Dodaj do ulubionych

Kocham braci Karnowskich!

17.10.11, 20:46
Polska Agencja Prasowa standardowo zapowiada, kto będzie gościem wieczornych publicystycznych audycji telewizyjnych. Tomasz Lis zaprosił dziś grono, nawet jak na swoje (anty)standardy wyjątkowe. Oto lista:
Robert Biedroń (Ruch Palikota),
John Godson (PO),
Robert Leszczyński (Ruch Palikota),
Stefan Niesiołowski (PO),
Tadeusz Szymański (funkcjonariusz Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego w PRL),
prof. Magdalena Środa (etyk)

Rozumiemy, że dyskusja będzie dotyczyła m.in. krzyża w Sejmie. I będzie pluralistycznie, bo z jednej strony dwóch Palikotowców, a z drugiej pastor i były wiceszef ZChN. Pani Środy też moglibyśmy się u Lisa spodziewać.
Ale Tadeusza Szymańskiego?
Kilka faktów z jego życiorysu:

W 1996 roku został skazany na cztery lata więzienia w procesie Adama Humera. Odsiedział połowę kary.
Między 1956 a 1989 rokiem służył w milicji.
Po wojnie odgruzowywał Warszawę, w ‘46 r. zgłosił się do UB.

Pracował w więzieniu przy Rakowieckiej, gdzie zyskał przydomek „kata X pawilonu”.
Według wspomnień osadzonych w stalinowskich więzieniach, Szymański oblewał kobiety lodowatą wodą, deptał po nogach, bił, kopał, zmuszał do wielogodzinnego klęczenia, kłuł szpilką, uderzał głową o ścianę.
Był też szefem grupy, która przesłuchiwała kobiety. Nie miał dla nich litości.
W śledztwie okazało się, że Szymański nie tylko znęcał się nad więźniami, ale również osobiście wykonywał wyroki śmierci. Rozstrzelanym kazał rozbijać głowy. Dla zabawy i zastraszenia aranżował też pozorne egzekucje.
O czym Tomasz Lis będzie z nim rozmawiał?
Zainteresował Cię artykuł?

Media Watch
Chcesz/możesz wesprzeć nasz portal? Zajrzyj: sklep.wpolityce.pl/
kategorie: Media Historia
tagi: komuniści PRL
wpolityce.pl/artykuly/16552-u-lisa-znow-po-bialorusku-sklad-gosci-audycji-w-tvp2-nie-budzi-zdziwienia-raczej-juz-groze
Tymczasem jak podaje Tomasz Machała:

kampanianazywo.pl/relacja/cymanski-nie-szymanski-posel%C2%A0nie-morderca/
Mi ten Szymański w takim zestawie gości niezbyt pasował, więc sprawę sprawdziłem. Zajęło mi to jakieś 10 sekund. W programie T.Lisa będzie nie Tadeusz Szymański, ale Tadeusz Cymański. Obawiam się, że dla wpolityce to rozczarowanie.

Tekst Karnowskich skopiowałem w całości gdyby przyszło im do głowy go usunąć.
Obserwuj wątek
    • taziuta Re: Kocham braci Karnowskich! 17.10.11, 20:56
      mike.recz napisał:

> /.../
      > Ale Tadeusza Szymańskiego?
      > Kilka faktów z jego życiorysu:
      > /.../
      > Pracował w więzieniu przy Rakowieckiej, gdzie zyskał przydomek „kata X pa
      > wilonu”.
      > Według wspomnień osadzonych w stalinowskich więzieniach, Szymański oblewał kobi
      > ety lodowatą wodą, deptał po nogach, bił, kopał, zmuszał do wielogodzinnego klę
      > czenia, kłuł szpilką, uderzał głową o ścianę. /.../

Hmm, brzmi jak wymarzony kandydat do pracy w CIA, tajnej służbie naszego dzisiejszego ukochanego Wielkiego Brata, czyli USA. Czy został już zrehabilitowany? ;)
      • mike.recz Re: Kocham braci Karnowskich! 17.10.11, 21:02
        Łapsy ze służb wszystkich krajów służą do mordowania, to akurat oczywiste.
        www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-usa-sluzby-specjalne-moga-zabic-amerykanina-bez-procesu,nId,364450
        Choć jak bardzo dobrze wiesz wątek dotyczy zupełnie czego innego ;)
      • wujcio44 Re: Kocham braci Karnowskich! 19.07.12, 12:28
        taziuta napisał:

> Hmm, brzmi jak wymarzony kandydat do pracy w CIA

To co oni w tym CIA jacyś gerontofile są?
    • tw_wielgus Re: Kocham braci Karnowskich! 17.10.11, 20:59
      :)))))) Własnie ze śmiechu zsunałem się z fotela...
      • mike.recz Re: Kocham braci Karnowskich! 17.10.11, 21:06
        Żeby nie było. Być może zawiniła w jakiś sposób PAP ale moralnie wzmożeni i tak po raz kolejny
        wyszli na...
        • tw_wielgus Re: Kocham braci Karnowskich! 17.10.11, 21:15
          Wyszło jak wyszło, czyli śmiesznie.
          Cymański nie prędko pozbędzie się łatki stalinowskiego kata.
          • mike.recz Re: Kocham braci Karnowskich! 17.10.11, 21:20
            Teraz nikt nie będzie miał prawa wątpić w słuszne umiejętności Karnowskich i zarzucać
            im iż nie potrafią.
            • p.grochowski Re: Kocham braci Karnowskich! 17.07.14, 16:48
              Również ja mam bardzo dobrą opinię o braciach Karnowskich i o ich osiągnięciach dziennikarskich. Piotr.

mike.recz napisał:

> Teraz nikt nie będzie miał prawa wątpić w słuszne umiejętności Karnowskich i za
              > rzucać
              > im iż nie potrafią.
    • ayran Re: Kocham braci Karnowskich! 17.10.11, 21:03
      Mogło byc tak: Tadeusz C., były burmistrz, czy też dowódca Malborka, być może w prostej linii potomek Ulicha v.J., wczesnofaszystowskiego zbrodniarza wojennego.
    • mike.recz Kocham braci Karnowskich jeszcze bardziej! 17.10.11, 21:11
      wpolityce.pl/artykuly/16552-cymanski-zamiast-oprawcy-szymanskiego-pap-zrobila-psikusa-lisowi-lista-gosci-jednak-tradycyjna-bedzie-61
      Polska Agencja Prasowa wywinęła nie lada numer Tomaszowi Lisowi. Wymieniając jego dzisiejszych gości, podała taką oto listę:

Robert Biedroń (Ruch Palikota),
      John Godson (PO),
      Robert Leszczyński (Ruch Palikota),
      Stefan Niesiołowski (PO),
      Tadeusz Szymański (funkcjonariusz Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego w PRL),
      prof. Magdalena Środa (etyk)

Jak się okazało, Lis nie spotka się z sędziwym oprawcą w stalinowskim więzieniu Tadeuszem Szymańskim, ale europosłem PiS Tadeuszem Cymańskim.
      Czy brzmiało prawdopodobnie, że u Lisa pojawi się Szymański? Tak, po jego rozmowie z Jarosławem Kaczyńskim, w tym programie wszystko jest możliwe.
      Tym razem jednak obędzie się bez komunistycznych zbrodniarzy.
      A dyskusja zapowiada się jak zwykle. Tyle, że teraz redaktor Lis może mówić o nadreprezentacji opozycji w jego programie. W końcu władzę będzie reprezentować tylko dwóch posłów...
      mtp
      • wylogowany.pielegniarz Re: Kocham braci Karnowskich jeszcze bardziej! 17.10.11, 22:01
        mike.recz napisał:

> Czy brzmiało prawdopodobnie, że u Lisa pojawi się Szymański? Tak, po jego rozmo
        > wie z Jarosławem Kaczyńskim, w tym programie wszystko jest możliwe.
        > Tym razem jednak obędzie się bez komunistycznych zbrodniarzy.

Ta zbitka zdań naprawdę robi wrażenie. Ja bym na miejscu Jarosława wystąpił na drogę sądową w sprawie o zniesławienie.
        • mike.recz Re: Kocham braci Karnowskich jeszcze bardziej! 18.10.11, 11:07
          wylogowany.pielegniarz napisał:

> mike.recz napisał:
          >
          > > Czy brzmiało prawdopodobnie, że u Lisa pojawi się Szymański? Tak, po jego
          > rozmo
          > > wie z Jarosławem Kaczyńskim, w tym programie wszystko jest możliwe.
          > > Tym razem jednak obędzie się bez komunistycznych zbrodniarzy.
          >
          > Ta zbitka zdań naprawdę robi wrażenie. Ja bym na miejscu Jarosława wystąpił na
          > drogę sądową w sprawie o zniesławienie.

Czepiasz się, zbitka jest bardzo zgrabna.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Kocham braci Karnowskich jeszcze bardziej! 18.10.11, 09:34
        Czyli Szymańskiego nie było, ale przecież mógł być!!!! Co w złym świetle stawia Lisa i jego program.
        • mike.recz Re: Kocham braci Karnowskich jeszcze bardziej! 18.10.11, 11:08
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Czyli Szymańskiego nie było, ale przecież mógł być!!!! Co w złym świetle stawia
          > Lisa i jego program.

Prawdziwa Białoruś.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Kocham braci Karnowskich jeszcze bardziej! 18.10.11, 11:13
            Lis promuje komunistycznych katów, taka prawda.
            • vladexpat Re: Kocham braci Karnowskich jeszcze bardziej! 18.10.11, 13:34
              Ale matka siedzi z tylu!
            • zoro_wieczorowo_poro Re: Kocham braci Karnowskich jeszcze bardziej! 18.10.11, 15:19
              Lis promuje komunistycznych katów, taka prawda

prawda czasu...prawda ekranu..prawda
              Dajcie mi tu przebitkę zająca...tfu ..LIsa na drzewie. Niech się on odgryza swym prześladowcom z pańskiego dworu :D
    • jozef.moneta hahaha !!!!!!!!!!!!!!!!! 17.10.11, 21:18
      Co za lemingi.
    • jozef.moneta Jest logiczne wytłumaczenie 17.10.11, 21:28
      Niejaki Czesław pisze:
      "Właśnie doszedłem do wniosku, że z tym Szymańskim to nasz wierny Tomek trochę przesadził, i dlatego kazałem mu szybko poszukać kogoś innego o podobnie brzmiącym nazwisku."

LOL
    • humbak Re: Kocham braci Karnowskich! 17.10.11, 21:57
      To już zapomniałeś o Sakiewiczu? Ty ladacznico!
      • mike.recz Re: Kocham braci Karnowskich! 18.10.11, 11:06
        humbak napisał:

> To już zapomniałeś o Sakiewiczu? Ty ladacznico!

Cóż poradzę, że jako moralny relatywista puszczam się na boki.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Kocham braci Karnowskich! 18.10.11, 11:16
          Takie są skutki próby zdjęcia krzyża.
        • humbak Re: Kocham braci Karnowskich! 18.10.11, 14:20
          Co to za czasy, kiedy męczyzna nie potrafi dochować wierności wobec drugiego mężczyzny?!
          • mike.recz Re: Kocham braci Karnowskich! 20.10.11, 12:27
            humbak napisał:

> Co to za czasy, kiedy męczyzna nie potrafi dochować wierności wobec drugiego mę
            > żczyzny?!

Podłe, parszywe, platformerskie, kryzysowe:

www.polskieradio.pl/23/266/Artykul/461356,Kryzys-popycha-mezczyzn-w-ramiona-kochanek
    • lepkie.lapki Re: Kocham braci Karnowskich! 17.10.11, 22:16
      Dzie je Krzyś???!!!

www.youtube.com/watch?v=Nw8QOqu2Zoo
    • obraza.uczuc.religijnych Podbijam bo warto! 18.10.11, 08:28
      Takie rzeczy to tylko w GW.
      • mike.recz Re: Podbijam bo warto! 19.10.11, 12:23
        Korzystając z obecności anwad.
        • ploniekocica Re: Podbijam bo warto! 19.10.11, 12:30
          mike.recz napisał:

> Korzystając z obecności anwad.

Anwad się dzisiaj objawiła od rana jako łacinniczka i specjalistka od plebsu zatem podejrzewam, że się tym tematem nie zainteresuje. Niestety.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Podbijam bo warto! 19.10.11, 12:33
            A przecież na mediach medioznawca anwad zna się jak mało kto!
            • mike.recz Re: Podbijam bo warto! 19.10.11, 12:36
              Liczyłem naiwnie na łaskawe spojrzenie w moją stronę.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Podbijam bo warto! 19.10.11, 12:41
                Plebs jest wart zaledwie splunięcia. Anwad zerka wyłacznie na Ściosa.
            • ploniekocica Re: Podbijam bo warto! 19.10.11, 12:38

> A przecież na mediach medioznawca anwad zna się jak mało kto!

Na czymże ona się nie zna. Wczoraj się przyznała, że jej zawód ma po połowie coś wspólnego z nauczycielstwem i agenturą. Ani chybi to sam Prezes Pan przez klawiaturę Anwad przemawia.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Podbijam bo warto! 19.10.11, 12:43
                Ukończyła prawo na znaczącej uczelni.
                • ploniekocica Re: Podbijam bo warto! 19.10.11, 12:53

> Ukończyła prawo na znaczącej uczelni.

Myślisz, że również sprawia wrażenie osoby z profesurą?
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Podbijam bo warto! 19.10.11, 13:02
                    Z pewnością.
    • obraza.uczuc.religijnych Niech ten wątek nie ginie w otchłani forum. 19.10.11, 10:46

• ave.duce Bystrzaki ;) 19.10.11, 15:27
      Szymański czy Cymański - widać nie ma różnicy dla Karnowskich.
    • ave.duce Nagroda im. Jacka Maziarskiego. 20.10.11, 09:07
      ... Wyróżnienie jest przyznawane za nonkonformizm oraz uczciwość intelektualną w działalności naukowej i dziennikarskiej ...

Złóż gratulacje ;)
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Nagroda im. Jacka Maziarskiego. 20.10.11, 09:16
        Jak to dobrze że środowisko wręczające nagrodę Maziarskiego jest tak otwarte na odmienne poglądy, nie to co michnikowski salon.
        • ave.duce Re: Nagroda im. Jacka Maziarskiego. 20.10.11, 12:38
          Salon?! Toż to Sodoma i Gomora, żaden salon.
      • mike.recz Re: Nagroda im. Jacka Maziarskiego. 20.10.11, 12:25
        Obiecujemy dalszy rozwój portalu i kolejne przedsięwzięcia. W imię zadania, które prof. Zybertowicz - jakże słusznie - określił jako profesjonalizację patriotyzmu.

Tak, bracia Karnowscy wzięli sobie myśl prof. Zybertowicza do serca. Trudno tylko odgadnąć
        co będą rozwijać bardziej - profesjonalizm czy patriotyzm.
        • ave.duce Re: Nagroda im. Jacka Maziarskiego. 20.10.11, 12:36
          PatrIDiotyzm.
    • mietowe_loczki Re: Kocham braci Karnowskich! 20.10.11, 09:08
      Co za młotki:)))))))))
      • ave.duce Re: Kocham braci Karnowskich! 20.10.11, 12:39
        Cepy, jak - nie przymierzając - niegdysiejsze bliźnięta kaczyńskie.
        • ploniekocica Re: Kocham braci Karnowskich! 20.10.11, 13:01
          Wytłumaczcie mi rzecz jedną - gdyby niedajbuk PiS wygrał wybory to, czy automatycznie GW stałaby się niezależna, a GP reżimowa itd. ?
          • ave.duce Re: Kocham braci Karnowskich! 20.10.11, 13:14
            Oj, naiwna, naiwna, naiwna...

GP była, jest i będzie niezależna (od czego, to już inny temat).
            GW zawsze reżimowa, dopóki Michnik rządzi WSIem. пoнялa?
    • obraza.uczuc.religijnych Nie damy umrzeć wzorom rzetelności dziennikarskiej 21.10.11, 08:26

• mike.recz Nie damy umrzeć wzorom rzetelności dziennikarskiej 17.03.12, 17:23
        Znajdź różnicę ;)

Okładka Sakiewicza od Sakiewicza:

gpcodziennie.pl/uploads/imagecache/SG470s/numer/jpg/2012/03/20120317160.jpg
        Okładka Sakiewicza od Karnowskich jako zdjęcie:

wpolityce.pl/site_media/media/cache/5b/a3/5ba38c3f3faccbbf879e51c048d4dab9.jpg
        Teraz Sakiewicz powinien rozedrzeć japę jak ranny łoś i ryknąć:

"Cyngle, cytujcie dokładnie!"

:-)))
        • ave.duce Re: Nie damy umrzeć wzorom rzetelności dziennikar 17.03.12, 17:32
          Ile ekshumacji trzeba powtórzyć?
          • mike.recz Nie damy umrzeć wzorom rzetelności dziennikar 22.03.12, 21:36
            Jacuś nadaje "od przemilczenia do przemilczenia..."

"Nieciekawa, nieważna i niegodna relacjonowania jest - zdaniem dziennikarzy i ich szefów - głodówka. Ta konkretna, w Krakowie, w obronie historii nauczania w szkołach średnich. Bo ten Kraków daleko, sprawa dotyczy Polaków i historii Polski, a nie broniących tożsamości prawdziwych Aborygenów, no i akcja jest czystym wstecznictwem. No i nie podjęli jej jacyś wariaci łatwi do wyśmiania, ale szanowani działacze pierwszej "Solidarności", doskonale wiedzący, o czym mówią.

Kilkugodzinna głodówka pielęgniarek, które "nie zjadły kolacji" - o, to było co innego. To była głodówka, którą należało relacjonować 24/ha na dobę. Za Kaczyńskiego, jak za PRL, głodówki miały moralny wymiar. Dziś są elementem "oczywistej przesady".

A więc kamerki nie wyślemy, a jak wyślemy dla celów archiwalnych to relacji nie nadamy, reportera nie ustawimy przed budynkiem. Choć gdy trzeba, to młode reporterki na 20 stopniowym mrozie cały dzień stoją przy jakimś wypadku. A dziś - nic, w wielu gazetach też nic (tylko w "Rzeczpospolitej" ważna opinia Piotra Skwiecińskiego, relacje i komentarze także w "Naszym Dzienniku" i "Gazecie Polskiej Codziennie"). Reżyserzy debat - telewizyjnych i radiowych - solidarni z zamilczającymi temat w serwisach informacyjnych - uznali sprawę za nieinteresującą, nieciekawą i nieważną.

I tak kroczą nasze media, zwłaszcza elektroniczne, od przemilczenia do przemilczenia..."

(...)

"Zapewne także dziennikarsko-medialne mechanizmy psychicznej samoobrony w sytuacji jawnego kłamstwa i przemilczenia - są podobne."
            wpolityce.pl/artykuly/25255-co-zdaniem-dziennikarzy-jest-ciekawe-wazne-i-godne-relacjonowania-o-wiele-wiele-spraw
            www.rmf24.pl/fakty/polska/news-krakow-glodowka-w-obronie-lekcji-historii,nId,593436
            www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/569366,Glodowka-w-Krakowie-przeciw-zmianom-w-szkolach
            tvp.info/informacje/polska/strajk-glodowy-w-obronie-lekcji-historii/6794894
            www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/spoleczne/dzialacze-opozycji-gloduja-w-protescie-przeciwko-zmianom-w-programach-nauczania/6794231/glodowka-w-obronie-lekcji-historii/6795255
            www.wprost.pl/ar/312339/PiS-chce-powstrzymac-glodowki-Rzad-jest-nieodpowiedzialny/
            www.rmf24.pl/foto/zdjecie,iId,650346,iAId,44558
            www.tvn24.pl/-1,1738976,0,1,czwarty-dzien-gloduja-w-krakowie,wiadomosc.html
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie damy umrzeć wzorom rzetelności dziennikar 23.03.12, 08:40
              Dlaczego tv trwam nie relacjonuje głodówki na żywo?
              • mike.recz Re: Nie damy umrzeć wzorom rzetelności dziennikar 23.03.12, 22:21

> Dlaczego tv trwam nie relacjonuje głodówki na żywo?

Bardzo ciekawe pytanie ponieważ reżimowe Wiadomości TVP1 o 19.45 pokazały reportaż
                w tym temacie.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie damy umrzeć wzorom rzetelności dziennikar 19.03.12, 11:26
          Na tym polega wolność słowa.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie damy umrzeć wzorom rzetelności dziennikar 26.03.12, 09:59
            Nie oszukujmy się, to nie była rzetelna relacja. Rzetelną relację jest w stanie przygotować jedynie red. Sakiwicz. A skoro w TVP jest cenzura na przygotowane przez niego materiały to ja proponuje bojkot.
            • ave.duce I dlatego red. Sakiewicz ma fanklub na FK, 27.03.12, 08:35
              a bliźnięta Karnowskie - nie mają!
    • bard333 a umiesz od siebie cos dodać? 24.03.12, 01:51

• cymber.gaj Re: a umiesz od siebie cos dodać? 24.03.12, 03:48
        Ja umiem, ale nie dodam. Różne rzeczy wiem, ale nie powiem.
    • ex.mila Po dzisiejszych wypadkach 25.03.12, 17:30
      stwierdzę jedynie, że redaktor Chlasta powinien się wstydzić, ze zaprasza tych idiotów do studia.

Mnie się nie chce wyjaśniać, jak mike.recz będzie chciał sam to zrobi.
      • ex.mila Nie wiem czy nie powinnam napisać do redaktora 25.03.12, 17:50
        Leszczyńskiego, żeby nie dał się w to wciągnąć, ale ja jestem zwykłym szaraczkiem, zwykłym userem i ostatnie na co mam ochotę to tłumaczyć redaktorowi Leszczyńskiemu, że nie jestem antysemitką- bo jedna z sióstr Karwowskich dopuściła się manipulacji.

Nawet nie znam maila do redaktora Leszczyńskiego.

Od razu mówię, ze po żadnych sądach biegać nie zamierzam.
        • mike.recz Re: Nie wiem czy nie powinnam napisać do redaktor 26.03.12, 21:31
          ex.mila napisała:

> Leszczyńskiego, żeby nie dał się w to wciągnąć, ale ja jestem zwykłym szaraczki
          > em, zwykłym userem i ostatnie na co mam ochotę to tłumaczyć redaktorowi Leszczy
          > ńskiemu, że nie jestem antysemitką- bo jedna z sióstr Karwowskich dopuściła się
          > manipulacji.
          >
          > Nawet nie znam maila do redaktora Leszczyńskiego.
          >
          > Od razu mówię, ze po żadnych sądach biegać nie zamierzam.

Ta komedia ma ciąg dalszy :-))) Oni wciąż powołuję się na ten wpis.

wyborcza.pl/1,75968,11424215,Po_palkarsku_bije_wpolityce_pl.html
          wpolityce.pl/artykuly/25349-dlaczego-wyborcza-po-palkarsku-atakuje-wpolitycepl-ano-wlasnie-dlatego-bo-zamilczec-juz-sie-nie-da
          Ale na tym skończmy, bo łasić się nie będziemy.
          Co więcej, wykazaliśmy, że "Wyborcza" latami trzyma na swoim portalu antysemickie wpisy.
          CZYTAJ: Dlaczego środowisko "GW" toleruje na swoim forum, i to przez wiele lat, wulgarne antysemickie wypowiedzi?
          • obraza.uczuc.religijnych Wzruszający passus siostry Jacek: 27.03.12, 08:58
            Bo z nami jest prawda i Polska, a z wami - manipulacja, przemoc i coś tam.

Łza się w oku kręci...
          • ex.mila Już sama nie wiem czy mam się śmiać czy płakać nt 27.03.12, 15:50

• ex.mila W głowie się nie mieści 25.03.12, 17:54
        Dlaczego "Wyborcza" od lat toleruje na swoich forach wulgarne antysemickie wpisy?
        TO ZAGADKA, TRZEBA SPRAWĘ DRĄŻYĆ I DO KOŃCA WYJAŚNIĆ
        264
        BO WALKA Z ANTYSEMITYZMEM TO DLA NIEJ TYLKO PAŁKA NA PRZECIWNIKÓW
        2901
        BO UWAŻA, ŻE JEJ WSZYSTKO WOLNO, A FORUM PRZYNOSI KLIKI CZYLI ZYSK
        1451

wpolityce.pl/
        a tą chorą teorię zbudowali na podstawie forum Fantasmagorie, które tylko dla kompletnego idioty nie jest wątkiem prześmiewczym

forum.gazeta.pl/forum/f,99213,Fantasmagorie.html
        wpolityce.pl/artykuly/25335-ach-ta-nieznosna-wyborcza-gdy-zanurza-sie-w-odmetach-kompromitacji-potrafi-tylko-jedno-tylko-jedno-a-sama
        • aniechto.only Re: W głowie się nie mieści 26.03.12, 09:58
          Karnowski- manipulatorek, kłamczuszek, czy zwyczajnie głupi?
          • ex.mila Napisałam to w komentarzu 27.03.12, 15:52
            pod tekstem Karnowskiego, i muszę przyznać że ze dwie godziny powisiało

forum.gazeta.pl/forum/w,99213,114801622,134554684,ukazalo_sie_.html
            vuvuzela (79.191.145.***) dzisiaj, 16:59 Zgłoś nadużycie

"Skoro zostałam wezwana do tablicy (pierwszy raz tu zaglądam, ale kolega podesłał mi linka) a pod tamtym artykułem a propos wspierania antysemitów przez Wyborczą nie można się wpisać, wpisze się tu. Jak wam nie dała do myślenia nazwa forum "Fantasmagorie" to sobie na to forum najpierw zajrzyjcie, zamiast nękać biednego redaktora Leszczyńskiego. A potem się dziwicie, ze ludzie drą z was łacha. Oczywiście na innych forach gazety już sobie z was drzemy, ale nie napiszę pod jakimi nickami:-) Idioci"
    • ex.mila Re: Kocham braci Karnowskich! 25.03.12, 20:46
      Up
    • szczepan.z.pszczyny Re: Kocham braci Karnowskich! 25.03.12, 21:48
      Obu naraz czy kolejno ?
    • mike.recz Re: Kocham braci Karnowskich! 01.05.12, 00:15
      opublikowano: 17 października 2011 roku, 18:33 | ostatnia zmiana: 17 października 2011 roku, 21:05
      "Czy brzmiało prawdopodobnie, że u Lisa pojawi się Szymański? Tak, po jego rozmowie
      z Jarosławem Kaczyńskim, w tym programie wszystko jest możliwe.
      Tym razem jednak obędzie się bez komunistycznych zbrodniarzy
      ."

Autor: wylogowany.pielegniarz 17.10.11, 22:01

"Ta zbitka zdań naprawdę robi wrażenie. Ja bym na miejscu Jarosława wystąpił na drogę sądową w sprawie o zniesławienie."

Ponieważ:

Autor: obraza.uczuc.religijnych 19.10.11, 10:46
      "Niech ten wątek nie ginie w otchłani forum."

Mówisz i masz... ;)
    • mietowe_loczki Re: Kocham braci Karnowskich! 01.05.12, 08:36
      O matulu:))) Lektura tego wątku przysporzyła mi tyle radości z samego rana, że podrzucam:)))
    • ave.duce Re: Kocham braci Karnowskich! Na POważnie ;) 02.05.12, 11:07
      wpolityce.pl/site_media/media/cache/de/eb/deeb2c6611d7af78cd3f3bbfe6ed7b60.jpg
      • mike.recz Re: Kocham braci Karnowskich! Na POważnie ;) 02.05.12, 11:44
        Wobec tego prof. Jana Żaryna trzeba pokochać również ponieważ to właśnie on został Nadredaktorem naczelnym tego miesięcznika.
    • mike.recz Michaś, ajlowju! 01.06.12, 22:00
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,136342547,136342547,z_serii_pisowska_paranoja_o_agentach_wplywu.html
      Za wskazanie agenta wpływu o nicku bryt.bryt.

:-)))
    • obraza.uczuc.religijnych Moja miłość do braci Karnowskich znów się 19.07.12, 12:19
      uaktywniła więc podbijam
      • ave.duce Re: Moja miłość do braci Karnowskich znów się 19.07.12, 14:03
        Poczułeś wzmożenie, czy aby moralne?
      • humbak Re: Moja miłość do braci Karnowskich znów się 19.07.12, 14:20
        A wieta że uny wydajo prasę?:)
        wpolityce.pl/artykuly/27368-zawieszamy-sprzedaz-miesiecznika-na-powaznie-poprzez-portal-wpolitycepl-powod-wyczerpanie-nakladu-kilka-slow-od-nas
        • ave.duce Re: Moja miłość do braci Karnowskich znów się 19.07.12, 14:25
          Wiem.wiem ;)
          • ave.duce Re: Moja miłość do braci Karnowskich znów się 19.07.12, 14:28
            Karnowscy podążają tr00pem DDT Rydzyka >

stowarzyszenie.wpolityce.pl/
    • wujcio44 Re: Kocham braci Karnowskich! 19.07.12, 12:26
      Gratuluję!
      • amicus_europae Re: Kocham braci Karnowskich! 19.07.12, 14:50
        Cymański, uważaj, jeszcze przez pomyłkę awansujesz na moralnego ałotoryteta GW
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Kocham braci Karnowskich! 19.07.12, 14:53
          Skoro autorytetem może być Kukliński z LWP co to umacniał władzę ludową w czasie gdy ubecja mordowała w kazamatach polskich patriotów...
          • mike.recz Re: Kocham braci Karnowskich! 06.09.12, 21:26
            wyborcza.pl/1,75968,12429898,Karnowscy_nieprzyzwoicie_zagrali_smiercia_Szaniawskiego.html
            Politpoprawny Sroczyński nazwał szambo perfumerią.
            • ave.duce Re: Kocham braci Karnowskich! 07.09.12, 09:11
              Może Szaniawski za dużo "karnowskich" przeczytał i ...
              • mike.recz Re: Kocham braci Karnowskich! 08.09.12, 20:19
                Pan Andrzej Tadeusz Kijowski twierdzi, że to mogło być samobójstwo
                spowodowane rakiem. Opowiada to w 7 minucie rozmowy.

www.radiownet.pl/#/publikacje/wspomnienie-o-jozefie-szaniawskim
                - Józek był jakiś taki niewyraźny. Nikt o tym nie wie, powiedział mi – "Jadę na Wawelską". Rozmawialiśmy wtedy o śmierci. Ja nie wiem czy nie kontaminuję, ale chyba mi powiedział wtedy: "Jak się okaże, to pójdę w góry. "

www.coi.pl/index.php/kontakt/spis-telefonow/117-klinika-onkologiczna-ul-wawelska-15
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka