Dodaj do ulubionych

Murzyn Suskiego i murzyn Wojewódzkiego

31.01.12, 15:32
Murzyn Suskiego zły, rasistowski, prymitywny...

Murzyn Wojewódzkiego dobry, przyjacielski, wysublimowany...
wyborcza.pl/1,112353,9763576,Wsadzcie_Wojewodzkiego__Ale_razem_z_Monty_Pythonem.html
Rzecz nie o murzynach, a o kilometrach hipokryzji Gazety Wyborczej, środowisk "postępowych" i jakkolwiek to szambo się nazywa...
Obserwuj wątek
    • yost8 Najlepsze jest to, że ten art 31.01.12, 15:35
      jest naskrobany przez gościa, z którego udziałem filmik bije właśnie rekordy popularności na Ukrainie, hłe, hłe
    • piq "Murzyn" to mowa nienawiści,... 31.01.12, 15:42
      ...powinien być zatem, eee, mmmmmmmm, yyyyyyyyyyyyyyyy, em, może Polafryk? Tak, Polafryk jest prawidłowo, porządnie i z zachowaniem szacunku.

A teraz wykład dla postępowych idiotów: słowo "Murzyn" istnieje w polszczyźnie od wieków i pochodzi od słowa "Maur". Które jak wiadomo lewactwu jest ohydną mową nienawiści. Roger Moore powinien sobie zmienić nazwisko, bo po staroangielsku Moore to Maur. Obrzydliwe nazwisko, pełne nienawiści, obrażające Rogera Moore'a.
      • green_feldkurat_katz No, i z Machulskiego zrobili rasistę 31.01.12, 15:48
        www.youtube.com/watch?v=oodRPbpqbs0
    • futuroeuro [...] 31.01.12, 16:05
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • green_feldkurat_katz Re: Murzyn Suskiego i murzyn Wojewódzkiego 31.01.12, 16:14
        Dla ciebie pisior, pisdak, moher, faszysta, homofob, katol, rydzoid... i co tam jeszcze wymyśliliście w sej ograniczonej posępowej mózgownicy...
    • hordol co wolno(omen nomen) wojewodzie to nie tobie suski 31.01.12, 17:25

• zoil44elwer Re: co wolno(omen nomen) wojewodzie to nie tobie 01.02.12, 13:42
        Platforma Obywatelska to wojsko "białych ludzi"!(D Tusk.wp,pl-2005)
    • mariner4 Tak oceniasz Wojewódzkiego? 31.01.12, 17:41
      Dla mnie to kawał chama.
      M.
      • wkkr Ale Agorowe cyngle go broniły n/t 31.01.12, 17:43

• mariner4 Kto? 31.01.12, 17:59
          M.
          • losiu4 Re: Kto? 01.02.12, 18:16
            sprawa była sliska, bo wybiórcza silnie wykorzystuje rasizm jako pałe na niemal wszystkich którzy się z nią nie zgadzaja w sprawach ideolo, ale przecież ulubieńca nie można było zostawic bez jakiejś obrony. Totez uaktywnił sie np. niejaki pan Czuchnowski. A to nie jest byle jakie nazwisko na cyngielskiej liście, bierze sie tylko za powazne z punktu widzenia GW sprawy. Stad można przyjąc za pewnik ze GW potraktowała sprawę naprawdę serio. Jego tekst przybrał formę informacyjną "jak to w stanach jest" i przyatcza przykład Murzyna nieobrażonego i można go przeczytać tu:
            wyborcza.pl/1,75478,9737179,Jeszcze_zart_czy_juz_ponizanie_.html?utm_source=Facebook&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza
            Szkoda jeno ze tak łagodnie wybiórcza traktuje jeno ulubieńców, innych chętnie widziałaby na ławie oskarżonych.

Pozdrawiam

Losiu

• tornson Przy całej mojej niechęci do Wojewódzkiego, 31.01.12, 17:44
      tylko skończony debil mógłby go podejrzewać o kierowanie się rasistowskimi przyczynkami. Co ultra-prawicowych oszołomów posądzenie ich rasizm i pogardę dla innych kręgów kulturowych jest jak najbardziej zasadne, jest wręcz wpisane w chorą ideologię które te pacany głoszą.
    • zgred-zisko Re: Murzyn Suskiego i murzyn Wojewódzkiego 31.01.12, 18:00
      Przesadnie rozgarnięty, to ja nigdy nie byłem, ale nie bardzo mogę zrozumieć, dlaczego wyraz "czarny" czy "murzyn" jest pejoratywny, a wyraz "biały" czy "czerwonoskóry" - nie jest?
      • klara551 Re: Murzyn Suskiego i murzyn Wojewódzkiego 31.01.12, 19:00
        To o rozgarnięciu to prawda. Zacytuję powiedzonko,że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Suski nie żartował,nie powiedział słów o murzynku jako dowcip. On na żartach się nie zna. Suski o inteligencji Wojewódzkiego nawet pomarzyć nie potrafi. Większość wypowiedzi Suskiego jest chamska a nie ironiczna. Nie lubię stylu Wojewódzkiego,ale inteligencji odmówić mu nie mogę.A Suski to Suski i jak zażartuje to wszyscy czują niesmak i nie śmieją się z susżartu a z Suskiego.
    • purchawkapuknieta o, artykuł bartosza 31.01.12, 18:14
      węglarczyka! Czyzby to ten sam, co go Ukrainki pokochały?

www.pudelek.pl/artykul/37951/ukrainki_weglarczyka_usuniete_z_youtube/
      • teen69 Re: Dlaczego ciasto nazywa się murzynek? 31.01.12, 18:41
        Jak je nazwać? Polak opalony w zepsutym łóżku do opalania? Ofiara eksperymentu pana bozi?
        • zygfryddezgryz Re: Dlaczego ciasto nazywa się murzynek? 31.01.12, 18:50
          Obrzydliwa i rasistowska nazwa tego ciasta ..murzynek... może włókniarki i aktyw robotniczy PO ogłosi konkurs na nazwę ciasta ?
    • anais_pl Re: Murzyn Suskiego i murzyn Wojewódzkiego 31.01.12, 18:48
      Ile razy trzeba tłumaczyć? Suski powiedział: "wasz murzynek...", a nie Murzyn. A to duża różnica. Do szkoły nie chodziliście? W naszym języku takie zdrobnienie jest obraźliwe. Tak samo jak "polaczek". Może jakiś specjalista od j. polskiego się wypowie, bo tu same nieuki.
      • zygfryddezgryz Re: Murzyn Suskiego i murzyn Wojewódzkiego 31.01.12, 18:55
        Murzynek jak polaczek..hmmm to jest taki naród jak murzyni? Suski nie powiedział"czarnuch" a t jest obraźliwe i podłe ..murzynek nie znieważa nikogo... no chyba że wierszyk "Murzynek Bambo" jest rasistowski i obraźliwy.
        • anais_pl Re: Murzyn Suskiego i murzyn Wojewódzkiego 31.01.12, 19:08
          Powtarzam, zdrobnienia w stosunku do osoby dorosłej, a nie dziecka, w j. polskim mogą brzmieć obraźliwie.
          • zygfryddezgryz Re: Murzyn Suskiego i murzyn Wojewódzkiego 31.01.12, 19:29
            więc aby nie zdrabniać powinien powiedzieć murzynisko?
            • anais_pl Re: Murzyn Suskiego i murzyn Wojewódzkiego 31.01.12, 19:36
              Chodziłeś na lekcje j. polskiego? Nie kompromituj się swoją znajomością gramatyki.
              • zygfryddezgryz Re: Murzyn Suskiego i murzyn Wojewódzkiego 31.01.12, 19:40
                Ty kompromitujesz sie znajomością logicznego myślenia...ale czego wymagać po lemingu....
                • zygfryddezgryz Re: Murzyn Suskiego i murzyn Wojewódzkiego 31.01.12, 19:41
                  aby uściślić... brakiem tej znajomości....
    • piotr7777 taki dowcip dla rozluźnienia 31.01.12, 19:12
      W restauracji siedzi dwóch Murzynów i Mulat. Kelner zwracając się do Mulata pyta: "co dla najjaśniejszego pana"?

A co, mnie się podoba.
    • dr.krisk Umknęła ci pewna rzecz... 31.01.12, 22:02
      Wojewódzki jest clownem dla głuptaków.
      Suski jest posłem RP.
      Nie sądzisz, że to jednak wielka róznica?
      • anais_pl Re: Umknęła ci pewna rzecz... 01.02.12, 00:10
        Dokładnie tak.
      • wkkr Re: Umknęła ci pewna rzecz... 01.02.12, 12:45
        dr.krisk napisał:

> Wojewódzki jest clownem dla głuptaków.
        > Suski jest posłem RP.
        > Nie sądzisz, że to jednak wielka róznica?
        ===============================
        hahahahaaha jeśli pod uwagę weźmie się takiego posła jak Palikot, to .... hmmmm.... :)
      • green_feldkurat_katz Nic mi nie umknęło 01.02.12, 18:29
        Takie samo nazwanie kogoś murzynem raz jest niewinnym żartem w stylu Monty Pythona, a raz mową nienawiści... Kilometry hipokryzji w wykonaniu sił postępu i ich organu...
        • dr.krisk Niestety... 01.02.12, 23:24
          Jak widzę, jesteś produktem naszych ogłupiałych czasów, w których celebryta i poseł to w zasadzie to samo. Za dużo czytasz kolorowych pisemek dla gospodyń domowych.
      • piotr7777 Re: Umknęła ci pewna rzecz... 01.02.12, 18:55
        > Wojewódzki jest clownem dla głuptaków.

To dlaczego rząd jemu - a nie np. Wojciechowi Mannowi - powierzył organizację koncertu promującego prezydencję w UE?

Czy to znaczy, że tak naprawdę nie traktował tej prezydencji od początku poważnie?
        • dr.krisk Re: Umknęła ci pewna rzecz... 01.02.12, 22:57
          piotr7777 napisał:

> > Wojewódzki jest clownem dla głuptaków.
          >
          > To dlaczego rząd jemu - a nie np. Wojciechowi Mannowi - powierzył organizację k
          > oncertu promującego prezydencję w UE?
          Spytaj rządu, a nie mnie.
    • boblebowsky Re: Murzyn Suskiego i murzyn Wojewódzkiego 01.02.12, 00:22
      green_feldkurat_katz napisał:

> Murzyn Suskiego zły, rasistowski, prymitywny...

Dokładnie.
      • green_feldkurat_katz Re: Murzyn Suskiego i murzyn Wojewódzkiego 01.02.12, 19:38
        A co z murzynem Wojewódzkiego? I dlaczego?
    • skladkarentowa Wojewódzki jak wsadzał polską flagę w gó... ...... 01.02.12, 13:22
      to jakoś tym czynem nie zwrócił uwagi aŁtorytetów bo jest z klanu starszych i madrzejszych. w tym tkwi tajemnica.
      • piotr7777 gdyby wkładał flagę UE 01.02.12, 19:36
        ...albo któregoś z państw afrykańskich byłby skończony.
      • mariner4 Większym skandalem jest szarganie flagi 01.02.12, 19:45
        narodowej przez PiS przy każdej okazji, Na przykład podczas "bolesnej miesiączki" każdego 10 dna miesiąca. Ten tłum wściekłych starców z dowolnymi "modyfikacjami" Biało - Czerwonej w/g swoich dowolnych upodobań, poglądów i chorej wyobraźni.
        Mi.
        • losiu4 Re: Większym skandalem jest szarganie flagi 01.02.12, 19:48
          mają prawo, bo często za ową flage krew przelewali. W odróznieniu od np. powiatowego, a który flagi sobie wtykał w psie odchody.

Pozdrawiam

Losiu
          • mariner4 Kto przelewał!!! 02.02.12, 08:15
            A kto na wiecach będąc młodym ryczał "Wiesław, Wiesław!", albo "Partia Gierek", albo "Pomożemy", A kto z dziatwą na barana tłumnie chodził na 1 maja? Kto w d... właził podczas PRL władzy, tępym partyjniokom. A kto bił studentów w 1968 roku? a kto donosił na UB, a potem do SB. No kto? Tych parę setek co zlustrowano? A to świniła się z połowa narodu. Teraz ci sami, którzy bez idola żyć nie mogą, dalej demonstrują. Zmienił się bożek. Charakter pozostał.
            M.
            • losiu4 Re: Kto przelewał!!! 02.02.12, 19:58
              za to że nie zlustrowano to możesz osobiście np. panu Michnikowi podziękować. Wykonał kawał dobrej roboty by do tego nie dopuscic. Wystarczy że on z fumflami zrobili se prywatną lustrację robiąc nielegalną rajzerkę po aktach. Po kiego grzyba miałby pozwolić by mu argumenty do przekonywania podrecznych ałtorytetufff wytracać z reki?

Pozdrawiam

Losiu
        • budzetowadziura skandalem jest wasza NIEpamięć o 10.04 03.02.12, 09:27
          o tej tragedii zwanym przez was "wypadkiem komunikacyjnym"

mariner4 napisał:

> narodowej przez PiS przy każdej okazji, Na przykład podczas "bolesnej miesiączk
          > i" każdego 10 dna miesiąca. Ten tłum wściekłych starców z dowolnymi "modyfikacj
          > ami" Biało - Czerwonej w/g swoich dowolnych upodobań, poglądów i chorej wyobraź
          > ni.
          > Mi.
          • dr.krisk Jaka "niepamięć"???? 03.02.12, 10:21
            Ja co rano jak wstanę już-już mam zabrać się do codziennych czynności życiowych (jedzenia, mycie, zarabianie pieniędzy, itp.), ale jak sobie przypomnę o Zbrodni Smoleńskiej to od razu cały sie trzęsę i nic zrobić nie mogę! Tylko lamentuję, płaczę i rozpaczam. Trzeba mnie wycierać, uspokajać itp.
            • budzetowadziura sprawcy tak mają :))))odruch prawidłowy :P 03.02.12, 10:38
              dr.krisk napisał:

> Ja co rano jak wstanę już-już mam zabrać się do codziennych czynności życiowych
              > (jedzenia, mycie, zarabianie pieniędzy, itp.), ale jak sobie przypomnę o Zbrod
              > ni Smoleńskiej to od razu cały sie trzęsę i nic zrobić nie mogę! Tylko lamentuj
              > ę, płaczę i rozpaczam. Trzeba mnie wycierać, uspokajać itp.

• dr.krisk fakt... 03.02.12, 10:44
                Teraz nawet żałuję, że kazałem Kaczyńskiemu Lechowi lecieć do Smoleńska. Co on niebożątko winien? Robił co mu kazali, i masz.
                • losiu4 Re: fakt... 03.02.12, 11:05
                  coś mi sie zdaje ze gdyby Kaczyńskiemu spadła cegłówka na głowę to byś go winił za to ze zachciało mu sie wyjść na zewnątrz pałacu prezydenckiego. Nawet gdyby wa cegłówka nieprzypadkowo mu na łeb zleciała.

Pozdrawiam

Losiu
    • oszolom-z-radia-maryja Moralnośc dwóch prędkości 02.02.12, 10:46
      inna dla zolennikó Michnika ci moga obrażac kogo tylko chca i jak chca a jego wroigom wytyka się nawet najmniejsze potknięcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka