Dodaj do ulubionych

Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?!

23.08.11, 15:10
29 czerwca pan poseł Macierewicz rzekł był:

to nie jest jeszcze pełna analiza, to nie jest jeszcze raport, który przedstawimy zapewne w przeciągu najbliższych dwóch miesięcy.
polska.newsweek.pl/falsz-i-niszczenie-dowodow---macierewicz-prezentuje-biala-ksiege,78800,2,1.html
Zaraz będą dwa miesiące a o raporcie cisza. Gołda, co z tobą? Nie nawołujesz Macierewicza do publikacji raportu? A może redaktor Ziemkiewicz wysnuje hipotezę, że tego raportu tak naprawdę nie ma, tak jak wg red. Ziemkiewicza nie istnieje raport Millera?
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 23.08.11, 15:27
      PiS chyba chce zatrzeć pamięć o katastrofie smoleńskiej i jej ofiarach nie przedstawiając raportu zespołu Macierewicza.
    • indris Mam go 23.08.11, 15:40
      Ale nie napiszę gdzie...
      • venus99 Re: Mam go 09.12.11, 10:01
        w tej sprawie nie chodzi o raport tylko o stałe istnienie tej gó...anej komisji której celem jest nieustanne jątrzenie.
        • snajper55 Re: Mam go 20.12.11, 14:20
          venus99 napisał:

> w tej sprawie nie chodzi o raport tylko o stałe istnienie tej gó...anej komisji
          > której celem jest nieustanne jątrzenie.

Nie o to chodzi by złapać króliczka...

S.
      • zapijaczony_ryj Re: Mam go 20.12.11, 09:21
        indris napisał:

> Ale nie napiszę gdzie...

a co na to zwieracze?
    • wariant_b Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 23.08.11, 15:49
      A właśnie - gdzie jest Aneks do Raportu Macierewicza?
      Czy nie czas, by Prezydent Komorowski wreszcie go ujawnił?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 23.08.11, 17:06
        No właśnie, co ten Komorowski ukrywa?? Bez przyczyny by tego nie robił.
    • mike.recz Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 23.08.11, 20:33
      Mam nadzieję, że poseł Antoni Macierewicz szef parlamentarnej komisji ds. katastrofy
      w Smoleńsku nie przewali z terminem tak samo jak Miller.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 24.08.11, 07:55
        Może tłumaczy raport z wolskiego na polski?
        • mike.recz Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 26.08.11, 17:02
          Są na kursie i na ścieżce ale końca nie widać:

bombardier.nowyekran.pl/post/24854,wstrzasy-dzialaly-na-samolot-od-gory
          – W ciągu pół sekundy przyspieszenie spadło do wartości bliskiej przyspieszeniu na powierzchni Księżyca – z prof. Kazimierzem Nowaczykiem, fizykiem z Uniwersytetu Maryland, rozmawia Jakub Jałowiczor.

– Co spowodowało impulsy, które szarpnęły samolotem na wysokości 15 metrów?

– Na tym etapie analiz mogę stwierdzić jedynie, że siła, która te wstrząsy wywołała, działała na samolot od góry. Odczytać to można bezpośrednio z wykresu przyspieszenia pionowego na rys. 45 w angielskiej wersji Raportu MAK.

– Czy te wstrząsy rozerwały samolot?

– Wstrząsy były bardzo silne i gwałtowne. Szczególnie drugi, podczas którego zmniejszyło się sześciokrotnie 9od 1,2g do 0,2g gdzie g to przyspieszenie ziemskie). Oznacza to, że w ciągu pół sekundy przyspieszenia spadło do wartości bliskiej przyspieszeniu na powierzchni Księżyca.
          Jestem fizykiem i potrafię sobie wyobrazić, jakiego rzędu siła mogła spowodować taką zmianę, ale nic nie wiedząc o jej charakterze i o konstrukcji samolotu, nie jestem w stanie powiedzieć, czy mogła rozerwać samolot.

Jak mogły wyglądać ostatnie chwile lotu Tu-154? Czy możemy np. stwierdzić, że samolot wykonał beczkę autorotacyjną albo że leciał prosto do chwili zderzenia z ziemią?

– Z przeprowadzonych dotychczas analiz zapisów TAWS wynika, że samolot po zderzeniu z brzozą leciał jeszcze prawie 150 wzdłuż trajektorii równoległej do prawidłowego kursu podejścia na lotnisko. Według raportów MAK i Millera natomiast, tuż po zderzeniu z brzozą i utracie fragmentu lewego skrzydła, samolot wykonał beczkę autorotacyjną (niekontrolowaną). Podczas jej wykonywania skręcił w lewo. Tutaj rozchodzą się drogi obu raportów i naszych analiz. Według odczytów TAWS dopiero za jego piątym alarmem, przemilczanym zarówno w raporcie MAK, jak i Millera, nastąpiły dramatyczne wydarzenia, które miały decydujący wpływ na przebieg ostatnich sekund katastrofy, a więc dwa wstrząsy i zamrożenie FMS pozbawionego zasilania. Jak wyglądało tych kilka ostatnich sekund (około trzech) trudno mi jest w tej chwili powiedzieć. Analizy nie zostały jeszcze zakończone.
          • absurdello Fakt, wybitni specjaliści ... 20.12.11, 14:07
            po 16 miesiącach od katastrofy:

ale nic nie wiedząc o jej charakterze i o konstrukcji samolotu, nie jestem w stanie powiedzieć, czy mogła rozerwać samolot.

a jego kolega, badający zjawiska skrzydłowo-brzozowe powiedział gdzieś w prezentacji, że nie wie gdzie konkretnie jest ten czujnik przyspieszenia ...

Za to wypowiadają się jednoznacznie w temacie ...
            • zuzkazuzka111 Fakt, masz przecież raport MAK 21.12.11, 08:25
              Masz brzozę z żelazobetonu z kolcami, masz słowa Klicha - jak walnęło, to urwało...

Po co to dalej drążyć :-)

Fachowcy Millera też się popisali. Sam Miller porównał samolot do samochodu zderzającego się z brzozą.
              Więc o ssoo chodzi?

Mając nikłe pojęcie o czymkolwiek innym niż beletrystyka wypowiadasz się z taką pewnością.
              :) śmiech misiu, śmiech.

Policzyłeś już jak to skrzydło z wysokości urwania 5 metrów nad ziemią, przy wznoszącym się terenie i znalezionych w tablicach oporach przeleciało 114 metrów?

Pokaż swoją fachowość..
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Fakt, masz przecież raport MAK 21.12.11, 08:55
                Macierewicz też ma i to co dla niego wygodne to z niego przepisuje. tylko gdzie ten jego raport?
                • zuzkazuzka111 A gdzie jest wrak i rejestratory? 21.12.11, 09:04
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: A gdzie jest wrak i rejestratory? 21.12.11, 09:11
                    A gdzie jest raport Macierewicza?
                    • zuzkazuzka111 A gdzie wrak? 21.12.11, 09:14
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: A gdzie wrak? 21.12.11, 09:17
                        A gdzie raport Macierewicza?
                        • zuzkazuzka111 A gdzie wrak i skrzynki. 21.12.11, 09:18
                          Czyli mówisz, że Tusk to kłamca?
                          • obraza.uczuc.religijnych A gdzie raport Macierewicza? Twierdisz że Macierew 21.12.11, 09:20
                            icz to kłamca?
                            • zuzkazuzka111 Według ciebie polski rząd kłamał o Smoleńsku? 21.12.11, 09:21
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Według ciebie polski rząd kłamał o Smoleńsku? 21.12.11, 09:21
                                A wg ciebie Macierewicz kłamał o raporcie o Smoleńsku?
                                • zuzkazuzka111 Obrażasz polski rząd... 21.12.11, 09:22
                                  • obraza.uczuc.religijnych Obrażasz pana Macierewicza. 21.12.11, 09:23

• zuzkazuzka111 W życiu... Ale ty Pana Kwiatkowskiego 21.12.11, 09:24
                                      i Macierewicza tak.

Wiesz, że nie jest to zgodne z prawem...

• obraza.uczuc.religijnych Re: W życiu... Ale ty Pana Kwiatkowskiego 21.12.11, 09:32
                                        Ależ w życiu. ja bronie pana Macierewicza przed takimi jak ty polonofobami.
          • absurdello A jeszcze jedno, piąty "alarm" TAWS-a ... 20.12.11, 14:12
            nie był alarmem, a tylko wpisem stwierdzającym, że czujnik "powietrze/ziemia" zarejestrował coś co zostało zinterpretowane jako zetknięcie kół przedniej goleni z ziemią. Alarmami są wpisy 34, 35, 36, i 37, a pozostałe 2 (nr 33 i 38) są zwykłymi zdarzeniami (33 - start, 38 - lądowanie).

To tyle o panach "badaczach"
            • zuzkazuzka111 Twoja fantazja nie ma granic... 21.12.11, 08:27
              zwłaszcza tej polsko-rosyjskiej.
    • wujaszek_joe zatrzasnął się w szafie lesiaka 23.08.11, 21:07
      zabawne, że wyznawcom PIS nie potrzeba w tych arcyważnych i tajemnych sprawach żadnej konsekwencji.
      • obraza.uczuc.religijnych Ale że gołda nie domaga się raportu??? 24.08.11, 09:56
        Co z nią się dzieje?
        • 1puterko11 gouda jak mawiasz............... 20.12.11, 13:29
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Co z nią się dzieje?

......ma na tym "demokratycznym" forum szlaban na nicki i co chyba zauważyłeś kasowane są jej wszystkie wątki i nawet te wpisy pod wątkami innych autorów.To by wynikało z tego , że nie uległa POprawnemu myśleniu kształtowanemu przez GW.Tu na FK tolerowani są POprawni POlitycznie,marionetki,megalomani....etc.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: gouda jak mawiasz............... 20.12.11, 13:33
            Cześć gouda. Też wciąż czekasz na raport Macierewicza?
            • 1puterko11 nie czekam bo znam winnego "wypadku komunikacyjneg 20.12.11, 13:49

> Cześć gouda. Też wciąż czekasz na raport Macierewicza?
              • obraza.uczuc.religijnych Re: nie czekam bo znam winnego "wypadku komunikac 20.12.11, 13:53
                A skąd znasz?
                • 1puterko11 Re: nie czekam bo znam winnego "wypadku komunikac 20.12.11, 14:01

> A skąd znasz? ....................z wykopalisk :)

• obraza.uczuc.religijnych Re: nie czekam bo znam winnego "wypadku komunikac 20.12.11, 14:03
                    No tak, nicki zmieniasz, a konkretów żadnych.
                    • 1puterko11 Re: nie czekam bo znam winnego "wypadku komunikac 20.12.11, 14:17

> No tak, nicki zmieniasz, a konkretów żadnych.

nicki zmieniam bo taka jest upierdliwość cenzora na FK- nie lubi jak myślę po polsku :)
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: nie czekam bo znam winnego "wypadku komunikac 20.12.11, 14:21
                        Nicki zmieniasz bo nie masz nic do powiedzenia, a juz zwłaszcza po polsku.
                        • 1puterko11 rozumiem ty dziś robisz za cenzora :)))))))))) 20.12.11, 14:24

> Nicki zmieniasz bo nie masz nic do powiedzenia, a juz zwłaszcza po polsku.
                          • obraza.uczuc.religijnych Re: rozumiem ty dziś robisz za cenzora :))))))))) 20.12.11, 14:25
                            Jak zwykle źle rozumiesz.
                            • 1puterko11 wiem to nie od dziś :) 20.12.11, 14:31

> Jak zwykle źle rozumiesz.

Ja bardzo dobrze rozumiem kto jest who is who na Fk :P
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: wiem to nie od dziś :) 20.12.11, 14:36
                                Jednak nie bardzo rozumiesz, fanko PiSu.
                                • goldaksamitka Re: wiem to nie od dziś :) 21.12.11, 09:07

> Jednak nie bardzo rozumiesz, fanko PiSu.

TYle razy pisałam i napiszę to jeszcze raz byś to zapamiętał sobie do końca życia : dla mnie PO czy PiS to nogi tego samego Żyda :) ciekawe , że cytujesz tu na FK gazety na których się wzoruję ( i pamiętasz je!!!!) a nie pamiętasz (???) tych zdań co sądzę o PO i PiS.Masz jak widzę wybiórczą pamięć mój maleńki :P
                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: wiem to nie od dziś :) 21.12.11, 09:12
                                    Skoro kłamczucho ja jestem cenzorem na FK to ty jesteś fanką PiSu. Dotrze to kiedyś do ciebie?
                                    • goldaksamitka instynktownie czuję w tobie cenzora :)))))))) 21.12.11, 09:22

> Skoro kłamczucho ja jestem cenzorem na FK to ty jesteś fanką PiSu. Dotrze to ki
                                      > edyś do ciebie?
                                      • obraza.uczuc.religijnych Re: instynktownie czuję w tobie cenzora :)))))))) 21.12.11, 09:22
                                        A ja w tobie fankę PiSu. A kłamczuchy czuć nie muszę bo to widać że kłamiesz jak najęta.
                                        • goldaksamitka co się stało, że zakładasz wątki? dla niepoznaki? 21.12.11, 10:03

> A ja w tobie fankę PiSu. A kłamczuchy czuć nie muszę bo to widać że kłamiesz ja
                                          > k najęta.
                                          • goldaksamitka "obraza" pomimo naszych różnic zdań na FK......... 21.12.11, 10:12
                                            i tak Cię lubię! z okazji świąt Bożego Narodzenia życzę Ci dużo zdrowia,dużo dystansu do forumowiczów,pogody ducha oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku.Jestem Twoją fanką po tym jak wyraziłeś swoje zdanie o Smoleńsku jako o "wypadku komunikacyjnym" Życzę Ci byś w 2012 r został rzecznikiem "naszego" rządu. :))))))))))))))))))))))))
                                            • obraza.uczuc.religijnych Re: "obraza" pomimo naszych różnic zdań na FK.... 21.12.11, 10:16
                                              Ja tam fanem twoich kłamstw nie jestem ale z okazji świąt życzę ci żebyś się ogarnęła.
                                              • goldparusmajor a gdzie proste słowo " dziękuję"? :)))))) 21.12.11, 11:16

> Ja tam fanem twoich kłamstw nie jestem ale z okazji świąt życzę ci żebyś się og
                                                > arnęła.

Jestem ogarnieta i ROZ-garnieta :)
                                          • obraza.uczuc.religijnych Re: co się stało, że zakładasz wątki? dla niepozn 21.12.11, 10:15
                                            Po prostu nie mnożę bez sensu wątków tak jak ty.
                                            • goldparusmajor pokaż chociaz moj JEDEN watek bez sensu? 21.12.11, 11:16

> Po prostu nie mnożę bez sensu wątków tak jak ty.
                                              • obraza.uczuc.religijnych Np. ten dzisiejszy o Czechach. 21.12.11, 11:26
                                                Bez sensu i z kłamstwem.
                                                • goldparusmajor to by oznaczało , że i Czechy kłamią?prasa? 21.12.11, 11:33

> Bez sensu i z kłamstwem.
                                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: to by oznaczało , że i Czechy kłamią?prasa? 21.12.11, 11:37
                                                    Czesi nie kłąmią, kłamiesz ty, kłamie Nowy Ekran pisząc że powiedziały "nie" UE podczas gdy nie podjęto decyzji w tej sprawie.
                                                  • goldparusmajor taaaaaaaaa 21.12.11, 11:42

> Czesi nie kłąmią, kłamiesz ty, kłamie Nowy Ekran pisząc że powiedziały "nie" UE
                                                    > podczas gdy nie podjęto decyzji w tej sprawie.
                                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: taaaaaaaaa 21.12.11, 11:49
                                                    Ano właśnie tak.
        • zuzkazuzka111 Jak to jest, że takie indywidua jak ty 21.12.11, 08:34
          nie są banowane.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak to jest, że takie indywidua jak ty 21.12.11, 08:56
            Takim zerom jak ty tradycyjnie nie podoba się wolność słowa.
            • zuzkazuzka111 Oj troll mnie od zer wyzywa :-) 21.12.11, 09:06
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Oj troll mnie od zer wyzywa :-) 21.12.11, 09:15
                Skoro trollica zaczyna rzucać "indywiduami"...
                • zuzkazuzka111 Nim troll coś napisze, niech się zastanowi... 21.12.11, 09:23
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Nim troll coś napisze, niech się zastanowi... 21.12.11, 09:32
                    Po co skoro ty piszesz bez zastanowienia?
                    • zuzkazuzka111 Baw się dalej... 21.12.11, 09:33
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Baw się dalej... 21.12.11, 09:35
                        A co idziesz już? Żałujesz pewnie że nie udało ci się zgodnie z wytycznymi twojego oficera prowadzącego odwrócić uwagi od raportu Macierewicza.
    • zgred-zisko Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 24.08.11, 08:04
      A co z zawartością "szafy Lesiaka"? Pamięta ktoś jeszcze?
    • fiu-bzdziu2010 Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 24.08.11, 09:07
      może, nie może :
      - znależć ekspertów, że brzoza to patyk i że na 15 metrach można obezwładnić lecącego bombowca

• obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 24.08.11, 09:09
        Pan Antoni przepisuje pasujące mu tezy z raportu MAK
        • mietowe_loczki Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 26.08.11, 09:40
          Przepisuje ręcznie.
    • strikemaster Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 24.08.11, 10:01
      Po co raport? IMHO ważniejsza jest jego historia choroby.
    • obraza.uczuc.religijnych Drogi zespole!!! 26.08.11, 08:53
      Polacy wciąż czekają na wasz raport.
    • wariant_b Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 26.08.11, 09:50
      Poszedł do poprawek i uzupełnienia, bo nie uwzględniał udziału Palikota w zamachu.
    • bruno565 Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 26.08.11, 10:03
      One teraz na raport NIKu czekaja ,tam Jezierski opisze prawde i tylko prawde ,az cala Polska dozna szoku.Czestochowski poeta pelniacy funkcje europosla,niejaki Wojciechowski tak byl prawil pare tygodni temu na swoim blogu.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 26.08.11, 10:07
        I ot tak oleją pamięć poległych pod Smoleńskiem?
        • wariant_b Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 26.08.11, 10:23
          > I ot tak oleją pamięć poległych pod Smoleńskiem?

Nie ot tak, tylko z badań zamówionych przez PiS wynika, że Smoleńsk
          nie przynosi im korzyści wyborczych. To samo było w kampanii prezydenckiej.
          Smoleńsk będzie dyskretnie akcentowany w postaci wdów i sierot.
          Ale z wnuczkami po bracie prezes pan raczej się już nie pokaże,
          bo nie lubi dzieci. Dzieci bywają nielojalne i nieposłuszne.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 26.08.11, 10:34
            Co racja to racja, pokazał się dwa razy z dziećmi Elki Jakubiak i Elki nie ma dziś w PiS. jej dzieci musiały nie przypaść do gustu prezesowi.
            • wujaszek_joe Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 26.08.11, 10:48
              No i zdjęcia komunijne dzieciom popsuł
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 26.08.11, 11:33
                Nie dziw mu się. Na komunii u Elki psychotropy zapijał alkoholem więc wyglądał jak wyglądał.
                • zuzkazuzka111 A gdzie raport z przekopania ziemi na metr 21.12.11, 09:16
                  Pani Kopaczowa skazała, że przekopali...
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: A gdzie raport z przekopania ziemi na metr 21.12.11, 09:17
                    A gdzie raport Macierewicza? miał być w sierpniu a mamy grudzień
                    • zuzkazuzka111 Twierdzisz, że marszałek sejmu RP kłamie? 21.12.11, 09:18
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Twierdzisz, że marszałek sejmu RP kłamie? 21.12.11, 09:21
                        A ty twierdzisz że szef zespołu Macierewicza kłamie?
                        • zuzkazuzka111 Nie podoba mi się, jak internetowy troll 21.12.11, 09:25
                          obraża polskie urzędy.
                          Marszałka, posła, ministra, rząd, Pana Premiera...

Zagalopowałeś się.
                          • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie podoba mi się, jak internetowy troll 21.12.11, 09:34
                            Mi się nie podoba że obrażasz posłów wybranych do polskiego sejmu.
    • lionold Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 26.08.11, 13:03
      A gdzie jest sam Menda-MaciArewicz?
    • niegracz będzie - będa i inne 26.08.11, 17:24
      choćby raport społecznosci internetowej

musza byc inne
      gdyż raport Millera kompromituje Polske
      poziom raportu sugeruje że Polska to kraj bezmyslnych nieuków
      albo posłusznych baranów realizujących polityczne zlecenie

co do faktów:

Tu-154 rzekomo wykonał pólbeczke która zaczał 6 m nad ziemia

cięzki samolot pasażerski lecący z niewielką predkoscią rzekomo wpada w szybkie obroty

a taki np DC-8 - ogromny czterosilnikowy samolot pasażerski zderzył się w powietrzu z AN-24 utracil nie tylko spora czesc skrzydła ale i jeden silnik - po czym

wyladował

Вo время пoдгoтoвки лётнoй прoгрaммы в рaмкaх aвиacaлoнa «Кyбaнa де Авиacьoн» cтoлкнyлcя в вoздyхе c caмoлётoм Douglas DC-8-43 (CU-T1200). Из-зa cтoлкнoвения Ан-24 рaзрyшилcя в вoздyхе, лaйнер DC-8 блaгoпoлyчнo приземлилcя, неcмoтря нa пoтерю чacти крылa, в тoм чиcле oднoгo двигaтеля

zdarzyło sie to w roku 1976

komisja Millera stworzyła raport który fakty dopasowywał do tezy
      a wiele faktów pominał
      gdyż przeczyłyby ich wersji

np. brak sladu uderzenia samolotu o ziemię -potężnego uderzenia nosem ze az kokpit
      sie porozrywał na drobne kawałeczki - a w miekkiej ziemi - nie ma wgłebienia
      • mike.recz Re: będzie - będa i inne 27.08.11, 14:38
        Trzymam za słowo.
      • wariant_b Re: będzie - będa i inne 29.08.11, 12:03
        niegracz napisał:
        > poziom raportu sugeruje że Polska to kraj bezmyslnych nieuków
        > albo posłusznych baranów realizujących polityczne zlecenie

I owszem, można takie nieprzyjemne wnioski z Raportu wyciągnąć.
        Tylko co robi konkluzja, że jeszcze bardziej niekompetentni i stronniczy
        powinni opracować raport, który byłby jeszcze bardziej kompromitujący?
      • obraza.uczuc.religijnych Ej, niegracz 20.12.11, 08:35
        jest już ten raport?
        • zuzkazuzka111 a gdzie rejestratory i kamizelki BOR? 21.12.11, 09:07
          • obraza.uczuc.religijnych Re: a gdzie rejestratory i kamizelki BOR? 21.12.11, 09:16
            A gdzie raport Macierewicza? Mamy grudzień.
            • zuzkazuzka111 A gdzie dokumenty medyczne. Mamy grudzień 2011 21.12.11, 09:17
              • obraza.uczuc.religijnych Re: A gdzie dokumenty medyczne. Mamy grudzień 201 21.12.11, 09:18
                A gdzie raport Macierewicza? mamy 21 grudzień 2011 r.
                • zuzkazuzka111 Uważasz, że Pan Premier to kłamca?? 21.12.11, 09:19
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Uważasz, że Pan Premier to kłamca?? 21.12.11, 09:22
                    Uważasz że pan Macierewicz to kłamca?
                    • zuzkazuzka111 No odpowiedz... 21.12.11, 09:26
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: No odpowiedz... 21.12.11, 09:34
                        Ty mi odpowiedz.
      • piq raport społeczności internetowej?... 14.02.12, 19:37
        ...czyli bandy w 99,99% niekompetentnych świrów, w tym bezrobotnych parobków i znudzone gospodynie domowe, gdy w podobnych sprawach podobne raporty komisje zatrudniające najlepszych specjalistów publikują po 2-3 latach (patrz Lockerbie)?
        Tow. niegracz raczy żartować, a jeśli mówi poważnie, to jest kompletnym matołkiem.
        • niegracz Re: raport społeczności internetowej?... 15.02.12, 17:53
          piq napisał:

> ... niegracz raczy żartować, a jeśli mówi poważnie,
          .
          pisząc to nie przypuszczałem że ukaże się
          przynajmniej jeden w formie obszernej książki

będzie na poziomie o niebo lepszym
          od politycznego raportu Millera\
          kompromitującego (swym poziomem) Polskę i polskie elity intelektualne
          ( rzekomo byli to najlepsi fachowcy - tak ich zachwalał Tusk)
      • mietowe_loczki Re: będzie - będa i inne 01.03.12, 09:39
        niegracz napisał:

> choćby raport społecznosci internetowej

Nie no naprawdę, dziś od rana bawię się na forum wyjątkowo dobrze :)))))
    • obraza.uczuc.religijnych Dziś mijają dwa miesiące 29.08.11, 11:14
      a raportu ani widu ani słychu, nawet gołda z kulawą nogą się nim nie zainteresuje. Może red. Ziemkiewicz przedstawi nam swoja opinię na ten temat a forumowicz mors wklei linka do tej opinii?
      • zuzkazuzka111 i 4 miesiące od obietnicy Kwiatkowskiego 21.12.11, 08:35
        żę po 3 misiącach wrak będzie w Polsce...

I ciągle go nie ma.

• obraza.uczuc.religijnych Re: i 4 miesiące od obietnicy Kwiatkowskiego 21.12.11, 08:57
          Kwiatkowski to Kwiatkowski, nie jest tak uczciwy i prawdomówny jak Macierewicz.
          • zuzkazuzka111 Nie obrażaj Pana Kwiatkowskiego, jak możesz 21.12.11, 09:05
            zarzucać mu nieuczciwość.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie obrażaj Pana Kwiatkowskiego, jak możesz 21.12.11, 09:17
              A ty nie obrażaj Uczciwego Pana Macierewicza zestawiając go z Kwiatkowskim.
              • zuzkazuzka111 To ty ich porównujesz. Pomawiasz Pana ministra... 21.12.11, 09:22
                • obraza.uczuc.religijnych Nie, to ty wyjechalaś tu z Kwiatkowskim 21.12.11, 09:23
                  a wątek jest o pośle Macierewiczu i jego raporcie.
    • obraza.uczuc.religijnych Minęły trzy miesiące i raportu dalej nie ma. 03.10.11, 15:42
      Ciągle tłumaczą go z polskiego na wolski? Może gołda wie co z tym raportem.
      • wariant_b Re: Minęły trzy miesiące i raportu dalej nie ma. 03.10.11, 15:58
        Spokojnie.

Jeśli w ogóle prezes pan odważy się go opublikować przed wyborami,
        to w piątek, bo od soboty cisza wyborcza i nie będzie można dementować.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Minęły trzy miesiące i raportu dalej nie ma. 03.10.11, 15:59
          Czyli generalnie można założyć (za posłem Kaczyńskim) że raport Macierewicza będzie sfałszowany.
        • dupetek Re: Minęły trzy miesiące i raportu dalej nie ma. 03.10.11, 16:02
          :) Możliwe, że PiS trzyma raport jako ostateczne uderzenie i przy okazji antidotum na upublicznienie rozmowy braci:)
    • obraza.uczuc.religijnych Macierewicz przewalił z terminem jak Miller. 03.10.11, 16:54
      Ziemkiewicz już pisze o tym felieton.
      • zuzkazuzka111 Miller napisał to swoje dziełko przez Macierewicza 21.12.11, 08:37
        Stąd taka nieporadność w publikacji tego "raportu"
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Miller napisał to swoje dziełko przez Maciere 21.12.11, 08:57
          A uczciwy Macierewicz okłamał opinię publiczną.
          • zuzkazuzka111 Re: Miller napisał to swoje dziełko przez Maciere 21.12.11, 09:26
            Naprawdę proszę - nie obrażaj ludzi.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Miller napisał to swoje dziełko przez Maciere 21.12.11, 09:38
              Będę bronił uczciwości posła Macierewicza.
    • obraza.uczuc.religijnych Panie Antoni, minęły cztery miesiące!!! 02.11.11, 11:24
      Gdzie pański raport??
    • skoczekszachowy gdzie sa ustawy rządu Tuska?! 02.11.11, 12:26
      Gdzie te obiecane reformy...ustawy ....obiecane w sejmie ...w TVP....w obliczu mediów...kamer!!!! Pokaż swój post na ten temat .
      • obraza.uczuc.religijnych Re: gdzie sa ustawy rządu Tuska?! 02.11.11, 12:31
        A ty gołda pokaż mi swój post na temat zagadkowego trzymania w tajemnicy raportu Macierewicza
    • obraza.uczuc.religijnych Mamy 9 grudnia a o raporcie cisza. 09.12.11, 09:20
      Czyżby pan Antoni coś kręcił w jego sprawie?
    • zapijaczony_ryj A która wersja? 09.12.11, 09:31
      Bo jest kilka:
      forum.gazeta.pl/forum/w,1157,131029046,131029046,wg_Maciarewicza_Tu_154M_nie_uderzyl_w_brzoze_.html
      Macierewicz to ciężki przypadek dla psychiatrów, starczyłby na tuzin doktoratów
    • wujaszek_joe Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 09.12.11, 09:34
      będzie chrzanić aż się paliwo wypali.
      Co to za ludzie w ogóle, wyobrażacie sobie tak bliskich pośmiertnie wykorzystywać?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 09.12.11, 09:57
        Analiza prof. Biniendy musiała byc bardzo słaba skoro raportu jeszcze nie ma. A anwad tak się tą ekspertyzą zachwycała.
    • fiu-bzdziu2010 Re: ma dylemat 09.12.11, 10:00
      ma dylemat: Skrzydełko czy Brzózka
      • obraza.uczuc.religijnych Re: ma dylemat 09.12.11, 10:46
        Śmiesz sugerować że pan poseł Antoni dobiera sobie wygodniejszą wersję prawdy? Oj, nieładnie z twej strony.
    • lionold Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 09.12.11, 10:13
      Nie pozwolili mu wynieść z Tworek na zewnątrz. I dobrze!
    • obraza.uczuc.religijnych Raportu nadal nie ma. 20.12.11, 08:33

• zuzkazuzka111 Wraku nadal nie ma... 21.12.11, 08:30
        ani skrzynek, ani broni BORowców, ani dokumentów medycznych, ani telefony satelitarnego...

Ani oryginalnych skrzynek.

Gdzie to wszystko jest?

Może spytaj Tuska
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Wraku nadal nie ma... 21.12.11, 09:21
          Raportu Macierewicza też nie ma a miał być. To chyba niemożliwe żeby pan Macierewicz kłamał że będzie.
          • zuzkazuzka111 A co słychać na Mysiej? 21.12.11, 09:28
            • obraza.uczuc.religijnych Re: A co słychać na Mysiej? 21.12.11, 09:36
              Nie wiesz? Twojego dawnego miejsca pracy już tam nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka