Dodaj do ulubionych

Zaimponował mi Palikot

15.12.11, 20:55
pomysłem wręczenia pióra Kaczyńskiego Sikorskiemu. Genialne. Podobnie to wczepienie sobie to klap symbolu UE. Błyskawiczna reakcja, potwierdzenie mocy w czytaniu instrukcji obsługi drukarki, a w tym wszystkim poczucie humoru.

Niestety obawiam się, ze jak dziisaj zrobił dwa kroki w przód to jutro zrbo cztery kroki w tył.

PS. Gratuluję PO Niesiołowskiego. Nie wiem kto wzbudza we mnie większe obrzydzenie - on czy Fotyga.
Obserwuj wątek
    • 1normalnyczlo.w.i.e.k Jesteś pod wrażeniem urody unijnej minister SZ?:)) 15.12.11, 21:12
      axyzaa napisała: Gratuluję PO Niesiołowskiego. Nie wiem kto wzbudza we mnie większe obrzydze nie - on czy Fotyga.

---> ... i stąd takie zdanie o Fotydze? Może masz na podorędziu jakiś przykład w związku z Fotygą?
      Imperium kontratakuje
      Nie zgadzam się z porównaniem Stefana Niesiołowskiego do psa spuszczonego ze smyczy.
      • ex.mila Re: Jesteś pod wrażeniem urody unijnej minister S 15.12.11, 21:14
        Nie mam pojęcia o czym piszesz, ale jestem przekonana, że twoi wielbiciele podziękują mi za to, że udało mi się cię przywołać z niebytu.
        • wujaszek_joe Re: Jesteś pod wrażeniem urody unijnej minister S 15.12.11, 21:40
          :))))
          • axyzaa Re: Jesteś pod wrażeniem urody unijnej minister S 15.12.11, 21:47
            wujaszek_joe napisał:

> :))))

:))))))))

• 1normalnyczlo.w.i.e.k Jaki tam "niebyt"! Jak każdy inny ... :) 15.12.11, 22:17
          ex.mila napisała: przywołać z niebytu.

---> Za to mniej a właściwie wcale nie kasują.
          normalny
    • boblebowsky Re: Zaimponował mi Palikot 15.12.11, 21:20
      A mnie się akurat dzisiejszy występ Stefka podobał. Wprawdzie dość ostro, ale dla debili nie powinno być litości.
      • ex.mila Re: Zaimponował mi Palikot 15.12.11, 21:28
        boblebowsky napisał:

> A mnie się akurat dzisiejszy występ Stefka podobał. Wprawdzie dość ostro, ale
        > dla debili nie powinno być litości.

O gustach się nie dyskutuje podobno.
      • 8macek Re: Zaimponował mi Palikot 15.12.11, 21:35
        przecież stefek jest takim samym debilem jak fotyga.
        no może trochę mądrzejszym od niej bo przynajmniej dowcipny jest...
        • boblebowsky Re: Zaimponował mi Palikot 15.12.11, 21:46
          8macek napisał:

> przecież stefek jest takim samym debilem jak fotyga.

Można się z nim nie zgadzać, może drażnić jego dość agresywny styl, ale pisanie, że jest takim samym debilem jak Fotyga stawia cię w jednym szeregu z pisdogłowymi .
          • 8macek Re: Zaimponował mi Palikot 15.12.11, 22:00
            ja niesiołowskiego pamiętam z innych jego wystąpień, gdzie toczywszy pianę z pyska wydzierał się np. na temat tego, że 6mld zł wydawanych na kościół katolicki to najlepsza inwestycja jaką można sobie wyobrazić. dlatego jego dowcipy pod adresem fotygi nie spowodują, że zmienię o nim zdanie.
            a ty oczywiście masz prawo mieć o mnie takie zdanie jakie masz i też go nie zmieniać, a ja nie muszę się z tobą zgadzać...
            :-P
            • ayran Re: Zaimponował mi Palikot 16.12.11, 09:37
              A ja - może dlatego, że trochę starszy jestem - pamiętam Niesiołowskiego z jeszcze innych wystąpień: na przykład w obrobnie Geremka atakowanego jako nie-Polaka przez partyjnych kolegów (głownie kolezanki). Albo obronę pamięci Agnieszki Osieckiej, zaatakowanej po śmierci jako "kobieta nieobyczajna" przez jeszcze szersze środowisko. Ale każdy pamięta to, co mu wygodnie.
              • ex.mila Re: Zaimponował mi Palikot 16.12.11, 09:42
                ayran napisał:

> A ja - może dlatego, że trochę starszy jestem - pamiętam Niesiołowskiego z jesz
                > cze innych wystąpień: na przykład w obrobnie Geremka atakowanego jako nie-Polak
                > a przez partyjnych kolegów (głownie kolezanki). Albo obronę pamięci Agnieszki O
                > sieckiej, zaatakowanej po śmierci jako "kobieta nieobyczajna" przez jeszcze sze
                > rsze środowisko. Ale każdy pamięta to, co mu wygodnie.

Ja nie pamiętam. Jesli takie wystąpienia były to chapeau bas. Za to pamiętam całkiem niedawny jego niedopuszczalny, chamski atak na Biedronia. Masz rację- każdy pamięta co mu wygodnie.
        • cwiercinteligentzpis Re: Zaimponował mi Palikot 15.12.11, 23:21
          8macek napisał:

> przecież stefek jest takim samym debilem jak fotyga.
          > no może trochę mądrzejszym od niej bo przynajmniej dowcipny jest...

Nie, to Ty jesteś takim samym debilem jak Fotyga.
          Nie można być takim samym ale mądrzejszym.

• ex.mila Re: Zaimponował mi Palikot 16.12.11, 00:08
            cwiercinteligentzpis napisał:

> 8macek napisał:
            >
            > > przecież stefek jest takim samym debilem jak fotyga.
            > > no może trochę mądrzejszym od niej bo przynajmniej dowcipny jest...
            >
            > Nie, to Ty jesteś takim samym debilem jak Fotyga.
            > Nie można być takim samym ale mądrzejszym.
            >

Ślicznie się wpisałeś w parlamentarny "dialog".
    • yxyx Re: Zaimponuje mi wówczas... 15.12.11, 21:35
      jak dobrowolnie podda się farmakologicznej (intensywnej) terapii
      • axyzaa Re: Zaimponuje mi wówczas... 16.12.11, 11:05
        yxyx napisał:

> jak dobrowolnie podda się farmakologicznej (intensywnej) terapii

Powiedział co wiedział...
    • mariner4 Jest uzyteczny! 15.12.11, 21:36

> PS. Gratuluję PO Niesiołowskiego. Nie wiem kto wzbudza we mnie większe obrzydze
      > nie - on czy Fotyga.

Im więcej zaszkodzi PiS tym lepiej.
      M.
      • ex.mila Re: Jest uzyteczny! 15.12.11, 21:40
        mariner4 napisał:

>
        > > PS. Gratuluję PO Niesiołowskiego. Nie wiem kto wzbudza we mnie większe ob
        > rzydze
        > > nie - on czy Fotyga.
        >
        > Im więcej zaszkodzi PiS tym lepiej.
        > M.

Jest dokładnie wręcz odwrotnie. Jedynej partii jakiej szkodzi to jego macierzysta.
        • 8macek Re: Jest uzyteczny! 15.12.11, 22:09
          a boblebowskiemu się podoba i boblebowski nie widzi tego co ty.
          i obawiam się, że spora część wyborców PO też się bawi po pachy wystąpieniami niesioła, zupełnie nie dopuszczając do swoich tępych umysłów tego, że im mniej w PO takich niesiołów tym więcej mandatów w sejmie by ta partia miała...
          • ex.mila Re: Jest uzyteczny! 16.12.11, 08:53
            8macek napisał:

> a boblebowskiemu się podoba i boblebowski nie widzi tego co ty.
            > i obawiam się, że spora część wyborców PO też się bawi po pachy wystąpieniami n
            > iesioła, zupełnie nie dopuszczając do swoich tępych umysłów tego, że im mniej w
            > PO takich niesiołów tym więcej mandatów w sejmie by ta partia miała...

Może to i lepiej, bo gdyby nie było Niesioła to by mieli powyżej 50% i mogliby rządzić jak Jedna Rosja Putina.

• qqazz Aj tam przyznaj się, to ci zaimponowało 15.12.11, 21:53
      aleplock.pl/aleplock_plock_384.html
      i.wp.pl/a/f/jpeg/25502/palikot_wibrator.jpeg

pozdrawiam
      • ex.mila Re: Aj tam przyznaj się, to ci zaimponowało 15.12.11, 23:49
        qqazz napisał:

> aleplock.pl/aleplock_plock_384.html
        > i.wp.pl/a/f/jpeg/25502/palikot_wibrator.jpeg
        >
        >
        > pozdrawiam

Musze przyznać, ze jesteś wyjątkowym freakiem. Obrażasz ludzi w zupełnie niedopuszczalny sposób a na końcu ich pozdrawiasz. Mnie to się kojarzy ze sprawą BTK, który mordował całe rodziny a potem w listach do prasy pisał, ze żałuje.
    • remik.bz I ja jestem pełen podziwu dla Palikota 15.12.11, 22:00
      axyzaa napisała:

> pomysłem wręczenia pióra Kaczyńskiego Sikorskiemu. Genialne. Podobnie to wczepi
      > enie sobie to klap symbolu UE. Błyskawiczna reakcja, potwierdzenie mocy w czyta
      > niu instrukcji obsługi drukarki, a w tym wszystkim poczucie humoru.
      >
      Tak Palikot jest prawdziwym mezem stanu.
      Mnie dla odmiany zaimponował doskonałą znajomoscia problematyki finansów publicznych a w szczególności propozycjami zmian w ustawie "prawo zamowień publicznych". Te jego propozycje moim zdaniem to jedyne lekarstwo na bardziej racjonalne wydawanie tych pieniedzy przy równoczesnym dbaniu o zachowanie zasady pełnej konkurencyjnosci i jawnosci postępowań. Myslę , ze bardzo interesująco rozwiązał problem zarówno podwykonastwa jak i konsorcjów oraz podmiotów trzecich jako oferentów w postępowaniach przetargowych.
      Mam nadzieję , że Sejm RP bez zbędnego pieniactwa (PiS) oraz olewactwa roboty sejmowej (PO) szybko uchwali to co Palikot w swej mądrosci wymyslil.
      Mam nadzieje , ze Prezydent Wszystkich Polaków nie zawetuje tej ustawy , aby komus dokopać czy komus sie przypodobac.
      Podobno równie ciekawe propozycje ma Pan Palikot w takich dziedzinach: dług publiczny, dyskontowanie strumieni pieniężnych, wspomaganie lokalnej samorządnosci, nauka, oswiata, słuzba zdrowia, wymiar sprawiedliwosci, kultura , zrównanie w prawach rolników polskich z rolnikami starej UE, lepsze wykorzystanie unijnych funduszy, likwidacja korupcji i nepotyzmu w strukturach "władzy" , misja w telewizji publicznej, wspomaganie drobnej przedsiebiorczości i chyba ( o ile pamietam) nowe techniki wganiania owiec na hale( a może zganiania?)
      Tak, tak- wielkim mezem stanu jest Pan Palikot i chwała jego wyborcom, ze dostrzegli tę wielkośc.
      • ex.mila A ja jestem pełan podziwu dla Jarozbawa 15.12.11, 22:49
        że mu ta napoleońską rączka przez tyle godzin utrzymywana w bezruchu nie drętwieje.

• zapijaczony_ryj Palikot i Fotyga to inne półki 16.12.11, 09:48
      axyzaa napisała:
      >
      > PS. Gratuluję PO Niesiołowskiego. Nie wiem kto wzbudza we mnie większe obrzydze
      > nie - on czy Fotyga.

Nie porównuj Niesioła Do Fotygi, Niesioł jest inteligentny i dowcipny, a Fotyga ma odwrotnie
      • ex.mila Re: Palikot i Fotyga to inne półki 16.12.11, 09:53
        zapijaczony_ryj napisał:

> axyzaa napisała:
        > >
        > > PS. Gratuluję PO Niesiołowskiego. Nie wiem kto wzbudza we mnie większe ob
        > rzydze
        > > nie - on czy Fotyga.
        >
        > Nie porównuj Niesioła Do Fotygi, Niesioł jest inteligentny i dowcipny, a Fotyga
        > ma odwrotnie

Nie porównuję ich poziomu inteligencji i poczucia humoru tylko poziom chamstwa. Poza tyym żarty Niesiołowskiego średnio mnie śmieszą, ale tak jak napisałąm - to kwestia gustu.

A dlaczego ci się tu zaplątał Palikot nie pojmuję, zgadzając się jednoczesnie z tym, ze Palikot (który ma wieeeele na sumieniu) a Niesiołowski i Fotyga to inne półki. Jeśli chodzi o inteligencję to ta sama półka co Niesiołowski, ale co do poczucia humoru to niebo a ziemia.
    • cookies9 Re: Zaimponował mi Palikot 16.12.11, 10:39
      >pomysłem wręczenia pióra Kaczyńskiego Sikorskiemu. Genialne. Podobnie to wczepienie sobie to klap symbolu UE. Błyskawiczna reakcja, potwierdzenie mocy w czytaniu instrukcji obsługi drukarki, a w tym wszystkim poczucie humoru. <

Wczorajsze wystąpienie i zachowanie Palikota było super,oby tak dalej;-)

• axyzaa Re: Zaimponował mi Palikot 16.12.11, 10:46
        cookies9 napisała
        >
        > Wczorajsze wystąpienie i zachowanie Palikota było super,oby tak dalej;-)
        >
        Też trzymam kciuki za to, żeby w najbliższym czasie nie zrobił niczego głupiego ale z doświadczenia wiem, że to płonne nadzieje..
    • l_zaraza_l Re: Zaimponował mi Palikot 16.12.11, 11:06
      Mnie także ale nie tylko tym gestem z piórem. O wiele bardziej zaimponował mi, gdy odpowiadał ogłupiałemu w zacietrzewieniu, Halickiemu, który miał atak jakiejś fobii na tle Biedronia. Halicki zachował się prymityw a Palikot jak mąż stanu.
      • axyzaa Re: Zaimponował mi Palikot 16.12.11, 12:31
        l_zaraza_l napisała:

> Mnie także ale nie tylko tym gestem z piórem. O wiele bardziej zaimponował mi,
        > gdy odpowiadał ogłupiałemu w zacietrzewieniu, Halickiemu, który miał atak jaki
        > ejś fobii na tle Biedronia. Halicki zachował się prymityw a Palikot jak mąż sta
        > nu.
        >

Nie słyszałam tego... Naprawdę tak było? Można gdzieś znaleźć to w sieci?
        • axyzaa Re: Zaimponował mi Palikot 16.12.11, 12:37

>
          > Nie słyszałam tego... Naprawdę tak było? Można gdzieś znaleźć to w sieci?

Przy okazji - śmieszą mnie te ataki na Biedronia czy to z prawa czy z lewa. To że nie wie tego czy tamtego, to że nie wie, że powinien powsciągnąć temperament podczas debat sejmowych, to, że atakują go inni geje, ze się sprzedał, to przecież nie ma żadnego znaczenia. To jest człowiek na którego widok się uśmiecham od ucha do ucha. To jest jedyny poseł na którego widok uśmiecham się szczerze od ucha do ucha i jestem zachwycona, że ktoś taki jest posłem poproszę o więcej takich miłych, kulturalnych, bezpośrednich, szczerych, sympatycznych, wesołych (!), n ie nadąsanych, nie przeintelektualizowanych pań i panów.

Trzymam kciuki za posła Biedronia.
          • axyzaa Biedroń to dla mnie jasne światełko 16.12.11, 12:41
            w sejmowej ponurej warowni.
        • l_zaraza_l Re: Zaimponował mi Palikot 16.12.11, 13:16
          Wszystkie wypowiedzi z wczoraj

Biedroń
          Trzecim naszym ważnym celem był taki skok cywilizacyjny związany z wejściem do Unii Europejskiej. Tutaj oczywiście, wbrew temu, co mówi Prawo i Sprawiedliwość, Solidarna Polska, jest duża zasługa lewicy w integracji z Unią Europejską. To lewica, w przeciwieństwie nie tylko do posłów Prawa i Sprawiedliwości czy dzisiejszej Solidarnej Polski, ale także wielu posłów Platformy Obywatelskiej, konsekwentnie opowiadała się za pełną integracją z Unią Europejską. Nie straszyła społeczeństwa w przeciwieństwie do wielu posłów Platformy Obywatelskiej, którzy dzisiaj są do tego przekonani, mam nadzieję.

Halicki
          Zwrócę się do posła Biedronia, żeby nie było tak słodko, bo pan Janusz Palikot nie był obecny.

Naprawdę przypisywanie sobie zasług ruchu Janusza Palikota w procesie integracyjnym w czasach, kiedy... Bo ja rozumiem, że miłość kolegi Biedronia do Platformy Obywatelskiej nie jest odwzajemniona, więc to zostawiam na marginesie. Debiut to jest wielka ekscytacja, tylko że nie można się za daleko posuwać.

W czasach, kiedy, przepraszam, w lasach pod Biłgorajem - chciałem powiedzieć: pędził - pędził pan samochodem terenowym, nie było możliwości działalności ruchu Janusza Palikota na arenie europejskiej, międzynarodowej. Zostawmy to, pomińmy to, bo nie chcę polemizować w ten sposób. Tylko fakty są ważne.

Kretyńskie teksty godne jedynie buca.

Odpowiedź Palikota
          Atmosfera jest tak gorąca, że chyba nie ma sensu powiedzieć czegokolwiek w jakiejkolwiek sprawie, bo i tak będzie to przykryte tą atmosferą. Z całym szacunkiem dla dokonań rządu i, osobiście, premiera oraz ministra spraw zagranicznych, chcemy powiedzieć tylko tyle - i to miał na myśli pan poseł Biedroń, co tylko prostuję - że przez okres ostatniej kampanii parlamentarnej podnosiliśmy koncepcję właśnie federalnej Europy, wtedy, w tamtej kampanii jako jedyni. Tylko tyle. Podnosiliśmy, że ona była. Już po zakończeniu kampanii pan minister Sikorski przedstawił, czego mu winszujemy, nie tak daleko idące jak nasze, ale w tym sensie, stanowisko dotyczące głębszej integracji. To miał na myśli pan poseł Biedroń, i tylko tyle. W żadnym stopniu nie zmniejsza to jednak zasług, które przecież oddajemy, popieramy, których bronimy, pana ministra Sikorskiego i pana premiera Tuska. (Oklaski)

I to jest prawdą, że Palikot jako jedyny, już od samego początku swojej kampanii, optował za silnie zintegrowaną UE, podkreślał ogromną rolę Niemiec i zależności gospodarczych pomiędzy Polską a Niemcami (za co był wyśmiewany, jak to zawsze bywa w jego przypadku). Czyli głosił dokładnie to, co Sikorski w Berlinie.

Podobało mi się, że Biedroń tak wyraźnie mówił o tym, że UE to przecież przede wszystkim ludzie.
          • axyzaa Zwykła pyskówka... 16.12.11, 13:34
            ani lepsza ani gorsza niż inne. No chyba, żeby doczepić się do tego, ze poseł Halicki użył słowa "posuwać" patrząc na posła Biedronia
            • l_zaraza_l Re: Zwykła pyskówka... 16.12.11, 13:59
              axyzaa napisała:

> ani lepsza ani gorsza niż inne. No chyba, żeby doczepić się do tego, ze poseł H
              > alicki użył słowa "posuwać" patrząc na posła Biedronia

A jaki Halicki miał powód by w ogóle naskoczyć na Biedronia i Palikota (ten głupawy tekst o pędzeniu w lasach)?
              • ex.mila Re: Zwykła pyskówka... 16.12.11, 14:06
                l_zaraza_l napisała:

> axyzaa napisała:
                >
                > > ani lepsza ani gorsza niż inne. No chyba, żeby doczepić się do tego, ze p
                > oseł H
                > > alicki użył słowa "posuwać" patrząc na posła Biedronia
                >
                > A jaki Halicki miał powód by w ogóle naskoczyć na Biedronia i Palikota (ten głu
                > pawy tekst o pędzeniu w lasach)?
                >

Nie mam pojecia. Czy to ważne? Dzisiaj pierwszy raz w życiu pomyslałam o posle Halickim - ze wstydem przyznam, ze nawet nie wiem jak wyglada. To ty zmusiłaś mnie do myślenia o nim.

Biedroń i Palikot poradzą sobie bez twojej (przy całym szacunku)interwencji.

Cała prawa strona rechotała z Biedronia. On im wybaczył, ja nie potrafię. Co mnie jakiś Halicki obchodzi w tym kontekscie. pojęcia nie mam kto zacz, ale z tego co piszesz jakiś kolejny prawacki tłuk.
      • axyzaa Naprawdę żałuję, ze tego nie słyszałam 16.12.11, 13:02
        ale wierzę ci na słowo. Halicki nigdy nie wzbudzał we mnie szczególnego zaufania, ale zanim zacznę się nad nim znęcać (sic!:)) wolałabym tego posłuchać.

Jeśli jest tak jak mówisz..no cóż...to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze na PO głosowałam osttani raz - co nie znaczy, ze zagłosuje na jakąś inną partię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka