Dodaj do ulubionych

Giertych przewidział ze tak bedzie

23.01.12, 08:42
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11014814,Horror_w_gimnazjach_i_podstawowkach__Przestepstwa.html?lokale=warszawa
I niech mi ktoś powie, ze to lewicowe wychowanie oparte na jakichś bredniach o prawach dziecka i zerowych obowiazkach i bezstresowym wychowaniu przynosi efekty
Giertych był jedynym który w szkołach chciał zaprowadzić porządek to był wyśmiewany, a tylko czekać jak dalej pod światłym przewodnictwem myśli lewicowej polskie szkoły zamienią się w te z filmów amerykańskich i na rpzerwach będa gnojki do siebie strzelać, a nauczyciel nie bedzie mógł im zwrócić uwagi zeby nie skrzywić im osobowości i żeby nie poczuli się niekomfortowo
Obserwuj wątek
    • ponte_aronte to w Ameryce myśl lewicowa 23.01.12, 08:44
      doprowadziła do tych strzelanin?
      • wkkr hmmmm... przed 68 23.01.12, 13:24
        w szkołach amerykańskich był porządek i dyscyplina i nikt do nikogo nie strzelał choć dostęp do broni był większy niż jest teraz.
        Po rewolucji szlag trafił moralność i się zaczęło....
    • wujaszek_joe Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 08:44
      i nikt się jakoś nie chce ocknąć. Pani minister z prywatnego liceum nie ma pojęcia co się dzieje w publicznych gimnazjach. Ważne że sprawozdawczość wykazuje ład i porządek.
    • zgred-zisko Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 09:26
      O rany! ten Brevik to lewicowiec? Czego to się człowiek nie dowiaduje.
      • kontestatorbg Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 09:34
        A co ma Breivik do tego??

Poza tym jak obecnie bezstresowo wychowana młodzież się zachowuje to wystarczy nie tylko wejść do gimnazjum ale na pierwszym lepszym osiedlu zwrócić 12 latkowi uwagę że sie źle zachowuje to poznasz słowa o których istnieniu nie słyszałeś, ajak masz mniej szczęścia to Cię jeszcze z kolegami skopie albo porysuje Ci samochód
        • l_zaraza_l Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 09:45
          Ale tu nie ma najmniejszej winy dzieciaków. Dziwi mnie takie podejście do dzieci jakby coś nam się od nich należało, jakby coś nam były winne... Dzieci nie proszą się na ten świat. To rodzice realizują swoje potrzeby - kobietom tyka zegar, mężczyźni koniecznie muszą przedłużyć ród, czasem to wpadka na imprezie. To my odpowiadamy za pojawienie się dzieci na tym świecie i za to, jakim ten świat zastają.
          Ty chcesz karać dzieci za to, że są brutalne a nie chcesz się zastanowić dlaczego takie są. Tak jest prościej.
        • woda_woda Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 09:45
          kontestatorbg napisał:

> na pierwszym lepszym osiedlu zwrócić 12 latkow
          > i uwagę że sie źle zachowuje to poznasz słowa o których istnieniu nie słyszałeś
          > , ajak masz mniej szczęścia to Cię jeszcze z kolegami skopie albo porysuje Ci
          > samochód

No i czyja to jest wina?
          • kontestatorbg Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 10:08
            > No i czyja to jest wina?

Głupich rodziców oraz tego ze błędy głupich rodziców z powodu ideologii nie moze naprawiać szkoła
            • woda_woda Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 10:10
              kontestatorbg napisał:

> > No i czyja to jest wina?
              >
              > Głupich rodziców

Otóż to. I co z tymi rodzicami proponujesz zrobić?
              • kontestatorbg Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 10:28
                Z rodzicami nie wiele da się zrobić bo są jacy są, ale dawniej to jeszcze szkoła miała jakiś wpływ na gnojków, a teraz jak nauczyciel nawet krzyknąć w świetle prawa nie może nie mówiąc o jakiejś karze to o czym rozmawiamy??
                • woda_woda Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 10:33
                  kontestatorbg napisał:

> Z rodzicami nie wiele da się zrobić bo są jacy są, ale dawniej to jeszcze szkoł
                  > a miała jakiś wpływ na gnojków, a teraz jak nauczyciel nawet krzyknąć w świetle
                  > prawa nie może nie mówiąc o jakiejś karze to o czym rozmawiamy??

("Niewiele" piszemy razem)

Co zrobić? Zlikwidować Kartę Nauczyciela na początek.
                  • kontestatorbg Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 10:37
                    A likwidacja karty nauczyciela spowoduje że gó...arze będą lepsi??

Poza tym ja jako mąż nauczycielki wolałbym zeby zlikwidowano karte nauczyciela bo
                    - miała by wreszcie normalny urlop, a nie tylko wakacje kiedy wszyscy wyjeżdżają i jest najdrozej
                    - pracowała by 8-16 w robocie i nie targała miliona tych kartkówek do domu i nie swieciła mi swiatła do północy jak je sprawdza
                    - za każdą wycieczkę czy wywiadówkę musiałaby mieć płatne jako nadgodziny
                    - rodzice by się nauczycli ze nie dzwoni się z byle gównem o 22 żeby poinformować że Maciuś nie wie co jest zadane tylko jak by coś chciał to an urzędowy numer by dzwonił 8-16

Niemal same zalety

Tylko dwa pytania. Jedno powyżej - jak to się ma do zachowania uczniów i drugie jak zlikwidujemy karte nauczyciela a tym samym wakacje to czy gnojki tez będą cały rok chodziły do szkoły??
                    • woda_woda Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 10:39
                      kontestatorbg napisał:

> A likwidacja karty nauczyciela spowoduje że gó...arze będą lepsi??

Poniekąd. Bo lepsi będą nauczyciele.
                      • kontestatorbg Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 10:51
                        > Poniekąd. Bo lepsi będą nauczyciele.

A co może najlepszy nauczyciel jeżeli gó...arz ( 14 lat ) został złapany na piciu wódki w szkole, została wezwana matka do szkoły i oświadczyła że ona wie że syn pije alkohol, jej to nie przeszkadza więc szkoła ma się odpier....ć ( cytat dosłowny )

No i wskaż mi teraz co najlepszy nauczyciel bez karty nauczyciela jest w stanie z takim rpzypadkiem zrobić. Za Giertycha był pomysl zeby wysłać go do tej placówki dla mniej grzecznych,a w świetle obecnych rpzepisów nawet nie można go do innej szkoły na dobrą sprawę przenieść, a jedyne co mu grozi to zachowanie naganne, z którym spokojnie można przejść z klasy do klasy
                        • woda_woda Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 10:55
                          kontestatorbg napisał:

Giertych nie miał racji proponując penalizację niegrzecznych dziecii poprzez skupianie ich w jednym miejscu. To raczej jest oczywiste,

A zniesienie Karty Nauczycia spowoduje, że nauczycieli będzie obowiązywał Kodeks Pracy - jak ktoś będzie źle pracował - odejdzie. Jak dobrze - będzie nagradzany. Teraz takiej możliwości nie ma, więc Katra działa na korzyść nauczycieli najsłabszych, czyli tych bez autorytetu wśród dzieci i bez motywacji do dobrej pracy.

I tyle.
                          • kontestatorbg Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 11:37
                            > Giertych nie miał racji proponując penalizację niegrzecznych dziecii poprzez sk
                            > upianie ich w jednym miejscu. To raczej jest oczywiste,

Nie miał?? Czyli większość dzieci w szkole ma cierpieć przez kilku jełopów którzy chca rozrabiać. No tak tradycyjny dyktat mniejszości

> A zniesienie Karty Nauczycia spowoduje, że nauczycieli będzie obowiązywał Kodek
                            > s Pracy - jak ktoś będzie źle pracował - odejdzie.

A teraz niby co innego broni go przed zwolnieniem na zasadach kodeksowych?? Nie obraź się ale masz chyba mityczną wiedzą o Karcie Nauczyciela. A wysyp złych nauczycieli nie jest spowodowany Karta Nauczyciela tylko w przypadku dużych miast wysokością zarobków, a małych, że nauczycielem zostaje się po znajomości z Wójtem, Burmistrzem albo Starostą i zmiana KN na KP nic tu nie zmieni

A powiedz mi jeszcze na moje pytanie. Jak się powinien zachować nauczyciel z autorytetem w opisanej przez mnie sytuacji która miała miejsce w szkole mojej żony
                            • woda_woda Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 11:49
                              kontestatorbg napisał:

> Nie miał??

Nie miał.

> masz chyba mityczną wiedzą o Karcie Nauczyciela.

Pozostań w tym przekonaniu.

> A powiedz mi jeszcze na moje pytanie. Jak się powinien zachować nauczyciel z au
                              > torytetem w opisanej przez mnie sytuacji która miała miejsce w szkole mojej żon
                              > y

Nauczyciel z autorytetem nie zostanie tak potraktowany.

• kontestatorbg Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 12:07
                                > Nauczyciel z autorytetem nie zostanie tak potraktowany.

Tak potraktowany został dyrektor szkoły, a nie nauczyciel
                                • woda_woda Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 12:14
                                  kontestatorbg napisał:

> > Nauczyciel z autorytetem nie zostanie tak potraktowany.
                                  >
                                  > Tak potraktowany został dyrektor szkoły, a nie nauczyciel

Nie zmienia to istoty sprawy.
                                  • kontestatorbg Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 12:17
                                    Zmienia. Gdyby weszły Giertychówki, chłopaka by rpzeniesiono dot akiej placówki i w szkole byłby spokój, a tak dowiedział się ze w zasadzie jest bezkarny bo go matka wybroni i od tego czasu cały czas są z nim problemy, a matka ślepo wierzy że cały swiat uwziął się na jej grzecznego synka
                                    • woda_woda Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 12:31
                                      kontestatorbg napisał:

> Zmienia.

Nie zmienia.
                                      Gdyby dyrektor miał autorytet, rodzic by sie tak do niego nie odezwał.
                                      • kontestatorbg Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 12:35
                                        Nie znasz dzisiejszych rodziców zwłaszcza tych nowobogackich z ego przerośniętym 8 razy
                                        • woda_woda Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 12:37
                                          kontestatorbg napisał:

> Nie znasz dzisiejszych rodziców zwłaszcza tych nowobogackich z ego przerośnięty
                                          > m 8 razy

Skąd wiesz, że nie znam?
                                          • kontestatorbg Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 12:40
                                            Zakładam. Być może błednie, ale masz moim zdaniem obraz szkoły polskiej zupełnie nie przystający do obecnej rzeczywistości

I dlatego mój wniosek że obecne stany emocjonalne nowobogackich rodziców z okolic Warszawy są Ci nie znane. A głównie się opierają na wysokosci zarobków owego rodzica i nauczyciela oraz wyznawanemu poglądowi że człowiek jest wart tyle ile zarabia
                                            • woda_woda Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 12:44
                                              kontestatorbg napisał:

> Zakładam. Być może błednie, ale masz moim zdaniem obraz szkoły polskiej zupełni
                                              > e nie przystający do obecnej rzeczywistości

Ja o niebie, ty o chlebie.

Ja mówię o autorytecie nauczycieli, w tym dyrektorów szkół. I widzę związek z Kartą Nauczyciela. Tylko o tym mówię, a nie o tym, jacy to niedobrzy są rodzice.
                                              • kontestatorbg Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 13:02
                                                > Ja mówię o autorytecie nauczycieli, w tym dyrektorów szkół. I widzę związek z K
                                                > artą Nauczyciela. Tylko o tym mówię, a nie o tym, jacy to niedobrzy są rodzice.

Ale to jedno z drugiego wynika. Jak gó...arz ma szanować nauczyciela jak w domu nim pomiatają bo co za jełop pracuje za 1400 na rękę??
                                                I żadna zmiana Karty Nauczyciela tu nic nie zmieni dopóki bedzie przyzwolenie rodziców na to zeby ich gó...arze tak się zachowywali.
                                                A jak nauczyciel nawet ma autorytet to co?? To on jeden ma naprawiać błędy rodziców?? W jaki sposób??
                                                • woda_woda Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 13:07
                                                  kontestatorbg napisał:

> Jak gó...arz ma szanować nauczyciela jak w domu
                                                  > nim pomiatają bo co za jełop pracuje za 1400 na rękę??

Normalnie. Jeśli nauczyciel nie ma autorytetu u ucznia to znaczy, że nie nadaje się do zawodu. Niestety, za brak autorytetu nie można nauczyciela zwolnić z pracy; mało tego: dostanie premię taką samą jak ten z autorytetm. Nadal nie widzisz związku z Kartą Nauczyciela?

Autorytet nie przekłada się na dochody, chciałam zauważyć.
                                                  • kontestatorbg Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 13:14
                                                    Jaką premię?? Bo albo żona coś przede mną ukrywa ( a mamy wspołne konto wiec nie sądze ) albo o żadnym systemie premiowania nie ma mowy
                                                  • woda_woda Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 13:16
                                                    kontestatorbg napisał:

> Jaką premię??

Tak zwaną "trzynastą pensję".
                                                  • kontestatorbg Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 13:31
                                                    Trzynastą pensję ma cała budżetówka i Karta Nauczyciela nie ma tu żadnego znaczenia

A wręcz ci powiem ze w takim KGHMie też państwowym sa nawet "czternastki"
                                          • dean08 Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 12:42
                                            Po co Policji w takim razie jakiekolwiek uprawnienia? Przecież autorytet wystarczy...
            • simera16 Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 10:58
              kontestatorbg napisał:

> > No i czyja to jest wina?
              >
              > Głupich rodziców oraz tego ze błędy głupich rodziców z powodu ideologii nie moz
              > e naprawiać szkoła

>
              Swoimi obowiązkami szkołę chcesz obarczać?
        • eurofuturo Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 13:09
          tys tepy jak polaczek. zero mozgu, smieciu polski. USA to twoj pan, gnojku naDWISLANSKI.
    • der-chef Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 09:44
      Dziecko to tylko powielenie rodziców. Jaka natka taka matka, jaki ojciec taki syn.
    • zgred-zisko Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 10:01
      A daj szczeniakowi publicznie klapa w tyłek, to trafisz do więzienia. I to nie koniecznie u nas. U nas to się dopiero zaczyna.
      • woda_woda Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 10:04
        zgred-zisko napisał:

> A daj szczeniakowi publicznie klapa w tyłek, to trafisz do więzienia.

Jeśli klepniesz psa, to nie trafisz do więzienia, nie przesadzaj.
        • zgred-zisko Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 10:13
          Chyba nie znasz najnowszej ustawy o ochronie zwierząt :)
    • erte2 Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 10:29
      Największym idiotyzmem było wprowadzenie gimnazjów. Nie wiadomo po co i na co, w jakim celu i co to miało dać. Kopia przedwojennego systemu oświaty, który wtedy miał jakiś sens (tzw. "mała matura" po której można było pracować w urzędach na niższych stanowiskach itd.) Dziś, przy coraz lepszym dostępie do oświaty i coraz wyższych wymaganiach ten trójstopnowy system zupełnie nie ma sensu. A na dodatek owo gimnazjum trafia na tzw. "głupi wiek", kedy nastolatkowi wydaje się że jest najmądrzejszy, zaczyna mu się mutacja (czy odpowiednie objawy dojrzewania u dziewcząt) - i trafia w nowe środowisko w który musi udowodnić swoją wyższość. I zaczynają się schody.
    • wiosnaludzikow Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 10:39
      Popieralem Giertycha w dzialaniach w dzialce oswiaty. Byl jedynym od dawna ministrem, ktory mial precyzyjna i jasna koncepcje ....szkoda.
      • k_a_p_p_a Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 12:08
        wiosnaludzikow napisał:

> Popieralem Giertycha w dzialaniach w dzialce oswiaty. Byl jedynym od dawna mini
        > strem, ktory mial precyzyjna i jasna koncepcje ....szkoda.

Szkoda, że koncepcji nie rozwinął. Matura należałaby się wszystkim, niezależnie od wyniku.
    • mariner4 Tak, te 5% dzieci rozwala nam kraj! 23.01.12, 12:05
      No bo 95 % katolików wychowuje wspaniale swoje dzieci. Czy o to chodzi?
      Więzienia są pełne katolików. Padają na kolana przed księdzem. A potem mordują, kradną i klną.
      Pieprzyć takie katolickie wychowanie.
      M.
    • k_a_p_p_a To skutek wprowadzenia religii do szkół nt. 23.01.12, 12:05
    • piq Giertych jeszcze wróci, mam nadzieję,... 23.01.12, 12:12
      ...bo to inteligentny i zdolny polityk, kiedy będzie się tworzyć porządna prawica, po definitywnej porażce komisarza politycznego prawicy z ramienia UB, znanego jako Genialny Sratek, i po rozpadzie PO.
      • fractale Re: Giertych jeszcze wróci, mam nadzieję,... 23.01.12, 12:27
        Nie wróci.

Ja myślałem, że w 2004 będzie potrafił skręcić do środka (gdy kwestia szeroko rozumianej prawicy dopiero się klarowała), ale jednak nie potrafił. Może być przystawką, niczym więcej. No chyba, ze zrozumiał wagę kompromisu (choćby brutalnego) w polityce, ale to chyba nie ten charakter.
    • fractale Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 12:24
      Mój ojciec za komuny nie pyskował dorosłym, nie bił się, ani nawet nie kradł.
      Jego ojciec też nie, w wieku 14 lat poszedł do roboty.
      Jego, jego ojciec skończył trzy klasy i całą resztę życia spędził na polu.

Ja jestem bandytą.

Było to zmieniać?
      • gentile1 Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 13:34
        Permisywizm w "wychowywaniu " bachorów przekracza kolejne granice paranoi. Bachor moze wszystko, wolno mu "wyrazać własne stanowisko" w dowolnych sprawach. Ma prawo mówić nie. Np bachor moze sobie srac do 3 roku życia w pieluchę bo :"nie wolno go stresowac" i nakłaniać do srania w kibel. To byłoby już wychowaniem opresyjnym.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Giertych przewidział ze tak bedzie 23.01.12, 13:47
      inne czasy, inna mentalność
      za komuny, nauczyciel to był gość, któremu nikt mu nie podskoczył
      teraz w dobie internetu i wolności wypowiedzi, młode szczawiki prześcigają się kto bardziej "śmieszny, pomysłowy, odjechany"
      ale tego się nie zmieni, pokolenie JPII okazało się trochę taką "wydmuszką"
    • fiu-bzdziu2010 Re: schizofrenia prawicy 23.01.12, 14:07
      mówią górnolotnie o wartościach, ale dla bieżących celów politycznych
      - kibicują kibolom, bronią patriotów-zadymiarzy na marszach, cmentarzach
      Uderz się we własne piersi prawico, a nie patrz tylko, jak dokopać tym przy władzy za pośrednictwem nawet tych chuliganów
      nie każdy środek uświęca cel

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka