Dodaj do ulubionych

Napiszmy, że jesteśmy rozczarowani Tuskiem

26.03.11, 15:15
To może i na FK wpadnie pogadać?
Obserwuj wątek
    • mike.recz Piszę... 26.03.11, 15:19
      j/w
      ;)
      • wylogowany.pielegniarz Re: Piszę... 26.03.11, 15:23
        Poznanie Normalsa czy monachijskiego speca od ZSRR na pewno wzbogaciłoby go o doświadczenia.
        • mike.recz Re: Piszę... 26.03.11, 15:39
          wylogowany.pielegniarz napisał: Poznanie Normalsa czy monachijskiego speca od ZSRR na pewno wzbogaciłoby go o doświadczenia.

Ekstremalne i nie do zapomnienia.

Ale cukru również by się tu pewnie od niektórych nałykał.
          • ploniekocica Re: Piszę... 26.03.11, 15:41
            Anwad uderzyłaby w najczulsze struny wrażliwości premiera. :)
            • mike.recz Re: Piszę... 26.03.11, 15:48
              ploniekocica napisała:

Zadając subtelne pytanie dlaczego neandertalczycy mieli więcej wyczucia niż on - bolszewik.
              • ploniekocica Re: Piszę... 26.03.11, 15:50
                mike.recz napisał:

> ploniekocica napisała:
                > Anwad uderzyłaby w najczulsze struny wrażliwości premiera. :)
                >
                > Zadając subtelne pytanie dlaczego neandertalczycy mieli więcej wyczucia niż on
                > - bolszewik.

Nie zapominaj o dzikich potomkach dzikiego Czyngiz Hana.
                • mike.recz Re: Piszę... 26.03.11, 15:59
                  ploniekocica napisała:

mike.recz napisał: Zadając subtelne pytanie dlaczego neandertalczycy mieli więcej wyczucia niż on - bolszewik.

ploniekocica napisała:Nie zapominaj o dzikich potomkach dzikiego Czyngiz Hana.

Ja mogę zapomnieć o tym ale niektórzy zapytają dlaczego Tusk nasłał:
                  Zmarł jeden z obrońców krzyża. Stało się to miesiąc po tym, jak został pod Pałacem Prezydenckim skopany przez „młodego, wykształconego, z dużego miasta”.
                  • ave.duce Re: Piszę... 28.03.11, 15:26
                    mike.recz napisał:

> ploniekocica napisała:
                    > Anwad uderzyłaby w najczulsze struny wrażliwości premiera. :)

Bejsbolem czy maczetą (jak to czynią "wyborcy" Pi$ zwani pieszczotliwie "kibolami")?
          • po.ofermy Wystarczy zdjęcie tuska POstawić obok cukierniczki 27.03.11, 18:51
            Wystarczy zdjęcie tuska POstawić obok cukierniczki i nikt cukru nie ruszy.
        • 1normalnyczlo.w.i.e.k Dobry pomysł.Nie byłoby możliwe przeszkadzanie 26.03.11, 15:52
          wylogowany.pielegniarz napisał: Poznanie Normalsa czy monachijskiego speca od ZSRR na pewno wzbogaciłoby go o doświadczenia.

---> zarówno podczas zadawania pytań jak i podczas odpowiedzi. No i każdy miałby, jak na dłoni, widoczne, od których wątków adwersarz ucieka, których się boi. A to skutkowałoby możliwością "wymuszenia" jednoznacznych odpowiedzi.
          A ogólnie, to już postawiłem pytanie dla premiera, tylko raczej nie doczekam się odpowiedzi, ani od niego, ani od nikogo innego.
          A może Ty spróbujesz? :)

Panie premierze. Z Pana drogi życiowej można wywnioskować, że jest Pan osobą konsekwentną w swojej postawie i działaniu.
          Świadczy o tym zarówno Pana pogląd na temat "nienormalnej polskości", jak i:
          liczenie w czasie Nocnej Zmiany głosów tych, którzy bali się lustracji (i to w obecności agenta KGB),
          zdecydowana wrogość wobec IPN-u,
          nieustające próby zakłamywania historii,
          kolejność (jako pierwsi) składanych gratulacji przez przedstawicieli byłych peerelowskich służb po dojściu do władzy w 2007 roku,
          czystka na placówkach dyplomatycznych i powrót na te placówki (z polecenia Władysława Bartoszewskiego) byłych esbeków, kapusiów, dawnych aparatczyków PZPR,
          zastraszanie (razem z Bronisławem Komorowskim) ludzi ujawniających prawdę na temat dawnych działaczy opozycji,
          popieranie razem z Jaruzelskim, Dukaczewskim etc. kandydatury Bronisława Komorowskiego na prezydenta,
          oddawanie hołdu bolszewikom a spychanie w niebyt pamięci o polskich bohaterach,
          całkowicie uległa postawa wobec Rosji w temacie katastrofy smoleńskiej, itp. itd.

Proszę Pana Premiera, by w tym kontekście odpowiedział Pan:
          Z czego wynika ta konsekwencja działań, taka właśnie postawa i dokąd chce Pan dojść, idąc tą drogą?
        • zoil44elwer Re: Piszę... 28.03.11, 01:31
          Ale miałbym używanie.Byłbym w swej krytyce Hołdysem do setnej potęgi.Biczem Bożym!
      • martusia_krolowa_polski Osoby które nie głosowały na Tuska, a sa nim 26.03.11, 16:02
        rozczarowane, zgodnie z logika powinny teraz na niego głosować.
    • dowald.tusk Re: Napiszmy, że jesteśmy rozczarowani Tuskiem 26.03.11, 15:22

A o czym chcesz pogadać?

wylogowany.pielegniarz napisał:

> To może i na FK wpadnie pogadać?
      • joannabarska ja nie jestem rozczarowana 27.03.11, 18:43
        Na te burzliwe czasy mamy przynajmniej opanowanego premiera. To duzo!

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
        • m.c.hrabia Re: ja nie jestem rozczarowana 27.03.11, 18:54
          ja też .
        • zoil44elwer Re: ja nie jestem rozczarowana 28.03.11, 01:33
          No pewnie,mniejsze zło niech rządzi wiecznie!
        • taziuta Re: ja nie jestem rozczarowana 28.03.11, 05:31
          joannabarska napisała:

> Na te burzliwe czasy mamy przynajmniej opanowanego premiera. To duzo!

No, ręka mu nie zadrży, gdy będzie dożynał watahy. :)
          • hal9000 Re: ja nie jestem rozczarowana 28.03.11, 14:52
            No, ręka mu nie zadrży, gdy będzie dożynał watahy. :)

To akurat zaliczyłbym mu na plus ;)
    • po.ofermy Ja tam nie jestem rozczarowany Tuskiem. 27.03.11, 18:47
      Zawsze wiedziałem, że to gnój.
      No Tusku.
      Czas na żniwa.
      • joannabarska Re: Ja tam nie jestem rozczarowany Tuskiem. 28.03.11, 00:51
        Manipulacja, w dodatku słabiutka!
        • klara551 Re: Ja tam nie jestem rozczarowany Tuskiem. 28.03.11, 08:05
          Tego nawet nie można nazwać manipulacją. To tylko wypuszczeni przed szereg zwolennicy IV RP . Oni mają pohałasować ,popluć przed bojem ostatnim jakim będą wybory. Ponieważ prezes na podobne zaproszenie odpowie jak do biednego -spieprzaj dziadu i w swojej pysze nawet nie pomyśli o dyskusji. On woli monologi nagrywane w zaciszu PiSowego studia,gdzie nikt nie zada niewygodnego pytania. Hamlet w swoim miał dylemat-być,albo nie być. Prezes takiego nie ma ,on zaczyna od ja ,ja ,ja . I wychodzą z tego jaja jak berety.
          • po.gnidy Z całą pewnością jesteś trochę mądrzejsza od kury 28.03.11, 11:58
            swojego sołtysa.
            Jak POwską inteligencję to rewelacyjny wynik.
            • ave.duce Zaciąłeś się po.ofermy? 28.03.11, 14:18
    • haen2010 Re: Napiszmy, że jesteśmy rozczarowani Tuskiem 28.03.11, 08:20
      Ja to bębnię od Smoleńska. To faktycznie graniczna data, kiedy prysnęły nadzieje na prawdziwego męża stanu, zajął się politykierstwem, nie polityką zgodną z najważniejszymi interesami państwa i Polaków. Całkowicie wpisał się w mafijny układ okrągłostołowy.

Zbyszek Hołdys ujął to precyzyjnie - jest jego delfinem. Tego układu solidaruchów, postkomuchów i mafii watykańskiej. Mogę to precyzyjnie odowodnić, ale to jakby grochem o ścianę, układ nie przyjmuje tego do wiadomości.
      • contadore Re: Napiszmy, że jesteśmy rozczarowani Tuskiem 28.03.11, 09:46
        Zbyszek Hołdys ujął to precyzyjnie - jest jego delfinem. Tego układu solidaruchów, postkomuchów i mafii watykańskiej. Mogę to precyzyjnie odowodnić, ale to jakby grochem o ścianę, układ nie przyjmuje tego do wiadomośc.

Widzę haen,że używasz już pojęć ze słownictwa prezesa-"układ". Czyli co? prezes miał rację?
        Czy Tusk wpisał się dopiero od Smoleńska w "układ okrągłostołowy"? czy wpisał się od czasów "nocnej zmiany"....
        Hołdys miał całkowitą rację nie tylko w odniesieniu do Tuska.

Ja krytykuję Tuska od czasu jego przedwyborczej debaty z Kaczyńskim.Wtedy już oceniłem go jako populistę i demagoga,te lata kiedy Tusk jest premierem potwierdziły moją ocenę.
        Krytykuję PO i Tuska,bo dostrzegam jak bardzo rozczarowali wyborców swoimi obietnicami.
        Mnie nie rozczarowali,utwierdzili mnie tylko w przekonaniu,że moja ocena PO i Tuska była słuszna.
        • haen2010 Re: Napiszmy, że jesteśmy rozczarowani Tuskiem 28.03.11, 10:10
          Moge to nazwać zamiast układu porozumieniem stron. Nie ma się to nijak do Prezesa, który glosi teorię "Polska jak Bawaria", czyli na katolickiej Polsce do dobrobytu.

Nie ma większej sprzeczności, bo dobrobyt Bawarii jest dobrobytem rozdziału Kościoła od państwa i przestrzegania dziesięciu przykazań. W Polsce Kościół katolicki jest mafią na skalę całego państwa. Bez dziesięciu przykazań.
        • mietowe_loczki Re: Napiszmy, że jesteśmy rozczarowani Tuskiem 28.03.11, 14:20
          A ty kogo popierasz, jeśli można spytać?
    • adams96 Re: Napiszmy, że jesteśmy rozczarowani Tuskiem 28.03.11, 11:46
      Jednak po 3,5 rocznych rzadow PO oraz premiera Tuska jestem przekonany ze ta formacja polityczna nie powinna rzadzic naszym krajem.Odpowiedzialnosc za kiepskich ministrow w rzadzie ponosi premier,ktory ich bstale broni przed opozycja.Rezulaty tych rzadow to bieda,wysokie bezrobocie oraz wysokie ceny na towary i uslugi.
      • srul Ja nie jestem rozczarowany! 28.03.11, 16:00
        Każde posunięcie(no moze poza tymi w akcie seksualnym) jest przewidywalne, kazde przemówienie, wywiad schematyczne i pełne socjotechnicznych frazesów. Obietnice puste i bez pokrycia, zwalanie wszystkiego na pisowców z regularnoscią czkawki. Towarzysz Tuskwa niczym mnie wtym względzie nie rozczarował, tego oczekiwałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka