Dodaj do ulubionych

PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszywe,

16.08.11, 17:38
Jasne, broń sama się wytarła, kurtka sama się wyprała, Ziobro przez przypadek miał tego dnia mieć konferencję prasową, i to w Katowicach, Ziobro wcale nie dzwonił do Kaczmarka z błaganiem o ratunek, bo im się sprawa posypała, czy naprawdę ten poseł Szarama sądzi, że społeczeństwo jest aż tak głupie i uwierzy w te bzdury, no chyba, że oni traktują nas jak samych siebie, czyli upośledzonych...
Fajne to, najpierw Kaczyński wkopuje Ziobre, a następnego dnia "nie pamięta" o czym była rozmowa, za samo to świństwo TK należy im się jak psu micha...

wiadomosci.onet.pl/kraj/pis-ws-smierci-blidy-wszystkie-tezy-sa-falszywe,1,4822144,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • lionold Re: TK należy im się jak psu micha... 16.08.11, 17:52
      Trzeba im wreszcie do tej michy nas_rać!
    • simera16 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 17:56
      Może bazują na tych samych przesłankach, na podstawie których wbrew logice prawnej, łódzka prokuratura seryjnie umarza sprawy związane ze śmiercią Barbary Blidy...?
    • richard51 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 17:59
      czan-dra napisał:

> Jasne, broń sama się wytarła, kurtka sama się wyprała, Ziobro przez przypadek m
      > iał tego dnia mieć konferencję prasową, i to w Katowicach, Ziobro wcale nie dzw
      > onił do Kaczmarka z błaganiem o ratunek, bo im się sprawa posypała, czy naprawd
      > ę ten poseł Szarama sądzi, że społeczeństwo jest aż tak głupie i uwierzy w te b
      > zdury, no chyba, że oni traktują nas jak samych siebie, czyli upośledzonych...
      > Fajne to, najpierw Kaczyński wkopuje Ziobre, a następnego dnia "nie pamięta" o
      > czym była rozmowa, za samo to świństwo TK należy im się jak psu micha...
      >
      >
      > wiadomosci.onet.pl/kraj/pis-ws-smierci-blidy-wszystkie-tezy-sa-falszywe,1,4822144,wiadomosc.html

To wszystko nic,ta broń została wsunięta w ręce Blidy i sama wypaliła.
      Zresztą,to jeszcze nic i Kaczor i Ziober "telepatycznie" skierowali tę broń w pierś pani Blidy.
      To jeszcze nie wszystko,Kaczor i Ziober podłożyli te broń pani Blidzie w łazience i od czasu kiedy weszła ABW "telepatycznie "nakłaniali ją aby po tę broń sięgnęła.

Tak więc uważam,że raport pana Rycha ma wielka szansę aby tych dwóch panów skazać na "łagry".
      • simera16 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:08
        richard51 napisał:

>
        >
        > To wszystko nic,ta broń została wsunięta w ręce Blidy i sama wypaliła.
        > Zresztą,to jeszcze nic i Kaczor i Ziober "telepatycznie" skierowali tę broń w p
        > ierś pani Blidy.
        > To jeszcze nie wszystko,Kaczor i Ziober podłożyli te broń pani Blidzie w łazien
        > ce i od czasu kiedy weszła ABW "telepatycznie "nakłaniali ją aby po tę broń się
        > gnęła.
        >
        > Tak więc uważam,że raport pana Rycha ma wielka szansę aby tych dwóch panów ska
        > zać na "łagry".
        >
        Wołek nie ma żadnych wątpliwości, jak wyglądały czasy rządów Kazimierza Marcinkiewicza i Jarosława Kaczyńskiego. - Jeżeli czołowi politycy PiS w sprawie Barbary Blidy mówią, że to będzie wyjście na lewicę, to co to znaczy? Że metod policyjnych będzie się używać do gnojenie i gnębienia polityków opozycji - ocenił. I jak dodał podobną ocenę miały miliony Polaków, którzy w 2007 roku zdecydowali, że to nie PiS ma rządzić."
        Odpowiedzialność przed TS jest czysto polityczna... Nie oceniam działań PiS pod kątem kodeksu karnego, a pod kątem działań politycznych, a te niewątpliwie budzą kontrowersje...
        • richard51 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:14
          simera16 napisał:

. Nie oceniam działań PiS pod kątem kodeksu karnego, a pod kątem działań politycznych, a te niewątpliwie budzą kontrowersje...

Ale to już inna "bajka" i w tej sprawie pan poseł Czuma ma wątpliwości.
          • simera16 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:21
            richard51 napisał:

> simera16 napisał:
            >
            > . Nie oceniam działań PiS pod kątem kodeksu karnego, a pod kątem działań polity
            > cznych, a te niewątpliwie budzą kontrowersje...
            >
            >
            > Ale to już inna "bajka" i w tej sprawie pan poseł Czuma ma wątpliwości.
            >
            Ja z kolei mam wątpliwości co do intencji działań posła Czumy... Proszę jednak, byś nie doprawiał mi "gęby" PiSolubnego, gdyż to z gruntu fałszywe założenie... A wracając do tematu; Trudno zaprzeczyć, że polityczne działania PiS w sprawie Blidy, były li tylko podyktowane dążeniem do prawdy obiektywnej... Postawienie kogoś przed jakimkolwiek sądem, czy trybunałem nie przesadza o winie podsądnego... Skąd więc ten strach w szeregach prawych i sprawiedliwych...?
            • richard51 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:26
              simera16 napisał:

Gdzieś Ci doprawiałem tę gębę? Jak dotad to ja musiałbym pisać często tum,aby mnie nie doprawiać tej gęby.

Postawieni
              > e kogoś przed jakimkolwiek sądem, czy trybunałem nie przesadza o winie podsądne
              > go... Skąd więc ten strach w szeregach prawych i sprawiedliwych...?

To nie jest pytanie do mnie tylko do zwolenników PiS.
              Mnie jest przykro,że jako człowiek o lewicowych sympatiach z wielką rezerwą czy nawet z niechęcią potraktowałem wniosek Kalisza.
              • simera16 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:35
                richard51 napisał:

> Gdzieś Ci doprawiałem tę gębę? Jak dotad to ja musiałbym pisać często tum,aby m
                > nie nie doprawiać tej gęby.
                >
                > To nie jest pytanie do mnie tylko do zwolenników PiS.
                > Mnie jest przykro,że jako człowiek o lewicowych sympatiach z wielką rezerwą czy
                > nawet z niechęcią potraktowałem wniosek Kalisza.
                >
                W którymś z wątków nazwałeś mnie "ukrytą opcją pisowską", czy jakoś tak... Ale mniejsza o to... Działania Kaczyńskiego&Ziobry w kooperacji z Ocieczką i Świączkowskim z daleka "śmierdzą" polityczną prowokacja... W tym świetle wniosek Kalisza wydaje się być zasadnym... Nb.; Sam siebie lubię nazywać "politycznie niepoprawnym", ale o lewoskrętnych poglądach... Pzdr...
                • richard51 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:39
                  simera16 napisał:

W którymś z wątków nazwałeś mnie "ukrytą opcją pisowską", czy jakoś tak.

Ale to było cyniczne z mojej strony,popatrz na cały kontekst tej wypowiedzi.
                  Dobrze wiem,że nie jesteś z tej opcji.

Ja oceniam krytycznie rządy Kaczyńskiego i Tuska,ale nie zgadzam się z oceną Kalisza w tej sprawie.Widocznie w tym momencie stałem się "prawoskrętnym" choć prawicy nie znoszę.
                  • simera16 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:44
                    Jeśli Kaczyński&Co nie prowadzili brudnej politycznej gry i przez aresztowanie Blidy nie usiłowali "wyjść na lewicę", mogą to łatwo udowodnić przed TS... Może Kalisz robi im przysługę...?
                    • richard51 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:51
                      simera16 napisał:

> Jeśli Kaczyński&Co nie prowadzili brudnej politycznej gry i przez aresztowanie
                      > Blidy nie usiłowali "wyjść na lewicę", mogą to łatwo udowodnić przed TS... Może
                      > Kalisz robi im przysługę...?

Żle mnie zrozumiałeś,ja nie chciałem bronic Kaczyńskiego.Ja chcę się zachować przyzwoicie.Kalisz postawił tezę,z którą ja się osobiście nie zgadzam.Ale to nie oznacza obrony Kaczyńskiego czy rządów PiS.
                      Nie chwiałbym aby TS zajmował się takimi sprawami,bo można by przed TS postawić wielu polityków z różnych opcji,za inne sprawy.
                      • simera16 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:54
                        richard51 napisał:
                        >
                        >
                        > Żle mnie zrozumiałeś,ja nie chciałem bronic Kaczyńskiego.Ja chcę się zachować
                        > przyzwoicie.Kalisz postawił tezę,z którą ja się osobiście nie zgadzam.Ale to ni
                        > e oznacza obrony Kaczyńskiego czy rządów PiS.
                        > Nie chwiałbym aby TS zajmował się takimi sprawami,bo można by przed TS postawić
                        > wielu polityków z różnych opcji,za inne sprawy.

>
                        A dlaczego nie...? Może po okresie "nic nie robienia" TS zacznie wreszcie rozliczać polityków za ich działania...?
      • czan-dra Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:10
        Widzisz PiSiorku, ja nikogo nie oskarżam, odpowiedz, co się stało z bronią, dlaczego kurtka "sama" się wyprała, dlaczego Ziobro miał zaplanowaną na ten dzień konferencję prasową na temat "mafii węglowej", dużo tych dlaczego, albo wiesz co, nie odpowiadaj, bo normalnie boję się Twojej odpowiedzi...
        • richard51 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:16
          czan-dra napisał:

> Widzisz PiSiorku, ja nikogo nie oskarżam, odpowiedz, co się stało z bronią, dla
          > czego kurtka "sama" się wyprała, dlaczego Ziobro miał zaplanowaną na ten dzień
          > konferencję prasową na temat "mafii węglowej", dużo tych dlaczego, albo wiesz c
          > o, nie odpowiadaj, bo normalnie boję się Twojej odpowiedzi...

Nie wiem jak cię nazwać,bo nazwanie cie PiSiorkiem byłoby jeszcze do ciebie komplementem.
          Najlepiej nie będę z tobą polemizował,bo jesteś zacietrzewiony i głupi jak dziecko.
    • wanda43 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:04
      > naprawdę ten poseł Szarama sądzi, że społeczeństwo jest aż tak głupie i uwierzy w te
      > bzdury, no chyba, że oni traktują nas jak samych siebie, czyli upośledzonych...

Dokladnie tak jest!
      • richard51 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:06
        wanda43 napisała:

> > naprawdę ten poseł Szarama sądzi, że społeczeństwo jest aż tak głupie i u
        > wierzy w te
        > > bzdury, no chyba, że oni traktują nas jak samych siebie, czyli upośledzon
        > ych...
        >
        > Dokladnie tak jest!

Czyli jak? Ziober i Kaczor zastrzelili panią Blidę?
        • czan-dra Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:11
          Jak bym napisał, żeś głupi, to mocno będziesz dumny? Zawsze jakaś nobilitacja...
          • richard51 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:17
            czan-dra napisał:

> Jak bym napisał, żeś głupi, to mocno będziesz dumny? Zawsze jakaś nobilitacja..

Dlaczego głupiec,chce zawsze się dowartościować?

Bez odbioru,bo z z głupcami nie ma sensu prowadzić dyskusji.
        • wanda43 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:19
          Czytac ze zrozumieniem to ty potrafisz? Spróbuj choć, moze ci się uda.
          • richard51 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:22
            wanda43 napisała:

> Czytac ze zrozumieniem to ty potrafisz? Spróbuj choć, moze ci się uda.

Nie znasz mnie a próbujesz podobnie jak ten "czandrodziej" insynuować.
            • simera16 richard51... 16.08.11, 18:29
              ...zapewne w twoich oczach popełniam błąd dokonując takiej oceny, ale masz dziwną manierę podejmowania polemiki dla samej tylko potrzeby udowadniania jacy to twoi interlokutorzy głupcy, a jedyny oświecony, to ty sam... Pytanie; Dopuszczasz czasem możliwość, że inni też mogą mieć rację?
              • richard51 Re: richard51... 16.08.11, 18:34
                simera16 napisał:

> ...zapewne w twoich oczach popełniam błąd dokonując takiej oceny, ale masz dziw
                > ną manierę podejmowania polemiki dla samej tylko potrzeby udowadniania jacy to
                > twoi interlokutorzy głupcy, a jedyny oświecony, to ty sam... Pytanie; Dopuszcza
                > sz czasem możliwość, że inni też mogą mieć rację?

Nie staram się nigdy nikogo pierwszy obrażać.Jeżeli ktoś mówi mi Pisiorku,to jestem w sytuacji byka,który widzi czerwoną płachtę.Dlatego tak sie czasami muszę bronic.Ale dobrze wiesz,że nie jest to moim głównym celem.

Ja nie twierdzę,że mam zawsze rację a inni nie,jeżeli będziesz ze mną polemizował na odpowiednim poziomie to rychło się o tym przekonasz.

Pasjami nie znoszę tych,którzy za główny argument w dyskusji używają słowa Pisiorek.
                • simera16 Re: richard51... 16.08.11, 18:38
                  Niektórymi swymi wpisami prowokujesz do takich określeń... Sam bywam nie do końca "OK" w polemice... Proponuję spróbować dyskusji na jako tako przyzwoitym poziomie... :)
                  • richard51 Re: richard51... 16.08.11, 18:43
                    simera16 napisał:

> Niektórymi swymi wpisami prowokujesz do takich określeń... Sam bywam nie do koń
                    > ca "OK" w polemice... Proponuję spróbować dyskusji na jako tako przyzwoitym poz
                    > iomie... :)

Prowokuję,bo nie jestem dostatecznie wyrazisty? Trudno,taki już jestem,ale mimo,że nie znoszę prawicy czyli PiS i PO,(no powiedzmy pseudoprawicy) to nie uważam,że PiS to samo zło a PO to samo dobro.
                    Oceniam jednych i drugich krytycznie.
                    • simera16 Re: richard51... 16.08.11, 18:51
                      richard51 napisał:

>
                      >
                      > Prowokuję,bo nie jestem dostatecznie wyrazisty? Trudno,taki już jestem,ale mimo
                      > ,że nie znoszę prawicy czyli PiS i PO,(no powiedzmy pseudoprawicy) to nie uważa
                      > m,że PiS to samo zło a PO to samo dobro.
                      > Oceniam jednych i drugich krytycznie.
                      >
                      Mam ten sam problem, bo i mnie zdarza się krytycznie oceniać wszystkich aktorów polskiej sceny politycznej... Z trudem ogromnym przychodzi mi znajdować pozytywy w działaniach PiS, ba jest to raczej iluzoryczne. PO, to też nie moja bajka, ale łatwiej mi przełknąć ich politykę, choć i ona nie jest najwyższych "lotów"... Staram się jednak uprawiać krytykę działań wszystkich partii politycznych, a nie krytykanctwo...
                      • richard51 Re: richard51... 16.08.11, 19:04
                        simera16 napisał:

... Staram się jednak uprawiać krytykę działań wszystkich partii politycznych,
                        > a nie krytykanctwo

Najbardziej trzeba patrzeć na ręce rządzących i ich krytykować najbardziej.W przeciwnym wypadku gniją i psują się od nadmiaru pochwał czy tez braku krytyki.
                        • simera16 Re: richard51... 16.08.11, 19:22
                          richard51 napisał:

>
                          > Najbardziej trzeba patrzeć na ręce rządzących i ich krytykować najbardziej.W p
                          > rzeciwnym wypadku gniją i psują się od nadmiaru pochwał czy tez braku krytyki.
                          >
                          Niewątpliwie masz rację... Ale potępianie wszystkiego w czambuł, nie leży w mojej naturze...
                          • richard51 Re: richard51... 16.08.11, 19:26
                            simera16 napisał:

> Niewątpliwie masz rację... Ale potępianie wszystkiego w czambuł, nie leży w moj
                            > ej naturze..

Wszystkiego nie potępiam,ale dużo mam do zarzucenia rządzącym,zbyt dużo.
                        • wanda43 Re: richard51... 16.08.11, 19:31
                          Przeczytawszy twoje powyzej musze cie przeprosic. Za wielbiciela PiS cie wzielam, a ty masz podobnie, tyle, ze ja nienawidze kaczystow za caloksztalt i sie nimi brzydze.
                          • richard51 Re: richard51... 16.08.11, 19:38
                            wanda43 napisała:

> Przeczytawszy twoje powyzej musze cie przeprosic. Za wielbiciela PiS cie wziela
                            > m, a ty masz podobnie, tyle, ze ja nienawidze kaczystow za caloksztalt i sie ni
                            > mi brzydze.

Nie obrażam się.Nie nazwałaś mnie PiSiorem jak inni.Nie musisz przepraszać.Jest wszystko OK.
                            • wanda43 Re: richard51... 16.08.11, 19:42
                              Ciesze sie :)
    • lump-1 Prawda. 16.08.11, 18:21
      "i widać czarno na białym, że nie były skierowane przeciwko politykom lewicy, nie były robione ze względów politycznych".

Leppre przykładem, że walczono z każdym kto nie był z PIS.
      • piotr7777 pistolet był własnością Blidy 16.08.11, 18:33
        ...więc to ona pierwsza go wyciągnęła. Czy w celu samobójczym czy wyłącznie demonstracyjnym a może chciała się bezpiecznie postrzelić i uniemożliwić aresztowanie to już inna sprawa.
        W tym kontekście teza, że Blida została "zamordowana" z własnej broni jest demagogią, niczym więcej.
        • lump-1 Re: pistolet był własnością Blidy 16.08.11, 18:38
          Sznur był własnością Leppera.

Od momentu wejścia do domu Blidy służby stały się za nią odpowiedzialne.
          Służby spieprzyły sprawę i gdyby zaraz po odpowiedzialni funkcjonariusze ponieśli odpowiedzialność to sprawa byłaby oceniana inaczej.
          Stało się inaczej - Blida nie żyje i nie ma winnych.
          • richard51 Re: pistolet był własnością Blidy 16.08.11, 18:46
            lump-1 napisał:

> Sznur był własnością Leppera.
            >
            > Od momentu wejścia do domu Blidy służby stały się za nią odpowiedzialne.
            > Służby spieprzyły sprawę i gdyby zaraz po odpowiedzialni funkcjonariusze ponieś
            > li odpowiedzialność to sprawa byłaby oceniana inaczej.

Tak,służby były od momentu wejścia do domu za to co się stało odpowiedzialne.Bo gdyby rzucili ją na glebę i założyli pampersa nie wpuszczając do łazienki,to wtedy by nie doszło do tego do czego doszło.
            Tutaj się zgadzam,że ABW postąpiła nieprofesjonalnie.
            • lump-1 Re: pistolet był własnością Blidy 16.08.11, 18:51
              > Tutaj się zgadzam,że ABW postąpiła nieprofesjonalnie.

I nikt nie poniósł odpowiedzialności.
            • ponte_aronte nie o to chodzi 17.08.11, 07:20
              tylko o to, że oni tam w ogóle nie powinni wchodzić, zarzuty były dęte, niezweryfikowane, dokładnie na granicy przedawnienia i o takiej wadze, że normalnie wzywa się człowieka do prokuratury, żeby się wytłumaczył
              więc gadanie, że powinni jej założyć kajdanki, jest jak posypywanie rany solą
              gdyby Blida nie była znanym politykiem SLD, żaden najazd służb by jej nie groził
        • czan-dra Re: pistolet był własnością Blidy 16.08.11, 18:39
          A potem sama go wytarła, ciekawa i śmiała nad wyraz teza, zrobiła to po śmierci czy też w trakcie jej reanimacji?
          A co do tego ma to czyj własnością był ten pistolet, i jeszcze jedno, kto twierdzi, że Blida została "zamordowana"?
          • lump-1 Re: pistolet był własnością Blidy 16.08.11, 18:43
            czan-dra napisał:

> A potem sama go wytarła, ciekawa i śmiała nad wyraz teza, zrobiła to po śmierci
            > czy też w trakcie jej reanimacji?
            > A co do tego ma to czyj własnością był ten pistolet, i jeszcze jedno, kto twier
            > dzi, że Blida została "zamordowana"?

Ireneusz Sekuła nie takie cuda dał radę zrobić.
        • tw_wielgus Re: pistolet był własnością Blidy 16.08.11, 19:14
          A czy Ryszard Kalisz w swoim raporcie zarzuca komukolwiek zamordowanie przy użyciu broni palnej pani min. Blidy?
          Coś przeoczyłem czy Twoja uwaga jest wynikiem własnych przemyśleń po lekturze raportu?
    • cookies9 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:50
      Tak,tak wszystko sfałszowane,tylko ich prawda jest najprawdziwsza...raport Kalisza stwierdza
      coś innego...Ziobro i Kaczyński przed TS,to byłoby dobre zakonczenie sprawy.
    • qqazz Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:55
      Tak a broń sama się wzięła w kiblu, a może to Ziobro z Kaczorem ją tam podrzucili?

pozdrawiam
      • simera16 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 18:59
        qqazz napisał:

> Tak a broń sama się wzięła w kiblu, a może to Ziobro z Kaczorem ją tam podrzuci
        > li?
        >
        >
        >
        Jej kibel, jej broń, jej wola... Po kiego ABW lazła tam o 6 rano, kiedy to do konfrontacji jakiej miała być poddana Blida, wystarczyło prozaiczne wezwanie...? No i ekipa filmująca... Do Oscara pretendowali?
        • richard51 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 19:10
          simera16 napisał:

> qqazz napisał:
          >
          > > Tak a broń sama się wzięła w kiblu, a może to Ziobro z Kaczorem ją tam po
          > drzuci
          > > li?
          > >
          > >
          > >
          > Jej kibel, jej broń, jej wola... Po kiego ABW lazła tam o 6 rano, kiedy to do k
          > onfrontacji jakiej miała być poddana Blida, wystarczyło prozaiczne wezwanie...?
          > No i ekipa filmująca... Do Oscara pretendowali?
          >
          >

Jej kibel ale gdyby ABW była profesjonalna nie wpuścili by ja tam bez funkcjonariuszki.
          Czy broń była od pani Blidy? chyba jednak od pana Blidy,który miał pozwolenie na bron.
          Dlaczego broń była w łazience?Czy to jest miejsce do przechowywania broni?

Sprawa wezwania,ABW nie weszła tylko do mieszkania pani Blidy do Wąsacza tez weszli a facet się nie zastrzelił.Do właściciela strony antykomor też weszli i również facet się nie zastrzelił.

Czy ABW zachowała sie nieprofesjonalne? tak.Pani Blida od momentu wejścia ABW nie powinna ani na moment zostać sama.
          • simera16 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 19:35
            richard51 napisał:
            > >
            >
            >
            > Jej kibel ale gdyby ABW była profesjonalna nie wpuścili by ja tam bez funkcjona
            > riuszki.
            > Czy broń była od pani Blidy? chyba jednak od pana Blidy,który miał pozwolenie n
            > a bron.
            > Dlaczego broń była w łazience?Czy to jest miejsce do przechowywania broni?
            >
            > Sprawa wezwania,ABW nie weszła tylko do mieszkania pani Blidy do Wąsacza tez we
            > szli a facet się nie zastrzelił.Do właściciela strony antykomor też weszli i ró
            > wnież facet się nie zastrzelił.
            >
            > Czy ABW zachowała sie nieprofesjonalne? tak.Pani Blida od momentu wejścia ABW n
            > ie powinna ani na moment zostać sama.
            >
            Trzymajmy się Blidy, a nie Wąsacza, AntyKomora, czy innych zatrzymywanych osób... Wiem co nieco o procedurach stosowanych przez służby policyjne... Nie tylko Blida nie powinna pozostawać sama, ale też i pomieszczenia do których wchodziła (np.WC) winny być uprzednio sprawdzone... Po wejściu do domu funkcjonariusze ABW mieli w obowiązku posiadać wiedzę o broni posiadanej przez osoby zamieszkałe w lokalu gdzie następowała realizacja, a pierwszym zdaniem powinno być wezwanie do wydania tej broni... Ekipa filmowa miała za zadanie utrwalać dla potrzeb procesowych całość akcji, a nie czekać na wyjście Blidy w kajdankach... i można tak mnożyć zastrzeżenia, ale nigdzie nie widzę tu miejsca do oceny postępowania Blidy, jako że nikt nie wie jakie kto ma granice wytrzymałości psychicznej... I wreszcie; Po co dzień przed realizacją zbiera się polityczna wierchuszka PiS?
            • richard51 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 19:40

Trzymajmy się Blidy, a nie Wąsacza, AntyKomora, czy innych zatrzymywanych osób... Wiem co nieco o procedurach stosowanych przez służby policyjne... Nie tylko Blida nie powinna pozostawać sama, ale też i pomieszczenia do których wchodziła (np.WC) winny być uprzednio sprawdzone... Po wejściu do domu funkcjonariusze ABW mieli w obowiązku posiadać wiedzę o broni posiadanej przez osoby zamieszkałe .

Pisałem o tym samym już wielokrotnie.ABW zachowała się nieprofesjonalnie.
              • simera16 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 19:44
                richard51 napisał:
                > .
                >
                > Pisałem o tym samym już wielokrotnie.ABW zachowała się nieprofesjonalnie.
                >
                ...tylko dlatego, że PiS miało w tym swój partykularny cel, a za to jak w sentencji raportu Kalisza Kaczyński i Ziobro powinni być osadzeni przez Trybunał Stanu...
                • richard51 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 19:54
                  imera16 napisał:

...tylko dlatego, że PiS miało w tym swój partykularny cel, a za to jak w sente
                  > ncji raportu Kalisza Kaczyński i Ziobro powinni być osadzeni przez Trybunał Sta
                  > nu...

W przypadku raportu Kalisza narzuca się swoista analogia z raportem Ziobry dotyczącym największej afery III RP znanej jako afera Rywina. Radykalny w swych oskarżeniach raport Ziobry został ku zaskoczeniu rządzącego wówczas SLD przyjęty przez Sejm. On także zawierał wnioski o postawienie przed TS najważniejszych osób w państwie, z prezydentem Aleksandrem Kwaśniewskim i premierem Leszkiem Millerem włącznie.

Już o tym pisałem,że wielu polityków za różne działania można by postawić przed TS.
                  Wybacz ale za brak profesjonalizmu ABW nie ponosi winy ani Kaczor ani Ziobro.
                  • simera16 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 20:00
                    richard51 napisał:

>
                    >
                    > Już o tym pisałem,że wielu polityków za różne działania można by postawić przed
                    > TS.
                    > Wybacz ale za brak profesjonalizmu ABW nie ponosi winy ani Kaczor ani Ziobro.

>
                    Niestety, gdyby nie polityczna inspiracja tych dwóch, oraz bezrefleksyjne wykonywanie ustalonych uprzednio na politycznym szczeblu działań przez Świączkowskiego i Ocieczkę, tej tragedii mogło nie być... W tym świetle wniosek o TS jest zasadny... Faktem również jest, że podobne wnioski w stosunku do wielu innych osób, powinny i częściej i dawno być już formowane...
                    • qqazz Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 22:44
                      a mnie się zdaje simero ze p. Blidowa doskonale wiedziała co i kiedy się stanie a ta broń była elementem zagrywki która nie wyszła na jej nieszczęście bo na szczescie jej popleczników i mocodawców da sie nią grac jeszcze mocniej ku uciesze ciemnego luda, ttylko tow. Kalisz tego juz nie bedzie dochodził nie zeby był na to za głupi on o tym wie doskonale, jego zadanie to chronić czerwona hołotę i gryźć każdego kto próbuje to bydło zaprowadzić tam gdzie jego miejsce..

pozdrawiam
                      • simera16 Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 17.08.11, 06:02
                        qqazz napisał:

> a mnie się zdaje simero ze p. Blidowa doskonale wiedziała co i kiedy się stanie
                        > a ta broń była elementem zagrywki która nie wyszła na jej nieszczęście bo na s
                        > zczescie jej popleczników i mocodawców da sie nią grac jeszcze mocniej ku ucies
                        > ze ciemnego luda, ttylko tow. Kalisz tego juz nie bedzie dochodził nie zeby był
                        > na to za głupi on o tym wie doskonale, jego zadanie to chronić czerwona hołotę
                        > i gryźć każdego kto próbuje to bydło zaprowadzić tam gdzie jego miejsce..
                        >
                        >
                        Dobrze zacząłeś swój post: "a mnie się zdaje", ale potem to już jakoś mniej rzeczowo... Wpis twój to zbitek frazesów z "różnych parafii"... Mamy tu i "ciemnego luda", i "tow", a i "czerwona hołota" oraz wytyczony przez ciebie dla tej "hołoty" punkt docelowy jest... Pięknie zarysowałeś linię tragiczną poprzez "popleczników" i "mocodawców"... Ale cóż więcej z tego, skoro to wszystko ci się tylko "zdaje"..., a może to i lepiej...? :p
      • czan-dra Re: PiS ws śmierci Blidy wszystkie tezy są fałszy 16.08.11, 19:02
        Pozwól, że wkleję post lump 1 Od momentu wejścia do domu Blidy służby stały się za nią odpowiedzialne.
        Służby spieprzyły sprawę i gdyby zaraz po odpowiedzialni funkcjonariusze ponieśli odpowiedzialność to sprawa byłaby oceniana inaczej.

To chyba wyjaśnia, i niepotrzebna była Twoja ironia...
    • neoretronick Tezy tezami, a Kaczyński i Ziobro Trybunału Stanu 16.08.11, 19:07
      ... nie unikną.
      PS.
      Niedługo PiS poda do wiadomości, że Blida zmarła w sposób naturalny, ze starości.
      • czan-dra Re: Tezy tezami, a Kaczyński i Ziobro Trybunału S 16.08.11, 19:30
        Oby Twe słowa ciałem się stały
        • wanda43 Re: Tezy tezami, a Kaczyński i Ziobro Trybunału S 16.08.11, 19:35
          Amen!
          • piotr7777 gdyby za każde partactwo służb specjalnych 16.08.11, 20:00
            ...premier i ministrowie stawali przed TS, to ten Trybunał miałby pełne ręce roboty.
            Raport Kalisza jest mocno naciągany. Zakłada, że J.K. i Z.Z. naruszyli wyłącznie przepisy konstytucji o charakterze ogólnym a jedyny konkret to organizowanie nieformalnych narad poza normalnymi posiedzeniami rządu i tworzenie zespołów wewnątrzrządowych, które istniały zawsze. Jest to słabiutkie a fakt, że autorem raportu jest kolega partyjny denatki, który od początku nie ukrywał stosunku emocjonalnego do sprawy dyskwalifikuje go całkowicie.
            Na tym tle raport Czumy jest wzorem obiektywizmu.
            • czan-dra Re: gdyby za każde partactwo służb specjalnych 16.08.11, 20:10
              Ale mataczysz, ja Cię podziwiam, organizowanie nielegalnych narad, to jest pikuś, bo tak robią wszyscy, masz może na to jakieś dowody, po rządach SLD, gdy dorwały się PiSiorki, i by takie coś znaleźli to myślisz, że zostawili by sprawę nielegalnych narad bez odzewu, zaręczam, mordę by darli na całą Europę, kombinujesz jak wyznawca Kaczyńskiego, którym jesteś...
              • piotr7777 Re: gdyby za każde partactwo służb specjalnych 16.08.11, 20:15
                czan-dra napisał:

> Ale mataczysz, ja Cię podziwiam, organizowanie nielegalnych narad, to jest piku
                > ś, bo tak robią wszyscy,
                Jeżeli premier spotyka się z ministrem to nie ma w tym nic nielegalnego. A zespół, którym kierował Ziobro istniał już od czasu rządów Millera tyle, że jego szefem był minister spraw wewnętrznych a nie sprawiedliwości. Tyle, że podział kompetencji między ministrami w całości leżał i leży w gestii premiera, który może w dowolny sposób łączyć działy administracji rządowej.
                Poza tym jeśli Kalisz uzasadniał, że prezydent jako organ władzy wykonawczej na równi z rządem może więcej, niż wprost wynika z konstytucji, to dziś jako obrońca literalnej wykładni jest mało wiarygodny.

masz może na to jakieś dowody, po rządach SLD, gdy dor
                > wały się PiSiorki, i by takie coś znaleźli to myślisz, że zostawili by sprawę n
                > ielegalnych narad bez odzewu, zaręczam, mordę by darli na całą Europę, kombinuj
                > esz jak wyznawca Kaczyńskiego, którym jesteś...

Może po prostu nie chcę być już lemingiem.
                • simera16 Re: gdyby za każde partactwo służb specjalnych 16.08.11, 20:16
                  piotr7777 napisał:

>
                  > Może po prostu nie chcę być już lemingiem.
                  >
                  Wolisz zatem miano pelikana...?
            • simera16 Re: gdyby za każde partactwo służb specjalnych 16.08.11, 20:15
              piotr7777 napisał:

> ...premier i ministrowie stawali przed TS, to ten Trybunał miałby pełne ręce ro
              > boty.
              > Raport Kalisza jest mocno naciągany. Zakłada, że J.K. i Z.Z. naruszyli wyłączni
              > e przepisy konstytucji o charakterze ogólnym a jedyny konkret to organizowanie
              > nieformalnych narad poza normalnymi posiedzeniami rządu i tworzenie zespołów we
              > wnątrzrządowych, które istniały zawsze. Jest to słabiutkie a fakt, że autorem r
              > aportu jest kolega partyjny denatki, który od początku nie ukrywał stosunku emo
              > cjonalnego do sprawy dyskwalifikuje go całkowicie.
              > Na tym tle raport Czumy jest wzorem obiektywizmu.
              >
              Jeśli bez winy, to dlaczego obawiają się poddania swoich ówczesnych działań pod osąd TS? Nikt nie powiedział, że TS uzna ich winę...
              • piotr7777 Re: gdyby za każde partactwo służb specjalnych 16.08.11, 20:20
                simera16 napisał:

> Jeśli bez winy, to dlaczego obawiają się poddania swoich ówczesnych działań pod
                > osąd TS? Nikt nie powiedział, że TS uzna ich winę...

Choćby dlatego, że nikt w III RP przed TS nie stanął a naruszenia konstytucji i ustaw zdarzały się dość często (choćby numery prezydenta Wałęsy czy kwestia więzień CIA). Więc w polskich warunkach ma to niewiele wspólnego z praworządnością.
                • simera16 Re: gdyby za każde partactwo służb specjalnych 16.08.11, 20:43
                  piotr7777 napisał:
                  >
                  > Choćby dlatego, że nikt w III RP przed TS nie stanął a naruszenia konstytucji i
                  > ustaw zdarzały się dość często (choćby numery prezydenta Wałęsy czy kwestia wi
                  > ęzień CIA). Więc w polskich warunkach ma to niewiele wspólnego z praworządności
                  > ą.
                  >
                  A co to za argument, że nikt jeszcze nie staną...? Najwyższa pora, by politycy czuli odpowiedzialność za swe działania...
                  • piotr7777 Re: gdyby za każde partactwo służb specjalnych 16.08.11, 20:45
                    simera16 napisał:

> piotr7777 napisał:

> A co to za argument, że nikt jeszcze nie staną...? Najwyższa pora, by politycy
                    > czuli odpowiedzialność za swe działania...

Oczywiście pod warunkiem, że to politycy PiS bo IV RP z założenia była bezprawiem a III RP to z założenia państwo prawa, nieprawdaż?
                    • czan-dra Re: gdyby za każde partactwo służb specjalnych 16.08.11, 20:48
                      I znowu zmieniasz temat, na wygodniejszy, a po za tym IV RP nie istniała, i nawet nie była w budowie, cytuję to co mówił Kaczyński...
                      • piotr7777 Re: gdyby za każde partactwo służb specjalnych 16.08.11, 20:50
                        czan-dra napisał:

> I znowu zmieniasz temat, na wygodniejszy, a po za tym IV RP nie istniała, i naw
                        > et nie była w budowie, cytuję to co mówił Kaczyński...

Zgoda, ale dla GW i jej wiernych czytelników IV RP to po prostu lata 2005-2007.
                        • simera16 Re: gdyby za każde partactwo służb specjalnych 16.08.11, 20:52
                          piotr7777 napisał:

>
                          >
                          > Zgoda, ale dla GW i jej wiernych czytelników IV RP to po prostu lata 2005-2007.
                          >
                          Nie, to nie lata IV RP, to lata stracone....
                    • simera16 Re: gdyby za każde partactwo służb specjalnych 16.08.11, 20:51
                      piotr7777 napisał:

> simera16 napisał:
                      >
                      > > piotr7777 napisał:
                      >
                      > > A co to za argument, że nikt jeszcze nie staną...? Najwyższa pora, by pol
                      > itycy
                      > > czuli odpowiedzialność za swe działania...
                      >
                      > Oczywiście pod warunkiem, że to politycy PiS bo IV RP z założenia była bezprawi
                      > em a III RP to z założenia państwo prawa, nieprawdaż?
                      >
                      A nieprawdaż... Przed TS powinni stawać wszyscy politycy, którzy naruszyli obowiązujące prawo, a TS jest adekwatny do rozpatrywania ich przypadku...
            • lump-1 Re: gdyby za każde partactwo służb specjalnych 16.08.11, 20:22
              piotr7777 napisał:

> ...premier i ministrowie stawali przed TS, to ten Trybunał miałby pełne ręce ro
              > boty.
              > Raport Kalisza jest mocno naciągany.

2 x tak z jednym dużym ale.
              Tu chodzi o odpowiedzialność za śmierć.
              Wini są nieprofesjonalni funkcjonariusze i gdyby ponieśli konsekwencje to reszta rozeszłaby się po politycznych kościach.
              Ktoś podjął decyzję o tym , że wszystko było ok a winę ponosi tylko Blida bo " niewinny nie popełnia samobójstwa".
              To była decyzja polityczna podjęta wysoko.
              Kalisz zna zasady gry i wie, że pozostało mu tylko jedno- postraszyć Kaczyńskiego i Ziobrę trybunałem, chociażby tylko dla zasady.
              Blida nie żyje, Kalisz i SLD jako obrońcy złapią kilka punktów.
              PO to rozumie i póki co dystansuje się od pomysłu ale jak poczuje w tym interes to odkurzą pomysł i zagłosują.
              Polityka to ssyństwo..

• obraza.uczuc.religijnych Blida jak Lepper 16.08.11, 20:46
      była winna więc popełniła samobójstwo.
      • czan-dra Re: Blida jak Lepper 16.08.11, 20:49
        Podobno chciała trzy razy popełnić samobójstwo, ale jej w domu nie zastali...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka