haen2010 10.04.12, 08:33 Dlaczego Tusk nakazał utajnić rozmówkę braci Kaczyńskich z godziny 8.20 przed katastrofą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogucjusz To nic by nie dało. 10.04.12, 08:43 Nawet, gdyby było słychać wyraźnie kaczy głos - "Lechu, masz lądować!" PiŚniętych nic nie przekona, że białe jest białe. Oni żyją w innej rzeczywistości i posługują się inną logiką. Jaro wyparłby się tej rozmowy, nazwałby ją "manipulacją", a Macierewicz zacząłby szukać autorów "fałszerstwa" i oczywiście znalazłby - Tuska. --- "Ląduj, dziadu!" Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Re: Smoleńska tajemnica 10.04.12, 08:46 >Dlaczego Tusk nakazał utajnić rozmówkę braci Kaczyńskich z godziny 8.20 przed katastrofą? A ma jej treść? Podsłuchiwał? I naprawdę kazał utajnić? Hieniu, 10.04 masz odlot. Do Smoleńska. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Są dwie możliwości 10.04.12, 08:56 1. Rozmowa była neutralna. Dotyczyła zdrowia mamusi jak zeznaje prezes i absolutnie nie miała związku z wymuszeniem na załodze decyzji o lądowaniu. W takim przypadku Tusk zezwalając ludziom domyślać się, że rozmowa miała wpływ na podjęte decyzje jest zwyczajną świnią. Nie jest to fair wobec Kaczyńskiego i ukazuje całą cyniczną politykę manipulowania opinią pubiczną. 2. Rozmowa dotyczyła lądowania w Smoleńsku. W takim wypadku Tusk jest zwykłym przestępcą ukrywającym przyczyny katastrofy. Bo wpływ Jarosława na decyzje brata był niemal pełny, absolutny. Jakby ta rozmowa nie wyglądała, Tusk utajniając to nagranie ujawnił całą swoją pokrętną politykę. Ja określam ją krótko: gowniażeria. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Bronek wygral dzieki "jak nie wyladuje to mnie zab 10.04.12, 09:09 zabija" tuz przed wyborami tak wiec punkt 2 odpada Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Są dwie możliwości 10.04.12, 12:00 Jeśli rozmowa była prywatna, to nawet prokurator generalny nie ma prawa jej ujawnić bez zgody osób biorących w niej udział. Jeśłi nie była prywatna to również raczej nie, chyba że jeden z rozmawiających namawiał drugiego do popełnienia przestępstwa , lub też omawiali np wspólny plan popełnienia tegoż. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Są dwie możliwości 10.04.12, 12:25 Co za bzdury. Nie ma rozmów prywatnych z pokładu samolotu rządowego. Każda z nich jest rejestrowana przez kontrwywiad. O tym rozmówcy dobrze wiedzą. Tej rozmowy nie dostała ani komisja Millera, ani prokuratorzy. Musieli zadowolić się oświadczeniem, że nie miała wpływu na katastrofę. Tyle, że ja Tuskowi już dawno przestałem ufać w tych sprawach. Krętacz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz To kontrwywiad podsłuchuje prezydenta? 10.04.12, 12:36 Komorowskiego też? A to sie chłop ucieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Merta.... 10.04.12, 12:25 też wie, że zabili ich Rosjanie.... (a Marta jest pewna tego... nawet!) Oj Hjeniu, Hjeniu.... Odpowiedz Link Zgłoś