Dodaj do ulubionych

Bojkot TPSA

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 12:29
BOJKOT TPSA

Zweacam sie do uczestników tego Forum o bojkot Telekomuny, tam gdzie się tylko
da.
Na razie możliwości są ograniczone, ale zawsze coś możemy zrobić.
Po prostu ignorujmy perfix 1033 i do czasu wejścia na rynek pozostałych
operatorów korzystajmy z 1044, jeżeli tylko znajdujemy się w miejscowości, w
której usugi oferuje nowy operwtor międzystrefowy.
Taka akcja może pozbawic TPSA części wpływów i jednocześnie pomoże NOM w
utrzymaniu się na rynku.
Telekomuna prowadzi nieczystą grę. Nawet komunikat w TV czytany przez babcię
Loskę jest nieuczciwy.
Możemy coś zrobić dla sprawy wszystkim Internautom bliskiej.
Każdy z nas uczestniczy w różnych forach, listach dyskusyjnych i chatach.
Apeluję do Was wszystkich. Kopiujcie ten tekst, lub napiszczie podobny i
umieszczajcie go gdzie tylko się da.
Wielu ludzi nie bardzo rozumie o co chodzi i ulega dezinformacji prowadzonej
przez TPSA.
Wyjaśniajmy ludziom zasady nowego systemu. Prowadźmy też propagandę skierowaną
przeciwko TPSA
Uświadamiajmy ludziom negatywną rolę jaką ta instytucja odgrywa w naszym kraju.
Za lata arogancji, chamstwa, i lekceważenia abonentów.
W wielu sprawach się różnimy. Mamy różne poglądy na wiele spraw. Często nawet
wzajemnie się obrażamy na różnych forach.
Ale jedno nas napewno łączy. Wspólny interes jakim jest nowoczesna i tania
telekomunikacja.
Połączmy siły!
PRECZ Z (TELE)KOMUNĄ!!!
Robert
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaczusia Re: Bojkot TPSA - 3 razy NIE dla nr 1033 IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 13:05
      Popieram i podpisuję się rękami i nogami.
    • Gość: brunnoka Re: Bojkot TPSA IP: *.legnica.dialog.net.pl 03.07.01, 14:12
      Dołączam się!
      Monopolistów trzeba jak najszybciej zneutralizować!!!
      Zarząd TPSA nic nie zrozumiał z reform. Wzrosły koszty to podnosi ceny.
      A czemu wzrosły? bo część usług przejęli inni konkurenci !
      Jak przejmą następnych klientów to my podniesiemy cenę dotychczasowym klientom,
      bo podstawa jest - wzrosły koszty na przeciętnego użytkownika.
      To dobitny przykład myślenia z komuny. A co ? jak się komuś nie podoba to won !
    • Gość: Indris Re: Bojkot TPSA IP: *.ibspan.waw.pl 03.07.01, 14:56
      Zgadzam się z ideą, ale NIE zgadzam się z upolitycznianiem sprawy. Dlaczego nazywać TPSA
      'telekomuną' ? Przecież to jest typowy mechanizm kapitalistycznego właśnie monopolisty Monopol
      komunistyczny ustalał ceny według różnych kryteriów, a zysk był tylko jednym z nich i nie zawsze
      najważniejszych. Monopol kapitalistyczny kieruje się TYLKO zyskiem. Dlatego wskazanego tekstu nie
      będę powielał, ale chętnie powielę tekst zmodyfikowany przez usunięcie ideologicznych wycieczek.
      Autorowi zaś ośmielę się przypomnieć mądrość ludową: nie należy łapać 2 srok za ogon
      jednocześnie.
      • Gość: Lisek A jednak mylisz sie Indrisie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 20:37
        Drogi Indrisie,

Tak, oczywiscie, Tepsa to przede wszystkim wredny monopolista, ale z
        ta "telekomuna" cos jest na rzeczy. Otoz mam wrazenie, ze - swiadomie czy
        bezwiednie - Tepsa tkwi jeszcze w nawykach komuny, a wrecz nawiazuje do
        tradycji Peerelu. Chocby ta Loska w reklamie, przeciez ja sie powinno umiescic
        na poczesnym miejscu jako eksponat w muzeum realsocu. Albo inna "wizytowka"
        Tepsy. Jeszcze nie tak dawno, 2-3 lata temu, jej rzecznikiem prasowym byl
        dziennikarz znany doskonale z telewizji jako propagandzista stanu wojennego
        (przystojny brunet - niestety, w tej chwili "ucieklo" mi jego nazwisko). Az
        mnie dreszcz przeszedl, jak go zobaczylem na ekranie telewizora. Czy w Tepsie
        rzadza idioci, ze stwarzaja sobie taki medialny wizerunek?

Serdecznie Cie pozdrawiam,
        Lisek

PS. A do bojkotu - gdzie sie da - oczywiscie sie przylaczam.
        • Gość: Indris o komunie do Liska IP: *.ibspan.waw.pl 03.07.01, 20:54
          O co mamy pretensje do Tepsy ? O Loskę czy o ceny ? Przyznam się, że ja mam o ceny. Powtarzam:
          Tepsa rozwścieczyła ludzi NIE za skojarzenia z komuną tylko za monopolistyczną bezczelność.
          Oczywiście są tacy, których bulwersują i TAKIE skojarzenia. Ale, jeżeli chce się zjednoczyć jak
          najwięcej przeciwników Tepsy, to warto przywoływać tylko powody wspólne dla wszystkich.
          Od Urbana do Rydzyka.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Lisek Re: o komunie do Indrisa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 21:51
            Racja, racja, ale po co tak sieriozno? Toz moja uwaga o Peerelu ledwie na
            marginesie rzeczy zasadniczej byla wypowiedziana. Aha, juz sobie przypomnialem.
            Ten byly dziennikarz z TV stanu wojennego, a potem rzecznik Tepsy nazywa sie
            Krzysztof Bartnicki (chyba). Wpadnij czasem na forum "informacje dnia", gdzie
            ostatnio najczesciej przebywam.
          • Gość: Lisek Re: o komunie do Indrisa c.d. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 21:56
            Gość portalu: Indris napisał(a):

> O co mamy pretensje do Tepsy ? O Loskę czy o ceny ? Przyznam się, że ja mam o
            > ceny. Powtarzam: Tepsa rozwścieczyła ludzi NIE za skojarzenia z komuną
            > tylko za monopolistyczną bezczelność.

Przeczytalem jeszcze raz Twoj post i chcialbym dodac, ze mnie sie ta arogancja
            wlasnie z komuna silnie kojarzy, do czego walnie sie przyczyniaja wspomniane
            elementy image'u Tepsy.
          • Gość: Robert Re: o komunie do Liska IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 22:08
            I to jest to!
            Upokorzenie TPSA to nasz wspólny cel! Bez względu na poglądy.
            R.
      • Gość: Robert Re: Bojkot TPSA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 22:04
        To nie ma nic wspólnego z ideologią, ale zmieniaj tekst jak chcesz. Liczy się
        tylko bojkot TPSA. Po raz pierwszy mamy taka szansę. A słowo Telekomuna?
        To odzwierciedla tylko moją niechęć do TPSA. Nic więcej!
        pozdrawiam
        R.
        • Gość: Lisek Re: Bojkot TPSA IP: 213.76.108.* 03.07.01, 22:12
          Co do bojkotu, to chyba wszyscy sie zgadzamy? Szkoda tylko, ze na razie zasieg
          tego bojkotu jest ogranicznony do miedzymiastowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka