kontestatorbg 19.09.11, 10:55 Obietnica ( której mielibyście pewność realizacji ) jakich rzeczy sprawiłaby że poszlibyście zagłosować w wyborach na tę konkretną partię która to obiecała?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan.sajgon Ze rozwiaza sejm 19.09.11, 11:01 kontestatorbg napisał: > Obietnica ( której mielibyście pewność realizacji ) jakich rzeczy sprawiłaby że > poszlibyście zagłosować w wyborach na tę konkretną partię która to obiecała?? jak tylko zmniejsza sejm do max 100 poslow a senat zlikwiduja. Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: Pytanie do niezdecydowanych 19.09.11, 11:03 kontestatorbg napisał: > Obietnica ( której mielibyście pewność realizacji ) jakich rzeczy sprawiłaby że > poszlibyście zagłosować w wyborach na tę konkretną partię która to obiecała?? Niemożliwe. Mógłbym oddać głos na partię której wódz powiedziałby prawdę. Chcemy władzy aby się dorobić. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Pytanie do niezdecydowanych 19.09.11, 11:05 Obiecanki cacanki. Dziś realne obietnice, jutro mogą być zupełnie nierealne. Bo kryzys, bo tamto , bo siamto... Dla mnie nie jest to kryterium , które boirę pod uwagę podczas głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kontestatorbg Re: Pytanie do niezdecydowanych 19.09.11, 11:18 A ja mam takie rzeczy, choć zawsze naiwnością jest wierzyć w obietnice polityków. Ale napiszę o najważniejszej. Zagłosowałbym na partię która: - zlikwidowała lub znacznie ograniczyła wysokosć stawki zdrowotnej i dała możliwość ubezpieczeń prywatnych, mniej lub bardziej obligatoryjnych, a tą reformę połączyłąby z likwidacją NFZtu, który jest większym wrzodem na dooopie niż ZUS i Skarbówka razem wzięte ( bo te chociaz założenia istnienia maja sensowne ). A taką miłością pałam do NFZtu poniewaz akurat moje schorzenie nie łapie się na liste refundowanych zabiegów i za wszystkie musze płącić sam, a za moją składkę zdrowotna NFZet organizuje szkolenia w dziwnych atrakcyjnych miejscach i buduje siedziby marmurem ociekające. A tak gdyby zamiast obowiazkowej składkiz drowotnej mógłbym się ubezpieczyć w takim towarzystwie które w pakiecie miałoby mój zabieg to przynajmniej wiedziałbym na co ida moje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś