Dodaj do ulubionych

Tusku musisz!

04.04.11, 18:08
Dość tego od feralnego 10 kwietnia upłynął już rok! Domagamy się prawdy, daliśmy Ci premierze już dosyć czasu. Jako demokratycznie wybrany przedstawiciel naszego kraju odpowiada Pan, Panie Tusk, za pracę podległych ministerstw i służb, które zajmowały się tematem wyjaśnienia katastrofy?
Co miesiąc pod pałacem prezydenckim grupy prawdziwych Polaków domagają się jej ujawnienia.
Niezrozumiałe jest dla mnie to, na co czeka polski rząd? Na to aż sprawa przycichnie?
Az zatrze się ścieżka nagrania na taśmie magnetycznej, aż w niewyjaśnionych okolicznościach zniknie stenogram z rozmowy braci? ( Tak jak to miało miejsce chociażby z dokumentami z szafy pułkownika Lesiaka)
Żądamy ujawnienia prawdy, chcemy wiedzieć, czy generała Błasika wysłał do kabiny pilotów LK z własnej inicjatywy czy też był to wynik nacisków ze strony JK?
Obserwuj wątek
    • anwad Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:11
      Dlaczego ironizujesz z peowskich klakierów-niedouków?
      • tw_wielgus Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:25
        My chcemy Prawdy i Sprwiedliwości!!!
        Ty myslisz, że co? Że tylko Wy macie monopol na domaganie się prawdy?
        A figusa... Nie wiem dlaczego prokuratorzy zwlekają z ujawnieniem nagrania, być może nie chcieli wywołać afery przed obchodami rocznicy Katynia 2010, ale dosyć! Nie zamierzamy czekać z założonymi rękami i patrzeć na to jak garstka osób stara się prawdę zatupać i podłymi insynuacjami odsunąć od siebie podejrzenia.
        • anwad Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:28
          Naprawdę nieładnie tak się nabijać ze swoich po-wskich współbraci...
          • topielica.latawica Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:30
            Pan Wielgus wcale się nie nabija. On szczerze pisze. To się czuje.
            • anwad Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:33
              Czyżbym uważała go za inteligentniejszego niż jest?:)
              • topielica.latawica Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:35
                On jest bardzo inteligentny.
                • tw_wielgus Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:37
                  Potwierdzam. Mam nawet na to papiery.
                  • anwad Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:38
                    Czyli że ironizujesz?
                    • tw_wielgus Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:45
                      Jaaaaa..?! Czy ja kiedykolwiek ironizowałem w poważnych sprawach?
                      Czy ta sprawa jest poważna? Jest. Wiec dlaczego mnie o ironię podejrzewasz?
                      • anwad Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:49
                        Wiesz co, jesteś wulgarny, kończymy dyskusję.
                        • tw_wielgus Re: Tusku musisz! 04.04.11, 19:39
                          Bardzo mnie smuci ten bezpodstawny zarzut.
                          • anwad Re: Tusku musisz! 04.04.11, 20:32
                            Skąd w Tobie ten zupełny bark wyczucia?
                            • tw_wielgus Re: Tusku musisz! 04.04.11, 20:56
                              Mam to po Kaczyńskim i jego nadwornych pisarzach, którzy podeptali pamięć polskich oficerów pomordowanych w Katyniu uzywając instrumentalnie ich pamięci.
                              • anwad Re: Tusku musisz! 04.04.11, 21:27
                                Zero wrażliwości moralnej:(
                                • blind_as_a_bat Re: Tusku musisz! 05.04.11, 07:47
                                  100% manipulacji. Prymuska na full.
                        • olga_w_ogrodzie Re: Tusku musisz! 05.04.11, 01:32
                          anwad napisała:

> Wiesz co, jesteś wulgarny, kończymy dyskusję.

a gdzie Ty widzisz tę wulgarność ?
                          ja nie widzę nic, a nic.
                          chyba tak mówisz, bo chcesz zamknąć TW Wielgusowi usta.
                          a on ma rację.
                          ten Tusk się obija.
                          ja też chcę prawdę poznać całą.
                          czemu on tej rozmowy braci nie ujawnia ?
                          co ma do ukrycia Tusk ten ?
                          • anwad Re: Tusku musisz! 05.04.11, 10:07
                            Trudno by to widziała uczestniczka spotkań z Palikotem...
                            • ave.duce Kobieto 05.04.11, 13:28
                              zastanów się nad tym, jaką Ty masz mentalność... (cyt. z FK).
                              • tw_wielgus Re: Kobieto 05.04.11, 17:27
                                Prawą i Sprawiedliwą ma tą mentalność z pewnością.
                                • ave.duce No ba, ale... 05.04.11, 18:38
                                  Kto nie ma charyzmy, to nie ma.
                            • tw_wielgus Re: Tusku musisz! 05.04.11, 17:25
                              I pisze to osoba, która uważa J.Kaczyńskiego za siódme wcielenie Buddy.
                              JKR osoba, która miała bliżej do czynienia z tym Twoim bożkiem już przeprosiła.
                              Mam czas, zaczekam aż Ty się zdobedziesz na podobny czyn.

anwad napisała:

> Trudno by to widziała uczestniczka spotkań z Palikotem...
                              >
                            • olga_w_ogrodzie Re: Tusku musisz! 05.04.11, 20:58
                              się nauczyłaś od pana Kaczyńskiego, że spotkania z Palikotem dyskwalifikują ?!
                              otóż, wbrew pozorom, Palikot ma tysiąc razy większą wrażliwość, niż pan Kaczyński.
                              i nie ma tej ohydnej pogardy dla WSZYSTKICH ludzi, którzy myślą inaczej, jak prezes pan i jego świta.

a jeśli zarzucasz TW Wielgusowi wulgarność, to uświadom mnie, choć niegodnam, jakie jego słowa są wulgarne ?

• zoil44elwer Re: Tusku musisz! 05.04.11, 02:02
                        tw_wielgus napisał:

> Jaaaaa..?! Czy ja kiedykolwiek ironizowałem w poważnych sprawach?
                        > Czy ta sprawa jest poważna? Jest. Wiec dlaczego mnie o ironię podejrzewasz?
                        >

A podczas intronizacji biskupa Wielgusa nie ironizowałeś?
        • scoutek Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:44
          tw_wielgus napisał:

> My chcemy Prawdy i Sprwiedliwości!!!
          > Ty myslisz, że co? Że tylko Wy macie monopol na domaganie się prawdy?

pięknie się domagasz, przypominając to jak to zwolennicy PiS domagali się od Tuska.... no właśnie....
          zrobiłeś to w tym samym stylu, ale masz rację - powiem patetycznie i z PiSowskim zadęciem - Naród ma prawo znać prawdę, nie tylko ta część Narodu uważana za prawdziwą, ale cały
          • tw_wielgus Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:46
            Dokładnie! Jako naród mamy do prawdy niezbywlane prawo!
            Skoro Tusk nie chce ujawnić ostatniej rozmowy braci domagajmy się tego przed domem jednego z poważnie zamieszanych w sprawę.
            • scoutek Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:51
              BTW, w którym miejscu jesteś wulgarny?
              • tw_wielgus Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:57
                Trochę się czuje zażenowany gdy pytasz o tak intymne szczegóły...
                • scoutek Re: Tusku musisz! 04.04.11, 19:06
                  bo Wanda ci to wytknęła i chciałabym wiedzieć.... jak ona to widzi???
                  • tw_wielgus Re: Tusku musisz! 04.04.11, 19:17
                    Wróćmy do tematu naszej dyskusji. Nie rozpraszajmy się na wątki poboczne.
                  • klara551 Re: Tusku musisz! 05.04.11, 02:07
                    Wanda to widzi jak normalna kobieta. Z prezesem nie da rady,bo jak go przytuli,to go biustem trafi prosto w oczy.
      • cookies9 Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:30
        >Dlaczego ironizujesz z peowskich klakierów-niedouków? <

raczej ironizuje na temat pisowskich organizatorów comiesięcznych manifestacji przed Pałacem,paleniem zniczy na chodnikach i modłami pod siedzibą prezydenta;
        to wszystko,to jeden wielki obciach za sprawach niedouków-klakierów panaprezesa

• anwad Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:37
          Chwileczkę, chwileczkę, on ironizuje (a może nie?), że lemingi łykną każdą najbardziej nieprawdopodobną wersję oczerniającą któregokolwiek z Kaczyńskich. Jak zawsze.
          Jak wierzyli w bajki o tym, że były zacierane ślady w sprawie śmierci Blidy (www.wpolityce.pl/view/9652/Slady_po_smierci_Barbary_Blidy_nie_byly_zacierane____uznala_prokuratura__To_kompromitacja__Gazety_Wyborczej_.html) czy jak wierzyli w nagranie kłótni na lotnisku pomiędzy mjr. Protasiukiem a gen. Błasikiem, które to nagranie zostało w całości wymyślone.
          • klara551 Re: Tusku musisz! 05.04.11, 02:19
            Czy piszesz o tym,że lemingi nie odróżniają białego od białego i dla nich czarne nie jest czarne? oraz o tym,że żeby PiS wygrał to muszą głosować na PO? A wszystko zgodnie z wytycznymi prezesa? Zamilcz może choć na minutę jak prezes,daj nam lemingom czas na odetchnięcie od miesięcznic,daj nam czas na zabawę przed wiecznie trwającą żałobą narodową po wygranych a przegranych przez PiS wyborach. Daj nam lemingom czas na wykopanie norek,bo prezes obiecał 3mln mieszkań a żadnego nie dał,a próbuje zawłaszczyć choćby plac przed pałacem namiestnikowskim. A odwołanie w sprawie śladów w domu Blidów będzie,a skąd wiesz,że obaj panowie przed startem samolotu się nie kłócili? Za wcześnie na takie stwierdzenia. Mam nadzieję,że zauważyłaś ironię.
      • sclavus Szanowna pani intelktualYstko! 04.04.11, 21:04

Nie ironizuje się z czegoś, tylko na temat...
        To tylko tak,... gwoli ścisłości :D
        • olga_w_ogrodzie Re: Szanowna pani intelktualYstko! 05.04.11, 01:44
          o, przepraszam, Sclavusku.
          tak mnie odrzucił ten panianwadowy cios zadany językowi polskiemu,
          iż nie czytając wątku do końca,
          musiałam natychmiast zrobić wszystko, by pani Anwad
          nie została niedoukiem, jak ci z PO o których napomyka.
          a tymczasem Tyś już zadbał był o to samo.
      • olga_w_ogrodzie Re: Tusku musisz! 05.04.11, 01:37
        anwad napisała:

> Dlaczego ironizujesz z peowskich klakierów-niedouków?

nie.
        nie tak.
        "ironizujesz na temat peowskich klakierów-niedouków."

natomiast

"kpisz z peowskich klakierów-niedouków."

/to taka popraweczka a propos niedouków./
    • czan-dra Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:16
      Przegrałem, dałem dwie minuty na pojawienie się Anwad, a upłynęły aż trzy bezcenne sześdziesięciosekundówki, Ty wiesz ile przez ten czas panprezes mógłby coś powiedzieć, nie czepiam się czy mądrego, ale coś tak jak zwykle, poobrażać kolejne grupy etniczne w kraju, Łemkowie strzeżcie się gniewu, albowiem z arytmetyki wynika, że zostaniecie zaatakowani...
      • anwad Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:29
        A Ty jako narodowość podałbyś polską czy kaszubską?
        • czan-dra Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:42
          Jako że jestem Polakiem, to oczywista oczywistość, że kaszubską...
          • anwad Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:48
            Nie podałbyś narodowości kaszubskiej, bo kaszubskość - jak i śląskość - to nie narodowość. Kaczyński jak zawsze ma rację. Cóż, skoro wokół niego tylu imbecyli? To mamy aferę.
            • czan-dra Re: Tusku musisz! 04.04.11, 19:02
              Nudzisz, i mylisz narodowość kaszubską z kaszubskością, i z Tobą ten cały panprezes, czy ten cały PiS składa się z niedorozwojów umysłowych, prostych rzeczy nie rozumieć, żenada...
            • sclavus Re: Tusku musisz! 04.04.11, 21:08
              ... że wokół niego cała masa imbecyli się kręci? Niesamowite!
              Jak ty do tego doszłaś?
              PeeS - siebie też do tego szacownego grona zaliczasz?
              Biorąc pod uwagę to, co piszesz o nim - na pewno tak!
    • cookies9 Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:19
      Jestem 'za' i powtórzę:-) 'Tusku,musisz!

Zasługujemy na poznanie prawdy.
    • topielica.latawica Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:23
      Chyba rzeczywiście lepiej, żeby pan Tusk już powiedział. Przekonał mnie pan, tw-wielgusie.
      • tw_wielgus Re: Tusku musisz! 04.04.11, 18:41
        Aby skłonić premiera do podjęcia błskawicznej decyzji proponuję rozpalić ognisko przed domem b. prezesa rady ministrów. Niech ten ogien, który się tam będzie palił symbolizuje oczyszczenie jakie może przynosic prawda.
        Aby nie zgasł musimy powołać Strazników Ognia Prawdy Oczywistej, liczę na ochotników.
        Ludzi wierzących, głęboko przekonanych o słuszności dociekania i lojalnych wobec sprawy.
        • sclavus Re: Tusku musisz! 04.04.11, 21:12
          To jest pomysł godny uogólnienia! (się znaczy, przekazania ogółowi... ślązakom i kaszubom też ... a nawet mazurom i góralom)
          Popieram sercem całem... :))
    • giewucha Co ty bredzisz? 04.04.11, 19:09
      tw_wielgus napisał:

> Żądamy ujawnienia prawdy, chcemy wiedzieć, czy generała Błasika wysłał do kabiny pilotów LK z własnej inicjatywy czy też był to wynik nacisków ze strony JK?
      **
      Co ty bredzisz?
      I to ma być najważniejsze pytanie po roku Tuskowego motania?
      Uważasz nas za głupków, czy też każdy problem sprowadzasz do swojego poziomu?
      • tw_wielgus Re: Co ty bredzisz? 04.04.11, 19:16
        A po co od razu rozciągać tę cechę na całą populację?
        Nie lepiej było myśl wiodącą sformułować w pierwszej osobie?
        • giewucha Re: Co ty bredzisz? 04.04.11, 19:46
          tw_wielgus napisał:

> A po co od razu rozciągać tę cechę na całą populację?
          > Nie lepiej było myśl wiodącą sformułować w pierwszej osobie?

A Ty mogłeś sformułować swoje pierwsze pytanie z poziomu całej POpulacji?

Co do Twojej propozycji użycia w moim pytaniu pierwszej osoby, to miałoby to sens tylko w jednym przypadku.
          Gdybym uwierzyła choć przez chwilę, że potrafisz przewidywać jedną godzinę do przodu.
          A tyle czasu minęło (patrz na godziny wpisów).
          • tw_wielgus Re: Co ty bredzisz? 04.04.11, 20:07
            Tak gwoli wyjaśnienia -klawisz "shift" powoduje pisanie dużymi literami.
            To tak na przyszłosc żebyś wiedziała dlaczego Ci się w ten sposób napisało słowo "POpulacji".
            Nie ja zrobiłem z tej tragedii groteskę, ale skoro "IM" wolno to traktuję to jako przyzwolenie na takie a nie inne podejście do tego zagadnienia.
            Rozumiemy się, czy jeszcze nieco Jaśnie Pani dojaśnić?
            • giewucha Re: Co ty bredzisz? 05.04.11, 02:11
              tw_wielgus napisał:

> Tak gwoli wyjaśnienia -klawisz "shift" powoduje pisanie dużymi literami.
              > To tak na przyszłosc żebyś wiedziała dlaczego Ci się w ten sposób napisało słow
              > o "POpulacji".
              > Nie ja zrobiłem z tej tragedii groteskę, ale skoro "IM" wolno to traktuję to ja
              > ko przyzwolenie na takie a nie inne podejście do tego zagadnienia.
              > Rozumiemy się, czy jeszcze nieco Jaśnie Pani dojaśnić?

Jasne jak Słoneczko na peruwiańskim niebie.
              Dzięki za podpowiedź z klawiszem "shift"; rzeczywiście działa, ale tylko wtedy, gdy go nacisnę (czego już mi złośliwie nie napisałeś).
              Został mi jeszcze problem z myszką; gdy chcę przesunąć kursor do góry ekranu, to podnoszę myszkę też do góry, a kursor mi się nie przesuwa.
              Ale w tym mi pewnie nie pomożesz.
              • tw_wielgus Re: Co ty bredzisz? 05.04.11, 17:23
                Pomogę. Odpuść sobie mysz, zdecydowanie łatwiej będzie Ci manipulowac monitorem.
                • giewucha Re: Co ty bredzisz? 05.04.11, 17:43

tw_wielgus napisał:

> Pomogę. Odpuść sobie mysz, zdecydowanie łatwiej będzie Ci manipulowac monitorem
                  > .

Dzięki za podpowiedź; a już zaczynałam wątpić w zdolności techniczne mężczyzn.
                  • tw_wielgus Re: Co ty bredzisz? 05.04.11, 17:48
                    I b. słusznie. Ja zaliczam się do tej nielicznej grupy facetów, którzy sobie jako tako radzą z techniką.
    • vargtimmen prymitywne 04.04.11, 19:40

Masz, poglądaj sobie powiatowy dowcipnisiu, jest też rozmowa z wdową po generale Błasiku.

www.youtube.com/watch?v=gaiqbS3MS1M
      • tw_wielgus Re: prymitywne 04.04.11, 20:02
        Ooooo! Powiatowy żartownisiu. Hmmmm.... awansowałem z gminnego?
        • olga_w_ogrodzie Re: prymitywne 05.04.11, 01:51
          tw_wielgus napisał:

> Ooooo! Powiatowy żartownisiu. Hmmmm.... awansowałem z gminnego?

Ty nie dyskutuj, Wielgusie, bo V. wie lepiej jaki epitet kiedy komu przylepić
          i ile mu pogardy w danej chwili okazać.
          mówi, żeś powiatowy, póki co, toś powiatowy i tyle.
      • sclavus Re: prymitywne 04.04.11, 21:14
        Tak sądzisz???
        Zadziwiające!! :D
    • zoil44elwer Re: Tusku musisz odejść! 05.04.11, 01:59
      Ale przedtem przeproś Polaków.
      • tw_wielgus Re: Tusku musisz odejść! 05.04.11, 17:31
        W Twoim dialekcie, nicku dostrzegam obce wpływy, zapewne niemieckie a może śląskie?
        Zresztą to wszystko jedno..
        Nie liczyłbym zatem na Twoim miejscu na jakiekolwiek przeprosiny skoro apelujesz o przeproszenie Polaków.

zoil44elwer napisał:

> Ale przedtem przeproś Polaków.
        • zoil44elwer Re: Tusku musisz odejść! 05.04.11, 17:40
          Jako bezstronny,obiektywny obserwator polskiego panopticum pokładam jeszcze nadzieję w niektórych Polakach.Oczywiście tylko w bezbożnych heretykach.
          • tw_wielgus Re: Tusku musisz odejść! 05.04.11, 17:50
            zoil44elwer napisał:

> Jako bezstronny,obiektywny obserwator polskiego panopticum pokładam jeszcze nad
            > zieję w niektórych Polakach.Oczywiście tylko w bezbożnych heretykach.

No tą samooceną to rozbawiłeś mnie do łez. Że tak skromnie jedynie Cię pochwalę... Twoją bezstronność i obiektywizm dostrzec można w każdym bez wyjątku z Twoich postów.
            • olga_w_ogrodzie Re: Tusku musisz odejść! 05.04.11, 21:03
              szczególnie wtedy, gdy rozrywa szaty, by piersią nagą bronić pana Napieralskiego
              przed bandą twierdzącą, iż ów z plastiku.
    • haen2010 Żarty się Ciebie trzymają... 05.04.11, 06:43
      Tusk gra Smoleńskiem od samego początku, od publikacji stenogramu. Z tego powodu naraził się Rosjanom i mają go tam za szczyla w krotkich spodenkach, niepoważnego faceta.

Przecież wyraźnie już przesunięto termin publikacji na czerwiec, potem nakłamią znowu i być może rzucą jakieś ochłapy z raportu przed wyborami. W ściśle reglamentowanym zakresie, tak zapowiedzieli.

Takie są właśnie rozkosze Tuska z tytułu dostępu do informacji i sprawowania władzy. Ile w tym pogardy dla ludzi, ile nędznego politykierstwa sam musisz ocenić. Ja już oceniłem, jednoznacznie - facet utracił moje zaufanie ostatecznie.
      • zoil44elwer Re: Żarty się Ciebie trzymają... 05.04.11, 07:51
        A Pan Janusz zapowiada na swoim blogu 25 kroków w walce z biurokracją!Dadzą takie same efekty jak słynne 12 kroków AAlkoholika w walce z nałogiem.Zebrał wszystkie genialne myśli jakie Polacy wymyślili do walki z urzędniczą hydrą.Sęk w tym że te genialne pomysły są bez efektów od co najmniej 50 lat.Zresztą etaty są potrzebne by było czym obdzielić aktywistów wyborczych po zwycięstwie.
        • haen2010 Re: Żarty się Ciebie trzymają... 05.04.11, 08:06
          Tu nie ma dwóch zdań - ten potworny przyrost biurokracji ostatecznie deligimityzuje platformę i Tuska jako siłę polityczną zdolną do naprawy Polski. Są kolejnym stadem hien politycznych żerującym na państwie, jeszcze sie rusza, jeszcze żyje, ale agonię widać golym okiem.
          • zoil44elwer Re: Żarty się Ciebie trzymają... 05.04.11, 08:11
            80 tysięcy nowych posad to milion głosów więcej.
      • tw_wielgus Re: Żarty się Ciebie trzymają... 05.04.11, 17:33
        Jakoś niestety, i ubolewam nad tym, nie znajduję jakiejkolwiek alternatywy.
        W zasadzie Tusk się rozsiadł po środku sceny politycznej i jak na razie nic nie zagraża jego pozycji.
        Nawet Kaczyński i pisowska sfora bezwiednie pracują na jego supremację.

haen2010 napisał:

> Tusk gra Smoleńskiem od samego początku, od publikacji stenogramu. Z tego powod
        > u naraził się Rosjanom i mają go tam za szczyla w krotkich spodenkach, niepoważ
        > nego faceta.
        >
        > Przecież wyraźnie już przesunięto termin publikacji na czerwiec, potem nakłamią
        > znowu i być może rzucą jakieś ochłapy z raportu przed wyborami. W ściśle regla
        > mentowanym zakresie, tak zapowiedzieli.
        >
        > Takie są właśnie rozkosze Tuska z tytułu dostępu do informacji i sprawowania wł
        > adzy. Ile w tym pogardy dla ludzi, ile nędznego politykierstwa sam musisz oceni
        > ć. Ja już oceniłem, jednoznacznie - facet utracił moje zaufanie ostatecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka