Dodaj do ulubionych

_____Wojny autostradowe - Leopardy + F16

09.07.15, 10:02
+ okręty podwodne na Bugu, Wiśle i Odrze.

O szczegóły pytać erudytę piqa.
Obserwuj wątek
    • prudernik ___Wojny bankowo-SKOKowe wg logiki PiQa 09.07.15, 10:09
      hymenos 08.07.15, 14:57
      qwardian napisał:

> Kasy pożyczkowe nie generują zysku, ale świadczą usługi podobne do banków. SKOK
      > -i przejmą tych klientów dla których koszty transakcji bankowych okażą się za w
      > ysokie...

15 mln zysku Kasy Stefczyka.

Największą wadą SKOKów jest to, ze są one mocno upolitycznione. Po aferach z Wołominem mocno wątpliwy jest przepływ klientów z banków do SKOKów.
    • jerycho666 Re: _____Wojny autostradowe - Leopardy + F16 09.07.15, 10:21
      prudernik napisał(a):

ZSRR na lipiec 1941 roku mialo przygotowany model lekkiego kolowego (bezgasienicowego) czolgu, dla ktorego Hitler wybudowal autostrady. Wtedy nie wyszlo z dojechaniem do Gibraltaru. Do trzech razy sztuka.

> + okręty podwodne na Bugu, Wiśle i Odrze.

Znane sa z filmografii rajdy do latryny na rynku w Dunavaros.

Konstrukcje obslugiwane przez pletwonurkow sa znane i eksploatowane. Dla komandosow bardzo przydatne. Moga miec decydujace znaczenie przy walce o mosty, takze pontonowe.

Czy ty musisz sie wypowiadac w kazdej sprawie?
      • prudernik Re: _____Wojny autostradowe - Leopardy + F16 09.07.15, 14:40
        Znam osobiście żołnierza-płetwonurka FORMOZy, którego koledzy "usunęli" strażników irackich na pontonach którzy pilnowali i ostrzegali przed agresją podwodnych desantów amerykańskich. Podpłynęli do nich od strony nabrzeża z bagnetami w zębach.

Jasne! Czołgi walczą i bronią kraju na autostradach, samoloty F16 to broń obronna zastępujaca obronę p-lotniczą a okręty podwodne przepływają z Bugu do Wisły i do Odry kanałem bydgoskim w poszukiwaniu i zwalczani Iskanderów.
        Też się naczytałem o ekskapadach i wyczynach łodzi podwodnych w portach i dorzeczach wroga. Na planszach wszystko gra i buczy.
        • jerycho666 Re: _____Wojny autostradowe - Leopardy + F16 09.07.15, 16:13
          prudernik napisał(a):

> Znam osobiście żołnierza-płetwonurka

Ja uwazam sie za malo kompetentnego w dziedzinie militeriow. Totez unikam zabierania glosu. Czym roznie sie od ciebie I wczesniej zwrocilem na to uwage.

> Czołgi walczą i bronią kraju na autostradach

Wyraznie starasz sie nie rozumiec. Czolgi z 1941 roku byly bronia wybitnie ofensywna. Do obrony w ogole ich nie produkowano. Kiedys dosc juz dawno pisalem, ze za jeden czolg mozna kupic 100 rakiet przeciwczolgowych lub przeciwlotniczych (helikoptery). Polakow w ich nie wyposaza boby strzelali do waadzy uciekajacej do Zaleszczyk, gdzie juz maja tobolki. Jarkacz tez.

Czolgami zdobedziemy Smolensk. Wkrotce.

> okręty podwodne ... w poszukiwaniu i zwalczani Iskanderów.

Ponownie jedynie jako bron ofensywna. Po-PRLowska rakietowa obrone przeciwlotnicza sam osobiscie jadem nienawisci likwidowales tu na forum. Doskonale pamietam I mam tabuny swiadkow.

> Też się naczytałem o ekskapadach i wyczynach łodzi podwodnych w portach i dorze
          > czach wroga.

Czytac umiesz? To poczytaj to co JA napisalem. Nie to co wysysasz z palca.

Polska nie jest przygotowana do obrony bo wszystkie pieniadze wysysaja z nas banksterzy, ktorych mamy w ten sposob bronic na najdalszej rubierzy.

Wspolczesnosc jest tak bezsensu jak tylko haszyzm potrafi.
          • prudernik Re: _____Wojny autostradowe - Leopardy + F16 09.07.15, 21:18
            Przestaniesz wreszcie pokrętnie odpowiadać sugerując na odwrót jakobym to nie ja pisał o d lat, że
            Polskę rozbrajają i okradają zdrajcy, sabotażyści umieszczeni agenturalnie na szczytach władzy, którym zapewnia osłonę medialny przemysł nienawiści skierowany na prawdziwych patriotów.
            Że ją zwijają zamiast rozwijać.
            Ty:spełniasz w tej machinie rolę sprawnie działającego trybika rozmydlając sprytnie moje wołanie na pustyni na pustyni etyki i prawdy jak np: takim prawdziwym wpisem"

_"Polska nie jest przygotowana do obrony bo wszystkie pieniadze wysysaja z nas banksterzy, ktorych mamy w ten sposob bronic na najdalszej rubierzy "_

Bu zaraz odwrócic kierunek a raczej zwrot kierunku słusznego gniewu i nienawiści na demaskatora i sanatora.

Tym załganym na opak wpisem::
            "Wspolczesnosc jest tak bezsensu jak tylko haszyzm potrafi."
            • jerycho666 Re: _____Wojny autostradowe - Leopardy + F16 10.07.15, 05:56
              prudernik napisał(a):

> Przestaniesz wreszcie pokrętnie odpowiadać sugerując na odwrót jakobym to nie j
              > a pisał o d lat

Ja odpowiadam na twoj post aktualny. Niczego nie pisze o twym dorobku zyciowym.

> Polskę rozbrajają i okradają zdrajcy, sabotażyści

Sam widze, ze nie rzadza z twojej sitwy. Z przerwa 2005-2007. Wtedy rozbrajali I okradali Prawdziwi Polacy. Rozbrajanie I okradanie bylo sluszne. Wczesniejsze okradanie warszawskiej Woli sie przedawnilo.

> umieszczeni agenturalnie na szczytach władzy

KGB trafnie wytypowala PiS I poprzedniczki.

> którym zapewnia osłonę medialny przemysł nienawiści skierowany na prawdziwych patriotów.

Juz od jesieni zrobicie porzadek. Kolchozniki w kazdej gminie.

> Ty:spełniasz w tej machinie rolę sprawnie działającego trybika rozmydlając spry
              > tnie moje wołanie na pustyni na pustyni etyki i prawdy jak np: takim prawdziwym
              > wpisem"

Ja mam inne poglady niz ty. Nie radzisz sobie z moimi argumentami. Zalegasz mi z odpowiedza po co mialbym udac sie do spowiednika. No bo jak inaczej wyprostujesz mi poglady? Ostatni raz bylem u spowiedzi trzeci raz w zyciu po biezmowaniu. Mialem chyba 12 lat. Z wlasnej woli zaprzestalem tej glupoty. Zadne oddzialy zaporowe NKWD mnie nie izolowaly od kosciola. To glupota kleru odpycha. W twoim przypadku swoj ciagnie do swego.

> _"Polska nie jest przygotowana do obrony bo wszystkie pieniadze wysysaja z nas
              > banksterzy, ktorych mamy w ten sposob bronic na najdalszej rubierzy "_
              >
              > Bu zaraz odwrócic kierunek a raczej zwrot kierunku słusznego gniewu i nienawiśc
              > i na demaskatora i sanatora.

Niech zwiazek zawodowy Solidarnosc ze Swidnika zaprojektuje lepszy helikopter od francuskiego. Zaloze sie, ze inzynierowie maja mniejsz pensje od bonzow zwiakowych. W ramach sanacji daj sobie wyprasowac zwoje mozgowe, ktorych nie masz.

> Tym załganym na opak wpisem::
              > "Wspolczesnosc jest tak bezsensu jak tylko haszyzm potrafi."

Ja tak to widze. I co mi zrobisz jak mnie zlapiesz? Napisze ci jeszcze raz, ze jestem ci niezmiernie wdzieczny, ze mi uswiadomiles, ze moga istniec tacy ludzie jak ty. Porozumiec sie z toba jest niemozliwe. Utniesz kazda reke wyciagnieta do zgody. Protokol rozbieznosci podetkniesz inkwizycji jako dowod.

Uswiadomiles mi jak z takimi jak ty postapic. I wice wersa, jak mniemam.
              • prudernik _____Człowieku!___ 12.07.15, 10:33
                Napisze ci jeszcze raz, ze jestem ci niezmiernie wdzieczny, ze mi uswiadomiles, ze moga istniec tacy ludzie jak ty.
                [b]POGARDA DO SZEŚCIANU![_BRAWA OD PLATFUSÓW! _WIELKIE BRAWA!/b]

Porozumiec sie z toba jest niemozliwe. Utniesz kazda reke wyciagnieta do zgody. Protokol rozbieznosci podetkniesz inkwizycji jako dowod.
                KIEDY ZGODZIŁEŚ SIĘ NERONIE-BIS NA ODSTĄPIENIE OD SPALENIA WATYKANU?

Uswiadomiles mi jak z takimi jak ty postapic. I wice wersa, jak mniemam.
                MNIEMASZ WG SIEBIE. ALE NIE JESTEM TAKI JAK TY MNIEMASZ. JAK POSTĄPISZ ZE MNA NAPISAŁES JUŻ 1000 RAZY.

Nie radzisz sobie z moimi argumentami. Zalegasz mi
                > z odpowiedza po co mialbym udac sie do spowiednika.
                ABY CI PRZYPOMNIAŁ O TWOIM UŚPIONYM SUMIENIU.
                • prudernik Re: _____Człowieku!___ 12.07.15, 10:35
                  POGARDA DO SZEŚCIANU!_BRAWA OD PLATFUSÓW! _WIELKIE BRAWA!
                • jerycho666 Re: _____Człowieku!___ 12.07.15, 10:52
                  prudernik napisał(a):

> Napisze ci jeszcze raz, ze jestem ci niezmiernie wdzieczny, ze mi uswiadomiles
                  > , ze moga istniec tacy ludzie jak ty.
                  > [b]POGARDA DO SZEŚCIANU![_BRAWA OD PLATFUSÓW! _WIELKIE BRAWA!/b]

Masz kompleks nizszosci. Ja nie ocenilem ciebie powyzej. Nie uzywalem mowy nienawisci. Wedlug mnie ludzie moga sie pieknie roznic. Wedlug ciebie nie moga. Powyzej to demonstrujesz.

> Porozumiec sie z toba jest niemozliwe. Utniesz kazda reke wyciagnieta do zgody.
                  > Protokol rozbieznosci podetkniesz inkwizycji jako dowod.
                  > KIEDY ZGODZIŁEŚ SIĘ NERONIE-BIS NA ODSTĄPIENIE OD SPALENIA WATYKANU?

Nigdy nawet nie myslalem o niszczeniu zabytkow, dziedzictwa ludzkosci. Co innego z kosciol to wierni.

> Uswiadomiles mi jak z takimi jak ty postapic. I wice wersa, jak mniemam.
                  > MNIEMASZ WG SIEBIE. ALE NIE JESTEM TAKI JAK TY MNIEMASZ. JAK POSTĄPISZ ZE MN
                  > A NAPISAŁES JUŻ 1000 RAZY.

Nie przypominam sobie. Odnosze wrecz wrazenie, ze nigdy nie napisalem czegos czego nie pomyslalem. Ale ty wiesz lepiej, bo wydaje ci sie, ze myslisz za mnie.

Ja wielokrotnie pytalem sie ciebie co ze mna zrobisz. Konkretnie, bo ogolnikami szafujesz nieustannie. Rozumiem, ze sie dowiem jak sedziow wklepiecie w gowno.

> Nie radzisz sobie z moimi argumentami. Zalegasz mi
                  > > z odpowiedza po co mialbym udac sie do spowiednika.
                  > ABY CI PRZYPOMNIAŁ O TWOIM UŚPIONYM SUMIENIU.

Sumienie kazdy z nas ma swoje. Po co mi ma do niego ma wlazic chlop z butami od obornika. Twoi wybrankowie usuiluja podtrzymywac dzieciece poczucie winy. Ja jestem dorosly. Pomogles mi zdac sobie sprawe, ze w tej dziedzinie wydoroslalem bardzo dawno jak porzucilem kosciol.

Moje sumienie ma sie dobrze. Zachowalem czyste rece. Rozumowo podchodzac zupelnie bez sensu. Moher to doskonala gleba do kwitniecia takich mysli.

Mamy zupelnie rozna systemy wartosci. W twojej semantyce u mnie to brak wartosci, twoich wartosci.
      • jerycho666 zatopienie Berezyny 12.07.15, 06:34
        jerycho666 napisała:

> Znane sa z filmografii rajdy do latryny na rynku w Dunavaros.

Armia właśnie rozpoczęła przetarg na zakup Wielozadaniowej Łodzi Bojowej.
        • prudernik Re: zatopienie Berezyny 12.07.15, 10:44
          www.ops.mil.pl/mysl-i-fantazja/16-polscy-konstruktorzy
          Pierwszy Okręt podwodny Stefana Drzewieckiego zbudowany w 1877 r. w Odesie.
          Model w Centralnym Muzeum Morskim (Spichlerz na Ołowiance) w Gdańsku, wykonany przez T. Piskorzńskiego. / Zdjęcie: ru.wikipedia.org

https://www.ops.mil.pl/images/mysl_i_fantazja/Okret_podwodny_Stefana_Drzewieckiego.jpg

Pomnik okrętu podwodnego upamiętniający postać Stefana Drzewieckiego.
          Pomnik znajduje się w Gatczynie. / Zdjęcie: pl.wikipedia.org

https://www.ops.mil.pl/images/mysl_i_fantazja/Drzewiecki_submarine._Monument_in_Gatchina.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka