Dodaj do ulubionych

Giertych - wielki kumpel platformy

14.07.11, 06:27
Czy któreś z platfusów jeszcze pamięta, ile żeśmy śliny zużyli i entuzjazmu, żeby glany wszechpolaków i poglądy papcia Romana opluć w 2007 roku?

Czy pamiętacie aplauz, kiedy Palikot przyniósł mu do studia znicz nagrobkowy, zapalił i stało się - liga popłynęła w niebyt polityczny.

Dziś Schetyna, Sikorski i Giertych to najwięksi kumple są. Giertych, podręczny kauzyperda pani Nowińskiej, żony Palikota otrzymuje od platformy na swoje prywatne potrzeby potężne wsparcie całej prokuratury i CBA. Czyżby obiecał swoim kumplom udziały w majątku Palikota po jego ewentualnym przejęciu? To logiczne uzasadnienie tych wielkich śledztw i oskarżeń.

Wszystko przy pełnej akceptacji Tuska. Gratuluję wam nowego kumpla, platfusy.
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj [...] 14.07.11, 06:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • okrutny_marcinek Re: A ja gratuluję Wam 14.07.11, 06:38
        Zanosi sie na to , ze moze wrocic,hehehehe, to dopiero beda jaja.
        • wkkr Giertych ministrem sprawiedliwosci 14.07.11, 07:28
          w rządzie PO? :)
          • marouder.eu [...] 14.07.11, 07:31
    • ayran Re: Giertych - wielki kumpel platformy 14.07.11, 06:45
      haen2010 napisał:

> Dziś Schetyna, Sikorski i Giertych to najwięksi kumple są.

Nie wiem, jak tam Schetyna (ty oczywiście też nie wiesz), ale Sikorski z Giertychem kolegowali się prywatnie, zanim obaj trafili do rządu PiS. Niektórzy też dobrze pamiętają (np. Gilowska) jak w trakcie posiedzeń rządu obaj pokpiwali sobie z prezesa.
      Romana jako prawnika bym nie lekceważył - niedawno wygrał (choć dopiero w pierwszej instancji) sprawę dla Krauzego wartą 50 milionów.
      Uważanie innych z definicji za głupszych od siebie na ogół kończy się kompromitacją.
      • haen2010 Re: Giertych - wielki kumpel platformy 14.07.11, 06:55
        Nikt w tym państwie nie śmie lekceważyć mafii prokuratorskiej, CBA i ABW. Każdego niewinnego obywatela mogą wykończyć pod byle pozorem. Bez wyjątku.

Ja po cichu liczę, że w trzy miesiące nie dadzą rady zmontować Palikotowi prawomocnego wyroku z więzieniem. Polsce jeszcze nieco do Rosji czy Chin brakuje. Ale jestesmy na dobrej drodze.
        • ayran Re: Giertych - wielki kumpel platformy 14.07.11, 07:01
          Nie musisz liczyć po cichu, bo to oczywiste. Palikot ma sporo za uszami, ale nie tyle, żeby trzeba było koniecznie skazywać go w ciągu trzech miesięcy.

Jeśli natomioast myślisz, że zastrzeżenia CBA do oświadczeń Palikota dotyczą niewpisania samolotu, to znaczy, że p., janusz owinął cię wokół palca tak, że jesteś gotów kupic każdą bzdurę, którą on opowie.
          • haen2010 Re: Giertych - wielki kumpel platformy 14.07.11, 07:24
            Nie, ja po prostu uważam, że państwu nic do prywatnej kłótni byłych małżonków o forsę. Zatwierdzonej dawno prawomocnym wyrokiem sądowym. Jeżeli uważasz, że służby i prokuratura są na usługi prywatnej kancelarii Giertycha, to myślę że zidiocenie państwa platfusów sięgnęło szczytów absurdu.
            • ayran Re: Giertych - wielki kumpel platformy 14.07.11, 08:16
              Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub w innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Jeśli Palikot wprowadził sąd w błąd, to ponowne podjęcie tej sprawy nie jest dowodem jakiegokolwiek zidiocenia.
              • haen2010 Re: Giertych - wielki kumpel platformy 14.07.11, 08:27
                OK, ale dlaczego ja mam płacić za prywatne animozje głupiej i chciwej zemsty baby. Zaakceptowała ten podział majątku.

Ciekawe, czy zechce ponownie proces otworzyć - zdaje się, ma już dosyć zemsty, bo straciła całą rodzinę i zmarnowała sobie polityką życie.
    • wkkr Giertych - wielki kumpel Sikorskiego 14.07.11, 07:27
      i to od bardzo dawna.
      Widywano ich razem w pewnym kościele... Dzieci posyłają do tej samej, potwornie drogiej szkoły.... resztę pewnie znacie.
      • marouder.eu Octopus Dei:) 14.07.11, 07:30
        Panowie obydwaj przynaleza:)
    • kecawa Re: Giertych - stety czy nie 14.07.11, 07:35
      Ktoś powie niestety inny powie stety. Lecz jedno wydaje się zasadne. Twierdzenie, że bolszewicy dla utrzymania władzy są gotowi wejść w alianse z każdym jest twierdzeniem prawdziwym.

Wczoraj go opluwali plotąc trzy po trzy o jego faszystowskich poglądach. Dzisiaj jest przyjacielem Sikorskiego, Tuska i pozostałej kamaryli

PS

Odpowiedzialność rządzących krajem za katastrofę smoleńską jest więcej niż ewidentna. W każdym europejskim kraju po czymś takim co najmniej kilku ministrów podało by się do dymisji- ale yo nie dotyczy polszewikow- dla utrzymania władzy gotowi SA na wiele zbyt wiele
      • zapijaczony_ryj [...] 14.07.11, 08:01
    • haen2010 Jak się ogląda ten cały cynizm, 14.07.11, 08:03
      wszechobecną blagę, zaprzaństwo i kołtunerię tych naszych za dychę "elit politycznych", ich fanaberie i pazerność na każdą złotówkę podatnika - to rację ma Palikot.

Wymienić tę swołocz po całości, inaczej zawsze będziemy klapać biedę jak te myszy koscielne.
      • zapijaczony_ryj Re: Jak się ogląda ten cały cynizm, 14.07.11, 08:19
        haen2010 napisał:

> wszechobecną blagę, zaprzaństwo i kołtunerię tych naszych za dychę "elit polity
        > cznych", ich fanaberie i pazerność na każdą złotówkę podatnika - to rację ma Pa
        > likot.
        >

Oj myślę, ze naczelnemu idiocie przyznanie racji Palikotowi by się raczej nie spodobało:
        tiny.pl/hrmqt
        • haen2010 Re: Jak się ogląda ten cały cynizm, 14.07.11, 08:45
          Jak wiesz, tym przypadkiem dawno przestałem się zajmować. To facet skończony psychicznie i biologicznie. Tylko chęć zemsty na wszystkich utrzymuje go w adrenalinie.
    • wariant_b Lepper - wielki kumpel platformy 14.07.11, 08:17
      Czemu zapomniałeś o Lepperze?
      • marouder.eu Tempus fugit:) 14.07.11, 08:23
        Ktos jeszcze pamieta Cimoszenke, wspolczesnego przyjaciela Platzformy, gdy go zalatwil Miodowicz, czesty w tamtym czasie (wybory prezydenckie anno domini 2005) uczestnik rozmow w Radyju oraz TVTrwam?
        • ayran Re: Tempus fugit:) 14.07.11, 08:34
          Nie będziesz w stanie wykazać, by Miodowicz był w RM więcej niż jeden raz, ale co ci szkodzi posmrodzić.
    • 2.andrzej.d dokładnie taki sam jak Arłukowicz 14.07.11, 09:08
      kasa... kasa... panie haen
      • haen2010 Re: dokładnie taki sam jak Arłukowicz 14.07.11, 09:24
        Oczywiście, to 90% ich napędu. Adrenaliny. Parę procent to ci, co kochają władzę i poniewieranie ludźmi. Wielu wyznaje harmonię celów - jedno i drugie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka