Gość: jojo Bedzies wisioł Lesiu!!! IP: 195.117.16.* 28.05.04, 21:24 .....za Ziobro... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Raport Błochowiak: SLD nie zagłosuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 21:24 Tekst ten delikatnie mówiąc jest stronniczy. Nie wiadomo która stona mówi prawdę a która kłamie. Niemniej jednak postawiłbym Kwaśniewskiego, Millera ,Kaczyńskiego, Rokitę itp przed sądem ale to za IRAK I LIZANIE DU.Y USrA!!!! Pzdr pablo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PFG Oleksy miał rację IP: *.autocom.pl 28.05.04, 21:25 Przykro to stwierdzić, ale w finalnym sporze proceduralnym rację miał Oleksy. Zastrzeżenie "jesli nie otrzyma bezwzględnej wiekszości" dotyczyło tylko wyłaniania tego wniosku mniejszości, który miał byc przeciwstawiony raportowi Błochowiak, nie zaś ostatecznego głosowania. TVN24 kilkakrotnie powtarzało wypowiedź Oleksego sprzed wszystkich głosowań i dla mnie taka interpretacja nie budzi wątpliwości. Gdy Oleksy objasniał tryb głosowania, którego potem usiłował się trzymać, ani Giertych, ani Dorn, ani nikt inny nie protestował. Cóż, opozycję ponisła euforia gdy raport Ziobry - nieskończenie lepszy tak od raportu Błochowiak, jak i Łącznego - dostał dwa głosy ponad wiekszość bezwzgledną, ale to nie była TA wiekszość bezwzględna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krid Re: Oleksy miał rację IP: 217.153.29.* 28.05.04, 21:33 jest tylko jedna wiekszosc bezwzgledna i raport ziobro ja otrzymal. ten caly cyrk proceduralny jest tylko poto zeby chronic sld. ale sld dostanie w tylek tak czy siak, bo wciskaja ludziom kit w postaci raportu blochowiak w ktory juz nikt nie wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PFG Re: Oleksy miał rację IP: *.autocom.pl 28.05.04, 21:45 > jest tylko jedna wiekszosc bezwzgledna i raport ziobro ja otrzymal. Niestety nie - podkreślam: NIESTETY nie. Wiekszość bezwzględna jest przypisana konkretnemu głosowaniu w konkretnej sprawie. Głosowanie, w którym raport Ziobry w istocie otrzymał wiekszość bezwzględną, nie było głosowaniem nad ostatecznym raportem Komisji, ale nad tym, który z wniosków mniejszości przeciwstawić raportowi Błochowiak w tym ostatecznym głosowaniu, do którego nie doszło na skutek zerwania obrad przez opozycję. Na pohybel Błochowiak, Oleksemu, Łącznemu i komu tam jeszcze, jednak - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Oleksy miał rację IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.04, 22:33 Nie masz racji upewniam cię.Oleksy wszystko co robił to chciał zdezawuować całą procedurę.A w Sejmie sprawa jest jasna przy każdej ustawie jeżeli są poprawki i jedna z nich przechodzi to automatycznie nie głosuje się pozostałych i tekstu podstawowego. W tym przypadku przeszła poprawka Ziobro i dalsze głosowania stały się bezprzedmiotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Oleksy miał rację IP: *.chello.pl 28.05.04, 22:35 Chyba nie. Konstrukcja głosowania przedstawiona przez Oleksego była taka: JEŚLI któryś z raportów mniejszości nie uzyska bezwzględnej większości to eliminujemy do skutku, odrzucając najsłabszy; jak zostanie jeden bez bezwzględnej wiekszości to głosujemy nad nim osobno: jak nie dostanie większości bezwzględnej to obowiązuje raport Błochowiak, jak dostanie większość bezwzględną (JEŚLI na początku wywodu oznacza, że w dowolnym momencie procedury głosowania) to ten raport mniejszości jest przyjęty jako raport sejmowy. Jak się to ma do regulaminu sejmu to inna sprawa, ale wg tego co przyjął konwent - sejm przyjął raport Zi0obry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PFG Re: Oleksy miał rację IP: *.autocom.pl 29.05.04, 09:19 > Chyba nie. Konstrukcja głosowania przedstawiona przez Oleksego była taka: JEŚLI > > któryś z raportów mniejszości nie uzyska bezwzględnej większości to eliminujemy > > do skutku, odrzucając najsłabszy; Dotąd zgoda. >jak zostanie jeden bez bezwzględnej > wiekszości to głosujemy nad nim osobno: jak nie dostanie większości > bezwzględnej to obowiązuje raport Błochowiak, jak dostanie większość > bezwzględną (JEŚLI na początku wywodu oznacza, że w dowolnym momencie procedury > > głosowania) to ten raport mniejszości jest przyjęty jako raport sejmowy. Niestety, nie. Wymóg wiekszości bezwzglednej obowiązywał tylko przy odrzucaniu kolejnych wniosków mniejszości - powiedzmy, gdyby wciąż były trzy raporty, a jeden z nich uzyskał wiekszość bezwzgledną, do dalszego procedowania bierzemy ten, nie zaś odrzucamy jeden najsłabszy i głosujemy ponownie nad pozostałymi dwoma. Zwracam uwagę, iż raport Błochowiak w ogóle nie był głosowany, bo miał stanąć do "rywalizacji" z "najlepszym" raportem mniejszości. Procedura taka jest cholernie zagmatwana, ale dokładnie to wynikało ze słów Oleksego przed rozpoczęciem głosowań nad wnioskami mniejszości - a wówczas nikt z opozycji nie protestował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Oleksy miał rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 09:36 Oj, chyba złe wnioski. Raz Oleksy wcale nie był przekonany, że tak jest, dopiero kolesie mu wytłumaczyli taki jak twój tok rozumowania. Dwa, i Nałęcz, i Borowski, a więc niedawni liderzy koalicyjni rozumieli to inaczej, a byli cały czas przy uzgodnieniach (ja wiem, że oni teraz mają żarliwość neofitów, ale poza tym to bardzo wyważeni ludzie, choć bojący się o swoje kariery). Dwa Oleksy nie przypuszczał, że jakiś raport dostanie bezwzględną ilość głosów, bo za każdym razem eliminowano najsłabszy. Raport Błochowiak nie był głosowany nie ze względu na to, że miał stawać do jakiejkolwiek rywalizacji, tylko z powodu : że prawdy się nie głosuje. To oznaczało, że jeśli nikt nie uzyska bezwzględnej ilości głosów to raport Błochowiak zostaje, jednak przy bezwzględnej ilości dla któregoś z raportów, przepada. Sam tak piszesz, ale starasz się zinterpretować inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Oleksy miał rację IP: *.chello.pl 29.05.04, 09:40 Kwestia interpretacji. Może tym razem od końca. Ja (i cała opozycja :)) zrozumiałem to tak: raport z bezwzględną większością eliminuje raport Błochowiak i jest stanowiskiem sejmu. Jeśli w końcowej fazie przejdzie raport bez bezwzględnej większości, to konieczne jest dodoatkowe głosowanie. Jeśli raport uzyska BW to kończy to procedurę i jak wyżej. W wyjasnieniach Oleksego nie ma słowa, że BW obowiązuje tylko przy eliminacji, natomiast jest, że BW eliminuje raport Błochowiak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Oleksy miał rację IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.04, 22:50 Mysle, ze PFG ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Oleksy miał rację IP: *.chello.pl 28.05.04, 22:57 Tak? O eliminacji raportu decydowała zwykła większość. To po co w ostatnim głosowaniu była wyświetlona liczba głosów, zapewniająca większość bezwzględną? Decyduje specyficzny regulamin ustalony przez konwent a nie normalna procedura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chilum Re: Oleksy miał rację IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.04, 11:31 > Niestety nie - podkreślam: NIESTETY nie. Wiekszość bezwzględna jest przypisana > konkretnemu głosowaniu w konkretnej sprawie. Głosowanie, w którym raport Ziobry > w istocie otrzymał wiekszość bezwzględną, nie było głosowaniem nad ostatecznym > raportem Komisji, ale nad tym, który z wniosków mniejszości przeciwstawić > raportowi Błochowiak Niestety,mam takie samo zdanie jak TY. Zgodnie ze słowami Oleksego powinno być jeszcze głosowanie z "za","przeciw","wstrzymał się" nad Raportem Ziobry,oby Jego Imie było chwalone na wieki! Niestey tak,i również niestety wcale mnie to nie wprawia w dobry nastroj. Bardzo się ucieszyłe i czułem satysfakcję,kiedy wygrał Ziobro Cały fałszerski kunszt i manipulacje SLD poszły się gonić;-) Ciekawe jak spdzili noc:Miller Lech,Jakubowska Aleksandra,Lech Nikolski,Czarzrasty Włodzimierz,Aleksander Kwaśniewski(pewnie tequila;) i reszta załogi"GTW". Stop War on Drugs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buu wreszcie komuchy znikna z pola walki jak zera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 21:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Dekomunizacja IP: *.lodz.mm.pl 28.05.04, 21:58 Nie jest przesadą twierdzenie, że dziś stało się coś na co czekaliśmy 15 lat. Adam Michnik nie przypuszczał pewnie, że rozpęta taką burzę. Ale dobrze się stało, bo prezydent zostanie uniwinniony, a prawdziwi winni będą ukarani. Może nie do końca zgadzam się z teami Ziobry, ale najważniejsze jest to, że nieprawda przepadła. A cała Polska zobaczy jak Miller krzyczał do Leppera: Andrzej, nie rób mi tego! Stało się pośle (dziadku) Miller, stało się! Odpowiedz Link Zgłoś
muffdiver OLEKSY będzie rządził w POLSCE!!!! 28.05.04, 21:28 no jeżeli kolejeni pójdą siedzieć... procedury są nieubłagane :) papa kwasiu, papa miluś.. have a nice one Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja a na drzewach zamiast liści wisieć będą komuniści! IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 21:28 SLDupa kompromitacja! nic już wam nie pomoże! jesteście zerem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: a na drzewach zamiast liści wisieć będą komun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:59 Proszę bez cytatów sprzed 25 lat, bo jeszcze nam Oleksy wprowdzi do spóły z Prezydętem stan wojenny (i kablówkę zawieszą i internet odetną). ROZMOWA KONTROLOWANA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Czy monopol na cwaniackie sztuczki SLD zakończony 28.05.04, 21:28 Moze własnie dzisiejsze głosowanie zakończy oligarchiczne i mafijne powiazania biznesu z polityka, moze własnie dziś pojawi się zalażek polityka który bedzie dbał o dobro państwa a nie owłasne "kieszenie". moze to dzis okaze sie ze trybunał stanu jest istytucja nie tylko na papierze. pisze moze bo tak naprawde w to nie wierze ale czekam z utensknieniem na uczciwe Panistwo, uczciwe głosowania, WYKSZTAŁCONYCH uczciwych posłów na sejm głosująjacych w/g własnych przekonań a nie t6akich ktorzy potrafia zeszmacić swoje nazwisko by pomóc swoim kolega uwikłanych w bardzo tajemnicze interesy, Pozdrowienia dla redakcji Gazety-dziś własnie wrocił mi chumor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Czy monopol na cwaniackie sztuczki SLD zakońc IP: *.ny325.east.verizon.net 28.05.04, 21:41 gordon26 napisał: > Pozdrowienia dla redakcji > Gazety-dziś własnie wrocił mi chumor Mnie tez wrocil HUMOR, ale nie dzieki redakcji polskojezycznej Wyborczej. Oni sa tak samo zamieszani w to bagno jak rumiany nierob z belwederu i pseudo mezczyzna konczacy inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gordon26 Re: Czy monopol na cwaniackie sztuczki SLD zakońc IP: *.devs.futuro.pl 28.05.04, 22:18 Potrafisz tylko czepic sie błedu w zapisie wyrazu humor fakt wallnełem sie ale naszczescie mamm wiele wiecej do powiedzenia niz ty jak widze chetnie bym zapoznał sie z argumentacja twoich tez :) na ktore nie znajdziesz ani jednego sensownego argumentu. wydaje mi sue ze ty nie nalezysz do osob ktore nosami oglad aly komisje sledcza starajac sobie wyrobicpodkreslam WŁASNE zdanie na temat udziału osob i firm w tej sprawie> ty masz ciagnoty SLD-owskie ,a moze i do samoobrony Ci blisko tzn: znajdujesz kamień i nim rzucasz tylko tyle potrafisz. jak leper zero konkreetnej argumentacji tylko wytykasz bledy . Populista? a moze niewiesz kto to ? zajrzyj do słownika Pozdrtawiam Gordon26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Czy monopol na cwaniackie sztuczki SLD zakońc IP: *.ny325.east.verizon.net 28.05.04, 22:37 Gość portalu: gordon26 napisał(a): > Potrafisz tylko czepic sie błedu w zapisie wyrazu humor fakt wallnełem sie ale > naszczescie mamm wiele wiecej do powiedzenia niz ty jak widze chetnie bym > zapoznał sie z argumentacja twoich tez :) na ktore nie znajdziesz ani jednego > sensownego argumentu. wydaje mi sue ze ty nie nalezysz do osob ktore nosami > oglad aly komisje sledcza starajac sobie wyrobicpodkreslam WŁASNE zdanie na > temat udziału osob i firm w tej sprawie> ty masz ciagnoty SLD-owskie ,a moze > i > do samoobrony Ci blisko tzn: znajdujesz kamień i nim rzucasz tylko tyle > potrafisz. jak leper zero konkreetnej argumentacji tylko wytykasz bledy . > Populista? a moze niewiesz kto to ? zajrzyj do słownika Pozdrtawiam Gordon26 Przeczytaj sobie jeszcze raz co napisales. Widze wyrazny wplyw spozywania gorzaly na Twoje stukanie w klawiature, w tej sytuacji wszelka dyskusja jest bez sensu. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Czy monopol na cwaniackie sztuczki SLD zakońc IP: *.ny325.east.verizon.net 28.05.04, 22:39 Nawet nie czekam na odpowiedz, do tej pory to u kolegi na pewno zwalka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Czy monopol na cwaniackie sztuczki SLD zakońc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:48 Poziom dyskusji z obu stron powalający na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Czy monopol na cwaniackie sztuczki SLD zakońc IP: *.ny325.east.verizon.net 28.05.04, 22:50 Lajkonik? No to skocz mi krakusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Czy monopol na cwaniackie sztuczki SLD zakońc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:57 A ja ze Stolicy, tej od czasśw Zygmunta III Wazy. Z Krakowem, choć bardzo lubię to miasto nie mam nic wspólnego. A twój poziom odpowiedzi ma tendencje spadkową.Szkoda, bo tak ładnie zacząłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzymianin ciekawe... IP: *.chello.pl 28.05.04, 21:30 kwasniewski, miller, kurczuk przed trybunal? nie uwierze, jesli nie zobacze tego na wlasne oczy. mam tylko nadzieje, ze tak bedzie. to koniec postkomunistycznej lewicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 21:36 Spokojnie, trzeba byłoby zacząć od czyszczenia Sądów, Prokuratur i Trybunałów. Idę o zakład, że wymienionym wyżej przestępcom włos z głowy nie spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to.ja Re: ciekawe... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 28.05.04, 21:37 Gość portalu: rzymianin napisał(a): > kwasniewski, miller, kurczuk przed trybunal? nie uwierze, jesli nie zobacze > tego na wlasne oczy. mam tylko nadzieje, ze tak bedzie. to koniec > postkomunistycznej lewicy!!! Kwasniewski, Michnik i Urban z rozpaczy nad uplataniem sie we wlasne sidla chyba dobrze sie dzis upija :-))) Trybunal raczej wykluczony, Michnik nie zrobi takiego swinstwa koledze K., przeciez dla niego nawet Kiszczak to osoba godna szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebel no i kto jest zerem, panie Miller? Brawo Ziobro! IP: *.man.polbox.pl 28.05.04, 21:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unclefucker SLD sie wije i zdycha w konwulsjach IP: *.visnet.pl / *.visnet.pl 28.05.04, 21:34 a wielkie, spasione, czerwone bydle probuje w zywe oczy manipulowac prawda, tfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: SLD sie wije i zdycha w konwulsjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 21:40 Odpie-pie-pieprzcie się od Prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SLD sie wije i zdycha w konwulsjach IP: *.ny325.east.verizon.net 28.05.04, 21:45 Gość portalu: kara napisał(a): > Odpie-pie-pieprzcie się od Prezydenta Kto-kto-ktorego, jesli masz na mysli rumianego to wiekszosc go pie-pie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: SLD sie wije i zdycha w konwulsjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:13 A pewnie! Pre-pre-prezydęt to taki miły chłoptaś niezorientowany i niewinny jak dziewica. On o niczym nie wiedział i nawet zatańczyć chciał. I pieski lubi i żonę ma ładną i z Kulczykiem się nie koleguje - świetlana postać. Pora rozpocząć proces BEATYFIKACYJNY> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chilum Re: SLD sie wije i zdycha w konwulsjach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.04, 11:41 > Odpie-pie-pieprzcie się od Prezydenta! Dlaczego??? Mhm? Stop War on Drugs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazmus Re: SLD sie wije i zdycha w konwulsjach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.04, 15:02 Olek tez bedzie wisial ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FEliks D. Re: TY sie bedziesz wic w konwulsjach!!!!!!!!!!!!! IP: *.dclient.hispeed.ch 28.05.04, 23:32 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!gdy ci strzele z nagana prosto w twoj prawicowy leb, oszolomie, czy nie widzisz ze to prawicowa holota probuje doprowadzic do destabliizacji sytuacji w POlsce, i byc moze zamachu stanu!!!!!!! wiesz czym to grozi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: TY sie bedziesz wic w konwulsjach!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 23:35 Oj widzę, że nie jesteś prowokatorem. A może jednak ? Chyba, że jesteś z lewego establishmentu, to zachowanie do nich przystaje. Wierzę, że się tylko z nami droczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks D. Re: TY sie bedziesz wic w konwulsjach!!!!!!!!!!!! IP: *.dclient.hispeed.ch 28.05.04, 23:39 A tak, lepiej odciac chora reke niz zarazic caly organizwm... lepiej odzsztrelic kilku prawicowych wywrotowcow niz pograzyc caly kraj w anarchiii i faszystowskiej dyktaturze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! do dolu z wapnem z nimi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: TY sie bedziesz wic w konwulsjach!!!!!!!!!!!! 28.05.04, 23:41 To już było Felek i kiepsko się skończyło... mimo wysiłków Twojego patrona i jemu podobnych. Poucz się trochę historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: TY sie bedziesz wic w konwulsjach!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 23:53 Dobre nie ma co - a koledzy rechoczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks D. Re: A CO TY NA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dclient.hispeed.ch 29.05.04, 00:05 Lepiej przeczytaj sobie to , prawicowy oszolomie..... i kto mial racje???? serwisy.gazeta.pl/metro/1,52721,2095247.html lud was rozliczy prawicowe bekarty za wasze knowania, lewica gora, niech zyje socjalizm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: A CO TY NA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.05.04, 00:09 Mogłeś się bardziej wysilić. Idąc tym tokiem rozumowanie można powiedzieć, że rację mieli Niemcy, wybierając Hitlera. Nawet jesli 10 milionów ludzi mówi bzdury to nie przstają one byc bzdurami. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks D. Re: A CO TY NA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dclient.hispeed.ch 29.05.04, 00:13 A tu was boli, prawda staje sie niewygodna!!!! dulszczyzna, hipokryzja i prawicowy zascianek ciemnogrodzki..... tanki powinny to wsszystko rozjechac, jak w '44. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: A CO TY NA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.05.04, 00:14 Komunista powołujący się na prawdę... Coś takiego. To prawie jak gadający pies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks D. Re: TY PRAWICOWY OSLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dclient.hispeed.ch 29.05.04, 00:19 za to co mowisz nalezy ci sie kulka.... jak w 1917 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: TY PRAWICOWY OSLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.05.04, 00:21 A tobie po prostu wizyta u psychiatry. Im szybciej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: TY PRAWICOWY OSLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 00:22 Dobre,dobre, a czy będzie coś 1905, Marcinie Kasprzaku albo Róży Luksemburg ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazmus Re: A CO TY NA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.04, 15:23 Felek to pies szczekajacy ale bez zebow ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: A CO TY NA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 00:13 Ile masz lat ? Kiedyś dojdziesz dlaczego ludzie do czegoś tęsknię. Wiesz mi się podobało najbardziej w stanie wojennym i po. Bo studia, bo 20 parę lat, bo wódka, bo rozmowy po świt, bo saksy, bo dobrze płatna praca, bo upadek komuny. Ludzie mający dziś powyżej 50 lat i ci z młodszych (powyżej 38), a mający kłopoty będą wspomianać te czasy dobrze. Pamięć ma taką właściwość u wszystkich, że z przeszłości zapamiętuje co dobre, o złym nie chce pamiętać. I już masz odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: A CO TY NA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 00:17 Snajper - ubawiłeś mnie setnie i jesteś konsekwentny - tylko nie celuj do Lajkonika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. SKILEF Re: A CO TY NA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dclient.hispeed.ch 29.05.04, 00:23 Yrbod traż afnyt traw :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: A CO TY NA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 00:38 A pewnie, że dobry!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Raport Błochowiak: SLD nie zagłosuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 21:38 Andrzej! Proszę Cię! Miller na kolanach. Piękny widok :)>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Raport Błochowiak: SLD nie zagłosuje IP: 216.223.64.* 28.05.04, 21:39 dobra wiadomosc-tylko kto rzadzi krajem kiedy wszyscy robia dobre (z ich punktu widzenia) interesy - wysvie z sytuacji: jezeli wladza nie podoba sie spoleczenstwu to natychmiast trzeba zmienic ...spoleczenstwo(B.B.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re:......Raport Błochowiak: SLD nie zagłosuje IP: 216.223.64.* 28.05.04, 21:39 dobra wiadomosc-tylko kto rzadzi krajem kiedy wszyscy robia dobre (z ich punktu widzenia) interesy - wyjscie z sytuacji: jezeli wladza nie podoba sie spoleczenstwu to natychmiast trzeba zmienic ...spoleczenstwo(B.B.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re:......Raport Błochowiak: SLD nie zagłosuje IP: 195.116.149.* 28.05.04, 21:48 coś czuję,że lesiu z kwachem znów od dziś będą podawać sobie ręce nie tylko do zdjęcia.Wspolny wróg jednoczy.A dzisiejszy dzień napawa nadzieją.Dobro zwycięży! Jest naprawdę silniejsze ,uwierzcie w to tylko,nie dajcie się mamić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re:......Raport Błochowiak: SLD nie zagłosuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:16 Oni zjednoczeni są od dobrych 25 lat i dmą w tę samą trąbę - czy wiesz jak działa w filmie kryminalnym fabuła "dobry policjant - zły policjant". Oj nie docenianiacie ludzie byłych czcicieli ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J z kielc Re: Raport Błochowiak: SLD nie zagłosuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 21:42 trzeba wedzieć kiedy ze sceny zejść - pokonany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co.co Re: Ostatni walc dla SLD IP: *.siec / 213.17.244.* 28.05.04, 21:51 Tak to jakoś śpiewał Młynarski? Trzeba wiedzieć kiedy w szatni płaszcz pozostał przedostatni trzeba wiedzieć, kiedy wstać i wyjść. Ze szczerymi życzeniami skutecznego wyjścia dla dobra ogółu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: Ostatni walc dla SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:17 I co z tego kiedy ta szatnia do nich należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Dla informacji: Roman Giertych IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.05.04, 21:43 Nie bylem, nie jestem i nie bede zwolennikiem LPR-u, ale co prawda to prawda: "zerknalem" na biografie "posla ne Sejm" r. giertycha, i... czarno na bialym stoi tam, ze jest podwojnym magistrem: prawa i historii, i oba te kierunki nie skonczyl na WUML-u, czy innej szkole partyjnej, ale na UAM w Poznaniu. teraz sie juz nie dziwie, ze potrafi tych sld-owskich "profesorow" czy tez tego "magistra" z krakowskiego przedmiescia w kozi rog zapedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ire` Re: Dla informacji: Roman Giertych IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 28.05.04, 21:54 Zanim zostal poslem, byl adwokatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks D. Re: I TAK TRAFI DO DOLU Z WAPNEM......... IP: *.dclient.hispeed.ch 28.05.04, 23:42 .........Faszystowski wichrzyciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: I TAK TRAFI DO DOLU Z WAPNEM......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 23:55 Co Felek - nocny ci zamknęli - skocz na metę i dokończ sprawę, albo sobie napędż bimberku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chilum Re: Dla informacji: Roman Giertych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.04, 11:52 > Zanim zostal poslem, byl adwokatem Bes dwuch zdań Pan Giertych zaimponował mnie,chilumowi,swoją konsekqwencja i kompetencją. Jak Oleksy poddał pod głosowanie jego wniosek ,oczom nie wiezryłem,że poszedł na to. Przeszedł i dzięki temu Raport Ziobry górą!! Tak jak wtedy gdy komisja przegłosowała Raport Błochowiak zabolało mnie serce i łzy stanęły mi w oczach z bezsilości i wściekłości tak wczoraj czułem triumf dobra nad złem. "Let`s Spears will be shaken,shields`ll splinter.Death,Death,Death!!!!" I tak upadł Mordor i Lech Sauron z Nazgulami z SLD. Stop War on Drugs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: Raport Błochowiak: SLD nie zagłosuje IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.05.04, 21:46 Ekipa sld pod sąd za mataczenie i plucie NARODOWI POLSKIEMU w twarz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Takiego cyrku jeszcze nie widziałem IP: *.icpnet.pl 28.05.04, 21:49 To już nie te czasy, kiedy rządził Polską KC PZPR i wszyscy poddani musieli tylko słuchać a wszelkie głosowania przechodziły 99,99 % Następcy tejże partii pragnęliby dalej utrzymywać swoje tradycje. Jak to dobrze, że cała Polska a także świat słuchać i ogladać może to wszystko co się dzieje w naszym Parlamencie. Dzisiejsze nieudolne obrady prowadzone przez samego Józefa Oleksego wypadły kompromitująco dla SLD. Posłów tego klubu ponosiły bez przerwy nerwy, że co rusz ogłaszano w związku z tym przerwę za przerwą. Najbardziej kompromitujace było to, że gdy Janik nie wskórał nic u Samoobrony to osobiście Lech Miller potrafił błagać Andrzeja Leppera "Andrzejku pomóż!" Demokratycznie biorąc, tak jak na początku marszałek Oleksy wyraźnie zaznaczył - to ten projekt z sześciu, który uzyska najwięcej głosów będzie przyjęty jako ostateczny. I tak się stało jak na życzenie, że odpadł projekt przewodniczącego komisji śledczej (najgorszy) Nałęcza oraz zarozumiałego na swój sposób Jana Marii Rokity i pani Błochowiak. Sprawozdanie pana Ziobro jako ostateczne godne jest pochwały. W zamian w najbliższej przyszłości życzyłbym sobie, aby następnym ministrem sprawiedliwości mianowany został właśnie pan Ziobro i nikt inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Takiego cyrku jeszcze nie widziałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:45 > Sprawozdanie pana Ziobro jako ostateczne godne jest pochwały. W zamian w > najbliższej przyszłości życzyłbym sobie, aby następnym ministrem > sprawiedliwości mianowany został właśnie pan Ziobro i nikt inny. Już był wiceministrem za Kaczyńskiego. I nic dobrego z tego nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aD Miler ty skamlończy lizusie. IP: *.acn.pl 28.05.04, 21:51 Nie ma miejsca w tym kraju dla ciebie. Więzienia są przepełnione więc lepiej wracaj na szkolenia do Moskwy. Zabieraj ze sobą Kwaśniewskiego i Rywina. Będzie znacznie lepiej bez was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Glosowanie w "kratke" IP: *.109-203-24.mc.videotron.ca 28.05.04, 21:54 Aby uniknac sprawiedliwosci SLD wymyslilo glosowanie w "kratke" Pomysl godny patentu. Jak tacy ludzie moga dalej spraowac wladze. Co na to pan prezydent Kwasniewski. Ma przeciez w reku atut (powolanie premiera) by rozwiazac parlament. Jest to jedyna mozliwosc dla niego, by zachowac szczypte honoru. Andrzej - Montreal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co.co Re: Glosowanie w "kratke" IP: *.siec / 213.17.244.* 28.05.04, 22:02 No tak, ale jeśli on nie ma tej przysłowiowej szczypty honoru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Raport Błochowiak: SLD nie zagłosuje IP: *.lodz.mm.pl 28.05.04, 21:56 Ludzie glosujcie na PIS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe zero jest okrągłe i wraca do właściciela!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 21:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata No to niech jeszcze uchwalą, że SĄ MĄDRZY !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.04, 21:59 Wesołych Świąt w wariatkowie sejmem zwanym. Odpowiedz Link Zgłoś
adamadamowski Re: Raport Błochowiak: SLD nie zagłosuje 28.05.04, 21:59 . . . Jezus Maria Rokita! CZY TO PRAWDA? niech zyje Ziobro Lepera! a Giertychowi niech beda dzieki amen . . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ULGA SPOZNIONA DEKOMUNIZACJA- lepiej pozno niz IP: *.proxy.aol.com 28.05.04, 22:04 wcale. Co za ulga!!!!!!!!!!!!!!! Rodacy trzymajcie sie !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Wszystko przez tych homo... Znowu. IP: *.we.client2.attbi.com 28.05.04, 22:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Raport Błochowiak: SLD nie zagłosuje IP: *.zrpa.com 28.05.04, 22:06 ale kurwa komunistyczne jaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Miler jesteś skamlącym zerem. A w dodatku jesteś IP: *.acn.pl 28.05.04, 22:07 już podejrzanym o popełnienie przestępstwa. Teraz Trybunał Stanu i rozprawa w sądzie cywilnym. Reszta szybko się potoczy. Koniec post-komuny. Odpowiedz Link Zgłoś