Dodaj do ulubionych

Polsat News o Krak. Przedm.

10.05.11, 22:10
Zwolenników Jarka było wedle Polsat News ok. czy ponad 2 tysiące. Teraz jest kilkaset osób. Ilu palikotowców, nie wiem, nie dosłyszałem, ale nikły procent tych propisowskich. Z tego co podali, to org. nie był tyle sam Palikot, co ten kretyn bez matury, Dominik Taraś. Pokazali wypowiedzi dwóch stron. Kogoś podobnego do Tulli'ego, nazwał Palikota masonem i przegranym politykiem, który ma znikome poparcie, oraz jakiegoś tarasiowca, który naprawdę nieskładnie - sprawiał wrażenie "upalonego" - ględził o rydzykowcach, którzy zrujnowali kraj (a nie neoliberalne KLD...?) i tysiącletniej okupacji Polski przez Kk... Otaczając się takimi ludzmi Palikot niczego nie zawojuje, poza łatwym dostępem do ganji... ;-)
Obserwuj wątek
    • indeed4 Ciepło się robi 10.05.11, 22:21
      to zaczyna się sezon na Krakowskim - teraz 10-go każdego miesiąca, będziemy podziwiać duet PiS & Palikot ;-)

• dirloff Re: Ciepło się robi 10.05.11, 22:45
        Jasne. O to tu chodzi i to tak frustruje platfuśnych i michnikowszczyznę. Znaczenie Krakowskiego Przedmieścia. Jakby polskiego Hyde Parku. To próbowano za wszelką cenę powstrzymać, lecz polegli. Już po ptokach. Krak. Przedm. weszło na trwałe, na zawsze do polskiej polityki. Wystarczy przyjrzeć się zahipnotyzowanemu Michnikowi i jego widocznej wściekłości... ;-)

Odnośnie tego "duetu", to nadinterpretujesz. I co do ilości, i co do jakości. Tu dwa tysiące (czy znacznie więcej - piszę o tym bo wiem, że media zaniżają liczbę protestujących tam), a tam grupka 100 czy 200 upalonych wojujących antyklerykałów o wykształceniu zawodowym. Tu modlitwy, śpiewanie pieśni patriotycznych, składanie kwiatów, zapalanie zniczy, a tam bluzgi, opluwanie i ryki z "moherów" i "pisiaków". Tu łanie, a tam bydło. Porównywanie tych grup przypomina mi stary dowcip:
        - przyczepiło się g. do okrętu i zawołało: płyniemy! ;-)
        • indeed4 Re: Ciepło się robi 10.05.11, 23:04
          Dirloff, mam jedno pytanie : czy założysz się ze mną, że po jesiennych wyborach comiesięcznych obchodów na Krakowskim nie będzie?
          • dirloff Re: Ciepło się robi 10.05.11, 23:23
            > Dirloff, mam jedno pytanie : czy założysz się ze mną, że po jesiennych wyborach
            > comiesięcznych obchodów na Krakowskim nie będzie?

Jasne. Ok, jeżeli chcesz, to przyjmuję. Jak chcesz, honorow i bez fantów, czy honorowo o fanta;-) Wybieraj. Może jakąś butelczynę? Jak już będzie po, możemy się mailowo umówić na wymianę adresów i wysyłkę kurerską;-) Albo jeszcze przed, żeby żaden z nas nie spienił;-)

Jestem przekonany czy wręcz pewien, że będą jeszcze przez kolejne lata. Nawet jeżeli PiS zdobyłby konstytucyjną większość i był w stanie zapuszkować Komorowskiego, Tuska, Klicha, Arabskiego i resztę tej bandy. Widzisz, to już chodzi o coś więcej, o wspólnotę. Emocjonalną, ideowoą, patriotyczną. Te moherowe babcie czy namiotowe świry to tylko część tej grupy. Większość to ludzie w średnim wieku czy młodzi, np. studenci. W tym sporo blogerów z Salonu24 czy NowegoEkranu. Zwłaszcza tych piszących o zamachu. To naprawdę wspólnota. Podejrzewam, że po wyborach, gdy w Sejmie będzie impas 3 partii czy szeroka antypisowska koalicja (PO z paletą innych), to te marsze z gadżetami i manifestacje się wzmożą. Widzisz, to ogromny błąd większości naszych mediów, że albo ignorują to, albo dezawuują, a tam mrówcza praca wre;-)
            • dirloff Re: Ciepło się robi 10.05.11, 23:26
              Dodam więcej. Abstrahując od tej wspólnoty, polemiki o jej znaczenie, wielkość i jakość, wpływ na media, internet, i w leminżej manierze pisząc o wrazym Jarku, to... byłby skończonym kretynem, pozbywając się takiego spoiwa polityczno-ideowego dla partii. To prawdziwie wysokooktanowe paliwo dla pisowskiej maszyny.
            • kzet69 Re: Ciepło się robi 11.05.11, 01:16
              dirloff napisał:
              to te marsze z gadżetami i manifestacje się wzmożą. Widzisz
              > , to ogromny błąd większości naszych mediów, że albo ignorują to, albo dezawuuj
              > ą, a tam mrówcza praca wre;-)

Bo te wasze marsze to sprawa dla psychiatrów a nie mediów...
      • zoil44elwer Re: Ciepło się robi 11.05.11, 01:21
        Warszawiacy mają darmowy tyjater.
    • vargtimmen Odpowiedź Anwad 10.05.11, 23:12
      ...na jej skasowany (???) wątek o spotkaniu dziś, na Krakowskim Przedmieściu ludzi dobrych, pragnących prawdy, ze zwolennikami Palikota pod wodzą Tarasa, których mierzi dążenie do prawdy o 10 kwietnia. >

==

Oczywiście.

Słynny, haniebny SMS trójcy Tusk-Graś-Arabski z 10 kwietnia 2010, który ustawił całe "śledztwo" tak, by niczego nie ustaliło, byłby w normalnym kraju powodem dymisji rządu.

W IIIRP - domaganie się prawdy o absolutnie bezprecedensowej katasrofie i piętnowanie trampkarzy przy władzy za zrobienie pośmiewiska z tego śledztwa - to myślozbrodnia. Pielęgnowanie pamięci i ofiarach katastrofy - to dla tych niby lepszych i światlejszych - powód do wciąż trwającej agresji. To jest prawdziwe kibolstwo...

Pozdrowienia
      • woda_woda Re: Odpowiedź Anwad 10.05.11, 23:15
        vargtimmen napisał:

Mój Boże... gdyby nie forum, nigdy bym nie zetknęła się z ludźmi nawiedzonymi...
        • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 10.05.11, 23:19
          woda_woda napisała:

> vargtimmen napisał:
          >
          > Mój Boże... gdyby nie forum, nigdy bym nie zetknęła się z ludźmi nawiedzonymi..

A ja z kibolami w pretensjach :)
        • jacekm22 Re: Odpowiedź Anwad 10.05.11, 23:20
          Nawiedzonymi , to bardzo delikatne okreslenie dla tych zaczadzonych osobnikow .... !!!!
      • douglasmclloyd Re: Odpowiedź Anwad 10.05.11, 23:32
        vargtimmen napisał:

> Słynny, haniebny SMS trójcy Tusk-Graś-Arabski z 10 kwietnia 2010, który ustawił
        > całe "śledztwo" tak, by niczego nie ustaliło, byłby w normalnym kraju powodem
        > dymisji rządu.

Ktoś założył premierowi podsłuch i wykrada jego SMSy?
        • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 10.05.11, 23:42
          douglasmclloyd napisał:

> vargtimmen napisał:
          >
          > > Słynny, haniebny SMS trójcy Tusk-Graś-Arabski z 10 kwietnia 2010, który u
          > stawił
          > > całe "śledztwo" tak, by niczego nie ustaliło, byłby w normalnym kraju p
          > owodem
          > > dymisji rządu.
          >
          > Ktoś założył premierowi podsłuch i wykrada jego SMSy?
          >

Dość wysoko postawiony polityk PO przekazał ten SMS (który otrzymał z biura politycznego PO) Petelickiemu.
          • douglasmclloyd Re: Odpowiedź Anwad 10.05.11, 23:46
            vargtimmen napisał:

> Dość wysoko postawiony polityk PO przekazał ten SMS (który otrzymał z biura pol
            > itycznego PO) Petelickiemu.

Bajki wnukom opowiadaj.
            • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 10.05.11, 23:50
              douglasmclloyd napisał:

> vargtimmen napisał:
              >
              > > Dość wysoko postawiony polityk PO przekazał ten SMS (który otrzymał z biu
              > ra pol
              > > itycznego PO) Petelickiemu.
              >
              > Bajki wnukom opowiadaj.
              >

No tam, za sprawą stoi Tuska CBA, ABW lub WSI, bo nikt inny nie uprawnień do podsłuchiwania.

Pewnie w tej masie podsłuchów już sami się gubią:

wyborcza.pl/1,75248,9568207,Hossa_na_billingi.html#ixzz1LxLHwcSp
              Służby, prokuratury i sądy coraz bardziej nas inwigilują. Liczba ich pytań o billingi i podobne dane wyniosła w zeszłym roku aż 1 mln 400 tys. Rok wcześniej lekko przekroczyła milion
              • douglasmclloyd Re: Odpowiedź Anwad 10.05.11, 23:52
                vargtimmen napisał:

> No tam, za sprawą stoi Tuska CBA, ABW lub WSI, bo nikt inny nie uprawnień do po
                > dsłuchiwania.

Chyba Petylicki za tym stoi. SMSy same do niego trafiają. Szkoda tylko, że nikt tego słynnego SMSa nie widział.
                • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 10.05.11, 23:58
                  douglasmclloyd napisał:

> vargtimmen napisał:
                  >
                  > > No tam, za sprawą stoi Tuska CBA, ABW lub WSI, bo nikt inny nie uprawnień
                  > do po
                  > > dsłuchiwania.
                  >
                  > Chyba Petylicki za tym stoi. SMSy same do niego trafiają. Szkoda tylko, że nikt
                  > tego słynnego SMSa nie widział.
                  >

Petelicki, podał swoją wersję.

Z PO nikt jej nie zaprzeczył. Halicki, chyba, coś tylko marudził, że on nie dostał, a chyba Nałęcz - że oficer nie powinien ujawniać cudzej korespondencji (co jej Halicki nie dostał).

A ja chcę wiedzieć na pewno, czy ten SMS został wysłany. Bo to oznacza korumpowanie śledztwa, a to bardzo poważna sprawa.
                  • douglasmclloyd Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 00:16
                    vargtimmen napisał:

> Petelicki, podał swoją wersję.

I na tym poprzestańmy.

> Z PO nikt jej nie zaprzeczył.

Nie będą przecież tłumaczyć się z każdej bredni.

> A ja chcę wiedzieć na pewno, czy ten SMS został wysłany. Bo to oznacza korumpow
                    > anie śledztwa, a to bardzo poważna sprawa.

Poproś Petylickiego, może ci pokaże tego SMSa, no bo jak Tusk ma udowosnić, że nie wysłał?
                  • ta Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 00:20
                    vargtimmen napisał:
                    > A ja chcę wiedzieć na pewno, czy ten SMS został wysłany.

A więc nie wiesz "na pewno", co nie przeszkadza ci pisać, że taki SMS wysłany był.
                    Krętactwo i szczujstwo :)
                    • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 00:26
                      ta napisała:

> vargtimmen napisał:
                      > > A ja chcę wiedzieć na pewno, czy ten SMS został wysłany.
                      >
                      > A więc nie wiesz "na pewno", co nie przeszkadza ci pisać, że taki SMS wysłany b
                      > ył.
                      > Krętactwo i szczujstwo :)

Niech mnie pozwą, razem z Petelickim, daję Ci upoważnienie do złożenia donosu :)
                      • ta Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 00:37
                        vargtimmen napisał:( w tym wątku wyżej):
                        >Słynny, haniebny SMS trójcy Tusk-Graś-Arabski z 10 kwietnia 2010, który ustawił >całe "śledztwo" tak, by niczego nie ustaliło, byłby w normalnym kraju powodem dymisji >rządu.

a nieco póżniej:
                        > A ja chcę wiedzieć na pewno, czy ten SMS został wysłany.

Panie startujący nieustannie do wzorca cnót wszelakich, nie pomawiaj ludzi na podstawie plotek. Donoszę ci, bo sam tego ( zachwycony sobą) nie zauważasz, że uprawiasz bardzo brudną propagandę.

P.S. upoważniać możesz swoją małżonkę/przyjaciółkę/konkubinę do czego tylko chcesz, mnie twoje upoważnienia do niczego :)

• vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 00:40

Jestem przekonany, że Petelicki mówi prawdę, ale chcę publicznego dowodu.

To elementarne, idź do wątku Olgi o tropieniu, to o Tobie.
                          • mike.recz Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 00:48
                            vargtimmen napisał: Jestem przekonany, że Petelicki mówi prawdę, ale chcę publicznego dowodu.

I wszystko się zgadza. W sferze faktów, to Ty dostałeś sms-a za pośrednictwem mediów
                            od gen. Petelickiego.

Ja jestem przekonany iż sms o sms-ie był tylko czarnym PR mającym nagłośnić raport autorstwa ZEN, niczym więcej.

• vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 01:13
                              mike.recz napisał:

> vargtimmen napisał: Jestem przekonany, że Petelicki mówi prawdę, ale chcę publ
                              > icznego dowodu.
                              >
                              >
                              > I wszystko się zgadza. W sferze faktów, to Ty dostałeś sms-a za pośrednictwem m
                              > ediów od gen. Petelickiego.
                              >

Tak, a potem obserwowałem krętactwa polityków PO, z których żadne nie zaprzeczało jednoznacznie Petelickiemu; za to atakowali go ad personam.

Coś, jak na tym forum :)

Graś coś bredził o rządowym SMS-ie z polecaniami dla ministrów, podczas, gdy chodziło o partyjny SMS z informacją dla działaczy - czyli kręcił. To potwierdza, że ten SMS to nie wymysł Petelickiego.

Również - wszystkie działania polityków PO po katastrofie są spójne z takim przebiegiem wydarzeń - lansowaniu wyniki śledztwo od pierwszych chwil po myśli MAK przed zbadaniem sprawy.

A jak chcecie to obalić, to do sądu.

Dobranoc
                              • mike.recz Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 01:18
                                vargtimmen napisał:

> Tak, a potem obserwowałem krętactwa polityków PO, z których żadne nie zaprzecza
                                > ło jednoznacznie Petelickiemu; za to atakowali go ad personam.
                                >
                                > Coś, jak na tym forum :)
                                >
                                > Graś coś bredził o rządowym SMS-ie z polecaniami dla ministrów, podczas, gdy c
                                > hodziło o partyjny SMS z informacją dla działaczy - czyli kręcił. To potwierdza
                                > , że ten SMS to nie wymysł Petelickiego.
                                >
                                > Również - wszystkie działania polityków PO po katastrofie są spójne z takim prz
                                > ebiegiem wydarzeń - lansowaniu wyniki śledztwo od pierwszych chwil po myśli MAK
                                > przed zbadaniem sprawy.
                                >
                                > A jak chcecie to obalić, to do sądu.
                                >
                                > Dobranoc
                                >
                                Taaa.... A zwróciłeś chociaż uwagę na fakt iż Petelicki ani razu nie powiedział kto miałby wysłać tego sms-a ani do kogo?
                          • ta Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 00:53
                            vargtimmen napisał:
                            > Jestem przekonany, że Petelicki mówi prawdę, ale chcę publicznego dowodu.

Nie oczerna się ludzi na podstawie własnych "przekonań" i uprzedzeń.
                            To brzydko i wbrew przykazaniom :)

• vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 01:03

Petelicki jest wiarygodny, dementi nie było. Zatem trójca G-A-T wysłała SMSa.
                              • ta Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 01:12
                                vargtimmen napisał:
                                > Petelicki jest wiarygodny, dementi nie było. Zatem trójca G-A-T wysłała SMSa.

Słabo, rozumiem, późno jest ;)
                                A ja powiem: Petelicki jest niewiarygodny, dlatego nie było dementi ( bo i po co, gdy autor mitoman?). Zatem nikt SMS-a, o którym piszesz, nie wysyłał.
                                Gra?
                                • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 01:17
                                  ta napisała:

> vargtimmen napisał:
                                  > > Petelicki jest wiarygodny, dementi nie było. Zatem trójca G-A-T wysłała S
                                  > MSa.
                                  >
                                  > Słabo, rozumiem, późno jest ;)
                                  > A ja powiem: Petelicki jest niewiarygodny, dlatego nie było dementi ( bo i po c
                                  > o, gdy autor mitoman?). Zatem nikt SMS-a, o którym piszesz, nie wysyłał.
                                  > Gra?

Opinia, jak opinia, typowa dla zwolenników PO. Ani mnie dziwi, ani porusza.

Tylko, że sprawa jest poważna i wciąż dla takich jak Ty nierozstrzygnięta, stąd winna zostać formalnie zbadana przez sąd.
                                  • ta Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 01:35
                                    vargtimmen napisał:
                                    > Tylko, że sprawa jest poważna i wciąż dla takich jak Ty nierozstrzygnięta, stąd
                                    > winna zostać formalnie zbadana przez sąd.

:) tia, strzyżone/golone, podoba ci się taka zabawa?
                                    "Sprawa" polega na ble ble Petelickiego . Ty twierdzisz, że on jest wiarygodny, inni, w tym ja, że bynajmniej. Ty sam plączesz się w wypowiedziach raz twierdząc z całą pewnością, że taki SMS był wysłany, innym razem czekasz na "dowody" wysłania , ponieważ ich NIE MA.

Zarówno pan Petelicki, jak i ty ble, ble, ble.
                                    Wystarczy, nie dziękuj :)
                                    • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 10:41
                                      Czekam na formalne wyjaśnienie tej sprawy.

Czegóż się tak wszyscy boicie, razem z Grasiem, Arabskim i Tuskiem, skoro rzekomo jest okazja przyszpilenia rzekomego potwarcy Petelickiego?

Proces, wyrok i będzie Graś z miotłą na białym koniu. A bez tego jest kręcący cieć i grupka drobnych kombinatorów-krętaczy w ławach sądowych.

--
                                      Carpe diem
                                      • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 10:44
                                        Ups

vargtimmen napisał:

> Proces, wyrok i będzie Graś z miotłą na białym koniu. A bez tego jest kręcący c
                                        > ieć i grupka drobnych kombinatorów-krętaczy w ławach sądowych.
                                        >

Na razie: w ławach rządowych.
                                      • mike.recz Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 12:25
                                        vargtimmen napisał: Czekam na formalne wyjaśnienie tej sprawy.
                                        Czegóż się tak wszyscy boicie, razem z Grasiem, Arabskim i Tuskiem, skoro rzekomo jest okazja przyszpilenia rzekomego potwarcy Petelickiego?

I wcale insynuacją się nie posługujesz wmawiając strach.
                                        • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 14:13
                                          mike.recz napisał:

> vargtimmen napisał: Czekam na formalne wyjaśnienie tej sprawy.
                                          > Czegóż się tak wszyscy boicie, razem z Grasiem, Arabskim i Tuskiem, skoro rzek
                                          > omo jest okazja przyszpilenia rzekomego potwarcy Petelickiego?
                                          >
                                          > I wcale insynuacją się nie posługujesz wmawiając strach.
                                          >

Tak oceniam żarliwy sprzeciw wobec mojego naturalnego żądania formalnego wyjaśnienia tej poważnej sprawy.
                                          • woda_woda Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 14:20
                                            vargtimmen napisał:

> Tak oceniam żarliwy sprzeciw wobec mojego naturalnego żądania formalnego wyjaśn
                                            > ienia tej poważnej sprawy.
                                            >

Ta sprawa jest poważna tylko w twojej głowie. No - i w głowie innych pisiąt.

A że insynuujesz, to normalka :)
                                            • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 16:25

Zdaje Ci się.
                              • kzet69 Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 01:15
                                vargtimmen napisał:

>
                                > Petelicki jest wiarygodny,

Prawie jak Tomaszewski w piłce nożnej....
                              • mike.recz Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 01:16
                                vargtimmen napisał: Petelicki jest wiarygodny, dementi nie było. Zatem trójca G-A-T wysłała SMSa.

Minister Paweł Graś: - Panie redaktorze, to są kompletne brednie. Nie będę tego komentował. Mogę powiedzieć tylko tyle, że oczywiście nie było żadnego rządowego SMS-a.

Więcej
                                www.se.pl/wydarzenia/opinie/pawe-gras-rewelacje-generaa-petelickiego-to-kompletne-brednie_180468.html

• vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 01:20
                                  mike.recz napisał:

> vargtimmen napisał: Petelicki jest wiarygodny, dementi nie było. Zatem trójca
                                  > G-A-T wysłała SMSa.
                                  >
                                  >
                                  > Minister Paweł Graś: - Panie redaktorze, to są kompletne brednie. Nie będę tego
                                  > komentował. Mogę powiedzieć tylko tyle, że oczywiście nie było żadnego rządowe
                                  > go SMS-a.
                                  >

Graś mówił o rządowym SMSie do ministrów, a Petelicki o SMSie partyjnym do działaczy :)

"Zgodnie z procedurami o których już wcześniej informowano w mediach, z Centrum informacyjnego PO wysyłane były (podobno dalej są) tzw. komunikaty dzienne zawierające instrukcje w jaki sposób parlamentarzyści i kierownictwo PO mają wypowiadać się na temat bieżących wydarzeń."

Już samo to przekłamanie Grasia na kilometry wonieje krętactwem :)))
                                  • mike.recz Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 01:32
                                    Gen. Sławomir Petelicki: - To prawda. Gdy pokazałem moim znajomym z Platformy - w celu uniknięcia możliwych przekłamań - raport zespołu ekspertów niezależnych, który skonsultowaliśmy z ekspertami amerykańskimi i brytyjskimi, jeden z tych polityków pokazał mi wtedy tego SMS-a. Powiedział mi, że nie podejrzewał wcześniej, iż mógł być tak bardzo manipulowany w sprawie śledztwa przez rząd.

Od momentu, gdy zobaczyłem w "Super Expressie" Grasia na posesji Niemca z miotłą w ręku i beretem na głowie, przestał być dla mnie wiarygodny. Zresztą on dobrze wie, że ja mam tego SMS-a. Zresztą instrukcje SMS-owe to normalna rzecz. Nie ma co się oburzać i zaprzeczać. Wiadomo, kto się znajdował na lotnisku w Smoleńsku i decydował o tym, co się tam dzieje. Gołym okiem widać było, że o wszystkim decydowała właśnie ta trójka.

www.se.pl/wydarzenia/opinie/gen-sawomir-petelicki-bezpieczenstwo-rp-jak-wrak-tupolewa_180469.html
                                    Już wiesz skąd wziął się "rząd"?
                                    Ma i nie pokazał...
                                    A kto właściwie go wysłał? Bo wcale tego nie powiedział.
                                    • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 10:38

Nie nie wiem, skąd wziął się Grasiowi rządowy SMS z instrukcją dla ministrów, bo na pewno nie od Petelicki.

Petelicki mówił o orędziu biura politycznego do partyjnych elit.
                                      • mike.recz Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 12:26
                                        vargtimmen napisał:
                                        Petelicki mówił o orędziu biura politycznego do partyjnych elit.

A potrafisz zacytować?
      • mike.recz Re: Odpowiedź Anwad 10.05.11, 23:54
        vargtimmen napisał:
        Słynny, haniebny SMS trójcy Tusk-Graś-Arabski z 10 kwietnia 2010, który ustawił
        całe "śledztwo" tak, by niczego nie ustaliło, byłby w normalnym kraju powodem
        dymisji rządu.

Niezły musiałby być ten "normalny kraj", w którym rząd poddaje się do dymisji
        ze względu na plotkę opowiadaną przez emerytowanego generała powołującego
        się na anonima. Taka normalsowa normalność.
        • douglasmclloyd Re: Odpowiedź Anwad 10.05.11, 23:57
          mike.recz napisał:

> Niezły musiałby być ten "normalny kraj", w którym rząd poddaje się do dymisji
          > ze względu na plotkę opowiadaną przez emerytowanego generała powołującego
          > się na anonima. Taka normalsowa normalność.

PiSmeni kupią każdą głupotę. Nawet nie trzeba się wysilać, żeby im wcisnąć największy kit.
        • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 10.05.11, 23:59
          mike.recz napisał:

> vargtimmen napisał:
          > Słynny, haniebny SMS trójcy Tusk-Graś-Arabski z 10 kwietnia 2010, który ustawi
          > ł
          > całe "śledztwo" tak, by niczego nie ustaliło, byłby w normalnym kraju powodem
          > dymisji rządu.
          >
          >
          > Niezły musiałby być ten "normalny kraj", w którym rząd poddaje się do dymisji
          > ze względu na plotkę opowiadaną przez emerytowanego generała powołującego
          > się na anonima. Taka normalsowa normalność.

Nie ze względu na plotkę, tylko na oskarżenie poważnej, publicznej osoby.

Oczywiście, prawda w kwestii tego SMSa powinna zostać, w ostateczności, zbadana przed sąd.
          • mike.recz Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 00:09
            vargtimmen napisał:
            Nie ze względu na plotkę, tylko na oskarżenie poważnej, publicznej osoby.
            Oczywiście, prawda w kwestii tego SMSa powinna zostać, w ostateczności, zbadana
            przed sąd.

Na chwilę obecną jest to plotka bez jakiegokolwiek potwierdzenia w faktach.
            Plotka wypowiedziana przez starego trepa, któremu zdarza się bredzić. Często mówi też mądrze ale nieraz po prostu bredzi. Plotka mająca ANONIMOWE źródło.
            Powtarzasz więc zasłyszaną plotkę bez jakiegokolwiek potwierdzenia w faktach opowiadając przy tym iż rząd "normalnego kraju" poddałby się do dymisji.
            • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 00:19

Publiczne oskarżenie tak znaczącej osoby wymaga, by rząd się ustosunkował do sprawy jednoznacznie. A jeśli się potwierdzi, to cóż... dla mnie hańba.
              • mike.recz Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 00:33
                vargtimmen napisał: Publiczne oskarżenie tak znaczącej osoby wymaga, by rząd się ustosunkował do sprawy jednoznacznie. A jeśli się potwierdzi, to cóż... dla mnie hańba.

To może znacząca osoba po prostu by powiedziała kto jest źródłem jej informacji
                i czy aby na pewno nie jest to Michał Kamiński.
                Ten: Michał Kamiński
                Przypominam:
                www.polskajestnajwazniejsza.pl/media.php?art=35&typ=3&s=1
                Młodzi do których pan apeluje wybierają Platformę.
                Dotychczas nie mieli na kogo głosować. To było jak wybór między dżumą a cholerą. Mieli głosować na PiS? Wybierając Platformę nie głosowali w istocie na PO – tylko przeciw PiS. Teraz będą głosować na swój ruch. Dotychczas nie było opozycji. Platforma nie miała z kim przegrać. A teraz taki ktoś się pojawił – ruch, który ma już 17 posłów i własny klub parlamentarny. Średnia wieku wynosi tam 38 lat, a program współtworzy wybitny ekonomista prof. Krzysztof Rybiński…

Kibicuje pan ruchowi „Polska jest Najważniejsza"?
                Absolutnie. Dla mnie siła tego ruchu polega na tym, że na nich nikt nie ma „haków". Gdyby było inaczej Jarosław Kaczyński natychmiast by je ujawnił.

• douglasmclloyd Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 00:18
            vargtimmen napisał:

> Oczywiście, prawda w kwestii tego SMSa powinna zostać, w ostateczności, zbadana
            > przed sąd.

Na jakiej podstawie?
            • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 00:21
              douglasmclloyd napisał:

> vargtimmen napisał:
              >
              > > Oczywiście, prawda w kwestii tego SMSa powinna zostać, w ostateczności, z
              > badana
              > > przed sąd.
              >
              > Na jakiej podstawie?
              >

Na takiej, że to zbyt poważna sprawa, by ją zostawić otwartą.
            • vargtimmen Re: Odpowiedź Anwad 11.05.11, 00:25
              douglasmclloyd napisał:

> vargtimmen napisał:
              >
              > > Oczywiście, prawda w kwestii tego SMSa powinna zostać, w ostateczności, z
              > badana
              > > przed sąd.
              >
              > Na jakiej podstawie?
              >

Na takiej, że to zbyt poważna sprawa, by ją zostawić otwartą.
    • bard333 hehehehe...;))) 11.05.11, 00:47
      sie mało nie popłakałem...;)))

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nsz_7zugwqQ
      • ex.mila Re: hehehehe...;))) 11.05.11, 00:57
        bard333 napisał:

Ale ty masz paskudny charakter. To twoje hehehehe jest tak obleśne, że gdybym nie byla uodporniona śniłoby mi się po nocach.

Pamiętam jakis twój post sprzed pół roku - coś w stylu - moja pani nie narzeka hehehehe

nigdy nic bardziej obleśnego nie czytałam.
        • bard333 Re: hehehehe...;))) 11.05.11, 10:28
          ależ ty infantylna jesteś... paskudne to sa twoje posty, w obleśny sposób opisujące rzeczywistośc nie pasującą do twojego, śmiesznego leminżego wyobrażenia o świecie...

a od mojej Pani, to z daleka! To cudowna i mądra Kobieta, ktorych próżno tu szukać...

apage!
      • turx01 Wtórne. PiS stać jedynie na popłuczyny 11.05.11, 02:06
        bard333 napisał:

www.youtube.com/watch?v=dUSUK-2uIjs&feature=related
        Ale widać różnicę - to jest amatorskie a tamto profesjonalne.
        Nawet raklamę dali na początku!

PS.
        Tu jeszcze inna wersja:
        www.youtube.com/watch?v=TxkTYYM7maE&feature=fvwrel
    • dirloff relacja stamtąd i zdjęcie... 11.05.11, 03:48
      Fajna relacja z KP, niejakiego Budynia. Wątek na forum Rebelya.pl wraz ze zdjęciem z pewną tajemniczą osobą. Może rozpoznacie, kto zacz...

"Na miejsce dotarłem ok. 18:30, było gdzieś ok. 80 palikociarzy, między nimi kilkoro naszych, nierozpoznanych. Gdy pojawili się rozpoznawalni, zaczęły się pyskówki, operator od Ewy mało nie oberwał, Sama też trochę poszarpali. Byli jacyś dziwni ochroniarze (raczej nie profesjonalni, ani nie ten wygląd, ani nie ta postura), którzy dbali głównie o to, by nikt nie zrobił zdjęcia typowi, którego znam z widzenia, a skojarzyć nie mogę, a który zachowywał się najbardziej agresywnie, nie licząc typowej baby-pieprzniczki, od której się ta szarpanina zaczęła. Wtedy właśnie dzwoniłem do Marty. Potem poszedłem pod pałac, gdzie postałem z godzinę z transparentem Lasu Smoleńskiego, w tym czasie była już duża grupa ludzi w miejscu modlitw i przy namiocie, palikociarzy raczej nie przybywało.

Przed ósmą zaczęła się ostra polemika na gwizdki (oni) i skandowanie (my, przydało się moje punkrockowe doświadczenie). Ciekawie - Palot ostrzega przed nowym hitleryzmem, my krzyczymy "Hitler Jugend", Palikot - Hitler też najpierw był niegroźny, my - "Niszcz faszyzm". I piosenka "Wracaj do domu, Janusz wracaj do domu"... Czułem się trochę jak na jakimś pikniku albo pierwszym dniu wiosny w latach 90-tych (kto bywał, ten pamięta tę specyficzną atmosferę). Palikociarze puszczają głośno muzykę, ale nawet wtedy, gdy przemawia ich wódz, nie ma ich więcej, niż 100 - 200 osób. Po naszej stronie - kilka tysięcy, choć raczej mniej, niż na marszach przed rocznicą. To chyba tyle z mojej strony. Ogólnie mam wrażenie, że to był taki odwrócony - na naszą korzyść - 9 sierpnia zeszłego roku."

rebelya.pl/discussion/25588/pod-palacem-teraz-1911
      • haen2010 Re: relacja stamtąd i zdjęcie... 11.05.11, 06:28
        Byłem sceptyczny, że Palikot poważnie traktuje naszych nieszkodliwych czubków. Ale widzę jak gruntownie ośmieszył towarzystwo i zrobił sobie event. Znowu miał rację.

Nadał temu absurdowi właściwy wymiar.
    • vargtimmen Fotorelacja 11.05.11, 10:58

niezalezna.pl/10247-j-kaczynski-pamiec-bedzie-trwala
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Fotorelacja 11.05.11, 14:23
        Na jednym ze zdjęć widać zamieszanego w aferę hazardową Mariusza Kamińskiego.
        • scoutek Re: Fotorelacja 11.05.11, 14:36
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Na jednym ze zdjęć widać zamieszanego w aferę hazardową Mariusza Kamińskiego.

razem z bardzo tajnym agentem Tomkiem
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Fotorelacja 11.05.11, 14:38
            Dziwię się Jarosławowi Kaczyńskiemu że pozwala by w jego okolicach pokazywały się podejrzane persony zamieszane w afery.
            • scoutek Re: Fotorelacja 11.05.11, 14:39
              jakby nie pozwalał, to by musiał chodzić sam
        • vargtimmen Re: Fotorelacja 11.05.11, 16:32
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Na jednym ze zdjęć widać zamieszanego w aferę hazardową Mariusza Kamińskiego.

He, he, ale piękny komuszy orwellizm.

Tusku oczywiście Kamińskiego wyrzucił, za nakrycie partyjnych kolesiów na korupcyjnych podchodach z Rychem. Tak to kończy uczciwy policjant, jak rozpracowuje mafię.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Fotorelacja 12.05.11, 07:53
            Hehehe aleś Orwellem pojechał: Kamiński uczciwym policjantem-paradne.
    • easydobranocka Re: Polsat News o Krak. Przedm. 12.05.11, 13:10
      Ciepło się robi.Zbliża się sezon ogórkowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka