Dodaj do ulubionych

Test dla Tuska

14.03.12, 12:19
Czy odważy się wyleźć ze swego bunkra zwanego Kancelarią IIIRP i przedstawić swoje racje protestującym z Kaczorem na czele?

Ja obstawiam, że będzie to oglądał w willi na Parkowej, z kolesiami, przy winku i cygarach.
Obserwuj wątek
    • ultimate.strike Re: Test dla Tuska 14.03.12, 12:25
      > Ja obstawiam, że będzie to oglądał w willi na Parkowej, z kolesiami, przy winku
      > i cygarach.

Zazdrościsz?

> Czy odważy się wyleźć ze swego bunkra zwanego Kancelarią IIIRP i przedstawić sw
      > oje racje protestującym z Kaczorem na czele?

Przedstawianie nie ma sensu, protestujący mają racje jedynie słuszne.
    • ayran Re: Test dla Tuska 14.03.12, 12:26
      Rozumiem, że podeślesz fotki, za pomoca których udowodnisz, że jak zwykle miałeś rację.
    • remez2 Re: Test dla Tuska 14.03.12, 12:34
      haen2010 napisał:

> Czy odważy się wyleźć ze swego bunkra zwanego Kancelarią IIIRP i przedstawić sw
      > oje racje protestującym z Kaczorem na czele?
      Nie jest/będzie to miejsce ani pora do takich rozmów.
      > Ja obstawiam, że będzie to oglądał w willi na Parkowej, z kolesiami, przy winku
      > i cygarach.
      Pamiętasz co powiedział Franz Mauer do Ola Żwirskiego?

-------------
    • damakier1 Re: Test dla Tuska 14.03.12, 12:38
      W czasie całej kampanii Tusk spotykał sie bezpośrednio z ludźmi, bez żadnych ograniczeń wchodził w tłum, rozmawiał, wysłuchiwał pytań "jak żyć?" i przedstawiał swoje racje.
      Widziałes to tak samo, jak my wszyscy, więc nie masz podstaw, by wątpić w odwagę premiera jeśli chodzi o "wychodzenie do ludzi".

Co do dzisiejszych protestujących z Kaczorem na czele, to nie idzie im o spotkanie z Tuskiem i jego racje, tylko o zrobienie kolejnej zadymy. Jeśliby miało sie do nich cos wysyłać, to raczej parę armatek wodnych.
      • scoutek Re: Test dla Tuska 14.03.12, 12:46
        damakier1 napisała:
        > Co do dzisiejszych protestujących z Kaczorem na czele, to nie idzie im o spotka
        > nie z Tuskiem i jego racje, tylko o zrobienie kolejnej zadymy. Jeśliby miało si
        > e do nich cos wysyłać, to raczej parę armatek wodnych.

na wiecu nie ma miejsca na przekonywanie do swoich racji, tym bardziej, że nawet gdyby do nich wyszedł to nie dopuściliby go do głosu
      • remez2 Re: Test dla Tuska 14.03.12, 12:49
        > Jeśliby miało sie do nich cos wysyłać, to raczej parę armatek wodnych.
        Przeciwko legalnej demonstracji?
        ------------------
        • damakier1 Re: Test dla Tuska 14.03.12, 13:02
          O Jezu, Remezie, przecież wiem, że demonstracja legalna i że nikt ich rozganiać siłą nie może i nie będzie. Ale ja ani nie mam ani armatek, ani nic do gadania, więc mogę sobie chyba napisać, co się tym obrońcom ludu z JaroZbawem na czele słusznie należy? Pomarzyć zawsze można, a Ty nie bądź taki dosłowny:)
          • remez2 Re: Test dla Tuska 14.03.12, 13:10
            Pomarzyć zawsze można, a Ty nie bądź taki dosłowny:)
            Tu nie chodzi o dosłowność tylko głębokie przekonanie, że marzenia się czasami spełniają. :-)
            ---------------
      • ayran Re: Test dla Tuska 14.03.12, 13:18
        damakier1 napisała:

> W czasie całej kampanii Tusk spotykał sie bezpośrednio z ludźmi, bez żadnych og
        > raniczeń wchodził w tłum, rozmawiał, wysłuchiwał pytań "jak żyć?" i przedstawia
        > ł swoje racje.

Jarosław Kaczyński również spotykał się bazpośrednio z ludźmi: z p.p. Brudzińskim, Hofmanem, Błaszczakiem a także z licznymi paniami, na przykład słynną obrończynią krzyża z Krakowskiego Przedmieścia oraz z takimi, które wołały "pilnujcie go, bo go znowu zabiją!".

Nie spotykał się ze stadionowymi patriotami, bo robił to za niego na przykład ex-senator Romaszewski.

Armatki wodne, owszem, mile widziane, bo należy się spodziewać, że Jarosław Kaczyński po raz kolejny będzie przypadkowo przechodził koło osób, które będą palić kukły prezydenta czy premiera.
        • remez2 Re: Test dla Tuska 14.03.12, 13:23
          Armatki wodne, owszem, mile widziane, bo należy się spodziewać, że Jarosław Kaczyński po raz kolejny będzie przypadkowo przechodził koło osób, które będą palić kukły prezydenta czy premiera.
          Dlaczego nie wolno palić takich kukieł, przy zachowaniu szczególnej ostrożności związanej z samym procesem palenia?
          --------------
          • scoutek Re: Test dla Tuska 14.03.12, 13:30
            remez2 napisał:
            > Dlaczego nie wolno palić takich kukieł

taaaa, cywilizowana rozmowa z przeciwnikiem wygląda tak, że się pali jego kukłę i wrzeszczy
            • remez2 Re: Test dla Tuska 14.03.12, 13:56
              scoutek napisała:
              > taaaa, cywilizowana rozmowa z przeciwnikiem wygląda tak, że się pali jego kukłę
              > i wrzeszczy
              To ma być demonstracja a nie rozmowa. A te niekoniecznie są kulturalne.

----------------------------
          • ayran Re: Test dla Tuska 14.03.12, 13:39
            remez2 napisał:

> Dlaczego nie wolno palić takich kukieł, przy zachowaniu szczególnej ostrożności
            > związanej z samym procesem palenia?

Palić kukły, niestety wolno. Tyle że takie palenie kukieł to symboliczna demonstracja życzenia śmierci osoby, którą owa kukła ma przedstawiać. Ale w sensie kodeksowym nie wyczerpuje nawet znamion znieważenia.
            • remez2 Re: Test dla Tuska 14.03.12, 13:53
              Tyle że takie palenie kukieł to symboliczna demonstracja życzenia śmierci osoby, którą owa kukła ma przedstawiać.
              Chodzi o śmierć polityczną co znowu mieści się w ramach swobód obywatelskich.
              ----------------------
              • ayran Re: Test dla Tuska 14.03.12, 14:09
                Myślisz, że jak Talibowie spalili kukłę Busha, to w ramach życzenia śmierci politycznej?
                • remez2 Re: Test dla Tuska 14.03.12, 14:13
                  ayran napisał:

> Myślisz, że jak Talibowie spalili kukłę Busha, to w ramach życzenia śmierci pol
                  > itycznej?
                  Chyba mówimy o demonstracji w Warszawie. :-)
                  PS - kto mieczem wojuje .. itd. Talibowie byli cacy póki atakowali Rosjan.
                  --------------------
                  • ayran Re: Test dla Tuska 14.03.12, 14:24
                    Mówimy o tym, że palenie kukły symbolizuje życzenie śmierci politycznej, czy śmierci po prostu. Niezależnie od tego, czy w Polsce, w Afganistanie, czy w USA (gdzie kukłę Obamy akurat powieszono, co być może jest aktem bardziej humanitarnym).
                    • remez2 Re: Test dla Tuska 14.03.12, 14:36
                      ayran napisał:

> Mówimy o tym, że palenie kukły symbolizuje życzenie śmierci politycznej, czy śm
                      > ierci po prostu. Niezależnie od tego, czy w Polsce, w Afganistanie, czy w USA (
                      > gdzie kukłę Obamy akurat powieszono, co być może jest aktem bardziej humanitarn
                      > ym).
                      Pewnie nie rozstrzygniemy tej wątpliwości jako, że nie organizujemy tej demonstracji.

---------------
    • haen2010 No, Tusk listy pisze 14.03.12, 12:45
      W których prosi Kaczora o przybycie do kancelarii. Ma teraz okazję to zrealizować.
      • ultimate.strike Re: No, Tusk listy pisze 14.03.12, 12:47
        Prosił, Kaczyński nie przybył. Ale to nie wszystko, pisząc wiedział, że Kaczyński nie przybędzie, stan psychiczny "głównego opozycjonisty" jest powszechnie znany. To tylko chwyt propagandowy był.
        • losiu4 Re: No, Tusk listy pisze 14.03.12, 13:04
          gwizdnał na palcach i myslał ze każdy zobowiazany jest stanąc na bacznosc po czem szybciutko potruchtac w jego kierunku by wysłuchowac badziewnego wodolejstwa przygotowanego przez ryzych pijarowców. I to mimo ze chwile wczesniej zapowiadał ciaganie interklokutora po sadach. Nie wiem kto tu ma nierówno pod kopułą, ale wyglada na to ze nie jest to Kaczor. Tak wiec staneło na tym ze chyży dostanie projekty ustaw i bedzie miał czego sie niby domaga, czyli konkrety

Pozdrawiam

Losiu
          • scoutek Re: No, Tusk listy pisze 14.03.12, 13:08
            osiu4 napisał:

nooodny jesteś, w kólko to samo pleciesz
            • losiu4 Re: No, Tusk listy pisze 14.03.12, 14:22
              podobny temat to i podobna wypowiedź. Przecież nie bede o zbiorach marchewki pisał gdy mowa o ryzym kiwaniu.

Pozdrawiam

Losiu
              • scoutek Re: No, Tusk listy pisze 14.03.12, 14:33
                osiu4 napisał:

> podobny temat to i podobna wypowiedź. Przecież nie bede o zbiorach marchewki

to się zdecyduj, Mars czy marchewka?
      • scoutek Re: No, Tusk listy pisze 14.03.12, 12:48
        haen2010 napisał:

> W których prosi Kaczora o przybycie do kancelarii. Ma teraz okazję to zrealizow
        > ać.

kancelaria a wiec przed budynkiem to chyba różnica?
        Kaczor stchórzył bo nie ma nic do powiedzenia i nie rajcuje go rozmowa bez świadków jego wielkości;))
        • remez2 Re: No, Tusk listy pisze 14.03.12, 12:53
          > nie rajcuje go rozmowa bez świadków jego wielkości;))
          To prawda.
          -----------------
          • haen2010 Kaczor jaki jest 14.03.12, 13:06
            Wszyscy od dwudziestu lat wiedzą. Z Tuskiem podobnie, miał tylko chwilę przerwy, kiedy poważnego polityka udawał.
            Ale mimo wszystko myślę, że ci dwaj wielcy kombatanci wojny o "wolną Polskę" jednak powinni sobie uscisnąć dłonie. Razem stanowią całość Kaczor-Donald zwaną.
        • losiu4 Re: No, Tusk listy pisze 14.03.12, 13:06
          a kiyo normalny miałby ochote słuchać pijarowskiego lania wody? Chyży dostanie projekty ustaw i sie bedzie mógł nimi zająć. Tylko czy ryżemu obibokowi zechce sie w ogóle czytac? Czy tez wolał bedzie haratnać w gałe albo sieknać w tenisa

Pozdrawiam

Losiu
    • komorek12 Po co ma wychodzić 14.03.12, 13:11
      Wnuczek dziadka z Wermachtu lepiej niech siedzi w tym bunkrze, bo jak wyjdzie to znowu będzie kłamał, dla Polski lepiej aby niemcy sobie go zabrali, nie musiałby sprowadzać bojówki niemieckie do Polski.
      • komorek12 Re: Po co ma wychodzić 14.03.12, 13:13
        Najlepiej gdyby z Po komuchem Komorowskim zostawił Polskę w spokoju
        • komorek12 Re: Po co ma wychodzić 14.03.12, 13:16
          Ja wiem, że na tym forum za pieniądze pracuje dużo POkomóchów i ich najemców.
          • remez2 Re: Po co ma wychodzić 14.03.12, 13:24
            komorek12 napisała:

> Ja wiem, że na tym forum za pieniądze pracuje dużo POkomóchów i ich najemców.
            Żebyś tak jeszcze wiedział co nieco na temat języka polskiego.

--------------
          • scoutek Re: Po co ma wychodzić 14.03.12, 13:29
            komorek12 napisała:

> Ja wiem, że na tym forum za pieniądze pracuje dużo POkomóchów i ich najemców.

eeeeee, a ja wiem, że zwolenników PiS za pieniądze jest więcej, znaczy osób mało ale za to wielonickowi
    • komorek12 scoutek , dziwie się, 14.03.12, 13:43
      dziwie się, że płacą takim prostakom jak ty, skoro podbni jak ty rządzą to nic dziwnego , w Polsce musi być żle.
      • scoutek Re: scoutek , dziwie się, 14.03.12, 13:56
        komorek12 napisała:

> dziwie się, że płacą takim prostakom jak ty,

wolno ci
        ja się natomiast nie dziwię, że płacą tobie
      • mariner4 A potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie 14.03.12, 13:59
        Kiedy to Polacy żyli lepiej niż teraz?
        Dlatego taki kmiot jak Ty musi naprawdę zdychać z głodu, żeby to zrozumieć. Przemyśl to bawiąc się np najnowszym tabletem.
        Szkoda, że głupota nie boli.
        M.
        • x6824 Re: A potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie 14.03.12, 14:02
          mariner4 napisał:

> Kiedy to Polacy żyli lepiej niż teraz?
          > Dlatego taki kmiot jak Ty musi naprawdę zdychać z głodu, żeby to zrozumieć. Prz
          > emyśl to bawiąc się np najnowszym tabletem.
          > Szkoda, że głupota nie boli.
          >

Jesssuuuuu,ciebie naprawdę twoja głupota nie boli?Polacy żyją lepiej? którzy? t6e 10% a reszta?
          • mariner4 Pytanie brzmi: Kiedy żyli lepiej? 14.03.12, 14:13
            Umiesz odpowiedzieć?
            M.
            • remez2 Re: Pytanie brzmi: Kiedy żyli lepiej? 14.03.12, 14:38
              Za (jak niektórzy mówią) "wczesnego" E. Gierka. Chodzi o różnice w poziomie życia.

-----------------------
    • losiu4 Re: Test dla Tuska 14.03.12, 14:26
      ryży to tchórz. Ale jak mu pijarowcy podpowiedza to moze na chwile sie ukaze. Ale tylko wtedy jak kamery wsiowe bedą. Inne stacje nie są takie pewne, choć wydaje sie ze odwojowane.

Pozdrawiam

Losiu
      • scoutek Re: Test dla Tuska 14.03.12, 14:35
        losiu4 napisał:

> ryży to tchórz

aqurat
        w kampanii wyborczej Tusk spotykał się ze wszystkimi, nawet z wrogo nastawionymi do siebie kibicami rozmawiał, a panprezes tylko ze zwolennikami PiS i to starannie wyselekcjonowanymi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka