Dodaj do ulubionych

J.Palikot może jednak być czarnym koniem wyborów ?

• dzi1a Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 21.09.11, 08:34
      rządowy TNS OBOP daje wspaniałomyślnie z wyborczego tortu Palikotowi 4 %
      pewnie ma drugie tyle czyli circa 8 %

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10324313,Wybory_2011__PO_traci__PiS_zyskuje__Palikot_jedna.html
    • dzi1a 7,6 % !!! 21.09.11, 20:12
      palikot.blog.onet.pl/
      leć ,januuusz leeeć !!!
      • olga_w_ogrodzie Re: 7,6 % !!! 22.09.11, 23:40
        dzi1a napisała:

> palikot.blog.onet.pl/
        > leć ,januuusz leeeć !!!

jak to będzie z tym lotem, gdy okazuje się, iż na listach RP są ludzie karani wyrokami więzienia, to ja nie wiem.
        no ale nie znam szczegółów.
        niemniej stwierdzenie Palikota Janusza, że przyzwoici to są ci jedynie, którzy siedzieli, jest dość kuriozalne.
        tyle, że słyszałam tylko wycinek tej wypowiedzi, więc też do końca nie wiem, jak ją oceniać.
        • kzet69 Re: 7,6 % !!! 22.09.11, 23:46
          Chodzi o jakiegoś kandydata, który ma już wyrok zatarty, czyli jest w tej sytuacji co np. Zych z PSL albo Brudziński z PiS.
          • olga_w_ogrodzie Re: 7,6 % !!! 23.09.11, 01:07
            zdawalo mi się, że była mowa o kilkorgu ludziach.
            tak czy inaczej - nie chcę rozwijać bo nie wiem kto, za co, w jakich okolicznościach.

/ale, co do pana Brudzińskiego, to, jakoś na mnie "zatarcie" nie działa po lekturze tekstów o jego wyczynach.
            może to dlatego, iż w ogóle on mi się wydaje być bardzo antypatycznym./
    • dzi1a Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 22.09.11, 17:46
      ankieta z "Wprost" :
      www.wprost.pl/ar/261965/Czulem-go-wiele-razy/#ankieta
    • bj32 Taką mam sugestię: 23.09.11, 10:02
      Może szanowni interlokutorzy, zamiast bredzić, zapoznaliby się z programami i pomysłami - nie tylko RP, ale i pozostałych ugrupowań. Pochodzili na spotkania, które nie są tajne, pozadawali pytania kandydatom... Mogliby się sporo dowiedzieć na tematy rozmaite, w tym również, co kandydaci wiedzą [osobiście słyszałam, jak na spotkaniu dotyczącym gospodarki pan kandydat SLD podkreślał, że on się na gospodarce nie zna, a na większość pytań odpowiadał "A co pani o tym sądzi? czy pani może mi odpowiedzieć na takie pytanie?"'. Albo jakie mają rozwiązania konkretnych problemów [UPR: "Samotnej matce niepełnosprawnego dziecka nie powinno pomagać państwo, tylko sąsiedzi"] i tak dalej.
      Sprawa istnienia 543256198513 urzędów jest "pięcio- czy sześciorzędna" SLD], co -moim zdaniem - wynika z tego, ze panowie biorą pod uwagę wyłącznie pensje bezproduktywnych urzędników, pomijając "mikroskopijne" koszta utrzymania setek biur, opłacenia wszelkich związanych z nimi kwestii, jak czynsz, prąd, internet,papier do drukarek, tabliczki na drzwiach, czerwony tusz do pieczątek, woda do podlewania paprotek etc.
      Mogę tak jeszcze długo. Tylko po co, skoro i tak zaraz przeczytam w odpowiedzi, że Paligłup miał czasopismo, polmos, wymachiwał świńskim ryjem i zamordował bohatera narodowego w bitwie nad Smoleńskiem, przywalając mu stalinowską brzózką w skrzydło, aż się samolot przewrócił na plecy...
      Jeśli ktoś chce znać fakty, to znajdzie do nich dostęp.
    • dzi1a wg Zakowskiego Ruch Palikota i Gumofilce po 7 % 23.09.11, 22:20
      wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/1,118281,10344649,Wybory_2011__Zakowski___Podroz_po_Polsce_zmienia_Tuska_.html
      • bj32 Re: wg Zakowskiego Ruch Palikota i Gumofilce po 7 24.09.11, 00:10
        Sondaże to bzdura. Mogę przeprowadzić sondaż na "wiarygodnej" próbie 100 czy 1000 osób i wyjdzie, ze większość ugrupowań ma 68,7%. Zależy, gdzie i kogo się pyta.
    • nnike Warto się zapoznać z tą "pigułką" ;) 24.09.11, 01:21
      Poważnie: www.youtube.com/watch?v=myYPHprFNxM&feature=share
      • olga_w_ogrodzie Re: Warto się zapoznać z tą "pigułką" ;) 24.09.11, 10:46
        nnike napisała:

> Poważnie: rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=myYPHprFNxM&feature=share

to dobry materiał wyborczy.
    • oszolom-z-radia-maryja chyba jednak nie będzie tym czarnym koniem 25.09.11, 09:59
      wybory.wp.pl/title,Partia-Palikota-ma-powazne-problemy-finansowe-Ch-dostaniesz,wid,13824611,wiadomosc.html
      • bj32 Re: chyba jednak nie będzie tym czarnym koniem 25.09.11, 12:54
        Ale, oczywiście, widzisz różnicę między Ruchem Poparcia Palikota, a Ruchem Palikota? Oraz znasz doskonale kulisy sprawy, w której brał udział między innymi Tanajno?
        • kzet69 Re: chyba jednak nie będzie tym czarnym koniem 25.09.11, 13:12
          Pani tu nowa to od razu ostrzegam oszołom_z_rm to były członek LPR, potem pisowiec, nazwiska oszczędzę, który swego czasu się przechwalał że został radnym dzielnicy Poznań-Junikowo "bo poprzednik po prostu odwalił kitę" nie polecam go jako dyskutanta...

ps. Ruch Palikota składa wobec w/w artykułu Wprost pozew sądowy w trybie wyborczym.

palikot.blog.onet.pl/Protest,2,ID436419643,RS1,n
          pzdr.
          • bj32 Re: chyba jednak nie będzie tym czarnym koniem 25.09.11, 20:56
            Tu może i nowa, ale Społeczeństwo czytuję i wiem, co to za perła intelektu i świetlany przykład poglądów PiS:D

Ad PS.
            Znam na przykład fakty dotyczące działalności zarówno RPP i RP we Wrocławiu. Oskarżenia wydają mi się od czapy, zaś radość imć Oszołoma przedwczesna:D
            • czuk1 Re: chyba jednak nie będzie tym czarnym koniem 26.09.11, 07:36

Jeśli nie będzie czarnym koniem( ta partia RPP) to nadzieją na następne wybory.

W sukcesie partii RPP i jej rozwoju do poziomu przyzwoitej opozycji przeszkodziły:
              - późne podjęcie działalności,
              - wcześniejsze występy Palikota, wypaczane w informacjach medialnych,
              - brak możliwości wsparcia finansowania wyborów, na takich zasadach jak to czynią partie (z
              budżetu państwa).
              -
              też......

zapyziały, klerykalny, nienowoczesny i egocentryczny trzon polskiego społeczeństwa.
              • anmanika Re: chyba jednak nie będzie tym czarnym koniem 26.09.11, 08:26
                Ruchowi przeszkodziły działania MBW (miernych, biernych ale wiernych) którzy gotowi byli na każdą podłość by dochrapać się stołka. A Janusz luuubi jak mu kadzą.
              • olga_w_ogrodzie Re: chyba jednak nie będzie tym czarnym koniem 26.09.11, 10:48
                czuk1 napisał:

>
                > Jeśli nie będzie czarnym koniem( ta partia RPP) to nadzieją na następne wybory.
                >
                > W sukcesie partii RPP i jej rozwoju do poziomu przyzwoitej opozycji przeszkodzi
                > ły:
                > - późne podjęcie działalności,

że, gdyby dłużej działał, to sukces byłby ?
                ależ są partie, które długo działają i nic.

> - wcześniejsze występy Palikota, wypaczane w informacjach medialnych,

ograny motyw.
                co do tego to wielu takich, którzy mówią, że to wszystko przez dziennikarzy, bo ktos mówił co innego, a media wypaczały.
                to nie jest dobry argument - są nagrania, co tu wypaczać, skoro widac i słychać.

> - brak możliwości wsparcia finansowania wyborów, na takich zasadach jak to czy
                > nią partie (z
                > budżetu państwa).
                > -
                tzn. każdy, kto próbuje rozkręcić nową partię powinien dostać dofinansowanie ?

> też......
                > zapyziały, klerykalny, nienowoczesny i egocentryczny trzon polskiego społeczeńs
                > twa.

czyli winni wyborcy ? też ograne. brzmi słabo.
                • bj32 Re: chyba jednak nie będzie tym czarnym koniem 26.09.11, 11:10
                  "są partie, które długo działają i nic."
                  Świetnie wiesz, że nie o to chodzi. Jest partia, która działa 2000, nie oferuje nic tutaj, a wszystko w życiu przyszłymi ma się znakomicie. Bo oferuje dla wszystkich, bez względu na status społeczny, miejsce zamieszkania, wiek itd. Kwestia możliwości i chęci dotarcia do wszystkich środowisk. Jeśli ktoś się skupia wyłącznie na rolnikach albo wyłącznie na studentach, to... rozumiesz? My mieliśmy mało czasu. Zbyt mało.
                  "są partie, które długo działają i nic."
                  Kwestia interpretacji podanej w formie medialnej papki.
                  Chrześcijanie twierdzą, że ryba to znak Pana. Niechrześcijanie uważają, że ryba to żarcie.
                  "tzn. każdy, kto próbuje rozkręcić nową partię powinien dostać dofinansowanie ?"
                  Nie. Chodzi o to, że jak masz swoje 3,50 to możesz sobie kupić znaczek, a jak masz do dyspozycji państwowe miliony, to obwieszasz kraj bilbordami. Nie prosimy o forsę z budżetu, ale bierz pod uwagę, ze własnych środków mamy mniej niż PiS czy PO własnych i państwowych, prawda?
                  "czyli winni wyborcy ? też ograne. brzmi słabo."
                  Ja *też* jestem wyborcą. Jakoś beret mi nie spadł na oczy i nie okładam nikogo krucyfiksem. Nie wrzucaj wszystkich wyborców do jednego wora z napisem "wyborcy", bo równie dobrze mogłabyś uznać, ze pająk to odmiana motyla - w końcu też owad. A motyl to taki ptak, bo lata. A wieloryb to ryba, bo pływa, wygląda i ma w nazwie.
                  Sofistyka kuchenna...
    • kubazalny Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 26.09.11, 13:31
      Palikot może z pewnością być obstawiany, jako czarny koń tegorocznych wyborów.
      A z innej beczki - wszystkich kandydatów i wyborców zapraszam do serwisu kandydacidosejmu.pl/
      Znajdziecie tam rzetelne informacje o kandydujących do Sejmu i Senatu.
    • dzi1a Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 27.09.11, 22:35
      wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/1,118281,10360989,Wybory_2011__Sondaz_SMG_KRC__sensacyjny_wynik_Palikota_.html
    • przyjacielameryki Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 28.09.11, 10:48
      Ale po co klaun i skandalista w Sejmie????????? Co on ma do zaproponowania, jakie koncepcje, jakie osiągnął sukcesy w komisji Przyjazne Państwo którą kierował? Sejm pomimo wielu wad jednak nie jest kabaretem a miejscem tworzenia prawa. Palikot już był posłem i jakie ma osiągnięcia poza nieustannymi skandalicznymi wypowiedziami. To każdy potrafi.
      Jednak Polacy są naiwni, słabo wyrobieni politycznie bardzo słabo gospodarczo. Palikot w Sejmie to kolejne pyskówki, zadymy a nie tworzenie prawa.
      Zupełnie nie pojmuję głupoty i wyjątkowej naiwności tych chcących oddać na niego swój głos.
    • dzi1a smuta na plebanich 28.09.11, 17:03
      smuta na plebaniach -Palikot w sejmie :))
      • przyjacielameryki Re: smuta na plebanich 28.09.11, 17:05
        dzi1a napisała:

> smuta na plebaniach -Palikot w sejmie :))

To raczej kompromitacja państwa polskiego!
        • bj32 Re: smuta na plebanich 01.10.11, 15:30
          Po tym, jak Stalin przyłożył brzózką z skrzydło samolotu nieboszczyka prezydenta i aferze polsko-niemieckiej na okoliczność kartofla w moherowym berecie - już chyba bardziej się skompromitować się nie możemy:D
          • przyjacielameryki Re: smuta na plebanich 02.10.11, 18:15
            bj32 napisała:

> Po tym, jak Stalin przyłożył brzózką z skrzydło samolotu nieboszczyka prezydent
            > a i aferze polsko-niemieckiej na okoliczność kartofla w moherowym berecie - już
            > chyba bardziej się skompromitować się nie możemy:D

Nigdy nie jest tak zle żeby nie mogło być jeszcze jeszcze gorzej.
            • bj32 Re: smuta na plebanich 02.10.11, 19:15
              Rydzyk jako głównodowodzący MSZ i Giertych jako Miss Polonia?
              ;)
      • olga_w_ogrodzie Re: smuta na plebanich 29.09.11, 20:55
        dzi1a napisała:

> smuta na plebaniach -Palikot w sejmie :))

i bardzo dobrze.

jednak obawiam się, iż w tym Sejmie, wśród palikotowców, tylko pan Janusz będzie kumaty.
        szkoda też, że w kampanii, nie wylansował innych kandydatów RP.
        jeśli wejdą do Sejmu, to może być z nimi, jak z PPPP, która sobie weszła rozrywkowo, ale potem zaczęła sprawę poważniej traktować i, w rezultacie - smyk, myk - się rozleciała.

partia J. Palikota ma duże szanse rozlecieć się, nim jeszcze na dobre zainstniała mając takiego lidera, który jest nielojalny do cna.
        lubi pleciugować o byłych i aktualnych kolegach - vide POwiacy czy R. Kalisz.
        może już teraz sobie robi notatki do wykorzystania w następnej książce z blablactwem, tym razem, o ewentualnych, zbiesionych ludziach z jego partii.
        • olga_w_ogrodzie Re: smuta na plebanich 29.09.11, 20:59
          a w ogóle, to, jeśli do premierowania dorwie się prezes pan, to, m.in., dzięki działalności palikotowej.
          w razie wygranej PiS, prezes pan powinien koniecznie wysłać panu Palikotowi list dziękczynny z jakimś konkretnym załącznikiem.
          może ze swoją książką z autografem dla innego, drogiego autora.
        • bj32 Re: smuta na plebanich 01.10.11, 15:41
          Coraz bardziej mi się podoba Twoje "poparcie".
          "jednak obawiam się, iż w tym Sejmie, wśród palikotowców, tylko pan Janusz będzie kumaty."
          Jakieś przesłanki do obaw? Czy tak tylko sobie myślisz?
          "PPPP, która sobie weszła rozrywkowo, ale potem zaczęła sprawę poważniej traktować i, w rezultacie - smyk, myk - się rozleciała."
          My nie traktujemy rozrywkowo.
          "partia J. Palikota ma duże szanse rozlecieć się, nim jeszcze na dobre zainstniała mając takiego lidera, który jest nielojalny do cna."
          Errrr... Sądzisz, że powinien być wybitnie lojalny w stosunku do aktualnej, nazwijmy to, konkurencji? Hm. Ciekawe podejście.
          I chyba trudno oczekiwać, że będzie lojalny w stosunku do ludzi, którzy go w międzyczasie wystawią rufą do wiatru. *Ty* byłabyś lojalna w stosunku do kogoś, kto Ci zrobił krecią robotę?
    • filipwupe Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 29.09.11, 22:57
      Pal Gumy
    • adams96 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 01.10.11, 15:13
      Moze szanowna Pani oprawic swojego genialnego Palikota w ramki i codziennie modlic sie do niego bo inni uwazaja go za durnia oraz skandaliste o wielkich wybujałych ambicjach.
      • bj32 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 01.10.11, 15:35
        Pomyliłeś formacje. To nie w RP odbywają się modły do Najświętszego Prezesa i Świątobliwego Nieskandalisty z Torunia:D
    • ostrowski.r Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem 02.10.11, 15:57
      ... Palikotowa partia ma szanse powodzenia i wejścia do Sejmu.
      Ciekawe czy RP się to uda?

Wejść do Sejmu uda się na pewno - Sondaże!

Walczymy o to, by mieć tylu posłów, żeby móc decydować o kształcie ustaw w tych dziedzinach, które są dla nas najważniejsze:
      - edukacja,
      - prawo karne,
      - gospodarka.

A w pozostałych dziedzinach chcemy przynajmniej patrzeć na ręce ministerialnym urzędnikom tak, żeby nie mogli bezkarnie szkodzić ludziom.
      • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem 02.10.11, 17:16
        ostrowski.r napisał:

>
        > Wejść do Sejmu uda się na pewno - Sondaże!
        >
        > Walczymy o to, by mieć tylu posłów, żeby móc decydować o kształcie ustaw w tych
        > dziedzinach, które są dla nas najważniejsze:
        > - edukacja,
        > - prawo karne,
        > - gospodarka.
        >
        > A w pozostałych dziedzinach chcemy przynajmniej patrzeć na ręce ministerialnym
        > urzędnikom tak, żeby nie mogli bezkarnie szkodzić ludziom.

sondaże bywają mylące - vide 2005 i PiSu wygrana.
        a, by mieć wpływ na kształt ustaw i patrzeć na ręce, należy mieć wiedzę.
        czy w RP są kompetentni ludzie, prócz J. Palikota, to ja nie wiem.
        • bj32 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem 02.10.11, 18:00
          Pytasz, czy w RP są ludzie, którzy mają stosowne wykształcenie i wiedzę w zakresie gospodarki, prawa, ekonomii oraz tacy, którzy na przykład wiedzą, jak wygląda edukacja, bo są bądź to nauczycielami, bądź rodzicami dzieci w wieku szkolnym? Są. Sprawdź, zamiast stwierdzać "A ja nie wiem..."
    • dzi1a "banda czworga" w panice :))))) 02.10.11, 19:48
      przedstawiciele "bandy czworga" za darmochę i to na wyprzódki reklamują Ruch Palikota :)))
    • dzi1a Re: "banda czworga" w panice :))))) 02.10.11, 21:05
      eluniu.zwawiej-sie.ruszaj napisała:

> dzi1a napisała:
      >
      > > przedstawiciele "bandy czworga" za darmochę i to na wyprzódki reklamują R
      > uch Pa
      > > likota :)))
      >
      > Serio?

taa ,dzisiaj jeden którego zwą "prezesem" publicznie używał sloganu reklamowego "tuskopalikoty" i podobno zrobił to za całkowitą darmochę :)))
      • bj32 Re: "banda czworga" w panice :))))) 02.10.11, 21:24
        Shi, shi, shi. Jak Tusk powie PaliKaczyńscy to dostanę czkawki.

[OT: Czy wiecie, jak się nazywa skrzyżowanie Olejniczaka z Napieralskim?;)]
      • olga_w_ogrodzie Re: "banda czworga" w panice :))))) 03.10.11, 00:36
        dzi1a napisała:

> taa ,dzisiaj jeden którego zwą "prezesem" publicznie używał sloganu reklamowego
        > "tuskopalikoty" i podobno zrobił to za całkowitą darmochę :)))

tak się już większość przyzwyczaiła do tego, że p. Kaczyński gardzi ludźmi,
        nawet tymi z własnego ugrupowania, że nikt nie zwraca uwagi, iż tak naprawdę, takie nazwanko panów Tuska i Palikota też jest objawem pogardy.
        oraz chamstwa.
        ale prezes pan już wyuczył naród, w tym dziennikarzy i innych polityków, że w Polsce tylko z nim nalezy się jak z jajem obchodzić, a jemu wolno wszystko.

/dobrze, że, szczególnie w długim wątku, cytujesz wypowiedź do której się odnosisz. wiadomo wtedy od razu o co chodzi./
        • albacor Re: "banda czworga" w panice :))))) 03.10.11, 09:52
          I bardzo dobrze, że stać Palikota na to, na co inni nie koga siuę zdecydować: na jasne wyrażenie antyklerykalnej postawy. Wiekszość ludzi ma po prostu dość rozpasania tej czarnej mafii i to Palikot mówi jasno i obrazowo, może nawet za bardzo obrazowo.
        • bj32 Re: "banda czworga" w panice :))))) 03.10.11, 17:30
          "ale prezes pan już wyuczył naród, w tym dziennikarzy i innych polityków, że w Polsce tylko z nim nalezy się jak z jajem obchodzić, a jemu wolno wszystko."
          Wiesz: haki, te sprawy... nie wiadomo, co wariat zrobi... Chociaż przyznam, że i mnie ta zmowa milczenia na temat przypadłości i zachowań Kaczyńskiego zdumiewa. Naród nic sobie z tego ekstra nie robi, chociaż też już kilku miało problemy za obrazę majestatu JWP. Może to nie kwestia "wyuczenia", co zastraszania? Mieliśmy już kiedyś podobny system... Tylko wtedy można było użyć chociaż metafory, a teraz po pierwsze metafory coraz mniej ludzi zrozumie, po drugie, jeśli "tajne służby" wykryją znaczenie metafory, to leżysz.
          Widocznie narodowi jako całości jeszcze za mało i temu się nie buntuje bardziej i nie wywozi kolesia za miasto siłą.
          • olga_w_ogrodzie Re: "banda czworga" w panice :))))) 03.10.11, 19:50
            bj32 napisała:
            > Widocznie narodowi jako całości jeszcze za mało i temu się nie buntuje bardziej
            > i nie wywozi kolesia za miasto siłą.

po prostu nie rozumiem : p. Kaczyński udawał, że nawet imienia p. Palikota nie pamięta i by, było to zauważone, jak ma go w d... , pytał publicznie p. Hofmana jak ten pan się nazywa.
            okazuje obrzydzenie i pogardę - jemu wolno.
            no to czemu, w takim razie, przypomina i wypomina wciąż ostre palikotowe wypowiedzi ?
            już bym na miejscu PiSowców trzymała buzie zamknięte na ten temat, zwłaszcza po wypowiedzi A. Hofmana o wieszaniu J. Palikota.
    • dzi1a gumofilce pod kreską ? 03.10.11, 14:43
      wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/1,118281,10396209,Wybory_2011__Sondaz_SMG_KRC_dla_Gazeta_pl__Palikot.html
    • dzi1a na koniec kampanii wyb dedykuję wszystkim piosenkę 07.10.11, 22:51
      www.youtube.com/watch?v=UZkGESioXjo
      zwróćcie uwagę na końcówkę tego videoklipu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka