Dodaj do ulubionych

PO - 44%, PiS 25 % - TNS OPOP

09.06.11, 13:09
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9750907,Efekt_Kaminskiego__czyli_PiS_w_dol.html

Przed wyborami parlamentarnymi w 2005 r. co drugi sondaż wskazywał na zwycięstwo PiS - kochani pisowcy, pokażcie mi choć jeden sondaż nawet nie z ostatnich kilku miesięcy, ale ostatnich czterech lat , który wskazywałby przewagę PiS nad Platformą.
Obserwuj wątek
    • easydobranocka Re: PO - 44%, PiS 25 % - TNS OPOP 09.06.11, 13:13
      Poczekajmy do dnia wyborów.Sondaże nie wygrywają,tylko Politycy prowadzący kampanie wyborczą.Gdyby sondaże wygrywały,To w Polsce PO miałaby 50 % poparcia.
      • indeed44 Re: PO - 44%, PiS 25 % - TNS OPOP 09.06.11, 13:28
        To PiS powinien mieć w tej chwili 50 %, a nie marne 25 % - i tak by było, gdyby był normalną partią, z dobrym przywództwem i dobrą, sensowną strategią.

Liczycie na powtórkę z ubiegłego roku, kiedy wyborcy na fali smoleńskich emocji pod wpływem współczucia poparli Kaczyńskiego? Nie ma takiej opcji - po gwałtownej zmianie języka PiS już dostało zimny prysznic w wyborach samorządowych i teraz też nie będzie powtórki z cudu.
        • mariner4 Jeszcze pół roku. 09.06.11, 13:36
          Ja nie wybaczę Tuskowi jak tą kuchtę Kluzikową przyjmie na listę wyborczą PO, ale i tak wyznaję zasadę. Wszystko tylko nie PiS!
          M.
          • zoil44elwer Re: Jeszcze pół roku. 09.06.11, 14:53
            mariner4 napisał:

> Ja nie wybaczę Tuskowi jak tą kuchtę Kluzikową przyjmie na listę wyborczą PO, a
            > le i tak wyznaję zasadę. Wszystko tylko nie PiS!
            > M.

A w czym Kluzikowa jest gorsza od takiej np Radziszewskiej,Śledzińskiej-Karasińskiej,Pitery....
    • pajacykotusk20 wybory prezydencie 2005 tusk 68 proc gfk polonia 09.06.11, 13:15
      dziekuje za uwage.
      • strikemaster Re: wybory prezydencie 2005 tusk 68 proc gfk polo 09.06.11, 13:21
        Wtedy Tusk oberwał za Cimoszewicza. Myslisz, ze za Arłukowicza PO też teraz oberwie?
        • pajacykotusk20 nie no PO nie oberwie..to pewne!nie PO! 09.06.11, 13:30

dlug, koleje, autostrady, korupcja, rozrost armii urzedasow.. - ale ludzie i tak sa zadowoleni, wystarczy pojsc na jakis targ albo do knajpy i posluchac jak lud chwali po.

w koncu wszystkie nieszczescia to wina jaroslawa kaczynskiego. to wiecej niz pewne, no nie?
          • indeed4 Zobacz sam - jest różnica? 09.06.11, 14:50
            www.wybory2005.pis.org.pl/sondaze.php
            • zoil44elwer Re: Zobacz sam - jest różnica? 09.06.11, 15:05
              indeed4 napisał:

> www.wybory2005.pis.org.pl/sondaze.php

W prawie każdym sondażu SLD był niedoszacowany(zdołowany),od 30 do 60 %.A w wyborach prezydenckich Napieralski był zdołowany o 150 %.Sondażowa socjotechnika pseudo sondażowni.
              • indeed4 Re: Zobacz sam - jest różnica? 09.06.11, 15:12
                Nie chodzi o twojego Napieralskiego i SLD, tylko przewagę PiS nad PO - przeczytaj co piszę w głównym poście.
                • zoil44elwer Re: Zobacz sam - jest różnica? 09.06.11, 15:18
                  A co,jest już w Polsce system dwupartyjny że można interesować się tylko przewagą PO nad PiSem?Więcej głosów na SLD to mniejsza przewaga Platformy(z Arłukowiczem,Borowskim,Cimoszewiczem) nad PiSem.
                  • indeed4 Re: Zobacz sam - jest różnica? 09.06.11, 15:23
                    Niekoniecznie - wyborcy lewicowi są w PiS i w PO.
        • zoil44elwer Re: wybory prezydencie 2005 tusk 68 proc gfk polo 09.06.11, 14:55
          strikemaster napisał:

> Wtedy Tusk oberwał za Cimoszewicza. Myslisz, ze za Arłukowicza PO też teraz obe
          > rwie?
          Oberwie,od elektoratu PO w zachodniopomorskiem.
          • pis_da_deby Re: wybory prezydencie 2005 tusk 68 proc gfk polo 09.06.11, 15:26
            zoil44elwer napisał:

> Oberwie,od elektoratu PO w zachodniopomorskiem.
            >
            Z czego to wnioskujesz ?
            • zoil44elwer Re: wybory prezydencie 2005 tusk 68 proc gfk polo 09.06.11, 15:47
              Facet z lewicy(dezerter) dostaje Jedynkę na liście wyborczej partii liberalnej! Aktyw i sympatycy PO będą głosować na skaperowanego Arłukowicza? Ja osobiście gdy ujrzałem na katowickiej liście lewicy spadochroniarza Celindra Celińskiego,nie głosowałem na lewicę.
    • radio.wolna.europa.002 Z PO musi być bardzo źle gdy takie wyniki 09.06.11, 13:23
      Z PO musi być bardzo źle gdy takie wyniki muszą sobie załatwiać.:)
      Ten wygrywa wojnę kto wygrywa ostatnią bitwę.
      Macie taki super wynik, że nic nie musicie robić.
      Więc nie róbcie.:)
      • scoutek Re: Z PO musi być bardzo źle gdy takie wyniki 09.06.11, 13:31
        radio.wolna.europa.002 napisał:

> Z PO musi być bardzo źle gdy takie wyniki muszą sobie załatwiać.:)
        > Ten wygrywa wojnę kto wygrywa ostatnią bitwę.

ale nie wygrywa wojny ten, który przegrywa bitwy przez kilka lat
      • indeed4 No fajnie - PO nie musi nic robic 09.06.11, 14:33
        i PiS tak samo, bo "PO ma pić piwo, którego nawarzyła", niech rządzi następne cztery lata i nawarzy jeszcze więcej, żeby PiS mógł wygrać - co?

Niech się w Polsce pali i wali, a co mi tam - co mnie to obchodzi, ja tam mam dietę i nigdzie mi się nie śpieszy, poczekam.
      • kotek.jaroslawa Re: Z PO musi być bardzo źle gdy takie wyniki 09.06.11, 15:52
        radio.wolna.europa.002 napisał:

> Macie taki super wynik, że nic nie musicie robić.
        > Więc nie róbcie.:)

Problem PiS-u polega na tym, że twojego wezwania zapewne nie usłucha Panprezes.
        I jak to mówił Siara, znów wszystko w pi***...
    • pis_da_deby Re: PO - 44%, PiS 25 % - TNS OPOP 09.06.11, 14:42
      indeed44 napisał:

pokażcie mi choć jeden sondaż nawet nie z os
      > tatnich kilku miesięcy, ale ostatnich czterech lat , który wskazywałby
      > przewagę PiS nad Platformą.

Co tam sondaze ?
      Czapiński wieszczy wyborczy triumf PiS-u wiec PiS musi wygrac
      • indeed4 Re: PO - 44%, PiS 25 % - TNS OPOP 09.06.11, 14:47
        50 % wyborców Platformy głosuje ze strachu przed PiSem.
        Czapiński mobilizuje antypisowski elektorat - straszy powrotem PiSu, po to, żeby mogła wygrać PO.
        • pis_da_deby Re: PO - 44%, PiS 25 % - TNS OPOP 09.06.11, 15:38
          indeed4 napisał:

> Czapiński mobilizuje antypisowski elektorat - straszy powrotem PiSu, po to, żeb
          > y mogła wygrać PO.

Nie sadze, ze ryzykowalby swoj autorytet by pomoc PO ale jezeli to co mowi moze PO pomoc to niech mowi.
          • indeed4 Re: PO - 44%, PiS 25 % - TNS OPOP 09.06.11, 15:46
            Już kilka razy tak "zaryzykował" - m. in. w 2007 i zadziałało.

Czapiński przyznał, że panicznie się boi PiS, więc świetnie wie jak podsycać ten lęk u innych.
      • zoil44elwer Re: PO - 44%, PiS 25 % - TNS OPOP 09.06.11, 15:13
        Od 89 w każdych wyborach parlamentarnych partia rządząca przegrywała.Jakie PO ma sukcesy że przerwie tą serię? Co Platforma zrealizowała ze swych poprzednich obietnic wyborczych?
        • pis_da_deby Re: PO - 44%, PiS 25 % - TNS OPOP 09.06.11, 15:22
          zoil44elwer napisał:

> Jakie PO ma sukcesy że przerwie tą serię?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,125973897,125973897,PO_44_PiS_25_TNS_OPOP.html
          "pokażcie mi choć jeden sondaż ..z ..ostatnich czterech lat , który wskazywałby przewagę PiS nad Platformą. "

To wg Ciebie o niczym nie swiadczy ?
    • dirloff moja odpowiedz... ;-) 09.06.11, 19:41
      Oto moja odpowiedz, czyli komentarz do nowego, dzisiejszego sondażu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,125984316,125984316,ot_i_cala_wartosc_sondazy_.html
      Ot, i cały Twój wątek Indeedzie traci sens... ;-)
      • indeed4 Tak - to wstrząsające. 09.06.11, 19:54
        Koniecznie musisz poinformować PiS, że nie powinni publikować sondaży, bo są zmanipulowane, niewiarygodne i kłamią.

www.pis.org.pl/sondaze.php

• dirloff Re: Tak - to wstrząsające. 09.06.11, 20:27
          Nie pędz tak, nie pędz po betonie, bo podkowy pogubisz... ;-)
          Są sondaże i "sondaże", o czym zresztą sam tu często piszę. Jedne ganię, drugie chwalę czy przynajmniej toleruję, jeszcze inne proponuję, postuluję. A moje zdanie od kilku miesięcy jest jasne - zarówno PO, jak i PiS, mają bite po 30 proc. Z hakami. Te mainstreamowe 40 proc. dla PO i 20 z hakiem dla PiS to ściema.
          PiS publikuje czy i zamawia prywatnie, bo wszyscy tak robią. Taka praktyka. Te marne ku komentarzom, a te które opisywałem, pozostają do dyspozycji wewnętrznych. Wszystkie ważniejsze partie pol. tak robią. Zamawiają kosztowne sondaże robione na kilku czy kilkunastu tysiącach.
          Chodzi o to, że tworzenie DZIŚ jakiejś tezy na bazie sondażu dającego PO ponad 40 proc., a PiS ledwo, ledwo powyżej 20 proc., to pomyłka.
          • duckykuper Re: Tak - to wstrząsające. 09.06.11, 20:31
            Pan Ambasador juz powiadomil jarka jakie szanse ma na bycie wybranym premierem. Potem przyszly pogardliwe sceny i maly zrozumioal. Cala sila finansowa i informacyjna bedzie uzyta by wynik byl wlasciwy dla Polski.
            • zoil44elwer Re: Tak - to wstrząsające. 09.06.11, 20:57
              Lech W olał prezydenta USA,to Jarek może olać ambasadora.
              • duckykuper Re: Tak - to wstrząsające. 09.06.11, 21:08
                nie bez negjego rekach.tywnych dla niego konsekwencji. Nie olal i wysluchal. Reszta nie w jego rekach.
    • bronek_kotylionek a CBOS podaje PełO-32%. Cud 09.06.11, 20:51
      w tvp Info podają wyniki sondażu przeprowadzonego przez CBOS PełO -32 PIS-22, SLD 11 itd. Czy ktoś może mi wytłumaczyć 10%różnicę PełO. Notowania pozostałych partii mieszczą się w granicach błędu statystycznego. Cud!!!!!!!!!!!!!!
      • indeed4 Od 4 lat sytuacja jest stabilna. 09.06.11, 20:58
        Platforma ma raz większą, a raz mniejszą przewagę nad PiSem.
        • zoil44elwer Re: Od 4 lat sytuacja jest stabilna. 09.06.11, 21:05
          Stabilna sytuacja od 4 lat? PO najwyższe poparcie sondażowe dla PO to 68 %,najniższe 32 aktualnie w CBOS.SLD w ciągu 4 lat-od 5 % do 20 %.Ale stabilizacja!
          • indeed4 Re: Od 4 lat sytuacja jest stabilna. 09.06.11, 22:01
            Tak - stabilna.

PO ma raz większą, a raz mniejszą przewagę nad PiS - I RESZTĄ ; mam nadzieję, że teraz jesteś szczęśliwy.

• kzet69 Re: Od 4 lat sytuacja jest stabilna. 10.06.11, 03:07
              Problem PO nie polega na tym że ich elektorat przejmie PiS czy Palikot bo to jest raczej niemożliwe, problem polega na tym że Tusk robi wszystko by swój elektorat zniechęcić do głosowania (Arłukowicz, JKR, CBA na Palikota, nalot ABW na antykomora, karanie kibiców za antyrządowe transparenty, tolerowanie np. Grabarczyka w rządzie itp. itd.)
      • zoil44elwer Re: a CBOS podaje PełO-32%. Cud 09.06.11, 21:01
        32 % poparcia Peło to chyba jej najniższy wynik w sondażach od 2007.A do wyborów jeszcze 4 miesiące.
        • duckykuper Re: a CBOS podaje PełO-32%. Cud 09.06.11, 21:18
          kasa i srodki przekazu zadzaialaja, jak zawsze , w demokracji.
      • kzet69 Re: a CBOS podaje PełO-32%. Cud 10.06.11, 03:04
        bronek_kotylionek napisał:

> w tvp Info podają wyniki sondażu przeprowadzonego przez CBOS PełO -32 PIS-22, S
        > LD 11 itd. Czy ktoś może mi wytłumaczyć 10%różnicę PełO.

Oczywiście! CBOS nie uwzględniło głosów niezdecydowanych, zresztą wyniki sondaży zależą od techniki ich liczenia, sposobu i treści zadawanego pytania, targetu ankietowanych.
    • mr.sajgon Re: PO - 44%, PiS 25 % - TNS OPOP 10.06.11, 04:10
      indeed44 napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9750907,Efekt_Kaminskiego__czyli_PiS_w_dol.html
      >
      >
      > Przed wyborami parlamentarnymi w 2005 r. co drugi sondaż wskazywał na zwycięstw
      > o PiS - kochani pisowcy, pokażcie mi choć jeden sondaż nawet nie z os
      > tatnich kilku miesięcy, ale ostatnich czterech lat , który wskazywałby
      > przewagę PiS nad Platformą.

Ja bym to ujal inaczej, mnie martwi ewentualna wygrana PO. Potrafisz sobie wyobrazic jak bedzie wygladala sluzba zdrowia dzieki pani Kopacz ?
      A moze co zdziala pani Pitera ?
      Dorzuca do tej dwojki pana Grabarczyka ktory powierzy wiekszosc przetargow Chinczykom, bo sa tani ;-)
      • kzet69 Re: PO - 44%, PiS 25 % - TNS OPOP 10.06.11, 04:24
        Dzidziuś a jakich to fachowców ma w zanadrzu Kaczyński jak wygra wybory? Bo ktokolwiek miał krztę zdrowego rozsądku i niezależności to już dawno uciekł z PiS-u...
        • mr.sajgon Re: PO - 44%, PiS 25 % - TNS OPOP 10.06.11, 04:28
          kzet69 napisał:

> Dzidziuś a jakich to fachowców ma w zanadrzu Kaczyński jak wygra wybory? Bo kto
          > kolwiek miał krztę zdrowego rozsądku i niezależności to już dawno uciekł z PiS-
          > u...
          Na zlosc mamie odmrozisz sobie uszy co ?
          Dla mnie PIS moze przegrac ale pod jednym warunkiem ze nie wygra rowniez PO.
          Na straszenie PISem dzis juz tylko moze sie nabrac jedynie leming.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka