Dodaj do ulubionych

Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 17:41
Czyli jednak żyjemy w wolnym demoratycznym i tolerancyjnym państwie.
Każdy ma prawo do wypowiadania i agitowania swoich myśli i poglądów.

Pzdr pablo
Obserwuj wątek
    • Gość: luki pedały IP: *.in.lublin.pl / 62.233.188.* 03.06.04, 17:45
      się cieszą boze w jakim ja państwie żyje!
      • Gość: Kubutek Re: pedały IP: *.arval.pl 03.06.04, 18:10
        Frajer jesteś cieniasie
        • Gość: Baldwin A bezrobocie - 20%! Ale co tam, prawa gejów IP: *.nas2.vienna1.va.us.da.qwest.net 03.06.04, 18:24
          są ważniejsze niż jakiśch tam małomiasteczkowych ćwoków!
          • Gość: triarius Re: A bezrobocie - 20%! Ale co tam, prawa gejów IP: *.netten.pl 03.06.04, 18:27
            20% oficjalnie, w realu na pewno o parę procent więcej. Niech żyje Gruba Kreska
            i Adam Michnik! (Nie zapominając o pedałach.)
            • Gość: Lidka A ile procent INTELEKTUALNEGO bezrobocia ?... IP: *.cybernet.ch 03.06.04, 18:40
              50 procent ?...
              • Gość: ZZZ Re: A ile procent jeszcze nie-pedalow??? IP: 208.253.130.* 03.06.04, 20:48
                zacofany ten nasz narod, no nie? A wojewoda juz pedal.
          • Gość: Helena Human rights, stupid! IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.04, 18:34
            Proponuje Ci Baldwinie, abys wystosowal list do prezyudenta Warszawy zaka
            zujac 20 procentowego bezrobocia. Mozesz nawet wyznaczyc dopuszczcalny prog
            bezrobocia.
            A teraz serio: Bezrobocie jest wazne. Ale w dalszej perspektywie jeszcze
            wazniejsze sa prawa czlowieka. Poki prawa czlowieka sa przestrzegane , kraj
            moze sie rozwijac, a bezrobocie malec. Zabierz prawa czlowieka, a wszystko
            pojdzie na dno.
            Gejowie nie potrzebuja Twojej akceptacji, ani zebys ich lubil czy szanowal. To
            jest wylacznie kwestia Twojej wlasnej kultury, wychowania, przczytanych ksiazek
            czy szerokosci horyzontow. To co gejopwie potrzebuja to dokladnioe takiego
            samego kawalka tortu (moze byc z jagodami), ktorym Ty mozesz sie cieszyc na
            codzien. POzdrawiam
            • Gość: triarius Re: Human rights, stupid! IP: *.netten.pl 03.06.04, 18:38
              Nie popisuj się szkolną angielszczyzną i/lub lekturą Gazety Wyborczej (co za
              durna nazwa!). Mało komu to imponuje. A "human rights" to idea bałamutna i
              bezsensowna. Jak wytłumaczysz mój brak prawa do zorganizowania demontracji,
              pokazującej pedałom gdzie ich miejsce? (Nie żebym się tym prawem aż tak
              przejmował, jak będzie trzeba to się zorganizuje.)
              • Gość: Helena Re: Human rights, stupid! IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.04, 19:09
                Nie popisuj sie swoja kultura i umyslowosacia. bo nie masz czym
                • Gość: julek Re: Human rights, stupid! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 22:28
                  no faktycznie intelekcik porawny(politycznie ino)
            • Gość: pedro Re: Human rights, stupid! IP: *.z27-106-66.customer.algx.net 03.06.04, 19:01
              ...human rights?
              O jakie "rights" wam chodzi
              A czy ktos zabrania im sie jeb.c, brac do buzi, pracowac, jesc, spac?

• Gość: Patryk Re: Human rights, stupid! IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.04, 19:12
              Heleno! Twoje posty na tym forum, to jak powiew swiezego powietrza. Pisz
              wiecej, choc watpie czy takim jak Baldwin przybedzie od tego choc krztyna
              rozumu. Ale niektorym z nas jestes potrzebna.
              • Gość: helenek [...] IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 03.06.04, 19:56
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: IrMa Re: Human rights, stupid! IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 03.06.04, 20:02
                Heleno, rzeczywiście niektórym, baaaaardzo niektórym, możesz być potrzebna
            • Gość: Baldwin Droga Heleno! Lepper ante portas stupid! IP: *.nas2.vienna1.va.us.da.qwest.net 03.06.04, 19:51
              Jest to kwestia dyskusyjna - mozna wskazac conajmniej dwa przyklady krajów, w
              których prawa człowieka - w Twoim rozumieniu - nie były (lub nie są)
              przestrzegane, a które rozwijały się bardzo dobrze. Są to mianowicie: Chile
              oraz Chiny. Oba reprezentują różne kręgi cywilizacyjne oraz różne natężenia
              nieprzestrzegania "praw człowieka", więc pokazuje to na pewną ogólną
              prawidłowość. Ale zasadniczo mogę się zgodzić z Twoją tezą, przy czym pozostaje
              oczywiście kwestia definicji praw człowieka - a ta, jak wskazuje praktyka dnia
              dzisiejszego też nie są przez wszystkich jednakowo definiowane.
              Ale, wracając do bezrobocia - najpierw trzeba dać ludziom zapsokoić potrzeby
              podstawowe, a dopiero potem pozwolić sobei na takie ekstrawagancje jak "prawa
              homoseksualistów". Inaczej aktualne stanie się hasło "Lepper ante portas" i
              wtedy (prawdopodobnie) będziesz mogła walczyć o prawa bardziej podstawowe.
              Homoseksualiści w Polsce nie są dyskryminowani w zaden sposób, więc nie wiem o
              co Ci chodzi. A obawiam się, że ich akcje mają na celu PROWOKOWANIE tych,
              którzy nie zgadzają się z ich publicznymi postawami. Wtedy - pobici przez
              skinów lub kiboli będą OFIARAMI i MĘCZENNIKAMI swego nowego wyznania. I to jest
              najbardziej przykre.
              • Gość: Helena Re: Droga Heleno! Lepper ante portas stupid! IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.04, 20:14
                A. Bezrobocie w Chinanch jest na przerazajacym poziomie i wedle koresopondentki
                BBC (Focus on Asia Report, BBC World Service) ponad 90 procent mlodziezy
                konczacej sudia nie ma ZADNYCH szans na znalezienie pracy.
                B. Zjawiska takie jak Lepper rodza sie wtedy kiedy panstwo jest slabe,
                spoleczenstwo zdemoralizowane i nieufne wobec elit, kiedy instytucje panstwowe
                nie maja zadnego autorytetu, a tchorzliwi i skorumpowani politycy sa bardziej
                zajeci walka o koryto niz dzialaniem dla dobra wspolnego. Nie powiesz mi, ze
                przestrzeganie lub nie przestrzeganie w takim panstwie praw czlowieka nie ma
                zadnego wplywu na elektorat? A wiesz dlaczego Lepper cieszy sie powodzeniem
                wsrod tylu ludzi? Bo sa to ludzie ponizeni, oszukani i oszukiwani, ludzie,
                ktorych politycy na warszawskich salonanch politycznych od uzyskania
                niepodleglosci traktowali jak bydlo. A Lepper daje im latwe recepty na
                szczescie, daje im nadzieje, ze bedzie lepiej.
              • Gość: York Re: Droga Heleno! Lepper ante portas stupid! IP: *.sympatico.ca 04.06.04, 00:32
                Masz racje Baldwin. Ich pochody to nic innego tylko prowokacja i proba
                przekonania spoleczenstwa (i ludzkosci na swiecie),ze nienormalne jest
                normalne. Tym najglosniej szumiacym, juz nie wystarcza tolerancja i
                zrozumienie. Przeciez nikt im nie broni odmiennej orientacji seksualnej. Kazdy
                w miare wyedukowany czlowiek wie ,ze jest to stare jak swiat odchylenie od
                osi ,ktorego nie nalezy demonizowac, ale tez nie nalezy propagowac i reklamowac
                jako model normalnosci. Powstaje pytanie, dlaczego tak nachalnie musza sie z
                tym obnosic. Czy pochody na golasa z lubieznymi gestykulacjami, itd. itp.
                wzbogacaja ludzka kulture ?? Watpliwe. Ostatnio, poprostu jest jakas mania
                obnoszenia sie z czymkolwiek, aby tylko miec swoje 5 minut na afiszu, ergo
                wiekszosc reality shows. Za nimi zawsze jest grupka, ktora wietrzy w tym
                interes, zarowno pieniezny jak i polityczny. To sa ewidentnie parady
                konfrontacji i konfliktu. Chec odrozniania sie, z jednoczesna checia bycia
                takim samym jak wiekszosc poprzez wmowienie, ze ich punkt widzenia jest jedynym
                wlasciwym. Pragnienie tolerancji poprzez nietolerancje.

Ci ktorzy sa ok ze swoja seksualna preferencja, nie potrzebuja aprobaty innych
                i wielkich demonstracji zeby udowodnic ,ze sa zadowoleni ze swojego zycia.
            • Gość: helenek Re: Human rights, stupid! IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 03.06.04, 19:55
              Heleno, jesteś gejem ,czy lesbą?
              • Gość: Helena Re: Human rights, stupid! IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.04, 20:17
                A czy ktos dal Ci prawo zadawac mi osobiste pytania?
            • Gość: NYorker medal dla helenki:) IP: 65.36.114.* 03.06.04, 20:31
              "Gejowie nie potrzebuja Twojej akceptacji, ani zebys ich lubil czy szanowal. To
              jest wylacznie kwestia (...) przeczytanych ksiazek (...)." podoba mi sie ta
              karkolomna konstrucja. a nawet zachwyca:).
              a teraz, jak helenka, powaznie:
              nic nie mam do gejow i lesbijek; niechze zyja sobie swoim zyciem, ale jesli
              zazycza sobie - jak gdzie indziej juz ma to miejsce - prawa do adopcji dzieci,
              to bede gnebil zwyrodnialcow, jak tylko bede mogl.
              nie rozumiem tylko: skad u chlopcow potrzeba manifestowania tego, iz dostaja
              erekcji na widok innych chlopcow, a u lesbijek pragnienie obnoszenia sie z tym,
              ze ponosi je zapach sromu...
              • Gość: Helena Re: medal dla helenki:) IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.04, 20:50
                Jesli geje i lesbijki wywalcza sobie prawo do adopcji dzieci, to stanie sie to
                wtedy, kiedy ich inne prawa beda przestrzegane. A wtedy nie bedziesz mogl, jak
                zapowiadasz, gnebic ich, bo pojdziesz za to do wiezienia. Jesli rzeczywiscie
                jestes New Yorkerem (kocham to miasto, gdzie konczylam studia) to JUZ ich
                gnebic nie mozesz.
                "Miedzy nami Amerykanami" przypomne Ci cytat z Martina Luther Kinga, ktory
                bardzo kocham. Otoz, powiadal dr King, dobre prawa nie sa w stanie zmienic
                ludzkich serc, ale moga zmienic ludzkie postepowanie. Mam nadzieje, ze dobre
                prawa powstrzymuja Cie przed gnebieniem kogokolwiek.
                • Gość: julek Re: medal dla helenki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 22:31
                  Ze wzgledu na kolor skory czy tez orientacje bo nie widzialem ze mial jakis
                  odchyly
            • Gość: Leszek Re: Human rights, stupid! IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 03.06.04, 22:01
              Wybacz, ale ja nie mam na co dzien tortu z jagodami. Wiec niby dlaczego
              homoseksualisci maja go miec? Rownosc a rebours?
            • Gość: postępowiec Re: Human rights, stupid! IP: *.gdynia.mm.pl 03.06.04, 23:41
              A co z prawami zoofili, oni też kochają i mają prawo do zakcentowania swojej
              obecności, a gdzie prawa dla pedofili, musimy iść w awangardzie zmian, kiedyś
              pederaśći i lesbijki też mieli przekichane a teraz......naprzód wszyscy
              odmieńcy, razem przewrócimy trupa chrześcijańskiej moralności a naszym
              sztandarem będą prawa człowieka, no bo przecież wszyscy jesteśmy ludźmi
              nieprawdaż . Pozdrawiam postępową Helenkę, trzymaj tak dalej a twoje dzieci to
              kiedyś docenią i w imię postępu trafisz do przytułku, przecież nie będzie
              miejsca dla wapniaków z ich zramolałymi poglądami.
              • Gość: jacek Re: Human rights, stupid! IP: *.cs.ubc.ca 04.06.04, 00:04
                Cos Ci sie popieprzylo pod sufitem. Pedofile (zreszta zapewne i zoofile, cizko
                sie tego dowiedziec od owieczek) krzywdza inne osoby, homoseksualisci nie.

Nie specjalnie lubie rozne "gay pride parade", bo ja nie jestem z tego dumny, ze
                jestem heteroseksualista wiec nie widze powodu zeby ktos demonstrowal dume z
                bycia homoseksualista. Moze, jednak dopoki istnieja ludzie tacy jak Ty, jest to
                dla nich jedyna droga zwrocenia uwagi na problem dyskryminacji i braku tolerancji.

A jesli broniac chrzescijanskiej moralnosci masz na mysli moralnosc katolicka,
                gdzie kosciol chroni ksiezy pedofili, a wiekszosc wierzacych i tak nie
                przestrzega wiekszosci zalecen kosciola, to gratulacje - zyj dalej w hipokryzji.

J.

• Gość: znawca [...] IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.06.04, 00:05
          • veritas Re: A bezrobocie - 20%! Ale co tam, prawa gejów 03.06.04, 19:14
            Gość portalu: Baldwin napisał(a):
            > są ważniejsze niż jakiśch tam małomiasteczkowych ćwoków!

Zwłaszcza Ciebie, jak widać po IP, bezrobocie w Polsce szczególnie dotyka.

Jaki widzisz zwiazek między bezrobociem (nie tylko problem małych miasteczek -
            ale za oceanem możesz o tym nie wiedzieć) a prawem mniejszości do demonstracji?

Skoro już o bezrobociu mowa - "dzięki" demonstracji (a konkretnie: "dzięki"
            zapowiedziom MW) zajęcie miałoby kilku policjantów.
            • Gość: Baldwin Re: A bezrobocie - 20%! Ale co tam, prawa gejów IP: *.nas2.vienna1.va.us.da.qwest.net 03.06.04, 20:02
              A to, że nie jestem polskim bezrobotnym z małego miasteczka oznacza, że nie mam
              prawa zabierać głosu w tej sprawie? Ciekawe, czy Ty jesteś gejem/lesbijką, bo
              jak nie, to bądź konsekwentna(y).

Chodzi o to, żeby najpierw zająć się PRAWEM do godnego życia 40% społeczeństwa,
              a potem bawić się w prawa homoseksualistów do publicznego manifestowana swojej
              oerientacji seksualnej.

Z tym zajęciem dla policji to mam nadzieję tylko dowcip.
              • veritas Re: A bezrobocie - 20%! Ale co tam, prawa gejów 03.06.04, 22:23
                Gość portalu: Baldwin napisał(a):
                > A to, że nie jestem polskim bezrobotnym z małego miasteczka oznacza, że nie
                > mam prawa zabierać głosu w tej sprawie?
                A gdzie to napisałam? Uważam jednak, ze po prostu nie wiesz o czym piszesz.
                Zgadzam się natomiast z innymi komentatorami twojego postu - nie jest tak, że
                najpierw zajmujemy się pełnym zatrudnieniem, sprawną służbą zdrowia i budujemy
                autostrady, a potem przyjdzie czas na prawa obywatelskie.
                Po pierwsze, kwestia demokracji (a należy do niej też prawo mniejszości, nie
                tylko zresztą seksualnych, do wyrażania swoich poglądów), wcale nie jest mniej
                ważna. Po drugie, rzeczy te wzajemnie się nie wykluczają, a nawet wprost
                przeciwnie - zauważ, ze kraje bogatsze i sprawniejsze to także te, które są
                bardziej tolerancyjne.

> Ciekawe, czy Ty jesteś gejem/lesbijką, bo jak nie, to bądź konsekwentna(y).
                ?!?
                A skoro już o tym mowa, to sprawą interesuję się głównie jako warszawianka -
                chce mieszkać w mieście, w którym można wyrażać swoje poglądy nawet wtedy, gdy
                nie podobają się one grupce łyso ogolonych osiłków z kamieniami. Dzisiaj
                homoseksualiści, za tydzień ekolodzy czy pacyfiści mogą otrzymać zakaz
                demonstracji, bo MW zapowie, że będzie demonstrowała w tym samym miejscu i
                czasie. Gdy władza ustępuje przed bezprawną siłą - jest to wstęp do
                totalitaryzmu. Mają rację ci którzy twierdzą, że tak zaczął się faszyzm.

Na marginesie - jest śmieszne, że tak słabo zachowuje się Kaczyński, chcący
                uchodzić za szeryfa broniącego Prawa i Sprawiedliwości.

> Z tym zajęciem dla policji to mam nadzieję tylko dowcip.
                Ależ oczywiście.
          • Gość: Krystyna Re: A bezrobocie - 20%! Ale co tam, prawa gejów IP: *.MiGen.Bio.Uni-Goettingen.de 03.06.04, 19:25
            Wedlug ciebie zniesienie swobod obywatelskich sluzy zwalczaniu bezrobocia, czy
            jak?! I moze dopoki nie bedzie super szczescia i rownosci spolecznej to
            wylaczymy sobie demokracje, bo niezdrowa? Zapraszam do Korei.
          • Gość: Maly Re: A bezrobocie - 20%! Ale co tam, prawa gejów IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.04, 19:41
            Sam masz prace palancie, to pracuj a nie wypisuj banialukow na forum.
            Korzystasz ze sluzbowego internetu aby wylewac tu swoja zlosc. Za to ci nie
            placa.
            • Gość: Baldwin Ohoho! Czym się tak denerwujesz, że agresja aż IP: *.nas2.vienna1.va.us.da.qwest.net 03.06.04, 20:11
              tryska. Ja nie prowadzę dyskusji na takim poziomie i o to również proszę Ciebie.
          • Gość: Jakub R Re: A bezrobocie - 20%! Ale co tam, prawa gejów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 19:47
            tak samo jak prawa niewyskrobanych, prawa emerytowanych różańców, ukraińskich
            kurew, zboza czeskiego czy plamy na sweterku prezydenta kaczyńskiego. czym tu
            sie dziwić, każdy chce.
          • Gość: wojtek Re: A bezrobocie - 20%! Ale co tam, prawa gejów IP: *.ztpnet.pl 03.06.04, 21:48
            Czyli jak bezrobocie jest wysokie, to prawa człowieka już nie obowiązują?
            To takie faszystowskie myślenie. Oni także usprawiedliwiali swoje niegodziwości
            w latach 30-tych bezrobociem i kłopotami gospodarczymi Niemiec. To był pretekst
            do rozprawy najpierw z Żydami a później z ... homoseksualistami.
            Dobra szkoła. Dziwne, że tylu wyznawców właśnie w Polsce się uchowało.
        • Gość: Lui [...] IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 03.06.04, 20:40
        • Gość: haha Re: pedały IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.06.04, 00:03
          Pedziu jesteś jak pawian.
      • Gość: cooltechnic Re: pedały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 19:34
        popieram ta parade, niech kazdy robi to co lubi
        nieprzeszkadzaja mi homoseksualiści i les lepiej zajmijcie sie soba a nie tymi
        ludzmi jezeli tacy sa to ich sprawa
    • Gość: rzymianin Prezydencie nie daj sie! IP: *.chello.pl 03.06.04, 17:46
      ciekawe do jakiej? i kiedy? i w ogole po co sie dolacza?

poza tym jaka parada rownosci i tolerancji?!? przeciez organizuje ja dyszacy
      z nienawisci do Kosciola katolickiego i jego duchowienstwa rzecznik
      Antyklerykalnej Partii Postepu "Racja". chyba najpierw tolerancji powinien
      nauczyc sie sam!
      poza tym gejow i lesbijki wspieraja tzw. atlerglobalisci, czyli lewaccy
      terrorysci (w Polsce na szczescie tylko i az tortowi)!

Panie prezydencie, nie daj sie Pan antychrzescijanskiej i lewackiej sile,
      milujacej burdy!
      • Gość: sceptyk Re: Prezydencie nie daj sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 18:39
        1.Jeśli wypowiadasz sie na temat parady równości i pytasz po co ona jest
        organizowana to może buraku przeczytał bys najpierw na ich stronie poco ja
        organizują a nie szczycił sie niewiedzą (i w ogóle po co sie dołączą?)
        2.Homoseksualiści nie paraliżują świąt kościelnych ale organizacje kościelne
        nasze: dni kultóry dla tolerancji w Krakowie, konferencje naukowe z udziałem
        prof. Szyszkowskiej(próba wręczenia jej miotły), paradę równości TAK
        Jesteś Chrześcijanminem ok. ja się do tego nie mieszam i nie narzucam Ci swoich
        poglądów i tego samego oczekuję od Ciebie.
        • Gość: rzymianin sceptyk! IP: *.chello.pl 03.06.04, 19:01
          jakie organizacje KOSCIELNE paralizuja gejowskie imprezy???

a-ha: wreczenie miotly - ta przesladowczyni Kosciola zasluguje na miano
          wiedzmy - to nie jest tortowa agresja!!!

poza tym maly problem - sam jestem gejem!!! znam tzw. srodowisko od podszewki!
          i dlatego mowie NIE prowokacji, nienawisci i nietolerancji, jaka bedzie parada
          aktywistow gejowskich! nie ma bardziej nietolerancyjnego srodowiska niz
          gejowskie, ktore gardzi starymi, biednymi, brzydkimi i konserwatywnymi ludzmi!
          • Gość: z boku Re: rzymianin ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 19:09
            tak w sumie to temat srednio mnie obchodzi, ale nie mogę zrozumieć dlaczego
            kłamiesz - przecież nie jesteś gejem !
            wnioskując z Twoich slów mozesz być co najwyżej spedalonym klerykiem, ale to
            nie to samo co gej - wiesz ?
          • Gość: robol Re: sceptyk! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.06.04, 19:11
            o ile dobrze zrozumiałem są dobre i złe pedały, tfu, geje???
            A jeśli tak to czy ci starsi nie mogą utemperować tych od prowokacji?
            Bo ja jestem tylko gupi heteryk i nic już nie rozumiem

• russel2 Re: sceptyk! 03.06.04, 21:15
            Gość portalu: rzymianin napisał(a):

> jakie organizacje KOSCIELNE paralizuja gejowskie imprezy???
            > Młodzież Wszechpolska, Fundacja im. księdza Skargi, kó..a prawie cały kościół
            katolicki-posłuchaj kazań i wypowiedzi np arcybiskupa Nagyego
            > a-ha: wreczenie miotly - ta przesladowczyni Kosciola zasluguje na miano
            > wiedzmy - to nie jest tortowa agresja!!!
            Dla mnie w kwesti odwagi i inteligencji jest autorytetem- przykro mi ze ją
            obrażasz
            >
            > poza tym maly problem - sam jestem gejem!!! znam tzw. srodowisko od
            podszewki!
            > i dlatego mowie NIE prowokacji, nienawisci i nietolerancji, jaka bedzie
            parada
            > aktywistow gejowskich! nie ma bardziej nietolerancyjnego srodowiska niz
            > gejowskie, ktore gardzi starymi, biednymi, brzydkimi i konserwatywnymi ludzmi!
            Tacy jak Ty już się nie zmienią- już jakiś czas temu to zrozumiałem. Przez
            dziesiątki lat (wnioskuję że jesteś "starszy") byliście tłamszeni i
            zastraszani. Poza waszą wyobraźnią jest to że można zamanifestować swoją
            odmienność (być z niej "dumnym") i nie odczuwać przy tym niższości i pogardy
            dla samego siebie. Na moje oko jesteś pełen kompleksów i podejzewam że nie
            jestes "ujawnionym homoseksualistą". Serio żal mi Ciebie, ale prosze nie każ mi
            współodczuwać z Tobą
            • Gość: rzymianin ==>russel2 <== IP: *.chello.pl 03.06.04, 21:55
              mam 28 lat, jestem gejem (tzn. homoseksualista). bywam w roznych warszawskich
              gejowskich lokalach od utopii po rasko. ubieram sie w ciuchy z metka armaniego,
              bossa, versace, d&g i inne typowo pedalskie ciuszki. nie mam problemow z
              akceptacja swojej seksualnosci, ale tez nie jestem z niej dumny lub szczegolnie
              zadowolony. homoseksualizm to tylko jeden z elementow mojej osobowosci.
              nie jestem zastraszony. nie ukrywam swojej orietacji seksualnej, tak jak nie
              ukrywam swoich pogladow politycznych. nigdy nie spotkalem sie z zadnym
              przejawem nietolerancji wobec mnie jako homoseksualisty ze strony moich
              heteroseksualnych przyjaciol i znajomych, ale za to wiele razy w kregu
              oswieconych "siostr" z powodu mojego zyczliwie neutralnego stosunku do Kosciola.
              uwazam, ze parada jest nie tylko niepotrzebna, ale wrecz szkodliwa (jak zreszta
              wieksza czesc dzialalnosci gejowskich aktywistow).
              pozwolisz mi miec wlasne zdanie? czy moze tak jak pan niemiec bedziesz
              krzyczal, ze gej-prawicowiec to wybryk natury?
              z gory dziekuje za tolerancje.
              • russel2 Re: ==>russel2 <== 03.06.04, 22:35
                Uważam, że być homoseksualitom i prawicowcem (w wersji poskiej-chodzi mi o
                poglądy społeczne-przywiązanie do kościoła (instytucji), głosowanie na partie
                typu LPR, PiS i ludzi opowiadającymi sie przeciw np związkom partnerskim itd)
                świadczy według mnie o skłonnościach masochistycznych i tym że dotknęła Cie
                homofobia internalizowana. Uważam że zmiany w statusie społecznem
                homoseksualistów są pożądane (związki parterskie, umozliwienie marszów
                (przeciez gdyby z tego powodu nie było żadnego larum to po 2-3 takich pochodach
                nik nie miał by powodów dalej w nich uczestniczyć-bynajmniej nie ja),
                wprowadzenie standardu poprawności politycznej (żle widziene obrazanie
                mniejszości seksualnych)itp...) i opowiadam sie za ich wprowadzaniem. Zmiany
                społeczne mają swoje prawa (gdzie drwa rąbią tam i wióry muszą lecieć). Chciał
                bym dowiedzieć się dlaczego jesteś przeciwny takim zmianom.
              • Gość: rr Podoba mi się to co piszesz IP: *.toya.net.pl 03.06.04, 22:38
                Jesteś zwyczajnie normalnym człowiekiem. Jestem pewien, że od równie normalnych
                hetero nie spotka Cię nigdy żadna przykrość z powodu Twojej orientacji seksualnej.
                Może nie najlepsze porównanie, ale są kibice i kibole. Jedni w piłce widzą
                piękno, drudzy zaś okazję do pokazania się. Ich przemarsze przez miasto to też
                rodzaj PARADY WOLNOŚCI.
                • russel2 Re: Podoba mi się to co piszesz 03.06.04, 23:43
                  Porównywanie parady wolności czy marszów tolerancji z burdami pseudokibiców
                  jest żałosne. Gdzie widzisz podobieństwo obu zjawisk? Widziałeś może krakowski
                  marsz czy warszawskie parady? Z naszej strony jeszcze nikt nie ucierpiał. O
                  imprezach dużo wcześniej informujemy i osoby nieżyczące sobie oglądania naszych
                  marszy mogą je ominąć i nie są zmuszane do uczestnictwa w nich. Zaiste
                  talmudzka logika porównania. A co do zapewnień że od równie normalnych hetero
                  nic przykrego go niespotka to jest to marnym pocieszeniem ponieważ żeczonych
                  jest... hmmmm sam pomyśl ile procent-(wyobraź sobie że rzymianin idzie za rękę
                  ze swoim chłopakiem przez miasto bądź przytula go na ławce w Twoim mieście). A
                  jesli odmawiasz mu do tego prawa to zastanów się dalczego tak robisz i czy sam
                  chciałbyś żeby tak Ciebie traktowano.
                  Pozdrawiam Cię
                  • Gość: rr Odpisałem rzymianinowi, nie Tobie IP: *.toya.net.pl 04.06.04, 00:46
                    Jak sam widzisz w mojej akceptacji znalazłeś talmud: coś z Tobą nie jest tak.
                    Zaznaczyłem, że porównanie nie jest najlepsze. Każdy, kto szuka akceptacji przez
                    urządzanie hałaśliwych "parad" wypełnia tym braki osobowości: kibole też mają
                    taką potrzebę, oczywiście z innych przyczyn.

Widywałem chłopców trzymających się za rękę: wyobraź sobie, nie wzbudziło to
                    mojego zainteresowania. Ot, zwyczajnie mieli na to ochotę i nawet nie przyszło
                    mi do głowy aby to oceniać. Reakcja byłaby zapewne inna gdyby kilkaset osób
                    naraz zaczęło domagać się akceptacji dla swojej odmienności zarzucając mi bez
                    pytania, że jestem nietolerancyjny i wyznaję talmud. Zastanowił bym się wtedy, o
                    co im tak naprawdę chodzi.

Naprawdę żadna parada nie wyzwoli u mnie przypływu miłości do Legii,
                    homoseksualistów czy Lecha tylko dlatego, że na jej czele idzie kilku krzykaczy.
                    Odczucia będą wręcz odwrotne. Wśród kibiców Legii, Lecha, łysych, leworęcznych i
                    homoseksualistów są też normalni ludzie, których akceptuję bez zastrzeżeń. To ci
                    którzy nie wymuszają na mnie zachwytu nad sobą. Taki motyw chciałem przekazać.
        • Gość: Wysmiewaczek Re: Prezydencie nie daj sie! IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 03.06.04, 19:21
          Sluchaj Nedzo Intelektualna! Nie wiesz oczywiscie, jak sie poprawnie pisze w
          jezyku polskim KULTURA? Piszesz przez "o", czyli przez "u-zamkniete"??? Naucz
          sie najpierw czegos, zanim zaczniesz sie wymadrzac na tej stronie.Znowu kochani
          uzywacie tej wstretnej kalki jezykowej -"gej", zamiast poprawnie -
          "pederasta"??? Nie podoba Wam sie jezyk polski,czy co?
          Panie Prezydencie Kaczynski! Niech Pan sie nie ugnie pod presja pseudo-
          humanitarystow noi tych "niewydarzonych"! O jakiej "rownosci" mozemy mowic? Z
          tego zas,iz sie NA PEWNO nie rozmnoza, to cieszmy sie, bo juz niedlugo znikna z
          mapy ludzkosci...
        • Gość: Krzysztof K. Re: Prezydencie nie daj sie! IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 03.06.04, 20:00
          Przeciez w Krakowie miano zorganizować paradę gejów i lesbijek w dniu procesji
          św. Stanisława. Sceptyk , czemu kłamiesz!
          • Gość: Sceptyk Re: Prezydencie nie daj sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 21:00
            Jeśli chcesz poznać prawdę to proszę Cię idź do użędu mizsta do wydziału
            komunikacji i zapytaj się czyją inicjatywą był plan marszu w dzień procesji św.
            Stanisława. Osoby organizujące (KPH) to studentki(ci) przyjezdni z poza Krakowa
            i naprawdę nieświadome co to jest i kiedy się odbywa (procesja). Natychmiast po
            tym jak nastąpiły komentarze (uswiadamiające nas) (zainicjowały je Gazeta
            Wyborcza- to dla tych co uwazają że zawsze i bez względu na okoliczności nas
            wspiera) dzień marszu został zmieniony (bez wdawania sie w polemikę z
            organizacjami kościelnymi.
        • sceptyk Falszywy sceptyk - zaloguj sie gnoju! 03.06.04, 20:53
          • russel2 Re: Falszywy sceptyk - zaloguj sie gnoju! 03.06.04, 21:03
            coś Ci nie pasuje? wiesz chociaż co to słowo znaczy? (sceptyk)
        • Gość: ZZZ Wiecej kóltóry!!!! IP: 208.253.130.* 03.06.04, 21:30
          widac tego nie wyczytales w uczonych ksiazkach...
    • Gość: NEEO Panie Prezydecie ......ODWAGI IP: 195.117.96.* 03.06.04, 17:49
      • vika411 Re: Panie Prezydecie ......ODWAGI 03.06.04, 17:58
        Dzis zakazac Parady Rownosci a jutro Karac Pedofilje, Zwiazki Pozamalzenskie
        ksiezy i Ich Potomstwo Kara Smierci!
        - oto co wydaje mi sie sprawiedliwym rozwiazaniem!
        Czyz w koncu zwiazki homoseksualne wsrod kleru ,to nie swoista parada rownosci
        moralnej miedzy celibatem a rozwiazloscia seksualna tych, ktorzy maja byc
        przykladem seksualnej wstrzemiezliwosci?
    • Gość: hetero wojewoda zniósł zakaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 17:50
      i dobrze -
      choć spodziewam się gromów od wszystkich którzy nieomylnie wiedzą jak należy
      kochać, żyć i funkcjonować. którzy w swojej mądrości nie zauważają różnicy
      między homoseksualizmem a zoofilią, i którzy obłudnie modlą się nie za ludzi
      których oni uważają za chorych ale za eksterminacje ich. 100% obłudy.
      Pozdrawiam
      Hetero nie bojący się innych
      • Gość: triarius Re: wojewoda zniósł zakaz IP: *.netten.pl 03.06.04, 17:54
        Jest różnica między "eksterminacją", a pozwoleniem na prowokacje. To samo
        powiedziałbyś np. o demonstracjach neohitlerowców, albo powiedzmy pedofili? Nie
        boisz się innych? Bo prawdopodobnie jesteś pedał niepraktykujący. Gdyby to nie
        było takie wstrętne dla normalnych facetów, to by było znacznie bardziej
        popularne. Ale jest.
      • Gość: kristi Re: wojewoda zniósł zakaz IP: *.golebia.clarus.com.pl 03.06.04, 21:52
        ukłon i dziękuje... :)
    • Gość: triarius Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.netten.pl 03.06.04, 17:51
      Ja też mam prawo do wypowiedzenia się. I mówię: pedalstwo jest OBRZYDLIWE dla
      każdego w miarę normalnego faceta; tolerancja to będzie nie palenie tego
      paskudztwa na stosach, niech się pedalą w zaciszu swoich chatek, ich prawo; ALE
      PCHANIE SIĘ W OCZY NORMALNYM LUDZIOM, PROWOKOWANIE ICH... sorry, ale to jest
      proszenie o kopa w tyłek (mówiąc b. łagodnie). To jest terror mniejszości
      (wyjątkowo paskudnej) nad większością!
      • Gość: pablo DO TRITARIUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 17:58
        Normalny to ty nie jesteś. Tak samo można powiedzieć o górnikach, hutnikach
        tudzież procesjach kościelnych.

Pzdr pablo
        • Gość: triarius Re: DO TRITARIUS IP: *.netten.pl 03.06.04, 18:10
          Acha... Tom się dowiedział. (W każdym razie dzięki za pisaniem mnie Z DUŻEJ
          LITERY! :-)
          • Gość: kasia_blond trzeba tupetu żeby...:) IP: *.chello.pl 03.06.04, 21:48
            chyba "aha", nieuku. słownik zamiast pouczać innych, co dobre, co złe.
    • Gość: szkar Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.radio88.com.pl 03.06.04, 17:52
      Nie wiedziałem, że Kaczyński to taki zacofany prostak. Mimo, że heterykiem
      jestem fanatycznym.
    • Gość: Lidka Nie wiem jak wy...ale mam ochote na tort... IP: *.cybernet.ch 03.06.04, 17:52
      Nie wiem jak wy...

...ale mam cholerna ochote na tort !!!

Cukiernicy do roboty !
      • vika411 Re: Nie wiem jak wy...ale mam ochote na tort... 03.06.04, 18:11
        Gość portalu: Lidka napisał(a):

> Nie wiem jak wy...
        >
        > ...ale mam cholerna ochote na tort !!!
        >
        > Cukiernicy do roboty !

Nie...no ty to jestes naprawde "nienormalna"!Jacy "cukiernicy" ja sie grzecznie
        pytam?!
        Rybacy dalekomorscy! Czy nie macie zgnilych solonych sledzi na mase tortowa?!:-)
        Marzenie mojego zycia: kaczka w sledziowym kremie zaprawionym zbukami!:-)))))
        Lidka! Buzi!:-)Ale mam chyba lepsze pomysly , co?:-)
        • Gość: triarius Re: Nie wiem jak wy...ale mam ochote na tort... IP: *.netten.pl 03.06.04, 18:22
          Masz pomysły, zgoda! (Ale może to się daje leczyć? Wiesz, medycyna dużo dzisiaj
          potrafi...)
          • Gość: Lidka Re: Nie wiem jak wy...ale mam ochote na tort... IP: *.cybernet.ch 03.06.04, 18:37
            Kaczka Dziwaczka ?...

• Gość: NYorker drugi medal dla lidzi IP: 65.36.114.* 03.06.04, 20:33
        brawo lidziu: z kobieca swada, zwiezle i na temat. kto tu mowi o bezrobociu,
        skoro lidzia ma czas nawet na pisanie bredni?
    • Gość: regulgator Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.fornet.waw.pl 03.06.04, 17:54
      czy tak samo byś poparł paradę nazistów? paradę przeciwników parad
      homoskesualistów? paradę zwolenników kary śmierci?
      • Gość: Czarek Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.sympatico.ca 03.06.04, 18:06
        Kiedy natrafie w TV na jakis film o homoseksualistach, zmieniam kanal, bo nie
        lubie patrzec na to, jak dwaj mezczyzni sie kochaja. Tylko, ze ta parada ma byc
        NIE agitacja do homoseksualizmu, a apelem o tolerancje. Do homoseksualizmu nie
        mozna agitowac, bo z tym sie czlowiek rodzi. Jest to mneijszosc i jakies
        zaburzenie hormonalne, czy genetyczne, nie zanm sie na medycynie. Ale czy ci
        ludzie nie maja prawa do swojego szczescia i bycia traktowanym na rowni z
        innymi? Przeciez oni NIE sa nienormalni, mysla, pracuja tak, jak kazdy inny.
        Nie mozna ich parady porownywac z parada neohitlerowcow. Neohitlerowcy glosza
        nienawisc rasowa, groza i sa moralnie naganni. Homoseksualisci nie glosza
        zadnej nienawisci do kogokolwiek, dopraszaja sie tylko tolerancji i rownego
        traktowania. Czy oszolomy z tego forum nadal musza szermowac demagogia o
        zoofilii itp? Ludzie, zastanowcie sie! Czy wasza "normalnosc" i "moralnosc" ma
        polegac na ciemnogrodzie? Zastrzegam, ze sam jestem HETERO, ma zone i dzieci,
        ale nie kipie nienawiscia do nikogo i nie boje sie gejow. Ich swoboda nie
        wplynie w zaden sposob na moje zycie ani moje malzenstwo.
        • Gość: kate Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.sympatico.ca 03.06.04, 18:17
          CZerek, widzisz w Kanadzie to jest troche inaczej.Wielu tez nie lubi
          homoseksualistow, w niektorych srodowiskach sa troche szykanowani, ale...
          Parada rownosci czy jak to sie nazywa w Toronto jest zupelnie czyms innym. Ida
          przebierancy poroznbierani czasami do naguska, wymalowani
          pretensjonalnie...Wielu idzie zobaczyc z ciekawosci byc moze albo dla watpliwej
          dla mnie przyjemnosci.Kto ich tam wie.Komu przeszkadza ta parada i nie ma ochoty
          w niej uczestniczyc to po prostu nie pcha sie w te rejony w okresie paradowania
          homoseksualistow i jest OK.Moze i w tlumie gapiow znajdzie sie kilku
          tolerancyjnych inaczej, ale nie jak w Polsce ze LPR czy Mlodziez Wszechpolska
          organizuje kiboli z bejsbolami do rozgonienia parady.I beda ofiary - nie
          wykluczone ze w przypadkowych przechodniach. Mysle ze kazdy komu zalezy na
          zdrowiu powinien omijac duzym lukiem teren parady 11 czerwca. A organizatorzy
          parady mogliby zakonczyc swoja walke o prawo do wypowiadania swoich przekonan na
          otrzymaniu zgody na owa parade.Dac sobie na luz bo naprawde beda ofiary w
          ludziach i pewnikiem zwala na policje ze albo reagowala zbyt intensywnie , albo
          owej intensywnosci im zabraklo.
          pozdro
          • Gość: Czarek Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.sympatico.ca 03.06.04, 18:49
            Szanowna Kate - moze i sasiadko, sadzac z adresu e-mailowego. Ofiary ,moga byc
            TYLKO DLATEGO, ze sa takie LPR'y i Mlodzieze Wszechpolskie (Nadpolskie?)ktore
            chca rozroby w imie zle pojetego katolicyzmu. Ja sam w zyciu nei bylem na
            zadnej takiej paradzie i z pewnoscia brzydze sie paradami z "drag queen". Ale
            to ponoc ma byc pochod ludzi normalnie ubranych. Czy nalezy we wszystkim
            ustepowac kibolom z kijami? Bo do tego sprowadza sie ten strach. KIlka tygodni
            temu Warszawa bala sie jak ognia szczytu globalistow i co? Policja umiala
            skutecznie utrzymac porzadek. Chyba tutaj tez moze. Pozdrowienia.
            • Gość: kate Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.sympatico.ca 03.06.04, 21:06
              CZarek masz racje ze nie nalezy schylac glowy przed dresem i kibolem, ale jezeli
              istnieje prawdopodobienstwo rozruby to po co pchac sie rekami i nogami? Powinno
              im naprawde wystarczyc ze owa zgode otrzymali - postawili na swoim.Ja wiem ze
              maja byc normalnie ze sie tak wyraze ubrani.Ale to LPRowcom zupelnie nie
              przeszkadza zeby wmieszac sie w ta sprawe.Powiedz mi coby sie stalo jakby
              wszyscy przeciwni owej paradzie ja najnormalniej w swiecie zignorowali i zywej
              duszy nie byloby na trasie przebiegu?Paradowaliby sobie sami. Nie mam nic do
              homoseksualistow.Nie wykluczone ze w budynku w ktorym mieszkam jest ich troche i
              w windzie nie raz nie dwa jade z takim jednym.Nie orzeszkadza mi ich zycie
              seksualne.Nie przeszkadzaja mi ich parady jak sa spokojne bez rzucania
              kamieniami i plytami chodnikowymi.Mialyby przejsc mi pod oknem( malo watpliwe,
              ale..) zabralabym sie z rodzina do kina czy na pikniczek. Nie ciagnelo mnie i
              nie ciagnie na takie parady wiec mi nie przeszkadzaja.A policja jednak w
              Kanadzie jakos potrafi to lepiej zorganizowac niz w Polsce , choc slusznie
              zauwazyles ze sobie niezle poradzili z antyglobalistami.
              Pozdro Czarek.A sasiadami moze i jestesmy.Smialabym sie jak z tzw jednego podworka.
              • Gość: Czarek Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.sympatico.ca 03.06.04, 21:19
                Chyba nie z tego samego podworka, bo ja mieszkam w domu. Ale to tylko "by the
                way". Chyba rzecz w tym, ze w Kanadzie policja ma znacznie wiekszy autorytet,
                niz w Polsce (zaprzeszlosci z czasow komuny itd.)i w ogole wieksze poszanowanie
                prawa, natomiast wieksza roznorodnosc kulturowa, narodowa i religijna powoduje,
                ze ludzie sa w sposob naturalny znacznei bardziej tolerancyjni. Owszem, w
                Kanadzie jest latwiej pood tym wzgledem, ale w Polsce trzeba tez odwaznie isc w
                kierunku wiekszej otwartosci i nie bac sie szantazu dresiarzy i chuliganow spod
                znaku MW. Grtetingi.
      • Gość: robol naziści są brzydcy, nie to co moja owieczka IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.06.04, 18:35
        i dołączymy do parady bo jak demokracja to nam też wolno. Tylko pytanie - bo
        moja owieczka lubi publicznie - czy możemy??? W końcu to takie naturalne...
        A moi koledzy lubiący się obnażać też chcą się wreszcie pokazać publicznie bo
        stale są szykanowani .
        Ludzie, k@rwa, gdzieś się kończy kultura a zaczyna zwykły i niesmaczny
        ekshibicjonizm. Czy z aktu defekacji też mamy robić manifestację???
        Pedalstwo zresztą jest bliskie temu ostatniemu. no chyba że ktoś lubi obciągać
      • Gość: Pedau Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: 217.153.97.* 03.06.04, 19:40
        akurat tak sie sklada, ze popieram kare smierci.

nie poparlbym zadnej parady, ktorej celem jest ograniczenie wolnosci innych
    • Gość: amerykanin Nie dla takiej parady-bo coz to za parada??!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.04, 17:56
      Parada to objaw zwyciestwa a ktoz tu jest ,,zwyciezca,,??
      Coz to za ,,nowum,,idzie??
      Proponuje wobec tego po tym dniu zrobic parade np.bezdomnych to tez powod do
      radosci-ile tam ,,swobody,,
      Taka parada obrazi po prostu jakie by nie bylo spoleczenstwo,to wlasnie jego
      obraza.
      Demokracja nie znaczy-zwariowac!!! nie znaczy zdziczec!!!
      Nie Mozecie poczekac by spoleczenstwo dojrzalo i do tego?czy nie Macie innych
      problemow?
      Widac ,ze przykro powiedziec,jednak Zyjecie w innym swiecie-nierealnym.
      • vika411 Re: Nie dla takiej parady-bo coz to za parada??!! 03.06.04, 18:05
        Zyje w srodku Europy od wielu lat i takie rzeczy jak wiedenskie Parady Milosci
        organizowane przez pogardzanych w Polsce "homo" sa okazja do organizowania
        wielkich imprez kulturalnych przypominajacych raczej malownicze Juwenalia niz
        parady zgorszenia i zboczen! Transmituje je szereg kanalow telewizyjnych na
        zywo i jest to okazja do wesolej zabawy a nie ekscesow.
        Jesli komu mniej nudno w kosciele, to niech tam siedzi i czeka az przyjdzie
        jego swiatobliwy dupopych i go zerznie. Ja wole sie bawic z pedalami i less pod
        wiedenskim ratuszem mimo, ze jestem zdecydowanie hetero:-)
        To sa mniej zaklamani ludzie niz czarna banda dewotow w Polsce!:-)
        • Gość: triarius Re: Nie dla takiej parady-bo coz to za parada??!! IP: *.netten.pl 03.06.04, 18:07
          Ślicznie... ale w to "zdecydowanie hetero" jakoś mało wierzę. ;-)
          (A przy okazji - dlaczego wszyscy ci światli piszą "less", jeśli "lesbian"
          pisze się przez jedno "s"? Bardziej angielscy od Anglików?)
        • Gość: eye_wonder Naprawde piekne swieto IP: 209.53.185.* 03.06.04, 20:15
          Dziekuje Vika411, piekny post. Ja tak jak ty mieszkam zagranica od wielu lat,
          dokladnie w Vancouver, w Kanadzie. U nas od wielu lat, dorocznie swietujemy
          Parade Milosci ktora organizowana jest przez tak pogardzanych w polsce "gejow".
          Na ulice wychodza tysiace ludzi, (duza czesc z nich jest hetero i osob gleboko
          wierzacych). Jest duzo spiewania, tanczenia i usmiechnietych ludzi, typowy
          festyn czy swieto. Jest to pokazywane na kazdej stacji televizyjnej i w kazdej
          gazecie. Swietujemy to ze jestesmy od siebie odmienni od siebie, a mimo to
          zyjemy w jednym miescie, i szanujemy sie wzajemnie. W zeszlym roku wizytowala u
          nas moja babcia z Polski, bardzo gleboko wierzaca starsza kobieta. Poszla z
          nami aby ogladnac parade i bardzo jej sie podobalo. To co napisales Vika jest
          prawda: "To sa mniej zaklamani ludzie niz czarna banda dewotow w Polsce!". I
          second that.

• Gość: nie wiedenczyk Re: Nie dla takiej parady-bo coz to za parada??!! IP: *.chello.pl 03.06.04, 21:25
          Wieden, Austria - czlowieku widac ze wyjechales w dawnych czasach i myslisz
          ze komus zaimponujesz Widniem bo nie myslisz chyba zt jakis argument.
          Demokracja oznacza rzady wiekszoci i nie dyskryminowanie mniejszosci. Ale nie
          dyskryminowanie nie oznacza rownosci wszystkich we wszystkim. Mlodziez nie ma
          prawa kupic alkoholu , a np. zalozyc malzenstwo osoby nie spokrewnione.
          Mniejszoci homoseksualne nie sa dyskryminoiwane a prawo do malzenstwa ,
          wychowania dzieci i inne to zupelnie inna bajka. Pojales ?
    • Gość: sajens Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.core.lanet.net.pl 03.06.04, 17:59
      no to kaczynski ma dylemat, bo czy przestrzegac demokracji? czy podlizac sie
      wyborcom. przecize potem w kampani prezydenckiej beda mu to wypominali!!
      szczegolnie LPR. Ale przeciez wiemy ze PIS to partia katolicka i pod ogromnym
      wplywem kleru. a szkoda. bo nie kazdy musi byc tej samej orietancji plciowej.
    • Gość: papa1 Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.neonet.slask.pl 03.06.04, 18:02
      I pomyśleć taki światły prezydent a parady niechce to moze jakaś malutka
      manifestacja z paleniem opon bombardowaniem jajami , może krótka blokadka pana
      Lepera wszyscy mogli porozrabiać w Warszawce dlaczego gejom i lesbijkom
      niewolno? Może to sposób na manifestację niech geje i lesbijki założą kanapową
      partyjkę pod byle jaka nazwą wtedy będą mieli lżej .Moze by tak zwiazek
      zawodowy to też metoda innym wolno więcej geje i lesbijki rośnijcie w siłe mimo
      że jesem hetero to Was popieram jesteście równymi dziecmi tego samego boga
      wszak On Waszym stwórcą.
      • Gość: triarius Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.netten.pl 03.06.04, 18:19
        Nie jesteś hetero chłopysiu, nie oszukuj się. A co do "boga"... zgoda, jesteś
        chyba jego synkiem. Boga pisanego z małej litery.
        • Gość: puriste Re: Może nauczysz się poprawnej polszczyzny? IP: *.icpnet.pl 03.06.04, 19:53
          No nie, dłużej nie będę tolerować takiej ignoracji. Może sam się nauczysz, że
          nie pisze się "z dużej ani z małej litery" tylko "wielką (dużą) lub małą
          literą". Jesteś żałosny.
    • Gość: yelonek Kaczor nie daj sie!!! IP: 62.189.19.* 03.06.04, 18:02
      Nie rozumiem po co ma byc parada rownosci. Czy nie wystarczy im to, ze zyja w
      tolerancyjnym kraju gdzie nikt ich nie przesladuje za pedalstwo? Dlaczego tak
      pragna demonstrowac swoja innosc?
    • Gość: Artur Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.krak.tke.pl 03.06.04, 18:03
      Przypuszczalnie nie rozumiesz słowa tolerancja. W tym konkretnym przypadku moja
      tolerancja dla homoseksualisty objawia się tym, że nie biję go w mordę, nie
      kopię i traktuję obojętnie. I to wszystko. Organizując parady i manifestacje,
      na siłę pchając mi się w oczy ze swoją odmiennością napraszają się oni
      o "przyjemności" wymienione w zdaniu drugim.
      • Gość: triarius Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.netten.pl 03.06.04, 18:08
        Zgoda!
      • Gość: Indian [...] IP: *.adsl.hansenet.de 03.06.04, 18:24
    • Gość: filemon na patelni antyklerykalna partia postępu racja IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 18:09
      tylko ta partia zaprowadzi porządek w stosunkach kleru z państwem
      • Gość: triarius Re: antyklerykalna partia postępu racja IP: *.netten.pl 03.06.04, 18:20
        Na takie dictum aż się człowiek pali, żeby - mimo obrzydzenia - przykopać
        jakiemuś pedałowi. O to ci chodziło?
    • Gość: mee... Re: PREZYDENT K. TO MA KLAWE ZYCIE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 18:11
      ...wczoraj tortem i piescia gej mu przywalil w ramach tolerancji...a dzisiaj
      wojewoda mazowiecki bolszewik z sld...ponownie kaczynskiemu przywalil...panie
      kaczynski posc pan ta zgraje desperatow robiacych sex inaczej na ulice...niech
      w-wa zobaczy ,ze mial pan racje...konsekwencje poniesie wojewoda z sld...sld sa
      zgrani z gejami i samoobrona...
      • Gość: triarius [...] IP: *.netten.pl 03.06.04, 18:25
        • Gość: mee... Re: PREZYDENT K. TO MA KLAWE ZYCIE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 18:28
          ...a jednka ...kaczynski powiedzial wyraznie...,ze za tortem poszla piesc...
        • Gość: Pedau Re: PREZYDENT K. TO MA KLAWE ZYCIE... IP: 217.153.97.* 03.06.04, 19:35
          tak, to musi byc obrzydliwe!
          poniewaz akurat sporo moich znajomych pedalow to lekarze lub dentysci, a
          wygladaja i zachowuja sie normalnie, a nie jak jakies przegiete ciotki, to
          pewnie nawet nie masz pojecia jak czesto masz szanse byc dotykany przez pedala
          i nie masz o tym pojecia :-)

• Gość: mee... Re: PREZYDENT K. TO MA KLAWE ZYCIE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 19:49
            ...stara spiewka ...o tym intelektualnym srodowisku ...pedalow...nawet jak tak
            jest...to ich i tak nie bedzie na paradzie...zbyt bogaci i zbyt inteligetni...
    • Gość: antypedał [...] IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.06.04, 18:23
      • Gość: Trudzik Re: WOJEWODA PEDAŁ I DAJE KAŻDEMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 19:02
        Mało mnie obchodzą pedalskie zamiłowania wojewody.
        Ile to trzeba zebrać podpisów, żeby gościa zgonić ze stołka?
        Da się zrobić.
        Przecież miłujący inaczej odbytnicę nie moze być wojewodą.
        • Gość: robol Re: WOJEWODA PEDAŁ I DAJE KAŻDEMU IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.06.04, 19:30
          on jeszcze nie wie że pedał. Dopiero jak go po wyborach ktoś obcasem w d.
          dopieści to się dowie. Cała eselde to partia cyklistów. Dają każdemu byle móc
          coś w zamian ukraść
      • Gość: antyanty... [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 21:55
    • Gość: JA Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 03.06.04, 18:29
      Brawo!!! Oczekujemy na paradę złodziei, cudzołożników, morderców i wszelkiej
      maści bandytów. Jak równość to równość! Kiedyś utytłanych w smole i pierzu
      prowadzano ich ulicami miast, dziś im tego braknie...
    • Gość: to jest demokracja [...] IP: *.ri.ri.cox.net 03.06.04, 18:29
      • Gość: triarius [...] IP: *.netten.pl 03.06.04, 18:34
      • Gość: robol Re: kazdy moze sobie pieprzyc co chce i kogo IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.06.04, 18:38
        powiedz to molestowanym dzieciom a jeszcze lepiej ich ojcom
      • Gość: mee... Re: TO JEST DEMOKRACJA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 18:39
        ... w takim razie moge ci narobic na glowe...lub walic kupe na srodku chodnika
        gdzies na marszalkowskiej w godzinnach szczytu...no, bo to jest demokracja i
        wszystko mi wolno...demokracja wlasnie polega na czyms zupelnie
        odwrotnym...mianowicie...,zeby eliminowac niedojzalych demokratycznie...,
        ktorzy to w ramach demokracji tak dostali w glowe ...,ze mysla ...,ze wszystko
        im wolno...czysty sabotaz na panstwo demokratyczne...brawo szeryfie w-wy...
        • Gość: robol to jest demokracja ale nie szaleństwo IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.06.04, 18:50
          a właśnie wolność zamienia się w jakąś szaloną chorobę. Po gejach ( trzymajmy
          się naszego języka - pedałach) przyjdzie kolej na zoofili, nekrofili,
          mamusioj@bów, pedofili, exhibicjonistów, złodziei, dresiarzy, garbatych ,
          bezdomnych, zadzumionych....
          A daleko na końcu zwykli i pospolici tzw normalni też zaczną paradować bo się
          poczują zaszczuci
          Ja osobiście jako nałogowy filatelista też uważam że otoczenie i rodzina mnie
          szykanuje.
          WOLNOŚĆ DLA ZNACZKÓW. Klasery na ulice. Precz ze stemplami i pocztą która
          kanceruje i lekceważy
          • kozaczek3 Re: to jest demokracja ale nie szaleństwo 03.06.04, 19:09
            Gość portalu: robol napisał(a):

> a właśnie wolność zamienia się w jakąś szaloną chorobę. Po gejach (
            trzymajmy
            > się naszego języka - pedałach) przyjdzie kolej na zoofili, nekrofili,
            > mamusioj@bów, pedofili, exhibicjonistów, złodziei, dresiarzy, garbatych ,
            > bezdomnych, zadzumionych....
            > A daleko na końcu zwykli i pospolici tzw normalni też zaczną paradować bo się
            > poczują zaszczuci
            > Ja osobiście jako nałogowy filatelista też uważam że otoczenie i rodzina mnie
            > szykanuje.
            > WOLNOŚĆ DLA ZNACZKÓW. Klasery na ulice. Precz ze stemplami i pocztą która
            > kanceruje i lekceważy
            >
            Zgadzam się z tobą.
            Do dzieła.
            Napisz podanko o zezwolenie na parade wolnoznaczkową.
            Zbierz wielu wolnoznaczkowców i zorganizuj paradę, ja ci pomacham przyjaznym
            gestem.
            Pedałów nie lubię, ale nie będę ich zwalczał.
            Mogę ich wyśmiać i tyle.
            Amen.
            Pozdrawiam.
          • Gość: Pedau Re: to jest demokracja ale nie szaleństwo IP: 217.153.97.* 03.06.04, 19:46
            nie wiem czemu mieszasz bezdomnych i garbatych ze zlodziejami i pedofilami?

z grubsza mozn apodzielic te grupy na 2 kategorie:
            1) ci ktorzy nei robia krzywdy osobom trzecim
            2) ci krorzy robia krzywde osobom trzecim

a teraz zadanie domowe - pogrupuj wszystko co napisales, na te 2 grupy - na
            myslenie nigdy nie jest za pozno :)
        • Gość: gejman Re: TO JEST DEMOKRACJA... IP: *.cg.shawcable.net 04.06.04, 06:10
          Co mi tu chrzanicie o demokracji.
          Od 30 lat daje kazdemu.
    • Gość: ziuta [...] IP: 141.155.79.* 03.06.04, 18:31
      • Gość: robol za dobrze by im było IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.06.04, 18:57
        • Gość: Trudzik Re: za dobrze by im było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 19:06
          Tym bezczelnym zboczeńcom trzeba wyraźnie dać do zrozumienia, że nie chcemy ich
          manifestacji na ulicach.
          • Gość: robol Re: za dobrze by im było IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.06.04, 19:24
            Racja. Wystarczy że normalny facet nie może się za przeproszeniem odlać w
            blaszaku jak przyciśnie bo wiecznie stoją tacy w kółko i jeszcze w porządku jak
            tylko sobie oglądają. Miałem kiedyś kłopoty z pęcherzem i musiałem się szwendać
            po bramach. Uważam przeto że peały destuktywnie wpłynęły na moje samopoczucie
            oraz stan czystości bram w pewnym większym mieście W.Niech sobie stoją smętnie
            w romantycznym zaduchu skisłej uryny, niech robią sobie >lewatywy< w zaciszu
            saun czy mieszkanek. Ale niech nie narzucają się innym. A już naprawdę korwicy
            dostaję jak mój gówniarz opowiada jak jacyś wypachnieni panowie go zaczepiają i
            proponują wspólne słuchanie muzyki i dyskusje o greckiej filozofii. Pouczyłem:
            kopa w jaja i wiej
            I tu chyba docjhiodzimy do rdzenia sprawy: kumpel konował -seksuolog uważa że
            większość pedałów to potencjalni pedofile
            • Gość: kasia_blond wynoś sie "robolu"! nie narzucaj się innym! :)) IP: *.chello.pl 03.06.04, 22:11
              przecież wykształcony człowiek nie może sluchać Twojego bełkotu, :). w dodatku
              zarażasz swoją głupotą błąkające się po internecie dzieci. nie jestem
              nietolerancyjna, zyj sobie! jednak opowiadaj te brednie w domu, żonie, kumplom
              od piwa i nie narzucaj sie - proszę - normalnym ludziom. :).
              • Gość: robol Re: wynoś sie "robolu"! nie narzucaj się innym! : IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.06.04, 17:43
                HEEEE
                a ja właśnie z laptopa spod budki z piwem nadaję te teksty. A co moi zawiani
                kolesie sądzą o pewnych sprawach to nie przytoczę bo znowu będzie złamanie
                regul-gul-gulaminu
                A mamy demokrację i nie dam się wyrzucić ani się nie wyniosę
                Dzieci to niech pornosy oglądają w necie zamiast głupoty tutejsze czytać
                pozdro
          • Gość: Glosna wiekszosc Re: za dobrze by im było IP: 152.75.124.* 03.06.04, 22:08
            Tak jest. Nie bedzie pedal plul nam w twarz. Zamiast tego proponuje parade
            dresiarzy, lomiarzy,zlodziei, bandytow, oszustow, malwersantow, rasistow,
            ksenofobow, antysemitow, bandy Leppera, bokserow, gangsterow,cpunow,
            lapowkarzy, przemytnikow, streczycieli, wtornych analfabetow,
            pijakow,bydlakow,idiotow, gwalcicieli, pedofili w sutannie i bez i innych
            prawdziwych Polakow. Bedzie tego KUUUUUPA luda! Damy odpor gejom, dupojebom i
            cipolizkom!
    • Gość: Krzych Re: Parada Równości - wojewoda zniósł zakaz IP: *.adsl.highway.telekom.at 03.06.04, 18:31
      Wstyd Kaczynski nic sie widze nie nauczyles.Racja musi byc po naszej
      stronie,urzad zawsze ma racje czyli TKM.
    • Gość: kochzjacy inaczej A JA...żądam szerszy IP: 195.117.96.* 03.06.04, 18:38
      ......onanistów żeby nam wszyscy rece podawali...
    • Gość: kochzjacy inaczej A JA...żądam szerszy IP: 195.117.96.* 03.06.04, 18:38
      ......onanistów żeby nam wszyscy rece podawali...
      • Gość: kochzjacy inaczej Re: A JA...żądam szerszy IP: 195.117.96.* 03.06.04, 18:41
        szerszych praw dla onanistów żeby nam rece podawali
      • Gość: blee [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 21:51
      • Gość: zbulwersowany jak to wszystko czytam to rzygać się chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 21:52
    • kozaczek3 Kaczor broni geyów!!! 03.06.04, 18:41
      Na zasadzie.
      Nie wychodzcie na ulicę bo faszyści ( Młodzież Wszechpolska ) mogą wam zrobić
      krzywdę.
      Amen.
    • Gość: mee... Re GDZIE TA TOLERANCJA.... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 18:44
      ...i czemu tylko dla gejow...a dlaczego w domu nie mozna miec broni palnej...
      • kozaczek3 Faszyści mają swoje argumenty!! 03.06.04, 18:53
        Gość portalu: mee... napisał(a):

> ...i czemu tylko dla gejow...a dlaczego w domu nie mozna miec broni palnej...

Też możesz uczestniczyć w paradzie LPR lub Młodzieży Wszechpolskiej
        z transparentem "Chcemy Broni palnej".
        Pozdrawiam.
        • Gość: mee... Re: Faszyści mają swoje argumenty!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 18:57
          ...ha, ha...a co to jest lpr...wiec uwazasz ,ze lepiej bawic sie sraka...ale
          tolerancja...mnie dopadla...pzd
      • Gość: Trudzik Re: Re GDZIE TA TOLERANCJA.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 18:57
        Zwracam sie do was zboczonych miłośników odbytnicy.
        Badźcie tolerancyjni i uszanujcie moją wolność, abym nie był
        zmuszany do oglądania pedałów na ulicy.
        Jak widać, zboczeńcy mają silne oparcie w SLD.
        Nadchodzące wybory załatwią tą opcję polityczną raz na zawsze.
        • Gość: eye_wonder Re: Re GDZIE TA TOLERANCJA.... IP: 209.53.185.* 03.06.04, 20:28
          Boze, czlowieku, naprawde cie mi zal...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka