tw_wielgus 09.06.11, 16:46 Smieliśmy się z "bUla" Komorowskiego. W załączeniu kopia pisma autorstwa Kaczyńskiego, czyli tego wyższej półki.... slimak.onet.pl/_m/TVN/tvn24/odpowiedz.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ploniekocica Re: Erudyta? 09.06.11, 17:00 Swoją drogą owo "zabezpieczanie wiadomości przed informacją" coś mi przypomina.... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce "Grzechem przeciwko rozumowi jest unikać podejrzeń 09.06.11, 17:44 o chęć ukrycia prawdy" ... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Erudyta? 09.06.11, 17:04 Mnie się tam bardziej podoba: zaordynowanie leków w WML do mojej chorej matki celem zabezpieczenia...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Erudyta? 09.06.11, 17:06 > celem zabezpieczenia...:)) Przed informacją o śmieci mojego brata w katastrofie samolotu, z którym zarówno ja jak i matka byliśmy mocno związani ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Erudyta? 09.06.11, 17:10 "szczególnie znienawidzonego prezydenta, byłego dziś, nieżyjącego, ś.p. mojego brata" > Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Mnie się tam bardziej spodoba 09.06.11, 17:34 jak się dowiem jak on na piśmie wyraził mlaskomamrotanie. Parówkowate paluchy sobie wyobrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Mnie się tam bardziej spodoba 09.06.11, 20:31 Was Hänschen(Jarek-Bronek) nicht lernt,lernt Hans(Jaroslaw-Bronislaw) nimmer mehr! Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Erudyta? Czy więc dziwnym jest, 09.06.11, 17:10 że około 20% -owa populacja polociołków "uwielbia" kwaczocioła?! Odpowiedz Link Zgłoś
psycek Praca domowa dla: tow. Wielgas 09.06.11, 17:13 Dowiedzieć się, co to jest wyrażenie wtrącone. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Praca domowa dla: tow. Wielgas 09.06.11, 17:15 Życzę powodzenia z dygresjami w pismach do sądu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
psycek Praca domowa nr2 dla: tow. Wielgas 09.06.11, 17:15 > Smieliśmy się Dowiedzieć się, jaka jest prawidłowa odmiana czasowniak "śmiać się". Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Obywatelu! 09.06.11, 17:25 nicalbonic.blox.pl/resource/OBYWATELU_NIE_PIEPRZ_BEZ_SENSU.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
psycek Re: Obywatelu! 09.06.11, 17:30 Jeżeli wytyka się komuś błędy, to po pierwsze należy wytykać rzeczywiste błędy, a po drugie samemu nie należy robić błedów. Ty złamałeś obydwie te zasady, tow. Wielgasie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Obywatelu! 09.06.11, 17:37 Co do zasad: W domu poćwicz sobie odmianę nazwiska Wielgus i sprawdź w google, co oznacza skrót TW. Resztę zasad spakuj starannie w teczkę i odstaw na półkę w regale. Będziesz miał, co odkurzać na starość. Mam w nosie zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ciekawe jakie masz prawa do tego nazwiska? 09.06.11, 17:42 tw_wielgus napisał: > Co do zasad: > > W domu poćwicz sobie odmianę nazwiska Wielgus i sprawdź w google, co oznacza sk > rót TW. Nie mam więcej pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Ciekawe jakie masz prawa do tego nazwiska? 09.06.11, 17:47 "Kootas Wielgus" Patrz film "Żywot Briana" Monty Phytona. B. ciekawy i pouczający film z perełkami typu "i jego żona Niedopchnęcja" Polecam! Gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Ciekawe jakie masz prawa do tego nazwiska? 09.06.11, 17:53 Takie posty bawią mnie najbardziej. Kontynuuj waść swój pokaz intelektualnego exhibicjonizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Lepiej Ty się wytłumacz 09.06.11, 17:49 Hummer – marka samochodów terenowych, produkowanych przez AM General Corporation, która sprzedała nazwę i pozwolenia na nowe modele i produkcję koncernowi General Motors Corporation. Nazwa Hummer pochodzi od nazwy Humvee i początkowo była nazwą potoczną, nadaną przez żołnierzy armii amerykańskiej pojazdowi wielozadaniowemu HMMWV. A jak to się na polski tłumaczy? Możesz przypomnieć, bo mi z głowy zupełnie wyleciało...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Lepiej Ty się wytłumacz 09.06.11, 19:34 tw_wielgus napisał: > Hummer – marka samochodów terenowych, produkowanych przez AM General C > orporation, która sprzedała nazwę i pozwolenia na nowe modele i produkcję k > oncernowi General Motors Corporation. Nazwa Hummer pochodzi od nazwy Humvee i p > oczątkowo była nazwą potoczną, nadaną przez żołnierzy armii amerykańskiej pojaz > dowi wielozadaniowemu HMMWV. To hum - bzykać. hummer - bzykacz. Proste? :) Wiem, że nick wkurza tropicieli. Wyskakują im samochody :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek A to kurtka cwaniak! W obliczu przegranych wyborów 09.06.11, 17:35 już się zabezpieczył!! Widzieliście adres? Jarosław Kaczyński ul. Nowogrodzka 84/86 02-018 Warszawa Cichcem uwłaszczył się na siedzibie PiSdzielni, zameldował i niech go który spróbuje ruszyć po wyborach! Wydymał partyjkę, która po wyborach zostanie bez siedziby, a i pewnie zatroszczył się o partyjną kasę, żeby nie wpadła w niepowołane łapska! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A to kurtka cwaniak! W obliczu przegranych wy 09.06.11, 19:29 Miał podać swój adres zamieszkania by potem kacze móżdżki zasypywały jego skrzynkę pocztową niewybrednymi anonimami? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Erudyta? 09.06.11, 17:52 Auf Schritt und Tritt Chrabja i Jarkacz potwierdzają głębokość swej płycizny umysłowej. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Erudyta? 09.06.11, 17:59 Już mniej mnie boli słynny "bul" niż taka absolutna niegramotność, ale pewna jestem, że 90 % polityków wszelkiej maści - parlamentarzystów, ministrów, polityków z opozycji - podobne urzędowe pismo ugrduliłoby na identycznym poziomie. Co więcej, na wszystkich forach internetowych, a i w realu również, też mało kto tego typu pismo napisałby zgodnie z zasadami pisowni i składni języka polskiego. O poprawnym stylu już nawet nie wspominam. Dlatego zdumiewa mnie zawsze siła napaści, z jaką forowicze rzucają się na nieszczęsnych polityków, których uda się przyłapać na bardzo kiepskiej znajomości języka polskiego. Zabawne, że prześmiewcze posty często prezentują polszczyznę nic nie lepszą od wyśmiewanych tekstów. Nie znaczy to, że zachęcam do wyrozumiałości i zgody na to, co niektórzy wyczyniają z językiem polskim. Przeciwnie, uważam, że już samo upichcenie takiego pisma dyskwalifikuje JK jako poważnego polityka. Zachęcam tylko, aby zanim się napisze prześmiewczy post, zastanowić się najpierw nad własną ortografią, gramatyką i stylem wypowiedzi. W myśl zasady: Medice, cura te ipsum. ------------- "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." (aut.: ToJaJurek) Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Erudyta? 09.06.11, 18:44 damakier1 napisała: > Zabawne, że prześmiewcze posty często prezentują polszczyznę nic nie lepszą od > wyśmiewanych tekstów. >. Zachęcam tylko, aby zanim się na > pisze prześmiewczy post, zastanowić się najpierw nad własną ortografią, gramaty > ką i stylem wypowiedzi. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Erudyta? 09.06.11, 19:00 Zachęcam tylko, aby zanim się napisze prześmiewczy post, zastanowić się najpierw nad własną ortografią, gramatyką i stylem wypowiedzi. Zgrabne ... ale: po pierwsze - od każdego wg stanowiska, po drugie - jeżeli powiem, że nie podoba mi się obraz, nie oczekuję - "namaluj lepszy". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Erudyta? 09.06.11, 19:18 damakier1 napisała: > Już mniej mnie boli słynny "bul" niż taka absolutna niegramotność, ale pewna je > stem, że 90 % polityków wszelkiej maści - parlamentarzystów, ministrów, polityk > ów z opozycji - podobne urzędowe pismo ugrduliłoby na identycznym poziomie. I to ma być argument? > Co więcej, na wszystkich forach internetowych, a i w realu również, też mało kto t > ego typu pismo napisałby zgodnie z zasadami pisowni i składni języka polskiego. > O poprawnym stylu już nawet nie wspominam. I to ma być argument? > Dlatego zdumiewa mnie zawsze siła napaści, z jaką forowicze rzucają się na nies > zczęsnych polityków, których uda się przyłapać na bardzo kiepskiej znajomości j > ęzyka polskiego. > Zabawne, że prześmiewcze posty często prezentują polszczyznę nic nie lepszą od > wyśmiewanych tekstów. > Nie znaczy to, że zachęcam do wyrozumiałości i zgody na to, co niektórzy wyczyn > iają z językiem polskim. Przeciwnie, uważam, że już samo upichcenie takiego pi > sma dyskwalifikuje JK jako poważnego polityka. Zachęcam tylko, aby zanim się na > pisze prześmiewczy post, zastanowić się najpierw nad własną ortografią, gramaty > ką i stylem wypowiedzi. > W myśl zasady: Medice, cura te ipsum. Masz rację, ale... jako posiadaczka IQ rozwielitki nie pcham się na górną półkę, ani do władzy, ani do występów publicznych i nie gardłuję o patriotyzmie, Narodzie, Bogu, Honorze, Prawie i Sprawiedliwości... > ------------- > "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." > (aut.: ToJaJurek) O! I to jest argument, który do mnie, blond-trolla, przemawia - ... celem zabezpieczenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Erudyta? 09.06.11, 19:48 i nie gardłuję o patriotyzmie, Narodzie, Bogu, Honorze, Prawie i Sprawiedliwości... Ani o "przejezdnych autostradach". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Erudyta? 09.06.11, 19:53 Zawsze wolałam "boczne drogi". Są o wiele ciekawsze do podróżowania. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Erudyta? 09.06.11, 20:04 ave.duce napisała: > Zawsze wolałam "boczne drogi". Są o wiele ciekawsze do podróżowania. To prawda. I ministrów się nie spotyka. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Erudyta? 09.06.11, 23:03 Ani PiSowców typu Jacek Qr..ski. lub MeleX Karski. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Argument na co? 09.06.11, 22:00 ave.duce napisała: > I to ma być argument? Zechciej zauważyć, że napisałam: Nie znaczy to, że zachęcam do wyrozumiałości i zgody na to, co niektórzy wyczyniają z językiem polskim. Przeciwnie, uważam, że już samo upichcenie takiego pisma dyskwalifikuje JK jako poważnego polityka. Ale jesli to za mało, to dopowiadam: Jarosław Kaczyński jest beznadziejny pod każdym względem, a w dodatku niegramotny i jego wolszczyzna woła o pomstę do Nieba. Uważam, że jeśli ktoś się pcha do władzy, na urzędy bądź na stanowiska, powinien umieć sklecić w przyzwoitej polszczyźnie przynajmniej dwa zdania, czego o większości obecnych aspirujących powiedzieć sie nie da. Uważam też, że należy dać odpór poniewieraniu językiem polskim, pokazywać i wyśmiewać błędy oraz napuszony styl i dobrze, że "bul" prezydenta Komorowskiego, czy pismo popełnione przez prezesa Kaczyńskiego spotykają sie z powszechnym wyśmianiem. Apeluję tylko, aby krytycy i prześmiewcy postarali się, żeby chociaż ich posty dało się czytać bez bólu zębów. Nie jest to apel trudny do spełnienia, bo jak się okazuje, wystarczy IQ rozwielitki, by móc napisac i z sensem, i po polsku. (Chociaż podejrzewam, że z tym IQ rozwielitki to kokieteria?). Bardzo mnie cieszy, że chociaż argument z sygnaturki przemówił do Ciebie, ale to zasługa OnegoJurka. -------------------- "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." (aut.: ToJaJurek) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Argument na co? 09.06.11, 23:12 damakier1 napisała: > ave.duce napisała: > > > I to ma być argument? > Zechciej zauważyć, że napisałam: Nie znaczy to, że zachęcam do wyrozumiało > ści i zgody na to, co niektórzy wyczyniają z językiem polskim. Przeciwnie, uwa > żam, że już samo upichcenie takiego pisma dyskwalifikuje JK jako poważnego poli > tyka. > Ale jesli to za mało, to dopowiadam: Jarosław Kaczyński jest beznadziejny pod k > ażdym względem, a w dodatku niegramotny i jego wolszczyzna woła o pomstę do Nie > ba. Uważam, że jeśli ktoś się pcha do władzy, na urzędy bądź na stanowiska, pow > inien umieć sklecić w przyzwoitej polszczyźnie przynajmniej dwa zdania, czego o > większości obecnych aspirujących powiedzieć sie nie da. Uważam też, że należy > dać odpór poniewieraniu językiem polskim, pokazywać i wyśmiewać błędy oraz nap > uszony styl i dobrze, że "bul" prezydenta Komorowskiego, czy pismo popełnione p > rzez prezesa Kaczyńskiego spotykają sie z powszechnym wyśmianiem. > Apeluję tylko > , aby krytycy i prześmiewcy postarali się, żeby chociaż ich posty dało się czyt > ać bez bólu zębów. To wszystko da się wytłumaczyć... pośpiechem :) > Nie jest to apel trudny do spełnienia, bo jak się okazuje, w > ystarczy IQ rozwielitki, by móc napisac i z sensem, i po polsku. (Chociaż podej > rzewam, że z tym IQ rozwielitki to kokieteria?). Nie, to opinia wielkiego znawcy trolli, Pana Indeeda4, oparta na zdaniu wybitnego eksperta, prawego i sprawiedliwego Pana VT. forum.gazeta.pl/forum/w,28,124612138,124653214,Nie_korepetycje_.html > Bardzo mnie cieszy, że chociaż argument z sygnaturki przemówił do Ciebie, ale t > o zasługa OnegoJurka. > > -------------------- > "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." > (aut.: ToJaJurek) Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Argument na co? 09.06.11, 23:27 Chciałam tylko dopowiedzieć nieśmiało, że nauka o trollach nazywa się trollologia (ewentualnie trolloznawstwo), natomiast znawca trolli to trollolog. Ładnie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Argument na co? 10.06.11, 12:17 Nie ma jak odmamy ... wiedza. Się czuje ekspertkę. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Argument na co? 09.06.11, 23:28 To nie dodaję i nie ujmuję, tylko życzę dobrej nocy i miłych snów! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Erudyta? 09.06.11, 19:25 Politycy kreują się za najlepszych wśród równych(prime inter pares),a nie wstydzą się błędów za które wstydzi się przeciętny gimnazjalista. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Erudyta? 09.06.11, 19:47 A do tego sfilcowany wodzuś nie tylko z najgórniejszej niepodwórkowej półki żoliborskiej, ale i syn polonistki... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Erudyta? 09.06.11, 20:14 Dziś C Grabarczyk:"Fragmenty autostrady doznały opóżnienia"!!Elokwencja i erudycja gorsza od wolszczyzny i włoszczyzny.Ten facet jest adwokatem z zawodu? Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Kaczynski sklamal i to jest karalne 09.06.11, 23:25 Sad zwrocil sie do niego jako do obywatela wiec w odpowiedzi powinien podac adres domowy, ale ale, wodzus czuje sie ponad prawem i nieruszalny wobec wszem wiec podal Falszywy adres!!!!! Ktos mam nadzieje z tego wyciagnie kryminalne wnioski, jarek unika adresu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Komusze myślenie. 09.06.11, 23:33 agatella napisała: > Sad zwrocil sie do niego jako do obywatela wiec w odpowiedzi > powinien podac adres domowy, ale ale, wodzus czuje sie ponad prawem > i nieruszalny wobec wszem wiec podal Falszywy adres!!!!! > Ktos mam nadzieje z tego wyciagnie kryminalne wnioski, jarek unika adresu!!!!!! Podaje się adres do korespondencji. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Nic nie przebije 7milowych kaloszy Michnika 10.06.11, 04:12 tw_wielgus napisał: > Smieliśmy się z "bUla" Komorowskiego. > W załączeniu kopia pisma autorstwa Kaczyńskiego, czyli tego wyższej półki.... > slimak.onet.pl/_m/TVN/tvn24/odpowiedz.pdf Na reszte szkoda po prostu czasu nawet na bula. Mistrz elegancji jest tylko jeden prosze panstwa to jeeeeeest ........ Adam Michnikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Erudyta? 10.06.11, 04:26 Ciekawostka: Kaczyński jest zameldowany na Nowogrodzkiej? w siedzibie partii? nie w rodzinnym domu? Nio tak partia to ja wedle duce/Prezesa.... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Erudyta? 10.06.11, 04:33 kzet69 napisał: > Ciekawostka: Kaczyński jest zameldowany na Nowogrodzkiej? w siedzibie partii? n > ie w rodzinnym domu? Nio tak partia to ja wedle duce/Prezesa.... Ciebie to ciekawi ? A mnie ciekawi dlaczego Tusk rozglada sie za kobietami majac zone ? To ze on sie tlumaczyl i przeprosil dziennikarke to maly pikus. Donald Tusk powinien przede wszystkim przeprosic wlasna zone i to publicznie bo tak sie sklada ze pan Donald nie jest kawalerem. Co do Kaczynskiego to moze dla mnie wpisac odres pod mostem, to temat zastepczy na zasadzie stanialy lokomotywy a zdrozal chleb i mieso. Stara komunistyczna metoda jak widac ma sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Erudyta? 10.06.11, 05:57 Z tego co wiem, to sądy wysyłają wszelkie pisma na adres zamieszkania pozwanego. Bez podania adresu zamieszkania sąd nie przyjmuje pozwu. Ale może rzeczywiście Prezes mieszka na Nowogrodzkiej? Przynajmniej nie musi sprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Re: Erudyta? 10.06.11, 15:41 Erudyci sporo wiedzą. "Erudyci" jedynie dużo gadają: "- Wszczęto postępowanie wobec prokuratora Pasionka, który był prokuratorem zaangażowanym w to śledztwo w sensie formalnym i osobistym - to był człowiek, który dążył do prawdy - komentował Kaczyński. - W ramach tego dążenia prowadził różne rozmowy - także z Amerykanami. Dzisiaj z tego względu jest zawieszony, stracił możliwość uczestnictwa w pracy nad wyjaśnieniem katastrofy smoleńskiej." Ale, gdy padają pytania o konkrety, to znaczy o to skąd ów "erudyta" zna szczegóły działań prokuratury, raptem okazuje się, że tak naprawdę to g..wno wie, ot tak sobie tylko pieprzyl głupoty "Prezes Prawa i Sprawiedliwości dodał, że "nie ma zielonego pojęcia" czym prokurator Pasionek zajmował się w śledztwie dot. katastrofy smoleńskiej." A tak, przy okazji, jak się nazywa przekazywanie tajemnic służbom obcego mocarstwa? Do krzyżówki potrzebuję, na 11 liter, trzecia "p". Odpowiedz Link Zgłoś