Dodaj do ulubionych

Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństwo

06.04.12, 16:32
na kolei. Znowu nie dopilnował i proszę >

... Pociąg zahaczył o pociąg ...

A przecież kolejarze prosili tak ładnie >

... Związkowcy chcą zwrócić uwagę na problem bezpieczeństwa na kolei. Zagrozili sparaliżowaniem ruchu kolejowego podczas Euro 2012, jeśli rząd w ciągu miesiąca nie spełni ich postulatów ...
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.04.12, 16:39
      A czym w tym czasie zajmuje się opozycja? Ano uszczuplaniem dochodów budżetu!
      I skąd niby mają być pieniądze na kolej skoro PiS je chce wsadzić do głębokich kieszeni przedsiębiorców?
      • ave.duce Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.04.12, 16:58
        Opozycja zajmuje się sobą. A co!
    • dziecko_we_mgle Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.04.12, 16:54
      No skandal, po prostu skandal!

To już mu się (temu Tusku) nawet nie chciało przelecieć wzdłuż pociągu towarowego i poukładać porządnie tego, co ludzie w potrzebie, zmuszani do pracy do 67 roku życia, zapomnieli zaiwanić, przegapili bądź niechcący pozostawili wystające (może planowali tam jeszcze wrócić ale towarowy na nich nie zaczekał?).

To on (ryży Thusek) nie wiedział, że kolejarze w tym czasie spełniają patriotyczny obowiązek obsikiwania (na szczęście) nowych peronów Dworca Centralnego w Warszawce? Że nie mają głowy do pierdół, gdy Ojczyzna ginie?

"Przyczynę kolizji bada policja oraz specjalna komisja. "Do zdarzenia mogli przyczynić się złodzieje, którzy rozkradając ładunek pociągu towarowego zostawili w nim jakiś wystający poza pociąg element, który zahaczył pociąg osobowy" - dodał Łańcucki."
      • ave.duce "Do zdarzenia mogli przyczynić się złodzieje" 06.04.12, 17:00
        Mogli, czy nie - wina ryżego to oczywista oczywistość.

ps. zbyt bystre jesteś, moje dziecko. Uważaj na siebie ;)
        • dziecko_we_mgle Re: "Do zdarzenia mogli przyczynić się złodzieje" 06.04.12, 17:11
          ave.duce napisała:

> Mogli, czy nie - wina ryżego to oczywista oczywistość.
          >
          > ps. zbyt bystre jesteś, moje dziecko. Uważaj na siebie ;)

Szanowna Ave, dlaczego zaraz "bystre"? Kiedyś po prostu jechałem pociągiem i swoje wiem.

Ukłony
          • ave.duce Re: "Do zdarzenia mogli przyczynić się złodzieje" 06.04.12, 17:26
            Wszędzie HAKI. Nawet pociągi je mają... z winy Tuska.

ps. salonką jak Grzegorz N.?
            • dziecko_we_mgle Re: "Do zdarzenia mogli przyczynić się złodzieje" 06.04.12, 17:37
              ave.duce napisała:

> ps. salonką jak Grzegorz N.?

Nie, na cycku, bo tłok był.

Czekaj, to mógł być tramwaj....
              • ave.duce Re: "Do zdarzenia mogli przyczynić się złodzieje" 06.04.12, 17:53
                Niskopodłogowy czy konny? Nieważne.
                Dobrze, że żyjesz, widać nie za rządów Thuske to było.
                • dziecko_we_mgle Re: "Do zdarzenia mogli przyczynić się złodzieje" 06.04.12, 18:04
                  ave.duce napisała:

> Niskopodłogowy czy konny? Nieważne.
                  > Dobrze, że żyjesz, widać nie za rządów Thuske to było.

Fakt, ździebko wcześniej. Przy okazji, też zauważyłaś, że za tego wilczooka cycków przy tramwajach jakby mniej? Uwłaszczył się na nich, czy cóś?

Widać, nie tylko kokpity znikają za jego nieudolnych rządów. Czy może raczej udolnych nierządów.

Łapą macham z szacunkiem.
                  • ave.duce Re: "Do zdarzenia mogli przyczynić się złodzieje" 06.04.12, 18:15
                    dziecko_we_mgle napisał:

> Przy okazji, też zauważyłaś, że za tego wilczooka cyc
                    > ków przy tramwajach jakby mniej? Uwłaszczył się na nich, czy cóś?

Nie zauważyłam, ale zauważyłam za to, że słup/k/ów więcej! Pewnie będą wykorzystane w czasie kampanii wyborczej - ryży pójdzie w ślady Palikota i każdy słup wpłaci, co trzeba. Po to HGW zagrabiła władzę w stolicy, recydywistka!

> Widać, nie tylko kokpity znikają za jego nieudolnych rządów. Czy może raczej ud
                    > olnych nierządów.

Kokpit to pestka przy tym, co codziennie znika i gdzie.

> Łapą macham z szacunkiem.

Też.
                    • dziecko_we_mgle Re: "Do zdarzenia mogli przyczynić się złodzieje" 06.04.12, 18:39
                      ave.duce napisała:

> dziecko_we_mgle napisał:
                      >
                      > > Przy okazji, też zauważyłaś, że za tego wilczooka cyc
                      > > ków przy tramwajach jakby mniej? Uwłaszczył się na nich, czy cóś?
                      >
                      > Nie zauważyłam, ale zauważyłam za to, że słup/k/ów więcej!

Takem się zamyślił nad swoim gapiostwem, ale może to inne postrzeganie otaczającej rzeczywistości wywołane obecnością chromosomu Y powoduje, że słupki jakoś mniej mnie intrygują a cycki, uważasz Pani, bardziej. A może to tylko ta mgła.

> Pewnie będą wykorzystane w czasie kampanii wyborczej
                      > - ryży pójdzie w ślady Palikota i każdy słup wpłaci, co trzeba.
                      > Po to HGW zagrabiła władzę w stolicy, recydywistka!

Osłupiałem!!! A to chitrus, wiadomo już, czemu rudy!

> > Łapą macham z szacunkiem.
                      >
                      > Też.

Ty, Ave? Łapą????

A ja myślałem, że Damy to dłonie mają, uzbrojone w długie tipsy, coby ewentualnie rzeczonym tipsem, ze szklanki spirytusu, pitego w znacznych ilościach, nieuważną muchę wyłowić, w razie by wpadła.

Osłupiałem w kwadrat.

Szuram nóżką.
                      • ave.duce Re: "Do zdarzenia mogli przyczynić się złodzieje" 06.04.12, 20:09
                        Tusek ma wilcze oczy, to ja nie mogę mieć łapy?!

Spójrz w lustro, czy czasem z kwadratu nie zrobił się romb.

A ja kiwam ;)
      • erte2 Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 07.04.12, 17:51
        dziecko_we_mgle napisał:
        ...."Do zdarzenia mogli przyczynić się złodzieje, którzy rozkradając ładunek pociągu towarowego zostawili w nim jakiś wystający poza pociąg element, który zahaczył pociąg osobowy"- dodał Łańcucki."
        Otóż nie żadni złodzieje, a świadomi i patriotyczni obywatele którzy w ten sposób redystrybuowali (cholernie trudne słowo, dwa razy poprawiałem) zagrabiony majątek narodowy. O !
    • zoil44elwer Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.04.12, 17:08
      On ORZEŁ więc lata, PKP(żelazne drogi)mu zwisa jak kilo kitu u sufitu.
      • dupetek Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.04.12, 17:14
        Gdzie Zoil widziałeś kilo kitu u sufitu? Albo łżesz, albo jaja sobie robisz:)
        • chateau Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.04.12, 17:27
          Wielkanoc za pasem. Nie ma lepszej pory na jaja.
          • dupetek Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.04.12, 17:29
            Zwłaszcza, że jaja są w cenie.
            • chateau Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.04.12, 18:46
              Żeby tylko jaja. Rozum jak drożeje, makabra.
        • x2468 Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.04.12, 17:56
          Widział w jego psychiatryku.
        • x2468 Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.05.12, 22:19
          To sprawa Zolla jak ma chałupę umeblowaną.
    • man_sapiens Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.04.12, 17:54
      To ja zacytuję siebie samego:
      Kolejarze w Polsce są wspaniali. Dbają o bezpieczeństwo pasażerów. Właśnie zagrozili, że jeżeli rząd nie zajmie się sprawą bezpieczeństwa na kolei, to zastrajkują i staną wszystkie pociągi w Polsce.
      Czapki z głów. Przecież kolejarze wiedzą, że jeżeli oni sami wzięliby się za sprawy bezpieczeństwa, to koleje staną się krańcowo niebezpieczne. Bo przecież oni spieprzą wszystko. Ale oni nie poddają się. Jeżeli rząd tego nie załatwi, to oni gotowi są zrobić wszystko, co potrafią, żeby nie było wypadków. A potrafią tylko przestać jeździć, co zresztą zapewnia 100% bezpieczeństwo, jako że stojące pociągi w zasadzie nie mogą mieć wypadków. Nie mydlą nikomu oczu, że wezmą się za organizację pracy, dopracowanie procedur bezpieczeństwa, ich bezlitosne egzekwowanie, opracowanie projektów działań i inwestycji, które podniosłyby bezpieczeństwo. No i zmianę mentalności kolejarskiej, czyli partackiej, braci. Nie obiecują tego, bo wiedzą, że to by schrzanili. Tak więc, jeżeli rząd tego za nich nie załatwi, to zrobią to, co potrafią najlepiej, czyli nic. Byle tylko było bezpiecznie. Za to wyrazy szacunku.
      • ave.duce Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.04.12, 20:10
        Boszsz... strach się bać... tego ryżego Thuske!
    • cookies9 Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.04.12, 18:34
      a kolejarze,jak zwykle niewinni:-)
      • kum.z.antalowki Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.04.12, 19:34
        Statystycznie (porównując liczby Polaków zagrożonych śmiercią lub kalectwem), kolejarze - jeśli akurat nie strajkują - są niebezpieczniejsi niż Al Kaida.

W IV RP byłoby to nie do pomyślenia!
        • ave.duce Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.04.12, 22:15
          W IV RPi$politej kolejami rządziłby obecny senator RP (o tempora!...) Kogut?
    • jola.iza1 Re: Ten chorerny Tusk!!! 06.04.12, 22:59
      Nie ma to tamto, masz rację :)
    • jola.iza1 Re: Baw się tak dalej 06.04.12, 23:47
      " ten choerny tuskU" , i w ten rzucik, a potem spokojnie wsiadaj do pociągu.
      Wiemy, wiemy, Wy macie auta, Wam pociągi rybką
      • ave.duce Re: Baw się tak dalej 07.04.12, 08:42
        Co zaszło między 22.59 a 23:47?
    • veglie Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 07.04.12, 00:00
      Od straszenia Jarasem do straszenia Tuskiem.Co się dzieje?
      • ave.duce Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 07.04.12, 08:43
        "Ach Filipie, ach Filipie, trzeba znać się na dowcipie" ;)
        • veglie Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 07.04.12, 09:40
          ave.duce napisała:

> "Ach Filipie, ach Filipie, trzeba znać się na dowcipie" ;)

Nie dałaś się nabrać.:)
          • ave.duce Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 07.04.12, 10:11
            God know's ;)
    • silesiusmonachijski6 Co tam Tusk! Lepsza "wielkanoc" w Ruchu Palikota 07.04.12, 07:04
      www.antyramki.com/antyramka/1257/Jajka
    • bo98 Tusk jak 07.04.12, 09:48
      Urszula

ale było zabawnie,
      przez te lata,
      które z nim spędziliśmy
      • kum.z.antalowki Z drugiej str. - wiara, że samolotem bezpieczniej 07.04.12, 11:48
        też bywa zwodnicza...
        Mówią o generałach, że wiedzą jak wygrywać niegdysiejsze bitwy, ale wobec wyzwań współczesnych są bezradni.
        Tak się zastanawiam, czy my - mając tę wiedzę co dziś - pod dwóch latach dyskusji i przemyśleń, potrafilibyśmy doradzić p. L. Kaczyńskiemu bezpieczny środek lokomocji na obchody rocznicowe w Katyniu?
        Odpowiedź na to pytanie ma wymiar nie tylko teoretyczny, ale i praktyczny. Przecież trudno sobie wyobrazić by p. J. Kaczyński - prędzej, czy później - w ramach kampanii wyborczej (obojętne - prezydenckiej, czy parlamentarnej) nie zechciał i stamtąd przemówić do swych wyborców...
        I co, jaki środek lokomocji mu doradzimy?
        • bo98 zgrabnie 07.04.12, 12:04
          wplotłeś wątek Kaczyńskich w upadek Donalda, gratuluję
          • kum.z.antalowki Re: zgrabnie 07.04.12, 12:42
            bo98 napisał:

> ...wątek Kaczyńskich.... upadek Donalda

Zastanów się czy w tym przypadku nie jest dokładnie odwrotnie

tzn: wątek Donalda, a upadek Kaczyńskich
            • bo98 oczywiście, 07.04.12, 12:56
              jak mogłem zapomnieć,
              przecież za błędy PO (razem z jej blond twarzyczką frontmena)
              odpowiadają bracia Kaczyńscy
              • kum.z.antalowki Re: oczywiście, 08.04.12, 02:50
                bo98 napisał:

> ... odpowiadają bracia Kaczyńscy

No, już nie przesadzaj z ta liczbą mnogą
                • bo98 Re: oczywiście, 08.04.12, 09:36
                  w swoim poście zechciałeś poruszyć obydwóch braci,
                  a ja (zawsze słusznego wzrostu) od szkoły podstawowej, mniejszych i słabszych odruchowo bronię
    • meliorvisus Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 07.04.12, 15:03
      Tusk niema takiej siły aby w miesiąc zreformować całą kolej
      • ave.duce Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 07.04.12, 15:21
        Powiedz to troskliwym kolejarzom ;)
        • kum.z.antalowki Kolejarze? Oni to olewają i pokazują fucka publice 08.04.12, 02:43
          bi.gazeta.pl/im/1/11447/z11447491Q.jpg
          Oczywiście, nie każdy kolejarz osobiście, po to mają bonzów związkowych...

ave.duce napisała:

> Powiedz to troskliwym kolejarzom ;)
    • bnov charakterystyczne 15.04.12, 09:53
      podsumowanie,
      Tusk nie może zrobić tego dobra, które w sobie niesie , bo przeszkadzają mu związkowcy,

Bogu dzięki, że poradził sobie ze związkowcami, gdy zabierał Polakom dwa lata życia na emeryturze
      • ave.duce ? 15.04.12, 10:21
        bnov napisał:

> charakterystyczne podsumowanie,
        > Tusk nie może zrobić tego dobra, które w sobie niesie , bo przeszkadzają mu zwi
        > ązkowcy,

Nie wystarczy czytać, trzeba przeczytać i zrozumieć.

> Bogu dzięki, że poradził sobie ze związkowcami, gdy zabierał Polakom dwa lata ż
        > ycia na emeryturze

Sam jeden? Fiu, fiu, mocarz prawdziwy z tego Tuska ;)
        • bnov Re: ? 15.04.12, 10:32
          Nie wystarczy czytać, trzeba przeczytać i zrozumieć.

nieco zażenowany wyjaśniam, że żartowałem

uważam, że Tusk jest szkodnikiem, nie prezentuje własnego zdania , bo go nie ma

• ave.duce Re: ? 15.04.12, 11:09
            Zatem różnica tkwi w poczuciu humoru i nie tylko.

Miłego dnia.
            • bnov Re: ? 15.04.12, 11:32
              Z poczuciem humoru, to łatwo nie zyskamy pewności.

Natomiast niewątpliwie dzieli nas zdanie, na temat naszych Ukochanych Przywódców :-)

również miłego dnia
              • ave.duce Re: ? 15.04.12, 11:48
                Żeby nie było dalszych nieporozumień - jestem pozbawiona "Ukochanego Przywódcy", ale...
                nie martwi mnie to wcale.

ps. wiele nowych nicków na FK, pozdr.
                • bnov Re: ? 15.04.12, 16:48
                  skoro tak twierdzisz, to jesteś drugim przypadkiem po mnie

ja dostrzegam tu głównie naiwnych szowinistów PO

(chyba, że to płatni panegiryści, a prywatnie myślą)
                  • ave.duce Re: ? 15.04.12, 17:00
                    Więcej jest takich, nie pochlebiaj sobie.

Nie posądzam nikogo o "płatne pisanie", choć pewnie tacy też się zdarzają.
                    Każdy jest inny, więc może widzieć inaczej.
                    Niektórzy maja klapy na oczach i ani publicznie, ani prywatnie nie myślą.
                    • bnov Re: ? 15.04.12, 17:28
                      nie pochlebiam,
                      mam dobre zdanie
                      • ave.duce Re: ? 15.04.12, 17:42
                        I tym optymistycznym akcentem... :)
    • ave.duce Zbysio mnie natchnął > 15.04.12, 17:41
      Powtórzę, bo lenistwo mam w genach.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,135093385,135115856,Docieraja_spoX_.html
    • ave.duce Ten chorerny Tusk!!! Znowu nie dopilnował!!! 06.05.12, 17:28
      ... Kierowcy, maszynista i sternik promu... ...
      • volupte Re: Ten chorerny Tusk!!! Znowu nie dopilnował!!! 06.05.12, 17:33
        Tusk łowi in z alkomatem biegać po peronach, ulicach i na przystankach promowych.:) chciał rządzić ....niech ma.:)
        • volupte Re: Ten chorerny Tusk!!! Znowu nie dopilnował!!! 06.05.12, 17:35
          Errata: powinie
          • ave.duce Re: Ten chorerny Tusk!!! Znowu nie dopilnował!!! 06.05.12, 17:49
            To jego psi obowiązek!
    • losiu4 Re: Ten chorerny Tusk!!! Ma w nosie bezpieczeństw 06.05.12, 18:10
      a do kolejowych doszłych lub niedoszłych wypadków spowodowanych paździerzowa budowa Polski to sie będziemy odnosić czy nie?

Pozdrawiam

Losiu
      • ave.duce Zwłaszcza do tych niedoszłych. 06.05.12, 20:16
        Puść wodze fantazji!
        • losiu4 Re: Zwłaszcza do tych niedoszłych. 06.05.12, 21:47
          ave.duce napisała:

> Puść wodze fantazji!

oczywiście. Jedna z tych bardziej spektakularnych wydarzyła się niedawno, gdy jeden z maszynistów zatrzymał pociąg. Ciekawe co by było gdyby zawierzył paździerzowej budowie Polski i pojechał dalej.

Pozdrawiam

Losiu
          • ave.duce Re: Zwłaszcza do tych niedoszłych. 06.05.12, 23:15
            I to jest wina Tuska, że wielu kolejarzy (i nie tylko) jest pozbawionych zawodowej etyki.
            • losiu4 Re: Zwłaszcza do tych niedoszłych. 07.05.12, 10:14
              ave.duce napisała:

> I to jest wina Tuska,

to o czym pisałem (niektóre katastrofy kolejowe i te "o mały włos") jest winą burdla jaki nam Ryży przygotował a jego pijarowcy nazwali "budową Polski". Pijani maszyniści to inny problem, istniejący też przed ryżymi rządami. Natomiast odnoszę wrażenie że Ty takim incydentem chcesz usprawiedliwić ryży bałagan. Ja się na to nie dam nabrać.

Pozdrawiam

Losiu
              • ave.duce Re: Zwłaszcza do tych niedoszłych. 07.05.12, 10:39
                Nie mam zamiaru nikogo ani niczego usprawiedliwiać.

Pozdrawiam.
    • volupte Re: Ten chorerny TusEk!!! Znowu nie dopilnował!!! 06.05.12, 20:05
      I tego też nie dopilnował. A to leń.:)=
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka