Dodaj do ulubionych

złamią Konstytucję by wybory trwały 2 dni!!!!!!!!

17.05.11, 19:39
2 dni wyborów = 2 dni fałszowania!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: złamią Konstytucję by wybory trwały 2 dni!!!! 20.05.11, 17:04
      Jak złamią konstytucję ?
      Przecież wybory trwać będą jeden konstytucyjny dzień a nawet dłużej o jeden dzień ułatwiając
      tym samym wyborcom oddanie głosu w wybranym dniu.
      Czy to łamie konstytucje i ład demokratyczny ?
      O co Ci chodzi ?

gold.lachon napisał:

> 2 dni wyborów = 2 dni fałszowania!!!!!!!!!!!!!

• Gość: goldenwomen złamią Konstytucję by wybory trwały 2 dni!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.11, 11:07
        sanovius.nowyekran.pl/post/14933,dwudniowe-wybory-nie-lekajcie-sie

Sprawdz w konstytucji ile trwac powinny wybory! JEDEN dzień!
        • Gość: bruno Re: złamią Konstytucję by wybory trwały 2 dni!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.11, 11:42
          No i dla wyborcy beda trwac jeden dzien,przeciez nie pojdziesz glosowac dzien po dniu tylko w ten jeden konkretny. Wybory bylyby niekonstytucyjne gdyby obywatele musieli spedzic wiecej niz jeden dzien na oddanie glosu
          • chochlik5 Re: złamią Konstytucję by wybory trwały 2 dni!!!! 21.05.11, 15:43
            Chciałabym tylko dożyć chwili, w której władzę obejmą ludzie
            Mądrzy, kompetentni, logicznie myślący i konsekwentni, a co najważniejsze – sprawiedliwi, tolerancyjni i miłujący innych. ("Póki pamięć dopisuje, póki jescze czas " K.LP.K.L)
            Wszystko zależy od nas. Od tego, jakich sobie przedstawicieli wybierzemy, kogo upoważnimy by decydował w naszym imieniu.
            • Gość: bruno Re: złamią Konstytucję by wybory trwały 2 dni!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.11, 21:44
              Ales sie rozmarzyla dziewczyno...No ale dobrze snij dalej.
              • chochlik5 Re: złamią Konstytucję by wybory trwały 2 dni!!!! 22.05.11, 15:36
                Chciałabym, ale jestem realistką i nie mam nadziei. Brakuje mi do setki niecałe 14 lat.
                • obi-1 Re: złamią Konstytucję by wybory trwały 2 dni!!!! 31.05.11, 22:14
                  Wybory muszą być przeprowadzone w dzień wolny od pracy, więc sobota też kwalifikuje jako dzień konstytucyjny. Chyba że powróciły pracujące Soboty
                  • Gość: bruno Re: złamią Konstytucję by wybory trwały 2 dni!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 01.06.11, 13:00
                    Zrobilem sobie wlasnie ranking urzedow publicznych ,ktore nie pracuja w niedziele,co zrozumiale,a rownoczesnie sa czynne w sobote.Wyszlo mi po pewnym zastanowieniu,ze jedynie Poczta Polska lapie sie do tej kategorii.Tez zreszta nie do konca bo gros urzedow pocztowych jest jednak w sobote nieczynnych.Tak wiec suma sumarum soboty swobodnie kwalifikuja sie jako dni w ktorych mozna przeprowadzac wybory i to zgodnie z konstytucja.
        • czuk1 Re: złamią Konstytucję by wybory trwały 2 dni!!!! 06.06.11, 11:05

Gość portalu: goldenwomen napisał(a):

Sprawdź w konstytucji ile trwac powinny wybory! JEDEN dzień!
          ----------------------------------------------
          Sprawdziłem:
          ..."wyznaczając wybory na dzień wolny od pracy, przypadający w ciągu 30 dni przed upływem 4 lat od rozpoczęcia kadencji Sejmu i Senatu..."

A więc wyznaczy na niedzielę i poniedziałek i wtedy na pewno będzie to zgodne z konstytucją.
          Zgodne z konstytucją będą też sobota i niedziela jako dni wolne od pracy (obydwa).
          Też dlatego, że takie wyznaczenie (na dwa dni) jest ułatwieniem dla wyborców, a więc zgodne z prawami człowieka, zasadami demokracji (szanowanie praw mniejszości, tj. tych którzy nie mogli głosować w 1 dniu), itd, itp...
      • Gość: AK-47 Chodzi mu o to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 08:14
        , że PiS przegra wybory. Bardzo-bardzo przegra. I cuś z tem czeba bedzie zrobići.
        Może powiadomići Matkie Boskie?
        Bo przecie tak bydź ni może.
        Muszom wygraći przecie.
    • Gość: AK-47 Instrukcje od Jarkacza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 08:11
      Jeśli baaardzo przegrają - co bardzo prawdopodobne - to wrzask, że wybory sfałszowane .
      I z krzyżami pod pałac. I z pochodniami. I z Jolą Szczypińską.
    • tomy1985 Re: złamią Konstytucję by wybory trwały 2 dni!!!! 01.06.11, 13:37
      dla mnie realne niebezpieczeństwo i nie chcę tutaj mówić, że konkretna partia to może robić, ale ludzie są ludźmi i mają swoje poglądy... skoro fałszuje się wybory we Francji czy w USA, to dlaczego w naszym kraju nie można
      • net.kielonek Re: złamią Konstytucję by wybory trwały 2 dni!!!! 02.06.11, 00:26
        PO niczego nie będzie musiała fałszować, PiS przegra z kretesem.
      • czuk1 Re: złamią Konstytucję by wybory trwały 2 dni!!!! 06.06.11, 10:51
        tomy1985 napisał:

> dla mnie realne niebezpieczeństwo i nie chcę tutaj mówić, że konkretna partia t
        > o może robić, ale ludzie są ludźmi i mają swoje poglądy... skoro fałszuje się w
        > ybory we Francji czy w USA, to dlaczego w naszym kraju nie można ?

------------------------------
        Daj sposób.
        Ja kto byś zrobił ?
    • czuk1 Re: złamią Konstytucję by wybory trwały 2 dni!!!! 07.06.11, 11:37

gold.lachon napisał:

> 2 dni wyborów = 2 dni fałszowania!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka