Dodaj do ulubionych

Ruchy Obrony Życia: Wzrasta liczba rozwodów i s...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 17:01
oczywiscie ,ze jest to nie sprawiedliwe,jestem mama pieciorga dzieci i
przysluguje mi na nie zasilek w kwocie ok.270.00zl.Czy powinnam sie rozejsc z
mezem!!!Ja wiem ,ze matki wychowujace samotnie dzieci maja mnostwo
klopotow,ale dlaczego takie rodziny jak nasza nie sa wspierane w zaden
sposob!!
Obserwuj wątek
    • Gość: adr. Ruchy Obrony Życia: Wzrasta liczba rozwodów i s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 17:09
      Na to nie wpadł nawet Stalin,że to jest metoda by zniszczyć
      naród.Podziękujcie SLD-owcom,aby tak dalej panowie,a co drugi będzie pół-
      sierotą
      • Gość: P. Lepiej żyć w patologicznej rodzinie IP: *.provider.pl / 81.219.228.* 29.05.04, 17:19
        Lepiej żeby w patologicznej rodzinie ojciec bił matkę, a ona bała się od niego
        odejść, bo nie starczałoby jej na życie. Lepiej nie dawać jej dodatkowych
        zasiłków, bo jeszcze odejdzie od męża-pijaka i urodzi przez to mniej Polaków-
        katolików. I Naród Zginie!

P.
        • Gość: Jaś Re: Lepiej żyć w patologicznej rodzinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 20:07
          pieprzysz...
      • Gość: Rafał nie rozstrzeliwują IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.05.04, 22:13
        > Na to nie wpadł nawet Stalin,że to jest metoda by zniszczyć
        > naród.Podziękujcie SLD-owcom,aby tak dalej panowie,a co drugi będzie pół-
        > sierotą

Aż tak źle to nie jest. Wyłudzanie zasiłu odbywa się przez rozwód, a nie przez samobójstwo jednego z rodziców.
      • Gość: kr Wsparcie uzaleznic od dochodu nie statusu malzensk IP: *.abhsia.telus.net 29.05.04, 23:39
    • Gość: P. Re: Ruchy Obrony Życia: Wzrasta liczba rozwodów i IP: *.provider.pl / 81.219.228.* 29.05.04, 17:17
      > jestem mama pieciorga dzieci i
      > przysluguje mi na nie zasilek w kwocie ok.270.00zl.

Trzeba było poczytać o antykoncepcji.

P.
      • Gość: mama Re: Ruchy Obrony Życia: Wzrasta liczba rozwodów i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 17:46
        Alez ja jestem swiadoma matka,chcialam takiej rodziny i wcale nie narzekam
        panie P.,uwazam jednak,ze wiekszosc tych samotnych matek mogla poczytac o
        antykoncepcji, a nie teraz byc na łasce panstwa
        • Gość: radca Re: Ruchy Obrony Życia: Wzrasta liczba rozwodów i IP: 213.25.179.* 31.05.04, 19:56
          Jak chciałas to masz.Więc o co chodzi?
          Dlaczego wszyscy mamy płacic bo ty chciałaś?
    • Gość: HaHa Re: Ruchy Obrony Życia = rodzimy ile Bog da? IP: *.proxy.aol.com 29.05.04, 17:56
      Czy powinna sie Pani rozejsc z mezem wie sama Pani najlepiej i nikt spoza kregu
      rodziny czy bliskich rozsadnie Pani nie doradzi.
      "Sprawiedliwosc" na ktora sie Pani powoluje, jest subiektywna interpretacja
      obowiazujacego systemu spolecznego i prawnych regulacji.
      Mysle iz otrzymuje Pani to co inni znajdujacy sie w porownywalnej sytuacji.

Swiadomi Obywatele ZANIM oddadza sie niepohamowanej prokreacji powinni wiedziec
      jakich obowiazkow i obciazen sie podejmuja i zdawac sobie sprawe z konsekwencji
      tego kroku.
      Tak jest na calym Swiecie rowniez w krajach o wiele zasobniejszych i z bardziej
      rozbudowanym systemem swiadczen i pomocy spolecznej niz w Polsce.
      Mozna dyskutowac bez konca zasadnosc Pani pytania: "dlaczego takie rodziny jak
      nasza nie sa wspierane w zaden sposob!!" - ale za duzo w nim
      okreslenia "zaden" - bo otrzymuje Pani nalezny jej zasilek rodzinny i osobiscie
      nie widze powodu dla ktorego przyjemnosc posiadania duzej rodziny (dzieci) ma
      byc postawiona wyzej w hierarchii potrzeb spolecznych jak np.opieka medyczna
      nad powaznie i przewlekle chorymi, zapewnienie godziwych emerytur dla
      wiekszosci spoleczenstwa, darmowej i na wysokim poziomie oswiaty stopnia
      ponadpodstawowego czy rozwiazania lub chocby zlagodzenia poprzez dzialania
      budzetu (zamowienia publiczne) problemu b.wysokiego bezrobocia.

Prosze wybaczyc ale jako osoba juz b.dojrzala i posiadajaca dorosle dzieci -
      najpozniej po urodzeniu pierwszego wiedzialam juz SKAD sie dzieci biora, jakiej
      opieki wymagaja i jakich nakladow finansowych ze strony nas - rodzicow.

Pani nieswiadomosc troche mnie zatrwaza a zapewne uczyni z Pani potencjalna
      klientke populistycznych politykow-cwaniakow jak "towarzystwo" z LPR u ktorych
      to Pani rodzinne problemy i oczekiwania w OBIECANKACH przedwyborczych napewno
      zostana zaspokojone bo ci populisci wierza w CUDA.
      Ja - nie, i wiem iz z proznego nawet Gietrych z Rydzykiem nie naleje :)

• Gość: Jaś pleple IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 20:16
        Z tego całego słowotoku nie bardzo się mogłem zorientować, czy w ogóle zajarzyłaś HaHo problem, jaki wyprodukował eseldowski rząd - że mianowicie tylko samotna matka dostaje świadczenie z pomocy społecznej i dlatego ludzie fikcyjnie się rozwodzą. Uważasz, że to jest ok?
        • Gość: HaHa Re: pleple? IP: *.proxy.aol.com 29.05.04, 20:54
          z Twojego skromnego wpisu rozumiem iz za rzadow przed SLD-owskich MATKA i jej
          rodzina oplywala w dostaki i miala problem co ze srodkami "od Panstwa" dlaa
          wielodzietnych rodzin - zrobic?.

Zeby bylo "jasno" - uwazam iz Miller byl najgorszym premierem w historii
          niepodleglej Polski a jego banda kolesi to kryminalne towarzystwo, ale w
          sytuacji beznadziejnych finansow panstwa ZADEN Rzad nie jest w stanie DAC
          cokolwiek i komukolwiek jezeli nie ZABIERZE innym, nie mniej potrzebujacym.
          Wszystko ine to populizm i spychanie finansowych zobowiazan na pokolenie
          wlasnie m.in.TYCH dzieci z wielodzietnych rodzin.

Kazde rozwiazanie bedzie zle i prowadzi do deformacji jak brakuje KASY!.
          Nie tlumacz mnie jak "krowie na pastwisku" bo w sytacji jaka jest TERAZ
          (politycznie) moze byc tylko jeszcze GORZEJ!.
      • Gość: kr Na starosc chce sie emeryture!Akto bedzie pracowal IP: *.abhsia.telus.net 29.05.04, 23:42
      • Gość: też mama Re: Ruchy Obrony Życia = rodzimy ile Bog da? IP: *.arkonskie.v.pl 30.05.04, 01:20
        Ludzie!! Przecież to nie o to chodzi , żeby preferować jakis styl życia!! A w
        tym przypadku....wykorzysują ludziska głupotę parlamentarzystów...A te
        wszystkie opinie....są beznadziejne....I TYLE WAM POWIEM BO BRAK MI SŁÓW!!!!!
      • Gość: lolek HA HA, a kto bedzie zasuwal na twoja emeryture IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 30.05.04, 04:04
        Pewno dzieci tych co dzisiaj nie moga sklecic konca z koncem bo maja duzo
        dzieci.
        Dla mnie ktos kto zyje bez dzieci powinien placic 80% podatku, a ktos kto ma 5
        dzieci 0%. A gdy jest na zasilku 500 zl na kazde dziecko.
        Nikt nie bedzie ponosil ciezaru utrzymania kraju przy zyciu.
        Gdyby wszyscy byli jak ty to po 100 latach kraj by wymarl. A jakies fjuty mogly
        sobie pozyc dobrze przez swoje zasrane zycie i wystawic rachunek na starosc tym
        co cale zycie dzieci wychowywali.
        • hopp Re: HA HA, a kto bedzie zasuwal na twoja emerytur 30.05.04, 06:15
          > Dla mnie ktos kto zyje bez dzieci powinien placic 80% podatku, a ktos kto ma
          5
          > dzieci 0%.

A duchowieństwo? 120%?
    • feliks-50 Refermy ala Hausner zbieraja zniwo !! 29.05.04, 21:40
      A byloby gdyby jego wszystkie genialne pomysly wdrozono ???
    • Gość: Melasa Re: Ruchy Obrony Życia: Wzrasta liczba rozwodów i IP: *.wrzos.wroc.pl 29.05.04, 22:16
      Kobieto - to Twój problem. Stać cię na jedno - rodzisz - !. Więcej... a gdzie
      pomyślunek. Czy tylko jak zwierzątko, wejść na siebie i poskakać.A jak nie
      wiesz co zrobić teraz to idź do proboszcza, on ci da "kasę" na dzieciakow. Jak
      cię umysłowo tak ukształtował.
      • Gość: Mimi Re: A Ciebie kto Melasa umysłowo kształtował? IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 30.05.04, 09:41
    • Gość: ellena Re: Ruchy Obrony Życia: Wzrasta liczba rozwodów i IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 29.05.04, 23:00
      Jak się ma piecioro dzieci to pretensje nalezy mieć do siebie . Nie mam dzieci
      bo mnie nie stać. Pomyśl o antykoncepcji.
      • Gość: kr Co za idjotki (Melasa,ellena) IP: *.abhsia.telus.net 29.05.04, 23:44
        • Gość: Melasa Re: Co za idjotki (Melasa,ellena) IP: *.wrzos.wroc.pl 29.05.04, 23:57
          Na drzewo palancie - liście malować, ciemnogrod i "gumofilce", więc o czym tu
          mowić. Robić dzieci każdy glupi potrafi, tylko je wychować na OBYWATELI i
          świadomych ludzi - ot to już problem.Szczeżujo jedna......
          • Gość: abc Re: Co za idjotki (Melasa,ellena) IP: 134.117.137.* 30.05.04, 05:13
            Gość portalu: Melasa napisał(a):

> Na drzewo palancie - liście malować, ciemnogrod i "gumofilce", więc o czym tu
            > mowić. Robić dzieci każdy glupi potrafi, tylko je wychować na OBYWATELI i
            > świadomych ludzi - ot to już problem.Szczeżujo jedna......

Przez moment myslalem, ze moze przynajmniej slodkie i....

• Gość: Mimi Re:Melasa Twoje słownictwo wiele o Tobie IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 30.05.04, 09:43
            powiedziało nic dodać nic ująć.
    • Gość: calipso Polki nie dorosly IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.05.04, 00:12
      do malzenstwa . Sa tylko zwyczajnymi naczyniami na sperme .
      • Gość: KAMA Re: Polki nie dorosly IP: *.arkonskie.v.pl 30.05.04, 01:10
        IDOITA!! WIEŚNIAK! BRAK SŁÓW
        • Gość: abc Re: Polki nie dorosly IP: 134.117.137.* 30.05.04, 05:17
          Gość portalu: KAMA napisał(a):

> IDOITA!! WIEŚNIAK! BRAK SŁÓW

prosze nie brac wypowiedzi powaznie.
          One sa sztuczne - i wynikaja z odreagowania.
          Czasami piszacy je osoby tez sa chyba nieralne (pomijajac wagary z j. polskiego).

• Gość: west Obronne (PFROŻ) "bicie piany" IP: *.proxy.aol.com 30.05.04, 06:57
      Jak można zauważyć jakość podejmowanych uchwał sejmowych jest wprost
      proporcjonalna do wykształcenia posłów.
      Warto na to zwrócić uwagę głosującym w przyszłych wyborach.
      Ponadto rozważając problem zasiłków trzeba zauważyć przyczyny prowadzące do
      rozwodów i separacji, a nie dyskutować samych skutków.
      Nie byłoby problemu zasiłków, gdyby ojciec pracował, a pracując był w stanie
      zapewnić godziwe utrzymanie rodzinie.
      Problem nie jest w zakazach, nakazach lub zachętach, lecz w poziomie życia.
      Młodzi ludzie chcą mieć dzieci, ale nie mogą wraz z nimi przymierać głodem.
      Problem jest poważniejszy niż na pozór wygląda.
      Niepokojące jest zmniejszanie ludności Polski, czemu należałoby w zdecydowany
      sposób zapobiec.
      Proszę zajrzeć do Rocznika Statystycznego.Najwięcej dzieci przychodziło na
      świat w Polsce w latach osiemdziesiątych.
      Istniała wówczas ustawa zezwalająca na aborcję, lecz była stosunkowo rzadko
      wykorzystywana. Były jednak w tym czasie zasiłki i urlopy wychowawcze.
      Ludziom nie żyło się łatwiej niż obecnie, lecz zadbano wówczas o rozwój
      biologiczny narodu.
      Tym, którzy mają obiekcje odnośnie przedstawionego punktu widzenia,
      proponowałbym pomyśleć jaki procent ludności bedzie pracował gdy oni będą na
      emeryturze.
    • Gość: arahat PFROŻ- przeciez te pajacyki sa antyseksi!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.04, 11:29
      jak oni kopuluja? pod kolderka z bogiem na plecach (jak rzekl kiedys
      administrator kk na rekolekcjach)
    • Gość: xxx Re: Ruchy Obrony Życia: Wzrasta liczba rozwodów i IP: 80.51.242.* 30.05.04, 12:03
      A ja uwazam, ze cztery takie matki daja juz jeden etat nauczycielski, jeden
      etat pediatry, fryzjera i połoznika nie mówiąc juz o systematycznej daninie
      jaka płaca na wydawnictwa szkolne i pedagogiczne co wrzesień.
      Kupuja 7 razy wiecej chleba, mleka jaek i papieru toaletowego, a czasem nawet
      produkty objete VAT.
      W przyszłoscidzieci tej pani staną się podatnikami.

A powaznie: wychowanie dzieci zawsze wymagało wysiłku i wsparcia ze strony
      szerzej pojetej lokalnej wspólnoty. Nigdy nie było prywatna sprawą danej
      rodziny.
      Rodziny posiadające dzieci słusznie wymagają wsparcia,świadczeń i ulg
      podatkowych.
    • Gość: ja Re: Ruchy Obrony Życia: Wzrasta liczba rozwodów i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 12:50
      Wszystkim ktorzy tak ladnie pisza o tym ze posiadanie wiekszej ilosci dzieci
      jet glupota zycze z calego serca zeby ich nie mieli i na starosc niech beda
      sami i zgniusniali.Uwazam ,ze jak tylko czlowiek chce i potrafi to zawsze
      wychowa swoje dzieci !! Czasem te bogete jedynaki ktorym niczego nie brakuje sa
      gorsza zakala naszego spoleczenstwa,niz nie jedno wspaniale dziecko z licznej
      rodziny .Bije brawo wszystkim matka samotnym i tym zameznym!!
    • akkebono Re: Ruchy Obrony Życia: Wzrasta liczba rozwodów i 31.05.04, 19:34
      W takim razie, dla podbudowy ideologicznej słusznych decyzji, które potencjalnie będzie trzeba podjąć w przyszłości - polecam stronkę:

tak-dla-aborcji.blogspot.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka