Dodaj do ulubionych

Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy TVP

IP: *.mos.gov.pl 06.05.04, 15:59
a może należałoby też zająć się kwestią czy senator może mieć inne żródła
dochodu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Jan Dziennikarzyny IP: 212.180.158.* 06.05.04, 16:02
      Bezczelność i impertynencja dziennikarzy(nie wszystkich) w szukaniu i
      dociekaniu sensacji przechodzi ludzkie pojęci. Dla nich nie istnieje szacunek
      dla prywatności ludzi, instytucji. Własny interes stawiają ponad prawem.
      Jeszcze mają czelność wymyślać donosy, że ich nie chciano wypuścić. Buraki.
      Bardzo dobrze, że ich przetrzymali. powinni im jeszcze na odchodne wsadzić
      trochę wapna w tyłki, żeby zmądrzeli.
      Pozdrawiam.
      • Gość: nick Re: Dziennikarzyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 16:20
        To prawda, mnie tez wnerwia bezczelność niektórych dziennikarzy. Współczuję im
        takiej pracy: ich pracodawcy potrzebuja skandali, tzw. "interesującego
        materiału", a Ci wszyscy atakowani przez dziennikarzy, często się bronią i
        bardzo dobrze! Ponoć nawet na policji można odmówić składania zeznań. A
        dziennikarzyny co robią? Mikrofon, kamerka i do ataku! Co innego gdyby się
        umowili na rozmowe. Ale oni zwykle atakuja zaskoczonych ludzi i zmuszaja do
        wypowiedzi. A jak ktos nie chce z nimi gadac, to potem i tak jest to
        odpowiednio komentowane. Czy to jest w ogóle legalne? Może ale na pewno nie ma
        nic wspólnego z kulturą. Jak ktos chce czytac brukowce i za to placi, to
        finansuje tego typu dziennikarzy ale czemu TVP stosuje metody ludzi od
        brukowców? Dostaną za to więcej pieniędzy z naszych podatków?
        • Gość: aaa Re: Dziennikarzyny IP: 217.153.29.* 06.05.04, 16:28
          Z moich również, a ja jestem odmiennego zdania, więc może proszę się z łaski
          swojej ograniczyć do swojej części budżetu, a nie zadawać durnych pytań w
          sprawie "naszych podatków".
          A dziennikarz od tego jest, żeby węszyć,
          • Gość: ESmeralda Re: Dziennikarzyny IP: *.onlink.net 06.05.04, 18:10
            Do weszenia niech zatrudnia psa.
          • Gość: `trzeźwy Re: Dziennikarzyny IP: *.66.udn.pl 06.05.04, 20:02
            I słusznie. Zgadzam się z Tobą w 100%. Dziennikarze są od tego żeby wyszukiwać
            informacje, o jktórych powinna usłyszeć opinia publiczne. A jak sie to komuś nie
            podoba to jego problem - a jest to spowodowane najwyraźniej tym, że sam ma coś
            na sumieniu i nie chce żeby ktoś się o tym dowiedział.
      • Gość: N/A Re: Dziennikarzyny IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 06.05.04, 16:27
        Cóż, jedzenie podrobów wytwarzanych przez właścicieli firm utylizujących
        padlinę wybitnie rozwija inteligencję. Logika twoja jest doprawdy porażająca!
        Bo jakby nie patrzeć "przetrzymywanie" wyklucza "wymyślanie donosu". Co więcej,
        radziłbym zastanowić się nad znaczeniem słowa "burak". Być może się mylę,
        ale "burak" to po prostu idiota ze wsi. Cóż, po tym jak pokazano świnkę w
        wyparzarce, buraki pracujące w rzeźniach (i podobnych) po prostu robią ze
        strachu na widok kamery. Dodajmy do tego głupotę "ochroniarzy" nie potrafiących
        nie dopuścić do eskalacji. Dodajmy do tego polityka, który nijak nie potrafi
        rozwiązać prostego problemu w naturalny sposób. I jeszcze jakiegoś żałosnego
        internautę, być może ofiarą zbiorowego gwałtu, któremu wszystko kojarzy się ze
        wsadzaniem.
        • Gość: Piotr Jan Re: Dziennikarzyny IP: 212.180.158.* 06.05.04, 16:52
          W zgrabny sposób ominąłeś problem najścia na teren prywatny ekipy TVP, w swojej
          pełnej polotu wypowiedzi. Nie twierdzę, że ochroniarze zachowali się poprawnie,
          a właściciel jest przykładnym obywatelem, ale też nie jestem zwolennikiem
          łamania prawa pod pretekstem dociekania prawdy. Sposób zdobywania informacji
          przez tę ekipę przypomina pracę paparazzich, a dla mnie tacy ludzie to prostaki.
          Stąd porównanie do "buraków". Twoje insynuacje pod moim adresem sprawiły, że sam
          stałeś się malutkim, żałosnym internautą. Do tej pory szczecin kojarzył mi się z
          sympatycznymi i inteligentnymi ludźmi. Każdy wyjątek potwierdza regułę.
          Bez pozdrowień.
          • Gość: N/A Re: Dziennikarzyny IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 06.05.04, 17:22
            Cóż, "teren prywatny" (nawet pana senatora Stokłosy) nie oznacza "teren wyjęty
            z Rzeczpospolitej". Dlatego _wolno_ było na ten teren nie wpuścić dziennikarzy,
            _wolno_ było domagać się jego opuszczenia. Ba! Wolno nawet było zatrzymać
            chuliganów - jednak nie łamiąc prawa i przekazując ich Policji w momencie gdy
            owa przybyła na miejsce zdarzenia. Tak samo Policji _wolno_ na takim prywatnym
            terenie użyć nie-prywatnej a służbowej broni celem odbicia osób uprowadzonych i
            przetrzymywanych tamże. A wracając do argumentów ad personam, to mi się zawsze
            Piotr kojarzył z pewnym biskupem. Natomiast ludzie twojego pokroju z bydłem.
            • Gość: bak Re: Dziennikarzyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 17:52
              do N/A - szkoda energi na nijakiego Piotra. Pachnie komuna na odległośc,
              dziennikarze sami sie uwięzili, sami sie zamknęli w samochodzie i do tego sami
              sie otoczyli gromadą chamów w gumofilcach. A sprawa nagłego budowania bramy i
              jakiś słupków, to tez sami dziennikarze zrobili? Włos sie jeży na głowie - jak
              sie slucha takich idiotów. Jeżeli - załóżmy - dzinnikarze wkroczyli na teren
              prywatny, to powinni czym prędzej stamtąd wyjechać, a im nie pozwolono. Czy
              p.stokłosowa swoich wszystkich gości dezynfekuje, i siebie też jak chce wyjść z
              tego dominium? Bardzo wspóluczuję dziennikarzom, ale najbardziej zbulwersowała
              mnie postawa autochtonów, czyli okolicznej ludności, murem stojącej za swoim
              chlebodawcom, nawet w sytuacji gdy łamali prawo. No cóż dla chleba Panie dla
              chleba. Jest to przerażające. Do dzisiaj myślałam,że tlko mój pies za kawełek
              padliny jest gotów do stania na dwóch łapkach.

• Gość: http://pamietamy.t Re:puscic tego oligarche w skarpetkach, za stwarza IP: *.bsace7013.e.brasiltelecom.net.br 07.05.04, 11:32
                stwarzanie powaznego zagrozenia dla mienia i zycia ludzi
                brak zabezpieczenia terenu i rozsiewanie substancji bioszkodliwych to wystarczajacy powod aby senator przestal uprawiac korupcje mafijna
                na tym terenie
                dosc tego w polsce
                dziennikarze z terenu prywatnego powinini usunac sie na wezwanie jesli tego nie zrobili
                jest wykroczenie z kw i wystarczy wniosek do sadu

pamietamy.tripod.com
            • Gość: a Re: Dziennikarzyny IP: *.sggw.waw.pl 06.05.04, 19:10
              Zakonczenie fatalne. Poprzednik (Piotr) pisal calkiem grzecznie, tyle, ze sie z
              Panem nie zgadzal. Nie wstyd Panu?
          • Gość: jac SMRÓD STOKŁOSY IP: 213.17.204.* 06.05.04, 23:42
            SMRÓD STOKŁOSY WCHODZI CODZIENNIE NA MÓJ TEREN PRYWATNY, W DODATKU REKREACYJNY.
            I co??? I OK??????
            • Gość: KOLA Re: SMRÓD STOKŁOSY IP: 153.19.182.* 13.05.04, 17:25
              I DOBRZE, NALEZY SIĘ....TO CO SIĘ DZIEJE , NIE MOŻE MIEĆ MIEJSCA...JESTEM ZA
              DZIENNIKARZAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: TS Re: Dziennikarzyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 22:02
        Nie mam zaufania do ludzi z imieniem zamias nazwiska. Piotr Jan to jak Siurek
        Burek. A może, siurku burku, jesteś jednym z niewolników Stokłosy? Goła dupa z
        PGR?
      • Gość: Życzliwy Re: Dziennikarzyny IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 22:31
        Nie wiem ile Pan ma lat. Po wypowiedzi jednak widać, że nawet za 50 lat nie
        byłby Pan mądrzejszy. Jeżeli litość może Pana wyprostować, to lituję się nad
        Panem. Z życzliwości.
      • Gość: Piotr Jan Do wszystkich powyżej! IP: 212.180.158.* 07.05.04, 09:58
        Ale żeście wszyscy na mnie wsiedli! Widzę, że temat wzbudził w Was sporo emocji.
        To dobrze! Nigdy nie unikałem dyskusji, nawet jak mnie obrażano, ale powiedzcie
        czy ten wasz styl wypowiedzi do czegoś zmierza? Jeżeli ktoś ma odmienne zdanie
        to czy jest to powód żeby go szykanować? Jeżeli się nie zgadzacie,
        argumentujcie! Wytłumaczcie błąd w myśleniu (jeżeli rzeczywiście takowy błąd
        jest)! Przekonajcie mnie do swych racji logicznym i przejrzystym tokiem
        rozumowania, a nie rzucacie błotem.
        Pozdrawiam Was wszystkich.
        PS. O co chodzi z tym nie ufam ludziom z imieniem zamiast nazwiska? Przecierz tu
        się używa ników! Ja go używam, Ty też(TS), więc o co chodzi?
        • Gość: typ ek Re: Do wszystkich powyżej! IP: *.dronet.gliwice.pl 07.05.04, 12:58
          Sam sobie jesteś winien.Zabierasz czas na niezbyt eleganckie dyskusje i nie na
          temat.Tu rozmawiamy o pewnej konkretnej sprawie a nie problemie "Dziennikarz a
          sprawa polska".Zatem może najpierw zastosuj sobie swoją własną receptę
          na "rozum", (cytat z pierwszej Twojej wypowiedzi-"Jeszcze mają czelność
          wymyślać donosy, że ich nie chciano wypuścić. Buraki.
          Bardzo dobrze, że ich przetrzymali. powinni im jeszcze na odchodne wsadzić
          trochę wapna w tyłki, żeby zmądrzeli") a dopiero jak wapno zadziała to
          zapraszam do eleganckiej wymiany wzniosłych myśli.Pa
      • Gość: DOKTOR MUREK buroku ze śmiłowa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 19:35
        chyba cię stoklosy swoją kielbasą za duzo przeruchal
      • garden7 Re: Dziennikarzyny 07.05.04, 20:39
        Ty nie radź dziennikarzom wsadzać wapna w tyłki, ty się zajmij swoim mózgiem,w
        którym ci wapno całkiem zlasowało. Ile ci daje śmierdzący stokłosa? Może
        sprzedajesz się za nędzny ochłap? Trochę godności.
        Teraz w Polsce jeden wielki SMRÓD za sprawą stokłosy i jemu podobnych mafiozów
        z SLD. Tyle gnoju jeszcze nigdy się w naszych dziejach nie wylało.
        A ty zlasowany widisz źdźbło w oku dziennikarzy, a kłody w oku stokłosy - nie.
        Alboś jest sprzedany albo nic nie kumasz z tego, co się wokół ciebie dzieje.
    • Gość: anonim Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.com.dtu.dk 06.05.04, 16:06
      To 'inne zrodlo dochodu' o ktorym mowisz daje prace ok 2500 osobom (a moze
      nawet wiecej, nie jestem pewien). Pomysl, zanim cokolwiek napiszesz, pamietajac
      o tym, jak wiele osob jest teraz bez pracy.
      Pozdrawiam
      • Gość: xx Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.mos.gov.pl 06.05.04, 16:19
        dodatkowe miejsca pracy, tak ale nie koniecznie stworzone przez senatora
        który łamie w ten sposób kilka istotnych ustaw regulujących te kwestię.
      • Gość: N/A Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 06.05.04, 16:31
        Cóż, w hitlerowskich Niemczech dzięki obozom koncentracyjnym pracę miało
        znacznie więcej osób.
      • kicior99 Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy 06.05.04, 19:50
        aledo tego nie trzeba byc senatorem, uwierz mi.Poza tym wiesz jaka jest
        fluktuacja w jego imperium?
      • Gość: sid Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.krypton.pl 06.05.04, 20:07
        Tak to ja stworze 5000 miejsc pracy 12 fabryk i co wtedy mogę łamać prawo???
        No jeźeli tak jest w polsce to opuszczam ten kraj
      • Gość: Menea Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.05.04, 06:45
        Adolf Hitler swa polityka stworzyl miliony miejsc pracy. I co? Tez go bedziesz bronil ANONIM?
    • Gość: N/A Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy TVP IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 06.05.04, 16:09
      Jeżeli w obszar skażony biologicznie można było wjechać (brak ogrodzenia,
      brak tablic ostrzegawczych, brak dozoru), to zostały przez firmę pana
      senatora Stokłosy naruszone elementarne zasady bezpieczeństwa. Jeżeli senator
      nie potrafi opanować sytuacji w firmie której jest właścicielem
      (wystarczyłaby prosta dyspozycja przez telefon komórkowy), to nie potrafię
      sobie wyobrazić, dlaczego ktokolwiek przy zdrowych zmysłach głosować mógłby
      na niego w jakichkolwiek przyszłych wyborach. Zresztą - nie będąc
      wegetarianinem - nigdy bym nie jadł mięsa pochodzącego od właściciela
      zakładów przetwarzających padlinę.
    • anonim_ka Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy 06.05.04, 16:16
      Jestem ciekawa CZY pracownicy owego zakladu otrzymuja DODATEK za prace w
      warunkach szkodliwych dla zdrowia??????? Moze Sanepid i PIP zajeliby sie sie
      tym tematem !!! Chyba sa na garnuszku u jasnie p.. senatora.
      • Gość: merlin Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:50
        Polska w wydaniu Stoklosy i jemu podobnych (a jest ich wiecej - chociazby
        slynny krol Artur z wyspy Wolin) to folwark, w ktorym rzadza ci ,co maja
        forse,a reszta "holoty" ma sie klaniac w pas i "morda w kubel". Rzad i panstwo
        oraz prawo dla takich nie istnieja, bo maja w kieszeni wladze lokalne od
        burmistrza i wojta do najnizszego "kraweznika"w policji, prawo, sady i media na
        swoim terenie ale takze stosowne osoby w "wierchuszce" np. waznych
        prokuratorow, sedziow, wysokich urzednikow w urzedach centralnych, komendzie
        glownej policji .Ale czemu sie dziwic? Mielismy dostatecznie duzo przykladow,
        ze sa rowni i rowniejsi, a takze "rowniarze". Wystarczy wspomniec
        slynna "pomrocznosc jasna" prezydentowicza i jego stale naduzywanie alkoholu
        za "kolkiem".A "zelatynowy" Grabek? Spadl im wlos z glowy? Efektem jest Polska
        jako skrzyzowanie republiki bananowej z imperium Ala Capone i "matecznikiem"
        Al - Kaidy, bioracej zakladnikow. Proponuje wybrac Stoklose do Europarlamentu.
        Wspolnie z Lepperem zrobia tam porzadek!
    • indris Żródła dochodu senatora 06.05.04, 16:16
      Z senatorem jest chyba tak jak z posłem. A poseł może mieć dowolne źródła
      dochodu, tylko nie wolno mu wtedy być tzw posłem zawodowym. Poseł zawodowy
      deklaruje, że innych dochodów nie ma i wtedy dostaje z Sejmu specjalną pensję.
      • Gość: Ogr Re: Żródła dochodu senatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 16:36
        Zatrzymanie dziennikarzy, obojętnie jakie media reprezentowali, stanowi rażące
        naruszenie prawa i ewidentne kpiny z demokratycznego Państwa. Jeżeli
        dziennikarze weszli na teren prywatny, nawet działąjąc świadomie, to nikt nie
        ma prawa ich tam przetrzymywać i prowadzić jakichkolwiek pertraktacji. Jeżeli
        dotarli do strefy, która jest pod nadzorem sanitarnym to właściciel terenu
        powinien ponieść konsekwencje niedostatecznego zabezpieczenia terenu skażonego.
        Jeżeli dziennikarze przebywali w strefie o zaostrzonym rygorze sanitarnym ,to
        oznacza, że wszystkie osoby: w tym ochroniarze i Policja, powinny być poddane
        czynnościom odkażającym.
        Skandalem jest to, iż osoba publiczna (Senator RP) kpi sobie z zasad
        praworządności. On nas poucza i tworzy nam prawo które sam olewa.
        Co do miejsc pracy - to jestem ciekawy czy zapewnia wszystkie środki ochrony,
        spełnia dodatkowe świadczenia na rzecz pracowników pracujących w strefach
        stwarzających ryzyko sanitarne, a najważniejsze czy płaci skaładki ZUS oraz
        podatki od osób fizycznych za pracowników?
        Tworzenie miejsc pracy z naruszeniem prawa i obrona ich bo to 2500 osób
        pracujących to zasłona dymna dla oszustów. Ja też zatrudniam pracowników, czy
        nikt nie zastosuje żadnych konsekwencji wobec mnie, jeżeli będę omijał prawo
        pracy i nie będę opłacał podatków.
        Panie Senatorze wytłumacz się Pan PUBLICZNIE - wszak jesteś Pan osobą publiczną
        i olbrzymi Pański majątek powstał w trakcie Pana działalności publicznej, a
        może wyłacznie dzięki "działalności publicznej"?
        • Gość: obserwator2 Re: Żródła dochodu senatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 04:08
          Gość portalu: Ogr napisał(a):
          > i olbrzymi Pański majątek powstał w trakcie Pana działalności publicznej, a
          > może wyłacznie dzięki "działalności publicznej"?

Po cholerę zabierasz głos, jak nie wiesz o czym i o kim mówisz? Chyba 15 lat
          temu jeszcze na stojąco pod stół wchodziłeś!
          Senator Stokłosa, to ten co w 1989 r. w czerwcu urwał jedyne miejsce
          Solidarności w Senacie, eliminując faceta co się z Wałęsą sfotografiował. Mógł
          to zrobić, bo już w PRL zdobył fortunę (według metody z pucybuta milioner). To
          powinien być idol zwolenników kapitalizmu. To nie taki złodziej jak Piskorski,
          co z "działalności publicznej" się wzbogacił.
          Stokłosa wszedł do działalności publicznej, bo najpierw się wzbogacił.
          Osobiście jestem "komuchem" (według terminologii tego forum) i nie podoba mi
          się system w którym można się nieograniczenie (legalnie) bogacić. Stokłosa mi
          nie tylko "ani brat, ani swat", ale nawet czuję antypatię do niego. Lecz
          prostuję kłamliwe o nim wypowiedzi. Trawestując znane rzymskie powiedzenie:
          Nie lubię Stokłosy, ale nade wszystko kocham prawdę.
          • Gość: Menea Re: Żródła dochodu senatora IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.05.04, 07:00
            Ty! obserwator 2.Ty sie chyba koles z hujem na lby pozamieniales.Jesli ktos w pierdolonym PRL-u zdobyl fortune,to tylko plugawy komuch.A jesli tak kochasz prawde to odpowiedz mi czym ona jest?
          • Gość: Bogusław Re: Żródła dochodu senatora IP: *.pila.dialup.inetia.pl 07.05.04, 08:09
            Nie wiesz a mówisz.
            Pan Stokłosa dorobił się w czasach komuny poprzez krętactwa,za które to
            w tamtych czasach usunięto go z PZPR.A że juz miał pieniądze to i resztę
            szło załatwić i wymigac się spawiedliwości.
    • Gość: 4 Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.gwarbit.pl 06.05.04, 16:40
      CO NA TO PANI JAWOROWICZ .TO PODOBNO JEJ ZNAJOMY.
    • inaww Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy TVP 06.05.04, 16:48
      Mam kilka pytań:
      - czy wejście (wjazd) na teren czyjejś posiadłości publiczną drogą na której
      nie ma informacji, że to "teren prywatny" można nazwać "wdarciem się"?
      - czy teren zakładu w którym obowiazują rygorystyczne przepisy weterynaryjne
      powinien być zabezpieczony przed wejściem (wjazdem) osób postronnych, a jeśli
      tak, to jaka kara grozi osobom odpowiedzialnym za niezabezpieczenia zakładu?
      - jak daleko od strefy objętej przepisami weterynaryjnymi stał samochód ekipy
      telewizyjnej TVP i czy ta strefa była oznakowana odpowiednimi informacjami i
      odgrodzona, żeby nikt niepowołany nie mógł tam wejść przypadkowo?
      - dlaczego od razu (w ciągu np. pierwszej pół godziny) p. Stokłosowa nie
      zażądała żeby dziennikarze odjechali, skoro nieświadomie znależli się
      na "terenie prywatnym"?
      - dlaczego od razu (w ciągu np. pierwszej pół godziny) p. Stokłosowa nie
      przekazała członkom ekipy telewizyjnej informacji o konieczności umycia rąk i
      butów i dezynfekcji zewnętrznej samochodu - przed opuszczeniem terenu?
      - czy ekipa telewizyjna nagrała obelgi rzucane pod jej adresem? (jadąc
      zbierać materiał do audycji musiała mieć ze sobą sprzęt nagrywający!)
      - dlaczego wezwana na miejsce zdarzenia policja pojawiła się dopiero po
      godzinie, choć od posterunku do miejsca pobytu ekipy było tylko 8 km?
      - kto, dlaczego i na czyje polecenie - po wezwaniu policji przez ekipę
      telewizyjną - najpierw zawiadomił o wezwaniu p. Stokłosę i jaka kara grozi
      osobie powiadamiającej o przygotowywanej interwencji policji osobę przeciwko
      której taka interwencja ma sie odbyć?
      - dlaczego policja nie interweniowała natychmiast po przybyciu i nie zażądała
      od p. Stokłosowej odblokowania drogi ekipie (samochód otoczyły z 3 stron
      pojazdy należące do pp. Stokłosów, a z 4 strony był las), żeby ta mogła
      opuścić "teren prywatny", skoro była tam wbrew woli właścicieli?
      - dlaczego policja nie stanęła w obronie członków ekipy telewizyjnej którym
      bezprawnie odebrano możliwość "swobodnego poruszania się" i kto za to
      zaniedbanie policji odpowie przed prawem?
      - czy w wypadku wejścia np. listonosza z przesyłką do mieszkania którego
      drzwi stoją otworem - uprawnia właściciela mieszkania do uwięzienia
      listonosza na 13 godzin (bez jedzenia i picia), a wezwana przez listonosza na
      pomoc policja nie ma obowiązku zmuszenia właściciela mieszkania do
      wypuszczenia "więżnia"?
      - czy policjanci znają prawa przysługujące obywatelom Rzeczpospolitej
      Polskiej takie np. jak prawo do ochrony przez policję przed czyimikolwiek
      działaniami bezprawnymi?
    • Gość: bbi Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 16:57
      Henio rżnął w pory jak się dowiedział, że TVP przyjechała no i kazał ochronie
      (3 grupa inwalidzka) zadrutować szlaban i gumiaki umyć, żeby mu nic z gruntu
      nie ubyło
    • Gość: rozbawiony Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: 193.134.254.* 06.05.04, 16:57
      Kiedys mieszkalem w Pile wiec strasznie sie ubawilem.
      Senator Henio Stoklosa jest w posiadaniu jedynego tygodnika (tygodnik nowy).
      Jedynego bo drugi tygodnik ktory mu troche bruzdzil, kupil i zlikwidowal.
      Oprocz tego jest w posiadaniu radia (Radio Sto), telewizji lokalnej (nazwy nie
      pamietam), najwiekszego domu handlowego (o nazwie Stoklosa), dziesiatek
      gospodartsw rolnych, zakladow przetworstwa itd, itp.
      Generalnie daje ludziom prace, chleb i igrzyska (festyny pana Senatora ciesza
      sie ogromnym wzieciem).
      I chwala mu za to!!!
      To wszystko pozwala mu patrzec z optymizmem w przyszlosc bez obaw o ewentualna
      reelekcje.

Przede wszystkim nalezy jednak wiedziec jedno.
      Jezeli chcecie spedzic w Pile czas milo, bezstresowo i przyjemnie,
      nie powinniscie podskakiwac panu Senatorowi.
      Panowie dziennikarze TVP wezcie sobie moja rade do serca, tak bedzie dla was
      lepiej :-))

Taki sam komentarz usilowalem umiescic na onecie,
      po kilku minutach okazalo sie ze nie tylko nie ma komentarza ale caly artykul
      zniknal.
      Zwolennicy spiskowej teorii dziejow na pewno wyciagna daleko idace wnioski :-))
      • Gość: Dzięki Re: Wiem ju z gdzie leżą tereny zakażone IP: 156.17.101.* 06.05.04, 17:31
        Przejaw buty nuworysza (mówię o senatorze), któremu poszczęściło się dzięki
        tym, którzy walczyli, siedzieli, ginęli oraz tym wszystkim, którzy dzisiaj za
        to co umożliwili takim jak Stokłosam, klepią biedę i żebrzą o pracę.
        Mierzi mnie to, ale zawdzięczamy to naszemu prawu i naszej władzy.
        Dzięki za ostrzeżenie, będę omijać Piłę jak teren zakażony, a co najmniej
        wysokiego ryzyka.
        Mam nadzieję, że ten pan i jemu podobni kiedyś doczekają się...
        A przy okazji, spotkało mnie w Onecie to samo co ciebie.
        Pozdrawiam
    • m.i.b Re: Przetrzymniem? a co to jest? 06.05.04, 17:48
      czy ktos z pracujacych w tej gazecie jeszcze czyta te artykuly przed
      publikowaniem?

• Gość: kate Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.sympatico.ca 06.05.04, 17:51
      Moze miec inne zrodla dochody tylko wtedy nie nalezy mu sie pensja senatorska.
      Nie szukaj sensacji tam gdzie jej nie ma, chyba ze masz dowody ze Stoklosa
      pobiera uposazenie senatorskie
      • Gość: bak Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 18:01
        On ma cos znacznie ważniejszego i cennejszego niż dieta senatorska, on ma wadzę
        (władzę). Uciskany lud też może kiedys podnieść głowe i przegonić
        ciemiężyciela. Na razie jeszcze mu służą.
        • Gość: kate Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.sympatico.ca 06.05.04, 18:08
          Skoro mowisz ze ma "wadze" jak to mowil pan kierownik to musze stwierdzic ze
          pan Stoklosa nie zna dalszej "spiewki"kolegi kierownika bo przeciez" kto ma
          dojscie do telewizji ten ma wadze..." badz tez "kto ma dojscie do powiecza ten
          ma wadze" - polecam ten monolog Fedorowicza - jest doskonaly
          pozdro
        • Gość: TS Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 22:11
          Pilarze to ciule. Służą Stokłosie jak pieski.
      • Gość: jose Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 06.05.04, 19:37
        bez względu na to, łajdak żyje kosztem społecznego gwałtu, którego motywacja
        jest zbieżna z przepisami machlojkowej ( qu..wskiej) tory.
    • Gość: purysta Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.acn.pl 06.05.04, 18:21
      Prokuratura zajęła się przetrzymniem ekipy TVP a moze przetrzymywaniem???
      ~~~~~~~~~~~~~!
      • Gość: Mailman Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.04, 19:00
        Włąśnie oglądałem "Na żywo" z senatorem, jego świtą (kórą przywiózł autokarami
        pod przymusem wywalenia z pracy). "Senatorek" okazał się straszliwym chamem bo
        inaczej się tego nie da określić, za każdym razem gdy zadawano mu pytania
        zmieniał temat. To zwykły zadufany w sobie bubek. Skandal że takich buców mamy
        w Senacie. Mam tylko nadzieję że prokuratura dobierze się mu do tyłka i to na
        tyle pożądnie że odechce mu się politykowania i prowadzenia biznesu. Takim
        panom już DZIĘKUJEMY!
        • Gość: Hejter Powtorka z rozrywki IP: *.acn.waw.pl 06.05.04, 19:11
          Ja tez to widzialem, z tym tylko ze mam odczucie odwrotne, to TVP przestalo byc
          obiektywne i zaczelo byc strona w sprawie, a poza tym program byl swietnie
          zmanipulowany, nie dano nic odpowiedziec Stoklosie na zarzuty "starannie"
          dobranych gosci w studio z prowadzacym, ktory juz zaslynal zmanipulowanym
          programem o Kaczynskich, za co TVP (a nie on???) jeszcze przeprasza. Powtorka
          z rozrywki? Stoklosa wygra w sadzie, bo wystarczylo umyc rece i buty jak
          nakazal weterynarz, a nie przez 13 godzin rznac meczennikow, po to tylko by
          nakrecac ogladalnosc brukowego programiku taniej sensacji, "Na zywo", czy jakos
          tak... (zreszta pagiatu "Pod napieciem" z TVN)
          • Gość: jose Re: Powtorka z rozrywki IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 06.05.04, 19:26
            No to tylko łapciucha wykastrować i do chlewu.
          • Gość: SID Re: Powtorka z rozrywki IP: *.krypton.pl 06.05.04, 20:18
            Ale ja mam akie odczucie bez względu na to kim ten pan Stokłosa nie był nie ma
            prawa przetźymywać kogokolwiek bez jego zgody a dwa powinien odpowiedzieć za
            brak oznakowania terenu ktory moźe być skaźony, bo trzeba sie odkaźac
        • Gość: jose Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 06.05.04, 19:24
          Mailman! Cieszę się że mamy zbieżne poglądy, o które już teraz trudno w
          zatrutej atmosferze wytworzonej przez talmudyzm. Ta atmosfera ostatnio
          z......żera umysły nawet te, które nosiły cechy polskiego patriotyzmu.
      • Gość: igła Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 06.05.04, 19:47
        Motaczu purysto! Czy jesteś świadomy wagi sprawy. Nie jesteś objawem czysto
        polskiego myślenia. Raczej zajmij się sobą, a nie postami.
    • Gość: jose Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 06.05.04, 19:16
      Wejcie prokuratury mmieć tylko charakter dziecinnej zabawki. Bez względu na
      okoliczności miejsca pobytu ekipy TV3, faktem jest karygodne uwięzienie na
      miarę porwania osób. Przegrany senatorek naruszył kompetencji. Jeżeli by uznał
      ekipę TV za terrorystycznych członków na miarę Bin Latina, to w miarę swoich
      możliwości powinien poczynić kroki do zatrzymania domiemanych terrorystów.
      Krokiem tym była przesłana o tym telefoniczna wiadomość na policję. Policja
      wykazala tu ułomność i stronniczość senatorka. Przy okazji ten fakt musiał
      zidentyfikowaś zatrzymanych i wyjaśnić, że to nie jest żadna grupa
      terrorustyczna. Ponadto jasnym się stało, że jest to ekipa, której obecność
      miała charakter obrony praw okolicznych mieszkancow zatruwania ich powietrza.
      Policja wypięła się na powinność spełnienia swojej roli, a senatorek przy jej
      akceptacji stał się terrorystów i dokonał porwania. Dezynfekować należało
      senatorka i umysł komendanta policji. Ponadto natychmiast należy zlikwidować
      dezynfekować całe żródło zatruwajacej atmosfery. Należy też im przypomieć, że
      powietrze (atmosfera) nie należy do senatorka, lecz jest do użytku
      społeczeństwa. Ekipa TV, prawdopodobnie w wyniku nabrzmiałej szkodliwisci i
      korupcji groteskowych władz, wykazała słuszną postawę obrony społecznych praw,
      a reszta jest tylko terroryzmem. Dobrze się stalo, że wspaniała ekipa TV tam
      się pojawiła i otwarła drogę do likwidacji smrodu, który nie tylko zatruł
      powietrze, ale obezwładnił policję i urzędasów. Niepoczytalny postępek
      senatorka, oprócz wyrządzania szkód dla społczenstwa, okazał się terroryzmem.
      Za to już w świecie zwykle każe się postronkiem, lub czymś podobnym. W każdym
      bądź razie należy natychmiast usuąć źródło zanieczyszczenia i poważnie zająć
      się senatorkiem.
      • Gość: Pytanie CZY FIRMA " SMROD" SPELNIA KRYTERIA UE ??? IP: *.proxy.aol.com 06.05.04, 19:35
        • Gość: GIPS Przecież to senator to co go prawo obchodzi!! IP: *.bater.net.pl / 80.48.144.* 06.05.04, 21:19
          Niech do SLD się zapisze tam będzie pasował. Ja spieprzam z tego kraju jak najdalej na zachód!
    • Gość: jack Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.krobia.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 19:27
      Najbardziej śmieszy mnie tłumaczenie komendanat policji , że policjanci
      postąpili słuszenie próbują mediować - tylko kur.. długa była ta mediacja -
      14h. Policja, sejm, LPR powinny się rozwiązać i może zyłoby się lepiej :)
      • Gość: jose Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 06.05.04, 19:42
        No bo pilicja podążała podążła za instrukcjami (prawdopodobnie dochodowymi)
        senatorka SMRÓD.
    • Gość: Europejczyk z Piły Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:48
      Piotr Trznadel przeciwstawił się imperium Stokłosy. Broni standardów
      europejskich w tej lokalnej ojczyźnie i jest prawdziwym ekologiem
    • kicior99 Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy 06.05.04, 19:49
      Jestem pilaninem, wiem,kto to Stoklosa. Tu wszyscy maja wrazenie ze z nim nikt
      nie wygra. Taki lokalny Cezar. Sam z nim wielokroc zadarlem. Zgadnijcire,kto na
      tym gorzej wyszedl? =)
    • feliks50 Wspolczuje mieszkancom okolic zakladu Stoklosy !! 06.05.04, 21:33
      Skoro po przekroczeniu 10 m granicy jego zakladu trzeba sie dezynfekowac to
      mozna sobie wyobrazic jak truje ten zaklad. I co na to ZIELONI ????
      Kto zezwala na dzialalnosc takiego truciciela??
    • feliks50 Ogladalem w TV program ! 06.05.04, 21:37
      Stoklosa to jakis watazka, trzyma ludzi na lancuszku straszac ich utrata
      pracy !! Kupil wszyskich urzedasow lacznie z policja z okolicy !, ktorzy sa na
      kazde jego skinienie !!
      To pachnie komuna z lat 50 -60 tych.
      • Gość: Mailman Re: Ogladalem w TV program ! IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 06.05.04, 21:44
        A i jeszcze jedno odośnie "senatorka". Ciekawe ile wydał na te transparenty
        które jego zastraszeni pracownicy wraz z rodzinami ptrzymali... ŻENADA.. takie
        widoki to na w latach 70 i 80 na pochodach 1-szo majowych były... Szczyt
        wszystkiego takich ludzi trzeba piętnować żeby więcej nie mogli się zasłaniać
        jak by co immunitetami wchodząc do parlamentu.
    • Gość: felcio Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.c.net.pl 06.05.04, 21:44
      TEN stokłosik senatorek to nic innego jak padlina która smrodzi okolice
    • Gość: Kortez Archipelag Stokłosa IP: 195.136.247.* 06.05.04, 22:02
      To co się wyprawia w imperium Stokłosy to zgroza.Przetrzymywanie dziennikarzy
      to nic.Tam w dwudziestym pierwszym wieku stosuje się kary fizyczne wobec
      pracowników,są bici.Był przypadek że człowieka zamknięto w chłodni i trzymano
      aż przyznał się do winy.W ochronie pracują szaleńcy,ale kto się zbuntuje przy
      tak ogromnym bezrobociu w tamtych stronach.A higiena to kolejny pretekst do
      szykanowania ludzi.Szkoda nawet pisać.
      • Gość: gladiador Re: Archipelag Stokłosa IP: *.proxy.aol.com 06.05.04, 22:26
        Ten Senator to szaleniec,zrobil republike stoklosa.Ludzie robia za grosze,a
        Senator zyje ponad prawem.Nie ma prawa nad idiote,bo jest w SLD,i nikt mu nie
        podskoczy!!!Ludzie z SLD sa nietykalni w ciemnej Polsce!!!
      • kicior99 Re: Archipelag Stokłosa 07.05.04, 13:42
        tak, masz racje, pamietam ten przypadek, w gre wchodzila tam domniemana
        kradziez. Pracowalem u tego czlowieka 5 lat, znam zwlaszcza metody ustawiania
        sobie mediow
    • Gość: Jagnieszka Gówno prawda! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.04, 22:14
      Łamanie prawa jest wtedy, gdy ktoś nielegalnie używa siły fizycznej (tu: w celu
      pozbawienia innej osoby możliwości swobodnego poruszania się). Albo groźby.
      Kto, gdzie i w jaki sposób ograniczył ekipie TV możliwość poruszania się?
      Zrobił to siłom czy godnościom osobistom?
      A może poprzez perswazję VI stopnia (Lem)?
      Czym grożono ekipie w razie niepodporządkowania się? Morderstwem? Pobiciem?
      Napluciem na buty? Zelżeniem?
      Pic na wodę fotomontaż! Gdyby chcieli sobie pójść, toby sobie poszli. Jedno
      jest pewne: nawet NIE PRÓBOWALI. To niech teraz mają pretensję sami do siebie.
      Tchórze.
      • kicior99 Re: Gówno prawda! 07.05.04, 13:44
        Dziwie sie Twojej znajomosci prawa. Tu bylo klasyczne naruszenie wolnosci
        osobistej. Nie trzeba nikomu niczym grozic, wystarczy zablokowac swobode do
        korzystania z wolnosci osobistej i dysponowania mieniem (samochod)
        • Gość: Jagnieszka Jak się blokuje swobodę? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.05.04, 23:37
          Butem? Knutem? Czy znencaniem się nad ciałem tfem zepsótem?
          Ale kąkretnie, proszę!
    • Gość: Życzliwy Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 22:17
      Jeszcze kilka lat, a może tylko miesięcy i będziemy mieć bis Rzeplitej I.
      Warcholstwo Pana snatora Stokłosy, jego buta, stanie ponad prawem jest
      porażające. To on ustanawia prawo "bo jego długoletnie senatorstwo upoważnia go
      do tego". A może tak z szabelką na dziennikarską chołotę, Panie Dziejku? Wyciąć
      wszystkich co do nogi, wszak płaci (?)Pan abonament.

Pan, Panie Stokłosa, chciałby powoływać się na Unię Europejską i panujące w
      niej prawa. Będę sponsorował Pana wyjazd do np. Niemiec, Holandii lub Francji,
      aby nauczył się Pan tam praworządności. Po takim "występie" jaki Pan
      zaprezentował przed kamerami, Pana zakład zostałby "do wyjasnienia zamknięty",
      powiatowy szef Sanepidu zawieszony w obowiązkach, a policjanci ... cóż,
      policjanci na Zachodzie nie boją się senatorów. Jestem przekonany, że tam
      wyprostowaliby Pana bardzo szybko i sprawnie. Więc wyjeżdźaj Pan jak
      najszybciej i ogłoś Pan to przed kamerami TV , najlepiej na swojej konferencji
      prasowej.
      Jeżeli zaś prokurator nie dopatrzy się znamion przestępstwa w Pana
      postępowaniu, to nasz kraj jest chory, bo toczy go bezprawie.
    • Gość: ira Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.jugow.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 22:19
      Czy czwarta władza poradzi sobie z bezczelnym uzurpatorem stoklosą ?
      A może już cała władza w Polsce należy do chamskich uzurpatorów ?
    • Gość: Ira Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 22:29
      Smacznego smrodku!!!!
      Dziennikarzy zdezynfekować bo byli "Niedaleko" a co z jedzonkiem biegającym,
      pachnie padlinom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka