21.06.11, 10:16
witam, mam pytanie i pewnie nie ja pierwszy je zadaje, dlaczego Polską rządzą jełopy, złodzieje, oszuści, dziady i dlaczego przez tyle lat zmienia się tylko rząd a sytuacja dla milionów polaków jest taka sama? Dlaczego Polacy wciąż się boją wyjść na ulice i powiedzieć dość?? Przystąpiliśmy do unii to miejmy zarobki unijne a nie tylko ceny, bo jak mi wiadomo to tylko politycy mają unijne dochody. U mnie w mieście Nidzica od wielu lat zarabia się tyle samo i naprawdę to jest za mało żeby godnie żyć i mało tego w radzie miasta siedzą właściciele firm które są tu kilka lat i uzgadniają między sobą jak będą płacić ludziom. Nie dopuszczają do powstania jakiejś dużej firmy na naszych terenach żeby ludzie mieli dobrą prace, dlaczego nikt z tym nic nie robi? Witek pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zgred-zisko Re: polityka 21.06.11, 10:28
      dlaczego Polską rządzą j
      > ełopy, złodzieje, oszuści, dziady

w radzie miasta siedzą właściciele fir
      > m które są tu kilka lat i uzgadniają między sobą jak będą płacić ludziom.

Skoro takich wybrałeś :(
      • witek2567 Re: polityka 21.06.11, 10:37
        sory ale ja nie chodzę na wybory bo nikt uczciwy nie startuje już od lat
        • zgred-zisko Re: polityka 21.06.11, 10:52
          To może jednak powinieneś chodzić?
        • scoutek Re: polityka 21.06.11, 10:56
          witek2567 napisał:

> sory ale ja nie chodzę na wybory bo nikt uczciwy nie startuje już od lat

no toś sobie odpowiedział
          albo są tacy, bo nie głosujesz i pozwalasz innym wybrać za ciebie
          albo są tacy, bo sam nie startujesz
    • cookies9 Re: polityka 21.06.11, 10:31
      >dlaczego Polską rządzą jełopy, złodzieje, oszuści, dziady i dlaczego przez tyle lat zmienia się tylko rząd a sytuacja dla milionów polaków jest taka sama? <

Rządzą jołopy,złodzieje? Pierwsze słyszę. Dobrze wybierz w wyborach...omijaj oszustów
      i dziadów:-)
    • wariant_b Re: polityka 21.06.11, 12:12
      Po pierwsze - komunizm się skończył i pieniędzy się nie dodrukowuje.
      Pieniądze trzeba wypracować.

Po drugie - jeśli społeczeństwo nie będzie wymuszało na politykach, właścicielach
      i menadżerach firm innego podziału wartości dodanej, to ciągle ci uprzywilejowani
      będą sobie zabierali tyle, ile tylko mogą. Polska ma największe w Europie zróżnicowanie
      dochodowe społeczeństwa a jednocześnie najwyższą stopę zysku z inwestycji.
      Nie mam świeżych danych, ale parę lat temu na 100 złotych przeznaczonych
      na płace pracownicze wypadało w Polsce 77 złotych zgarniętych przez właściciela,
      przy około 20 w państwach starej Unii. Tylko w Rosji bogacono się szybciej.

Po trzecie i najważniejsze - zawsze, ci co najgłośniej krzyczą sami najwięcej kradną.
      W życiu nie postawiłbym na kogoś, kto mówi, że w Polsce rządzą jełopy, złodzieje,
      oszuści i dziady - bo mam pewność, że chce ten chory układ zawłaszczyć, a nie zmienić.
      Ci, co głosują na tych, których jedyną kwalifikacją i dokonaniem jest to, że wrzeszczą
      najgłośniej i najbardziej "troszczą się" o nasze interesy - sami są sobie winni.
    • trevik Re: polityka 21.06.11, 12:17
      > Dlaczego Polacy wciąż się b
      > oją wyjść na ulice i powiedzieć dość??

Mogą to zrobić i wtedy prawdopodobnie jeszcze wszystko sie pogorszy.

> U mnie w mieście Nidzica od wielu lat zarabia się tyle samo i naprawdę to
      > jest za mało żeby godnie żyć i mało tego w radzie miasta siedzą właściciele fir
      > m które są tu kilka lat i uzgadniają między sobą jak będą płacić ludziom.

Miej pretensje do mieszkańców Nidzicy - takich wybrali.

> dlaczego nikt z tym nic nie robi?

Sam napisałeś, że nie chodzisz na wybory, teraz sam sobie odpowiedz dlaczego,

T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka