Gość: Day of welcomes IP: *.marketscore.com / *.ia4.marketscore.com 01.05.04, 15:05 Po co wam wolnosc? Macie przeciez TV Trwam i radio M aryja!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ed Re: Pytanie do oszolomow IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 15:12 By mogli przejść do kwestii odpowiedzi na pytania, muszą przejść całą ewolucję. Na dzień dzisiejszy prezentują poziąm oglądu pierwotnej walki o byt. Najpierw trzeba zmusić ich do myslenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Odpowiedź 01.05.04, 15:14 Gość portalu: Day of welcomes napisał(a): > Po co wam wolnosc? Macie przeciez TV Trwam i radio M aryja!!! Oszołom to typ człowieka który stara się oszołomić innych.Został on w jezyku polskim użyty po raz pierwszy dla ośmieszenia i udaremnienia próby usuniecia komunistów z życia publicznego.Kontekst w jakim Ty starasz się użyć tego słowa wyklucza możliwość jego rozumienia przez Ciebie.Sformułuj pytanie sensownie to postaram się na nie odpowiedzieć zgodnie ze stanem swojej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abi Oszołomie, ach, oszołomie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 16:50 >Homosovieticus postanowił "oświecić" niedouczonych i jak zazwyczaj (no, prawie) nakręcił: - Oszołom to typ człowieka który stara się oszołomić innych.Został on w jezyku > polskim użyty po raz pierwszy dla ośmieszenia i udaremnienia próby usuniecia > komunistów z życia publicznego. E, tam! Nieprawda! Oszołom to człowiek oszołomiony a nie oszałamiający. Oszołomiony z różnych powodów. Np. zpowodu mocnego uderzenia w głowę - bokser. Albo kopnięty w głowę w dzieciństwie, czyli idiota. Bokserowi oszołomienie przechodzi - idiotom zostaje na całe życie. Stąd ich pomysły takie jak ten przywołany przez homosia wyżej. Niektórzy oszołomieni nadal wierzą, że źródłem ich wszelkich niepowodzeń życiowych jest obecność w życiu publicznym "komunistów". Tak jak kiedyś Żydów, masonów, ostatnio liberałów. Kopnięcia w dzieciństwie bywają mocno dolegliwe. I trwałe. Pochwalony! Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Mordy w kubeł ! Zło zwycięrzaj dobrem !!! 01.05.04, 16:52 Koło ratunkowe dla zniewolonej Polski jest do uchwycenia. Jeśli chcesz je uchwycić - by pomóc ludziom, światu, Kościołowi, Ojczyźnie i Radiu Maryja - zapraszamy Cię do takiej Krucjaty Różańcowej. Napisz do Radia Maryja, kiedy i ile będziesz się modlił z otwartym sercem na różańcu (cały Różaniec czy mniej - ile?). o. Tadeusz Rydzyk, dyrektor Radia Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek [...] IP: 5.4R* / 62.240.110.* 01.05.04, 17:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Oszołomie, ach, oszołomie! 01.05.04, 17:08 Gość portalu: Abi napisał(a): > >Homosovieticus postanowił "oświecić" niedouczonych i jak zazwyczaj (no, > prawie) nakręcił: - Oszołom to typ człowieka który stara się oszołomić > innych.Został on w jezyku > > polskim użyty po raz pierwszy dla ośmieszenia i udaremnienia próby usuniec > ia > > komunistów z życia publicznego. > > E, tam! Nieprawda! Oszołom to człowiek oszołomiony a nie oszałamiający. > Oszołomiony z różnych powodów. Np. zpowodu mocnego uderzenia w głowę - bokser. > Albo kopnięty w głowę w dzieciństwie, czyli idiota. Bokserowi oszołomienie > przechodzi - idiotom zostaje na całe życie. Stąd ich pomysły takie jak ten > przywołany przez homosia wyżej. Niektórzy oszołomieni nadal wierzą, że źródłem > ich wszelkich niepowodzeń życiowych jest obecność w życiu > publicznym "komunistów". Tak jak kiedyś Żydów, masonów, ostatnio liberałów. > Kopnięcia w dzieciństwie bywają mocno dolegliwe. I trwałe. > Pochwalony! Witaj niedouczony przyjacielu w UE. Krótko: pisarz to ten komu pisują, kowal to ten kogo np podkuwają, bokser to ten kogo boksują, itd, etc oszołom to ten kto został oszołomiony i..... w tym jedynym przypadku , dotyczacym Ciebie masz rację .Jesteś oszołomiony nadmiarem słów, których znaczeń nie rozumiesz.Nie lepiej było odpuscić sobie rzeczy trudniejsze i tymi łatwymi głupstwami do końca życia się zajmować.Pomyśł jak Baruch o rzeczach prostych i wiecej czytaj książek a mniej broszurek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Witaj homosovieticus'ie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 19:00 Zboxowsłeś swego adwersarza. Jesteś górą - czy aby na pewno? Czy Kazanie na Górze jest sukcesją Twego postepowania??? Ludzi walczących mamy po dwóch stronach. Czy task wyglądas funkcja i rola intelektualisty kościelnego? Wybacz, ale Jerzy (mijacie się w dyskusjach chyba celowo) jest dla mnie bardziej wiarygodnym czlpwiekiem, aczkolwiek nie ze wszystkim z nim się zgadzam. Cydysponując nieco większą wiedzą niebardziej słusznym bylo by nauczanie zamiast - ptzepraszam za wyrażnie - gnojenie??? Daj mi przykład z życia Chrystysa (konkretnie Jeshua), który mógłby być wzorcem takiego postretpowania. Homosovieticus'ie, wierz mi, że dla mnie idea fix jest dopiero etórną płaszczyzną oceny człowieka w momencie, kiedy zastanawim sie dls czego postąpil w ten a nie inny sposb. Przyjmując człowieka do pracy - wierz mi - że wsisi mi zupełnie jego układ śwoatopoglądowy. Niech im płacą ci, ktorzy zawierzyli ich wizjii. Nie mam tego zamiaru, o czym przekonali się bezczelnie zachowujący się funkcjonariusze kościelni w swoich wędrówkach kloędniczych po kasę. Jako ateista, w ubiełym rokuwsparłem niezłą kasą starszego księdza - któż mu zabroni geastu. W tym roku spuściłem jego nastepcę po schodach, jak psa. I wcale nied chodzi o to, bym miał do niego jakieś adwersje, po prostu posów z charakteru nie cierpię. PO prostu Krk robi dobrą minę do batdzo złej gry. Jesteś jednym z bardzo niewielu klerykałów (przepraszam, ale to jest moja ocedna), ktoryb walcząc o doktrynę jest w stanie chwycić haust normalnego powietrza. Prztykać się możemy zawsze. i powodów do tego znajdz\ire sie zapewne multum. Chodzi o to, by na życie spojrzeć oczyma nie skażonymi pogladami Orygenesa, w. Tomasza z Akwiny czy brewerii politycznych wyprawianych przez JP2. Dlatego też w iię doczesnegho interesu najbardziej myslacy ludzie kościola zsyłani sa na parafie, gdzie ciemmnota i fanatyzm dyktuje im porzadek dnia co dziennego. Jestem zwolennikiem hasłs: "Precz z konkordatem" i funkcją, jaką kościół chce za wszelką cenę pełnić. Odmawiam w tym zakresie jakichkolwiek uzurpowanych praw moralnych w szerokim tego słowa znaczeniu. A więc mój przeciwniku, duże wrrrrr aczkolwiek tego bardzo nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Pytanie do oszolomow 01.05.04, 17:47 rzumiem ze ci wolność przeszkadza ale dzlaczego narzuciliscie niewolę tym ktorym to nie odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Day of welcomes Re: Pytanie do oszolomow IP: 203.89.203.* 01.05.04, 17:52 -Wolna mysl jest wieksza od Boga Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Pytanie do oszolomow 01.05.04, 21:08 To bóg jest początekim wszelkiej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter [...] 01.05.04, 21:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abi Do oszołoma, z wyrazami współczucia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 23:31 Homusie! Napuszony głupolku! Znów usiłujesz robić ludziom wodę z mózgu! Zostaw moje broszurki! Odnieś się do głównej tezy mojego postu! Nie rozumiesz? No to co ja na to poradzę? I kto tu ma się douczyć? A różaniec dziś odmówiłeś? No to jeszcze jeden, moze dobry Bóg Ci pomoże i coś wreszcie pojmiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Użalaj sie sam nad sobą 01.05.04, 23:34 i naucz sie wpierw kultury bo z takim chamstwem cię z Europy wyrzucą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 01.05.04, 23:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś