Dodaj do ulubionych

ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki

IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 05.03.02, 22:25
Przed chwila Wyborcza poparla zydowskiego kandydata do Kongresu USA Rahma
Emanula przeciwko Polce Nancy Kaszak. Skrytykowala Moskala za poparcie Polki.
Tym samym Wyborcza nie jest niczym innym niz ustami Swiatowego Kongresu Zydow.
Wyborcza nie chce z Polakami miec nic do czynienia. Tym samym krytykowanie
Poloni nie jest niczym innym jak jawnie antypolskim dzialaniem. Jezeli Wyborcza
woli zydowskich kandydatow, sprawa jest jasna. Niech Polacy sie dowiedza w
koncu z kim maja do czynienia. Wybor jest prosty. Opowiadasz sie za Polska albo
za Zydami.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dr.KrisK Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.eng.fsu.edu 05.03.02, 22:27
      Jesteś głupi. Niczego sie nie nauczysz i nie zrozumiesz. I będziesz dalej miał
      pretensje do całego świata - ani jeszcze nie jesteś Amerykaninem, a Polakiem
      już nie jesteś. Takie w zasadzie nic...
      • Gość: robol nie wysilasz sie zbytnio doktorze IP: *.oak.dial.netzero.com 06.03.02, 03:49
        Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a):

> Jesteś głupi. Niczego sie nie nauczysz i nie zrozumiesz. I będziesz dalej miał
        > pretensje do całego świata - ani jeszcze nie jesteś Amerykaninem, a Polakiem
        > już nie jesteś. Takie w zasadzie nic...

Czy to wszystko na co stac Dr.Krisk(?),czy mozliwosci ograniczone, czy glowa za
        mala(?)
        widac zes papierowy Tygrys - Doktorze.

• Gość: Dr.KrisK Nie wysilam się, bo dla kogo? IP: *.eng.fsu.edu 06.03.02, 03:53
          Dla polishama wysilać się? Nigdy.
      • Gość: ruski Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.look.ca 06.03.02, 05:19

> Jesteś głupi. Niczego sie nie nauczysz i nie zrozumiesz. I będziesz dalej miał
        > pretensje do całego świata - ani jeszcze nie jesteś Amerykaninem, a Polakiem
        > już nie jesteś. Takie w zasadzie nic...

a ty jestes...ktos? a ile ci placa za bycie ...kims?
      • Gość: Daisy Jerry nie badz taki zacietrzewiony ! IP: *.ok.ok.cox.net 06.03.02, 06:20
    • douglasmclloyd Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 05.03.02, 22:33
      Gość portalu: polishAM napisał(a):

> Przed chwila Wyborcza poparla zydowskiego kandydata do Kongresu USA Rahma
      > Emanula przeciwko Polce Nancy Kaszak. Skrytykowala Moskala za poparcie Polki.
      > Tym samym Wyborcza nie jest niczym innym niz ustami Swiatowego Kongresu Zydow.
      > Wyborcza nie chce z Polakami miec nic do czynienia. Tym samym krytykowanie
      > Poloni nie jest niczym innym jak jawnie antypolskim dzialaniem. Jezeli Wyborcza
      >
      > woli zydowskich kandydatow, sprawa jest jasna. Niech Polacy sie dowiedza w
      > koncu z kim maja do czynienia. Wybor jest prosty. Opowiadasz sie za Polska albo
      >
      > za Zydami.

To raczej buc Moskal ja udupil.
      wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=725312&dzial=0115

• Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 05.03.02, 22:39
      Wynocha zydowscy manipulatorzy. Nigdy nie byliscie Polakami i nigdy nie
      bedziecie. Gnijcie w waszych zydowskich marzeniach. Mam nadzieje, ze
      pozbyliscie sie juz polskich paszportow.
      • Gość: Dr.KrisK A ty masz jakiś paszport? IP: *.eng.fsu.edu 05.03.02, 22:42
        Czy dostałeś się do USA jako przyroda nieożywiona?
        Jednak jesteś głupi.
        • Gość: polishAM Re: A ty masz jakiś paszport? IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 05.03.02, 23:50
          Ty morderco niewinnych ludzi. Ilu Palestynczykow zamordowales dzisiaj.
      • palesz Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 05.03.02, 22:42

> Wynocha zydowscy manipulatorzy. Nigdy nie byliscie Polakami i nigdy nie
        > bedziecie. Gnijcie w waszych zydowskich marzeniach. Mam nadzieje, ze
        > pozbyliscie sie juz polskich paszportow.

co ZA PECH POLISHAM-IE (POLSKI CHAMIE), ŻE JUŻ SKOŃCZYŁEŚ SPRZĄTAĆ KIBLE W WTC,
        GDY TRAFIŁY GO TE ARABSKIE ŚWINIE! BYŁO BY O JWEDNEGO PIERDOLCA MNIEJ!!!!
      • douglasmclloyd W kwestii formalnej 05.03.02, 22:47

Gwoli scislosci, Moskal nie ma polskiego paszportu i nie mowi po polsku.

• Gość: zyx polish cham do psychiatry IP: 198.86.247.* 05.03.02, 22:53
        chorobliwa obsesja

• Gość: robol zyx- ile nad tym myslales -biedaku IP: *.oak.dial.netzero.com 06.03.02, 03:54
          zyx-czy to Dr.KirsK daje ci tyle natchnienia(?)
    • Gość: zyx z polish chamem do przegranej. IP: 198.86.247.* 05.03.02, 22:52
      bezmyslnosc zostaw sobie, polish cham. moze bys sp[robowal demokracji. nic dziwnego, ze Polacy maja tak malo
      wplywu w USA.

> Przed chwila Wyborcza poparla zydowskiego kandydata do Kongresu USA Rahma
      > Emanula przeciwko Polce Nancy Kaszak. Skrytykowala Moskala za poparcie Polki.
      > Tym samym Wyborcza nie jest niczym innym niz ustami Swiatowego Kongresu Zydow.
      > Wyborcza nie chce z Polakami miec nic do czynienia. Tym samym krytykowanie
      > Poloni nie jest niczym innym jak jawnie antypolskim dzialaniem. Jezeli Wyborcza
      >
      > woli zydowskich kandydatow, sprawa jest jasna. Niech Polacy sie dowiedza w
      > koncu z kim maja do czynienia. Wybor jest prosty. Opowiadasz sie za Polska albo
      >
      > za Zydami.

• kimmjiki Nowy rekord glupoty? 05.03.02, 22:56
      Doprawdy, zaledwie wczoraj Osiol_z_RM pisal, ze jak Polacy zaglosuja w
      referendum przeciw UE, to NATO nas spacyfikuje, a juz dzisiaj ten rekord
      kretynizmu zostal brutalnie pobity przez PolisCHAMa, ktory najwyrazniej nie za
      bardzo umie czytac, biedactwo. Prawda jest bowiem taka, ze antysemickie
      wystapienie Moskala pogrzebalo szanse pani Kaszak na wygrana, bo Amerykanie
      maja ciut wiecej rozumu od Polakow i antysemityzmu nie toleruja - tak wlasnie
      napisala GW, a PolisCHAM wyczytal tam cos dokladnie odwrotnego. No coz,
      wybaczmy temu biednemu dziecku, bo ono nie wie, co mowi. I dajmy mu troche
      czasu - jak dorosnie i zmadrzeje (choc w to drugie mocno watpie), to moze sie
      nauczy jako tako czytac po polsku.
    • Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 05.03.02, 23:18
      Nie mam najmniejszych watpliwosci, ze Nancy Kaszak pokona Emanuela w walce o
      miejsce w Kongresie. To dobrze, ze Wyborcza pokazala swoje pradziwe oblicze.
      Jezeli tak bardzo nienawidza Polski to przynajmniej dobrze o tym wiedziec. A
      teraz drodzy zydowscy koledzy przeczytajcie co napisaliscie. Chamstwo i
      wulgaryzm przemawia przez was, bo nienawisc przeslania wam zdrowy rozsadek.
      Spojrzcie w lustro i zadajcie sobie pytanie, kim naprawde jestescie.
      • Gość: Dr.KrisK Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.eng.fsu.edu 05.03.02, 23:57
        Ty natomiast tryskasz wręcz mądrością i ogładą. No i nie masz "najmniejszych
        wątpliwości".
        Ja też nie mam najmniejszych wątpliwości, dlaczego Polacy w USA nie mogą
        stworzyć jakiejś znaczącej reprezentacji... Popatrz w lustro, i jeszcze raz
        przeczytaj to czym nas tutaj raczysz.
        • Gość: cichy Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.client.attbi.com 06.03.02, 02:10
          Dziekuje Wam Zydzi z calego serca za ten wielki przyklad solidarnosci
          plemiennej "jeden za wszystkich, wszyscy za jednego". Kiedy to, ach kiedy
          Polacy sie tego naucza. Ale sie nie naucza - juz Wy tego dopilnujecie.
          Ja biedny zuczek nie mam pojecia w ktorych slowach wystepuje ten antysemityzm u
          Prezesa Moskala. Zawsze myslalem i nadal mysle, ze ntysemityzm wystepuje
          wowczas gdy ktos atakuje WSZYSTKICH Zydow o cos co jest nieprawda. A w tym
          wypadku chodzi tylko o jedna zydowska osobe, wiec gdzie ten antysemityzm u P.
          Moskala? Polacy uczcie sie, uczcie........ od Zydow.
          • douglasmclloyd Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 06.03.02, 02:20
            Gość portalu: cichy napisał(a):

> Dziekuje Wam Zydzi z calego serca za ten wielki przyklad solidarnosci
            > plemiennej "jeden za wszystkich, wszyscy za jednego". Kiedy to, ach kiedy
            > Polacy sie tego naucza. Ale sie nie naucza - juz Wy tego dopilnujecie.
            > Ja biedny zuczek nie mam pojecia w ktorych slowach wystepuje ten antysemityzm u
            >
            > Prezesa Moskala. Zawsze myslalem i nadal mysle, ze ntysemityzm wystepuje
            > wowczas gdy ktos atakuje WSZYSTKICH Zydow o cos co jest nieprawda. A w tym
            > wypadku chodzi tylko o jedna zydowska osobe, wiec gdzie ten antysemityzm u P.
            > Moskala? Polacy uczcie sie, uczcie........ od Zydow.

Powiedz mi cichutki po co Moskal w ogole tego Zyda, ktory w USA sie urodzil i
            wychowal, wspomnial?
            • Gość: cichy Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.client.attbi.com 06.03.02, 02:42
              douglasmclloyd napisał(a):

> Gość portalu: cichy napisał(a):
              >
              > > Dziekuje Wam Zydzi z calego serca za ten wielki przyklad solidarnosci
              > > plemiennej "jeden za wszystkich, wszyscy za jednego". Kiedy to, ach kiedy
              > > Polacy sie tego naucza. Ale sie nie naucza - juz Wy tego dopilnujecie.
              > > Ja biedny zuczek nie mam pojecia w ktorych slowach wystepuje ten antysemit
              > yzm u
              > >
              > > Prezesa Moskala. Zawsze myslalem i nadal mysle, ze ntysemityzm wystepuje
              > > wowczas gdy ktos atakuje WSZYSTKICH Zydow o cos co jest nieprawda. A w tym
              >
              > > wypadku chodzi tylko o jedna zydowska osobe, wiec gdzie ten antysemityzm u
              > P.
              > > Moskala? Polacy uczcie sie, uczcie........ od Zydow.
              >
              > Powiedz mi cichutki po co Moskal w ogole tego Zyda, ktory w USA sie urodzil i
              > wychowal, wspomnial?

Po dokladna odpowiedz zwroc sie prosto do P. Moskala.
              Czy ten Zyd, ktory urodzil sie w USA jest nietykalny, tredowaty, czy moze jakies
              fatum nad nim wisi, ze nie mozna nawet o nim wspominac, a juz dotknac... A moze
              to cos jest nie tak z tymi ktorzy go biora w obrone, dodam niepotrzebna obrone.
              • douglasmclloyd Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 06.03.02, 03:36
                Gość portalu: cichy napisał(a):

> douglasmclloyd napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: cichy napisał(a):
                > >
                > > > Dziekuje Wam Zydzi z calego serca za ten wielki przyklad solidarnosci
                >
                > > > plemiennej "jeden za wszystkich, wszyscy za jednego". Kiedy to, ach k
                > iedy
                > > > Polacy sie tego naucza. Ale sie nie naucza - juz Wy tego dopilnujecie
                > .
                > > > Ja biedny zuczek nie mam pojecia w ktorych slowach wystepuje ten anty
                > semit
                > > yzm u
                > > >
                > > > Prezesa Moskala. Zawsze myslalem i nadal mysle, ze ntysemityzm wystep
                > uje
                > > > wowczas gdy ktos atakuje WSZYSTKICH Zydow o cos co jest nieprawda. A
                > w tym
                > >
                > > > wypadku chodzi tylko o jedna zydowska osobe, wiec gdzie ten antysemit
                > yzm u
                > > P.
                > > > Moskala? Polacy uczcie sie, uczcie........ od Zydow.
                > >
                > > Powiedz mi cichutki po co Moskal w ogole tego Zyda, ktory w USA sie urodzi
                > l i
                > > wychowal, wspomnial?
                >
                > Po dokladna odpowiedz zwroc sie prosto do P. Moskala.
                > Czy ten Zyd, ktory urodzil sie w USA jest nietykalny, tredowaty, czy moze jakie
                > s
                > fatum nad nim wisi, ze nie mozna nawet o nim wspominac, a juz dotknac... A moze
                >
                > to cos jest nie tak z tymi ktorzy go biora w obrone, dodam niepotrzebna obrone.

Moskal moze nie lubic zydow, a nawet siac do nich nienawisc. Tylko niech to robi
                dyskretnie i w swoim imieniu. Niech nocami naparza Zydow pala po labach ale niech
                nie mowi tego publicznie w imieniu Polakow i Polonii, poniewaz ani Polonii ani
                Polakow nie reprezentuje. Moskal jest przedstawicielem podstarzalych czlonkow
                kasy zapomogowej, ktorzy utracili kontakt z rzeczywistoscia.
                • Gość: Leszek S Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nrockv01.md.comcast.net 06.03.02, 03:55
                  O nie. Tu protestuje.
                  Nie zgadzam sie, zeby Moskal sial nienawisc do Zydow, byle robil to dyskretnie.
                  To jest hipokryzja. To juz wole, zeby to robil - wlasnie publicznie.

> Moskal moze nie lubic zydow, a nawet siac do nich nienawisc. Tylko niech to
                  > robi dyskretnie i w swoim imieniu.
                  • douglasmclloyd Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 06.03.02, 04:06
                    Gość portalu: Leszek S napisał(a):

> O nie. Tu protestuje.
                    > Nie zgadzam sie, zeby Moskal sial nienawisc do Zydow, byle robil to dyskretnie.
                    >
                    > To jest hipokryzja. To juz wole, zeby to robil - wlasnie publicznie.

Mialem na mysli bardziej 'w swoim imieniu'. Wtedy moze swoje opinie o Zydach
                    glosic wszem i wobec.
          • Gość: Dr.KrisK No tak... IP: *.eng.fsu.edu 06.03.02, 02:22
            Wiesz, antysemityzm, antypolonizm, antyhiperboreizm występuje niezależnie od
            ilości atakowanych przedstawicieli danej narodowości.
            Aha - dlaczego uważasz że wszyscy którzy krytykują Moskala to Żydzi? Ja na
            przykład jestem Hiperborejczykiem, no i co?
            • Gość: cichy Re: No tak... IP: *.client.attbi.com 06.03.02, 02:58

> Wiesz, antysemityzm, antypolonizm, antyhiperboreizm występuje niezależnie od
              > ilości atakowanych przedstawicieli danej narodowości.

Przyjmuje do wiadomosci, ale nie podzielam Twojego zdania, poniewaz Zydzi,
              ktorzy mnie uczyli co to jest antysemityzm wzieliby mnie za antysemite :)

> Aha - dlaczego uważasz że wszyscy którzy krytykują Moskala to Żydzi? Ja na
              > przykład jestem Hiperborejczykiem, no i co?

A ja wiem, ze klamiesz :)
              • Gość: Dr.KrisK Re: No tak... IP: *.eng.fsu.edu 06.03.02, 03:01
                A skąd wiesz i jesteś taki pewny:)?
                • Gość: cichy Re: No tak... IP: *.client.attbi.com 06.03.02, 03:14

> A skąd wiesz i jesteś taki pewny:)?

Uparty jestes, wiec odsylam Cie do "naszego" Skina. On Ci wszystko wytlumaczy..:)
                  • Gość: Dr.KrisK Re: No tak... IP: *.eng.fsu.edu 06.03.02, 03:53
                    No tak..
            • Gość: robol Re: No tak...Dr. IP: *.oak.dial.netzero.com 06.03.02, 03:57

> Wiesz, antysemityzm, antypolonizm, antyhiperboreizm występuje niezależnie od
              > ilości atakowanych przedstawicieli danej narodowości.
              > Aha - dlaczego uważasz że wszyscy którzy krytykują Moskala to Żydzi? Ja na
              > przykład jestem Hiperborejczykiem, no i co?

Niestety Dr., Ty jestes zwyklym zydo-filem.

• Gość: Dr.KrisK Oczywiście!!! IP: *.eng.fsu.edu 06.03.02, 04:00
                Jestem żydofilem. Oprócz tego jestem arabofilem, rusowielbicielem, anglofanem,
                frankoentuzjastą itp. itd.
                Myślę, że to ci się ne mieści w głowie, ale to twoja sprawa.
                • Gość: robol Re: Oczywiście!!! IP: *.oak.dial.netzero.com 06.03.02, 04:15

> Jestem żydofilem. Oprócz tego jestem arabofilem, rusowielbicielem, anglofanem,
                  > frankoentuzjastą itp. itd.
                  > Myślę, że to ci się ne mieści w głowie, ale to twoja sprawa.

Wnioskowac mozna ze jestes, i to napewno IMBECYLEM

• Gość: Dr.KrisK Re: Oczywiście!!! IP: *.eng.fsu.edu 06.03.02, 04:17
                    Głębia twych przemyśleń poraża. Daruj sobie odpowiedź.
      • Gość: Leszek S Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nrockv01.md.comcast.net 06.03.02, 04:40

> Nie mam najmniejszych watpliwosci, ze Nancy Kaszak pokona Emanuela w walce o
        > miejsce w Kongresie.

A SKAD TA PEWNOSC?

> To dobrze, ze Wyborcza pokazala swoje pradziwe oblicze.

DOPIERO TERAZ SIE ZORIENTOWALES? PRAWDZIWE OBLICZE WYBORCZEJ JEST ZNANE JUZ OD,
        HM... BYDZIE ZE DWANASCIE LAT.

> Jezeli tak bardzo nienawidza Polski to przynajmniej dobrze o tym wiedziec.

A Z CZEGO TO NIBY WYNIKA, ZE "NIENAWIDZA POLSKI"? I KTO - GAZETA WYBORCZA?

> A teraz drodzy zydowscy koledzy przeczytajcie co napisaliscie. Chamstwo i
        > wulgaryzm przemawia przez was, bo nienawisc przeslania wam zdrowy rozsadek.

I KTO TO MOWI?
        FACET KTOREMU NIENAWISC NIE PRZESLANIA ZDROWEGO ROZSADKU - BO NIE MA CO
        PRZESLANIAC.

> Spojrzcie w lustro i zadajcie sobie pytanie, kim naprawde jestescie.

MOZE BYS TAK JESZCZE LUSTRO PODAL?

=====
        A TERAZ BEZ ZARTOW: DLACZEGO, I ZA CO, MOSKAL "ZMIESZAL Z BLOTEM" (JAK SIE
        WYRAZIL TWOJ KUMPEL "RUSKI") OWEGO PANA?
      • Gość: Hania Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: 195.217.253.* 06.03.02, 09:59

> Nie mam najmniejszych watpliwosci, ze Nancy Kaszak pokona Emanuela w walce o
        > miejsce w Kongresie. To dobrze, ze Wyborcza pokazala swoje pradziwe oblicze.
        > Jezeli tak bardzo nienawidza Polski to przynajmniej dobrze o tym wiedziec. A
        > teraz drodzy zydowscy koledzy przeczytajcie co napisaliscie. Chamstwo i
        > wulgaryzm przemawia przez was, bo nienawisc przeslania wam zdrowy rozsadek.
        > Spojrzcie w lustro i zadajcie sobie pytanie, kim naprawde jestescie.

Naucz sie czytac, a dopiero pozniej bierz sie do dzialalnosci propagandowej. Moze
        przestaniesz sie wtedy osmieszac. Twoja wypowiedz ma sie tak do artykulu w GW,
        jak piesc do oka. Chyba, ze masz tak wyprany mozg, ze wszystko, co napisze GW, a
        nie Nasz Dziennik traktujesz jako czynna napasc na wszystko, co polskie. W takim
        razie nie mam komentarzy, bo ciezko jest rozmawiac z czlowiekiem, ktory nie mysli
        samodzielnie.
    • Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 04:20
      Wszystkie oficjalne wypowiedzi prezesa Moskala sa dokladnie przedstawione.
      www.polamcon.org
      Jezeli znajdziecie tam jakiekolwiek stwierdzenie atakujace religie zydowska,
      obyczaje pasterzy, lub antysemickie wyrazenia gotow jestem sam przyznac
      niesprawiedliwosc wobec narodowosci. Nancy Kaszak twierdzi, ze zadnej
      antysemickiej wypowiedzi prezesa nie slyszala. Nikt nie zarejestrowal nic
      takiego. Artykuly starsze Moskala to potwierdzone dokumentami zwiazki zionistow
      z hitlerowcami, wydarzenia w Koniuchach tez udokumentowane i slynne oskarzenie
      Jezioranskiego potwierdzone rozprawa w Niemczech w sprawie jego kolaboracji z
      Hitlerowcami w latach 1939-41. Nikt nie moze podac prezesa do sadu wiec probuje
      sie go zwalczac dezinformacja. Taka jest prawda.
      • douglasmclloyd Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 06.03.02, 04:31

> Wszystkie oficjalne wypowiedzi prezesa Moskala sa dokladnie przedstawione.
        > www.polamcon.org
        > Jezeli znajdziecie tam jakiekolwiek stwierdzenie atakujace religie zydowska,
        > obyczaje pasterzy, lub antysemickie wyrazenia gotow jestem sam przyznac
        > niesprawiedliwosc wobec narodowosci. Nancy Kaszak twierdzi, ze zadnej
        > antysemickiej wypowiedzi prezesa nie slyszala. Nikt nie zarejestrowal nic
        > takiego. Artykuly starsze Moskala to potwierdzone dokumentami zwiazki zionistow
        >
        > z hitlerowcami, wydarzenia w Koniuchach tez udokumentowane i slynne oskarzenie
        > Jezioranskiego potwierdzone rozprawa w Niemczech w sprawie jego kolaboracji z
        > Hitlerowcami w latach 1939-41. Nikt nie moze podac prezesa do sadu wiec probuje
        >
        > sie go zwalczac dezinformacja. Taka jest prawda.

Po pierwsze: nie slyszala, bo kto by takiego matola sluchal.
        Po drugie: jesli slyszala, to sie do tego nie moze przyznac.
        Po trzecie: sama Kaszak, jak i jej sztab odcieli sie od wypowiedzi pana Nobody.

www.suntimes.com/output/elect/cst-nws-cong051.htm
      • Gość: Dr.KrisK Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.eng.fsu.edu 06.03.02, 04:31
        Zalogowałem się i przeczytałem! Matko Boska - to jest człowieku twój idol?
        Podobnego bełkotu dawno nie czytałem. Jak ktoś ma chęć (ale ostrożnie, to
        naprawdę sa straszne głupoty) niech tez poczyta...
        Żal mi ciebie, że wierzysz w ten stek bzdur.
    • cozanostra Moskal ? Co to kur.a za nazwisko ?! 06.03.02, 04:37
      .
    • Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 04:47
      Zaden idol, po prostu uczciwy skromny prezes polskiej organizacji zrzeszajacej
      wszystkie organizacje polonijne. Mowilem ci, ze zadnej propagandy tam nie
      znajdziesz.
      • douglasmclloyd Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 06.03.02, 05:15

> Zaden idol, po prostu uczciwy skromny prezes polskiej organizacji zrzeszajacej
        > wszystkie organizacje polonijne. Mowilem ci, ze zadnej propagandy tam nie
        > znajdziesz.

Organizacja pana Nobody nie zrzesza zadnych innych organizacji. Mr. Nobody jest
        prezesem Kongresu Polonii Amerykanskiej oraz finasujacej go kompanii
        ubezpieczeniowej pt. Zwiazek Narodowy Polski, ktora to kompania utrzymuje przy
        zyciu caly ten bajzej, wyplacajac mu pensje $140,000 rocznie. Dlatego tak ciezko
        oderwac go od koryta. Przed objeciem prezesostwa Moskal byl wlascicielem wyszynku
        i tam uksztaltowal sie jego swiatopoglad. Jego horyzont wyznacza barowa lada, zas
        osobowosc nie wykracza poza cztery sciany knajpy. I tam powinien byl pozostac,
        poniewaz lanie menelom piwa wychodzi mu najlepiej.
        • Gość: ruski Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.look.ca 06.03.02, 05:27

> Gość portalu: polishAM napisał(a):
          >
          > > Zaden idol, po prostu uczciwy skromny prezes polskiej organizacji zrzeszaj
          > acej
          > > wszystkie organizacje polonijne. Mowilem ci, ze zadnej propagandy tam nie
          > > znajdziesz.
          >
          > Organizacja pana Nobody nie zrzesza zadnych innych organizacji. Mr. Nobody jest
          >
          > prezesem Kongresu Polonii Amerykanskiej oraz finasujacej go kompanii
          > ubezpieczeniowej pt. Zwiazek Narodowy Polski, ktora to kompania utrzymuje przy
          > zyciu caly ten bajzej, wyplacajac mu pensje $140,000 rocznie. Dlatego tak ciezk
          > o
          > oderwac go od koryta. Przed objeciem prezesostwa Moskal byl wlascicielem wyszyn
          > ku
          > i tam uksztaltowal sie jego swiatopoglad. Jego horyzont wyznacza barowa lada, z
          > as
          > osobowosc nie wykracza poza cztery sciany knajpy. I tam powinien byl pozostac,
          > poniewaz lanie menelom piwa wychodzi mu najlepiej.

nalane to ty duglas masz w twojej cwiercmozgownicy i to moczem do pelna. Prostaku
          niedoksztalcony w zlobku, prezesowi to ty chamie nawet dzien dobry nie jestes
          godzien powiedziec. Cieciu zasmarkany, zmykaj do roboty przy pucowaniu butow
          gosciom hotelowym. Ty szmatlawcu zapijaczony kto cie nauczyl w klawiature stukac
          chyba orangutan. Sorry obrazilem to inteligentne stworzenie.

• douglasmclloyd Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 06.03.02, 05:34
            Gość portalu: ruski napisał(a):

>
            > > Gość portalu: polishAM napisał(a):
            > >
            > > > Zaden idol, po prostu uczciwy skromny prezes polskiej organizacji zrz
            > eszaj
            > > acej
            > > > wszystkie organizacje polonijne. Mowilem ci, ze zadnej propagandy tam
            > nie
            > > > znajdziesz.
            > >
            > > Organizacja pana Nobody nie zrzesza zadnych innych organizacji. Mr. Nobody
            > jest
            > >
            > > prezesem Kongresu Polonii Amerykanskiej oraz finasujacej go kompanii
            > > ubezpieczeniowej pt. Zwiazek Narodowy Polski, ktora to kompania utrzymuje
            > przy
            > > zyciu caly ten bajzej, wyplacajac mu pensje $140,000 rocznie. Dlatego tak
            > ciezk
            > > o
            > > oderwac go od koryta. Przed objeciem prezesostwa Moskal byl wlascicielem w
            > yszyn
            > > ku
            > > i tam uksztaltowal sie jego swiatopoglad. Jego horyzont wyznacza barowa la
            > da, z
            > > as
            > > osobowosc nie wykracza poza cztery sciany knajpy. I tam powinien byl pozos
            > tac,
            > > poniewaz lanie menelom piwa wychodzi mu najlepiej.
            >
            > nalane to ty duglas masz w twojej cwiercmozgownicy i to moczem do pelna. Prosta
            > ku
            > niedoksztalcony w zlobku, prezesowi to ty chamie nawet dzien dobry nie jestes
            > godzien powiedziec. Cieciu zasmarkany, zmykaj do roboty przy pucowaniu butow
            > gosciom hotelowym. Ty szmatlawcu zapijaczony kto cie nauczyl w klawiature stuka
            > c
            > chyba orangutan. Sorry obrazilem to inteligentne stworzenie.

Uwazaj zeby ci zylka w glowce nie pekla, bo zolc ci sie juz przelala.

P.S.
            Gdybym nawet sie ponizyl i powiedzial panu Nobody dzien dobry, to i tak by nie
            zrozumial, poniewaz j. polski jest dla niego jezykiem obcym.
      • Gość: Marzenka Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.proxy.aol.com 06.03.02, 15:17

> Zaden idol, po prostu uczciwy skromny prezes polskiej organizacji zrzeszajacej
        > wszystkie organizacje polonijne. Mowilem ci, ze zadnej propagandy tam nie
        > znajdziesz.

Ty za naiwnych nas masz? Zadniej propagandy ....

• douglasmclloyd Ciekawostka 06.03.02, 05:40
      Moskalowi z racji tego, iz jest grafomanem, przemowienia pisze byly sekretarz
      podstawowej organizacji partyjnej na Uniwersytecie Warszawskim niejaki
      Wierzewski. Byc moze to w jakims stopniu wyjasnia antysemityzm Moskala.
      Partyjny beton przelewa na papier mysli a prezes powtarza, iz wszystkie
      nieszczescia Polski spowodowane sa przez Zydow.
      • Gość: ruski Re: do szkloly marsz IP: *.look.ca 06.03.02, 05:47

> Moskalowi z racji tego, iz jest grafomanem, przemowienia pisze byly sekretarz
        > podstawowej organizacji partyjnej na Uniwersytecie Warszawskim niejaki
        > Wierzewski. Byc moze to w jakims stopniu wyjasnia antysemityzm Moskala.
        > Partyjny beton przelewa na papier mysli a prezes powtarza, iz wszystkie
        > nieszczescia Polski spowodowane sa przez Zydow.

Jaka szkole propagandy konczyles duglas? Chyba wiem. Ta przy KC. Stad wiesz co i
        jak. No tak teraz wszystko jasne. Nie dopuscili cie do zloba w RP i sie wyzywasz
        na prezesie. Posluchaj duglas skoncz jakas szkole i wtedy zacznij sie dobijac o
        stanowisko. Moze i tobie sie powiedzie jak Wierzewskiemu.
        • douglasmclloyd Re: do szkloly marsz 06.03.02, 05:51

>
          > > Moskalowi z racji tego, iz jest grafomanem, przemowienia pisze byly sekret
          > arz
          > > podstawowej organizacji partyjnej na Uniwersytecie Warszawskim niejaki
          > > Wierzewski. Byc moze to w jakims stopniu wyjasnia antysemityzm Moskala.
          > > Partyjny beton przelewa na papier mysli a prezes powtarza, iz wszystkie
          > > nieszczescia Polski spowodowane sa przez Zydow.
          >
          > Jaka szkole propagandy konczyles duglas? Chyba wiem. Ta przy KC. Stad wiesz co
          > i
          > jak. No tak teraz wszystko jasne. Nie dopuscili cie do zloba w RP i sie wyzywas
          > z
          > na prezesie. Posluchaj duglas skoncz jakas szkole i wtedy zacznij sie dobijac o
          >
          > stanowisko. Moze i tobie sie powiedzie jak Wierzewskiemu.

Stanowisko slugusa mi nie odpowiada. Poza tym jestem zadowolony ze tego, ktore
          aktualnie posiadam.
          • Gość: ruski Re: do stanowiska marsz IP: *.look.ca 06.03.02, 20:39
            to znaczy duglas macie stanowisko...tak? Nu ladna...a striljat iz katjuszy
            umjejetie? Oczen choroszo!
            • douglasmclloyd Re: do stanowiska marsz 07.03.02, 03:23

> to znaczy duglas macie stanowisko...tak? Nu ladna...a striljat iz katjuszy
              > umjejetie? Oczen choroszo!

Oczywiscie, ze umiem. Rozpieldalam z niej takich palantow jak ty.

• Gość: polishAM Re: Ciekawostka IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 05:53
        Jakie przemowienia, jaki antysemityzm. Wymien jeden. Wszystkie wypowiedzi sa
        udokumentowane. Nikt nie moze podac prezesa do sadu. Mowie ci, ze to prosty,
        porzadny, nieprzekupny, skromny czlowiek. To co piszesz o nim z wyjatkiem
        antysemityzmu jest prawda. Czy czlowiek pracy nie jest uczciwszy od tej
        zasranej inteligencji, ktora ma cie gleboko w tyle i utrzymuje sie dzeki
        lapowkom i manipulacjom.
    • Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 05:45
      Kongres Poloni Amerykanskiej ma pod swoim parasolem 3 tysiace organizacji i
      klubow w co rowniez wchodza instytucje finansowe jak ubezpieczalnie itp. Dziala
      w 23 stanach i ma tam swoje przedstawicielstwa.
      • douglasmclloyd Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 06.03.02, 05:53

> Kongres Poloni Amerykanskiej ma pod swoim parasolem 3 tysiace organizacji i
        > klubow w co rowniez wchodza instytucje finansowe jak ubezpieczalnie itp. Dziala
        >
        > w 23 stanach i ma tam swoje przedstawicielstwa.

A coz to za organizacje i czy sa aby obecnosci parasola swiadome?

• Gość: PULS Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 06.03.02, 05:58

> Gość portalu: polishAM napisał(a):
          >
          > > Kongres Poloni Amerykanskiej ma pod swoim parasolem 3 tysiace organizacji
          > i
          > > klubow w co rowniez wchodza instytucje finansowe jak ubezpieczalnie itp. D
          > ziala
          > >
          > > w 23 stanach i ma tam swoje przedstawicielstwa.
          >
          > A coz to za organizacje i czy sa aby obecnosci parasola swiadome?
          >
          Czy cie mozna prosic o zamkniecie drzwi z tamtej strony komputera?Przepraszam cie
          ale tu jest temat dla Polakow,zydzi hucpiarze moga sobie porozmawiac tam gdzie
          sie pisze kurzym pismem.
          • douglasmclloyd Poczytaj sobie oszolomie 06.03.02, 06:03
            Z Dziennika Chicagowskiego - linkiem chwilowo nie dysponuje.

Moskal w Waszyngtonie na krótko

Szokująca i bolesna to wieść: Edward Moskal, prezes Związku Narodowego
            Polskiego, nie został dopuszczony na spotkanie z administracją Georga W. Busha.
            Przedstawicieli Polonii zaproszono do Waszyngtonu na konsultacje przed planowaną
            wizytą prezydenta USA w Polsce. Po przyjeździe okazało się, że owszem,
            konsultacje mogą się odbyć, ale bez prezesa Moskala, któremu przy drzwiach
            podziękowano.
            Taka to, widzicie, zapłata. Człowiek, nie zważając na podeszły już wiek,
            do upadłego walczy o dobre imię Polski, które jest szargane przez cały świat
            (zwłaszcza Żydów), zwalcza krzewiący się antypolonizm, wymykający się już nawet
            specjaliście w tej dziedzinie, profesorowi Jerzemu Robertowi Nowakowi, a tu, w
            swojej własnej ojczyźnie, spotyka go taki afront.
            Nie wiem, czy my Polscy Amerykanie, którzy przecież płacimy podatki, nie
            powinniśmy zaprotestować. Piszmy listy, telegramy, wysyłajmy faksy. Pokażmy, że
            Polonia jest jedna, że jesteśmy siłą, z którą należy i trzeba się liczyć! Wygląda
            na to, że nie tylko polski rząd jest niepolski, ale również amerykański jest
            nieamerykański. Siły, z którymi walczył prezes Moskal, okazały się na tyle silne,
            że wpływami objęły nawet Biały Dom. A zatem miał rację "marcowy docent" - były
            sekretarz PZPR na Uniwersytecie Warszawskim, Wojciech Wierzewski, dzisiaj dorada
            Moskala, działacz, katolik i patriota - gdy uprzedzał Polonię przed spiskami. Kto
            by pomyślał!
            George W. Bush, nieco mniej rezolutny od swojego ojca, zbłądził. Dał się
            omotać wrogim Polsce podszeptom i zrezygnował z ogromnej wiedzy prezesa, wiedzy
            podstawowej, obejmującej głównie nieznany obszar tajnych spisków i knowań. Któż,
            jeżeli nie prezes, mógłby być lepszym przewodnikiem w tym temacie?
            Cóż warte są konsultacje bez prezesa Moskala, który już dawno przejrzał
            polski rząd. Przecież prezes mógł obdarzyć Busha cennymi uwagami, przykładowo,
            jak należy traktować prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, Władysława
            Bartoszewskiego i innych, którzy zaprzedali się światowemu globalizmowi i Żydom.
            Moskal popierał Busha podczas wyborów i oto zapłata. Zresztą, czy to
            pierwszy raz obcy wykorzystują nasz patriotyzm i naszą wrodzoną życzliwość wobec
            innych narodów? Historia, wraz z jej obiektywnymi badaczami, prof. Robertem
            Nowakiem i wspomnianym już sekretarzem Wojciechem Wierzewskim, stoi przecież po
            naszej stronie, dostarczając setki dowodów na nasze męczeństwo. Zobaczymy
            jeszcze, kto tak naprawdę był ofiarą w Jedwabnem!
            Może to jednak jakaś pomyłka, może prezesa po prostu nie rozpoznano? Na
            takim szczeblu nie ma chyba przypadków. Szykana, celowa i wstrętna, która
            spotkała prezesa największej organizacji polonijnej, jest wymierzona w cały naród
            polski. To, co się stało pod drzwiami Białego Domu jest częścią dobrze
            zorganizowanej akcji przeciwko naszemu narodowi! To nie przypadek, to kolejny
            epizod szerokiego planu, sporządzonego wiadomo przez kogo. Te same siły, wrogie
            naszemu narodowi, które pchają nas w niewolę Brukseli, probują zignorować Polonię
            i jej lidera. Słusznie napisał Moskal w najnowszym swoim jak zwykle celnym
            oświadczeniu, że ostatni incydent w Waszyngtonie jest afrontem dla całej Polonii.
            To policzek! Nie możemy więc więcej milczeć i chować głowy w piasek, gdyż w
            rzeczywistości nie chodzi tu o jakieś konsultacje. Tylko naiwny może tak myśleć.
            Tak naprawdę chodzi o naszą godność, o nasze tradycje, tożsamość narodową, o
            nasze dzieci i matki-Polki, o naszych ojców i o ich krew, a nawet wiarę! Walka
            więc toczy się o wszystko! Nie dajmy się zwieść. Koniec z uległością! Koniec z
            wiecznym nadstawianiem drugiego policzka! Trzeba zbojkotować ten rząd! Obudź się
            Polsko! Obudź się Polonio! Kraj i Ojczyzna po raz kolejny są w potrzebie!
            Pamiętaj - wybieraj rozumnych przywódców.

Darek Wiśniewski
        • Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 06:00
          Wiesz doskonale, ze kluby i zrzeszenia zapisuja sie dobrowolnie. Sa takie,
          szeroko reklamowane przez zydowski Nowy Dziennik niezrzeszone w kongresie,
          ktore robia halas ale juz o nich cicho.
          • douglasmclloyd Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 06.03.02, 06:05

> Wiesz doskonale, ze kluby i zrzeszenia zapisuja sie dobrowolnie. Sa takie,
            > szeroko reklamowane przez zydowski Nowy Dziennik niezrzeszone w kongresie,
            > ktore robia halas ale juz o nich cicho.

Czy organizacja RAINBOW PUSH pastora Jacksona juz sie zapisala?
            • Gość: sas Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.247.140.232.Dial1.SanJose1.Level3.net 06.03.02, 06:23

> Czy organizacja RAINBOW PUSH pastora Jacksona juz sie zapisala?

Co chcialbys tak naprawde powiedziec(?),widze ze sie meczysz, chcesz cos
              pokazac,ale nie wiesz jak to zrobic prawda?
              Czy aby nie przyszlo Ci do glowy cos zreformowac(?),jesli tak to sie spiesz,
              jutro moze to zrobic ktos inny.
              A tak na marginesie, powinienes zalozyc konkurencyjna organizacje , Moskala
              absolutnie z niej wykluczyc i nazwac - "KONGRES POLSKICH FILOSEMITOW".

zycze powodzenia

• douglasmclloyd Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 06.03.02, 06:27
                Gość portalu: sas napisał(a):

>
                > > Czy organizacja RAINBOW PUSH pastora Jacksona juz sie zapisala?
                >
                >
                > Co chcialbys tak naprawde powiedziec(?),widze ze sie meczysz, chcesz cos
                > pokazac,ale nie wiesz jak to zrobic prawda?
                > Czy aby nie przyszlo Ci do glowy cos zreformowac(?),jesli tak to sie spiesz,
                > jutro moze to zrobic ktos inny.
                > A tak na marginesie, powinienes zalozyc konkurencyjna organizacje , Moskala
                > absolutnie z niej wykluczyc i nazwac - "KONGRES POLSKICH FILOSEMITOW".
                >
                > zycze powodzenia

Zadalem pytanie, na ktore nie znasz odpowiedzi.
                • Gość: sas Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.247.140.232.Dial1.SanJose1.Level3.net 06.03.02, 06:51

> Zadalem pytanie, na ktore nie znasz odpowiedzi.

Wiem ze zadales pytanie, ale Ty wiesz ze odpowiedzi nigdy nie uzyskasz, jesli
                  natomiast sam odpowiesz, bedzie to glupia odpowiedz.
                  Nie zmieniajac tematu, pomysl nad tym co chcesz osiagnac, czasami warto.

• Gość: pol Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: 12.31.53.* 06.03.02, 06:16
      "Douglas", jesli lubisz dyskutowac z ciemnymi o kolorach, to kontynuuj,ale
      wiedz ,ze jestes na straconej pozycji.Gdyby zacmienie umyslowe takich ludzi jak
      Moskal i jemu podobni mozna przeniesc na niebosklon, to w Chicago nigdy nie
      byloby dnia.
      pozdrawiam
    • Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 06:18
      Bardzo dobry artykul Douglas. Pisze o tym spisku wielokrotnie, ale ludzie
      mysla, ze to szalenstwo. Odrzuc prase oficjalna, radio, telewizje i prawda
      staje sie okrutna. JEDNA WIELKA MANIPULACJA. Dzieki za ten artykul.
      • douglasmclloyd Prosze bardzo masz jeszcze. Moze zmadrzejesz. 06.03.02, 06:23
        Jedność ponad wszystko

Nie spotkałem, jak dotychczas, antysemity, który otwarcie przyznałby, że
        nienawidzi Żydów. A mieszkam w polonijnym Chicago. Zetknąłem się natomiast z
        antysemickimi wypowiedziami, audycjami radiowymi i artykułami, "patriotycznymi"
        odezwami, przy czym ich autorzy nie przyznają się do antysemityzmu. Oni - jak
        podkreślają - tylko mówią prawdę, odważnie upominają się o sprawy polskie, albo
        prowadzą partnerski dialog z wyimaginowanymi Żydami. Skoro nie widać nigdzie
        antysemitów, można przypuszczać, że antysemityzm w ogóle nie istnieje.
        Wraz z innymi przesądami antysemityzm pociąga najczęściej ludzi niezdolnych
        do samorefleksji, którzy przykładowo chętnie wierzą, że są przedstawicielami
        wybranego narodu, i przynależą się im z tej racji wyjątkowe przywileje. Lenistwo
        umysłowe podsuwa im przyczyny ich niedoli w postaci prostych wniosków i gotowych
        odpowiedzi. Przyczynami tymi są chociażby Żydzi, którzy panują nad całym światem,
        członkowie tajnych bractw, np. masoni, "czarnuchy", na których w Chciago "trzeba
        płacić", gdzie indziej Cyganie, Rumuni, Azjaci, skośnoocy itd. Takim kozłem
        ofiarnym mogą być też liczni emigranci (jak ostatnimi laty w USA), jehowici, albo
        zielonoświątkowi, oraz wszelkie inne siły, których prosty rozum nie potrafi
        ogarnąć, a może tylko imaginować. Nie ważne w końcu, kto, istotne, co można przez
        jego istnienie wytłumaczyć.
        Kto jednak utwierdza ludzi w przekonaniu, że Żyd jest sprawcą wszystkich
        nieszczęść? Lud może sobie opowiadać różne bajki np. o smokach, czy kosmitach,
        ale jeżeli nie potwierdzą tego media, opowieści te nigdy nie osiągną statusu
        prawdy obiegowej. Na dziennikarzach zatem, na publicystach radiowych i
        telewizyjnych, ciąży odpowiedzialność za podsycanie, albo osłabianie nienawiści
        wobec innych narodowości. Za integrowanie antysemityzmu odpowiedzialne są media.
        Niewinne pozornie i mało istotne dygresje w publikacjach prasowych, dotyczące
        Żydów, te czynione niby przy okazji aluzje, przekazywane pomiędzy wierszami myśli
        stają się najważniejszym przekazem dla czytelnika, zwłaszcza tego, który wykazuje
        podobne skłonności z autorem.
        W taki właśnie sposób integruje się antysemityzm, który scala określone
        środowiska, podobnie jak to dzieje się w przypadku grup wyznaniowych, czy
        zwolenników futbolowych drużyn. Poprzez antysemityzm ludzie latwiej rozpoznają
        się i jednoczą, odnajdując własną tożsamość. Wspólna niechęć do Żydów wyznacza
        wzajemną poufałość i zrozumienie, nawet w dziedzinach, zdawałoby się, zupełnie
        nie związanych z awersją do innego narodu. Można zatem spodziewać się, że dwóch
        antysemitów odnajdzie w sobie wiele innych podobieństw i wpólnych skłonności,
        zaczynając od wyznania, stosunku do moralności, sympatii politycznych, a kończąc
        na zbieżnych gustach literackich i poglądach na wychowanie dzieci. Wynika to
        stąd, że antysemityzm to tylko jeden z przejawów dużo szerszej postawy.
        Antysemityzm jest sposobem na tłumaczenie sobie rzeczywistości i wykracza
        daleko poza nienawiść tylko do Żydów. Obwinianie Żydów za mizerię życia jakiejś
        zbiorowości, wtedy, gdy Żydów już nie ma, albo są daleko, czy też nie mają
        żadnego wpływu na nasze życie, jest zupełnie irracjonalne. Ale przynosi ulgę, jak
        spowiedź, no i coś tłumaczy. Bieda, upośledzenie i poczucie niższości szukają
        zawsze uzasadnienień poza sobą. Jestem biedny i nic mi nie wychodzi, ale to
        dlatego, że są światowe siły, które wtrąciły mnie w ten stan - to żydokomuna na
        przykład. Gdyby nie było Żydów i masonów, komuś przecież, albo czemuś, trzebaby
        przypisać rolę winowajcy. Sfrustrowany tłum potrzebuje "jakichś" Żydów, gdyż
        Żydzi przynoszą ulgę, ponosząc współodpowiedzialność za jego barbarzyństwo.
        Zwłaszcza, że Żydom nieźle powodzi się - to dodatkowy powód do zawiści. Gdyby
        jeszcze Żydzi byli biedni, to pół biedy. Ale, niestety, nie są.
        Współczesna eksplozja nacjonalizmu i antysemityzmu w Polsce jak również
        wśród polskiej społeczności mieszkającej w Chicago jest prostą konsekwencją
        przyspieszonego zanikania państwa narodowego w Europie. Naród i jego historia,
        pojęcia wprawdzie abstrakcyjne, ale tak wiele znaczące, wokół których, od
        Rewolucji Francuskiej do tej pory, skupiały się europejskie społeczeństwa,
        przestają być jedynym spoiwem dla zbiorowości. Wojujący katolicyzm, religijność
        na pokaz, ksenofobia, antysemityzm i nacjonalizm, obszary, gdzie rzekomo ma się
        schronić i przetrwać naród polski przed nawałą straszliwego liberalizmu, to nic
        innego, jak agresywna reakcja przed procesem unifikacyjnym w Europie.
        Jedna pani w polonijnej audycji radiowej powiedziała, że jeżeli się kogoś
        nienawidzi, przykładowo innej narodowości, to trudno, tak chyba musi być, widać
        to naturalne prawo od p. Boga. Osobiście nie wierzę, aby jakikolwiek Bóg sprzyjał
        antysemitom, choć w przeszłości, dokonując eksterminacji całych narodów,
        powoływano się zawsze na Boga i właśnie na prawo naturalne.
        Antysemityzm występuje w parze z antypolonizmem. To pojęcia warunkujące
        się.
        Gdy słyszę słowo antypolonizm, a słyszę je w Chicago dosyć często, pierwsze,
        co drogą skojarzenia ostatnio przychodzi mi na myśl, jest postać prof. Jerzego
        Roberta Nowaka, który najpierw tchnął życie w to zasuszone pojęcie, a później
        zajął się tropieniem jego przejawów. Tym sposobem stworzył prestiżowe miejsce
        pracy i sam się na nim obsadził. Wędrowanie szlakami antypolonizmu w celu
        ścigania i demaskowania nieprzychylnych nam sił, dostarczanie niezbitych dowodów
        na istnienie antypolonizmu zorganizowanego gwarantuje profesorowi zajęcie do
        końca życia oraz przydomek prawdziwego patrioty. Profesor nie jest egoistą i
        chętnie dzieli się dokonanymi przez siebie odkryciami. Wśród chicagowskiej Poloni
        profesor ma licznych i wiernych słuchaczy, których odwiedza dość często, opowiada
        im straszliwe historie o prześladowaniach narodu, do którego Polonia przynależy,
        a potem sprzedaje z powodzeniem książki o spiskach, białych plamach, czarnych
        kartach, tajnych postanowieniach, żydokonspirach i o czymkolwiek chcecie. Bo w
        nich jest wszystko napisane. Antypolonizm, oprócz wszystkich swoich mglistych
        postaci, przyjmuje również konkretną wersję rynkową.
        Wiara w istnienie antypolonizmu zorganizowanego to poszukiwanie alibi. To
        również iluzja ucieczki przed brzemieniem grzechu. Ludziom, którzy dopatrują się
        powodów swoich nieszczęść w zagrodach sąsiadów, a nie u siebie, antypolonizm -
        jeżeli można tak powiedzieć - spada prosto z nieba.
        Lud kocha prawdę i chce ażeby ją głosić, zwłaszcza tę, która usprawiedliwia
        jego złość, zawiść i agresję. Profesor Nowak spełnia podczas wizyt w Chicago rolę
        niekwestionowanego autorytetu naukowego, potrzebnego tłumom, aby zracjonalizować
        podejrzenia i fobie. Najpierw straszy polonijny lud, a później staje na jego
        czele i prowadzi do walki. Nie trzeba dodawać, że jest to walka o wszystko: o
        istnienie narodu polskiego, o naszą tożsamość, honor, o imię Boga, o nasze dzieci
        i matki, o naszą historię i wielką kulturę itd. Wielkim wyróżnieniem i
        przywilejem jest nieść taki sztandar, a nawet polec w boju, wstyd natomiast
        chować się w bramie i bredzić coś o pojednaniu z bratem.
        Istnienie antypolonizmu jest oczywiste zwłaszcza dla ludzi posądzanych o
        antysemityzm. To dość znamieny fakt. Gdy uświadomimy sobie, że ktoś, kto
        antysemitą nie jest, nie dostrzega również zorganizowanego antypolonizmu, to
        odkryjemy także, że między antysemityzmem a antypolonizmem musi zachodzić ścisła
        relacja uzupełniania się i wzajemności. I faktycznie: zarzut o antypolonizm jest
        reakcją na zarzut o antysemityzm. Oskarżony o antysemityzm oskarża swojego
        oskarżyciela o antypolonizm. Co to oznacza? Tylko tyle, że własną winę próbuje
        się tłumaczyć winą innych. Grzesznik, gdy chce ujść karze, wskazuje na innego
        grzesznika. Dlaczego ludzie tak chętnie
    • Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 06:50
      Nie Douglas. Ja nie wymyslilem sobie postaci oprawcy w ksztalcie Zydow. Nie
      zniewazam murzynow, ale tez sie ich nie boje. Rucham poertorykanki, dominikanki
      i kto jeszcze wie kogo w takich dzielnicach, gdzie balbys sie przejechac w
      zablokowanym samochodzie. Ja mowie o autentycznej, zorganizowanej manipulacji
      przeciwko mojemu narodowi. I nie ma dla mnie znaczenia, czy sa wsrod Polakow
      niepoprawni rasisci, czy inni komunisci, marcowcy. Prawda jest okrutna, ludzie,
      ktorzy maja wladze w mediach, sadownictwie, prokuraturze, byznesie wykorzystali
      swoja wladze i narzucaja swoja wole na biednych, prostych ludzi. Jezeli tego
      nie widzisz to znaczy, ze nie potrafisz myslec outside the box. Media
      interpretuja ci informcje szastujac utartymi frazesami jak-antysemityzm,
      rasizm, Hitler, marcowcy, pogromcy itp itd. Nie ma to nic wspolnego z
      rzeczywistoscia.
      • douglasmclloyd Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 06.03.02, 14:55

> Nie Douglas. Ja nie wymyslilem sobie postaci oprawcy w ksztalcie Zydow.

Ja ci tego nie zarzucam.

> Nie zniewazam murzynow, ale tez sie ich nie boje.

Widze, ze jestes odwazniejszy od Goloty. Kiedy zobaczymy cie na ringu?

> Rucham poertorykanki, dominikanki
        > i kto jeszcze wie kogo w takich dzielnicach, gdzie balbys sie przejechac w
        > zablokowanym samochodzie.

Ty sie nie obisz, bo nie masz samochodu.

> Ja mowie o autentycznej, zorganizowanej manipulacji
        > przeciwko mojemu narodowi. I nie ma dla mnie znaczenia, czy sa wsrod Polakow
        > niepoprawni rasisci, czy inni komunisci, marcowcy. Prawda jest okrutna, ludzie,
        > ktorzy maja wladze w mediach, sadownictwie, prokuraturze, byznesie wykorzystali
        > swoja wladze i narzucaja swoja wole na biednych, prostych ludzi.

Dziwie sie, ze mozesz kogos ruchac, gdy dokoloa tyle niesprawiedliwosci. Zamiast
        gzic sie z jakimis brudasami powonienes wszczac rewolujce i walczyc o zmiane
        oblicza swiata lub udac sie do jakiegos kraju demokracji ludowej, gdzie nie ma
        wyzysku i nikt nie narzuca biednym ludziom swojej woli.

> Jezeli tego
        > nie widzisz to znaczy, ze nie potrafisz myslec outside the box.

Widzisz kolego, to ja narzucam swoja wole biednym ludziom i nie pieprz mi tu o
        jakiejs box.

> Media
        > interpretuja ci informcje szastujac utartymi frazesami jak-antysemityzm,
        > rasizm, Hitler, marcowcy, pogromcy itp itd. Nie ma to nic wspolnego z
        > rzeczywistoscia.

Sorry, informacje interpretuje sam.
    • Gość: jtb Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.chello.pl 06.03.02, 10:14

Moim zdaniem p. Moskal podczas swojego wystąpienia powinien wychwalać p Kaszak,
      że ona jest najlepsza na członka Kongresu. O tym Żydzie wogóle nie powinien nic
      mówić jakby go w ogóle nie było.A tak to p.Moskal zachował się podobnie jak
      Ujazdowski z PiS podczas prezentowania kandydatów na vicemarszałka Sejmu, który
      zamiast prezentować i wychwalać p. Kaczyńskiego cały czas przypieprzał sę do
      SLD. Jaki był wynik wiadomo i pewnie teraz będzie podobnie/
    • Gość: Marzenka Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.proxy.aol.com 06.03.02, 15:11
      Idioto!!!! Rahm Emanuel jest pochodzenia arabskiego !!! A ty polishAm - ile
      twoj zasilek dla bezrobotnych wynosi? A moze tobie Al-Quaeda placi?
      • Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 18:02
        Rahma Emanuel jest Zydem. Podszywanie sie pod araba jest starym numerem
        stosowanym wobec emigrantow. Np. Zydzi Solarz i Ed Koch mowil, ze sa Polakami.
        Koch palal nienawiscia do Polski i zawsze podkreslal to.
      • Gość: U Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.gis.net 06.03.02, 18:29
        Gość portalu: Marzenka napisał(a):

> Idioto!!!! Rahm Emanuel jest pochodzenia arabskiego !!! A ty polishAm - ile
        > twoj zasilek dla bezrobotnych wynosi? A moze tobie Al-Quaeda placi?

Nie mam nic przeciwko Arabom,ale co do cholery ma wspolnego Arab z Polonia Amer.???Nie blizsza koszula
        cialu?Pozatym Moskal jest jak dotad jedynym na to stanowisko.Rahm powinien sprobowac zajac miejsce Arafata..
        • douglasmclloyd Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 06.03.02, 20:05
          Gość portalu: U napisał(a):

> Gość portalu: Marzenka napisał(a):
          >
          > > Idioto!!!! Rahm Emanuel jest pochodzenia arabskiego !!! A ty polishAm - i
          > le
          > > twoj zasilek dla bezrobotnych wynosi? A moze tobie Al-Quaeda placi?
          >
          > Nie mam nic przeciwko Arabom,ale co do cholery ma wspolnego Arab z Polonia Amer
          > .???Nie blizsza koszula
          > cialu?Pozatym Moskal jest jak dotad jedynym na to stanowisko.Rahm powinien spr
          > obowac zajac miejsce Arafata..

Na jakie stanowisko i dlaczego jedynym?
        • Gość: ruski Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.look.ca 07.03.02, 19:30
          U, marzenka to antypolak wiec mu nie przetlumaczysz.
      • Gość: ruski Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.look.ca 07.03.02, 19:32
        Gość portalu: Marzenka napisał(a):

> Idioto!!!! Rahm Emanuel jest pochodzenia arabskiego !!! A ty polishAm - ile
        > twoj zasilek dla bezrobotnych wynosi? A moze tobie Al-Quaeda placi?

Pojebie jojo, ja slyszalem ze Emanuelll jest pochodzenia ruskiego tylko ma
        paszport izraelski.
    • Gość: Skin Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 15:13
      Obić ryja Węglarczykowi polskojęzyczny pismak liżący dupę Michnikowi!
      • Gość: Marzenka Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.proxy.aol.com 06.03.02, 15:22
        Gość portalu: Skin napisał(a):

> Obić ryja Węglarczykowi polskojęzyczny pismak liżący dupę Michnikowi!

Przepraszam, czy ktos moze mi przetlumaczyc to powyzsze na piekny polski jezyk?
        Ja na Kochanowskim i Miczkiewiczu sie wychowalam - niesty moja edukacja nie byla
        zbyt przestronna. Jest raz przepraszam...

• Gość: t Co powiedział Moskal? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 15:54
          No dobrze, ale CO takiego powiedział Moskal? Jakoś mi to umknęło.
          • Gość: polishAM Re: Co powiedział Moskal? IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 20:30
            O to wlasnie chodzi. Nie wymienil slowa Zyd lub Izrael. Wyborcza po prostu
            stanela po stronie zydowskiej (Rahman jest Zydem). Bo jest w rekach Zydow.
            Chcesz Marka Borowskiego na prezydenta-on jest Zydem i zawsze bedze pilnowal
            zydowskich interesow.
            • Gość: ruski Re: Co powiedział Moskal? IP: *.look.ca 07.03.02, 04:03

> O to wlasnie chodzi. Nie wymienil slowa Zyd lub Izrael. Wyborcza po prostu
              > stanela po stronie zydowskiej (Rahman jest Zydem). Bo jest w rekach Zydow.
              > Chcesz Marka Borowskiego na prezydenta-on jest Zydem i zawsze bedze pilnowal
              > zydowskich interesow.

Handlarz jeansami pewnie! To nastepny kandydat, ktorego Polacy wybiora.
    • Gość: Bronek Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.ipt.aol.com 06.03.02, 17:54
      Coz, wystarczy doradzic tylko czytania "Naszego Dziennika".
      Sieg Heil
      • Gość: ruski Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.look.ca 06.03.02, 20:43
        Gość portalu: Bronek napisał(a):

> Coz, wystarczy doradzic tylko czytania "Naszego Dziennika".
        > Sieg Heil

Bronek czytaj biblie i tore. To cie synu nawroci na dobra droge. W sprawach na
        ktorych sie nie znasz nie dyskutuj bo to grzech Bronku. A jak tam ojcowizna w
        lubelskiem?
    • dixi13 Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 06.03.02, 21:08
      Kaszak, Wrzodak, Moskal. Przedstawiciele inteligencji polskiej.
      Smaczne
      • Gość: ruski Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.look.ca 07.03.02, 03:03
        dixi13 napisał(a):

> Kaszak, Wrzodak, Moskal. Przedstawiciele inteligencji polskiej.
        > Smaczne

dixi, pixi, huj i luj przdstawiciele kreskowek. Wesole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka