Dodaj do ulubionych

Coś sie zmienia

16.03.12, 11:35
Nie wiem jakie jest wasze zdanie, ale ja mam wrażenie, że zmienia się świadomość. Już "ciemny lud" nie kupuje tego, co próbuje mu wmawiać elita polityczna. Jakie są tego znaki? Sprawa ACTA, demonstracje oburzonych i wiele innych. Ludzie wreszcie zaczynają dostrzegać, że są robieni "w wała". Czas najwyższy, żeby dostrzegać, że to co rzekomo jest robione dla nas, w rzeczywistości jest wymierzane przeciwko nam. Ograniczana jest nasza wolność, przyznawane przywileje w większości po to, żeby utrzymać się u władzy i jednocześnie czerpać profity za dbanie o interesy wielkich korporacji, które mają niesamowicie duży wpływ na "wybrańców narodu". Czas, by się to zmieniło, ale nie ma takiej opcji, żeby to zrobili ci, którzy teraz nas "reprezentują". Próby na przykład Palikota podłączenia się do tych ruchów były wyśmiane - i dobrze. Pytanie tylko kto i jak to zrobi... i kiedy. Jeśli jednak arogancja elit będzie nadal tak wielka, nastąpi to szybciej niż się spodziewamy.
Obserwuj wątek
    • wujcio44 Re: Coś sie zmienia 16.03.12, 11:39
      wojtekwojtek45 napisał:

> Nie wiem jakie jest wasze zdanie, ale ja mam wrażenie, że zmienia się świadomoś
      > ć. Już "ciemny lud" nie kupuje tego, co próbuje mu wmawiać elita polityczna. Ja
      > kie są tego znaki? Sprawa ACTA

Myślę, że przykład jest kiepski. 99% demonstrujących przeciwko ACTA nie miało pojęcia o co chodzi z tym ACTA, ale ktoś im zrobił wodę z mózgu to poszli demonstrować.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Coś sie zmienia 16.03.12, 11:40
        Po prostu w modzie było pokazać się na takiej demonstracji to i lemingi poszły, a potem nawstawiały fotek na fejsie.
      • wojtekwojtek45 Re: Coś sie zmienia 16.03.12, 12:09
        Robiłeś jakieś badania, że wiesz, że było ich 99%? Widocznie ja się stykałem z tym 1%, a pozostałe 99 gdzieś się przede mną chowało. Twoja wypowiedź jest arogancka.
        • wujcio44 Re: Coś sie zmienia 16.03.12, 12:32
          wojtekwojtek45 napisał:

> Robiłeś jakieś badania, że wiesz, że było ich 99%? Widocznie ja się stykałem z
          > tym 1%, a pozostałe 99 gdzieś się przede mną chowało.

Mam poważne podejrzenie, że nie czytałeś ACTA.

>Twoja wypowiedź jest arogancka.

Nie przeczę.
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Coś sie zmienia 16.03.12, 11:39
      Dziś trendy jest pokazać na fejsie że jest się przeciw ACTA.
      • wojtekwojtek45 Re: Coś sie zmienia 16.03.12, 12:07
        Nie doceniasz ludzi, zwłaszcza młodych. Ja mam syna w okolicach dwudziestki i on dobrze wiedział dlaczego demonstruje. No, ale bagatelizowanie takich ruchów jest charakterystyczne dla elity. Słuchałem dyskusji tzw polityków w trakcie trwania demonstracji i miałem nieodparte wrażenie, ze oni żyjąc w swoim świecie w ogóle nie rozumieli co się dzieje i dlaczego obywatele nie chcą przyjąć jako prawdy objawionej tego co oni im wmawiają.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Coś sie zmienia 16.03.12, 12:26
          On może i wiedział, reszta przyszła porobic sobie fotki na fejsa.
          • wojtekwojtek45 Re: Coś sie zmienia 16.03.12, 12:30
            Jaka reszta? Zawsze ceniłem cię za cięty język i dobre riposty, ale nie przejmuj zwyczajów forumowiczów gadających byle co aby uzasadnić swoje zdanie.
      • wujcio44 Re: Coś sie zmienia 16.03.12, 12:33
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Dziś trendy jest pokazać na fejsie że jest się przeciw ACTA.

Można załapać dużo lajków.
    • cookies9 Re: Coś sie zmienia 16.03.12, 11:46
      >Jeśli jednak arogancja elit będzie nadal tak wielka, nastąpi to szybciej niż się spodziewamy<

To prawidłowość- mamy XXI wiek,społeczenstwo zmądrzalo,dojrzało i potrafi upomnieć się o normalność w wielu sprawach np relacje państwo- kościół...
    • adam111115 Re: Coś sie zmienia 16.03.12, 12:33
      wojtekwojtek45 napisał:

zmienia się świadomość. Już "ciemny lud" nie kupuje tego, co próbuje mu wmawiać elita polityczna

bardzo dobrze, mam nadzieję że przez to KK zostanie raz na zawsze odsunięty od decyzji w Polsce. Ludzie się zorientują jak wielki wpływ i agenturę na państwo watykańskie w Polsce
    • wemur Re: Głos wołającego na puszczy 16.03.12, 13:26
      trzymanie tyle lat ręki w nocniku...czas najwyższy użyć jej do czegoś pożytecznego
    • trevik Re: Coś sie zmienia 16.03.12, 14:08
      Rośnie świadomość polityczna w elektoracie,

T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka