ex.mila 30.07.11, 19:53 przed TS. Najpierw wysyła tam Ziobrę i Kaczyńskiego, teraz kolejna dwójka.. Niezła kolejka zaczyna się przed drzwiami Trybunału robić dzięki Panu Ryszardowi:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etta2 Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 19:58 Bzdura. Klich (pewnie dla zachowania "przyzwoitości" PO) podal się do dymisji (uważam, że niepotrzebnie), ale Arabski? A jaki on miał wpływ na fanaberie kaczki???? No przeciez wszyscy wiemy, że ten "najpierwszy" SAM decydował gdzie leci, kiedy leci, gdzie i kiedy ląduje. "Najpierwszemu" nikt nie był w stanie wytłumaczyć, że...leci na smierć, idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Arabski odpowiada za koordynacje lotów VIPów 31.07.11, 10:16 etta2 napisała: > Bzdura. Klich (pewnie dla zachowania "przyzwoitości" PO) podal się do dymisji ( > uważam, że niepotrzebnie), ale Arabski? A jaki on miał wpływ na fanaberie kaczk > i???? No przeciez wszyscy wiemy, że ten "najpierwszy" SAM decydował gdzie leci, > kiedy leci, gdzie i kiedy ląduje. "Najpierwszemu" nikt nie był w stanie wytłum > aczyć, że...leci na smierć, idiota. Ale głupoty piszesz, żal du.ę ściska gdy cos takiego sie czyta. W 2004 r. powstał dokument- porozumienie pomiędzy kancelariami Sejmu, Senatu, Prezydenta i Premiera, któy włąsnie szefowi kancelarii premiera powierza koordynaję lotów VIP. Niedawna kontrola NIK-u właśnie na ten dokument sie powołała zarzucając Arabskiemu niewywiązanie się z tego obowiązku w przypadku lotu do Smoleńska. Nie wiem czy Arabski powinien trafić przed TS, ale jego wina jest bezzsporana- nie wykonał swych obowiazków. Zanim cos napiszesz w stylu"Kaczor kazał a wszyscy trzęśli się ze strachu", to może wcześniej zapoznaj się z zakresem obowiązków różnych urzędników Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Arabski odpowiada za koordynacje lotów VIPów 31.07.11, 19:49 raport komisji Millera podaje jakie instytucje za co były odpowiedzialne,nie przypisując osób .Jak z niego wynika- dysponentem lotu była Kancelaria Prezydenta. Dlaczego nikt nie pyta- kto w tej kancelarii osobowo byl odpowiedzialny za ponadnormatywna ilośc pasażerów,zbyt późne zgłoszenie lotu ,opóźnienie w odlocie ? Komisja stwierdza że to nie były bezpośrednie przyczyny katastrofy.Ale także działania Kancelarii Premiera nie były takimi przyczynami.Traktujmy więc równo odpowiedzialnośc stron. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz jakich stron? 01.08.11, 06:54 bogda35 napisał: > raport komisji Millera podaje jakie instytucje za co były odpowiedzialne,nie p > rzypisując osób .Jak z niego wynika- dysponentem lotu była Kancelaria Prezydent > a. Dlaczego nikt nie pyta- kto w tej kancelarii osobowo byl odpowiedzialny za p > onadnormatywna ilośc pasażerów,zbyt późne zgłoszenie lotu ,opóźnienie w odlocie > ? Komisja stwierdza że to nie były bezpośrednie przyczyny katastrofy.Ale takż > e działania Kancelarii Premiera nie były takimi przyczynami.Traktujmy więc równ > o odpowiedzialnośc stron. Rany Boskie, jakich "stron"? Przerażające jest to,ze doszło aż do takiego podziału i jest to traktowane jako normalka. Przecież te "strony" maja współdziałać a nie walczyć. Czytając takie posty dochodzę do wniosku,że nie tylko bylejakość była przyczyną katastrofy. Również ta "walka" miała coś wspólnego z tragedią. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: jakich stron? 01.08.11, 07:05 To przecież jasne. Uroczystości w Katyniu były zaplanowane jako wstęp do kampanii prezydenckiej. Dwa dni przed wyjazdem prezydent rozmawiał nawet z Adamem Bielanem i wybrali "Małego Rycerza" jako motyw muzyczno-filmowy do kampanii. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 19:58 A bajzel w armii jak był tak będzie, bo przecież naprawianie wszystkiego od podstaw jest takie niemedialne i mało chwytliwe. Mnie bardziej interesuje to, czy nie-załoga dalej będzie mogła bezkarnie brylować w kabinie pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy Kalisz w ten sposób zatopiłby SLD 30.07.11, 23:29 Pamiętamy, kto był ministrem obrony narodowej przez całą czteroletnią kadencję 2001-2005. I w przeciwieństwie do Klicha jakichś osiągnięć nie odnotowano wówczas, a raczej uwikłano w interwencję w Iraku. Klich wprowadził armię zawodową, zniósł pobór i wycofał wojska z Iraku. Kalisz i SLD z uwagi na pamięć po Szmajdzińskim powinni siedzieć cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kalisz w ten sposób zatopiłby SLD 30.07.11, 23:35 > Klich wprowadził armię zawodową, zniósł pobór i wycofał wojska z Iraku. I wygrał bitwę po Grunwaldem. Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy Re: Kalisz w ten sposób zatopiłby SLD 30.07.11, 23:39 > I wygrał bitwę po Grunwaldem. Kiepsko. Kalita zadowolony nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kalisz w ten sposób zatopiłby SLD 30.07.11, 23:42 notozobaczymy napisał: > > I wygrał bitwę po Grunwaldem. > > Kiepsko. Kalita zadowolony nie będzie. Coś chyba nie na temat jakby. Odpowiedz Link Zgłoś
cwiercinteligentzpis Re: Kalisz w ten sposób zatopiłby SLD 31.07.11, 00:25 notozobaczymy napisał: Przecież nie chodzi o żadną pamięć po jakimś Szmajdzińskiem tylko o słupki przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Pani Szmajdzińska ma prawo kandydować 31.07.11, 01:00 a my mamy prawo na nią nie głosować Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 19:59 POPiS ma być, co nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 20:01 Wkurzyły go wrzuty o jego rychłym przejściu do PO i codzienne zaprzeczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 20:02 Czyżby w ten sposób Pan Ryszard chciał kupić dobre miejsce na liście od Pana Żorżyka ? Czyżby to był temat tajnej narady Pana Żorżyka z Panprezesem ? Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 20:09 inna57 napisała: > Czyżby w ten sposób Pan Ryszard chciał kupić dobre miejsce na liście od Pana Żo > rżyka ? > > Czyżby to był temat tajnej narady Pana Żorżyka z Panprezesem ? No ale przecież Panprezesa też przed Trybunał wysyła... Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Trybunał Stanu to tradycyjny wyborczy straszak. 30.07.11, 20:03 Mam jakieś wewnętrzne przeczucie, że żaden z w/w nawet przed nim nie stanie. O skazaniu nawet nie fantazjuję. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 20:05 Kalsz też chce odpowiedzialności dla urzędników kancelarii Najlepszego Pana Prezydenta - Sasina, Waszczykowskiego i innych Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 20:10 zzarda32 napisał: > Kalsz też chce odpowiedzialności dla urzędników kancelarii Najlepszego Pana Pre > zydenta - Sasina, Waszczykowskiego i innych Ale im trybunałem nie groził. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 20:14 Odpowiedzialność karna jest gorsza, mozna być aresztowanym,, a sam wyrok w takiej sprawie też ma odpowiedni sklutek. Jeszcze w sprawie TS - Kalisz powiedział co do Arabskiego - to trzeba sprawdzić depsze od Bara i dopiero wtedy ewentualnie stawiać przed TS. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Do wszystkich Was - ale to nie ja wymyśliłam! 30.07.11, 20:08 Jestem tak samo zdziwiona jak wy. Nie wiem skąd mu ten pomysł przyszedł do głowy. Może nie chodzi o tych, których chce tam wysłać, ale o sam Trybunał? Może chce ożywić trupa? A może udowodnić bezsens jego istnienia? Sama nie wiem. W kazdym razie, żeby było ciekawiej powiedział, zeby odczepić się od Błasika raz na zawsze, bo on Tupolewa i jego topografię znał jak własną kieszeń i jego zdaniem Błasik nie był w kokpicie, tylko szedł do toalety, która znajduje się zaraz obok i nie mówił do pilotów tylko sam do siebie. Trochę złośliwie przejaskrawiłam ale jak ktoś tego słuchał to wie, że nie jakoś specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 20:31 A czy ten wybitny prawnik sprawdził, czy w ogóle można postawić Arabskiego przed TS? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 20:51 ayran napisał: > A czy ten wybitny prawnik sprawdził, czy w ogóle można postawić Arabskiego przed TS? Szef KPRM nie jest konstytucyjnym ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 21:15 W rzeczy samej - sugerujesz że Kalisz jednak tego nie sprawdził? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 21:24 ayran napisał: > W rzeczy samej - sugerujesz że Kalisz jednak tego nie sprawdził? Nie. To raczej ja czegoś nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 21:49 Pitera,Arłukowicz,Radziszewska-chociaż to śmieszne ale też są "konstytucyjnymi" ministrami!? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 21:55 zoil44elwer napisał: > Pitera,Arłukowicz,Radziszewska-chociaż to śmieszne ale też są "konstytucyjnymi" > ministrami!? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Kalisz już niekochany w PO 31.07.11, 16:31 Dopiero co Kalisz był nadzieją "prawdziwej lewicy", tej od kawioru, Balcerowicza i konkordatu, a teraz już jest wdeptywany e glebę - łaska POkraczna na pstrej szkapie jeździ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kalisz już niekochany w PO 01.08.11, 07:16 Kalisz nie dał się wykorzystać jako Wunderwaffe PO i PO-bis czyli Palikotowi.Mecenas jest za cwany by iść na współpracę z Tuskiem,a tym bardziej na krok jaki uczynił Arłukowicz.Chce jeszcze istnieć politycznie i medialnie a PObyt na Platformie byłby dla niego równoznaczny z wyrzuceniem na polityczny aut po uprzednim wyciśnięciu (odchudzeniu) z niego soków jak z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 21:50 ayran napisał: > A czy ten wybitny prawnik sprawdził, czy w ogóle można postawić Arabskiego prze > d TS? Nie wierzę, że tego nie sprawdził. Przecież to by była totalna kompromitacja sympatycznego bądź co bądź polityka gdyby okazało się, ze rzuca taki pomysł w eter ot tak sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 21:59 E tam zaraz totalna. Ostatnio byłem przekonany, że TK uzna dwudniowe wybory za zgodne z Konstytucją do momentu, kiedy goszczący u Konrada Piaseckiego Ryszard Kalisz nie oświadczył, że dwudniowe wybory są z całą pewnością zgodne z Konstytucją. W tym momencie zwątpiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 22:11 ayran napisał: > E tam zaraz totalna. > Ostatnio byłem przekonany, że TK uzna dwudniowe wybory za zgodne z Konstytucją > do momentu, kiedy goszczący u Konrada Piaseckiego Ryszard Kalisz nie oświadczył > , że dwudniowe wybory są z całą pewnością zgodne z Konstytucją. W tym momencie > zwątpiłem. :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hordol no co za wstrętny typ!!!!! 30.07.11, 20:31 myslałam ze jest PO naszej stronie. czy ten grubas nie za duzo sobie wyobraża? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: no co za wstrętny typ!!!!! 30.07.11, 20:42 Kalisza już za bardzo identyfikowano z PO.A głosów wyborczych elektoratu Platformy by nie dostał.Lewicy też czyli musiał by wrócić do adwokatury a więc koniec z medialnymi występami w TiVi które uwielbia. Odpowiedz Link Zgłoś
cwiercinteligentzpis Re: no co za wstrętny typ!!!!! 31.07.11, 00:18 hordol napisała: > myslałam ze jest PO naszej stronie. pisowska strona, to strona szamba. Nawet Kalisz nie chce tam być. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego i 30.07.11, 20:43 i Tuska- oczywiście nie za obietnice o euro:10 września 2008 r,, Chcę sformułować precyzyjnie jeden z głównych celów naszych działań, czyli wstąpienie Polski do strefy euro. Dzisiaj możemy odpowiedzialnie powiedzieć , że naszym celem jest rok 2011: 20 listopada 2008 r ,, Wejście Polski do strefy euro w 2012 r jest w stu procentach realne” ( słowa te wypowiedział na spotkaniu z Radą Polityki Pieniężnej) 17 grudnia 2010 r ,, Chcemy jak najszybciej uzyskać pozycję państwa, które może wejść do strefy euro Lecz za ewidentną krew na rękach w związku z katastrofą smoleńską i tym co po niej ów człek uczynił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 20:50 kto sieje wiatr..... zapomniał o tajnych więzieniach CIA???i kto był wówczas prezydentem i premierem???? Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 21:53 fiu-bzdziu2010 napisała: > kto sieje wiatr..... > zapomniał o tajnych więzieniach CIA???i kto był wówczas prezydentem i premierem > ???? Nic z tego nie będzie. Oni się w tej jednej sprawie międzypartyjnie umówili, ze buzie w ciup i jeden będzie krył drugiego do krwi ostatniej, nawet gdyby jakieś obce trybunały torturowały ich za pomocą pączka. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 21:52 Za naruszenie Konstytucji lub ustawy, w związku z zajmowanym stanowiskiem lub w zakresie swojego urzędowania, odpowiedzialność konstytucyjną przed Trybunałem Stanu ponoszą: 1) Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej, 2) Prezes Rady Ministrów oraz członkowie Rady Ministrów, 3) Prezes Narodowego Banku Polskiego, 4) Prezes Najwyższej Izby Kontroli, 5) członkowie Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, 6) osoby, którym Prezes Rady Ministrów powierzył kierowanie ministerstwem, 7) Naczelny Dowódca Sił Zbrojnych. Innymi słowy - Klicha można próbować postawić, ale już Arabskiego byłoby trudniej. Lista jest naprawdę krótka i nie mogę się nadziwić, że tak trudno przyswoić sobie kogo można postawić przed TS, a kto się nie kwalifikuje. Tak samo było wcześniej z Macierewiczem, którego przed TS chciał stawiać zarówno przewodniczący Napieralcki jak i śp. przewodniczący Dolniak, było tak też ze Święczkowskim, choć na szczęście w tej sprawie refleksja przyszła nieco wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 21:54 ayran napisał: > Za naruszenie Konstytucji lub ustawy, w związku z zajmowanym stanowiskiem > lub w zakresie swojego urzędowania, odpowiedzialność konstytucyjną przed > Trybunałem Stanu ponoszą: > 1) Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej, > 2) Prezes Rady Ministrów oraz członkowie Rady Ministrów, > 3) Prezes Narodowego Banku Polskiego, > 4) Prezes Najwyższej Izby Kontroli, > 5) członkowie Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, > 6) osoby, którym Prezes Rady Ministrów powierzył kierowanie ministerstwem, > 7) Naczelny Dowódca Sił Zbrojnych. > > > Innymi słowy - Klicha można próbować postawić, ale już Arabskiego byłoby trudni > ej. Trudniej to chyba nie znaczy, że jest to niemożliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 22:02 Możliwe w tym sensie, że to Sejm stawia przed TS i istnieje taka teoretyczna możliwość, że Sejm taki wniosek przegłosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 30.07.11, 22:10 ayran napisał: > Możliwe w tym sensie, że to Sejm stawia przed TS i istnieje taka teoretyczna mo > żliwość, że Sejm taki wniosek przegłosuje. Czyli to było metaforyczne stawianie Arabskiego przed Trybunałem? Szkoda, ze tego nie dodał - szkoda dla Arabskiego i jego rodziny, jeśli tego słuchali. Odpowiedz Link Zgłoś
cwiercinteligentzpis Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 31.07.11, 00:22 ayran napisał: > Za naruszenie Konstytucji lub ustawy, w związku z zajmowanym stanowiskiem > lub w zakresie swojego urzędowania, odpowiedzialność konstytucyjną przed > Trybunałem Stanu ponoszą: > 1) Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej, > 2) Prezes Rady Ministrów oraz członkowie Rady Ministrów, > 3) Prezes Narodowego Banku Polskiego, > 4) Prezes Najwyższej Izby Kontroli, > 5) członkowie Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, > 6) osoby, którym Prezes Rady Ministrów powierzył kierowanie ministerstwem, > 7) Naczelny Dowódca Sił Zbrojnych. > > > Innymi słowy - Klicha można próbować postawić, ale już Arabskiego byłoby trudni > ej. Musi być swiadome łamanie Konstytucji, a nie np. niedopilnowanie czegoś? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 31.07.11, 09:33 Musi być orzeczona wina, a tak - jak wiadomo - może być umyślna lub nieumyślna. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Kalisz uznał Arabskiego za min. konstytucyjnego 30.07.11, 23:06 czyli nie była to metafora jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Ale Poseł Dorn potwierdził 30.07.11, 23:09 że Pan Arabski posłem konstytucyjnym jest i że przed Trybunał z nim. To do ayrana było, ale źle mi się wkleiło. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Ale Poseł Dorn potwierdził 31.07.11, 09:35 To może p.p. Kalisz i Dorn wskażą, kiedy Arabski został zaprzysiężony przez prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Ale Poseł Dorn potwierdził 31.07.11, 09:44 ayran napisał: > To może p.p. Kalisz i Dorn wskażą, kiedy Arabski został zaprzysiężony przez pre > zydenta? Pomijając żarty, dla mnie to jakiś dramat. Skoro oni tego nie wiedzą to kto ma wiedzieć? Forumowicze mają ich uświadamiać? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Skład Rady Ministrów 31.07.11, 09:37 wedle oficjalnego źródła jakim jest Biuletyn Informacji Publicznej: bip.kprm.gov.pl/rm/sklad/rady/ministrow/ Odpowiedz Link Zgłoś
indris Jednym się wszystko kojarzy... 30.07.11, 23:18 ...z d..ą, a Kaliszowi z Trybunałem Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Jednym się wszystko kojarzy... 30.07.11, 23:27 indris napisał: > ...z d..ą, a Kaliszowi z Trybunałem Stanu. Obstawiam dwie wersje 1. Kalisz postanowił przestać być obrotowy bo wie, że wyborczo niczego nie zyska będąc miłym dla Platformy. 2. Kalisz został podstawiony pod ścianą, że jeśli nie przestanie być obrotowy - jesli nie przestanie romansować z Palikotem i Platformą to skończy jak Martyniuk czy Oleksy. Szkoda go, ale zawsze mozna przełączyć na Animal Planet. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder_eu [...] 31.07.11, 01:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: Kalisz musi się Naprukalskiemu 31.07.11, 07:58 czymś odwdzięczyć za I miejsce na liście. A Naprukalski to już będzie umiał wykorzystać w czasie przedwyborczej tajnej narady z Kwaczyńskim - vide ostatnie doniesienia z "podglądów i podsłuchów". Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kalisz musi się Naprukalskiemu 31.07.11, 09:39 Kalisz wszedł w buty Palikota,chce wszystkich rozliczać i stawiać przed Trybunałami.Wyborcy to kupią? Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Glos obronców Srarabskiego świadczy... 31.07.11, 18:47 ..ze na hunwejbinów premiera Syfuska ostatnie sondaze sprowadziły solidną porcję dygotu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Glos obronców Srarabskiego świadczy... 01.08.11, 07:20 honeyr napisał: > ..ze na hunwejbinów premiera Syfuska ostatnie sondaze sprowadziły solidną porcj > ę dygotu. Dygot i jazgot polityczny o tym co czeka Polaków gdy Donek straci stołek.A straszenie Polaków Norwegią jest zaiście zajebiste.Polacy w/g Tuska wolą żyć w Irlandii a nie w Norwegii! Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 31.07.11, 09:36 I w tym wypadku popełnił błąd...ale cóż kampania i walka o wyborcę stała się faktem... Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 31.07.11, 09:45 cookies9 napisała: > I w tym wypadku popełnił błąd...ale cóż kampania i walka o wyborcę stała się fa > ktem... Popełnił kilka błędów. \ Np stracił moją całą sympatię - a to błąd niewybaczalny:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 31.07.11, 10:06 Po co Kaliszowi sympatia przeciwników jego partii? Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 31.07.11, 10:10 zoil44elwer napisał: > Po co Kaliszowi sympatia przeciwników jego partii? Nie jestem przeciwniczką jego partii tylko jego szefa. Gdyby nie Napieralski to być może bym na nich głosowała. No ale teraz już raczej pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 31.07.11, 10:31 Bolszewicy mówili:Partia-w domyśle Lenin,Lenin w domyśle partia.Co się dzieje w tej RP3.Krytykuje się Tuska,podnoszą się głosy że jest to atak na Polskę.Za 20 i parę lat jak dobrze pójdzie,nie będzie Tuska czy Napieralskiego i będzie Polska a nawet lewicowi ludzie.Napieralski nie jest Leninem czy Tuskiem partii. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego 31.07.11, 10:35 zoil44elwer napisał: > Bolszewicy mówili:Partia-w domyśle Lenin,Lenin w domyśle partia.Co się dzieje w > tej RP3.Krytykuje się Tuska,podnoszą się głosy że jest to atak na Polskę.Za 20 > i parę lat jak dobrze pójdzie,nie będzie Tuska czy Napieralskiego i będzie Pol > ska a nawet lewicowi ludzie.Napieralski nie jest Leninem czy Tuskiem partii. Za dwadzieścia lat nie będzie Mazowieckiego i Bartoszewskiego. I to jest dramat. Co tam jakiś Napieralski czy Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: W POlsce TS nie funkcjonuje 31.07.11, 10:33 Senat funkcjonuje i jest z niego taki sam pożytek jak z nie funkcjonującego TS,żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez A L. Millera za więzienie CIA też? 31.07.11, 16:01 No i Kwaśniewskiego, jeśli okaże się, że on jednak też wiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: A L. Millera za więzienie CIA też? 31.07.11, 16:04 jorge.martinez napisał: > No i Kwaśniewskiego, jeśli okaże się, że on jednak też wiedział? Chętnie popatrzę, przyznam. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A L. Millera za więzienie CIA też? 31.07.11, 16:28 POPiS popierał wojnę w Iraku i popiera wojnę w Afganistanie.Tusk i jego służby nie palą się do przyznania że tajne więzienia CIA były w Polsce a nawet z głupia frant nawijają że nawet jakby ,to walka z terroryzmem wymaga naginania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego. 01.08.11, 07:03 To ja chcę Kalisza za Olewnika! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kalisz chce postawienia Klicha i Arabskiego. 01.08.11, 07:24 Taa,MSWiA miało rzucić wszystkie siły by ratować syna prowincjonalnego masarza.Bo ten dał trochę kasiory na kampanię wyborczą jakiegoś prowincjonalnego działacza SLD. Odpowiedz Link Zgłoś