Dodaj do ulubionych

Pitera robi za wielbicielkę WOŚP

09.01.12, 07:33
u Grassa. Nie, nie odzyska pani sympatii ludzi, którzy słyszeli pani wystapienie u Moniki Olejnik na temat Anny Grodzkiej i Roberta Biedronia.

Ciekawe kogo poza dwoma normalnymi Łukasz Grass zaprosił do godziny publicystów. Zapowiedział, ze będzie ostro, więc pewnie Semkę, Gmyza albo Zdorta.

Nie wiem skąd im przychodzi do głowy, ze słuchacze radia TOK fM lubią takie "ostre" dyskusje. Ja bym wolała trzech normalnych, którzy merotorycznie potrafią dyskutować, niż dwóch normalnych i jednego jęczącego, sapiącego czy stękającego z Rzepy.
Obserwuj wątek
    • chwala_panu_prezydentu Trzech "normalnych" 09.01.12, 07:44
      Proponuję następujące skład gwarantujący merytoryczną i spokojną dyskusję:
      Kuczyński,Mazowiecki,Ordyński
      • ex.mila Kuczyński faktycznie czasami pęka 09.01.12, 07:47
        a Mazowiecki wychodzi z siebie, ale tylko w konfrontacji z tymi jęczącymi, piszącymi w "drugim obiegu". I tak są cierpliwi, jak na warunki jakie im stawiają.
      • ex.mila Umiałbyś utrzymać nerwy na wodzy 09.01.12, 07:57
        gdybyś miał za "dyskutantów" Warzechę albo Semkę? Nie kazdy jest Passentem czy Dębskim, którzy cierpliwie znoszą wszystko. Ale oni mają inny stan umysłu - taki buddyjski - zazdroszczę im tego:-)
    • manddia Re: Pitera robi za wielbicielkę WOŚP 09.01.12, 09:09
      axyzaa napisała:

> u Grassa. Nie, nie odzyska pani sympatii ludzi, którzy słyszeli pani wystapieni
      > e u Moniki Olejnik na temat Anny Grodzkiej i Roberta Biedronia.

A co powiedziała, jeśli wolno spytać? I co mają Grodzka i Biedroń wspólnego z WOŚP?
      • ex.mila Re: Pitera robi za wielbicielkę WOŚP 09.01.12, 09:21
        manddia napisał:

> axyzaa napisała:
        >
        > > u Grassa. Nie, nie odzyska pani sympatii ludzi, którzy słyszeli pani wyst
        > apieni
        > > e u Moniki Olejnik na temat Anny Grodzkiej i Roberta Biedronia.
        >
        >
        > A co powiedziała, jeśli wolno spytać?

Że to obrzydliwi zboczeńcy.

I co mają Grodzka i Biedroń wspólnego z W
        > OŚP?

Grodzka i Biedroń mają zapewne duzo więcej wspólnego z WOŚP niż homofobka Pitera.
    • damakier1 Re: Pitera robi za wielbicielkę WOŚP 09.01.12, 09:22
      axyzaa napisała:

> u Grassa. Nie, nie odzyska pani sympatii ludzi, którzy słyszeli pani wystapieni
      > e u Moniki Olejnik na temat Anny Grodzkiej i Roberta Biedronia.

A to jak ktoś się źle wypowiedział o Grodzkiej i Biedroniu, to już nie ma prawa mieć dobrego zdania o WOŚP?
      • ex.mila Re: Pitera robi za wielbicielkę WOŚP 09.01.12, 09:46
        damakier1 napisała:

> axyzaa napisała:
        >
        > > u Grassa. Nie, nie odzyska pani sympatii ludzi, którzy słyszeli pani wys
        > tapieni
        > > e u Moniki Olejnik na temat Anny Grodzkiej i Roberta Biedronia.
        >
        > A to jak ktoś się źle wypowiedział o Grodzkiej i Biedroniu, to już nie ma prawa
        > mieć dobrego zdania o WOŚP?

Ależ oczywiście, że ma prawo. Czy ja napisałam, że nie? Po prostu wyrazam swoje zdanie jako wyborczyni Platformy, która głosowała nie na Piterę bezpośrednio, ale na listę płocką Platformy. Okropnie tego żałuje. Rozmawiałyśmy o tym wielokrotnie - wiele razy zapowiadałam, ze nie pójdę a jednak poszłam. Okropnie tego żałuję, bo mój głos został oddany na Piterę, a nie na 13 z listy Platformy, na którego głosowałam.

Poza tym - mogłaby miec równie dobre zdanie o jakie ma o WOŚP o Marku Sandmanie, gdyby partia jej kazała. Co nie zmieniłoby mojego osądu o niej, chociaż to mój ukochany - niezyjący już- artysta.
        • damakier1 Re: Pitera robi za wielbicielkę WOŚP 09.01.12, 10:51
          > Ależ oczywiście, że ma prawo

Ładne mi prawo jeśli po wypowiedzeniu sensownego sądu o WOŚP nie zasługuje się choćby na minimalnie życzliwe stwierdzenie typu przynajmniej w tej jednej sprawie powiedziała przyzwoicie, tylko i tak bierze się w łeb.

Poza tym, jeśli piszesz "Pitera robi za wielbicielkę WOŚP", to właśnie odbierasz jej prawo do szczerego sympatyzowania z WOŚP.

-----------
          "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
          (aut.: ToJaJurek)
          • ex.mila Przepraszam Panią Piterę, Ciebie, ave i Gat 09.01.12, 10:54
            za moje okropne zachowanie.

Pominęłam kogoś?
            • damakier1 Re: Przepraszam Panią Piterę, Ciebie, ave i Gat 09.01.12, 11:19
              Zapomniałaś przyrzec solenną poprawę.
              • ex.mila Mogę przyrzec 09.01.12, 11:38
                damakier1 napisała:

> Zapomniałaś przyrzec solenną poprawę.

ale i tak nie dotrzymam. Nie widzę najmniejszego powodu, zeby pisać tak, żebyście były ze mnie zadowolone. Przy całym szacunku.
                Damko.
                • ex.mila Szacunek nie jest w cudzyzłowie 09.01.12, 11:43
                  szacunek do ciebie jest prawdziwy. Więcej - bardzo cię lubię, nawet nie wiesz jak.

Mma nadzieję, że wiesz, że osoby, które się pieszczą wyrażając swoją sympatię do ciebie bardziej cię lubią niż ja.
                  • ex.mila zabrakło jednego zaprzeczenia 09.01.12, 11:43

• ex.mila równie dobrze mogłabm napisać 09.01.12, 11:53
                    w cudzym złogu
                  • damakier1 Re: Szacunek nie jest w cudzyzłowie 09.01.12, 13:50
                    > szacunek do ciebie jest prawdziwy. Więcej - bardzo cię lubię, nawet nie wiesz j
                    > ak.
                    Dobrze wiesz, że bardzo lubimy się nawzajem.

> Mma nadzieję, że wiesz, że osoby, które się pieszczą wyrażając swoją sympatię d
                    > o ciebie bardziej cię lubią niż ja.

Naprawdę nie robię żadnych rankingów.
                • damakier1 Re: Mogę przyrzec 09.01.12, 13:46
                  Ja też nie widzę powodu, żebyś miała pisać tak, żebyśmy były (?) zadowolone. Ale też nie widzę powodu, żebym, kiedy mi się nie spodoba, co napisałaś, nie mogła o tym napisać.
                  • ex.mila Re: Mogę przyrzec 09.01.12, 18:54
                    damakier1 napisała:

> Ja też nie widzę powodu, żebyś miała pisać tak, żebyśmy były (?) zadowolone. A
                    > le też nie widzę powodu, żebym, kiedy mi się nie spodoba, co napisałaś, nie mog
                    > ła o tym napisać.

A myślisz, ze jestem aż taka słaba, żebym widziała problem w tym, że się ze mną nie zgadzasz? Jeśli tak, to znaczy, że dałaś się zmanipulować. Bez obrazy.
                    • damakier1 Re: Mogę przyrzec 09.01.12, 23:19
                      > A myślisz, ze jestem aż taka słaba, żebym widziała problem w tym, że się ze mną
                      > nie zgadzasz? Jeśli tak, to znaczy, że dałaś się zmanipulować. Bez obrazy.

Prawdę mówiąc, to się nad tym nie zastanawiam.
    • extremeconcept.pl Re: Pitera robi za wielbicielkę WOŚP 09.01.12, 11:20
      Piliście kawę? Nie? To podkręcę Wam ciśnienie. WOŚP zebrała w ciągu 19 lat tyle kasy, co nasz rząd przepuszcza w rok na utrzymanie kontyngentu w Afganistanie - nie licząc zniszczonego sprzętu wojskowego.
      • ex.mila Re: Pitera robi za wielbicielkę WOŚP 09.01.12, 11:30
        extremeconcept.pl napisał:

> Piliście kawę? Nie? To podkręcę Wam ciśnienie. WOŚP zebrała w ciągu 19 lat tyle
        > kasy, co nasz rząd przepuszcza w rok na utrzymanie kontyngentu w Afganistanie
        > - nie licząc zniszczonego sprzętu wojskowego.

Domyślaliśmy się tego. Ideałem byłoby gdyby Owsiak przestał być potrzebny, ale nie zanosi się na to.
      • porannakawa01 Re: Pitera robi za wielbicielkę WOŚP 10.01.12, 00:19
        extremeconcept.pl napisał:

> Piliście kawę? Nie? To podkręcę Wam ciśnienie. WOŚP zebrała w ciągu 19 lat tyle
        > kasy, co nasz rząd przepuszcza w rok na utrzymanie kontyngentu w Afganistanie
        > - nie licząc zniszczonego sprzętu wojskowego.

Ile Owiak zbierze co roku - to jest około 100 milionów?
        A ile to miliard? 1000 milionów.
        I pomnóż to przez osiem.
        Osiem tysięcy milionów! rocznie na KK.
        Przekazywanych na polski KK z naszych obowiązkowych podatków.

Te pompy insulinowe można by rozdawać wtedy a nie wypozyczać chorym.
        Nieprawdaż?
        • marek26iv Re: Pitera robi za wielbicielkę WOŚP 10.01.12, 00:34
          a ile kosztuje nas komisja majątkowa to nawet biskupi nie wiedzą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka