Dodaj do ulubionych

Janek "moherowy" i jego dzielo.

08.03.11, 18:27
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9221732,_Krzyz__sequel__Solidarnych_2010____nowy_film_Pospieszalskiego.html //
Obserwuj wątek
    • anwad Re: Janek "moherowy" i jego dzielo. 08.03.11, 18:34
      Starsza kobieta przy krzyżu, a wokół kordon policji i zdziczałe palikocie chamstwo...
      • don.dubieniecki Re: Janek "moherowy" i jego dzielo. 08.03.11, 18:37
        Bosze asz sie splakalem ze smiechu.
        • anwad [...] 08.03.11, 18:39
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • anwad Kasująca też jest reprezentantką nizin kulturowych 08.03.11, 18:56
            Też brała dumnie udział w spędzie palikotowej dziczy, czym się na tym forum nie omieszkała chwalić. Boli koniecznośc uznania faktu reprezentowania kultury niższej, antycywilizacyjnej. Ale taka jest bolesna prawda.
            • ave.duce Szczęść Boże! 08.03.11, 19:12
              Co to jest kultura antycywilizacyjna?
              • off_nick Re: Szczęść Boże! 08.03.11, 19:24
                ave.duce napisała:

> Co to jest kultura antycywilizacyjna?

Nie tarmoś się z Anwad...
                Zapodaj obrazek i szlaczek.
                • lumpior No i do Rydzyka isc trza? 08.03.11, 21:36
                  wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9222842,Pospieszalski_nie_wraca__Snopkiewicz_zostaje__Pierwsze.html
                • blind_as_a_bat Re: Szczęść Boże! 09.03.11, 07:11
                  Szanowna Wielce Pani Off_nick!

Kim jest Anwad? Nobody. Traci Pani swój cenny czas na bycie gorylem - przepraszam za to określenie, nie ja je wymyśliłem - NIKOGO?
                  Nie lepiej pod krzyżem paść krzyżem i odmawiać w towarzystwie Pani Joanny modły za potężny Ród Kaczyńskich i ich popleczników? Za Ojca Dyrektora Tadeusza, świętego już za życia?
                  Niech moc Pani nie opuszcza! Na wieki wieków amen i Bóg zapłać za dobre słowo.
                  • remik.bz Pojecie kultury osobistej 09.03.11, 08:54
                    blind_as_a_bat napisał:

> Szanowna Wielce Pani Off_nick!
                    >
                    > Kim jest Anwad? Nobody. Traci Pani swój cenny czas na bycie gorylem - przeprasz
                    > am za to określenie, nie ja je wymyśliłem - NIKOGO?
                    > Nie lepiej pod krzyżem paść krzyżem i odmawiać w towarzystwie Pani Joanny modły
                    > za potężny Ród Kaczyńskich i ich popleczników? Za Ojca Dyrektora Tadeusza, świ
                    > ętego już za życia?
                    > Niech moc Pani nie opuszcza! Na wieki wieków amen i Bóg zapłać za dobre słowo.

Szanowny Panie, czytając pańską wypowiiedź mam nieodparte wrażenie, że nie przeczytał Pan w życiu zadnej książki.

Gdyby Pan czytał, to pewnie jakoś "tylnymi drzwiami" (skoro rodzina, szkoła tego nie zrobiła) przyswoił by Pan takie pojecia jak "kultura osobista", "kultura dyskusji".
                    Ale ma Pan jeszcze jakieś szanse. W końcu ksiązki są powszechnie dostępne . Wystarczy tylko "chcieć"( przy założeniu, że Panu chce się "chcieć")
                    • ave.duce Re: Pojecie kultury osobistej 09.03.11, 14:02
                      Pomyliłeś adres?
      • felinecaline Re: Janek "moherowy" i jego dzielo. 08.03.11, 19:22
        O takich stare powiedzenie glosi: "kleczy pod figura a diabla ma za skora" - w innym momencie taka "niewinna starowinka okladala jakiefos mlodziaka "nieco" mniejszym krzyzykiem.
        Nasuwa mi sie ilustracja J%Szancera do bajki Krasickiego (biskupa zreszta) "Dewotka".
    • vladexpat A a 3D będzie? 08.03.11, 18:41
    • zzarda32 Re: Janek "moherowy" i jego dzielo. 08.03.11, 19:16
      Gra na PC też będzie ?
    • remik.bz Mlodzi, wykształceni, nowocześni "Europejczycy" 08.03.11, 21:55
      Właściwie komentarz jest zbędny.
      Widzielismy w akcji "młodych Europejczyków"
      Tzw "młodzi, wykształceni, nowocześni Europejczycy" to wielkie zagrożenie dla naszego kraju.
      Wieksze niż korupcja, dług publiczny, deficyt budżetowy, słabośc wymiaru sprawiedliwości, słabość służby zdrowia.
      Ci "Europejczycy" charakteryzują się tym, że poglądy, sposób zachowania, pseudowartosci wciskane im "na chama" poprzez propagandystów medialnycxh uznaja z definicji za własne.
      Nie myslą, nie analizują, nie wyciągaja wniosków.
      Najwazniejsze aby być "trendy" i nie zrobić "obciachu". Ma być czadowo i zajebis.cie . Ich wzorcem kultury jest "kultura" Kuby Wojewódzkiego".
      Tacy ludzie nie umiejacy samodzielnie mysleć są niesamowicie podatni na każda manipulację. Prosta manipulacje.
      Wystarczy im powiedzieć ,że polityk X jest OK a polityk Y "obciachowy" i "Europejczycy" juz przyjmuja to za swa opinie.
      A potem niestety głosują i... podnoszenie podatków to jeszcze najmniej groźna konsekwencja ich sposobu na zycie.
    • mike.recz Re: Janek "moherowy" i jego dzielo. 09.03.11, 00:10
      "Reżyser z całego czasu spędzonego pod krzyżem uderzyła jedna scena: postawa młodych ludzi w momencie, kiedy usuwano krzyż, a policja szarpała garstkę starszych ludzi, którzy go bronili - młodzież stała za barierkami i dopingowała policję oklaskami, gwizdami i okrzykami. - Czegoś takiego nie widziałam nigdy w życiu - ani na żywo, ani w filmie. Młodzi ludzie, którzy zawsze mają tendencje wolnościowe, są skłonni raczej kontestować władzę - tutaj ją dopingowali, w dodatku widząc, że ta władza dopuszcza się przemocy wobec słabych ludzi - mówi Stankiewicz ."

A może Pani Stankiewicz po prostu nie do końca widzi przeciwko jakiej władzy protestowali
      ci młodzi ludzie.
      • remik.bz Re: Janek "moherowy" i jego dzielo. 09.03.11, 06:58
        mike.recz napisał:
        A może Pani Stankiewicz po prostu nie do końca widzi przeciwko jakiej władzy pr
        > otestowali
        > ci młodzi ludzie.

Sugerujesz,ze człowiek modlący się ma jakąś władzę?
        Może i tak.
        Komuna też bała się modlitwy, ale z pobudek ideologicznych.
        Czego boja się ci mlodzi 'Europejczycy", jakie motywy nimi kierują?
        Moim zdaniem mylisz sie- oni działają całkowicie bezideowo - po prostu "jaja se robią" a nie protestują.
    • zoil44elwer Re: Janek "moherowy" i jego dzielo. 09.03.11, 01:29
      Janek Moherski padł! Albo padnie przy najbliższej rozróbie w TVP.
      • remik.bz post "Europejczyka" 09.03.11, 06:52
        zoil44elwer napisał:

> Janek Moherski padł! Albo padnie przy najbliższej rozróbie w TVP.

Cieszą mnie takie posty. Po ich przeczytaniu wiem, ze jestem po właściwej stronie ( a czasem mam wątpliwości)
    • don.dubieniecki Re: Janek "moherowy" i jego dzielo. 09.03.11, 09:16
      Moze Polanski, albo jakis inny znany rezyser bedzie chcial wykorzystac te zdjecia do horroru o sekcie. Rosemary's Baby II? Gotowiec jak znalazl.
    • fredoo Re: Janek "moherowy" i jego dzielo. 09.03.11, 14:44
      Przykład fanatyzmu religijnego. Rzecz bardzo niebezpieczna w każdej religii. Przez fanatyków wybuchła niejedna woja i zgineło woele ludzi.
      • don.dubieniecki Re: Janek "moherowy" i jego dzielo. 09.03.11, 15:21
        fredoo napisał:

> Przykład fanatyzmu religijnego. Rzecz bardzo niebezpieczna w każdej religii. Pr
        > zez fanatyków wybuchła niejedna woja i zgineło woele ludzi.

Ktos powiedzial cos takiego: "Kazdy przejaw fanatyzmu jest szkodliwy, a najbardziej fanatyzm religijny". Nie pomylil sie o jote.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka