Dodaj do ulubionych

Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia

10.05.11, 23:34
widziałam w jaki sposób pani Stankiewicz kręci.
"kręci" w znaczeniu "relacja" i "kręci" w znaczeniu manipuluje tak
i tak usiłuje zakłamać to, co jest, że nie wyobrażam sobie, by
propagandyści mediów PRLu mogli robić to lepiej.

palikotowcy zaskoczyli.
pozytywnie.
technicznie dobrze przygotowani - wielki namiot łatwy do rozłożenia i złożenia,
dobrze, dowcipnie dobrana do sytuacji muzyka,
wielkie głośniki,
pełno rozdawanych gwizdkow,
plakatów, ulotek.
i jednak dużo osób podpisywalo też listy z wnioskiem o delegalizację PiSu.
a przede wszystkim atmosfera tak totalnie odmienna od tego, co po drugiej stronie chodnika
oddzielonego szpalerem policji.
ludzie starsi i młodsi śpiewali, tańczyli, gwizdali.
Obserwuj wątek
    • fiu-bzdziu2010 Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 10.05.11, 23:40
      czekamy na kontrrelację Anwad
      • ex.mila Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 10.05.11, 23:41
        fiu-bzdziu2010 napisała:

> czekamy na kontrrelację Anwad

Kontrrelacja Wądzi wyleciała na osła.
        • chateau Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 00:05
          > Kontrrelacja Wądzi wyleciała na osła.

Coś podobnego!

Przecież wiadomo, że zwolenników PiS było 70 tysięcy, a palikotowców marna garstka.
          • olga_w_ogrodzie Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 00:31
            'najlepsze ' to było, zanim te wszelkie demonstracje się rozpoczęły.
            pani Kitka miała przemówienie, że "jeszcze nadejdzie czas, że ta wyszydzona Polska się podniesie. "
            że kto ją może uratować ? - tylko Duch Święty i trzeba przychodzić pod Pałac i się modlić o to.
            apelowała też by pomóc tym, którzy nie rozumieją, nie stać ich na refleksję - trzeba im pomóc zrozumieć, iż to oni, namiotowcy mają rację.
            wrzeszczeli też przez swoje trąby, że był Katyń, a teraz jeszcze Katyń powtórzono mordując polską elitę.
            że z wszystkimi mogą rozmawiać, ale najpierw oczekują przeprosił i próśb o wybaczenie.

spiewali pieśni o "skrwawionej ojczyźnie",
            pani nazwana blogerką "Anarchią" deklamowała jakieś poematy swoje o tym, że trzeba było w porę "napluć IM między oczy" i "walnąć pałą".
            • ex.mila Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 00:34
              olga_w_ogrodzie napisała:

> 'najlepsze ' to było, zanim te wszelkie demonstracje się rozpoczęły.
              > pani Kitka miała przemówienie, że "jeszcze nadejdzie czas, że ta wyszydzona Pol
              > ska się podniesie. "

Też masz wrażenie, że pani Kitka to nasza Anwadzia? Kilka osób zauważyło, że jak przywiązuje sie spektakularnie do krzyża to na forum jej nie ma.

• wos9 Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 20:27
                ex.mila napisała:

> olga_w_ogrodzie napisała:
                >
                > > 'najlepsze ' to było, zanim te wszelkie demonstracje się rozpoczęły.
                > > pani Kitka miała przemówienie, że "jeszcze nadejdzie czas, że ta wyszydzona Polska się podniesie. "
                >
                > Też masz wrażenie, że pani Kitka to nasza Anwadzia? Kilka osób zauważyło, że jak przywiązuje sie spektakularnie do krzyża to na forum jej nie ma.
                >

O rany! Aż tak?
                • olga_w_ogrodzie Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 20:38
                  wos9 napisała:

> ex.mila napisała:
                  > > Też masz wrażenie, że pani Kitka to nasza Anwadzia? Kilka osób zauważyło,
                  > że jak przywiązuje sie spektakularnie do krzyża to na forum jej nie ma.
                  > >
                  >
                  > O rany! Aż tak?

wczoraj pani Kitka długo wzniośle przemawiała.
                  m.in. o tym, że należy pomóc tym, którzy nie rozumieją, że zwolennicy PiS mają rację.
                  zatem należy ich uświadamiać, by zaczęli myśleć jak się patrzy czyli prokaczystowsko.

swego czasu Anwad spytana czemu jest tutaj - na forum związanym z "GW", którą uważa za kłamliwą okropnie.
                  Anwad odpowiedziała, że po to, by uświadamiać tych, którzy nie wiedzą czyja prawda jest najlepsza.
                  • wos9 Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 20:50

> wos9 napisała:
                    >
                    > > ex.mila napisała:
                    > > > Też masz wrażenie, że pani Kitka to nasza Anwadzia? Kilka osób zauważyło, że jak przywiązuje sie spektakularnie do krzyża to na forum jej nie ma.
                    > > >
                    > > > > O rany! Aż tak?
                    >
                    > > wczoraj pani Kitka długo wzniośle przemawiała.
                    > m.in. o tym, że należy pomóc tym, którzy nie rozumieją, że zwolennicy PiS mają rację.
                    > zatem należy ich uświadamiać, by zaczęli myśleć jak się patrzy czyli prokaczystowsko.
                    >
                    > swego czasu Anwad spytana czemu jest tutaj - na forum związanym z "GW", którą uważa za kłamliwą okropnie.
                    > Anwad odpowiedziała, że po to, by uświadamiać tych, którzy nie wiedzą czyja prawda jest najlepsza.

To, oczywiście zauważyłam.
                    Kiedyś tak samo zachowywała się elena. Nie wiadomo, co się z nią stało. Podobnie, jak z kikutą.
                    • scoutek Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 21:02
                      wos9 napisała:

rzeczywiście Anwad podobna do Helki, ale to nie ona
                      tamta była chamska
                      • wos9 Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 21:13
                        scoutek napisała:

> wos9 napisała:
                        >
                        > rzeczywiście Anwad podobna do Helki, ale to nie ona tamta była chamska
                        >
                        >
                        Ja tylko zwróciłam uwagę na jej równie bezgraniczne oddanie Jarkowi.
                        Pozdrowienia.
                        • scoutek Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 21:17
                          wos9 napisała:
                          > Ja tylko zwróciłam uwagę na jej równie bezgraniczne oddanie Jarkowi.
                          > Pozdrowienia.

i masz rację
                          również:))
            • ex.mila Może hymn kiboli deklamowała? 11.05.11, 00:37

> pani nazwana blogerką "Anarchią" deklamowała jakieś poematy swoje o tym, że trz
              > eba było w porę "napluć IM między oczy" i "walnąć pałą".

hymn kiboli - nowej siły patriotycznej

Surowa generacja

Tekst piosenki:

Tworzyliśmy jedną pięść i nikt nie mógł nas zatrzymać
              Polityka była obca, klasa pracy jednoczyła
              I tylko czysta nienawiść, bez żadnych partyjnych głupców
              Dawała nam tą przewage, w agresji jest siła buntu

Ufaj tylko takim jak Ty, kiedy życie linią frontu
              Kiedy kochasz ten sam naród, nienawidzisz tego rządu
              Nienawidzisz tego rządu!

Twardy mur sztucznych podziałów, zespolony oszczerstwami
              Kto jest sam na pewno przegra, skinhead ponad podziałami
              Szansa tylko w zjednoczeniu, wywołamy zamęt, strach
              Zjednoczenie z krwi, chaosu i każdemu pluniesz w twarz

Ufaj tylko takim jak Ty, kiedy życie linią frontu
              Kiedy kochasz ten sam naród, nienawidzisz tego rządu
              Nienawidzisz tego rządu! Jedna pięść!
              • gniew.gniew A czy Palikotowcy odśpiewali swój hymn???? 11.05.11, 11:53
                Kto chce krzyczeć?!
                Kto dziś ochotę ma, jeszcze podnieść głos?!!!!!!
                Kto się żali, komu odbiera smak, zdeptanej mrówki piękny los?!!!!!!!!

Nic nie boli tylko chłód.
                Nic nie boli ani ciut.
                Nic nie boli aż do dna.
                Poza tym wszystko gra.

Nic nie boli żadna myśl.
                Nie gra roli wczoraj dziś.
                Nic nie boli słowo gest.
                I wreszcie dobrze jest.
                I wreszcie dobrze jest!!!

Opada cicho groza.
                Stygnie gniew.
                Narkotyk jak narkoza wchodzi w krew.
                Przez małą chwilę ciąży głowa, brzuch.
                I wreszcie wolny krąży nad ciałem duch!!!!!!

Nic nie boli można ciąć!
                Szarpać kopać deptać kląć!
                Prosto w serce wpychać nóż!
                Bo wszystko jedno już!!!!!!!!

Nic nie boli cisza trwa.
                Nie ma dobra ani zła.
                Nic już nie ma!!!!
                Zero, nul!!!!!!!!
                Bo skąd być może ból!!!!
                Bo skąd być może ból!!!!!!
      • gniew.gniew A prezerwatywy i marychę też rozdawali jako dodate 11.05.11, 11:48
        A prezerwatywy i marychę też rozdawali jako dodatek do gwizdów??
        Jak tak, to szkoda, że mnie tam nie było.
    • ex.mila Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 10.05.11, 23:41

wiedziałam wiedziałam, że tam pójdziesz:-)

podobno krzyżowcy skandowali "majtki w dół, pieniądze na stół"..prawda to?:-)
      • olga_w_ogrodzie Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 00:00
        ja tam teraz codziennie jestem z innych, niż namiotowcy czy palikotowcy, powodów.

ale dziś zostaliśmy z kolegami na całej imprezie, bo nas zaciekawiła.
        nie wiem za bardzo, co skandowali kaczyści, ponieważ, gdy oni wrzeszczeli,
        palikotowcy gwizdali okropnie głośno i bardzo głośno też leciała muza.
        tak głośno było, że wciąż mi w uszach dzwoni.
        bo ja się niechcący znalazłam otoczona kordonem policji przy namiocie palikotowców.
        z tych okrzyków, to słyszałam tylko jak wyzywali kaczyści palikotowców : "hitlerjugend !".
        to było po tym, jak palikotowcy powrzeszczeli sobie : "precz z faszyzmem !".
        • ex.mila Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 00:04

> bo ja się niechcący znalazłam otoczona kordonem policji przy namiocie palikotow
          > ców.
          > z tych okrzyków, to słyszałam tylko jak wyzywali kaczyści palikotowców : "hitle
          > rjugend !".
          > to było po tym, jak palikotowcy powrzeszczeli sobie : "precz z faszyzmem !".

Bawiłam się w takie przepychanki w liceum. 20 lat temu. Ze skinami. byłam dumna jak dostałam polewaczką.

ale zeby dorosły człowiek miał z tego uciechę? jak nic cała masa deficytów z dzieciństwa.

:-)
        • honeyr Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 00:10
          > ja tam teraz codziennie jestem z innych, niż namiotowcy czy palikotowcy, powodó
          > w.

W Zakąskach i Przekąskach? ;)
        • olga_w_ogrodzie Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 00:17
          a, gdy krzyżowcy wrzeszczeli, że muza kiepska, bo leciały "Kaczuszki" i inne takie np. "Nie zagłosuję na Jarka", raz także "Po trupach do celu" i potem "Idź precz", "12 groszy" /w ogóle dużo było Kazika/, a później jeszcze inne i namiotowcy odkrzyczeli, ze teraz nieco lepsza muzyka, to zwolennicy Palikota na to, że "spasiba", "dziękujemy", "pozdrawiamy", chodźcie do nas" i machali pozdrawiając.
          wyglądało to dość humorystycznie, bo jedni coś krzyczą z wściekłością,
          a drudzy na to śpiewają, tańczą, machają rękoma albo pełną parą w te gwizdki.

na koniec palikotowcy mieli też bukieciki konwalii dla policjantek i poszli im dać, ale, zdaje się,
          policja mówiła, że im niczego przyjmować nie wolno.

ale to, co odstawiła p. Stankiewicz, to jednak mnie zaskoczyło.
          nawet po niej się nie spodziewałam tego.
          ludzie od Palikota powinni byli zareagować, gdy ona przyszła, policjanci ją przepuścili, bo gadała, że ona dziennikarką jest.
          dorwała przechodzącą starszą panią, sympatyczkę Palikota i wmawiała jej : "chciałaby pani, żeby ci ludzie spod krzyża też zginęli ? a pani jest za PO, prawda ?" itd.
          okropnie nachalnie prowokowała tę kobietę.
          • ex.mila Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 00:27

> a, gdy krzyżowcy wrzeszczeli, że muza kiepska, bo leciały "Kaczuszki" i inne ta
            > kie np. "Nie zagłosuję na Jarka", raz także "Po trupach do celu" i potem "Idź p
            > recz", "12 groszy" /w ogóle dużo było Kazika/, a później jeszcze inne i namioto
            > wcy odkrzyczeli, ze teraz nieco lepsza muzyka, to zwolennicy Palikota na to, że
            > "spasiba", "dziękujemy", "pozdrawiamy", chodźcie do nas" i machali pozdrawiają
            > c.
            > wyglądało to dość humorystycznie, bo jedni coś krzyczą z wściekłością,
            > a drudzy na to śpiewają, tańczą, machają rękoma albo pełną parą w te gwizdki.

Przestań, bo zaraz padnę w ramiona wandzi wbrew jej woli. ja jestem hipo dzisiaj. (ale spokojnie, jutro mi przejdzie).

>
            > na koniec palikotowcy mieli też bukieciki konwalii dla policjantek i poszli im
            > dać, ale, zdaje się,
            > policja mówiła, że im niczego przyjmować nie wolno.

Doskonale ich rozumiem - ja też bym sobie myslała - spier..Palikot i Kaczyński jeden z drugim, wsadźcie sobie w d8* wasze kwiatki, mam chore dziecko, a jutro muszę wstać na 7.00

>
            > ale to, co odstawiła p. Stankiewicz, to jednak mnie zaskoczyło.
            > nawet po niej się nie spodziewałam tego.

Małżonka Garego Ridgway'a przez 13 lat myslała, że ejst najbardziej kochaną kobietą na świecie.

Dzięki temu, że związała się z Garym nie zginęło 100 tylko 48 kobiet. Do tej pory twierdzi, że go kocha.
            • olga_w_ogrodzie Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 00:45
              natomiast ja byłam niechętna tej kontrmanifestacji.
              ale spodobało mi się, że było dużo luzu i humoru.
              spodobało mi się też, że ktoś powiedział tam wreszcie "Nie".

a jako bardzo przykre odebrałam wkręcanie biednego Ś.P. JP II w tę hecę.
              krzyżowcy mieli transparent z napisem nawołującym "błogosławionego JP II, by pomógł ratować Polskę przed grabieżą i rozbiorem", a pani Kitka wygłosila mowę, że ludzie nie znają nauk JP II, ktory mówił, by zstąpił duch i odnowił oblicze ziemi czyli, de facto, załatwił sprawę tak, jak chcą wyznawcy PiS.

gdy rozkładano namiot palikotowy, wyznawcy PiS krzyczeli, że powinno się tego zabronić,
              bo nogi namiotu NISZCZĄ TROTUAR.
              a pod koniec wołali, że palikotowcy o 22. sobie pójdą, bo nie mają tyle ducha w sobie, by stać tam tyle, ile oni.
              na to palikotowcy : - Stać tyle, a po co ?
              • ex.mila Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 00:51
                No ale jak to się przekłada i na co?

Przecież wiem, ze wśród palikotowców jest o niebo weselej, ale jakoś bym się nie zmartwiła, gdyby okazało się któregoś dnia, że nie masz już czego transmitować.
                • olga_w_ogrodzie Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 13:29
                  mozna milczeć i tylko w myślach się wkurzać na to, co bezprawnie się dzieje na Krakowskim.
                  a można głośno powiedzieć, że się na to nie godzi.
                  palikotowcy mieli wszelkie zezwolenia, ich demonstracja była zgodna z prawem i pokazali, że się nie godzą.
                  p. Palikot powiedział, że liczy na odwagę prezydenta Komorowskiego i jego powrót do Pałacu,
                  ktorego przestrzeń zawłaszczyli wyznawcy PiS i nikt na to nic.

nie po drodze mi z p. Palikotem zupełnie.
                  ale tę jedną demonstrację uznaję za słuszną.
        • humbak Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 00:59
          Innemi słowy tradycyjna szopka. A od Bożego Narodzenia już tyle czasu minęło. Jako katolik jestem dogłębnie wzruszony... chlip... smark smark...
    • dirloff relacja stamtąd i zdjęcie... 11.05.11, 03:51
      Fajna relacja z KP, niejakiego Budynia. Wątek na forum Rebelya.pl wraz ze zdjęciem z pewną tajemniczą osobą. Może rozpoznacie, kto zacz...

"Na miejsce dotarłem ok. 18:30, było gdzieś ok. 80 palikociarzy, między nimi kilkoro naszych, nierozpoznanych. Gdy pojawili się rozpoznawalni, zaczęły się pyskówki, operator od Ewy mało nie oberwał, Sama też trochę poszarpali. Byli jacyś dziwni ochroniarze (raczej nie profesjonalni, ani nie ten wygląd, ani nie ta postura), którzy dbali głównie o to, by nikt nie zrobił zdjęcia typowi, którego znam z widzenia, a skojarzyć nie mogę, a który zachowywał się najbardziej agresywnie, nie licząc typowej baby-pieprzniczki, od której się ta szarpanina zaczęła. Wtedy właśnie dzwoniłem do Marty. Potem poszedłem pod pałac, gdzie postałem z godzinę z transparentem Lasu Smoleńskiego, w tym czasie była już duża grupa ludzi w miejscu modlitw i przy namiocie, palikociarzy raczej nie przybywało.

Przed ósmą zaczęła się ostra polemika na gwizdki (oni) i skandowanie (my, przydało się moje punkrockowe doświadczenie). Ciekawie - Palot ostrzega przed nowym hitleryzmem, my krzyczymy "Hitler Jugend", Palikot - Hitler też najpierw był niegroźny, my - "Niszcz faszyzm". I piosenka "Wracaj do domu, Janusz wracaj do domu"... Czułem się trochę jak na jakimś pikniku albo pierwszym dniu wiosny w latach 90-tych (kto bywał, ten pamięta tę specyficzną atmosferę). Palikociarze puszczają głośno muzykę, ale nawet wtedy, gdy przemawia ich wódz, nie ma ich więcej, niż 100 - 200 osób. Po naszej stronie - kilka tysięcy, choć raczej mniej, niż na marszach przed rocznicą. To chyba tyle z mojej strony. Ogólnie mam wrażenie, że to był taki odwrócony - na naszą korzyść - 9 sierpnia zeszłego roku."

rebelya.pl/discussion/25588/pod-palacem-teraz-1911
      • dirloff Re: relacja stamtąd i zdjęcie... 11.05.11, 03:59
        Według Polsat News: palikotowców góra 200 osób, natomiast obchodzących miesięcznicę - ok. 2000 osób. Te 2 tys. skupione na sobie, ta setka z hakiem na przeszkadzaniu tym pierwszym. Wśród palikotowców sporo "upalonych", co sam widziałem w relacji telewizyjnej, gdy jeden z nich coś bełkotał w do kamery.
        Najzabawniejsze jest to, że ta palikotowa hałastra nawołująca do delegalizacji PiS, zaraz sama zostanie zdelegalizowana (czy już zostali?)... ;-)
        • sclavus Re: relacja stamtąd i zdjęcie... 11.05.11, 08:55
          No brawo dirloff! A wydawać by się mogło, że grzeszysz wysokim czołem...
          :D
        • p.heniu Re: relacja stamtąd i zdjęcie... 11.05.11, 10:43
          Wiedząc, że Ruch Zaparcia zostanie zdelegalizowany Palikot rejestruje Ruch Obstrukcji. Obstrukcja istnieć będzie do czasu upływu terminu złożenia sprawozdania finansowego. Wtedy zostanie założona trzecia partia Ruch Zatwardzenia. I tak co rok do usranej śmierci
          :)
    • cookies9 Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 09:13
      > nie wyobrażam sobie, by
      propagandyści mediów PRLu mogli robić to lepiej.<

widocznie red.Stankiewicz miała dobrych mistrzów ,rodem z PRLu...
      • s-orbona Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 12.05.11, 08:27
        Hah, pewnie tak. Trzeba czekać aż moda na PRL przeminie ; )
    • anwad Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 10:29
      Cieszę się, że ta nieliczna, hałasowaniem próbująca zwrócić na siebie uwagę grupka doczekała się osobnej relacji. Naprawdę było mi ich żal, bo nie wzbudzali większego zainteresowania, choć bardzo tego łaknęli...

PS Nie wiedziałam, że podobają Ci się rytmy rodem z wiejskiej dyskoteki:)
      • olga_w_ogrodzie Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 19:09
        anwad napisała:

> Cieszę się, że ta nieliczna, hałasowaniem próbująca zwrócić na siebie uwagę gru
        > pka doczekała się osobnej relacji. Naprawdę było mi ich żal, bo nie wzbudzali w
        > iększego zainteresowania, choć bardzo tego łaknęli...

zmyślasz, Anwad.
        żal Ci nie jest, więc po co tak mówisz ?
        no i Ty nie mogłaś widzieć czy wzbudzają zainteresowanie czy nie.
        podobnie jak ja i moi koledzy mogliśmy widzieć Ciebie tylko przed przybyciem policji,
        która otoczyła namiot Palikota podwójnym szpalerem.
        sama mówiłaś, że byłaś na terenie zajmowanym przez wyznawców PiS,
        a stamtąd nie widać było ilu ludzi się interesuje manifestacją palikotowców
        i ilu podpisuje wniosek o delegalizację PiS.
        faktem natomiast jest, że to PiSowscy propagandyści nazywający siebie dziennikarzami
        przedarli się pod namiot Palikota ledwo ów został rozłożony.
        faktem też, że to wyznawcy PiS razem z głośnikami podchodzili wciąz jak najbliżej, napierając aż na policjantów, byle wykrzyczeć swoje palikotowcom.
        podobnych działań ze strony palikotowców nie było.
    • p.heniu Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 10:58
      Namiot pełen nienawiści. www.youtube.com/watch?v=JMqrwDckEtc
      • vargtimmen Fajna ta... pani.. forumowiczka? ;) 11.05.11, 11:22

www.youtube.com/watch?v=JMqrwDckEtc&feature=player_detailpage#t=63s
        Bo nader podobny klimat do FK ;)
        • p.heniu Re: Fajna ta... pani.. forumowiczka? ;) 11.05.11, 11:54
          Tak sobie nucę o palikociarzach: Pamiętajcie o bazarach, przecież stamtąd wyszliście.
        • anwad Skąd ten Palikot bierze takie krewkie fanki?:) 11.05.11, 12:27
          Tu w Lublinie - od 14 sekundy...:)
          • anwad Link 11.05.11, 12:27
            www.tvn24.pl/-1,1659910,0,1,pis-powstrzymac-palikota-bo-krol-kaczynski-przyjechal,wiadomosc.html
      • anwad Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 11:26
        O rany:) Dobrze, że tam się nie zbliżałam:)
        • ex.mila Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 11:31
          anwad napisała:

> O rany:) Dobrze, że tam się nie zbliżałam:)
          >
          Ty zawsze ramie w ramie z premierem. Jak to Pani Kitka.
          • anwad Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 11:46
            Oczywiście, że interesowało mnie to, co działo się po drugiej stronie, a nie jakieś zawracanie głowy przez ludzi o chamskich sercach i umysłach:)
            • ex.mila Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 11:53
              anwad napisała:

> Oczywiście, że interesowało mnie to, co działo się po drugiej stronie, a nie ja
              > kieś zawracanie głowy przez ludzi o chamskich sercach i umysłach:)
              >

W sumie to ci zazdroszczę. Mam tak fantastyczne mniemanie na własny temat, ze tylko przyklasnąć. Dla mnie natomiast totalną chamówą jest przywiązywanie się do krzyża i całowanie Kaczyńskiego po rękach. Ale kto co lubi.
              • wos9 Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 21:44
                ex.mila napisała:

> anwad napisała:
                >
                > > Oczywiście, że interesowało mnie to, co działo się po drugiej stronie, a nie jakieś zawracanie głowy przez ludzi o chamskich sercach i umysłach:)
                > >
                >
                > W sumie to ci zazdroszczę. Mam tak fantastyczne mniemanie na własny temat, ze tylko przyklasnąć. Dla mnie natomiast totalną chamówą jest przywiązywanie się do krzyża i całowanie Kaczyńskiego po rękach. Ale kto co lubi.
                >
                Było takie powiedzonko: "jeden lubi czekoladę, a drugi, jak mu się nogi pocą".
      • olga_w_ogrodzie Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 13:08
        szkoda, że pani Stankiewicz nie zechciała być sama filmowaną od początku swego wejscia na demonstrację palikotową i nie zechciała pokazać tego jak dorwała tę nieszczęsną, agresywnie wypowiadającą się panią jeszcze zanim demonstracja na dobre się rozpoczęła.
        szkoda też, że nie pokazała zachowania się pana Pereiry, który też wszedł poza policyjną obstawę, by prowokować.
        a palikotowcy, choć zapewniali, że sprowokować się nie dadzą, w tej sytuacji nie wiedzieli jak się zachować.
        niemniej ich kamerzysta jakoś na teren zajmowany przez tamtych demonstrantów nie polazł był.
        i dobrze.

natomiast całość tej demonstracji palikotowej była udana.
        na agresywne wrzaski namiotowców odpowiadano pozdrawianiem, podziękowaniami, śpiewem, zapraszaniem albo gwizdaniem w rytm muzyki.

telewizji innych, poza panią Stankiewicz z tzw. niezależnej nie było.
        tylko Poslat News krótko rozmawiał z p. Tarasem.
        a namiotowcy mieli tablice z napisem "TVP, TVN, Polsat - propaganda PRLu".
        to, co opowiadali i krzyczeli przed 19., to były słowa przy których osoba wyhaczona przez p. Stankiewicz, to jeszcze mały pikuś.

przynajmniej część wypowiedzi linkowanych przez Anwad, to nie są wypowiedzi z wczorajszych wydarzeń. widać tam barierki - wczoraj żadnych barierek nie było.

• p.heniu Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 13:17
          Pęta się ta biłgorajska miernota za Kaczyńskim już od wiecu w Lublinie.
          I wszędzie taki sam, bazarowy elektorat. Na antywawelu 18 kwietnia był podobny. MWzWM w akcji www.youtube.com/watch?v=RVXvebRm0xA
        • kubala11 Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 13:29
          Olga, a ta w czarnych okularach koło tej starej agresywnej lampucery to ty?:D
        • anwad Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 14:56
          > natomiast całość tej demonstracji palikotowej była udana.

To pokażcie jakieś nagrania, jak się nie wstydzicie tego obciach-party:)

> przynajmniej część wypowiedzi linkowanych przez Anwad, to nie są wypowiedzi z w
          > czorajszych wydarzeń. widać tam barierki - wczoraj żadnych barierek nie było.

Ja linkowałam tylko reprezentantkę fanów Palikota z wiecu w Lublinie:) Wystarczy przeczytać tytuł.
          • olga_w_ogrodzie Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 18:02
            nie wiem, Anwad, czemu do mnie mówisz w liczbie mnogiej.
            ja tego nie organizowałam.
            ale wszystko widziałam.
            wtargnięcie p. Stankiewicz i Pereiry też.
            prowokowali ewidentnie.
            • anwad Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 18:13
              To Ty chowałaś się za czarnymi okularami?:)
              • kubala11 Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 18:39
                Moze to być, bo chyba nie ta agresywna stara rura, albo ta głupia geś z poczatku filmiku...;)
              • olga_w_ogrodzie Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 18:57
                hę ?
                ja nigdy nie włażę pod kamery, proszę pani.
                zwłaszcza kamery p. Stankiewicz.

a która to Ty jesteś, wśród tych zawodzących ?
                • kubala11 Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 19:00
                  Hmmmm, wiesz, w sumie to tą w czarnych okularach sfilmowali całkiem przypadkowo, jak to stare tłuste babsko ruszyło z łapskami na kamerę...;):D
                • anwad Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 19:11
                  Wstydzisz się Palikota?:)
                  • olga_w_ogrodzie Re: Wpierdziel dostaniesz!!! Ależ agresja. Szok!! 11.05.11, 19:36
                    anwad napisała:

> Wstydzisz się Palikota?:)

widzisz, to Ty możesz mieć problem ze wstydem za swego wodza, bo identyfikujesz się z tym, co mówi w całości.
                    p. Palikot moim wodzem nie jest.
                    moja ogólna ocena jego wypowiedzi i działań nie jest wysoka.
                    natomiast to pojedyncze działanie, mimo, że byłam mu przeciwna,
                    po obserwacji jego przebiegu, oceniam dobrze.
                    ogólnie dobrze.
                    wypowiedzi tej zażywnej pani i młodej panienki od "kaczyzmu" - nie.
    • poinsencja Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 11:05
      olgawogrodzie pisze :ludzie starsi i młodsi śpiewali, tańczyli, gwizdali....śpiewają, tańczą, machają rękoma albo pełną parą w te gwizdki. ...dowcipnie dobrana do sytuacji muzyka,
      wielkie głośniki, pełno rozdawanych gwizdkow...palikotowcy gwizdali okropnie głośno i bardzo głośno też leciała muza, tak głośno było, że wciąż mi w uszach dzwoni.

- Przypały ulepiły sobie złotego cielca i tańczą wkoło niego , śpiewają, gwiżdżą , machają rękami .....
    • mowiono.mi.ze.to.on Najlepsza była procesja z makietą TU154 :D 11.05.11, 11:07
      Śmiałem się z żoną kilka minut. Monthy Python 2011
      • mowiono.mi.ze.to.on Re: Najlepsza była procesja z makietą TU154 :D 11.05.11, 11:13
        imageshack.us/photo/my-images/62/pispython.jpg
        Myślałem, że to robota Palikota. A to Towarzysze Prezesa mieli odlot.
    • nie_pis_mienny Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 11:23

> widziałam w jaki sposób pani Stankiewicz kręci....

Do tych ludzi doskonale pasuje określenie "ulicznicy",
      albo w przypadku kobiet pokroju pani S.-"ulicznice"!
      ;-)
    • gniew.gniew A prezerwatywy i zioło też rozdawali??? 11.05.11, 11:43
      • nie_pis_mienny Nie rozdawali. Tylko jad sączyli! 11.05.11, 12:29
        ;-)
    • haen2010 Pulitzer za relację. 11.05.11, 14:01
      Wyśmianie tych czubków to najlepsza metoda. Jak ich się traktuje poważnie oznacza poważne klopoty. Tusk robi wszystko, by tak było.
    • anwad Mam drugie nagranie tego obciachu:) 11.05.11, 17:12
      www.youtube.com/watch?v=-i_OoQtTDcM&feature=player_embedded#at=1024
      Zwróćcie uwagę m.in. na muzykę: 7 min. 10 s. (jakieś wiejskie dicho) oraz 13 min. 10 sek. (swojskie disco-polo).
      • mike.recz Re: Mam drugie nagranie tego obciachu:) 11.05.11, 17:48
        anwad napisała:
        Zwróćcie uwagę m.in. na muzykę: 7 min. 10 s. (jakieś wiejskie dicho)

No....

www.guardian.co.uk/music/musicblog/2010/sep/29/duck-sauce-barbra-streisand
      • olga_w_ogrodzie Re: Mam drugie nagranie tego obciachu:) 11.05.11, 18:10
        widzę, że jesteś zorientowana jak to bywa na wsi.

ja jednak wolałam słuchać Kazika czy Niemena, a nie zawodzenia wyznawców PiS.
        takie kościelne, pseudoreligijne i pseudopatriotyczne.

/ale czemu Ty, jak p. Pereira, uważacie wieś za coś gorszego ?/
        • anwad Re: Mam drugie nagranie tego obciachu:) 11.05.11, 18:27
          /ale czemu Ty, jak p. Pereira, uważacie wieś za coś gorszego ?/

Właściwie masz rację... w końcu na filmie mamy młodych, wykształconych Z WIELKIEGO MIASTA:)
          • olga_w_ogrodzie Re: Mam drugie nagranie tego obciachu:) 11.05.11, 19:24

anwad napisała :

> Właściwie masz rację... w końcu na filmie mamy młodych, wykształconych Z WIELKI
            > EGO MIASTA:)

co do czego mam rację ?
            ja nie widzę na filmie samych młodych i z wielkiego miasta.
            do dowodów nikomu nie zaglądałam.
            PiSowcy krzyczeli co prawda, że wokół namiotu Palikota są sami gó...arze,
            ale ja widziałam też starszych ludzi sporo.

niemniej nie odpowiedziałaś na pytanie czemu Ty i p. Pereira tak wsią gardzicie.
            całe PiS tak ma ?

p. Pereira wyśmiewał też warszawiaków z pierwszego pokolenia.
            czemu ?
            są, jak wieś gorsi, niż warszawiacy z dziada pradziada ?
            wczoraj na PiSowskiej demonstracji byli tylko prawdziwi warszawiacy ?
            • anwad Re: Mam drugie nagranie tego obciachu:) 11.05.11, 19:48
              Wieś w znaczeniu brak elegancji w zachowaniu, chamstwo, obciach. Skądś to słowo w naszym słowniku się wzięło. Wiadomo, że nie chodzi o miejsce zamieszkania czy pochodzenia. Tak samo jak mówi się o przyjezdnych, to nie ma się na myśli wszystkich, ale tylko tych aspirujących z kompleksami, którzy zrobią wszystko, co im podyktują elity, aby tylko poczuć się "miastowymi".
              • olga_w_ogrodzie Re: Mam drugie nagranie tego obciachu:) 11.05.11, 19:56
                anwad napisała:

> Wieś w znaczeniu brak elegancji w zachowaniu, chamstwo, obciach.

brak elegancji w zachowaniu, chamstwo i obciach nie dotyczą wyznawców PiSu ?
              • anwad Errata 11.05.11, 23:26
                Oczywiście chodzi o "elity".
        • ploniekocica Re: Mam drugie nagranie tego obciachu:) 11.05.11, 19:05

> widzę, że jesteś zorientowana jak to bywa na wsi.
          >
          > ja jednak wolałam słuchać Kazika czy Niemena, a nie zawodzenia wyznawców PiS.
          > takie kościelne, pseudoreligijne i pseudopatriotyczne.
          >
          > /ale czemu Ty, jak p. Pereira, uważacie wieś za coś gorszego ?/

Za coś gorszego uważają wieś przeważnie mieszkańcy miast w pierwszym pokoleniu. To bardzo symptomatyczne :)
          • scoutek Re: Mam drugie nagranie tego obciachu:) 11.05.11, 19:12
            ploniekocica napisała:
            > Za coś gorszego uważają wieś przeważnie mieszkańcy miast w pierwszym pokoleniu.
            > To bardzo symptomatyczne :)

bo wyszli ze wsi, ale wieś z nich nie wyszła
            • kubala11 Re: Mam drugie nagranie tego obciachu:) 11.05.11, 19:14
              Korci mnie aby poszukać co sądzą o elektoracie PiSu tutejsi apologeci PO.... Przeciez PO to wielkie miasto a PiS to wiocha, co nie?;)
              • olga_w_ogrodzie Re: Mam drugie nagranie tego obciachu:) 11.05.11, 19:40
                kubala11 napisał:

> Korci mnie aby poszukać co sądzą o elektoracie PiSu tutejsi apologeci PO.... Pr
                > zeciez PO to wielkie miasto a PiS to wiocha, co nie?;)

a czemu ?
                w wątku mowa o palikotowcach i PiSowcach, a nie o PO.
                pan Palikot wczoraj skrytykował p. Tuska, a także prezydenta za "tchórzliwą ucieczkę z Pałacu" i oddanie pola kaczystom.
                • kubala11 Re: Mam drugie nagranie tego obciachu:) 12.05.11, 13:29
                  Jak to po co? Żeby pokazać mieszkańców miast w pierwwzym pokoleniu wystepujacych na tym forum...;)
    • olga_w_ogrodzie Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 19:45
      Ty mnie nie widziałeś, bo ani razu ja czy koledzy z którymi byłam,
      nie weszliśmy w zasięgi kamer.
      ale ja Ciebie widziałam na fotce.
      i owszem.
      linku nie podam
    • bard333 TY to ta z krótkim włosiem, miłośćiOM 11.05.11, 20:58
      w oczach i tej pięknej sukni w zebre...?

www.youtube.com/watch?v=JMqrwDckEtc&feature=player_embedded
    • adams96 Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 21:28
      Pani OLGA...... o tym nicku pojechala w delegacje aby zbadac przestepstwa Pani Stankiewicz ,ktora bez zezwolenia aparatu WLADZY smie dukumentowac odczucia Polakow po smierci Prezydenta sp.Lecha Kaczynskiego oraz innych waznych dla narodu Polakow.Zgodnie z otrzymanym poleceniem partyinym z PO manipulujac swoja WIZJA zdazen zaobserwowala jak paru KIBOLI OSZOLOMA Palikota usiluje zaklucac spokoj tej manifestacji patriotycznej i juz wraz z nim widzi zwyciestwo ZLA I PARTI Palikota (podobno ma poparcie metow spolecznych w wysokosci 0,5%).Pani " OLGO i cos tam jeszcze" SZKODA PANI CZASU NA TE PODROZE bo moze PANI TO NAPISAC W DOMU I TAK wyplaca Pani duza premie.
    • wos9 Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 21:41
      ampulka_czystej-krwii.jpll napisała:

> > Kiedyś tak samo zachowywała się elena. Nie wiadomo, co się z nią stało. P
      > odobnie, jak
      > > z kikutą.
      > PiS'dziewczynki, elena i kukuta zaszyły się w PiSSuarrdessach na
      > obczyźnie...chyba.

Myślisz, że kikuta też wyjechała?
      • olga_w_ogrodzie Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 21:44
        wpada tu i ówdzie.
        pod innymi nickami.
    • adams96 Re: PiS = Кoммyниc& odpowiadam na pytani 11.05.11, 21:47
      zwolenika Palikota ,ktory nie rozroznia OSLA OD IDIOTY.Szanowny Panie panska choroba jest chyba dziedziczna bo za dlugo Pan przebywal w złym towarzystwie kolegow Pana Palikota lub w jedynej slusznej parti i dlatego musi odbyc kuracje odwykowa aby odroznic KLAMSTWO OD PRAWDY RZECZYWISTEJ.MYSLENIE logiczne jeszcze nie jest karalne nawet na tym Forum.
      • bard333 zostaw... to hienius... 11.05.11, 21:53
        skonczyły sie tabletki, a zresztą w naszym społeczeństwie słabszych umyslowo, zawsze otaczaliśmy opieką, niech sobie pisze... może ta ostatnia żyłka w główce mu nie pęknie...
    • wos9 Re: Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia 11.05.11, 22:01
      No właśnie od dłuższego czasu mnie zastanawia.
    • anwad Powiew nowego języka - prof. Śpiewak 12.05.11, 08:06
      Nagranie nr 3: bernardo.salon24.pl/305919,powiew-nowego-jezyka-palikotowcy-na-krakowskim-film
      • mike.recz "Szkoda, że Jarosław nie leciał tym samolotem". 12.05.11, 08:14
        Rzekł autor filmu. Bernardinio szerzy więc nienawiść do Kaczyńskiego życząc mu śmierci
        zachęcany przez Stankiewicz.
        • olga_w_ogrodzie Re: "Szkoda, że Jarosław nie leciał tym samolotem 12.05.11, 13:01
          p. Stankiewicz i kolega Pereira sami kazali nagrać własne podżeganie do wyrzynania, życzenia śmierci innym.
          szerzyli niecnie i jeszcze dokumentowali szerzenie to.
          • mike.recz Re: "Szkoda, że Jarosław nie leciał tym samolotem 12.05.11, 13:14

> p. Stankiewicz i kolega Pereira sami kazali nagrać własne podżeganie do wyrzyn
            > ania, życzenia śmierci innym.
            > szerzyli niecnie i jeszcze dokumentowali szerzenie to.

Trzeba im jednak przyznać, że prowokacji dokonali dość skutecznej. Babka dała się ponieść emocjom, jej wina. Teraz ją pokazują jako "dowód" niesamowitej i dzikiej agresji oraz "rodzącego się faszyzmu".
            • olga_w_ogrodzie Re: "Szkoda, że Jarosław nie leciał tym samolotem 12.05.11, 13:24
              mike.recz napisał:

> Trzeba im jednak przyznać, że prowokacji dokonali dość skutecznej. Babka dała s
              > ię ponieść emocjom, jej wina. Teraz ją pokazują jako "dowód" niesamowitej i dzi
              > kiej agresji oraz "rodzącego się faszyzmu".

no właśnie się dziwiłam, że nie są kompletnie przygotowani w sensie kontaktów z mediami.
              jakby się nie spodziewali, że, gdy się pojawią, to natychmiast przyjdą też propagandziści PiSu.
              w rezultacie kobieta pokazała się tak, jak starsze panie z PiSu, ktorych wypowiedzi w jakimś starszym nagraniu zalinkowała ...Anwad w tym czy też swoim wątku - już nie pomnę.
              • kubala11 Re: "Szkoda, że Jarosław nie leciał tym samolotem 12.05.11, 13:28
                Ja powiem wiecej. To była słuchaczka RM, która przyszła tam po to, żeby zrobic obciach ludziom błazna. A to głupie dziewcze z transparentem to działaczka koła Radia Maryja z pobliskiej parafii, która przyszła tam po to samo co to tłuste stare próchno.:D
                • vargtimmen Re: "Szkoda, że Jarosław nie leciał tym samolotem 12.05.11, 13:33
                  kubala11 napisał:

> Ja powiem wiecej. To była słuchaczka RM, która przyszła tam po to, żeby zrobic
                  > obciach ludziom błazna.

:)))

A ten pan o wyglądzie i manierach emerytowanego ubeka, co chciał niszczyć Samuela Pereirę, był klerykiem z Torunia incognito ;)

> A to głupie dziewcze z transparentem to działaczka koła
                  > Radia Maryja z pobliskiej parafii, która przyszła tam po to samo co to tłuste
                  > stare próchno.:D

Dziewczę było sympatyczne, faktycznie wyglądało na podstawione ;)
                  • kubala11 Re: "Szkoda, że Jarosław nie leciał tym samolotem 12.05.11, 13:37
                    vargtimmen napisał:

> Dziewczę było sympatyczne, faktycznie wyglądało na podstawione ;)
                    >

Może to nieslubne dziecie błazna? Rozum jakby ten sam...;)
                  • mike.recz Re: "Szkoda, że Jarosław nie leciał tym samolotem 12.05.11, 13:38
                    vargtimmen napisał:
                    A ten pan o wyglądzie i manierach emerytowanego ubeka, co chciał niszczyć Samuela Pereirę, był klerykiem z Torunia incognito ;)

I uważasz, że naprawdę przebił tego starego menela Mizikowskiego?
                    www.youtube.com/watch?v=eIG4_ztO19w
                    Moim zdaniem dość odważna teoria.

Dziewczę było sympatyczne, faktycznie wyglądało na podstawione ;)

Całkiem możliwe, że miało płacone za godzinę.
                    • kubala11 Re: "Szkoda, że Jarosław nie leciał tym samolotem 12.05.11, 13:44
                      mike.recz napisał:

> Całkiem możliwe, że miało płacone za godzinę.

Sugerujesz, że błazen płaci swoim zwolennikom za przychodzenie na manifestacje? Że nie znalazłby nikogo, kto za darmo przyszedłby pomachać pomarańczowymi choragiewkami? Że olga w ogrodzie brała kasiorę za udział w manifestacji błazna?:P
                      • mike.recz Re: "Szkoda, że Jarosław nie leciał tym samolotem 12.05.11, 13:47
                        kubala11 napisał:

> mike.recz napisał:
                        >
                        >
                        > > Całkiem możliwe, że miało płacone za godzinę.
                        >
                        > Sugerujesz, że błazen płaci swoim zwolennikom za przychodzenie na manifestacje?
                        > Że nie znalazłby nikogo, kto za darmo przyszedłby pomachać pomarańczowymi cho
                        > ragiewkami? Że olga w ogrodzie brała kasiorę za udział w manifestacji błazna?:P

Zapomniałeś jeszcze dodać o gwałcącym ojcu.
                    • vargtimmen Re: "Szkoda, że Jarosław nie leciał tym samolotem 12.05.11, 13:47
                      mike.recz napisał:

> vargtimmen napisał:
                      > A ten pan o wyglądzie i manierach emerytowanego ubeka, co chciał niszczyć
                      > Samuela Pereirę, był klerykiem z Torunia incognito ;)
                      >
                      >
                      > I uważasz, że naprawdę przebił tego starego menela Mizikowskiego?

Nie wiem, kto zacz ten M., wiem, że gość z filmu mi się z ubekiem skojarzył.
                      • mike.recz Re: "Szkoda, że Jarosław nie leciał tym samolotem 12.05.11, 13:49
                        vargtimmen napisał:

> mike.recz napisał:
                        >
                        > > vargtimmen napisał:
                        > > A ten pan o wyglądzie i manierach emerytowanego ubeka, co chciał niszczyć
                        >
                        > > Samuela Pereirę, był klerykiem z Torunia incognito ;)
                        > >
                        > >
                        > > I uważasz, że naprawdę przebił tego starego menela Mizikowskiego?
                        >
                        > Nie wiem, kto zacz ten M., wiem, że gość z filmu mi się z ubekiem skojarzył.
                        >
                        >
                        >
                        Ten ktuś, to prawdziwy Wolak patriota, upadła gwiazda SW, profanator krzyża i gość "Warto rozmawiać".

Każdemu z czymś się kojarzy ale niekoniecznie jest to problem obiektu.
                        • vargtimmen Re: "Szkoda, że Jarosław nie leciał tym samolotem 12.05.11, 14:06

Niestety nie wiem, o co chodzi w tej scence, to jakaś przepychanka i bijatyka. Kto, jak, dlaczego zainicjował - tego nie widać.
              • mike.recz Re: "Szkoda, że Jarosław nie leciał tym samolotem 12.05.11, 13:30

> mike.recz napisał:
                >
                > > Trzeba im jednak przyznać, że prowokacji dokonali dość skutecznej. Babka
                > dała s
                > > ię ponieść emocjom, jej wina. Teraz ją pokazują jako "dowód" niesamowitej
                > i dzi
                > > kiej agresji oraz "rodzącego się faszyzmu".
                >
                > no właśnie się dziwiłam, że nie są kompletnie przygotowani w sensie kontaktów z
                > mediami.
                > jakby się nie spodziewali, że, gdy się pojawią, to natychmiast przyjdą też prop
                > agandziści PiSu.
                > w rezultacie kobieta pokazała się tak, jak starsze panie z PiSu, ktorych wypowi
                > edzi w jakimś starszym nagraniu zalinkowała ...Anwad w tym czy też swoim wątku
                > - już nie pomnę.

Ja bym tam nie poszedł. Ani do namiotowych ani tarasowych. Ani jedno ani drugie mnie nie kręci.
                Nieprzygotowani, to mało i bardzo delikatnie powiedziane ale to już ich problem.
          • vargtimmen Lusterko 12.05.11, 13:14

> p. Stankiewicz i kolega Pereira sami kazali nagrać własne podżeganie do
            > wyrzynania, życzenia śmierci innym.

Do dożynania (nie wyżynania) watahy podżegał Sikorski, tylko go na tym filmie zacytowano. Życzenia śmierci wobec Jarosława Kaczyńskiego opublikował w sierpniu sam Palikot. "Jeszcze jeden" krzyczeli w sierpniu hurem zwolennicy Palikota i Platformy.

Zwolenniczka Palikota z filmu była bardzo aktywna, życzenia śmierci wypowiadała i rozszerzała z chęcią i swadą.

Ot, pani Stankiewicz przystawiła Wam lusterko. Pani z filmu tylko powtarza za luminarzami od Palikota i z Platformy, tyle, że jawnie i bez udawania własnej szlachetności.
            • kubala11 Re: Lusterko 12.05.11, 13:32
              I dlatego im teraz głupio, bo po obejrzeniu siebie w lusterku stwierdzili, ze nie sa tacy piekni jak myśleli, ze są. Okazało sie, ze ich twarze to wykrzywione nienawiścia gęby, tak jak tej starej ropuchy.;)
              • vargtimmen Re: Lusterko 12.05.11, 13:39
                kubala11 napisał:

> I dlatego im teraz głupio, bo po obejrzeniu siebie w lusterku stwierdzili, ze n
                > ie sa tacy piekni jak myśleli, ze są. Okazało sie, ze ich twarze to wykrzywione
                > nienawiścia gęby, tak jak tej starej ropuchy.;)

Owszem. Dlatego właśnie ta starsza pani jest prezentowana jako biedna ofiara, choć, sama z siebie, tryskała życzliwością i wcale nie mówiła tego, co czuła i myślała.

Tak wyglądają skutki systematycznego podjudzania.

Strona PiS to też nie zawsze baranki, ale widziałem z bliska spotkania, tak tysięcy, jak
                dziesiątków tysięcy zwolenników PiS - i nie było tam takiej prostej, prymitywnej, nagiej, nienawiści - były hasła i oskarżenia radykalne - ale polityczne, o dobrze znanych przyczynach.
                • zbysio45 Re: Lusterko 12.05.11, 21:20
                  cZY PANI " olga w ogrodzie"brala udzialw zadymie oszoloma Palikota i dlatego wszystko widziala z pozycji platnej propagandzistki nie akceptowanej parti tego Pana ?
            • mike.recz A to coś zmienia? Stankiewicz przestała być 12.05.11, 13:33
              nawiedzoną histeryczką bredzącą co jej ślina na język przyniesie? To, że znalazła przez przypadek głupszą od siebie czyni ją lepszą?
            • olga_w_ogrodzie Re: Lusterko 12.05.11, 13:35
              racz nie mówić do mnie per "Wam".

chórem to wrzeszczeli państwo przybyli na manifestację p. Kaczyńskiego, gdy wyrażali życzenie, by spadł samolot z panią prezydentową.
              lusterkiem, ale PiSu, jest pani powtarzająca hasła Stankiewicz i Pereiry - podobnie jak pani w kapeluszu z jednego z nagrań linkowanych wczoraj przez Anwad, która, bez powtarzania za propagandzistami sama z siebie mówi o wywózce samochodem do Zielonki i tam załatwieniu politycznych przeciwników.
              agresywna pani palikocia odbija też np. wypowiedzi p. Hofmana o wieszaniu Palikota czy odstrzeliwaniu Niesołowskiego.
              odbija również to, co zawarte jest w "poezji" zwolenniczki PiS, ktora wczoraj "deklamowała" pod krzyżem swój "wiersz" n/t splunięcia między oczy politycznym przeciwnikom i daniu im w łeb.
              • vargtimmen Re: Lusterko 12.05.11, 13:45

> racz nie mówić do mnie per "Wam".

Cóż, piszę do większej grupy ludzi.

>
                > chórem to wrzeszczeli państwo przybyli na manifestację p. Kaczyńskiego, gdy wyr
                > ażali życzenie, by spadł samolot z panią prezydentową.
                > lusterkiem, ale PiSu,

Nie, Sikorski, Bartoszewski, Niesiołowski, Palikot - nie są z PiS.

www.youtube.com/watch?v=h_zCjqwpfhQ
                www.youtube.com/watch?v=aggDGlusAEY
                www.youtube.com/watch?v=a46g8CZiF4E
                www.youtube.com/watch?v=SdU4wVujrWY

Ta pani, to portret bez upiększeń oblicza "polityki miłości" PO i Ruchu Palikota.
                • olga_w_ogrodzie Re: Lusterko 12.05.11, 13:54
                  nie udawaj, że nie rozumiesz.
                  życzenia śmierci i p. Hofman, i zwolennicy PiSu wypowiadali i wypowiadają wielokrotnie.
                  • vargtimmen Re: Lusterko 12.05.11, 14:04

> nie udawaj, że nie rozumiesz.
                    > życzenia śmierci i p. Hofman, i zwolennicy PiSu wypowiadali i wypowiadają wielo
                    > krotnie.

Ty nie udawaj.

Hofman popełnił błąd, został ukarany i przeprosił.

Kampanię bezpośredniej, tępej nienawiści rozkręciła PO już w 2007, co widać po wypowiedzi Bartoszewskiego i "dożynaniu watahy" Sikorskiego. Zasługi Palikota i Niesiołowskiego (vicemarszałek Sejmu!) w szczuciu są znaczne i niezaprzeczalne.

Zwolennicy PiS to nie baranki, ale, to nie PiS uważa się za reprezentację światłych i kulturalnych, tylko PO. I nie PiS oferował politykę miłości. Czyli PO do grzechu szerzenia nienawiści (i PO właśnie, a nie zwolennicy, bo prym tu wiodą znaczący przedstawiciele tej formacji) dokłada rażące zakłamanie.
                    • scoutek Re: Lusterko 12.05.11, 14:19
                      vargtimmen napisał:
                      > Hofman popełnił błąd, został ukarany i przeprosił.

???????
                    • olga_w_ogrodzie Re: Lusterko 12.05.11, 14:20
                      przeprosił ?
                      po co ?
                      by za chwilę błąd powtórzyć ?

widziałam zwolenników PiS na Krakowskim i gdzie indziej wiele razy.
                      żadna inna partia nie ma tak zaciekłych, pełnych nienawiści, pogardy, fanatyzmu, wyborców.
                      jaki prezes taki PiS i jego wyznawcy.

• scoutek Re: Lusterko 12.05.11, 14:29

> przeprosił ?

zdziwiłam się, bo nic nie wiem ani o przeprosinach ani o karaniu posła Hofmana za błąd
                      • vargtimmen Re: Lusterko 12.05.11, 14:32
                        Jednego Hofmana masz, jako argument? Krucho.

Palikot takie błędy powtarza seryjnie od dawna, wcale Ci to nie przeszkadza oceniać go dobrze, więc co Ci Hofman przeszkadza?

To się nazywa hipokryzja.

> widziałam zwolenników PiS na Krakowskim i gdzie indziej wiele razy.
                        > żadna inna partia nie ma tak zaciekłych, pełnych nienawiści, pogardy, fanatyzmu
                        > , wyborców.
                        > jaki prezes taki PiS i jego wyznawcy.
                        >

Mantra gołosłowna.

Owszem, zwolennicy PiS są potężnie sfrustrowani tym, jak źle rządzi rząd (mega-dług, rozrost biurokracji, rozrost inwigilacji, rosnące podatki, tragiczna postawa w kwestii katastrofy smoleńskiej) tym, jak bezwstydnie PO wyciągnęła korzyści z katastrofy smoleńskiej, oraz tym, jak kłamią prorządowe media, w tym GW, vide ostatnia sprawa rzekomej kłótni gen. Błasika z kpt. Protasiukiem.

Ludzie są sfrustrowani z dobrych przyczyn i żądają zmian. Mają prawo, rząd dał powody.
                  • kubala11 Re: Lusterko 12.05.11, 14:05

> życzenia śmierci i p. Hofman, i zwolennicy PiSu wypowiadali i wypowiadają wielo
                    > krotnie.

Hofman faktycznie mówił o gałęzi dla błazna w odpowiedzi na którąś z prowokacji owego kmiotka. Ale znajdź mi jakies życzenia zwolenników i zalinkuj. Nie bedziesz chyba z tym miała kłopotów, bo piszesz, ze było to wielokrotnie. Śmiało.:)
                    • olga_w_ogrodzie Re: Lusterko 12.05.11, 14:26
                      Kubalo, ale czemu ja mam Ci niby szukać czegoś ?
                      udajesz, że tego nie widziałeś i nie słyszaleś.
                      a ja mówię, co widziałam osobiście i na nagraniach.
                      chcesz też zobaczyć, to poszukaj sam.
                      wczoraj Anwad jedno z nagrań zalinkowała - posłuchaj pani w kapeluszu i sukni w kwiaty.
                      manifestacji kaczystów z krzykami, by samolot z prezydentową spadł, to nie widziałeś ?
                      Hofmana, jak po gadce o wieszaniu, mówił o odstrzeliwaniu też nie ?
                      • kubala11 Re: Lusterko 12.05.11, 14:35

> Kubalo, ale czemu ja mam Ci niby szukać czegoś ?

Bo piszesz, że tak było wielokrotnie, a ja nie wierzę.:)

> udajesz, że tego nie widziałeś i nie słyszaleś.

nie widziałem i nie słyszałem.

> Hofmana, jak po gadce o wieszaniu, mówił o odstrzeliwaniu też nie ?

o Hofmanie pisałem wyżej.
                      • anwad Re: Lusterko 12.05.11, 14:36

> wczoraj Anwad jedno z nagrań zalinkowała - posłuchaj pani w kapeluszu i sukni w
                        > kwiaty

Chodziło mi raczej o przyjrzenie się zwolenniczce Platformy i Palikota: www.tvn24.pl/-1,1659910,0,1,na-wiecach-wstyd-za-palikota-i-pala-na-kaczynskiego,wiadomosc.html

> manifestacji kaczystów z krzykami, by samolot z prezydentową spadł, to nie widz
                        > iałeś ?

A Ty widziałaś, manipulatorko? To zalinkuj.
    • woda_woda Ludzie, litości :) 12.05.11, 13:41
      Nie mogę się nadziwić, że dwie agresywne grupki ludzi mogą wywoływać takie zainteresowanie :)
      • olga_w_ogrodzie Re: Ludzie, litości :) 12.05.11, 14:30
        woda_woda napisała:

> Nie mogę się nadziwić, że dwie agresywne grupki ludzi mogą wywoływać takie zain
        > teresowanie :)

nie jestem w stanie Ci pomóc w niemożeniu.
        • woda_woda Re: Ludzie, litości :) 12.05.11, 14:33

> nie jestem w stanie Ci pomóc w niemożeniu.

Alez ja nie oczekuję pomocy - tylko mnie to dziwi :)

Wiem natomiast, że są ludzie, którzy pasjonują się tym, że sąsiedzi sie kłócą.
          • olga_w_ogrodzie Re: Ludzie, litości :) 12.05.11, 14:34
            myślałam, że haslo "litości", to prosba by pomóc.
            • woda_woda Re: Ludzie, litości :) 12.05.11, 14:35

> myślałam, że haslo "litości", to prosba by pomóc.

Nie udawaj, że nie znasz tego zwrotu retorycznego :)
              • olga_w_ogrodzie Re: Ludzie, litości :) 12.05.11, 15:08
                to nie jest zwrot definiowany jako retoryczny.
                skoro wyjaśniasz, że Ty użyłaś go jako retorycznego,
                to za taki go teraz uznaję.
                • zbysio45 Re: Ludzie, litości :) a ile placa za takie watki 12.05.11, 21:22
                  Pani "Olgo w ogrodzie" ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka