Dodaj do ulubionych

"Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie"

29.03.11, 09:34
- co na to forumowi kaczyści&co.?

... Kaczyński ma wielkie serce ... wybaczające wszystko... w imię zapewnienia sobie poparcia sekty Ojca DDT. Rydzyka.
Obserwuj wątek
    • mike.recz "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 09:44
      Ten tekst pt. "Polacy przebudźcie się!" przeczytany w tym

miesiącu nie jest wcale nowy ponieważ powstał najpóźniej w październiku

ubiegłego roku lub nawet jeszcze wcześniej i przypuszczam, że zarówno

osobom, będącym na sali jak i wielu innym był znany od dawna.

Nie zmienia to oczywiście faktu iż często parlamentarzyści PiS

potrafią robić aferę o jakąś nieistotną bzdurę, a gdy trafia

się naprawdę skandaliczny tekst, to tchórzliwie milczą.

Moim zdaniem takich gagatków jest nieporównywalnie więcej.

"A teraz przeczytam zdrajców z Prawa i Sprawiedliwości, tych prawych

zdrajców...i sprawiedliwych". Reszta w filmie niżej:

www.youtube.com/watch?v=3bVLq4Spjng

• ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 09:50
        Szukając materiałów do ... nieważne ... trafiłam na fot. z transparentem "krzyżaków" świadczącym o ich przekonaniu, że TU154 "head101" rozbił się o krzyż. Figurant Jarosław Prezes Kaczyński nie reaguje na takie "drobiazgi".
      • gat45 Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 29.03.11, 11:01
        mike.recz napisał:

> Ten tekst pt. "Polacy przebudźcie się!" [...]
        >
        > Moim zdaniem takich gagatków jest nieporównywalnie więcej [...]

Gagatków ? Ja sobie wypraszam takie zdrobnienia !!!!

• ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 29.03.11, 12:29
          Gatków? Gatek?
          • gat45 Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 29.03.11, 13:24
            Ja z autorem nie jestem nawet po imieniu, a co mówić o zdrobnieniach :(((
            • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 29.03.11, 13:34
              Toż to Majku ;)
              • gat45 Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 29.03.11, 13:53
                Acha. Miku-recz może sobie mnie zdrabniać, jak chce.
                • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 29.03.11, 14:05
                  Szczególnie, że Majku to nie byle kto > to "trzymilionowy.post" jest.
        • mike.recz Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 29.03.11, 19:44
          mike.recz napisał:
          Ten tekst pt. "Polacy przebudźcie się!" [...]
          Moim zdaniem takich gagatków jest nieporównywalnie więcej [...]

gat45 napisała: Gagatków ? Ja sobie wypraszam takie zdrobnienia !!!!

Faktycznie niefortunne...;) Obiecuję poprawę i być może nawet dotrzymam słowa;)
          • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 31.03.11, 15:58
            mike.recz napisał:

mike.recz napisał:

> Ten tekst pt. "Polacy przebudźcie się!" [...]

I co? Przebudzili się?
            • mike.recz Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 31.03.11, 22:00
              mike.recz napisał:Ten tekst pt. "Polacy przebudźcie się!" [...]

ave.duce napisała: I co? Przebudzili się?

Polacy nie wiem ale wolacy z całą pewnością:
              kampanianazywo.pl/relacja/tylko-w-kampanii-na-zywo-tomasz-lis-odpowiada-na-zarzuty-pis/
      • tomek.54321 Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 29.03.11, 13:24
        W tym filmiku to znana "smietanka" ktora uwaza sie za jedynych prawdziwych polakow, a kazdy kto ma inne poglady to lewak, zdrajca albo zyd

pozdr,
        • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 29.03.11, 14:48
          No, w ostateczności mason.
          • mike.recz Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 29.03.11, 19:45
            ave.duce napisała:

> No, w ostateczności mason.

Ale tylko pod pewnymi warunkami.
            • tomek.54321 Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 29.03.11, 19:52
              Dokladnie. Oni maja nawet swoja pseudo telewizje. Jak ktos ma ochote sie posmiac to wpiszcie w youtube Telewizja Narodowa. Naprawde polecam bo to niezly kabaret :D

pozdr,
              • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 29.03.11, 20:39
                www.youtube.com/watch?v=bs5bnVoZK4Q
                • mike.recz Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 02.04.11, 11:03
                  Zachciało się im likwidować ucisk klas. Tym narodowym ubzdurało się akurat likwidacja klas narodowych okupujących Polskę.
                  • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 02.04.11, 11:27
                    Możesz mi przy okazji wyjaśnić, jako ciemnocie forumowej, co to znaczy:

„wychylona ambiwalencja w stosunku do Narodu”?

ps. wyjaśnienie Gat na FzD mnie nie przekonuje.
                    • mike.recz Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie 02.04.11, 11:37
                      ave.duce napisała:

> Możesz mi przy okazji wyjaśnić, jako ciemnocie forumowej, co to znaczy:
                      >
                      > „wychylona ambiwalencja w stosunku do Narodu”?
                      >
                      > ps. wyjaśnienie Gat na FzD mnie nie przekonuje.

To taki preziowy rzyg moim zdaniem utrwalający w głowach ludu tuskowe:
                      "Polskość to nienormalność".

• pies_na_czarnych Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 09:46
      Wyrachowany buc i to wszystko. Dla waaadzy on wlasna matke sprzeda.

- Tu nie ma żadnej politycznej kalkulacji. To nie jest tak, że my zabiegamy o względy Radia Maryja.
      • ewa9717 Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 09:52
        pies_na_czarnych napisała:

> Wyrachowany buc i to wszystko. Dla waaadzy on wlasna matke sprzeda.
        >
        >Nie czas przyszły, lecz teraźniejszy - już gra najdzielniejszą z zaocznych uczestniczek powstania.
        >
        • tw_wielgus Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 10:16
          zaoczna uczestniczka powstania - świetne.
          Tak głęboko jak sięgne w pamięć widzę w jak wielu wydarzeniach historycznych uczestniczyłem zaocznie.
          • scoutek Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 10:28
            tw_wielgus napisał:

> zaoczna uczestniczka powstania - świetne.
            > Tak głęboko jak sięgne w pamięć widzę w jak wielu wydarzeniach historycznych uc
            > zestniczyłem zaocznie.

w bitwie pod Grunwaldem też ;)))))))))))))
            • tw_wielgus Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 10:36
              Aż tak daleko nie sięgam. Słabo trzymam się w siodle, mógłbym nie podołać.
              • scoutek Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 10:39
                zaocznie podołasz nawet na dwóch koniach równocześnie
                spox:)
      • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 09:53
        Mamusia jeszcze powalczy na froncie, Jarek jej nie odpuści :(
        Figurant JAR nie zabiega o względy Radia MaRyja, zabiega o względy Rydzyka ;)
        • mike.recz Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 09:56
          Ostrzegam:
          forum.gazeta.pl/forum/w,904,123709829,123715678,Radze_i_zalecam_ostroznosc_w_komentowaniu.html
          • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 11:07
            A propos, co z sejmowym Zespołem ds. Promocji Wolności Przekazu i Poszanowania Zasad Dialogu Społecznego w Komunikacji ?
    • tw_wielgus Re: Jarosław Lwie Serce 29.03.11, 09:57
      Niekt nie potrafi wybaczać tak jak on.
      W proces wybaczania urazów jakie Jarosławowi Wielkiemu zaszczepił Lew Wałesa zaangażowany był legion publicystów, pół IPN i paru wolnych strzelców.

Rysiek Czarnecki, jak to już zostało wielokrotnie udowodnione najlepiej sprawdza się w roli wycieraczki prezesa. Funkcję tą pełni z niezwykłą wprost gorliwością.
      • ave.duce Re: Jarosław Lwie Serce 29.03.11, 11:17
        Ser Ryczard Czarnecki samoobronny?

www.samoobrona.org.pl/pages/07.Publikacje/00.Chlopskadroga/0008.maj/79nr21/12_01.jpg
        • wos9 Re: Jarosław Lwie Serce 29.03.11, 12:46
          ave.duce napisała:

> Ser Ryczard Czarnecki samoobronny?
          >
          > www.samoobrona.org.pl/pages/07.Publikacje/00.Chlopskadroga/0008.maj/79nr21/12_01.jpg

On ci. Czyściciel butów Leppera.
          • ave.duce Re: Jarosław Lwie Serce 29.03.11, 12:46
            Kariera w stylu hamerykańskim!
            • wos9 Re: Jarosław Lwie Serce 29.03.11, 13:02
              ave.duce napisała:

> Kariera w stylu hamerykańskim!

Jako Anglik z urodzenia chyba się obrazi.
              • ave.duce Re: Jarosław Lwie Serce 29.03.11, 13:14
                I o to chodzi! Poda mnie do sądu jak Zi0br0 Kalisza ;)
      • mr.sajgon Re: Jarosław Lwie Serce 29.03.11, 12:54
        tw_wielgus napisał:

> Rysiek Czarnecki, jak to już zostało wielokrotnie udowodnione najlepiej sprawdz
        > a się w roli wycieraczki prezesa. Funkcję tą pełni z niezwykłą wprost gorliwośc
        > ią.

Jednak do poziomu Grasia to mu jeszcze daleko.
        • felinecaline Re: Jarosław Lwie Serce 29.03.11, 12:57
          Oczywiscie, tyle, ze to Czarniecki jest pod spodem i jakkolwiek nie staral by sie "podskoczyc" to zawsze bedzie w poziom Grasia stukal od spodu.
        • tw_wielgus Re: Jarosław Lwie Serce 29.03.11, 13:31
          Spokojnie jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa

mr.sajgon napisał:

>
          > Jednak do poziomu Grasia to mu jeszcze daleko.
        • venus99 Re: Jarosław Lwie Serce 31.03.11, 22:00
          fakt,że daleko.pod każdym względem ale Rysio stara się,stara.
    • haen2010 Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 10:34
      No to po Palikocie, Watykan zwycięski! Tabory z łupami ruszą z poczatkiem maja, będą prosić i przepraszać Ojca Chrzestnego za wszystkich Polaków.
      • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 11:30
        E tam. Nie bądź takim czarnowidzem.
    • cookies9 Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 11:21
      Należy przytoczyć cały cytat Kazimierza Świtonia,specjalisty od krzyży

W obecności Kobylańskiego przemawiał m.in. Kazimierz Świtoń, w PRL opozycjonista, który potem zasłynął przy sprawie krzyża na oświęcimskim żwirowisku. - Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie. Zginął prezydent, który podpisał traktat lizboński odbierający suwerenność naszej ojczyźnie. Podobny los wybrał Bronisław Komorowski - mówił.

Miejmy nadzieję,że jego proroctwo nie spełni się...

• ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 11:47
        Ale przynajmniej wyjaśnił kaczystom&co., kto/co odpowiada za katastrofę. Co na to duet Macierewicz/Fotyga?
    • olga_w_ogrodzie Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 12:02
      Kaczyński wybaczać nie umie, rzecz jasna.
      wszystko, co robi, to chłodna kalkulacja.
      przyjął już raz powracających marnotrawnych,
      przyjmie i teraz, ale, tak naprawdę, myśleć o nich będzie
      z największą pogardą.
      IMO, on ogólnie nie lubi ludzi.
      jest tylko ewentualnie skłonny spojrzeć pobłażliwie
      i z mniejszą, niż na innych pogardą, na tych, którzy
      mu bałwochwalczo klaszczą.
      to ze względu na swoje cechy charakteru on nie ma rodziny,
      nie ma przyjaciół.
      "sam sobie sterem, żeglarzem, okrętem", co nie przeszkadza mu
      innych wykorzystywać i manipulowac nimi.
      • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 12:13
        Za to Ojciec Rydzyk robi przepięknie przepraszał >

statichg.demotywatory.pl/uploads/201003/1268162866_by_lukas6_500.jpg
    • big.helmut "Kto walczy z Gwiazda, ten od meteorytu ginie" 29.03.11, 12:40
      :)
      • ave.duce Serio? 29.03.11, 12:49
        s.redefine.pl/dcs/o2/redefine/poszkole_cms/32/3280281/thumbs368x250.jpg
    • mr.sajgon I w temacie watku - Jolka robi loda za dyche 29.03.11, 12:52
      ave.duce napisała:

> - co na to forumowi kaczyści&co.?
      >
      > ... Kaczyński ma wielkie serce ...
      > ] wybaczające wszystko... w imię zapewnienia sobie poparcia sekty Ojca DDT. Ry
      > dzyka.

A co to ma wspolnego Switon z PIS i Kaczynskim ?
      • ave.duce Gdyby w przy Tobie, Mr. Sajgon, 29.03.11, 13:17
        ktoś rzucał oskarżenia na osobę, którą uważasz za wzór wszelkich cnót, nie stanąłbyś w jej obronie? Albo chociaż nie opuścił tego towarzystwa?
        • hummer Sajgona proszę zostawić w spokoju. 29.03.11, 16:41
          ave.duce napisała:

> ktoś rzucał oskarżenia na osobę, którą uważasz za wzór wszelkich cnót, nie sta
          > nąłbyś w jej obronie? Albo chociaż nie opuścił tego towarzystwa?

Problem jest z tym uważaniem. Jedni uważają tak inni inaczej. Jak po mojej myśli to będę bronił/a do ostatniego tchu, jak nie po mojej myśli to umieszczę na słupie.

Przyganiał kocioł garnkowi jednym słowem mając kompleksy.

Tak przy okazji, kiedy kolejna manifa? :)
          • tw_wielgus Re: Sajgona proszę zostawić w spokoju. 29.03.11, 19:55
            hummer napisał:

I to ma być apel..?!
            To jakaś nieśmiała prośba, rzekłbym pozostałaby nawet nie zauważona gdyby nie moje czujne oko.
          • jola.iza1 Re: Sajgona, bo co?? 29.03.11, 20:42
            Może bez prywtno/personalnych?
            Postaraj się, hummer, jako i ja się staram:)
            I manifie niiee dokuczaj, co ci szkodzi?
        • ave.duce Re: Gdyby w przy Tobie, Mr. Sajgon, 29.03.11, 18:46
          Nie wierzę, żebyś nie potrafił sam odpowiedzieć.
          MłÓtki nie są potrzebne.
          • hummer Ave.duce napisała 01.04.11, 18:48
            ave.duce napisała:

ktoś rzucał oskarżenia na osobę, którą uważasz za wzór wszelkich cnót, nie stanąłbyś w jej obronie? Albo chociaż nie opuścił tego towarzystwa?

Po czym zaraz dodała :)

> Nie wierzę, żebyś nie potrafił sam odpowiedzieć.
            > MłÓtki nie są potrzebne.

Miłego prima aprilis.
            • hummer Dodam tylko, prawdziwa cnota krytkyki się nie boi 01.04.11, 18:51
              hummer napisał:

> ave.duce napisała:
              >
              > ktoś rzucał oskarżenia na osobę, którą uważasz za wzór wszelkich cnót, nie s
              > tanąłbyś w jej obronie? Albo chociaż nie opuścił tego towarzystwa?

>
              > Po czym zaraz dodała :)
              >
              > > Nie wierzę, żebyś nie potrafił sam odpowiedzieć.
              > > MłÓtki nie są potrzebne.
              >
              > Miłego prima aprilis.
        • ave.duce Re: Gdyby w przy Tobie, Mr. Sajgon, 02.04.11, 10:46
          I co, Panie Sajgonie?
          • hummer Nico pani ave.duce. :) 02.04.11, 10:50
            ave.duce napisała:

> I co, Panie Sajgonie?
        • mr.sajgon Re: Gdyby w przy Tobie, Mr. Sajgon, 02.04.11, 18:46
          ave.duce napisała:

> ktoś rzucał oskarżenia na osobę, którą uważasz za wzór wszelkich cnót, nie sta
          > nąłbyś w jej obronie? Albo chociaż nie opuścił tego towarzystwa?

Tak stanalbym w obronie tej osoby. Jednak jest male ale ktore odnosi sie do tego co zrobil Lis.
          Jest tylko urywek filmu wiec trudno oceniac mi sytuacje.
          Jedno jest pewne, nikt kto dba o swoja reputacje nie powinien tam sie znalezc.
          • ave.duce Re: Gdyby w przy Tobie, Mr. Sajgon, 02.04.11, 23:56
            Gdzieś widziałam pełniejszą wersję. Poszukam.
            W takim razie > jesteśmy zgodni.
    • galgenbaum Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 13:00
      ave.duce napisała:

> - co na to forumowi kaczyści&co.?
      >
      > ]

Jak przychodzi bieda to kazda szabla sie liczy.
      Kaczynski ma tak dobre serce, ze nawet Lepper byl mu bratem.
      • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 13:43
        Giertych też. Dogadali się swego czasu, niczym Trójca, populista Lepper z faszystą Kaczyńskimi nazistą Giertychem. Chwała na wysokości!
    • jola.iza1 Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 15:37
      IMA wielkie serce
      • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 29.03.11, 16:29
        republika.pl/blog_bs_4599418/6913402/tr/kaczynski_klein_2.jpg
    • zapijaczony_ryj WolOM balangować 29.03.11, 19:36
      www.youtube.com/watch?v=VFnc_4PQQT0
      >
      > ] wybaczające wszystko... w imię zapewnienia sobie poparcia sekty Ojca DDT. Ry
      > dzyka.
      • blind_as_a_bat Re: WolOM balangować 30.03.11, 01:05
        Oni nawet balangować nie potrafią.
      • venus99 Re: WolOM balangować 02.04.11, 21:06
        mnie już nic nie zdziwi.dzisiaj usłyszałem,że organizowano festyny z okazji rocznicy smierci Wojtyły.to dziwne-w takim katolickim kraju festyny z okazji rocznicy śmierci Wielkiego Rodaka?
    • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 30.03.11, 10:30
      Kaczolicy...
    • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 05.04.11, 10:13
      spaślak Kamiński oburzony...
      Zapomniał już wół jak cielęciem był?

"Kobylański jest potrzebny PiS jak powietrze"? Nie Pi$, ale Ojcu DDT Rydzykowi i owszem.
    • ave.duce Re: "Kto walczy z krzyżem, ten pod krzyżem ginie" 08.04.11, 09:09
      ... - To był skandal i nasi parlamentarzyści powinni zareagować. Nie tylko na słowa o Leszku, ale i antysemickie komentarze. Natychmiast poprosiłem ich o wyjaśnienia, jednak to, co usłyszałem, nie było satysfakcjonujące. Sprawa pójdzie do sądu partyjnego i komisji etyki, a ich miejsca na listach wyborczych są poważnie zagrożone ... > powiedział Prezes.

Czyli - Rydzyk rulez!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka