maksimum 27.05.04, 23:26 Informacje byly ustne i nie ma dowodow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fer Kto wysłał skarbówkę i dlaczego jest domniemanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 23:37 winy? To zmuszanie do udowadnianie niewnności przed sądem, Jest jakaś ustalona ustawowo marża? Czy konsultacje pwonny być dokumentowane? A jeżeli ktoś robił dobry interes, tzn czy można pozwać skarbówkę za pomówienia? Nie żebym się czepiał, ale dlaczego ktoś ingeruje w prywatny obrót gospodarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Kto wysłał skarbówkę i dlaczego jest domniema 27.05.04, 23:58 Gość portalu: fer napisał(a): > winy? To zmuszanie do udowadnianie niewnności przed sądem, > Jest jakaś ustalona ustawowo marża? > Czy konsultacje pwonny być dokumentowane? > A jeżeli ktoś robił dobry interes, tzn czy można pozwać skarbówkę za pomówienia > ? > Nie żebym się czepiał, ale dlaczego ktoś ingeruje w prywatny obrót gospodarczy. -------------------------------------------------------------------------------- --Moze przeczytaj jeszcze raz artykul,to sie zorientujesz! -------------------------------------------------------------------------------- - Mirosław C. - były właściciel Farm Agro Planta z Bielska Podlaskiego, Włodzimierz R. - profesor z SGH i Marek K. - założyciel Ośrodka Studiów Wschodnich, to trójka z 12 osób oskarżonych o milionowe straty w bielskiej firmie. Po blisko roku od wyznaczenia terminu rozprawy wczoraj udało się odczytać akt oskarżenia. - Nie przyznaję się - rozpoczął wyjaśnienia Mirosław C., oskarżony o oszustwa i działanie na szkodę własnej spółki. "Przedsiębiorca sprzedał firmie kilka działek, które wcześniej kupił. Zapłacił za nie niewiele ponad 80 tys. zł, a od FAP dostał 7,7 mln zł." 1-Masz pierwszy szwindel. Wlasciciel firmy(Miroslaw C) kupuje od siebie(osoby prywatnej-Miroslawa C) dzialki za 7,7 mln,ktore jego prywatnie kosztowaly 80 tys zloty. Kolejne zarzuty dotyczą pobrania nienależnych premii uznaniowych (2,2 mln zł) i przedstawienia do rozliczeń faktur na usługi (m.in. doradcze i konsultingowe), które nie zostały wykonane (ponad 2 mln zł). - Nie miałem w firmie analityków, dlatego też wiele opracowań zlecałem na zewnątrz - wyjaśniał oskarżony. - Jestem oskarżony o to, że za nie płaciłem. O przyjęcie 166 tys. zł za usługi doradcze dla FAP oskarżono Marka K., byłego szefa OSW, członka Rady Programowej PO. - Zaczęła się kampania wyborcza i ktoś chce na mnie zarabiać punkty - komentował na sądowym korytarzu Marek K. Inspektorzy skarbowi, którzy kontrolowali bielską firmę, nie znaleźli żadnych dokumentów (poza umową), które potwierdzałyby, że K. wykonał dla niej usługi. Marek K. tłumaczy, że informacje, za które mu zapłacono, przekazywał Mirosławowi C. ustnie. 2- Masz drugi szwindel. Ustnie to sie dobrze milosc uprawia,a biznesie trzeba miec dokumenty. Bo inaczej to jest zwykle rozkradanie majatku firmy.O wydmuszkach slyszales? W 2000 r. przewidział, że po wstąpieniu Polski do Unii będą ustawione cła zaporowe na tanią sól potasową z Białorusi, którą kupowała Farm Agro Planta, i znalazł sposób, by firma także po 1 maja tego roku mogła ją kupować na starych warunkach. 3-Kolejny szwindel.Taka informacje przewidzi kazdy chlop malorolny i to za darmo Wiadomo wszystkim ,ze EU ma cla zewnetrzne i nie trudno sprawdzic na co. Kolejna lapowa dla kolesia,kosztem wydmuszki firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
komcic Ustan porada za 166 tys. 28.05.04, 00:02 Ktoś może szuka doradcę? Odpalę 50 proc. za poradę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby PO to fajna partia. Już wyciągaja lepkie łapki po IP: 194.146.248.* 28.05.04, 00:18 władze. To dopiero będą przekręty. Afera Rywina to będzie drobiazg w porównaniu do ich przyszłych afer. Odpowiedz Link Zgłoś
komcic Re: PO to fajna partia. Już wyciągaja lepkie łapk 28.05.04, 00:25 O, nie przesadzaj. Każdy w biznesie ma prawo kombinowac jak może, a co ty byś zrezygnował z udzielenia ustnej porady za 166 tys. zł? Ja nie, i na pewno nikt z LPR, SO, SdPL, SLD czy PiS. Pieniądz nie śmierdzi, dlatego też każdy gdzieś, nawet najbiedniejszy, dorabia na czarno by państwu nie dać złotówki. A ci to przynajmniej jakąś fakturę wystawili i musieli odprowadzić podatek, no chyba, że jakimś cudem udało mu sie w to wpakowac koszty - może kupił sobie na swą firmę służbowy wozik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itakdalej A co tam robił nieszczęsny przedstawiciel IP: *.chello.pl 28.05.04, 00:07 nauki polskiej - prof. Włodzimierz R. z SGH ? To chyba jakaś pomyłka, że wychowawca młodzieży jest wymieniony wśród podejrzanych. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum WYRWAL ZE SWOJEJ FIRMY 7,6 MLN ZL BEZ PRZETARGU 28.05.04, 00:15 > Mirosław C. - były właściciel Farm Agro Planta z Bielska Podlaskiego, > Włodzimierz R. - profesor z SGH i Marek K. - założyciel Ośrodka Studiów > Wschodnich, to trójka z 12 osób oskarżonych o milionowe straty w bielskiej > firmie. > > Po blisko roku od wyznaczenia terminu rozprawy wczoraj udało się odczytać akt > oskarżenia. - Nie przyznaję się - rozpoczął wyjaśnienia Mirosław C., oskarżony > o oszustwa i działanie na szkodę własnej spółki. > > "Przedsiębiorca sprzedał firmie kilka działek, które wcześniej kupił. Zapłacił > za nie niewiele ponad 80 tys. zł, a od FAP dostał 7,7 mln zł." > > 1-Masz pierwszy szwindel. > Wlasciciel firmy(Miroslaw C) kupuje od siebie(osoby prywatnej-Miroslawa C) > dzialki za 7,7 mln,ktore jego prywatnie kosztowaly 80 tys zloty. Najbardziej ciekawi mnie ten szwindel,gdy wlasciciel firmy(Miroslaw C) kupuje BEZ PRZETARGU od siebie(Miroslawa C-jako osoba prywatna) za 7,7 mln dzialki warte 80 tys zl. > Kolejne zarzuty dotyczą pobrania nienależnych premii uznaniowych (2,2 mln zł) i przedstawienia do rozliczeń faktur na usługi (m.in. doradcze i > konsultingowe), które nie zostały wykonane (ponad 2 mln zł). > > - Nie miałem w firmie analityków, dlatego też wiele opracowań zlecałem na > zewnątrz - wyjaśniał oskarżony. - Jestem oskarżony o to, że za nie płaciłem. > > O przyjęcie 166 tys. zł za usługi doradcze dla FAP oskarżono Marka K., byłego > szefa OSW, członka Rady Programowej PO. > > - Zaczęła się kampania wyborcza i ktoś chce na mnie zarabiać punkty - > komentował na sądowym korytarzu Marek K. > > Inspektorzy skarbowi, którzy kontrolowali bielską firmę, nie znaleźli żadnych > dokumentów (poza umową), które potwierdzałyby, że K. wykonał dla niej usługi. > Marek K. tłumaczy, że informacje, za które mu zapłacono, przekazywał > Mirosławowi C. ustnie. > > 2- Masz drugi szwindel. > Ustnie to sie dobrze milosc uprawia,a biznesie trzeba miec dokumenty. > Bo inaczej to jest zwykle rozkradanie majatku firmy.O wydmuszkach slyszales? > > W 2000 r. przewidział, że po wstąpieniu Polski do Unii będą ustawione cła > zaporowe na tanią sól potasową z Białorusi, którą kupowała Farm Agro Planta, i > znalazł sposób, by firma także po 1 maja tego roku mogła ją kupować na starych > warunkach. > > 3-Kolejny szwindel.Taka informacje przewidzi kazdy chlop malorolny i to za darm > o > Wiadomo wszystkim ,ze EU ma cla zewnetrzne i nie trudno sprawdzic na co. > Kolejna lapowa dla kolesia,kosztem wydmuszki firmy. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Kto wysłał skarbówkę i dlaczego jest domniema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 00:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Kto wysłał skarbówkę i dlaczego jest domniema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 00:27 Max zrozum że to jest prywatna firma i właściciel decyduje ile płaci za porady. Jeśli mu sie opłaca to niby dlaczego nie ma zapłacić 160 tys? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki LUD wysłał skarbówkę i dlaczego jest domniema 28.05.04, 00:03 U mnie jak były na kontroli to opowiadały kobitki, że są tak zasypywane anonimowymi doniesieniami, że nie są w stanie sprawdzić nawet połowy. Nie rozumiały mojego pytania dlaczego to czytają donosy. Odpowiedz Link Zgłoś
komcic Re: LUD wysłał skarbówkę i dlaczego jest domniema 28.05.04, 00:10 zielonki napisał: > U mnie jak były na kontroli to opowiadały kobitki, że są tak zasypywane > anonimowymi doniesieniami, że nie są w stanie sprawdzić nawet połowy. Nie > rozumiały mojego pytania dlaczego to czytają donosy. To samo jest w prokuraturze - tam jest przymus czytania wszystkich niepodpisanych listów. Od czasu do czasu także policja odnosi sukcesy, bo ktoś zadzwoni albo na anonimową linię albo napisze donos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;P Re: Członek rady programowej PO oskarżony IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 27.05.04, 23:47 Profesor SGH a nie z SGH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siker Oczywiście PO milczy!Rokita ty nie grzmisz?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 00:07 No jakże ma grzmieć ten wybitny wyznawca moralności Kalego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko najdroższa ustna porada świata w Polcse!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 00:08 Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: najdroższa ustna porada świata w Polcse!!!!!! 28.05.04, 00:19 Moze i na swiecie! Ludzie musza miec faktury i rachunki na wydatki powyzej 200 zl a on wydaje 166 tys zl bez zadnej podkladki. Odpowiedz Link Zgłoś
komcic Re: najdroższa ustna porada świata w Polcse!!!!!! 28.05.04, 00:21 maksimum napisał: > Moze i na swiecie! > Ludzie musza miec faktury i rachunki na wydatki powyzej 200 zl a on wydaje > 166 tys zl bez zadnej podkladki. Chodzi o to, że faktura była, ale skarbówka nie mogła stwierdzic za co została wystawiona. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: najdroższa ustna porada świata w Polcse!!!!!! 28.05.04, 00:29 komcic napisał: > maksimum napisał: > > > Moze i na swiecie! > > Ludzie musza miec faktury i rachunki na wydatki powyzej 200 zl a on wydaje > > 166 tys zl bez zadnej podkladki. > > Chodzi o to, że faktura była, ale skarbówka nie mogła stwierdzic za co >została wystawiona. Masz racje. Faktura byla,TYLKO sladu wykonania uslug doradczych nie bylo! Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: najdroższa ustna porada świata w Polcse!!!!!! 28.05.04, 00:33 maksimum napisał: > komcic napisał: > > > maksimum napisał: > > > > > Moze i na swiecie! > > > Ludzie musza miec faktury i rachunki na wydatki powyzej 200 zl a on w > ydaje 166 tys zl bez zadnej podkladki. > > > > Chodzi o to, że faktura była, ale skarbówka nie mogła stwierdzic za co > >została wystawiona. > > Masz racje. > Faktura byla,TYLKO sladu wykonania uslug doradczych nie bylo! Tak sobie mysle: 1-Jak Miroslaw C jest taki madry,ze wystarczy mu doradzic ustnie w jednym zdaniu,to dlaczego tak duuuuuuzo placi za ta porade? 2-Zalozmy ze porada byla bledna,to ma prawo sadzic doradce o straty wynikle ze zlej porady.No ale jak nie ma tej porady na papierze,to komu chce udowodnic,ZE TA PORADA MIALA RZECZYWISCIE MIEJSCE????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gobi Re: Członek rady programowej PO oskarżony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 00:26 Dlatego głosuję na Leppera - wszystkich z PO czeka zielona trawka, łopata i co tam jeszcze sobie znajdą. Kolesie precz! Odpowiedz Link Zgłoś
komcic Ale naiwny 28.05.04, 00:27 Myślisz, że ci "prości" ludzie nie potrafią kombinować? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum W DOBIE KOMPUTEROW,DRUKAREK,FAX'OW TAK NAIWNIE KLA 28.05.04, 00:43 maksimum napisał: > maksimum napisał: > > > komcic napisał: > > > > > maksimum napisał: > > > > > > > Moze i na swiecie! > > > > Ludzie musza miec faktury i rachunki na wydatki powyzej 200 zl a > on w > > ydaje 166 tys zl bez zadnej podkladki. > > > > > > Chodzi o to, że faktura była, ale skarbówka nie mogła stwierdzic za c > o > > >została wystawiona. > > > > Masz racje. > > Faktura byla,TYLKO sladu wykonania uslug doradczych nie bylo! > > Tak sobie mysle: > 1-Jak Miroslaw C jest taki madry,ze wystarczy mu doradzic ustnie w jednym > zdaniu,to dlaczego tak duuuuuuzo placi za ta porade? > 2-Zalozmy ze porada byla bledna,to ma prawo sadzic doradce o straty wynikle > ze zlej porady.No ale jak nie ma tej porady na papierze,to komu chce > udowodnic,ZE TA PORADA MIALA RZECZYWISCIE MIEJSCE????????? Az mnie smiech ogarnia,jak w dobie komputerow,drukarek,fax;ow tak naiwnie klamac mozna!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: W DOBIE KOMPUTEROW,DRUKAREK,FAX'OW TAK NAIWNI 28.05.04, 00:58 > > > > > Moze i na swiecie! > > > > > Ludzie musza miec faktury i rachunki na wydatki powyzej 200zl a > > on w ydaje 166 tys zl bez zadnej podkladki. > > > > > > > > Chodzi o to, że faktura była, ale skarbówka nie mogła stwierdzic > za co została wystawiona. > > > > > > Masz racje. > > > Faktura byla,TYLKO sladu wykonania uslug doradczych nie bylo! > > > > Tak sobie mysle: > > 1-Jak Miroslaw C jest taki madry,ze wystarczy mu doradzic ustnie w jednym > > zdaniu,to dlaczego tak duuuuuuzo placi za ta porade? > > 2-Zalozmy ze porada byla bledna,to ma prawo sadzic doradce o straty wynikl e ze zlej porady.No ale jak nie ma tej porady na papierze,to komu chce > > udowodnic,ZE TA PORADA MIALA RZECZYWISCIE MIEJSCE????????? > > Az mnie smiech ogarnia,jak w dobie komputerow,drukarek,fax;ow tak naiwnie > klamac mozna!!!!!!!!!!! -------------------------------------------------------------------------------- - O przyjęcie 166 tys. zł za usługi doradcze dla FAP oskarżono Marka K., byłego szefa OSW, członka Rady Programowej PO. - Zaczęła się kampania wyborcza i ktoś chce na mnie zarabiać punkty - komentował na sądowym korytarzu Marek K. -------------------------------------------------------------------------------- -Marek,jak jestes taki spec w doradzaniu,to nie mogles doradzic Mirkowi,zeby twoj fax,albo e-mail zamiescil w papierach spolki,zeby sie to kupy trzymalo?? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: W DOBIE KOMPUTEROW,DRUKAREK,FAX'OW TAK NAIWNI 28.05.04, 01:16 maksimum napisał: > > > > > > > Moze i na swiecie! > > > > > > Ludzie musza miec faktury i rachunki na wydatki powyze > j 200zl a > > > on w ydaje 166 tys zl bez zadnej podkladki. > > > > > > > > > > Chodzi o to, że faktura była, ale skarbówka nie mogła stwie > rdzic > > za co została wystawiona. > > > > > > > > Masz racje. > > > > Faktura byla,TYLKO sladu wykonania uslug doradczych nie bylo! > > > > > > Tak sobie mysle: > > > 1-Jak Miroslaw C jest taki madry,ze wystarczy mu doradzic ustnie w je > dnym > > > zdaniu,to dlaczego tak duuuuuuzo placi za ta porade? > > > 2-Zalozmy ze porada byla bledna,to ma prawo sadzic doradce o straty w > ynikl > e ze zlej porady.No ale jak nie ma tej porady na papierze,to komu chce > > > udowodnic,ZE TA PORADA MIALA RZECZYWISCIE MIEJSCE????????? > > > > Az mnie smiech ogarnia,jak w dobie komputerow,drukarek,fax;ow tak naiwnie > > klamac mozna!!!!!!!!!!! > ------------------------------------------------------------------------------ > O przyjęcie 166 tys. zł za usługi doradcze dla FAP oskarżono Marka K., byłego > szefa OSW, członka Rady Programowej PO. > > - Zaczęła się kampania wyborcza i ktoś chce na mnie zarabiać punkty - > komentował na sądowym korytarzu Marek K. > ------------------------------------------------------------------------------ > -Marek,jak jestes taki spec w doradzaniu,to nie mogles doradzic Mirkowi,zeby > twoj fax,albo e-mail zamiescil w papierach spolki,zeby sie to kupy trzymalo?? A teraz sam widzisz Marek,kampania wyborcza sie zbliza i twoi "wrogowie" chca ci w papiery nasr... za te rzekoma "ustna porade"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zb Re: Członek rady programowej PO oskarżony IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.05.04, 02:03 Czy tu chodzi o firme panstwowa? A moze to spolka gieldowa i akcjonariusze zarzadali kontroli? Jesli nie jedno ani drugie, to nie rozumiem, dlaczego mieszaja sie w ten business panstwowi inspektorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Członek rady programowej PO oskarżony 28.05.04, 04:44 Gość portalu: zb napisał(a): > Czy tu chodzi o firme panstwowa? A moze to spolka gieldowa i akcjonariusze > zarzadali kontroli? Jesli nie jedno ani drugie, to nie rozumiem, dlaczego > mieszaja sie w ten business panstwowi inspektorzy. Problem zaczyna sie wtedy,gdy firma ktora ma kolosalne dochody nie placi od tych dochodow podatkow. A z tych podatkow jak wiesz utrzymywane sa :szkoly,szpitale,budowane drogi itd. No wiec jesli koles ,kolesiowi wyplaca 166 tys zl z pieniedzy firmy i nie ma zadnego sladu,ze tenze koles zrobil cokolwiek dla tej firmy,tzn ze zyski firmy zostaly o tyle obnizone a tym samym fiskus nie zarobil co powinien zarobic. Slyszales chyba ,ze jest dziura budzetowa spowodowana niskimi wplywami z podatkow????? No wiec takie zachowanie kolesi nazywa sie oszukiwaniem na podatkach i jest surowo na calym swiecie karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Członek rady programowej PO oskarżony IP: *.magma / *.magma-net.pl 28.05.04, 08:20 > No wiec jesli koles ,kolesiowi wyplaca 166 tys zl z pieniedzy firmy i nie ma > zadnego sladu,ze tenze koles zrobil cokolwiek dla tej firmy,tzn ze zyski > firmy zostaly o tyle obnizone a tym samym fiskus nie zarobil co powinien > zarobic. To wcale nie jest jednoznaczne: w koncu wystawca faktury osiagnal zysk w tej samej kwocie więc on odprowadzi podatek. A tak na marginesie: czy na prawde uwazasz, ze przedsiebiorca musi udawadniac swoja niewinnosc przed Urzedem Skarbowym? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja następny złodziej z plaformy... 28.05.04, 10:04 ..a w radiu i telewizji cisza! Mało tego! ludzie chcą na tych złodzieji glosować! to przechodzi ludzkie pojęcie..czy ty narodzie naprawdę jesteś taki głupi? nie wierzę..mam nadzieję ze sę Polacy opamiętają...myślałem ze już wiedzą ze PO i SLD to ta sama para kaloszy a tu dają sobie wmówić że PO to alternatywa dla SLD..a między tymi partiami nie widzę zadnej róznicy... jedni i drudzy kradną na potęgę ile wlezie... Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum TRZEBA KOGOS NOWEGO SPOZA UKLADOW JAK T.LIS 29.05.04, 00:34 oszolom.z.radia.maryja napisał: > ..a w radiu i telewizji cisza! Mało tego! ludzie chcą na tych złodzieji > glosować! to przechodzi ludzkie pojęcie..czy ty narodzie naprawdę jesteś taki > głupi? nie wierzę..mam nadzieję ze sę Polacy opamiętają...myślałem ze już > wiedzą ze PO i SLD to ta sama para kaloszy a tu dają sobie wmówić że PO to > alternatywa dla SLD..a między tymi partiami nie widzę zadnej róznicy... jedni >i drudzy kradną na potęgę ile wlezie... Trzeba kogos nowego spoza ukladow,dlatego tak bardzo Kwasniewskim nie pasowal T.Lis. Nowy facet przede wszystkim ma byc uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Re: Członek rady programowej PO oskarżony 28.05.04, 10:23 Scyzoryk się w kieszeni otwiera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Jak nie wiadomo o co chodzi... IP: *.pl 28.05.04, 12:46 Jak nie wiadomo o co chodzi, to pewnie chodzi o pieniądze (jak zwykle!) I to pewnie o bardzo dużą kasę!!! :o/ Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja a co się dzieje z posłem PO co przewiercił żółwia? 28.05.04, 16:43 Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum PRZESUNIECIE 7,7 MLN ZL Z ZYSKOW W KOSZTY 28.05.04, 21:50 Gość portalu: Marco napisał(a): > > No wiec jesli koles ,kolesiowi wyplaca 166 tys zl z pieniedzy firmy i nie > ma > > zadnego sladu,ze tenze koles zrobil cokolwiek dla tej firmy,tzn ze zyski > > firmy zostaly o tyle obnizone a tym samym fiskus nie zarobil co powinien > > zarobic. > > To wcale nie jest jednoznaczne: w koncu wystawca faktury osiagnal zysk w tej > samej kwocie więc on odprowadzi podatek. Podatki od osob fizycznych sa inne niz od osob prawnych,to po pierwsze. A po drugie jak firma nie ma zyskow,to w dalszym ciagu moze dzialac,a nawet starac sie o ulgi podatkowe,czego osoba prywatna nie moze zrobic. > A tak na marginesie: czy na prawde uwazasz, ze przedsiebiorca musi udawadniac > swoja niewinnosc przed Urzedem Skarbowym? Wytlumacz sobie najpierw ,jaki jest sens sprzedawania swoich prywatnych dzialek,swojej prywatnej firmie za 7,7 mln,skoro nabylo sie je za 80 tys zlotych. W interesie firmy prywatnej powinny byc jak najmniejsze wydatki,a nie jak najwieksze wydatki. Od transakcji kupna-sprzedazy placi sie minimalny podatek a od zysku bardzo wysoki i domyslam sie ,ze w Polsce nie istnieje capital gain podatek,ktory regulowalby szwindle taniego kupowania i drogiego sprzedawania. Gdyby wykazal 7,7 mln zyskow zaplacilby od tego minimum 50% podatkow,a jesli ukryl te pieniadze w koszty,to zyski byly minimalne. 1-Fiskus stracil kilka mln zlotych z przesuniecia 7,7 mln z zyskow w koszty. 2-To samo dotyczy 166 tys rzekomej zaplaty za usluge.Poszlo w koszty zamiast w zyski,a sladow uslugi nie ma w przedsiebiorstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: PRZESUNIECIE 7,7 MLN ZL Z ZYSKOW W KOSZTY 29.05.04, 07:36 maksimum napisał: > Gość portalu: Marco napisał(a): > > > > No wiec jesli koles ,kolesiowi wyplaca 166 tys zl z pieniedzy firmy i > nie > > ma > > > zadnego sladu,ze tenze koles zrobil cokolwiek dla tej firmy,tzn ze zy > ski > > > firmy zostaly o tyle obnizone a tym samym fiskus nie zarobil co powin > ien > > > zarobic. > > > > To wcale nie jest jednoznaczne: w koncu wystawca faktury osiagnal zysk w t > ej > > samej kwocie więc on odprowadzi podatek. > > Podatki od osob fizycznych sa inne niz od osob prawnych,to po pierwsze. > A po drugie jak firma nie ma zyskow,to w dalszym ciagu moze dzialac,a nawet > starac sie o ulgi podatkowe,czego osoba prywatna nie moze zrobic. > > > A tak na marginesie: czy na prawde uwazasz, ze przedsiebiorca musi udawadn > iac > > swoja niewinnosc przed Urzedem Skarbowym? > > Wytlumacz sobie najpierw ,jaki jest sens sprzedawania swoich prywatnych > dzialek,swojej prywatnej firmie za 7,7 mln,skoro nabylo sie je za 80 tys > zlotych. > W interesie firmy prywatnej powinny byc jak najmniejsze wydatki,a nie jak > najwieksze wydatki. > Od transakcji kupna-sprzedazy placi sie minimalny podatek a od zysku bardzo > wysoki i domyslam sie ,ze w Polsce nie istnieje capital gain podatek,ktory > regulowalby szwindle taniego kupowania i drogiego sprzedawania. > Gdyby wykazal 7,7 mln zyskow zaplacilby od tego minimum 50% podatkow,a jesli > ukryl te pieniadze w koszty,to zyski byly minimalne. > 1-Fiskus stracil kilka mln zlotych z przesuniecia 7,7 mln z zyskow w koszty. > 2-To samo dotyczy 166 tys rzekomej zaplaty za usluge.Poszlo w koszty zamiast >w zyski,a sladow uslugi nie ma w przedsiebiorstwie. Kto za tym,ze Marek z Mirkiem beknie? Markowi to zupelnie nie na raczke,bo wybory blisko i immunitet bedzie sie mialo,ze o dalszym "doradzaniu" nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Członek rady programowej PO oskarżony IP: *.e-loko.pl 28.05.04, 22:21 SGH schodzi na psy, ale coz, z takimi "profesorami" jak Balcerowicz... :( Odpowiedz Link Zgłoś