Dodaj do ulubionych

Każdy, byle nie PO - trend się rysuje wyraźnie

24.04.12, 17:25
I całe szczęście...

wiadomosci.wp.pl/kat,124758,title,Sonda-WP-Czy-Polacy-chca-glosowac-na-dowolna-partie-by-odsunac-PO-od-wladzy,wid,14438206,wiadomosc.html?ticaid=1e549
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Każdy, byle nie PO - trend się rysuje wyraźni 24.04.12, 17:53
      Pożyjemy,zobaczymy:-)

Głosy z sondy:

"- A ja z dwojga złego wolę PO - odzywa się zwolennik Ruchu Palikota. - Ja też wolę PO, popełnia błędy, ale przynajmniej jest spokój - dodaje kolejny rozmówca..."

wiadomosci.wp.pl/kat,124758,title,Sonda-WP-Czy-Polacy-chca-glosowac-na-dowolna-partie-by-odsunac-PO-od-wladzy,wid,14438206,wiadomosc.html?ticaid=1e549
      • wsk175 rysuje się rysunek...i 24.04.12, 17:59
        O tym, kto rządzi decydują wybory, a nie trendy.
    • platfusy.do.paki Szara strefa rulez 24.04.12, 18:05
      "Wpływy za pierwsze trzy miesiące z czterech głównych podatków (VAT, akcyza, PIT i CIT) są na katastrofalnie niskim poziomie. Jeżeli stan rzeczy nie będzie się jeszcze pogarszać, to zabraknie w kasie budżetu państwa: z VAT-u - 7 mld zł, z akcyzy - 8 mld zł, z PIT-u - 8 mld zł, a z CIT-u - 5 mld zł. Razem aż 28 mld zł. Co prawda, zawsze dochody budżetowe pierwszego kwartału są gorsze niż czwartego, ale nigdy dotychczas nie było aż tak źle w stosunku do planu w budżecie państwa i w porównaniu do lat poprzednich. Wiem – zresztą sam to wielokrotnie mówiłem – prognoza dochodów budżetowych na ten rok jest w oczywisty sposób zawyżona. Ale jest jeszcze gorzej niż sądzą sceptycy."

No cóż, kiedy następuje ogromna rozbieżność pomiędzy stopniem grabienia podatnika a stopniem zaspokajania jego potrzeb z budżetowych pieniędzy, podatnicy zaczynają się buntować i przestają płacić.

Nie sądzę, by ryży zdołał dotrwać do końca tego roku.

• green_feldkurat_katz Re: Szara strefa rulez 24.04.12, 18:13
        Nie sądzę, by ryży zdołał dotrwać do końca tego roku.

To jest raczej pewne, ciekawe, kogo Siły Większe namaszczą na następcę.

kiedy następuje ogromna rozbieżność pomiędzy stopniem grabienia podatni
        > ka a stopniem zaspokajania jego potrzeb z budżetowych pieniędzy, podatnicy zacz
        > ynają się buntować i przestają płacić

Wiem, sam zrobiłem racjonalizację zatrudnienia w firmie.
        • wsk175 Re: Szara strefa rulez 24.04.12, 18:16
          idiota sam ze sobą dyskutuje na forum.......
          • green_feldkurat_katz Mówisz o sobie, współczuję kalectwa... 24.04.12, 18:18

• tw_wielgus Re: Każdy, byle nie PO - trend się rysuje wyraźni 24.04.12, 18:22
      He, he, he miarodajny sondaż łącznie 8 ( słownie: osiem) głosów. Cholernie reprezentatywny...

Oj nie mogę już pisać, bo mam ze śmiechu łzy w oczach.
      • zoil44elwer Re: Każdy, byle nie PO - trend się rysuje wyraźni 02.05.12, 06:11
        PO mniejsze zło stało większym przekleństwem losu Polaków.
    • wiosnaludzikow Re: Każdy, byle nie PO i PIS 02.05.12, 06:40
      drobna korekta tytułu
    • kecawa Re: Każdy, byle nie PO - w kwestii żopy 02.05.12, 07:33
      wpolityce.pl/wydarzenia/27723-szef-nowego-biuletynu-ipn-chcial-zakazac-uzywania-w-publikacjach-slowa-sowiecki-jest-ono-nieprzychylne-wobec-rosji

nie dziwi mnie to gdy czytam o kolejnym lizaniu moskiewskiej żopy . Za moment tych z 1944 czy z powstania stycznioego zwać nam każą polskimi bandytami- bo taka jest cena cieplej wody w kranie i grilowania.
      • zoil44elwer Re: Każdy, byle nie PO - w kwestii żopy 02.05.12, 07:35
        Soviet Union już nieprawilne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka