianie człowieka z góry na podstawie artykułu gazetowego który akurat prawdopodobnie jest dość stronniczy może być krzywdzące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS A co 14-latki robia w pubie??? IP: *.mad.east.verizon.net 27.04.04, 02:39 Pub to rozrywka dla doroslych gdzie jest alkohol. Dzieci w pubie? Kawiarenka internetowa a pub to troche inne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd no i gdzie byli rodzice?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 06:21 bo jakoś o to nikt nie pyta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pedofil z sieci IP: *.lublin.pl 26.04.04, 21:37 No i co z tego ze maja po 14 lat. Laski w tym wieku specjalnie "robią" sie na starsze i na pierwszej lepszej dyskotece podrywaja facetów o wiele starszych w wiadomym celu. To ze poznały faceta przez net, wcale nie prowadziło do tego co nastąpiło. Przecieź jesli wybrały sie z nim do pokoju to domyslały sie co może nastąpić. Nie jedna dziewczyna w tym wieku nie potrzebuje netu by znalaźć sie w motelowym pokoju z gosciem poznanym na dyskotece. Tu nie chodzi tylko o net, ale to co sie dzieje z dziewczynami w tym wieku. Nie jedna wyglada na wiele więcej niż ma lat, i co gorsza zachowuje sie tak jakby miała naprawde tyle lat na ile stara sie wygladac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwk Re: Pedofil z sieci IP: *.acn.pl 26.04.04, 22:04 Dwukrotnie byłem zaczepiany na gg, przez dziewczynki (jak sądze po sposobie formułowania zdań, rozumieniu przez nie niektórych sformułowań, czy w ogóle reakcji na niektóre z nich). Bynajmniej nie były zrażone faktem, że nie jestem kolegą w ich wieku a raczej w wieku ich rodziców. Jedna dopytywała się nawet czy może ze mną pisywać, bo jestem "normalniejszy" od jej kolegów. Oczywiście, mógł to być ktokolwiek, nawet podszywający się dziennikarz i próbujący namierzać starszych panów chętnych na rozmowy z dziewczynkami. Ja jednak jestem przekonany o tym, że były to dziewczynki i to niestety jest kolejny smutny aspekt tego problemu - dzieci również mogą prowokować tego typu sytuacje. IMO dlatego, że uważają, że w Sieci są w 100% anonimowe. A to niestety duży błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behem Re: Pedofil z sieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 22:16 niestety, dzieci tez schodzą na psy i wydaje im sie ze są dorosłe, a koles jest winny, tylko niepotrzebnie te małolaty "zrobiły mu smaka"... bo po cóz dwie dziewczyny chcialyby sie spotkac ze starszym o 10 lat facetem?? Odpowiedz Link Zgłoś
leeshy Re: Pedofil z sieci 26.04.04, 22:17 Okreslenie "pedofil", "pedofilia" jest zdecydowanie naduzywane, jest teraz po prostu MODNE w mediach. Dziwi mnie tylko, ze Wyborcza tez chce sie zalapac na te mode. Z podanych w tej notatce faktow w ogole nie wynika ze facet jest pedofilem. Gwalcicielem jest na pewno, ale pedofilem raczej nie - dziewczyny sie nie przyznaly, ile maja lat, a wygladac mogly i na 16 czy 18. Gosc mogl sobie nie zdawac sprawy, ze gwalci takie mlode dziewczyny. W takiej np. Holandii legalnie mozna uprawiac seks od 13 roku zycia - pewnie wg. Wyborczej mieszkaja tam sami pedofile. Pismacy, lepiej byscie skonsultowali sie z psychiatra czy seksuologiem, zamiast sie kompromitowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alterego Re: Pedofil z sieci IP: 213.150.184.* 26.04.04, 22:37 Znowu POGON ZA SENSACJA I PRRZEINACZANIE FAKTOW Po pierwsze dziewczyny nie przyznaly sie ze maja po 14 lat. On prawdopodobnie szukal panienki do igraszek i mogl byc swiecie przekonny ze po drugiej stronie jest dziewczyna dorosla.Jak wiec mozna nazwac faceta z ktorym sie spotkaly pedofilem? Po drugie przy dzisiejszym tepie rozwojo mlodziezy trudno okreslic czy dziewczyna ma 14 czy 16 lat( a jak wiadomo od 15 lat juz mozna....) roznica pomiedzy 15 a 14 lat jest na tyle niewielka ze kazdy mogl sie pomylic. Po trzecie ciekawe na co liczuyly te nastolatki umawiajac sie w PODMIEJSKIM ZAJEZDZIE? a nie np w kawiarni w centrum miasta. Jadac w takie miejsce mogly miec pelna swiadomosc ze facet moze oczekiwac czegos wiecej niz rozmowy przy kawie. Mozna tez przypuszczac ze same to ukartowaly liczac na nazwijmy to gratyfikacje pieniezne. A wiec podsumowujac doroslo wyglodajace panienki ( "doroslo" bo KK nie zabrania dobrowolnych stosunkow seksualnych z osobami powyzej 15 lat) nie przyznaja sie ile maja lat zawyzajac swoj wiek liczac na "sponsoring" umawiaja sie z facetem w podmiejskim zajzdzie. Widac scos nie wyszlo za malo dostaly?? i wtedy nagle staja sie niewinnymi ofiarami pedofila perfidnie wykorzystujac to ze maja dopiero po 14 lat. W calej historii szkoda jedynie FACETA liczyl na dobra zabawe a trafil na dwie perfidne d...ki. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak16 Re: Pedofil z sieci 26.04.04, 22:46 alterego zgadzam sie z toba! Byc moze byl pedofilem... ale 14-latki umawiaja sie gdzies na peryferiach ? W zajezdzie ? To tak jak by sie umowily wieczorem na dworcu! Ludzie! Sprawa jest prosta! Jak ktos niechce to niech sie niespotyka! Do spotkania nikt ich nie zmuszal! Cala historia jest zalosna! Spotykajcie sie na miescie.. gdzie jest duzo ludzi! Z tamtad w kazdej chwili mozna uciec ! Bez problemu! Heh... Zamias mowic ze w internecie czekaja pedofile, nie lepiej wpajac zeby ludzie nie umawiali sie w podejrzanych miejscach!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andora Re: Pedofil z sieci IP: *.chello.pl 26.04.04, 22:56 Dziewczyny w tym wieku są młode i głupie. Udają doroślejsze i pozwalają się namówić na coś, czego konsekwencji nie umieją przewidzieć. Co wcale nei znaczy, że na te konsekwencje zasłużyły. Od tego ktoś starszy od nich ma rozum, żeby go użyć i umieć rozpoznać sytuację. Te wszystkie wypowiedzi o tym, jak to 14-latki "dobrze wiedzą, o co chodzi", "wiedziały, po co szły" i "pewnie liczyły na gratyfikację pieniężną" najbardziej mi wyglądają na fantazje sfrustrowanych facetów, którzy tylko marzą o napastujących ich wyuzdanych nastolatkach... Inna sprawa, że autorowi tekstu się pomieszało. Wyjasniam więc na jego użytek: zazwyczaj chodzi o to, że pedofil kłamie na temat SWOJEGO wieku i podszywa się pod DZIECKO. Człowiek, który dał się nabrac osobie zawyżającej swój wiek pedofilem NIE JEST. Może być najwyżej głupi - to już zależy, jak prowadzona była rozmowa. Ale gwałcicielem jest niewątpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asesor Re: Ciociu andoro .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 00:55 po pierwsze nie pisz bzdur. W szczególności bzdurą jest pisanie , ze facet " na pewno " jest gwałcicielem - to ustali sąd. A jest duże prawdopodobieństwo, że zarzuty panienek panienek i prokuratora zostaną odrzucone. O wątpliwej podstawie oskarżenia o pedofilię piszą wszyscy dyskutanci. Oskarżenie o gwałt jest również mocno nagięte : 1 ) dlaczego panienki idą z gościem do pokoju ? co im zaproponował ,że zgodnie opuściły knajpę - ogladanie atlasu motyli ? 2 ) oto gość brutalnie gwałci pierwszą panienkę.. a co robi koleżanka ? ano, koleżanka w spokoju czeka na swoją kolej - sex oralny ( tym razem nie napisano nawet ,że była brutalnie zmuszona ) ; przypomnijmy - one mają po 14 lat ! , nie po 4 lata ..3 ) oczywiście zadnych krzyków , próby stawiania oporu - zwrócmy uwagę ,że rzecz dzieje się w jakimś zajeżdzie, w którym jest obsługa, są goście - to nie jest odludne miejsce. warto byłoby tez prześledzić treści rozmów, które to trio prowadziło na czacie - w jakim celu się umówili nie wiem , byc może ten gość faktycznie jest gwałcicielem ale o wiele bardziej prawdopodobne jest ,że ze dwie młode dziwki umówiły się na numerek z gościem , który okazał się świnią , bo za usługę nie zapłacił ; panienki się zdenerwowały i zakablowały gnojka jak znam zycie, bedzie to jeszcze jedna z tych dziwnych spraw o gwałt, gdzie facet dostaje wyrok w zawiasach - co bardzo oburza wszelkie feministki, ale co jest niestety dla sądu jedynym rozwiązaniem : jest facet świnia, są dwie głupie młode dziwki - no to ukarzmy symbolicznie faceta ( ale tak aby mu nie robic krzywdy ) , po to aby dziewczynki nie wyszly na to kim były w tej sytuacji - tzn na młodociane prostytutki, bo młode są przecież i głupie i trzeba dać im szansę .. polski standard Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Ciekawa analiza, asesor... IP: *.eds.net 27.04.04, 01:07 tylko co ty bys zaproponowal? Dozywocie dla wszystkich? Bo ja uwazam ze polskie sady calkiem rozsadnie postepuja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Re: Ciekawa analiza, asesor... IP: *.mad.east.verizon.net 27.04.04, 02:45 A coz to nie ma sadow dla nieletnich? czemu mowisz o dozywociu? Po co isc na taki skraj sprawy? Nie wystarczy dobrze zbadac sprawe i jak sie okaze ze to mlodociane prostytutki znane juz z "numerkow" i podobnego zachowania to po prostu zarzadzic scisly nadzor? ... lub po prostu zaklad poprawczy czy kare zakladu poprawczego w zawieszeniu. O taki dodatek do kary dla faceta. W koncu wina nie musi byc po jednej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Wątpliwości asesora IP: *.gdynia.mm.pl 27.04.04, 07:06 Dobrze by było, gdyby GW nie ferowała przedwcześnie wyroków. Zgadzam się z wątpliwościami asesora. Czternastoletnie dziewczynki dały się zaprosić do zajazdu. I dziewczynki sobie chadzają, gdzie chcą? Mam nadzieję, że sąd nie będzie "urobiony" społecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbulwersowana Re: Pedofil z sieci IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.04.04, 21:38 Jak czytam takie historie to mnie krew zalewa...! Sama mam tyle lat co te dziewczyny. I na Boga! Nie chcę, żeby ktoś porównywał mnie z tymi ******. Wierzcie mi, wiem skąd biorą się dzieci i nie podejrzewam by one o tym nie wiedziały. Doskonale zdawały sobie sprawę do czego może dojść ale dziewczynki pomyślały, że "będzie przyjemnie i w ogóle". Szkoda słów... Heh...i co do tego wyglądania nie na swój wiek. Ja mając 14 lat według niektórych wyglądam na 16-17, z tym że ja się nie maluję i nie chodzę w 10- centymetrowych spódniczkach i obcisłych bluzeczkach. I w przeciwieństwie do wielu dziewczyn, ja SIEBIE szanuję. Mam własną hierarchię wartości i naprawdę nie obchodzi mnie co pomyślą o mnie jakieś dzieci z paskami na spodniach. Wypizdrowane dziewczynki, udające paniusie widzę codziennie i kiedyś śmieszyły mnie ale teraz...żal mi ich ;/ Biedne "za szybko dojrzewają", a może tak naprawdę nie dojrzewają w ogóle? I jakie mają wzorce? Starszych kumpli z pod monopolowego? Dajcie spokój...to jest straszne! Cieszę się, że jestem sobą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pedofil z sieci IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 27.04.04, 08:44 nogdy w tym wieku (14 lat ) nie zrobiles czegos nierozsadnego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CISZA Re: Pedofil z sieci IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.04.04, 08:56 tak, tak, po rozmowie sie nie zorientowal w jakim sa mniej wiecej wieku ??? a jak sie z nimi spotkal tez sie biedaczek nie zorientowal ??? jak sie nie ma stalej partnerki a chce sie igraszek, to sie idzie do nocnego klubu i za igraszki placi !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Pedofil z sieci IP: *.sympatico.ca 26.04.04, 22:52 Ja mam tylko nadzieje ze do 10 lat to za kazda ofiare. Bardzo podoba mi sie laczenie wyrokow w USA.Zabil, zgwalcil dwie czy wiecej osob za kazda z ofiar dostaje wyrok do odsiadki a nie jak w Polsce bardzo czesto sie przytrafia - dostaje jeden wyrok za kilka przestepstw. Odpowiedz Link Zgłoś
apjapj kawiarenka Hacers Club ? 26.04.04, 23:06 Od kiedy to Hackers pisze sie Hacers ? A moze to mial byc Harcerz Club ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak16 Re: kawiarenka Hacers Club ? 27.04.04, 13:01 Dla mnie to jest podejrzane troche... Po pierwsze! Do zajazdu na peryferie ?! To tak jak by zaprosil do lasu... mniej wiecej taka sama wiarygodnosc! Jezeli nawet sie podszyl pod kogos mlodszego... to czemu nie uciekly z zajazdu tylko poszly do pokoju ? Ludzie teraz jest tak rozglosniona sytuacja z pedofilami... ze panienki(dziwki) beda warunki stawialy, beta szantarzowaly.. Bog wie co jeszcze! Bez przesady... rozumiem ze szly by ulca podbil by do nich i zgwalcil.. - wyrok jednoglosny: dozycwocie.. ale nie jak zgadzaja sie isc z nim do pokoju! W wieku 14 lat mozna sie domyslic o co chodzi! Chyba ze to byly blondynki... no ale we 2 mysle ze z logicznym mysleniem w takim zakresie by sobie poradzily! Dla mnie wina nie lezy po jednej stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marks Re: Pedofil z sieci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.04, 23:08 Ja tez nie rozumiem, czy nie moglo to by byc prosciej zorganizowane? Bez zadnego procesu, podchodzi kat, strzela w glowe i po klopocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calipso Re: Pedofil z sieci IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 26.04.04, 23:17 Tak , powinien strzelac prosto w glowe takim panienkom aby takie dziwki przypadkiem nie rozmnozyly sie . Przeciez Polki zawsze byly najtanszymi na siecie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marks Re: Pedofil z sieci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.04, 23:19 Tak chyba nie wypada generalizowac, a juz w ogole nie wypada ci tak mowic o polskich kobietach Polaku, gdyz jak ty masz kobiete to moze ona wlasnie ci sie tak sprzedala hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Pedofil z sieci IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 27.04.04, 00:12 Gość portalu: Marks napisał(a): > Ja tez nie rozumiem, czy nie moglo to by byc prosciej zorganizowane? Bez > zadnego procesu, podchodzi kat, strzela w glowe i po klopocie? To po klopocie i prosciej, to najtrudniej jest zorganizowac. (Po to sa wlasnie sady). Ja sobie to wyobrazasz: "podchodzi", "kat", "strzela w glowe"? Ma to dzialc na zasadzie: na kogo wypadnie to bec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: strzelanie w głowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 00:24 a co on sobie może wyobrażać ? jemu juz chyba ktos przedtem w łeb strzelił - niestety nie z pistoletu tylko jakąś pałą, spodobało się to Marksowi no i mamy efekty : debilne wypowiedzi w stylu uposledzonego czekisty.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Pedofil z sieci IP: *.chello.pl 27.04.04, 00:31 Mysle ze chlopaki na Bialolece,albo we Wronkach juz na niego czekaja.Zobaczy co to jest prawdziwy sex oralny,analny tez pewnie pozna doskonale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zembaty Re: Pedofil z sieci IP: 192.168.2.* / 62.212.192.* 27.04.04, 03:34 No fakt, ale to w sumie nie ma sie czym chwalic, bo to tylko swiadczy o tym, ze w wiezieniach sa same pedaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pedofil z sieci IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 27.04.04, 08:50 i dobrze sami siebie dodatkowo karza w ten sposob... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asgard Re: Pedofil z sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 01:06 No i znowu gazety typu "Pani domu" i inne będą miały możliwość pisania, jaki ten Internet jest zły, wstrętny, że tam to tylko pedofile, gołe baby itp. itp. Szkoda, że tego typu wpadki psują obraz Sieci. Pedofili i różnych zboczeńców jest 1000 razy więcej "poza Siecią", ale znowu sie nagłośni taki przypadek... I później aż strach się babci przyznawać, że mam Internet, bo np. w radiu Maryja powiedzieli to i tamto ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zebaty Re: Pedofil z sieci IP: 192.168.2.* / 62.212.192.* 27.04.04, 03:36 Hehe, moj dziadek ogladajac jedna z reklam typu "dzieck w sieci" rzucil mi taki tekst: "o widzisz, przez te czaty umawiaja sie, no ci, jak im tam, pedofile ze soba..." hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: criss Re: Pedofil z sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 01:09 "a nawet przesyłają zdjęcia" - A co to za przestępstwo wysłanie zdjęcia :). W takim układzie serwisy typu fotka.pl, efotka.pl i dziesiatki podobnych powinny nie miec racji bytu ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Pedofil z sieci IP: 193.215.204.* 27.04.04, 01:54 nie kumasz, bo nie jestes zaba, to proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate cos tu smierdzi IP: *.kepno.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 02:32 ciekawe czy wiedzialy ile koles ma lat skoro sie nie przyznawaly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bryka Re: Pedofil z sieci IP: 192.168.2.* / 62.212.192.* 27.04.04, 03:17 Dlaczego pedofil? Przeciez ten gwalciciel nie wiedzial ile one maja lat. Najproawdopodobniej to samo spotkaloby 25 latki (o ile te dziewczyny mialyby tyle lat), bo chodzilo mu tylko o gwalt na osobie polci zenskiej, niezaleznie od wieku, a ze trafil na nastolatki to juz przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Pedofil z sieci IP: *.chello.pl 27.04.04, 03:28 wlasnie Slowo 'pedofil' jest naduzyciem !!!! GW przeistacza sie w FAKT... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phil Re: Pedofil z sieci IP: *.fastres.net 27.04.04, 03:48 teraz wystarczy popatrzec nie tak jak sobie wymysli mala pinda i juz jestes pedofilem.Facet umowil sie z dwiema dziewczynami i nie wierze ze do oral sexu mozna przymusic.Przeciez nawet jak ma 14 lat to ma zeby.Mozecie sobie wyobrazic ze dziewczyny przyjezdzaja na peryferie ida gdzies z obcym facetem,pozniej robia mu laske a on wczesniej powiedzial ,chodzcie ze mna to wujek da wam cukierka.A po wszystkim nawet jak zaplacil to wiedza ze moga brac bez konca bo maja 14 lat i kazdy sad to im bedzie wierzyl.Pilnujcie sie panowie bo nie tylko komunisci chca was wykolowac.Male wredne sa tuz za nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Pedofil z sieci IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 27.04.04, 03:52 Jak zwyle na tym i na innych forach, ofiary staly sie oskarzonymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les wykastrowac IP: *.atl.client2.attbi.com 27.04.04, 04:09 a najlepiej pala zabic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytalski ciekawe czy byly dziewicami ? IP: 4.38.2.* 27.04.04, 04:38 Moim zdaniem porownywanie tej historii z prawdziwymi pedofilami grasujacymi w sieci to nieporozumienie. Przeciez istnieja rowniez mlodociane prostytutki, ktore wygladaja tak, ze nikt nie dalby im 14 lat! Poza gwaltem, ktory sam w sobie jest przestepstwem i zasluguje na kare, nie sadze, zeby to byl przypadek pedofilii. Jestem ciekaw ile te "dziewczynki" mialy juz za soba podobnych przygod (po dyskotece, na prywatce, po alkoholu)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiadalski Re: ciekawe czy byly dziewicami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 12:04 pedofilia tego rzeczywiscie nazwac nie sposob.. choc gdyby facio mial lat 44 to kto wie.. Ale mieszasz Stary strasznie! czy wg Ciebie brak dziewictwa upowaznia do gwaltu? Stary.. no kamon!!! nie istotne 'ile ' panny mialy przygod za soba.. jesli to BYL gwalt to facetowi nalezy sie czapa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa511@0p.pl Re: Pedofil z sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 05:56 14 letnie dziewczyny powinny mieć trochę więcej wyobrażni.Moze to będzie ostrzerzenie dla innych młodych ludzi.Dobrze, że zawiadomiły policję,ten osobnik został na jakiś czas wyeliminowany-taką mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: por. Zubek Kupy dupy sie ten artykul nie trzyma i cala ta... IP: *.sympatico.ca 27.04.04, 07:54 historia. Widac dla Agnieszki w jej umyslowych puzzlach, pedofil to facet, ktory koresponduje przez internet. Umawia sie poza miastem ale w publicznym miejscu(np.zajazd), z dziewczynami w okresie dojrzewania. Brawo! Ulatwila Pani organom scigania, calego klopotu, dokladnego zbadania sprawy, okreslenia przestepstwa i dlugosci zasluzonej lub nie kary. Badz co badz populizm i "strzelanie z biodra" teraz w modzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pedofil z sieci IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 27.04.04, 08:39 czego nie rozumiesz? nie rozumiesz, ze nie mozna miec sexu z dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OMFG !! Re: Pedofil z sieci IP: 213.25.173.* 27.04.04, 16:10 Ty Gosc "ja" jestes glupi, glupia czy z policji ? a moze jestes jedna z tych 14latek, co ? dziecinna naiwnosc ?? w takim przypadku ?? to jest GlUpOtA a nie naiwnosc.. Tobie ktos kiedys proponowal "zobaczenie kotkow w piwnicy" i sie zgodzilas(es) ze teraz takie gupoty piszesz... ?? n/c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hexe Re: Pedofil z sieci IP: *.univ.gda.pl 27.04.04, 09:04 Pilnowanie, zaglądanie przez ramię, reglamentowanie komputera nic nie pomoże. Trzeba mieć po prostu dobry kontakt z dzieckiem, umieć z nim rozmawiać nie tylko od święta, mieć miejsce w jego życiu. I nauczyć jak działa sieć. Do dziecka trzeba mieć zaufanie. On (albo ona) sam - "ono" to mi pasuje do pierwotniaka, a dziecko to istota ludzka o konkretnej osobowości - będzie musiał sobie samodzielnie radzić w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Oto skutki braku edukacji seksualnej w szkolach IP: 12.36.104.* 27.04.04, 09:19 Pruderia rodzicow i zaklamanie polskiej edukacji kierowanej przez dewotow. Gwalcone dzieciaki powinny miec prawo wytaéczania procesow edukatorom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Raczej matematyki i religii IP: *.113.62.81.cust.bluewin.ch 27.04.04, 09:51 Pierwsza uczy logicznego myslenia, druga szanowania sie. A co do edukacji seksulanej to sadze, ze nauczyciel(ka) moglby sie sporo nauczyc od 14 latek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IM Re: Oto skutki braku edukacji seksualnej w szkola IP: 193.128.25.* 27.04.04, 09:52 Mam 30 lat, moi rodzice byli pruderyjni, w szkole o edukacji seksualnej mowy nie było, a jakoś wiedziałam, że należy uważać na siebie w każdej sytuacji, że jeśli idzie się na koncert, do knajpy, na dyskotekę to jeśli się siebie szanuje, to nie należy prowokować facetów. najbardziej w tym wszystkim zastanawia zachowanie rodziców - dlaczego nie interesowali się gdzie idą dzieci. Dlaczego nie powiedzieli im, że może grozić takie czy inne niebezpieczeństwo? Mam dwoje dzieci w wieku lat 9 i 6 i regularnie im przypominam, że nie wszyscy ludzie są dobrzy, że nie rozmawia się z nieznajomymi, że jeśli ktokolwiek znajomy zacznie wobec nich zachowywać się niestosownie, to zniknie z naszego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Oto skutki braku edukacji seksualnej w szkola IP: 12.36.104.* 27.04.04, 12:51 Ciekawe czy twoje dzieci potrafia rozroznic stosowne i niestosowne zachowanie. Te pojecia sa tak abstrakcyjne,ze czesto nawet dorosli ich nie pojmuja, a co dopiero dzieci.Im trzeba dokladnie powiedziec, ze na tym swiecie zyja oprocz porzadnych i zboczency oraz nauczyc je do jakiej granicy kontakty z doroslymi sa dopuszczalne i dlaczego. Te naiwne dziewczyny przypuszczalnie nie wiedzialy jakimi konsekwencjami moga skonczyc sie internetowe znajomosci i nawiazywanie kontaktow osobistych z nieznajomymi. Powinny tez wiedziec co to jest gwalt i na czym polega oraz jak sie przed nim bronic. Trzeba je bylo tez uswiadomic na temat roznych metod zwabiania ofiar przez pedofilow. Nie mow mi, ze dzieci to doskonale wiedza, bo jak sama wiesz i dorosle kobiety sa gwalcone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IM Re: Oto skutki braku edukacji seksualnej w szkola IP: 193.128.25.* 27.04.04, 14:21 Moje dzieci wiedzą, że nikomu nie wolno ich dotykać w miejscach intymnych oraz co to są miejsca intymne, całować, tak jak dorośli na filmach, bo im to wytłumaczyłam. Co do gwałcenia dorosłych kobiet - widzisz - moje życie poukładało się niekoniecznie tak, jak myślałam. Umawiałam się też z ludźmi poznanymi w internecie - tylko zawsze mimo że może nie jest to nic pewnego - zostawiałam numer podany przez faceta koleżance, nick z tzw. Randek, wydruk zdjęcia oraz informację gdzie i o której godzinie się umówiłam. Zawsze też dojeżdżałam swoim pojazdem, żeby nie było niespodzianek. Tyle że zgwałcona mogę być praktycznie wszędzie - nawet wychodząc na spacer z dużym psem... A dziewczyny o których artykuł - zabrakło nadzoru rodziców, wyobraźni, za dużo mogło być alkoholu, ciekawości, pewności siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lam Re: Oto skutki braku edukacji seksualnej w szkola IP: 63.150.174.* 27.04.04, 15:53 >Tyle że zgwałcona mogę być praktycznie > wszędzie - nawet wychodząc na spacer z dużym psem... > zwlaszcza, jesli bedzie to pies-gwalciciel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IM Re: Oto skutki braku edukacji seksualnej w szkola IP: 193.128.25.* 27.04.04, 16:14 nie posiadam tzw. psa-mordercy (pitbulle i inne "śliczności"), ponadto przepisy nakazują wyprowadzanie psów w kagańcach, ale to nie temat tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: Pedofil z sieci IP: *.localdomain / *.zapis.net.pl 27.04.04, 10:00 A myslaly ze po co chce sie z nimi spotkac..porozmawiac?? Naiwne... Odpowiedz Link Zgłoś
zoitberg Re: Pedofil z sieci 27.04.04, 11:07 Nie chce oceniac faceta - od tego bedzie sąd. Ale mam podobne przemyslenia jak wwk - bardzo często czatuję w róznych miejscach i co najmniej kilka razy zdarzyło mi się odbyć zaskakujące rozmowy z 13- 14 latkami. Uparcie podawały się za starsze kobiety, naprawdę nie wiem po co - czy dla kawału czy w jakimś celu (raz jedna zapronowala mi sponsoring). Trudno było im też przetłumaczyć, że dzieli nas trochę za duzo lat. Moze to byly dowcipy, moze policyjna prowokacja - nie wiem. Ale tak bylo. Byłem tez mimowolnym nawet świadkiem sceny, gdy trzy 12- może 13-latki zakpiły sobie z 20 - 25 letniego gościa umawiajac sie w pewnym bardzo popularnym miejscu w moim miescie (ja tez czekalem tam na kogos) - facet jak zobaczyl swoja wymarzona "randke" spalil sie ze wstydu i zwial, ale dziewczyny mialy z niego niezly ubaw. Wszystkie te przypadki mogly sie roznie skonczyc, gdyby dziewczynki trafily na prawdziwego pedofila. Krotko mowiac - jesli macie dzieci to nie wystarczy pomstowac na pedofilow, wezcie i spojrzcie na to, co dzieci robia i jak sie zachowuja (to troche tak jak z narkotykami - wszystkim wydaje sie ze ich dzieci to nie dotyczy) zeby je uchronic przed nieszczesciem. Bo mam wrazenie ze randki przez net nastolatki traktuja jak jakis sport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eone nie broniąc tego faceta... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 11:18 ...czy nikt z Was nie widział watah 14 latek włóczących się po parkach i rynkach w całej Polsce. Jakoś trudno mi w uwierzyć, że dziewczyny noszące makijaż, jakiego moja ukochana nie robi nawet w sylwestra, palące fajkę za fajką, z puszką piwa w łapie, stringami na wierzchu i całujące się ze wszystkimi kolegami na tej samej imprezie, nie wiedzą skąd sie wzięły na świecie.Oczywiście, że drania posadzić za pedofilię. ale dziewczynki i rodziców zaprowadzic do psychologa i poradni rodzinnej. Zresztą, psychologów nie starczy...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Az przerazenie ogarnia... 27.04.04, 12:15 jak sie widzi, ilu pedofilów i róznych zboczeńców grasuje w sieci. Prawie wszystkie posty pochodza właśnie od nich. Ciewkawe, dlaczego tak bronia tego s..syna? Dziewczynki są winne ? Nie, oni bronia swego kumpla pedofila, niektórzy pod roznymi nickami, aby wytworzyc wrazenie oburzonego ludu...Boicie sie zboczeńcy, ze wpadniecie lowiac swe ofiary przez siec? Dlaczego się tak zboczki pienicie, jak nazywa sie go pedofilem? Przy każdej takiej sprawie forum zalewa przerazajaca fala listow od zboczeńcow, co jest tylko potwierdzeniem tezy, ze znakomita wiekszosc z nich grasuje teraz w internecie. I to szczekanie na ofiary i gwaltowne zaprzeczanie, ze on nie jest pedofilem. Jak to czytam, to naprawde nie dziwie sie, ze sa glosy zeby pedofili kastrowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hexe Re: Az przerazenie ogarnia... IP: *.univ.gda.pl 27.04.04, 12:49 Wczytaj się w tekst artykułu. Jeżeli facet był przekonany, że ofiary miały powyżej 16 lat, to pedofilem nie jest. Nie do Gazety, ani nawet nie do nas komentujących należy rozstrzygnięcie, czy ofiary sprawiały wrażenie/podawały się za 14, 16 czy 18-latki. To już należy do sądu. Natomiast z artykułu wynika (poleca lekturę tekstu ze zrozumieniem) że facet był przekonany, że są to dorosłe, dojrzałe kobiety. Chyba nie zabronisz 18-latkom z dowodem, prawem jazdy, paszportem, prawem wyborczym i kontem w banku (czy co tam jeszcze) uprawiać seksu? Pedofilem byłby, gdyby celowo dążył do stosunku z tymi dziewczynami, przekonany że mają np. po 11 lat. Naklejanie etykietki "pedofilia" jest biciem piany i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorkai Re: Az przerazenie ogarnia... IP: 217.153.45.* 27.04.04, 13:10 No hexe, gratulacje! W dwóch zdaniach zrobić z 14-latki osiemnastoletnią kurwę, to jest osiąg. Fakt, tak kretyńsko mogą rozumować tylko sami zainteresowani, broniąc kolegi po fachu. Mam głęboką nadzieję, że wszyscy skończycie na krzesłach elektrycznych. Szkoda tylko, że za prąd dołożę się z własnych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok [...] IP: 63.150.174.* 27.04.04, 15:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwl No, faktycznie, aż przerażenie ogarnia... IP: *.acn.waw.pl 27.04.04, 13:45 Bo po takich postach jak Twój widać, jak łatwo zrobić ludziom wodę z mózgu i oduczyć samodzielnego myślenia. Oczywiście my nie wiemy jak wygląda sytuacja, bo nie byliśmy tam na miejscu w tym pubie ani nawet nie mamy informacji które posiada policja. Chodzi tylko o to, że gazeta już wydaje wyrok na kogoś i jeszcze przypina mu etykietkę pedofila co akurat w tym przypadku jest na pewno sporym nadużyciem, skoro w tym samym artykule piszą że dziewczyny miały 14 lat (jakbyś nie zauważył, niewykluczone że następnego dnia byłyby już "legalne") a podawały się za dużo starsze. Z tym gwałtem też bardzo trudno to ocenić, bo oczywiście możliwe że facet je po prostu w pokoju przymusił do wszystkiego, jednak strach przed silniejszym facetem bardzo potrafi paraliżować, ale tego nie wiemy my - to oceni sąd. A nie jest to takie do końca pewne biorąc pod uwagę, że to był jakiś zajazd, faceta widziało dużo osób a dziewczyny wyszły jak wynika opis stamtąd bez problemu. Pedofilia to ogromny problem społeczny i należy go tępić na wszystkie możliwe sposoby. Ale polowanie na czarownice to nie jest żadne wyjście. Od dawien dawna (pewnie od jakichś 500 lat odkąd skończyło się średniowiecze) "playboye" polowali na "seksowne 16tki" i nikt nigdy nie kwalifikował tego jako pedofilii... żebyśmy nie zaczęli się upodabniać do USA, gdzie za położenie kobiecie ręki na ramieniu można zostać skazanym za molestowanie seksualne. Bo przejście z jednej skrajności w drugą to nie jest dobre rozwiązanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Az przerazenie ogarnia... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.04, 17:46 Dlaczego rodzice nie interesują się co robią, z kim przebywają, dlaczego wracają do domu o bardzo póżnej porze??? Najpierw winą należy obarczyć rodziców bo to oni chcąc mieć "święty spokój" pozwalają na zbyt wulgarne zachowania młodych dziewcząt i chłopców. Uważają również że im wcześniej dziecko się nauczy życia tym lepiej bo póżniej sobie świetnie ze wszystkim poradzi. Nie próbuję tutaj chronic zboczeńca, ale gdyby otoczono dzieci większą opieką do takich zdarzeń dochodziłoby o wiele rzadziej. Uważam również, że sądy są zbyt liberalne dla tego typu przestępstw- coraz bardziej śmiałych i bardziej okrutnych i obrzydliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szteter Re: Pedofil z sieci...głupie IP: 158.75.29.* 27.04.04, 13:23 nierzosądne cipy ...same sobie winne ...a tegi skurweila to zajebac !!!!!! co za kraj.... Odpowiedz Link Zgłoś