Dodaj do ulubionych

Platforma zaczęła się rozwalać.

07.02.12, 09:56
Aż pokiwałem z niedowierzaniem głową, kiedy Machała&Co nabijali się dzisiaj rano z tej inicjatywy. To pierwszy taki objaw w platformie wywołany przez ACTA. Głupota naszych pismaków jest po prostu jak wrak Costa Concordia, wielka i bezużyteczna.

Ja tylko zwrócę uwagę, że tych paru młodych posłów trzyma za gardziołko większość sejmową PO-PSL. A gdyby do zespołu dołączyli posłowie Palikota, to wszystko zacznie trzeszczeć jak Związek Radziecki Gorbaczowa.

www.rp.pl/artykul/182403,807764-W-PO-powstaje-nowa--liberalna-frakcja.html
Obserwuj wątek
    • extremeconcept.pl Re: Platforma zaczęła się rozwalać. 07.02.12, 10:00
      Załóżmy więc, że rozpadnie się w 3pi*dy. I co? Jej "elementy pozostaną na orbicie, na której znajdują się już od początku lat 90-tych. Będą tam krążyć, łączyć się ponownie. I tak do kolejnych wyborów. My natomiast będziemy mogli wybierać jedynie osoby z orbity właśnie. Więc na kogo zagłosujesz?
      Jak powiedział mój dziadek: "to jak wybierać najmniejszego skurw*syna z bandy skurw*synów"
      • kzet69 Re: Platforma zaczęła się rozwalać. 07.02.12, 10:09
        Nie jest tak źle, rośnie nowe

www.lazarz.pl/?id=2&nr=3368
        • remez2 Re: Platforma zaczęła się rozwalać. 07.02.12, 11:34
          kzet69 napisał:

> Nie jest tak źle, rośnie nowe
          Tyle, że to nowe, to huba.

----------------
    • cookies9 Re: Platforma zaczęła się rozwalać. 07.02.12, 10:31
      >Aż pokiwałem z niedowierzaniem głową<

Tylko się nie zakiwaj na amen:-)
      PO ,to platforma i frakcje skupione wokówł polityków - Frakca Tuska,Schetyny,Gowina czy Grabarczyka nie są czymś nowym,a teraz młodzi powołali swoją skupioną wokół idei liberalizmu. To pozytyne a nie negatywne działanie. Takiej partii nie grozi marazm i skupienie
      wokół przywódcy np Kaczyńskiego czy Palikota. Oby tak dalej...

" Do tej pory frakcje skupiały się wokół osoby lidera, a my wokół idei" - podkreśla Michał Jaros,
      • kzet69 Re: Platforma zaczęła się rozwalać. 07.02.12, 11:48
        Sam siebie oszukujesz....
      • haen2010 Re: Platforma zaczęła się rozwalać. 07.02.12, 13:34
        To tylko świadczy, jak dalece zdegenerowała się platforma, że liberalne poglądy są dla nich buntem, konfederacją. ACTA to dobitnie uświadamia.

Śmieszne jest twierdzenie, że to wielość poglądów i same zalety.
    • zapijaczony_ryj Odchodzą z PO jak z PiS odeszli? 07.02.12, 10:40
      Czy moze Tusk powyrzucał najblizszych wzorem naczelnego idioty?
      Przegapiłem coś?
      • haen2010 Re: Odchodzą z PO jak z PiS odeszli? 07.02.12, 10:58
        Zwrócę ci uwagę, że to jakby dalszy ciąg wymiany pokoleniowej. Niezadowolenie repów platfusich aż nadto widoczne.

Tusk nie może ich wyrzucić - nie jest w opozycji. Warto obserwować ciąg dalszy.
      • kzet69 Re: Odchodzą z PO jak z PiS odeszli? 07.02.12, 11:50
        Hmmm... Ryju Tusk ma zaledwie 4 - głosową większość w sejmie, wyrzucenie 6 młodych, gniewnych oznaczałoby... przedterminowe wybory...
      • wachmistrz_soroka Re: Odchodzą z PO jak z PiS odeszli? 07.02.12, 14:52
        zapijaczony_ryj napisał:

> Czy moze Tusk powyrzucał najblizszych wzorem naczelnego idioty?
        > Przegapiłem coś?

Wiele przegapiłeś,przegapiłeś moment,że z Tuska już opadła odzież. Tusk jest ju nagi.
        Czyli taki, jak go bozia stworzyła.
    • trevik Lata lecą a nic się nie zmienia... 07.02.12, 11:07
      Czy napiszesz kiedyś coś na temat analizy bieżącego stanu polskiej polityki poza tym, że Palikot będzie potężny a wszystkie pozostałe partie się rozlecą?

Jak pamiętam wieszczysz rozpady każdej partii, której wystarczy jedna właściwość podstawowa, mianowicie nie wzbudza Twojej sympatii. Wieszczyłeś rozpady PSL, SLD, PiS, PO - trudno znaleźć więcej niż jedną partię w Sejmie, która wg. Ciebie nie powinna się w ciągu następnych miesięcy rozlecieć i to tak od 7 lat z grubsza.

Jak sądzisz, ile są warte takie Twoje "analizy rozpadu"?

T.
      • haen2010 Re: Lata lecą a nic się nie zmienia... 07.02.12, 11:27
        Jeżeli coś wieszczę, to definitywny koniec rządów bękartów Okragłego Stołu w najbliższych latach. Postkomuchy już zdechły, solidaruchy i gumofilce z Kościołem zajęły się łupieniem społeczeństwa na zapas, czują już koniec bluesa.

Tusk liberał buduje państwo Orwella. Wystarczy?

Rozumiem twoje rozczarowanie i żal. Ale fakty są nieubłagane.
    • adams96 Re: Platforma zaczęła się rozwalać -przez władze 07.02.12, 11:32
      absolutną,ktora deprawuje partie oraz panstwo.Nie moze jedna osoba w parti PO oraz panstwie decydowac o wszystkim i wszystkim zarzadzac.Monarchie absolutne sa przezytkiem i podobnie jest z PO.
    • platfusy.do.paki Jak pisałem 07.02.12, 14:38
      cała zmiana zacznie się od rozróby w PO. Im szybciej będzie postępowało pustoszenie leminżej michy tym silniejszy katalizator będzie przyspieszał ten proces. Tusk musi zostać odsunięty od władzy ponieważ nic nie umie a na naukę czas był 30 lat temu. Szczerze wątpię, by PO mogła wykreować jakąś nową jakość polityki. Wszystko zostało obstawione przez karierowiczów zatem należy sądzić, że to równia pochyła a przed ostatecznym upadkiem niektórzy chcą zaspokoić głód. Czasu coraz mniej.
    • lionold Re: Platforma zaczęła się rozwalać. Czytałeś HUYEN 08.02.12, 19:18
      dzisiaj? "Niewiarygodne! PO wcale nie traci poparcia, ale PiS - najnowszy sondaż".
      sondaz.wp.pl/wid,14236517,wiadomosc.html
      Spróbuj się ugryźć z cyc!
    • lump-1 Mark Twain. 08.02.12, 19:59
      "Wiadomość o mojej śmierci była przesadą. "

Podobnie jest z PO.
      Podstawowy problem to brak alternatywy- niestety.
      SLD- w agonii.
      PIS- ma Panaprezesa i swoje 20% oraz żadnych szans na więcej.
      Ziobryści i Kluziki - już nie istnieją.
      PSL - 10% i gotowość "służenia Polsce czyli sobie".
      RP- krzyż, aborcja i maryśka czyli w sam raz na małą kanapkę.
      No i sam Palikot, który nie wie co dalej z tym swoim stadkiem począć.
      Gdyby jednak PO się rozlazło to może powstałaby jakaś nowa/stara siła ale co to zmieni ?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka