Dodaj do ulubionych

Reforma emerytalna a PiS

19.02.12, 14:16
Czy, oprócz totalnego NIE dla reformy proponowanej przez obecny rząd, PiS ma jakąś własną alternatywę, dającą w efekcie większe korzyści dla przyszłych emerytów?
Bo jakoś nie udało mi się nic takiego dostrzec.
Może ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • wachmistrz_soroka Re: Reforma emerytalna a PiS 19.02.12, 14:22
      rickky napisał:

> Czy, oprócz totalnego NIE dla reformy proponowanej przez obecny rząd, PiS ma ja
      > kąś własną alternatywę, dającą w efekcie większe korzyści dla przyszłych emeryt
      > ów?
      > Bo jakoś nie udało mi się nic takiego dostrzec.
      > Może ktoś wie?

Wystarczyłoby się tylko posłużyć wyszukiwarką. Stanowisko SLD i PiS jest znane od kilku tygodni w sprawie emerytur.
      Obudziłeś się ze snu zimowego?
      • rickky Re: Reforma emerytalna a PiS 19.02.12, 15:30
        wachmistrz_soroka napisał:

> rickky napisał:
        >
        > > Czy, oprócz totalnego NIE dla reformy proponowanej przez obecny rząd, PiS
        > ma ja
        > > kąś własną alternatywę, dającą w efekcie większe korzyści dla przyszłych
        > emeryt
        > > ów?
        > > Bo jakoś nie udało mi się nic takiego dostrzec.
        > > Może ktoś wie?
        >
        >
        > Wystarczyłoby się tylko posłużyć wyszukiwarką. Stanowisko SLD i PiS jest znane
        > od kilku tygodni w sprawie emerytur.
        > Obudziłeś się ze snu zimowego?

Nie interesuje mnie stanowisko, bo to znam.
        Napisałem przecież, że chodzi mi o program alternatywny dla reform obecnego rządu!!!
        Mam nadzieję, że teraz zrozumiałeś.
      • sowietolog Re: Reforma emerytalna a PiS 19.02.12, 16:59
        > Obudziłeś się ze snu zimowego?

Na to wygląda... Z leminżego snu zimowego...
        • rickky Re: Reforma emerytalna a PiS 19.02.12, 17:05
          sowietolog napisał:

> > Obudziłeś się ze snu zimowego?
          >
          > Na to wygląda... Z leminżego snu zimowego...

Następny, który nic nie zrozumiał.
          Pokaż mi PiSiaku alternatywną propozycję Jarosława Kaczyńskiego na reformę emerytur!!!
    • wujaszek_joe Re: Reforma emerytalna a PiS 19.02.12, 18:49
      Pamiętam jak Lech Kaczyński wetował ustawę o pomostówkach. Nie bo nie, to cały program PISu, niewazne czym to się skończy.
      • rickky Re: Reforma emerytalna a PiS 19.02.12, 19:52
        wujaszek_joe napisał:

> Pamiętam jak Lech Kaczyński wetował ustawę o pomostówkach. Nie bo nie, to cały
        > program PISu, niewazne czym to się skończy.

Też pamiętam tę jego działalność. Dlatego właśnie pytam, czy na okoliczność obecnej negacji, jego brat przygotował sobie chociaż jakąś alternatywę, bo jakoś nie obiło mi się o uszy nic na ten temat. Nic na ten temat nie mieli również do dodania dwa atakujące mnie w tym wątku PiSiory, które jak zwykle, potwierdziły tylko swoja bezgraniczną głupotę i brak zrozumienia czytanego tekstu.
        • albwu Re: Reforma emerytalna a PiS 19.02.12, 22:37
          PiS powinien w tym temacie "zamknąć mordę", niech Tusk załatwi te sprawę co go załatwi, a oni potem przejma władzę i zrobią "lepiej".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka