Gość: kicia IP: *.mos.gov.pl 06.05.04, 15:59 a może należałoby też zająć się kwestią czy senator może mieć inne żródła dochodu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Jan Dziennikarzyny IP: 212.180.158.* 06.05.04, 16:02 Bezczelność i impertynencja dziennikarzy(nie wszystkich) w szukaniu i dociekaniu sensacji przechodzi ludzkie pojęci. Dla nich nie istnieje szacunek dla prywatności ludzi, instytucji. Własny interes stawiają ponad prawem. Jeszcze mają czelność wymyślać donosy, że ich nie chciano wypuścić. Buraki. Bardzo dobrze, że ich przetrzymali. powinni im jeszcze na odchodne wsadzić trochę wapna w tyłki, żeby zmądrzeli. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Dziennikarzyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 16:20 To prawda, mnie tez wnerwia bezczelność niektórych dziennikarzy. Współczuję im takiej pracy: ich pracodawcy potrzebuja skandali, tzw. "interesującego materiału", a Ci wszyscy atakowani przez dziennikarzy, często się bronią i bardzo dobrze! Ponoć nawet na policji można odmówić składania zeznań. A dziennikarzyny co robią? Mikrofon, kamerka i do ataku! Co innego gdyby się umowili na rozmowe. Ale oni zwykle atakuja zaskoczonych ludzi i zmuszaja do wypowiedzi. A jak ktos nie chce z nimi gadac, to potem i tak jest to odpowiednio komentowane. Czy to jest w ogóle legalne? Może ale na pewno nie ma nic wspólnego z kulturą. Jak ktos chce czytac brukowce i za to placi, to finansuje tego typu dziennikarzy ale czemu TVP stosuje metody ludzi od brukowców? Dostaną za to więcej pieniędzy z naszych podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Dziennikarzyny IP: 217.153.29.* 06.05.04, 16:28 Z moich również, a ja jestem odmiennego zdania, więc może proszę się z łaski swojej ograniczyć do swojej części budżetu, a nie zadawać durnych pytań w sprawie "naszych podatków". A dziennikarz od tego jest, żeby węszyć, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESmeralda Re: Dziennikarzyny IP: *.onlink.net 06.05.04, 18:10 Do weszenia niech zatrudnia psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `trzeźwy Re: Dziennikarzyny IP: *.66.udn.pl 06.05.04, 20:02 I słusznie. Zgadzam się z Tobą w 100%. Dziennikarze są od tego żeby wyszukiwać informacje, o jktórych powinna usłyszeć opinia publiczne. A jak sie to komuś nie podoba to jego problem - a jest to spowodowane najwyraźniej tym, że sam ma coś na sumieniu i nie chce żeby ktoś się o tym dowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N/A Re: Dziennikarzyny IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 06.05.04, 16:27 Cóż, jedzenie podrobów wytwarzanych przez właścicieli firm utylizujących padlinę wybitnie rozwija inteligencję. Logika twoja jest doprawdy porażająca! Bo jakby nie patrzeć "przetrzymywanie" wyklucza "wymyślanie donosu". Co więcej, radziłbym zastanowić się nad znaczeniem słowa "burak". Być może się mylę, ale "burak" to po prostu idiota ze wsi. Cóż, po tym jak pokazano świnkę w wyparzarce, buraki pracujące w rzeźniach (i podobnych) po prostu robią ze strachu na widok kamery. Dodajmy do tego głupotę "ochroniarzy" nie potrafiących nie dopuścić do eskalacji. Dodajmy do tego polityka, który nijak nie potrafi rozwiązać prostego problemu w naturalny sposób. I jeszcze jakiegoś żałosnego internautę, być może ofiarą zbiorowego gwałtu, któremu wszystko kojarzy się ze wsadzaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Jan Re: Dziennikarzyny IP: 212.180.158.* 06.05.04, 16:52 W zgrabny sposób ominąłeś problem najścia na teren prywatny ekipy TVP, w swojej pełnej polotu wypowiedzi. Nie twierdzę, że ochroniarze zachowali się poprawnie, a właściciel jest przykładnym obywatelem, ale też nie jestem zwolennikiem łamania prawa pod pretekstem dociekania prawdy. Sposób zdobywania informacji przez tę ekipę przypomina pracę paparazzich, a dla mnie tacy ludzie to prostaki. Stąd porównanie do "buraków". Twoje insynuacje pod moim adresem sprawiły, że sam stałeś się malutkim, żałosnym internautą. Do tej pory szczecin kojarzył mi się z sympatycznymi i inteligentnymi ludźmi. Każdy wyjątek potwierdza regułę. Bez pozdrowień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N/A Re: Dziennikarzyny IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 06.05.04, 17:22 Cóż, "teren prywatny" (nawet pana senatora Stokłosy) nie oznacza "teren wyjęty z Rzeczpospolitej". Dlatego _wolno_ było na ten teren nie wpuścić dziennikarzy, _wolno_ było domagać się jego opuszczenia. Ba! Wolno nawet było zatrzymać chuliganów - jednak nie łamiąc prawa i przekazując ich Policji w momencie gdy owa przybyła na miejsce zdarzenia. Tak samo Policji _wolno_ na takim prywatnym terenie użyć nie-prywatnej a służbowej broni celem odbicia osób uprowadzonych i przetrzymywanych tamże. A wracając do argumentów ad personam, to mi się zawsze Piotr kojarzył z pewnym biskupem. Natomiast ludzie twojego pokroju z bydłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bak Re: Dziennikarzyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 17:52 do N/A - szkoda energi na nijakiego Piotra. Pachnie komuna na odległośc, dziennikarze sami sie uwięzili, sami sie zamknęli w samochodzie i do tego sami sie otoczyli gromadą chamów w gumofilcach. A sprawa nagłego budowania bramy i jakiś słupków, to tez sami dziennikarze zrobili? Włos sie jeży na głowie - jak sie slucha takich idiotów. Jeżeli - załóżmy - dzinnikarze wkroczyli na teren prywatny, to powinni czym prędzej stamtąd wyjechać, a im nie pozwolono. Czy p.stokłosowa swoich wszystkich gości dezynfekuje, i siebie też jak chce wyjść z tego dominium? Bardzo wspóluczuję dziennikarzom, ale najbardziej zbulwersowała mnie postawa autochtonów, czyli okolicznej ludności, murem stojącej za swoim chlebodawcom, nawet w sytuacji gdy łamali prawo. No cóż dla chleba Panie dla chleba. Jest to przerażające. Do dzisiaj myślałam,że tlko mój pies za kawełek padliny jest gotów do stania na dwóch łapkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re:puscic tego oligarche w skarpetkach, za stwarza IP: *.bsace7013.e.brasiltelecom.net.br 07.05.04, 11:32 stwarzanie powaznego zagrozenia dla mienia i zycia ludzi brak zabezpieczenia terenu i rozsiewanie substancji bioszkodliwych to wystarczajacy powod aby senator przestal uprawiac korupcje mafijna na tym terenie dosc tego w polsce dziennikarze z terenu prywatnego powinini usunac sie na wezwanie jesli tego nie zrobili jest wykroczenie z kw i wystarczy wniosek do sadu pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dziennikarzyny IP: *.sggw.waw.pl 06.05.04, 19:10 Zakonczenie fatalne. Poprzednik (Piotr) pisal calkiem grzecznie, tyle, ze sie z Panem nie zgadzal. Nie wstyd Panu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac SMRÓD STOKŁOSY IP: 213.17.204.* 06.05.04, 23:42 SMRÓD STOKŁOSY WCHODZI CODZIENNIE NA MÓJ TEREN PRYWATNY, W DODATKU REKREACYJNY. I co??? I OK?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLA Re: SMRÓD STOKŁOSY IP: 153.19.182.* 13.05.04, 17:25 I DOBRZE, NALEZY SIĘ....TO CO SIĘ DZIEJE , NIE MOŻE MIEĆ MIEJSCA...JESTEM ZA DZIENNIKARZAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TS Re: Dziennikarzyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 22:02 Nie mam zaufania do ludzi z imieniem zamias nazwiska. Piotr Jan to jak Siurek Burek. A może, siurku burku, jesteś jednym z niewolników Stokłosy? Goła dupa z PGR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Dziennikarzyny IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 22:31 Nie wiem ile Pan ma lat. Po wypowiedzi jednak widać, że nawet za 50 lat nie byłby Pan mądrzejszy. Jeżeli litość może Pana wyprostować, to lituję się nad Panem. Z życzliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Jan Do wszystkich powyżej! IP: 212.180.158.* 07.05.04, 09:58 Ale żeście wszyscy na mnie wsiedli! Widzę, że temat wzbudził w Was sporo emocji. To dobrze! Nigdy nie unikałem dyskusji, nawet jak mnie obrażano, ale powiedzcie czy ten wasz styl wypowiedzi do czegoś zmierza? Jeżeli ktoś ma odmienne zdanie to czy jest to powód żeby go szykanować? Jeżeli się nie zgadzacie, argumentujcie! Wytłumaczcie błąd w myśleniu (jeżeli rzeczywiście takowy błąd jest)! Przekonajcie mnie do swych racji logicznym i przejrzystym tokiem rozumowania, a nie rzucacie błotem. Pozdrawiam Was wszystkich. PS. O co chodzi z tym nie ufam ludziom z imieniem zamiast nazwiska? Przecierz tu się używa ników! Ja go używam, Ty też(TS), więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typ ek Re: Do wszystkich powyżej! IP: *.dronet.gliwice.pl 07.05.04, 12:58 Sam sobie jesteś winien.Zabierasz czas na niezbyt eleganckie dyskusje i nie na temat.Tu rozmawiamy o pewnej konkretnej sprawie a nie problemie "Dziennikarz a sprawa polska".Zatem może najpierw zastosuj sobie swoją własną receptę na "rozum", (cytat z pierwszej Twojej wypowiedzi-"Jeszcze mają czelność wymyślać donosy, że ich nie chciano wypuścić. Buraki. Bardzo dobrze, że ich przetrzymali. powinni im jeszcze na odchodne wsadzić trochę wapna w tyłki, żeby zmądrzeli") a dopiero jak wapno zadziała to zapraszam do eleganckiej wymiany wzniosłych myśli.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOKTOR MUREK buroku ze śmiłowa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 19:35 chyba cię stoklosy swoją kielbasą za duzo przeruchal Odpowiedz Link Zgłoś
garden7 Re: Dziennikarzyny 07.05.04, 20:39 Ty nie radź dziennikarzom wsadzać wapna w tyłki, ty się zajmij swoim mózgiem,w którym ci wapno całkiem zlasowało. Ile ci daje śmierdzący stokłosa? Może sprzedajesz się za nędzny ochłap? Trochę godności. Teraz w Polsce jeden wielki SMRÓD za sprawą stokłosy i jemu podobnych mafiozów z SLD. Tyle gnoju jeszcze nigdy się w naszych dziejach nie wylało. A ty zlasowany widisz źdźbło w oku dziennikarzy, a kłody w oku stokłosy - nie. Alboś jest sprzedany albo nic nie kumasz z tego, co się wokół ciebie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.com.dtu.dk 06.05.04, 16:06 To 'inne zrodlo dochodu' o ktorym mowisz daje prace ok 2500 osobom (a moze nawet wiecej, nie jestem pewien). Pomysl, zanim cokolwiek napiszesz, pamietajac o tym, jak wiele osob jest teraz bez pracy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.mos.gov.pl 06.05.04, 16:19 dodatkowe miejsca pracy, tak ale nie koniecznie stworzone przez senatora który łamie w ten sposób kilka istotnych ustaw regulujących te kwestię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N/A Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 06.05.04, 16:31 Cóż, w hitlerowskich Niemczech dzięki obozom koncentracyjnym pracę miało znacznie więcej osób. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy 06.05.04, 19:50 aledo tego nie trzeba byc senatorem, uwierz mi.Poza tym wiesz jaka jest fluktuacja w jego imperium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.krypton.pl 06.05.04, 20:07 Tak to ja stworze 5000 miejsc pracy 12 fabryk i co wtedy mogę łamać prawo??? No jeźeli tak jest w polsce to opuszczam ten kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menea Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.05.04, 06:45 Adolf Hitler swa polityka stworzyl miliony miejsc pracy. I co? Tez go bedziesz bronil ANONIM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N/A Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy TVP IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 06.05.04, 16:09 Jeżeli w obszar skażony biologicznie można było wjechać (brak ogrodzenia, brak tablic ostrzegawczych, brak dozoru), to zostały przez firmę pana senatora Stokłosy naruszone elementarne zasady bezpieczeństwa. Jeżeli senator nie potrafi opanować sytuacji w firmie której jest właścicielem (wystarczyłaby prosta dyspozycja przez telefon komórkowy), to nie potrafię sobie wyobrazić, dlaczego ktokolwiek przy zdrowych zmysłach głosować mógłby na niego w jakichkolwiek przyszłych wyborach. Zresztą - nie będąc wegetarianinem - nigdy bym nie jadł mięsa pochodzącego od właściciela zakładów przetwarzających padlinę. Odpowiedz Link Zgłoś
anonim_ka Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy 06.05.04, 16:16 Jestem ciekawa CZY pracownicy owego zakladu otrzymuja DODATEK za prace w warunkach szkodliwych dla zdrowia??????? Moze Sanepid i PIP zajeliby sie sie tym tematem !!! Chyba sa na garnuszku u jasnie p.. senatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:50 Polska w wydaniu Stoklosy i jemu podobnych (a jest ich wiecej - chociazby slynny krol Artur z wyspy Wolin) to folwark, w ktorym rzadza ci ,co maja forse,a reszta "holoty" ma sie klaniac w pas i "morda w kubel". Rzad i panstwo oraz prawo dla takich nie istnieja, bo maja w kieszeni wladze lokalne od burmistrza i wojta do najnizszego "kraweznika"w policji, prawo, sady i media na swoim terenie ale takze stosowne osoby w "wierchuszce" np. waznych prokuratorow, sedziow, wysokich urzednikow w urzedach centralnych, komendzie glownej policji .Ale czemu sie dziwic? Mielismy dostatecznie duzo przykladow, ze sa rowni i rowniejsi, a takze "rowniarze". Wystarczy wspomniec slynna "pomrocznosc jasna" prezydentowicza i jego stale naduzywanie alkoholu za "kolkiem".A "zelatynowy" Grabek? Spadl im wlos z glowy? Efektem jest Polska jako skrzyzowanie republiki bananowej z imperium Ala Capone i "matecznikiem" Al - Kaidy, bioracej zakladnikow. Proponuje wybrac Stoklose do Europarlamentu. Wspolnie z Lepperem zrobia tam porzadek! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Żródła dochodu senatora 06.05.04, 16:16 Z senatorem jest chyba tak jak z posłem. A poseł może mieć dowolne źródła dochodu, tylko nie wolno mu wtedy być tzw posłem zawodowym. Poseł zawodowy deklaruje, że innych dochodów nie ma i wtedy dostaje z Sejmu specjalną pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogr Re: Żródła dochodu senatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 16:36 Zatrzymanie dziennikarzy, obojętnie jakie media reprezentowali, stanowi rażące naruszenie prawa i ewidentne kpiny z demokratycznego Państwa. Jeżeli dziennikarze weszli na teren prywatny, nawet działąjąc świadomie, to nikt nie ma prawa ich tam przetrzymywać i prowadzić jakichkolwiek pertraktacji. Jeżeli dotarli do strefy, która jest pod nadzorem sanitarnym to właściciel terenu powinien ponieść konsekwencje niedostatecznego zabezpieczenia terenu skażonego. Jeżeli dziennikarze przebywali w strefie o zaostrzonym rygorze sanitarnym ,to oznacza, że wszystkie osoby: w tym ochroniarze i Policja, powinny być poddane czynnościom odkażającym. Skandalem jest to, iż osoba publiczna (Senator RP) kpi sobie z zasad praworządności. On nas poucza i tworzy nam prawo które sam olewa. Co do miejsc pracy - to jestem ciekawy czy zapewnia wszystkie środki ochrony, spełnia dodatkowe świadczenia na rzecz pracowników pracujących w strefach stwarzających ryzyko sanitarne, a najważniejsze czy płaci skaładki ZUS oraz podatki od osób fizycznych za pracowników? Tworzenie miejsc pracy z naruszeniem prawa i obrona ich bo to 2500 osób pracujących to zasłona dymna dla oszustów. Ja też zatrudniam pracowników, czy nikt nie zastosuje żadnych konsekwencji wobec mnie, jeżeli będę omijał prawo pracy i nie będę opłacał podatków. Panie Senatorze wytłumacz się Pan PUBLICZNIE - wszak jesteś Pan osobą publiczną i olbrzymi Pański majątek powstał w trakcie Pana działalności publicznej, a może wyłacznie dzięki "działalności publicznej"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: Żródła dochodu senatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 04:08 Gość portalu: Ogr napisał(a): > i olbrzymi Pański majątek powstał w trakcie Pana działalności publicznej, a > może wyłacznie dzięki "działalności publicznej"? Po cholerę zabierasz głos, jak nie wiesz o czym i o kim mówisz? Chyba 15 lat temu jeszcze na stojąco pod stół wchodziłeś! Senator Stokłosa, to ten co w 1989 r. w czerwcu urwał jedyne miejsce Solidarności w Senacie, eliminując faceta co się z Wałęsą sfotografiował. Mógł to zrobić, bo już w PRL zdobył fortunę (według metody z pucybuta milioner). To powinien być idol zwolenników kapitalizmu. To nie taki złodziej jak Piskorski, co z "działalności publicznej" się wzbogacił. Stokłosa wszedł do działalności publicznej, bo najpierw się wzbogacił. Osobiście jestem "komuchem" (według terminologii tego forum) i nie podoba mi się system w którym można się nieograniczenie (legalnie) bogacić. Stokłosa mi nie tylko "ani brat, ani swat", ale nawet czuję antypatię do niego. Lecz prostuję kłamliwe o nim wypowiedzi. Trawestując znane rzymskie powiedzenie: Nie lubię Stokłosy, ale nade wszystko kocham prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menea Re: Żródła dochodu senatora IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.05.04, 07:00 Ty! obserwator 2.Ty sie chyba koles z hujem na lby pozamieniales.Jesli ktos w pierdolonym PRL-u zdobyl fortune,to tylko plugawy komuch.A jesli tak kochasz prawde to odpowiedz mi czym ona jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusław Re: Żródła dochodu senatora IP: *.pila.dialup.inetia.pl 07.05.04, 08:09 Nie wiesz a mówisz. Pan Stokłosa dorobił się w czasach komuny poprzez krętactwa,za które to w tamtych czasach usunięto go z PZPR.A że juz miał pieniądze to i resztę szło załatwić i wymigac się spawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.gwarbit.pl 06.05.04, 16:40 CO NA TO PANI JAWOROWICZ .TO PODOBNO JEJ ZNAJOMY. Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy TVP 06.05.04, 16:48 Mam kilka pytań: - czy wejście (wjazd) na teren czyjejś posiadłości publiczną drogą na której nie ma informacji, że to "teren prywatny" można nazwać "wdarciem się"? - czy teren zakładu w którym obowiazują rygorystyczne przepisy weterynaryjne powinien być zabezpieczony przed wejściem (wjazdem) osób postronnych, a jeśli tak, to jaka kara grozi osobom odpowiedzialnym za niezabezpieczenia zakładu? - jak daleko od strefy objętej przepisami weterynaryjnymi stał samochód ekipy telewizyjnej TVP i czy ta strefa była oznakowana odpowiednimi informacjami i odgrodzona, żeby nikt niepowołany nie mógł tam wejść przypadkowo? - dlaczego od razu (w ciągu np. pierwszej pół godziny) p. Stokłosowa nie zażądała żeby dziennikarze odjechali, skoro nieświadomie znależli się na "terenie prywatnym"? - dlaczego od razu (w ciągu np. pierwszej pół godziny) p. Stokłosowa nie przekazała członkom ekipy telewizyjnej informacji o konieczności umycia rąk i butów i dezynfekcji zewnętrznej samochodu - przed opuszczeniem terenu? - czy ekipa telewizyjna nagrała obelgi rzucane pod jej adresem? (jadąc zbierać materiał do audycji musiała mieć ze sobą sprzęt nagrywający!) - dlaczego wezwana na miejsce zdarzenia policja pojawiła się dopiero po godzinie, choć od posterunku do miejsca pobytu ekipy było tylko 8 km? - kto, dlaczego i na czyje polecenie - po wezwaniu policji przez ekipę telewizyjną - najpierw zawiadomił o wezwaniu p. Stokłosę i jaka kara grozi osobie powiadamiającej o przygotowywanej interwencji policji osobę przeciwko której taka interwencja ma sie odbyć? - dlaczego policja nie interweniowała natychmiast po przybyciu i nie zażądała od p. Stokłosowej odblokowania drogi ekipie (samochód otoczyły z 3 stron pojazdy należące do pp. Stokłosów, a z 4 strony był las), żeby ta mogła opuścić "teren prywatny", skoro była tam wbrew woli właścicieli? - dlaczego policja nie stanęła w obronie członków ekipy telewizyjnej którym bezprawnie odebrano możliwość "swobodnego poruszania się" i kto za to zaniedbanie policji odpowie przed prawem? - czy w wypadku wejścia np. listonosza z przesyłką do mieszkania którego drzwi stoją otworem - uprawnia właściciela mieszkania do uwięzienia listonosza na 13 godzin (bez jedzenia i picia), a wezwana przez listonosza na pomoc policja nie ma obowiązku zmuszenia właściciela mieszkania do wypuszczenia "więżnia"? - czy policjanci znają prawa przysługujące obywatelom Rzeczpospolitej Polskiej takie np. jak prawo do ochrony przez policję przed czyimikolwiek działaniami bezprawnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbi Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 16:57 Henio rżnął w pory jak się dowiedział, że TVP przyjechała no i kazał ochronie (3 grupa inwalidzka) zadrutować szlaban i gumiaki umyć, żeby mu nic z gruntu nie ubyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: 193.134.254.* 06.05.04, 16:57 Kiedys mieszkalem w Pile wiec strasznie sie ubawilem. Senator Henio Stoklosa jest w posiadaniu jedynego tygodnika (tygodnik nowy). Jedynego bo drugi tygodnik ktory mu troche bruzdzil, kupil i zlikwidowal. Oprocz tego jest w posiadaniu radia (Radio Sto), telewizji lokalnej (nazwy nie pamietam), najwiekszego domu handlowego (o nazwie Stoklosa), dziesiatek gospodartsw rolnych, zakladow przetworstwa itd, itp. Generalnie daje ludziom prace, chleb i igrzyska (festyny pana Senatora ciesza sie ogromnym wzieciem). I chwala mu za to!!! To wszystko pozwala mu patrzec z optymizmem w przyszlosc bez obaw o ewentualna reelekcje. Przede wszystkim nalezy jednak wiedziec jedno. Jezeli chcecie spedzic w Pile czas milo, bezstresowo i przyjemnie, nie powinniscie podskakiwac panu Senatorowi. Panowie dziennikarze TVP wezcie sobie moja rade do serca, tak bedzie dla was lepiej :-)) Taki sam komentarz usilowalem umiescic na onecie, po kilku minutach okazalo sie ze nie tylko nie ma komentarza ale caly artykul zniknal. Zwolennicy spiskowej teorii dziejow na pewno wyciagna daleko idace wnioski :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzięki Re: Wiem ju z gdzie leżą tereny zakażone IP: 156.17.101.* 06.05.04, 17:31 Przejaw buty nuworysza (mówię o senatorze), któremu poszczęściło się dzięki tym, którzy walczyli, siedzieli, ginęli oraz tym wszystkim, którzy dzisiaj za to co umożliwili takim jak Stokłosam, klepią biedę i żebrzą o pracę. Mierzi mnie to, ale zawdzięczamy to naszemu prawu i naszej władzy. Dzięki za ostrzeżenie, będę omijać Piłę jak teren zakażony, a co najmniej wysokiego ryzyka. Mam nadzieję, że ten pan i jemu podobni kiedyś doczekają się... A przy okazji, spotkało mnie w Onecie to samo co ciebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.i.b Re: Przetrzymniem? a co to jest? 06.05.04, 17:48 czy ktos z pracujacych w tej gazecie jeszcze czyta te artykuly przed publikowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.sympatico.ca 06.05.04, 17:51 Moze miec inne zrodla dochody tylko wtedy nie nalezy mu sie pensja senatorska. Nie szukaj sensacji tam gdzie jej nie ma, chyba ze masz dowody ze Stoklosa pobiera uposazenie senatorskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bak Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 18:01 On ma cos znacznie ważniejszego i cennejszego niż dieta senatorska, on ma wadzę (władzę). Uciskany lud też może kiedys podnieść głowe i przegonić ciemiężyciela. Na razie jeszcze mu służą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.sympatico.ca 06.05.04, 18:08 Skoro mowisz ze ma "wadze" jak to mowil pan kierownik to musze stwierdzic ze pan Stoklosa nie zna dalszej "spiewki"kolegi kierownika bo przeciez" kto ma dojscie do telewizji ten ma wadze..." badz tez "kto ma dojscie do powiecza ten ma wadze" - polecam ten monolog Fedorowicza - jest doskonaly pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TS Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 22:11 Pilarze to ciule. Służą Stokłosie jak pieski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jose Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 06.05.04, 19:37 bez względu na to, łajdak żyje kosztem społecznego gwałtu, którego motywacja jest zbieżna z przepisami machlojkowej ( qu..wskiej) tory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purysta Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.acn.pl 06.05.04, 18:21 Prokuratura zajęła się przetrzymniem ekipy TVP a moze przetrzymywaniem??? ~~~~~~~~~~~~~! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mailman Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.04, 19:00 Włąśnie oglądałem "Na żywo" z senatorem, jego świtą (kórą przywiózł autokarami pod przymusem wywalenia z pracy). "Senatorek" okazał się straszliwym chamem bo inaczej się tego nie da określić, za każdym razem gdy zadawano mu pytania zmieniał temat. To zwykły zadufany w sobie bubek. Skandal że takich buców mamy w Senacie. Mam tylko nadzieję że prokuratura dobierze się mu do tyłka i to na tyle pożądnie że odechce mu się politykowania i prowadzenia biznesu. Takim panom już DZIĘKUJEMY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hejter Powtorka z rozrywki IP: *.acn.waw.pl 06.05.04, 19:11 Ja tez to widzialem, z tym tylko ze mam odczucie odwrotne, to TVP przestalo byc obiektywne i zaczelo byc strona w sprawie, a poza tym program byl swietnie zmanipulowany, nie dano nic odpowiedziec Stoklosie na zarzuty "starannie" dobranych gosci w studio z prowadzacym, ktory juz zaslynal zmanipulowanym programem o Kaczynskich, za co TVP (a nie on???) jeszcze przeprasza. Powtorka z rozrywki? Stoklosa wygra w sadzie, bo wystarczylo umyc rece i buty jak nakazal weterynarz, a nie przez 13 godzin rznac meczennikow, po to tylko by nakrecac ogladalnosc brukowego programiku taniej sensacji, "Na zywo", czy jakos tak... (zreszta pagiatu "Pod napieciem" z TVN) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jose Re: Powtorka z rozrywki IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 06.05.04, 19:26 No to tylko łapciucha wykastrować i do chlewu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SID Re: Powtorka z rozrywki IP: *.krypton.pl 06.05.04, 20:18 Ale ja mam akie odczucie bez względu na to kim ten pan Stokłosa nie był nie ma prawa przetźymywać kogokolwiek bez jego zgody a dwa powinien odpowiedzieć za brak oznakowania terenu ktory moźe być skaźony, bo trzeba sie odkaźac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jose Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 06.05.04, 19:24 Mailman! Cieszę się że mamy zbieżne poglądy, o które już teraz trudno w zatrutej atmosferze wytworzonej przez talmudyzm. Ta atmosfera ostatnio z......żera umysły nawet te, które nosiły cechy polskiego patriotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igła Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 06.05.04, 19:47 Motaczu purysto! Czy jesteś świadomy wagi sprawy. Nie jesteś objawem czysto polskiego myślenia. Raczej zajmij się sobą, a nie postami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jose Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 06.05.04, 19:16 Wejcie prokuratury mmieć tylko charakter dziecinnej zabawki. Bez względu na okoliczności miejsca pobytu ekipy TV3, faktem jest karygodne uwięzienie na miarę porwania osób. Przegrany senatorek naruszył kompetencji. Jeżeli by uznał ekipę TV za terrorystycznych członków na miarę Bin Latina, to w miarę swoich możliwości powinien poczynić kroki do zatrzymania domiemanych terrorystów. Krokiem tym była przesłana o tym telefoniczna wiadomość na policję. Policja wykazala tu ułomność i stronniczość senatorka. Przy okazji ten fakt musiał zidentyfikowaś zatrzymanych i wyjaśnić, że to nie jest żadna grupa terrorustyczna. Ponadto jasnym się stało, że jest to ekipa, której obecność miała charakter obrony praw okolicznych mieszkancow zatruwania ich powietrza. Policja wypięła się na powinność spełnienia swojej roli, a senatorek przy jej akceptacji stał się terrorystów i dokonał porwania. Dezynfekować należało senatorka i umysł komendanta policji. Ponadto natychmiast należy zlikwidować dezynfekować całe żródło zatruwajacej atmosfery. Należy też im przypomieć, że powietrze (atmosfera) nie należy do senatorka, lecz jest do użytku społeczeństwa. Ekipa TV, prawdopodobnie w wyniku nabrzmiałej szkodliwisci i korupcji groteskowych władz, wykazała słuszną postawę obrony społecznych praw, a reszta jest tylko terroryzmem. Dobrze się stalo, że wspaniała ekipa TV tam się pojawiła i otwarła drogę do likwidacji smrodu, który nie tylko zatruł powietrze, ale obezwładnił policję i urzędasów. Niepoczytalny postępek senatorka, oprócz wyrządzania szkód dla społczenstwa, okazał się terroryzmem. Za to już w świecie zwykle każe się postronkiem, lub czymś podobnym. W każdym bądź razie należy natychmiast usuąć źródło zanieczyszczenia i poważnie zająć się senatorkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanie CZY FIRMA " SMROD" SPELNIA KRYTERIA UE ??? IP: *.proxy.aol.com 06.05.04, 19:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIPS Przecież to senator to co go prawo obchodzi!! IP: *.bater.net.pl / 80.48.144.* 06.05.04, 21:19 Niech do SLD się zapisze tam będzie pasował. Ja spieprzam z tego kraju jak najdalej na zachód! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.krobia.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 19:27 Najbardziej śmieszy mnie tłumaczenie komendanat policji , że policjanci postąpili słuszenie próbują mediować - tylko kur.. długa była ta mediacja - 14h. Policja, sejm, LPR powinny się rozwiązać i może zyłoby się lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jose Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 06.05.04, 19:42 No bo pilicja podążała podążła za instrukcjami (prawdopodobnie dochodowymi) senatorka SMRÓD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk z Piły Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:48 Piotr Trznadel przeciwstawił się imperium Stokłosy. Broni standardów europejskich w tej lokalnej ojczyźnie i jest prawdziwym ekologiem Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy 06.05.04, 19:49 Jestem pilaninem, wiem,kto to Stoklosa. Tu wszyscy maja wrazenie ze z nim nikt nie wygra. Taki lokalny Cezar. Sam z nim wielokroc zadarlem. Zgadnijcire,kto na tym gorzej wyszedl? =) Odpowiedz Link Zgłoś
feliks50 Wspolczuje mieszkancom okolic zakladu Stoklosy !! 06.05.04, 21:33 Skoro po przekroczeniu 10 m granicy jego zakladu trzeba sie dezynfekowac to mozna sobie wyobrazic jak truje ten zaklad. I co na to ZIELONI ???? Kto zezwala na dzialalnosc takiego truciciela?? Odpowiedz Link Zgłoś
feliks50 Ogladalem w TV program ! 06.05.04, 21:37 Stoklosa to jakis watazka, trzyma ludzi na lancuszku straszac ich utrata pracy !! Kupil wszyskich urzedasow lacznie z policja z okolicy !, ktorzy sa na kazde jego skinienie !! To pachnie komuna z lat 50 -60 tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mailman Re: Ogladalem w TV program ! IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 06.05.04, 21:44 A i jeszcze jedno odośnie "senatorka". Ciekawe ile wydał na te transparenty które jego zastraszeni pracownicy wraz z rodzinami ptrzymali... ŻENADA.. takie widoki to na w latach 70 i 80 na pochodach 1-szo majowych były... Szczyt wszystkiego takich ludzi trzeba piętnować żeby więcej nie mogli się zasłaniać jak by co immunitetami wchodząc do parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felcio Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.c.net.pl 06.05.04, 21:44 TEN stokłosik senatorek to nic innego jak padlina która smrodzi okolice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kortez Archipelag Stokłosa IP: 195.136.247.* 06.05.04, 22:02 To co się wyprawia w imperium Stokłosy to zgroza.Przetrzymywanie dziennikarzy to nic.Tam w dwudziestym pierwszym wieku stosuje się kary fizyczne wobec pracowników,są bici.Był przypadek że człowieka zamknięto w chłodni i trzymano aż przyznał się do winy.W ochronie pracują szaleńcy,ale kto się zbuntuje przy tak ogromnym bezrobociu w tamtych stronach.A higiena to kolejny pretekst do szykanowania ludzi.Szkoda nawet pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiador Re: Archipelag Stokłosa IP: *.proxy.aol.com 06.05.04, 22:26 Ten Senator to szaleniec,zrobil republike stoklosa.Ludzie robia za grosze,a Senator zyje ponad prawem.Nie ma prawa nad idiote,bo jest w SLD,i nikt mu nie podskoczy!!!Ludzie z SLD sa nietykalni w ciemnej Polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Archipelag Stokłosa 07.05.04, 13:42 tak, masz racje, pamietam ten przypadek, w gre wchodzila tam domniemana kradziez. Pracowalem u tego czlowieka 5 lat, znam zwlaszcza metody ustawiania sobie mediow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Gówno prawda! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.04, 22:14 Łamanie prawa jest wtedy, gdy ktoś nielegalnie używa siły fizycznej (tu: w celu pozbawienia innej osoby możliwości swobodnego poruszania się). Albo groźby. Kto, gdzie i w jaki sposób ograniczył ekipie TV możliwość poruszania się? Zrobił to siłom czy godnościom osobistom? A może poprzez perswazję VI stopnia (Lem)? Czym grożono ekipie w razie niepodporządkowania się? Morderstwem? Pobiciem? Napluciem na buty? Zelżeniem? Pic na wodę fotomontaż! Gdyby chcieli sobie pójść, toby sobie poszli. Jedno jest pewne: nawet NIE PRÓBOWALI. To niech teraz mają pretensję sami do siebie. Tchórze. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Gówno prawda! 07.05.04, 13:44 Dziwie sie Twojej znajomosci prawa. Tu bylo klasyczne naruszenie wolnosci osobistej. Nie trzeba nikomu niczym grozic, wystarczy zablokowac swobode do korzystania z wolnosci osobistej i dysponowania mieniem (samochod) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Jak się blokuje swobodę? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.05.04, 23:37 Butem? Knutem? Czy znencaniem się nad ciałem tfem zepsótem? Ale kąkretnie, proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 22:17 Jeszcze kilka lat, a może tylko miesięcy i będziemy mieć bis Rzeplitej I. Warcholstwo Pana snatora Stokłosy, jego buta, stanie ponad prawem jest porażające. To on ustanawia prawo "bo jego długoletnie senatorstwo upoważnia go do tego". A może tak z szabelką na dziennikarską chołotę, Panie Dziejku? Wyciąć wszystkich co do nogi, wszak płaci (?)Pan abonament. Pan, Panie Stokłosa, chciałby powoływać się na Unię Europejską i panujące w niej prawa. Będę sponsorował Pana wyjazd do np. Niemiec, Holandii lub Francji, aby nauczył się Pan tam praworządności. Po takim "występie" jaki Pan zaprezentował przed kamerami, Pana zakład zostałby "do wyjasnienia zamknięty", powiatowy szef Sanepidu zawieszony w obowiązkach, a policjanci ... cóż, policjanci na Zachodzie nie boją się senatorów. Jestem przekonany, że tam wyprostowaliby Pana bardzo szybko i sprawnie. Więc wyjeżdźaj Pan jak najszybciej i ogłoś Pan to przed kamerami TV , najlepiej na swojej konferencji prasowej. Jeżeli zaś prokurator nie dopatrzy się znamion przestępstwa w Pana postępowaniu, to nasz kraj jest chory, bo toczy go bezprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.jugow.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 22:19 Czy czwarta władza poradzi sobie z bezczelnym uzurpatorem stoklosą ? A może już cała władza w Polsce należy do chamskich uzurpatorów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ira Re: Prokuratura zajęła się przetrzymywaniem ekipy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 22:29 Smacznego smrodku!!!! Dziennikarzy zdezynfekować bo byli "Niedaleko" a co z jedzonkiem biegającym, pachnie padlinom. Odpowiedz Link Zgłoś