Dodaj do ulubionych

Kiepski tekst Adama Michnika

01.10.11, 10:16
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10389296,Michnik__Bojkot_wyborow__Oddajecie_Polske_w_rece_mitomanow.html
Można wzywać do udziału w wyborach, ale agitacja polityczna (pod agitacją rozumiem za/przeciw komuś konkretnemu) na pierwszej stronie gazety zdawałoby się neutralnej światopoglądowo, mierzi mnie.
Obserwuj wątek
    • infomozg Ciężko się skoncentrować na pisaniu... 01.10.11, 10:22
      ...gdy ma się pełno w gaciach ze strachu.
      • skok paparazzi Michnik probuje walczyc o honor )) 02.10.11, 00:27

• tuitam_online Re: Ciężko się skoncentrować na pisaniu... 02.10.11, 10:47
        To siada się na kiblu i się pisze ;-0
    • jon_ze_wsi chachacha, neutralnej...ooo ja nie mogę... 01.10.11, 10:26
      neutralnej.... matko jedyna, ludzie, przecież Trybuna Ludu była bardziej neutralna od dziennika Michnika.
      • skok hahaha dobre, gadzinowka neutralna hahaha 02.10.11, 00:28
        jon_ze_wsi napisał:

> neutralnej.... matko jedyna, ludzie, przecież Trybuna Ludu była bardziej neutra
        > lna od dziennika Michnika.
    • honeyr Znów niestrawne kazanie pana Michnika 01.10.11, 10:36
      Znów ze swoich prywatnych wojenek (jak niegdyś pijackie gawędy z kumplem, którego pan Michnik lubił w szmaciarski sposób nagrywać) pan Michnik chce zrobić Sprawę Narodową.

Nikt tyle się nie przysłużył w budowanie hydry POPiS jak on.
      • grek.grek Re: Znów niestrawne kazanie pana Michnika 01.10.11, 10:51
        word.

m.n jego podopieczniwykreowali Ónię Bezwolności 2.0, swoje marzenie o zaklepaniu kontroli nad kasą publiczną i przywilejami, na następne iks lat.

w duopolu z PiSem będą wygrywać zawsze, zrobi się to tak ciekawe, jak gra w kółko i krzyżyk. lewicę, które otwarcie PO nie moze kaperować, zagospodaruje rzucoiny na ten odcinek i zasilany nie tylko hambugerami Janusz, i pozamiatane. PiS skonsumuje PSL. aktywa ludzkie po SLD i PSL się podzieli sprawiedliwie, otrzepie rąsie i się obudzimy w Polsce z " Republikanami" i "i Demokratami" oraz panem Adasiem, ktory popyla w kaputkach po Pałacu Prezydenckim, bo zawsze ma tam 'ziomala'. smutna rzeczywistośc. POlska prawicowa, POlska katolicka, POlska, w której, cytując prawicowego dziennikarza, wybór ogranicza się do "Mafii albo Sekty".

przewiduję, ze w 2020 frekwencja wyborcza sięgnie 10 % i w 2030 będzie to najlepszy wynik od dekady. PO vs PiS 2005-2011 powtarzane przez kolejne kilka lat zabije w ludziach ochotę do głosowania.
        • cwiercinteligentzpis Re: Znów niestrawne kazanie pana Michnika 01.10.11, 10:59
          grek.grek napisał:

> m.n jego podopieczniwykreowali Ónię Bezwolności 2.0,

Od kiedy to Michnik szefem Gromosława?
          BTW. Walnij głową w mur jak PiSiory. Nie zaszkodzi a może pomoże.
          • grek.grek Re: Znów niestrawne kazanie pana Michnika 01.10.11, 11:15
            mówię o wsparciu medialnym.

narysuj se na czole "Boze kopsnij rozum", pajacu, może ktoś ci ulży i zabije śmiechem.
            • cwiercinteligentzpis Re: Znów niestrawne kazanie pana Michnika 01.10.11, 12:58
              grek.grek napisał:

> narysuj se na czole "Boze kopsnij rozum", pajacu, może ktoś ci ulży i zabije śm
              > iechem.

Te se narysowałeś i ci kopsnał! Gratulacje!
    • 2.andrzej.d michnik bełkocze ze strachu... 01.10.11, 10:44
    • rccc czas na pomnik Michnika przygniecionego meteorytem 01.10.11, 10:51
      Cattelan moglby znowu zrobic cos wznioslego
    • piotr7777 fakty o rodzinie Michników - Szechterów 01.10.11, 11:07
      Ci ludzie chcieli odłączenia Zachodniej Ukrainy od Polski, ci ludzie brali udział w operacjach szpiegowskich na rzecz NKWD, ci ludzie organizowali komunistyczne organizacje pionierskie w międzywojennej Polsce, ci ludzie pisali podręczniki indoktrynujące polską młodzież, ci ludzie skazywali na śmierć działaczy ruchu niepodległościowego by następnie uciec z kraju, ci ludzie dziś bronią Polski przed powrotem PiS do władzy i bezwarunkowo popierają PO.

Same fakty, bez obrażania.
      • infomozg Odczep się od jego rodziny. 01.10.11, 11:37
        Za tę na pewno Michnik nie odpowiada. Za to jest wiele rzeczy, za które odpowiada.
        • piotr7777 Re: Odczep się od jego rodziny. 01.10.11, 12:25
          infomozg napisał:

> Za tę na pewno Michnik nie odpowiada.

To prawda - pokazuję tylko na czym polega manipulacja Michnika. Otóż indywidualne zachowania i wypowiedzi przypisuje on grupie osób, które łączy to, że należą albo sympatyzują z PiS.
          • infomozg Re: Odczep się od jego rodziny. 02.10.11, 09:07
            To nie jest jedyna jego sztuczka. Na szczęście wszystkie działają tylko wtedy gdy nikt mu nie zadaje trudnych pytań, co trwało w Polsce do czasów Afery Rywina i się już nie powtórzy.
    • bikej5 Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 11:36
      niestety masz rację.
      • amadeo214 Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 11:41
        No to polecam "Nasz Dziennik" ,tam same teksty godne "pochwały"
        • veglie Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 12:01
          amadeo214 napisał:

> No to polecam "Nasz Dziennik" ,tam same teksty godne "pochwały"

Przedstawiciel handlowy?
          • bikej5 Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 20:09
            veglie napisał:

> amadeo214 napisał:
            >
            > > No to polecam "Nasz Dziennik" ,tam same teksty godne "pochwały"
            >
            > Przedstawiciel handlowy?

:)))))
      • hummer Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 15:18
        bikej5 napisała:

> niestety masz rację.

Dlaczego jak mam rację, to mówisz niestety? :)
        • bikej5 Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 20:09
          hummer napisał:

> bikej5 napisała:
          >
          > > niestety masz rację.
          >
          > Dlaczego jak mam rację, to mówisz niestety? :)
          >
          bo bardzo cenię Michnika i boli mnie,, kiedy czytam tego rodzaju teksty.
          • hummer Ludzie zmienne bestyje są 01.10.11, 23:13
            bikej5 napisała:

> hummer napisał:
            >
            > > bikej5 napisała:
            > >
            > > > niestety masz rację.
            > >
            > > Dlaczego jak mam rację, to mówisz niestety? :)
            > >
            > bo bardzo cenię Michnika i boli mnie,, kiedy czytam tego rodzaju teksty.

Cenić nie można ich za przeszłość, gdy żyjemy w teraźniejszości o przyszłości myśląc.
    • mr.sajgon Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 11:41
      Michnik autentycznie boi sie trudnych pytan ktore mu zadadza pisiaki jak wygraja wybory. Na przyklad dlaczego kupuje mieszkania przez podstawionych ludkow a pozniej ich broni jak im sie do 4 liter dobiera CBA.
    • veglie Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 11:58
      Od czasu "występu" w gumowych bucikach nie czytam.......;)
      • mr.sajgon Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 12:17
        veglie napisał:

> Od czasu "występu" w gumowych bucikach nie czytam.......;)
        Widze ze zapamietales :-)
        Ja przestalem go czytac po "dziurze w glowie".
        • taziuta Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 13:14
          mr.sajgon napisał:

> veglie napisał:
          >
          > > Od czasu "występu" w gumowych bucikach nie czytam.......;)

> Widze ze zapamietales :-)
          > Ja przestalem go czytac po "dziurze w glowie".

A ja ciągle czytam i lubię. :)
          • veglie Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 20:26
            taziuta napisał:

> mr.sajgon napisał:
            >
            > > veglie napisał:
            > >
            > > > Od czasu "występu" w gumowych bucikach nie czytam.......;)
            >
            > > Widze ze zapamietales :-)
            > > Ja przestalem go czytac po "dziurze w glowie".
            >
            > A ja ciągle czytam i lubię. :)

A jak tam koty zewnętrzne?:)

• mr.sajgon Re: Kiepski tekst Adama Michnika 02.10.11, 09:32
            taziuta napisał:

> mr.sajgon napisał:
            >
            > > veglie napisał:
            > >
            > > > Od czasu "występu" w gumowych bucikach nie czytam.......;)
            >
            > > Widze ze zapamietales :-)
            > > Ja przestalem go czytac po "dziurze w glowie".
            >
            > A ja ciągle czytam i lubię. :)
            >
            Jest takich wiecej jak ty, przeciez GW jest drugim dziennikiem w RP :-)

• veglie Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 20:25
          mr.sajgon napisał:

> veglie napisał:
          >
          > > Od czasu "występu" w gumowych bucikach nie czytam.......;)
          > Widze ze zapamietales :-)
          > Ja przestalem go czytac po "dziurze w glowie".

Jak pisałem...po gumowych bucikach.Bronek Bronkiem,ale żeby aż tak olać pierwszego obywatela......:)
    • w22t cała GW jest tylko agitką i propagandą oligarchów 01.10.11, 12:05
    • wkkr Agora nie jest neutralna światopoglądowo!!!! 01.10.11, 12:50
      Agora ma wyraźną linię społeczno-polityczną!
      Antyklerykalizm, antyteizm, wspieranie środowisk radykalnie lewackich - ultrafeministycznych, homoseksualny lans itd
      To wszystko praktycznie codziennie pojawia się w mediach Agora SA!
      Nawet PO jest dla Agorowców obrzydliwie konserwatywna, prawicowa i (gospodarczo) liberalna.
      Najchętniej u władzy widzieli by Palikota w koalicji z Biedroniem i Szczuką....
      • tuitam_online Re: Agora nie jest neutralna światopoglądowo!!!! 02.10.11, 10:50
        wkkr napisał:
        > Najchętniej u władzy widzieli by Palikota w koalicji z Biedroniem i Szczuką....
        Ale Palikot już jest w koalicji z Biedroniem - są na tych samych listach wyborczych. A Szczuka to tylko kwestia czasu.
    • na90procent Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 12:54
      redaktor naczelny szechter zaitung robi w gacie przed wyborami.

mina michnika po przegranej PO będzie NAPRAWDĘ bezcenna :)) chociażby z tego powodu warto głosowac nie po myśli pajaca i szkodnika

ps. dobry artykuł dla gazetomatołków którzy mieli jakieś resztki złudzeń co do obiektywizmu giew wu..
      • cwiercinteligentzpis Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 13:00
        na90procent napisał:

> mina michnika po przegranej PO będzie NAPRAWDĘ bezcenna :)) chociażby z tego po
        > wodu warto głosowac nie po myśli pajaca i szkodnika

Spytaj infomózga jaka będzie sraczka Kaczyńskiego.
        In też uwiebia dyskutowac o faktach które jeszcze nie zaszły.
    • dupetek :) 01.10.11, 13:35
      No popatrz Pan, Michnik gra przeciw Grzesiowi:) Bo tylko zwycięstwo PiS daje nadzieję Napieralskiemu na teczuszkę wicepremiera!
    • hummer A w porównaniu z innym dziennikarzem, żal Adasia 01.10.11, 15:32
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Polacy-zakrywaja-twarze-ze-wstydu,wid,13847741,komentarz.html?ticaid=1d1f7
      Jamie Stokes nie mówi, kto jest zły, a kto dobry. Nie straszy Polaków swoimi fantazjami erotycznymi. Mówi bierzcie wszystko we własne ręce i uważajcie na wilki w owczej skórze.

"Wiele osób zasypuje je z tego powodu negatywnymi komentarzami i robi to niesłusznie, bo profesjonalni politycy to najgorsza rzecz dla demokracji. Oni wiedzą, jak powinni wyglądać i brzmieć w telewizji, za to ty nie masz pojęcia, czy wierzą w cokolwiek z tego, co głoszą. Jeśli wybierasz się do doktora, może i jest fajnie, gdy wygląda on i brzmi jak doktor z telewizji, zdrowiej jednak dla ciebie, jeśli zwyczajnie wie coś o medycynie. "

Wstydź się panie Adamie, ani na polityce się pan nie zna, ani na rzetelnym dziennikarstwie.

Przypomina pan, panie Adamie, 90letniego brytyjskiego polityka, co od lat 60tych ubiegłego wieku, nie wstał z krzesła.
    • xulu Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 19:25
      No no zeby michnik tak pisal o platformie, niespodziewalem sie ;)
    • etta2 Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 20:06
      "Bojkotując wybory, oddajecie Polskę w ręce ludziom, którzy są mitomanami i kłamczuchami. Ci ludzie wierzą, że katastrofa smoleńska była wynikiem spisku Putina z Tuskiem, a ofiary tej katastrofy zostały "zdradzone o świcie". Ci ludzie powtarzają, że Polska jest dzisiaj rosyjsko-niemieckim kondominium; ci ludzie bredzą, że wybór Obamy to koniec cywilizacji białego człowieka; ci ludzie zastępowali politykę parlamentarną operacjami służb specjalnych; tych ludzi przyłapano na wielu kłamstwach, gdy przegrywali kolejne procesy sądowe; ci ludzie zmieniali w ciągu jednej nocy ustawy, by przeobrażać media publiczne w instrument własnej propagandy; ci ludzie ogłosili Lecha Wałęsę agentem komunistycznej bezpieki'' - dodaje.

I to jest "kiepski tekst"????????????????????????????????????????????????????
      To jest bardzo dobry tekst, chyba, że...jesteś PiSdakiem i siejesz kacza propagandę, to SPADAJ i doopy nie zawracaj. Jesteś za cienki, by oceniać teksty Michnika.

• again-marouder [...] 01.10.11, 20:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • veglie Re: Kiepski tekst Adama Michnika 01.10.11, 20:30
        "To jest bardzo dobry tekst, chyba, że...jesteś PiSdakiem i siejesz kacza propagandę, to SPADAJ i doopy nie zawracaj. Jesteś za cienki, by oceniać teksty Michnika." Dla młotków i lemingów każda gramota wysłana z centrali świetna!
    • skok Michnik - oszust intelektualny nadaje 02.10.11, 00:23
      "ci ludzie zmieniali w ciągu jednej nocy ustawy"

A jak Polskę oddano w ręce tych ludzi, co w ciągu jednej nocy zmienili rząd, to Michnik zapił i nie zauważył?

• again-marouder Uwazam, rze skonczyl sie czas Okraglakow.. 02.10.11, 00:39
      ..w polskiej polityce.
      Wybacz mi Hummer, ale sadze, ze skonczyl sie rowniez czas koncesjonowanej przez Okragly Stol lewicy postkomunistycznej.
      • monia.i Re: Uwazam, rze skonczyl sie czas Okraglakow.. 02.10.11, 00:56
        Co to oznacza, Twoim zdaniem?
        • again-marouder Inna narracje, inny jezyk, ktorym opisuje sie.. 02.10.11, 02:47
          ...panstwo, prawo i jego praktyke. Oznacza to takze koniec Agory i ITI w obecnym ksztalcie:)
          • omamiony.wiedzmin Re: Adam jest Debeściak i ogólnie wporzo 02.10.11, 07:32
            Adam już nic nie musi.Pisze co chce i pie..oli was w czapkę :)
            Wiecie jaka jest różnica między małymi obszczymurkami ,a Adamem? Adam nigdy was nie poczyta,nie skomentuje waszych bzdetów,nie opluje, bo po co .
            Nikt normalny nie rozczula się nad tym co sądzą tasiemce grasujące w jego odbycie ......
            respect dla Adasia,świeżutkie fakeny dla kmieci z botwinką na głowie,yo
            • again-marouder Oto kmiot:) Wyznawca Adomasa Michnikusa:) 02.10.11, 10:42
              Nb. Michnik, to tez kmiot wykreowany przez sluzby i media na bohatera.
              Podobnie jak "Boleslaw" Walesa:)
              • hummer Re: Oto kmiot:) Wyznawca Adomasa Michnikusa:) 02.10.11, 16:23
                Ale o jakim wpływie na historię. Na szczęście już nie przyszłość.
    • al-kochol-8 I Explain 02.10.11, 09:20
      Demonstranci, którzy szli chodnikiem, nie zostali aresztowani - zapewnił rzecznik nowojorskiej policji Paul Brown. Policja zatrzymała tych, którzy szli niezgodnie z przepisami i wstrzymywali ruch uliczny.

Przypomnial mi sie incydent z czasow studenckich, kiedy mnie aresztowala milicja za przechodzenie przez ulice po skosie (czyli nie pod katem prostym, czego wladza wymagala od obznajomionego z ekerka studenta), a moj kolega rozdajacy robotnikom ulotki, pod brama fabryki, byl skazany na wysoka kare pieniezna za zasmiecanie ulicy

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10392271,Setki_aresztowanych_podczas_demonstracji_w_Nowym_Jorku.html
      • honeyr Re: I Explain 02.10.11, 19:21
        Fakt... neoliberalna plutokracja się broni zębami i pazurami przed ludźmi.
    • kukipl znowu pił z kiszczakiem??????????????????????????? 02.10.11, 09:35
      • v.t.s Re: znowu pił z kiszczakiem?????????????????????? 02.10.11, 10:36
        i wznosił toasty"za Putina" i "z Rosję"
    • tuitam_online Neutralnej światopoglądowo??? 02.10.11, 10:43
      Oni neutralni światopoglądowo to nie byli już przeszło 20 lat temu. Pamiętam, że wskutek czytania GW w 1990 sama byłam przekonana, że jak Wałęsa zostanie prezydentem to będzie latał z siekierą i zrobi stan wojenny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka