Dodaj do ulubionych

Duda - faszysta czy związkowiec?

17.05.12, 09:13
Faszyzm nie rodzi się z niczego. Faszyzm musi mieć solidne podłoże nędzy, bezrobocia, beznadziei i alienacji rządzących ze społeczeństwa. O ile pierwsze warunki są spełnione w połowie, to ostatni wypełnia je w stu procentach. Stąd dość powszechny aplauz dla działań udających wielkich bojówkarzy z NSZZ Solidarność.

Poza tym polskie elity "faszystowskie" przecież opływają w luksusy. Należy do nich wielotysięczna rzesza działaczy związkowych (mordy ich mafijne) oraz Kosciół, który nagrabił się w Polsce jak nigdy dotąd w historii.

Dlatego polski faszyzm, jego początki nie mają żadnych solidnych podstaw. W sumie Duda jako polski Mussolini jest bez szans na jego dalszą realizację. Nie ma się czego bać.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Duda - faszysta czy związkowiec? 17.05.12, 09:34
      Widzę ,ze na lekcje do pana prezesa chadzasz .
      • haen2010 Re: Duda - faszysta czy związkowiec? 17.05.12, 09:46
        Hrabio, krzywdzisz mnie. Powinieneś wiedzieć, że mam swoje, subiektywne zdanie o polskich przemianach.

Zapomniałem dodać, że kończy się epoka bajeru solidaruchów, komuchów i Koscioła. Picuś-glancuś Tusk i jego platfusiarnia powoli kończą swoje historyczne dzieło wątpliwej wartości. Duda jest zręcznym, młodym politykiem, który na tym szybko rośnie. Podobnie jak jego adwersarz - Palikot.

Wszystko przez globalny przepływ informacji. Nie dostosowali się, zapatrzeni w ubiegły wiek. Solidaruchy.
        • m.c.hrabia Re: Duda - faszysta czy związkowiec? 17.05.12, 09:49
          Mnie nie o Twoje zdanie chodzi (czasami się z nim zgadzam)

ale o język jakim go artykułujesz
          • haen2010 Re: Duda - faszysta czy związkowiec? 17.05.12, 10:02
            Hrabio, kilkakrotnie informowałem, że mój język ubogi, jest pochodną politechniki a nie uniwersytetu.
    • tornson Faszyzm żyje w symbiozie z wielkim kapitałem 17.05.12, 12:44
      i brutalnie zwalcza związki zawodowe. W Niemczech faszyści to nie byli ci którzy na ulicach walczyli o prawa socjalne obywateli, ale ci którzy zapowiadali "ostateczną rozprawę" z protestującymi związkowcami. Tak więc faszystą prędzej jest Bolek i inni namawiający do wzięcia za mordę ludzi walczących o swoją godność.
      • calun_torunski Faszyzm żyje w symbiozie z wielkim kapitałem 17.05.12, 16:16
        > i brutalnie zwalcza związki zawodowe.

zapomniales o tym, ze tzw. solidarnosc to sa zwiazki "prawicowe", wrogie wszelkim przejawom socjalizm - i jak najbardziej zyjace w symbiozie z kapitalem (vide KGHM)

>W Niemczech faszyści to nie byli ci którz
        > y na ulicach walczyli o prawa socjalne obywateli, ale ci którzy zapowiadali "os
        > tateczną rozprawę" z protestującymi związkowcami.

zwiazkowcy w Niemczech protestowali, dopoki nie zniknely SPD i KPD, w momencie, w ktorym znikneli naturalni partnerzy ZZ stowarzyszyli sie z tymi, ktorzy zapewnili im prawa socjalne - prace, ziemniaki i cebule - czyli NSDAP
        tzw. solidarnosc nie rozmawia z partiami lewicowymi, tylko z PiS i SP, dla zwiazkowych bonzow z tzw. solidarnosc naturalnym partnerem jest milioner Kownacki czy europosel Ziobro (14 K EUR miesiecznie)

>Tak więc faszystą prędzej jes
        > t Bolek i inni namawiający do wzięcia za mordę ludzi walczących o swoją godność
        > .

dla tzw. solidarnosci walka o wlasna godnosc polega na odzieraniu innych z tej godnosci - rychtyk jak faszysci 85 lat temu w Niemczech
        • tornson Re: Faszyzm żyje w symbiozie z wielkim kapitałem 17.05.12, 16:52
          calun_torunski napisał:

> > i brutalnie zwalcza związki zawodowe.
          >
          > zapomniales o tym, ze tzw. solidarnosc to sa zwiazki "prawicowe", wrogie wszelk
          > im przejawom socjalizm - i jak najbardziej zyjace w symbiozie z kapitalem (vid
          > e KGHM)
          Korumpowanie szefów związków przez korporacje to inna sprawa.

> >W Niemczech faszyści to nie byli ci którz
          > > y na ulicach walczyli o prawa socjalne obywateli, ale ci którzy zapowiada
          > li "os
          > > tateczną rozprawę" z protestującymi związkowcami.
          >
          > zwiazkowcy w Niemczech protestowali, dopoki nie zniknely SPD i KPD, w momencie,
          > w ktorym znikneli naturalni partnerzy ZZ stowarzyszyli sie z tymi, ktorzy zape
          > wnili im prawa socjalne - prace, ziemniaki i cebule - czyli NSDAP
          Gdy doszła do władzy NSDAP nie było miejsca na związki zawodowe, zniszczono wszystko poza faszystowskimi bojówkami.

> tzw. solidarnosc nie rozmawia z partiami lewicowymi, tylko z PiS i SP, dla zwia
          > zkowych bonzow z tzw. solidarnosc naturalnym partnerem jest milioner Kownacki c
          > zy europosel Ziobro (14 K EUR miesiecznie)
          Teraz to się zmieniło, dziś Solidarność potrafi współpracować z OPZZ, rozmawia z SLD i Millerem. Oczywiście doły są wciąż dość prawicowe, ale Duda idzie z Solidarnością w dobrą stronę.

> >Tak więc faszystą prędzej jes
          > > t Bolek i inni namawiający do wzięcia za mordę ludzi walczących o swoją g
          > odność
          > > .
          >
          > dla tzw. solidarnosci walka o wlasna godnosc polega na odzieraniu innych z tej
          > godnosci - rychtyk jak faszysci 85 lat temu w Niemczech
          Faszyści odzierali z godności słabych i bezbronnych, to co innego niż walka z tłustymi bezczelnymi kotami z sejmu.
          • haen2010 Re: Faszyzm żyje w symbiozie z wielkim kapitałem 17.05.12, 17:24
            Warto dodać, że faszyzm musi ciągle definiować na nowo swoich wrogów. Dziś pożywką jest liberalizm i wolnomyślicielstwo w koscielnym wydaniu. Tutaj Duda może popełnić generalny błąd. Wiatru globalizmu nie da się lokalnie zwalczyć, chociaż solidaruchy starają się ze wszystkich sił.
            • el-loko Re: Faszyzm żyje w symbiozie z wielkim kapitałem 17.05.12, 18:20
              A co będzie, gdy dojdzie do globalnego załamania rynków ?!
            • sowietolog Re: Faszyzm żyje w symbiozie z wielkim kapitałem 17.05.12, 19:47
              > Warto dodać, że faszyzm musi ciągle definiować na nowo swoich wrogów.

Wypisz, wymaluj Platforma i część jej wyborców, a raczej wierchuszka tej partii wraz z kluczowymi PR-owcami (Ostachowicz, Graś, cały ten kilkudziesięcio-osobowy "departament propagandy" utworzony w URMie), "zarządzająca" dołami partyjnymi i leminżym elektoratem... Najpierw byli "pisowcy", potem doszły "mohery", następnie "dopalacze", "kibole", kolejno "Rydzyk" i "Sakiewicz", etc., etc. ...

Stały proceder: a) wyszukanie wroga "ludu" (lemingów), b) szczucie ludu przeciw wrogowi, c) wizerunkowe "zwalczenie" wroga (stricte wizerunkowe, a w rzeczywistości "zamiecenie pod dywan" danej sprawy czy problemu), d) odtrąbienie wygranej wojny z wrogiem w ramach propagandy sukcesu, e) buforowy, krótki czas spokoju i stabilizacji przed powtórką powyższego scenariusza...
          • calun_torunski Faszyzm żyje w symbiozie z wielkim kapitałem 17.05.12, 18:29
            > Teraz to się zmieniło, dziś Solidarność potrafi współpracować z OPZZ, rozmawia
            > z SLD i Millerem. Oczywiście doły są wciąż dość prawicowe, ale Duda idzie z Sol
            > idarnością w dobrą stronę.

doly sa prawicowe ??? wiekszego absurdu w zyciu nikt nie wymysli ...
            jakie kryterium prawicowosci mozna zastosowac wobec golodupcow ???
            >
            > > >Tak więc faszystą prędzej jes
            > > > t Bolek i inni namawiający do wzięcia za mordę ludzi walczących o s
            > woją g
            > > odność
            > > > .
            > >
            > > dla tzw. solidarnosci walka o wlasna godnosc polega na odzieraniu innych
            > z tej
            > > godnosci - rychtyk jak faszysci 85 lat temu w Niemczech
            > Faszyści odzierali z godności słabych i bezbronnych, to co innego niż walka z t
            > łustymi bezczelnymi kotami z sejmu.

to byl ulubiony zwrot faszystow - tluste koty

golodupiec moze odzierac z godnosci wylacznie tluste koty - nawet jak sa slabe i bezbronne
      • zoil44elwer Re: Faszyzm żyje w symbiozie z wielkim kapitałem 17.05.12, 18:37
        Polscy działacze "związkowi",najpierw krzykacze i szczeżuje a po osiągnięciu celu, burżuje i szuje.
    • cookies9 Re: Duda - faszysta czy związkowiec? 17.05.12, 14:29
      W tym wypadku nie ma 'czy'...jest niczym szampon 'dwa w jednym':-)
      • zoil44elwer Re: Duda - faszysta czy związkowiec? 17.05.12, 18:40
        Związki zawodowe są dla rządu tym czym PiS dla PO.Żyć bez siebie nie mogą ,te pasożyty na społecznym drzewie.
    • lump-1 Re: Duda 17.05.12, 18:46
      na prezydenta.
      • calun_torunski Re: Duda 17.05.12, 18:54
        > na prezydenta.

chyba Doda
        • zoil44elwer Re: Duda 17.05.12, 18:58
          Mamy już DziAD prezydenta,sprawdza się jako strażnik żyrandola.Tak a propos,First Kaszalot miała panieńskie nazwisko DZIADZIA.
          • sowietolog Re: Duda 17.05.12, 19:54
            Tu masz dokładną, "żydokomuszą" genezę Anny Komorowskiej:
            urbas.blog.onet.pl/Tajemnica-Komorowskich,2,ID418064329,DA2010-12-08,n
            niezalezna.pl/artykul/rodzinna_historia_prezydentowej_w_aktach_ipn/42191/1
            pl.wikipedia.org/wiki/Bronis%C5%82aw_Komorowski
            pl.wikipedia.org/wiki/Anna_Komorowska
            Z tego co kojarzę, to część rodziny Anny Komorowskiej od jakiegoś czasu, od lat 90tych, żyje w Izraelu. Natomiast dzieci i wnuki Komorowskich, tak jak i Sikorskich, bez żadnych problemów, wręcz od ręki, mogą uzyskać izraelskie obywatelstwo.

• zoil44elwer Re: Duda - faszysta czy związkowiec? 17.05.12, 19:13
      Wałęsa w 1981:Będziemy targać się po szczękach( z władzą.)Inna bajka jak te zapowiedzi się skończyły w grudniu 81,ale Bolek nie był święty i nie stronił od zadym.
    • sowietolog dwie sprawy... 17.05.12, 19:37
      Po pierwsze, widzę, że i ty dostrzegłeś sprawność Dudy i drzemiący w nim spory potencjał polityczny, lecz w swój haeonowsko-palikotowy sposób, hehe, vide mój dzisiejszy wpis:
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,135953101,135953101,Duda_powaznym_problemem_dla_PO_Agory_i_ITI_.html
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,11740559,Piotr_Duda_wschodzaca_gwiazda___Zachwyty_niedojrzalych.html
      Duda jest dodatkowym asem w talii, zaburzajacym dotychczasowy, skostniały układ talii kart. Wiem o tym ja, wie już "salon" próbujący Dudę "ugryżć", wiesz już i ty oraz wielu innych.

Po drugie, nie podążaj za takim prostackim, propagandowym widzeniem polskiej polityki a la Palikot. Solidarność to lewica, ta prawdziwa lewica - ludzi pracy. Choćby i "bogobojna", tzn. tkwiąca w narodowym poczuciu patriotyzmu i garściami czerpiąca ze społecznej nauki Kościoła... To część naszego społeczeństwa umiejscawianej pod tzw. klasą średnią czy aspirującymi do niej.
      • haen2010 Re: dwie sprawy... 17.05.12, 20:21
        Ale pieprzysz. Bez pojęcia o tym, jak wieją wiatry polityki. Pośliń palec i wystaw za okno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka