Dodaj do ulubionych

Marta Kaczyńska - biegiem do szkoły!

11.01.12, 19:09
Pomoc zimowa, czyli tzw. "Winterhilfe" to akcja szwajcarska, a nie niemiecka!

namonciaku.pl/3miasto/1,113053,10932029,Marta_Kaczynska_nie_wspiera_WOSP.html?v=1&obxx=10932029&t=1326304304965

www.rogerfedererfoundation.org/en/projects/education-in-switzerland/winterhilfe-schweiz/

To chyba rodzinne, jak nie jedno to drugie, nie dalej jak wczoraj stryj też dał plamę z "cysorzem"...
Obserwuj wątek
    • ave.duce Który to już wątek "w temacie"? 11.01.12, 19:11
      • indeed4 Pierwszy wątek w tym temacie. 11.01.12, 19:15
        Chyba, że o czymś nie wiem, oczywiście.
        • ave.duce Nie honor dopisać się do watk/u/ów 11.01.12, 19:22
          już istniejących?
          • indeed4 A którychże to wątków 11.01.12, 19:29
            istniejących? Bo jak napisałem wyżej, mogę się mylić, ale nic o takowych niestety wiem.
            • ave.duce Re: A którychże to wątków 11.01.12, 19:36
              Wyszukiwarkę polecam :)
              • indeed4 Re: A którychże to wątków 11.01.12, 20:04
                A dziękuję, właśnie skorzystałem, co prawda nie znalazłem wątków w temacie, ale za to mnóstwo innych przydatnych informacji :-)
    • x2468 Re: Marta Kaczyńska - biegiem do szkoły! 11.01.12, 19:12
      Napisali tłumokowi to przeczytał.
      • indeed4 Re: Marta Kaczyńska - biegiem do szkoły! 11.01.12, 19:17
        Zaczynam podejrzewać, że mają ze stryjem tego samego durnego ghostwritera...
    • ave.duce zaRAZ za Ziemkiewiczem ;) 11.01.12, 19:26
      • indeed4 Re: zaRAZ za Ziemkiewiczem ;) 11.01.12, 19:33
        No właśnie nie mogę znaleźć, gdzie RAZ pisał na ten temat
        • calun_torunski tu jest blog tego nieuka 11.01.12, 19:37
          blog.rp.pl/ziemkiewicz/
          • ave.duce A tu "WIKI" nt. Winterhilfswerk 11.01.12, 19:40
            de.wikipedia.org/wiki/Winterhilfswerk_des_Deutschen_Volkes
            • indeed4 A tu: Aktion - winterhilfe.de 11.01.12, 20:02
              aktion-winterhilfe.de/
              • ave.duce Re: A tu: Aktion - winterhilfe.de 11.01.12, 20:07
                Znam tę stronę, tylko że nie o to "w temacie" WOŚP chodziło RAZowi.
                • indeed4 Re: A tu: Aktion - winterhilfe.de 11.01.12, 20:09
                  Nie wiadomo - w sądzie nikt by z nim raczej nie wygrał ;-)
                  • ave.duce Re: A tu: Aktion - winterhilfe.de 11.01.12, 20:19
                    Jasne, bo to praw(domówn)y, etc. & przebudzony i wolny kaczysta.

Les bleus sont là!
                    • indeed4 Ok - zróbmy tak, pytanie do RAZ! 11.01.12, 20:58
                      Bo chcę być fair ;-)

Ponieważ w Niemczech ( i nie tylko - znalazłem to określenie na portalach wielu instytucji zajmujących się dział. charytatywną ) generalnie jak widać nadal funkcjonuje formuła tzw. pomocy zimowej, to może zapytajmy RAZ-a, czy chodziło mu o Winterhilfe, tą ( pozdro dla p. Szczuki! ) z okresu faszystowskich Niemiec, czy użył tego sformułowania do opisania współcześnie istniejącej, wywodzącej się z Niemiec i krajów ościennych formy pomocy. Szczerze mówiąc - nie dam w tej sytuacji głowy co akurat miał na myśli.

Panie Ziemkiewicz, czekamy na odpowiedź!

www.welt.de/regionales/berlin/article13726933/Winterhilfe-fuer-die-Wohnungslosen.html
                      • indeed4 No i jest odpowiedź 11.01.12, 22:05
                        z datą wsteczną, ale zawsze

fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/wielka-orkiestra-zimowej-pomocy,1424922,2789
                        • ave.duce Re: No i jest odpowiedź 12.01.12, 09:37
                          No i ok, dzięki za przyznanie się do złego odczytania RAZa. Teraz i w sądzie trudno byłoby mu się wyłgać.
                          • indeed4 Aha. 12.01.12, 10:03
                            A o co chcesz go podać?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,132254243,132296924,To_okropne_.html
                            • ave.duce Re: Aha. 12.01.12, 19:08
                              Nie mam zamiaru. Najmniejszego. Mnie wystarczy to, że sam się kompromituje. A przy okazji i tych, którzy go popierają.
                              • indeed4 Re: Aha. 12.01.12, 19:37
                                On się kompromituje, ale swoją głupotą, bo żeby nieustannie porównywać współczesne wydarzenia do tego, co było bez mała 100 lat temu ( robi to b. często ) trzeba być albo niezłym aberrantem, albo dziwaczejącym starym dziadziusiem, który każde zdanie zaczyna "a za moich czasów"

Możliwe też, że tak jak piotr7777 robi to celowo, żeby się odegrać na tych, którzy przez całe lata z upodobaniem przypinali łatkę faszystów prawicy
                                • ave.duce Re: Aha. 13.01.12, 11:36
                                  O ile się nie mylę, to mylenie faszyzmu z nazizmem "zawdzięczamy" PRLowi.
            • x2468 Re: A tu "WIKI" nt. Winterhilfswerk 11.01.12, 20:44
              A tu pomnik Kaczynskiego:
              luxmeter.files.wordpress.com/2008/11/lichtdom-19381.jpg
    • lionold Re: Kacze 11.01.12, 19:33
      tłumoki!
      • indeed4 Trafili jak kulą w płot 11.01.12, 19:45
        Marta próbowała zdezawuować WOŚP, jako akcję niemiecką (w domyśle: faszystowską ) , obłudny moralista piotr7777 w swojej infantylnej, prymitywnej żądzy zemsty poszedł jeszcze dalej i otwarcie wylał na Owsiaka kubły pomyj porównując WOŚP z akcjami dobroczynnymi faszystowskich Niemiec.
        • ave.duce Tym razem nie oni indeed 11.01.12, 19:52
          I Ziemkiewiczowi, i - za nim - Kaczyńskiej chodziło o akcję z czasów III Rzeszy.
          • indeed4 Re: Tym razem nie oni indeed 11.01.12, 20:06
            Myślisz? Tym dla nich gorzej :-)
            • ave.duce Re: Tym razem nie oni indeed 11.01.12, 20:07
              Dla nich też ;)
              • indeed4 Re: Tym razem nie oni indeed 11.01.12, 20:11
                Dla Ciebie również ;-)
                • ave.duce Re: Tym razem nie oni indeed 11.01.12, 20:21
                  Nie bądź taki skromny ;)
        • piotr7777 Re: Trafili jak kulą w płot 12.01.12, 18:09
          > Marta próbowała zdezawuować WOŚP, jako akcję niemiecką (w domyśle: faszystowską
          > ) , obłudny moralista piotr7777 w swojej infantylnej, prymitywnej żądzy zemsty
          > poszedł jeszcze dalej i otwarcie wylał na Owsiaka kubły pomyj porównując WOŚP
          > z akcjami dobroczynnymi faszystowskich Niemiec.

Między tymi inicjatywami akurat są pewne podobieństwa. Nie mówię, że są identyczne ale zbliżone.
          Ostatecznie naziści nie tylko mordowali i prowadzili wojny. Robili również inne rzeczy, np. budowali autostrady. Szkoda, że w tym zakresie nie znaleźli w Polsce naśladowców.
    • calun_torunski teraz to juz stryja zdenerwowala do reszty !!! 11.01.12, 19:34
      aktion-winterhilfe.de/
      stryjek tez wspiera zwierzatka zima - a Niemcy nie moga ???
    • aniechto.only Re: Marta Kaczyńska - biegiem do szkoły! 11.01.12, 19:42
      indeed44 napisał:

> Pomoc zimowa, czyli tzw. "Winterhilfe" to akcja szwajcarska, a nie niemiecka!

Istniała rownież akcja niemiecka:

"Hans chciał trzymać siostrę z daleka od konspiracji, chronić ją. Ale Sophie 9Scholl) nie dała się trzymać na dystans. Od dawna namiętnie dyskutowała z przyjaciółmi brata o etyce i o polityce. Była od nich bardziej radykalna. Już podczas zimy przełomu 1941 i 1942 roku wzywała ich do bojkotu "Winterhilfe", wielkiej akcji propagandowej władz organizujących zbiórkę ciepłej odzieży dla żołnierzy Wehrmachtu marznących pod Moskwą. "

ofiaromwojny.republika.pl/teksty/0410.htm
    • wlodzimierz.ilicz Może i szwajcarska ale przede wszystkim niemiecka 11.01.12, 20:21
      en.wikipedia.org/wiki/Winterhilfswerk
      indeed44 - biegiem do Wikipedii!

• calun_torunski dokladnie - niemiecka !!!! zgroza !!! 11.01.12, 20:32
        aktion-winterhilfe.de/
        teraz to sie dopiero stryjowi narazila !!!!!!!!!!!!!
      • indeed4 Wiki 11.01.12, 21:24
        de.wikipedia.org/wiki/Winterhilfe_Schweiz
        • wlodzimierz.ilicz Ja mu o zupie a on o d.pie 12.01.12, 09:13
    • fiu-bzdziu2010 Re: Marta Kaczyńska - biegiem do szkoły! 11.01.12, 20:28
      a co z Dziedzictwem Sp. Rodzica??
      L.K przecież przekazał na rzecz Orkiestry osławione pióro i nie doszukiwał się historycznych źródeł??
      • ave.duce Re: Marta Kaczyńska - biegiem do szkoły! 11.01.12, 20:31
        fiu-bzdziu2010 napisała:

> a co z Dziedzictwem Sp. Rodzica??
        > L.K przecież przekazał na rzecz Orkiestry osławione pióro...

Ryży reżymowiec siłą zmusił...
      • aniechto.only Re: Marta Kaczyńska - biegiem do szkoły! 11.01.12, 20:35
        O to, to, ciekawe jak córka tlumaczy ten mało fortunny zbieg okoliczności. Chwilowe zaćmienie umysłowe? Telefon brata był akurat zajęty, nie dopytał?
    • indeed4 Czy Live Aid, akcje PAH Ochojskiej 11.01.12, 22:28
      albo popularny "Pajacyk" też się pani kojarzą z "Winterhilfe" Niemiec faszystowskich, pani Marto?

Chyba jednak najwyższy czas wraz z RAZ-em udać się po poradę do dobrego specjalisty.
      • aniechto.only Re: Czy Live Aid, akcje PAH Ochojskiej 12.01.12, 18:23
        indeed4 napisał:

> albo popularny "Pajacyk" też się pani kojarzą z "Winterhilfe" Niemiec faszysto
        > wskich, pani Marto?

Szkoda,że córka tak nie podobna do matki.
        • indeed4 Re: Czy Live Aid, akcje PAH Ochojskiej 12.01.12, 19:43
          Próbuję, ale nie mogę rozgryźć w co gra - cały czas mam wrażenie, że jako zakochana żona usiłuje się wkupić w łaski stryja i utorować mężowi drogę do politycznej kariery w PiS, podobno bardzo mu na tym zależy.
          • aniechto.only Re: Czy Live Aid, akcje PAH Ochojskiej 12.01.12, 20:26
            indeed4 napisał:

> Próbuję, ale nie mogę rozgryźć w co gra - cały czas mam wrażenie, że jako zakoc
            > hana żona usiłuje się wkupić w łaski stryja i utorować mężowi drogę do polityc
            > znej kariery w PiS, podobno bardzo mu na tym zależy.

Jeżeli tak, to jest bardzo naiwna. Mężuś ma raczej przechlapane u pamiętliwego stryja raz na zawsze .Sądzę,że robi to ,bo taki ma charakter po ojcu/stryju.
    • zapijaczony_ryj Cyrk to był jak brat prezydent bratu tękę premiera 12.01.12, 09:23
      bi.gazeta.pl/im/6/3562/z3562396X,Jaroslaw-Kaczynski-odbiera-z-rak-brata-nominacje-na.jpg
      Staliśmy się wtedy posmiewiskiem Świata
    • porannakawa01 Re: Marta Kaczyńska - biegiem do szkoły! 12.01.12, 19:21
      Ma bojaźń przed Niemcami.
      Zdaje sobie sprawę, że w ówczesnej Warszawie kilku miesięcy by nie przeżyła.
      www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634239676251946453.jpg
      • kum.z.antalowki p. Marta pod wieloma względami przypomina p. Nelly 12.01.12, 20:16
        ilekroć jedną lub drugą pokazują, to się cieszę, że za chwilę usłyszę coś do śmichu
        • porannakawa01 Re: p. Marta pod wieloma względami przypomina p. 12.01.12, 23:21
          Ma po prostu poczucie ważności wynikające z wg jej mniemania przynależności do szczytów władzy.
          Moralnie jest jednak podejrzanej kunduity, jej zachowanie wbrew zasadom wyznawanym przez wiekszość katolicką w Polsce, jej twarz... - więc trudno w tej sytuacji być kimś publicznie zabierającym głos.
          Bo jako kto?
          Już wie z kim miała te małe Kaczyńskie? Ona Kaczyńska czy Dubieniecka? Więcej o niej jako Kaczyńska.
          Ten pierwszy mąż nieudany, odstawiony, potem drugi - po slubie już czy tylko tak na spróbowanie?
          I ona kimś publicznie za Wernyhorę?
    • felinecaline Re: Marta Kaczyńska - biegiem do szkoły! 12.01.12, 20:40
      Obawiam sie, ze wszelkie nawolywania w stosunku do owej pani, by sie czegokolwiek nauczyc chciala sa z gory skazane na niepowodzenie.
      Progenitura panstwa JiR K i progenitura progenitury zdaja sie nieprzemakalne na wszelkie usilowania nauczycieli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka