Dodaj do ulubionych

Koniec romansu PIS-SLD

14.06.11, 13:07
Pisiarni zajrzał strach głęboko w kaprawe oczka i puściły zwieracze. Przed chwilą w
Tok-u Wiśniewska z pis-u oskarżyła 30-letniego rzecznika SLD o masakrę górników w Wujku oraz prześladowania "żołnierzy wyklętych". Już nie przedstawiciel lewicy młodego pokolenia, nawet nie postkomunista, tylko zbrodniarz komunistyczny. Te wytyczne z Nowogrodzkiej tak szybko się zmieniają, że trudno się w tym wszystkim połapać.
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Koniec romansu PIS-SLD 14.06.11, 13:11
      sebj.1 napisał:

> Pisiarni zajrzał strach głęboko w kaprawe oczka i puściły zwieracze. Przed chw
      > ilą w
      > Tok-u Wiśniewska z pis-u oskarżyła 30-letniego rzecznika SLD o masakrę górników
      > w Wujku oraz prześladowania "żołnierzy wyklętych".

To powinna mieć też pretensje do Ryśka Kuklińskiego, który w tamtych czasach przystał do owego 30-letniego rzecznika SLD i przyczynil się do wybicia żołnierzy wyklętych.
    • remez2 A kiedy był początek? 14.06.11, 13:11
      • sebj.1 Re: A kiedy był początek? 14.06.11, 13:13
        Zapytaj Kwasa.
        • remez2 Re: A kiedy był początek? 14.06.11, 13:16
          sebj.1 napisał:

> Zapytaj Kwasa.
          Pytam Ciebie, ponieważ Ty o tym napisałeś?
          • sebj.1 Re: A kiedy był początek? 14.06.11, 13:25
            O rozmowach Pis-u z Sld na temat przyszłych rządów mówił otwarcie Kwas oraz Oleksy - któremu ciężko zarzucić nieprzychylny stosunek do Napieralskiego.
            • ayran Re: A kiedy był początek? 14.06.11, 13:31
              sprawa nie jest przesądzona. Kalisz jest outsiderem do tego stopnia, że nie ma zagwarantowanego miejsca na którejkolwiek liście. Tak jak Czarzasty postawił warunek współpracy PiS-sld w TVP polegający na odsunięciu Ziobry, tak Kaczyński może zażądać od Napieralskiego odsunięcia Kalisza od list.
            • remez2 Re: A kiedy był początek? 14.06.11, 13:53
              sebj.1 napisał:

> O rozmowach Pis-u z Sld na temat przyszłych rządów mówił otwarcie Kwas oraz Ole
              > ksy - któremu ciężko zarzucić nieprzychylny stosunek do Napieralskiego.
              Nie sądzisz, że mówienie przez osoby trzecie o romansie, nie jest romansem?
              • sebj.1 Re: A kiedy był początek? 14.06.11, 14:16
                To nie ja wymyśliłem te fakty, tylko prominentni członkowie SLD.

• remez2 Re: A kiedy był początek? 14.06.11, 14:36
                  sebj.1 napisał:

> To nie ja wymyśliłem te fakty, tylko prominentni członkowie SLD.
                  Po pierwsze - nie są to prominentni członkowie SLD. To są byli prominentni członkowie SLD.
                  Po drugie - nie mówili o faktach, tylko o tym co ich zdaniem mogłoby się zdarzyć.
                  Mówienie o "romansie" SLD z PiS jest gombrowiczowskim dorabianiem gęby. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka