Dodaj do ulubionych

Pytanie do niezdecydowanych

19.09.11, 10:55
Obietnica ( której mielibyście pewność realizacji ) jakich rzeczy sprawiłaby że poszlibyście zagłosować w wyborach na tę konkretną partię która to obiecała??
Obserwuj wątek
    • pan.sajgon Ze rozwiaza sejm 19.09.11, 11:01
      kontestatorbg napisał:

> Obietnica ( której mielibyście pewność realizacji ) jakich rzeczy sprawiłaby że
      > poszlibyście zagłosować w wyborach na tę konkretną partię która to obiecała??

jak tylko zmniejsza sejm do max 100 poslow a senat zlikwiduja.
    • lump-1 Re: Pytanie do niezdecydowanych 19.09.11, 11:03
      kontestatorbg napisał:

> Obietnica ( której mielibyście pewność realizacji ) jakich rzeczy sprawiłaby że
      > poszlibyście zagłosować w wyborach na tę konkretną partię która to obiecała??

Niemożliwe.
      Mógłbym oddać głos na partię której wódz powiedziałby prawdę.
      Chcemy władzy aby się dorobić.

• aniechto.only Re: Pytanie do niezdecydowanych 19.09.11, 11:05
      Obiecanki cacanki.
      Dziś realne obietnice, jutro mogą być zupełnie nierealne. Bo kryzys, bo tamto , bo siamto... Dla mnie nie jest to kryterium , które boirę pod uwagę podczas głosowania.
      • kontestatorbg Re: Pytanie do niezdecydowanych 19.09.11, 11:18
        A ja mam takie rzeczy, choć zawsze naiwnością jest wierzyć w obietnice polityków. Ale napiszę o najważniejszej.

Zagłosowałbym na partię która:
        - zlikwidowała lub znacznie ograniczyła wysokosć stawki zdrowotnej i dała możliwość ubezpieczeń prywatnych, mniej lub bardziej obligatoryjnych, a tą reformę połączyłąby z likwidacją NFZtu, który jest większym wrzodem na dooopie niż ZUS i Skarbówka razem wzięte ( bo te chociaz założenia istnienia maja sensowne ). A taką miłością pałam do NFZtu poniewaz akurat moje schorzenie nie łapie się na liste refundowanych zabiegów i za wszystkie musze płącić sam, a za moją składkę zdrowotna NFZet organizuje szkolenia w dziwnych atrakcyjnych miejscach i buduje siedziby marmurem ociekające. A tak gdyby zamiast obowiazkowej składkiz drowotnej mógłbym się ubezpieczyć w takim towarzystwie które w pakiecie miałoby mój zabieg to przynajmniej wiedziałbym na co ida moje pieniądze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka