Dodaj do ulubionych

KRRiT iran-izuje Polske

IP: *.csc.dk 13.03.02, 15:47
Nie trzeba kosciola kat. aby Polske przemienic w katolicki Iran Europy. Jak
dowiadujemy sie dzisiaj w Gazecie, KRRiT ukarala TVN za BigBrothera, i oto za
co:

"Sceny erotyczne są nie tylko pokazywane, ale również komentarze w programie
wskazują, że takie zachowania są słuszne i normalne - dodał szef KRRiT."

Wyglada na to ze KRRiT uwaza, ze standartem jest milczenie na temat seksu lub
napietnowanie jego jako zachowanie niesluszne i nienormalne. A moze jeszcze
kobiety maja byc pokazywane "zapuszkowane" jak Arabki?

Szczesc im Boze... :)
Obserwuj wątek
    • Gość: aska Re: KRRiT iran-izuje Polske IP: 195.136.95.* 13.03.02, 15:50
      "Sceny erotyczne są nie tylko pokazywane, ale również komentarze w programie
      wskazują, że takie zachowania są słuszne i normalne - dodał szef KRRiT."

Ja tam jak najbardziej uważam, że seks jest słuszny i normalny. A jeśli Pan Braun
      sądzi inaczej to chyba pilnie potrzebuje konsultacji z
      psychiatrą/psychologiem/seksuologiem! On wychodzi z założenia psa ogrodnika "sam
      nie może to i drugiemu nie da". Leczyć!
      • Gość: zdd Re: KRRiT iran-izuje Polske IP: *.mofnet.gov.pl 13.03.02, 15:59
        Gość portalu: aska napisał(a):

> "Sceny erotyczne są nie tylko pokazywane, ale również komentarze w programie
        > wskazują, że takie zachowania są słuszne i normalne - dodał szef KRRiT."
        >
        > Ja tam jak najbardziej uważam, że seks jest słuszny i normalny. A jeśli Pan Bra
        > un
        > sądzi inaczej to chyba pilnie potrzebuje konsultacji z
        > psychiatrą/psychologiem/seksuologiem! On wychodzi z założenia psa ogrodnika "sa
        > m
        > nie może to i drugiemu nie da". Leczyć!

Oj to nie takie proste. KK musiał by zmienić swoją "teologię moralną"
        A to marzenie ściętej głowy.
        • Gość: aska Re: KRRiT iran-izuje Polske IP: 195.136.95.* 13.03.02, 16:53
          No ale przynajmniej teoretycznie Pan Braun nie jest przedstawicielem KK tylko
          cywilem. Więc może chociaż czasem nie wypowiadałby się jak "Men in Black".
          Powtarzam leczyć!
    • Gość: Balzer Re: KRRiT iran-izuje Polske IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.02, 17:02
      To skutki dopuszczania Koscioła do nie własciwych spraw.
    • sceptyk Re: KRRiT iran-izuje Polske 13.03.02, 17:40
      To jest skandal. Brak slow.

Odczepczcie sie wreszcie katole od naszych czlonkow i pochw.

Niech zyje publiczne pierdolenie, WSZYSTKICH WSZEDZIE ze WSZYSTKIEMI!!!

A jak sami nie chcecie, to sobie mozecie wyjechac. Na ksiezyc. Albo do Rygi.
      Niech zyje postep!
      • Gość: Balzer Re: KRRiT iran-izuje Polske IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.02, 18:18

sceptyk napisał(a):

> To jest skandal. Brak slow.
        >
        > Odczepczcie sie wreszcie katole od naszych czlonkow i pochw.
        >
        > Niech zyje publiczne pierdolenie, WSZYSTKICH WSZEDZIE ze WSZYSTKIEMI!!!
        >
        > A jak sami nie chcecie, to sobie mozecie wyjechac. Na ksiezyc. Albo do Rygi.
        > Niech zyje postep!

Wreszcie mowisz jak człowiek, szkoda tylko ze z ironia bo myslisz zupełnie przeciwnie.
        • sceptyk Uzupelnienie 13.03.02, 19:38
          Zorientowalem sie, juz po wyslaniu, ze w moim manifescie postepu i sensu zycia
          czegos brakuje. Myslalem, myslalem, az w koncu zorientowalem sie, ze nie ma tam
          okolicznika czasu. Ponizej zatem manifest udoskonalony:

Niech zyje publiczne pierdolenie, WSZYSTKICH WSZEDZIE ze WSZYSTKIEMI ZAWSZE!!!

Wyjasniam, ze przez 'zawsze' rozumiem 7/7, 24/24 z przerwami tylko na jedzenie,
          wydalanie i ogladanie Big Brothera, wersji od IV do C. Na wersje III mozemy sie
          juz nie zalapac.
          • Gość: Balzer Uspokoje Cie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.02, 19:56
            Nawet najwieksi zapalency nie zniosa tego nerwowo. No i te "wszyscy ze wszystkimi"
            fe ! - co za duzo to nie zdrowo.
            Ale nie wolno ZABRANIAC komus tego ogladac (nawet jesli nie zna umiaru),
            takie postepowanie to cenzura ktora zachacza o faszyzm.
          • zdd Re: Uzupelnienie 13.03.02, 21:18
            sceptyk napisał(a):

> Zorientowalem sie, juz po wyslaniu, ze w moim manifescie postepu i sensu zycia
            > czegos brakuje. Myslalem, myslalem, az w koncu zorientowalem sie, ze nie ma tam
            >
            > okolicznika czasu. Ponizej zatem manifest udoskonalony:
            >
            > Niech zyje publiczne pierdolenie, WSZYSTKICH WSZEDZIE ze WSZYSTKIEMI ZAWSZE!!!
            >
            > Wyjasniam, ze przez 'zawsze' rozumiem 7/7, 24/24 z przerwami tylko na jedzenie,
            >
            > wydalanie i ogladanie Big Brothera, wersji od IV do C. Na wersje III mozemy sie
            >
            > juz nie zalapac.

No tak robaczku.
            Jak to by ci to łopatologicznie wyaśnić.
            Popęd seksualny jest najsilniejszym motorem sterującym ludźmi, nawet instynkt
            samozachowawczy ( o głodzie nie wspomnę) z nim przegrywa.
            Jeśli uważasz to za fałsz to zwróć uwagę na to, iż matka ewolucja cię spłodziła w
            dupie mając twoją egzystencję, boć dla niej jest ważne to co się szumnie nazywa
            ciągłością gatunku.
            W związku z tym wszelkie nakazy i zakazy w tym względzie ( znaczy się seksu) tyle
            się mają do rozumu i twoich wywodów (o teologii nie wspomnę) co zeszłoroczny
            śnieg.

• sceptyk do zetdede 13.03.02, 22:15
              Duza radosc sprawiles mi swym listem. Do tej pory przechodzilem do porzadku
              dziennego nad swym popedem seksualnym, nie zdajac sobie sprawy z jego istnienia
              i kopulujac nie wiecej niz 3-5 razy na dobe, przewaznie pod dachem i w czterech
              scianach (ma sie warunki). Po przeczytaniu twych uwag poczulem nagle w
              ledzwiach jakies dziwne ozywienie. Teraz juz rozumiem, ze zmarnowalem tyle lat
              walczac z popedem, a czasem go po prostu nie zauwazajac, zajety praca,
              czytaniem czy innymi glupotami. Jutro to bedzie... Nie chcial bym byc w skorze
              napotkanych przeze mnie kobiet.

Zaczalem sie natomiast zastanawiac, co moglo byc przyczyna mego
              dotychczasowego - do Twego uswiadamiajacego listu - zacofania. Przesledzilem w
              tym celu czesciowo historie rodziny, cofajac sie do czasow mego poczecia.
              Okazalo sie, ze mialo to miejsce w sypialni, przy przycmionym swietle.
              Niestety, nie bylo przy tym widzow. Prawdopodobnie bylo to rezultatem tego, ze
              nie bylo jeszcze programu Big Brother w TV, ktory wszakze jest dla nas
              drogowskazem postepowania w tych sprawach. Mysle, ze nie powtorze tego bledu w
              przy czynnosciach zmierzajacych do przedluzenia zarowno gatunku ludzkiego, jak
              i mojej rodziny. Moglbys mi poleciec jakis fajny show, z fajnymi ludzmi gdzie
              moglbym to zrobic? Widze, ze jestes oblatany w tych sprawach.

Z gory dziekuje

Twoj robaczek
              sceptyk
              • Gość: zdd Re: do zetdede IP: *.astercity.net / 10.135.128.* 13.03.02, 23:31
                Oj, to było dobre robaczku mój!
                Wnet żeś pojął w czym rola twoja.
                A po co w tym widzów rola?

Ach, żebym znał odpowiedź, to bym jej wnet udzielił!
                pozdro
          • Gość: Hania Do Sceptyka IP: 195.217.253.* 14.03.02, 16:54
            sceptyk napisał(a):

> Zorientowalem sie, juz po wyslaniu, ze w moim manifescie postepu i sensu zycia
            > czegos brakuje. Myslalem, myslalem, az w koncu zorientowalem sie, ze nie ma tam
            >
            > okolicznika czasu. Ponizej zatem manifest udoskonalony:
            >
            > Niech zyje publiczne pierdolenie, WSZYSTKICH WSZEDZIE ze WSZYSTKIEMI ZAWSZE!!!
            >
            > Wyjasniam, ze przez 'zawsze' rozumiem 7/7, 24/24 z przerwami tylko na jedzenie,
            >
            > wydalanie i ogladanie Big Brothera, wersji od IV do C. Na wersje III mozemy sie
            >
            > juz nie zalapac.

Mysle, sceptyku, ze az tak ponura rzeczywistosc nam nie grozi :)
            Szczerze mowiac, nie zbulwersowala mnie ani wiadomosc o seksie na wizji w BB (po
            dwoch latach eksperymentow psychologicznych na oczach calej ogladajacej ten
            program Polski, jakie jeszcze upublicznienie sfery intymnej moze szokowac?), ani
            wiadomosc o karze nalozonej na ten program. Szkoda tylko, ze moze to spowodowac
            wzrost ogladalnosci tego programu.
            Tak jak juz pisalam w innych watkach, zawsze mozna nacisnac inny guzik w pilocie
            i telewizor wylaczyc, albo zmienic program. BB i temu podobne "dziela" beda
            zawsze pozadane i ogladane przez jakas czesc spoleczenstwa, wiec nie ma wielkiej
            nadziei na to, ze znikna z ramowki TV.
            Pozdrawiam,
            H.
            • sceptyk Szanowna Haniu 14.03.02, 17:04
              Toc ja wiem, ze istnieja piloty, ale pytanie jakie sobie ostatnio ludzie na
              swiecie stawiaja sprowadza sie do tego: czy naprawde mass media musza, w pogoni
              za zyskiem, adresowac swe programy do coraz bardziej prymitywnych pokladow
              ludzkiej osobowosci? Do coraz bardziej prymitywnych widzow? Czy nie byloby
              przyjemniej uzywac pilota do przeskakiwania z programu ciekawego na jeszcze
              ciekawszy, a nie do uciekania od coraz wiekszych glupot?

pzdr
              sc-k
              • Gość: Hania Drogi Sceptyku IP: 195.217.253.* 14.03.02, 17:10
                sceptyk napisał(a):

> Toc ja wiem, ze istnieja piloty, ale pytanie jakie sobie ostatnio ludzie na
                > swiecie stawiaja sprowadza sie do tego: czy naprawde mass media musza, w pogoni
                >
                > za zyskiem, adresowac swe programy do coraz bardziej prymitywnych pokladow
                > ludzkiej osobowosci? Do coraz bardziej prymitywnych widzow? Czy nie byloby
                > przyjemniej uzywac pilota do przeskakiwania z programu ciekawego na jeszcze
                > ciekawszy, a nie do uciekania od coraz wiekszych glupot?
                >
                > pzdr
                > sc-k

Oczywiscie, ze tak by bylo idealnie. Ale nie oszukujmy sie, ludzie zawsze gonili
                za tego typu rozrywka, tylko TV sprawia, ze staje sie ona masowo dostepna.
                Powtarzam, to po raz kolejny na forum - potrzeba ogladania BB itp. wywodzi sie w
                prostej linii od igrzysk z udzialem gladiatorow, uczestniczenia w egzekucjach,
                plucia i rzucania czym popadnie w osoby przywiazane do pregierza na rynku,
                sekudnowania paleniu na stosie, itd. Pewnie, ze wolalabym, zeby TVN (TVN uzywam
                jako symbolu telewizji smieciowej) nadawal ciekawe reportaze, dobre filmy,
                programy publicystyczne, przedstawienia teatralne, koncerty, itd. Ale tak
                niestety nie bedzie....
                Tez zastanawiam sie, jak daleko media posuna sie w ingerowaniu w prywatnosci,
                intymnosc. Moze niedlugo powstanie odpowiednik "Truman Show", a jego rezyser
                bedzie dazyl do pokazania zaplodnienia na ekranie na zywo?
                Pozdrawiam.
                • sceptyk Szanowna Haniu (dosc dlugi list) 15.03.02, 00:26
                  Szanowna Haniu,

Wlasciwie juz nie bardzo mam o czym pisac, bo okazalo sie, ze poglady mamy w
                  zasadzie zbiezne.

Niemniej jednak… Otoz zyjemy na przelomie stuleci, ba, nawet milleniow, w
                  przeswiadczeniu, ze przynajmniej tu, w swiecie tzw. cywilizacji zachodniej
                  troche zesmy sie posuneli do przodu. Ze jestesmy jednak lepsi niz bylismy
                  kiedys. Na filmy z gladiatorami patrzymy sie z zaciekawieniem, ale ogladane tam
                  sceny i zachowania sa, tak nam w kazdym razie sie wydaje, nieprzekladalne na
                  nasze dzisiejsze zachowania. Nikt z nas prawdopodobnie nie podpalal by tez
                  stosow i nie sluchal wrzaskow przypiekanych. Niewolnictwo uwazamy za relikt
                  jakiejs Bog wie jak odleglej epkoi. Innymi slowy: sadzimy, ze osiagnelismy
                  wyzszy poziom.

Okazuje sie jednak, ze bestia ciagle w nas drzemie. Wojna swiatowa skonczyla
                  sie raptem pol wieku temu. Ta na Balkanach pare lat temu. Dzikich zachowan tam
                  nie brakowalo. Skiny ganiaja czarnych, a nawet i zoltych - wlacznie z tymi
                  porzadnymi etc. Czyli trzeba uwazac. A innymi slowy - nie wywolywac wilka z
                  lasu. W zwiazku z tym, musze powiedziec, ubolewam nieco nad faktem, ze mass
                  media staraja sie w nas te bestie rozbudzic, gloryfikujac gwalt, przemoc,
                  glupote. Nie jestem w stanie powiedziec, ktora szkola badan socjologicznych
                  mowi prawde, ale nie wydaje mi sie bez sensu teoria, ktora glosi, ze jesli
                  dziecko od malego oglada w telewizorze wydlubywanie, na rozne sposoby, oczu ,
                  to musi to miec wplyw na jego psychike i dalszy rozwoj.

Publiczny seks na oczach milionow widzow tez jakies efekty musi za soba niesc.
                  I tu nie chodzi mi o kino, gdzie kazdy wie, ze to pic i udawanie,
                  i 'kopulujacy' aktorzy po nakreceniu sceny wracaja do swych rodzin na kolacje.
                  Big Brother pokazuje seks autentyczny. Prawdziwy (tak w kazdym razie sadze z
                  tego co przeczytalem, sam nie mam tego programu TV). Jesli uznamy, ze seks
                  jest, a raczej byl, ukoronowaniem relacji miedzy dwojgiem ludzi, czyms
                  intymnym, jedynym swego rodzaju przezyciem doznawanym tylko we dwojke, no to
                  robienie z tego publicznego, wielomilionowego show nie tylko odziera seks z
                  intymnosci i niezwyklosci, ale rowniez daje pewna lekcje pogladowa mlodym
                  widzom, jak to mozna robic. A to juz, jakby niedaleko, do swiata zwierzat.

Do czego jednak zmierzam. Otoz sadze, ze jestesmy caly czas, my, ludzie, w
                  stanie walki ze zlem, z gorsza czescia naszej natury (diabel?). Muzulmanie,
                  troche zapewne oszukujac, twierdza, ze to wlasnie jest jihad. Ta walka
                  wewnetrzna. Dobrze by bylo, sadze, jakby panstwo, jesli juz musi istniec,
                  pomagalo nam w tej walce. A nie puszczalo bez przerwy oko do demonow, jakie w
                  nas drzemia. Tak na marginesie, to jakos nie widze, azeby na przyklad w
                  sklepach, zamiast kas i straznikow, staly urny, do ktorych ludzie dobrolwolnie
                  i bez kontroli wrzucali by pieniadze za zakupione rzeczy. No bo uznano,
                  slusznie zreszta, ze nie ma co nas kusic. Jestesmy za slabi. Dlaczego zatem
                  zacheca sie w nas inne diably, aby wychodzily na powierzchnie. Czasem nawet
                  dosc mocno je za rogi wyciagajac?

Moja odpowiedz jest taka, ze zyjemy w epoce straszliwej komercjalizacji zycia,
                  ktorej podporzadkowywane zostaja kolejne elementy naszego czlowieczenstwa. A
                  poniewaz bardzo silnym instynktem jest seks, stad potencjalnie wielkie zrodlo
                  pieniedzy w jego masowym sprzedawaniu. Trzeba go jednak wpierw obedrzec z
                  intymnosci, aby sie nadawal na handel. I tak, biorac udzial w tej grze,
                  stopniowo, wlasciwie bez naszej wiedzy, wszyscy stajemy sie kurwami i
                  alfonsami. Stad tez, nieustajace ataki na kosciol i inne podobne instytucje,
                  ktore cos tam mamrocza o wartosciach i kaza sie nam zastanowic nad sensem
                  zycia. A przeciez, im wiecej rozwazan nad sensem zycia, tym mniejsza kasa!

Troche to groch z kapusta co napisalem. Ale niech bedzie.

Pozdrawiam
                  sc-k
                  • kimmjiki Re: Szanowny Sceptyku 15.03.02, 13:37
                    Mas racje, groch z kapusta. Wniosek z tego calego elaboratu jest taki, ze seks
                    pokazany w BB jest be. A ja dalej pytam - co jest zlego w pokazywaniu seksu? Ze
                    to bylo naprawde, a nie udawane? I co z tego? Seks nie jest zakazany, jego
                    pokazywanie rowniez, wiec w czym problem? TVN nie zrobil niczego, co by sie
                    chociaz ocieralo o lamanie prawa, wiec za co wlasciwie zostal ukarany?
                    Twierdzisz ze w filmach erotycznych "kazdy wie, ze to pic i udawanie" - czy
                    rzeczywiscie kazdy to ja mam watpliwosci, ale co to wlasciwie ma do rzeczy?
                    Postawy moralne prezentowane w wiekszysci tych filmow sa z punktu
                    widzenia "tradycyjnej moralnosci" duzo gorsze niz w BB i czesto nachalnie
                    promowane jako wlasciwe, wiec nadal nie wiem, o co KRRiT wlasciwie chodzilo. O
                    co Tobie chodzi, tez za bardzo nie rozumiem - przeciez nikt nie pokazuje tego
                    dzieciom (inna sprawa, ze nie wiem, dlaczego seksu nie mozna pokazac dzieciom,
                    a zabijanie mozna), program lecial po 23.00, wiec czemu niby jego emisja byla
                    czyms niewlasciwym?
    • Gość: GMR Re: KRRiT iran-izuje Polske IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 18:36
      Jak to możliwe? przecież tam zasiądają sami lewicowcy a przewodniczący Krajowej
      Rady to UWol!
    • kimmjiki Re: KRRiT iran-izuje Polske 13.03.02, 23:53
      O tym, ze mordowanie ludzi jest w telewizji dozwolone zawsze i bez ograniczen,
      a seks tylko w porach, kiedy 99% ludu juz dawno spi i bron Boze bez szczegolow,
      wypowiadac sie nie bede, bo po co walczyc z wiatrakami ludzkiej glupoty.
      Zastanawia mnie natomiast co innego - przeciez np. Polsat regularnie puszcza
      jakies filmy z kroliczkiem, gdzie seks uprawia sie niemal bez przerwy i nikomu
      to nie przeszkadza, dlaczego wiec przeszkadza, gdy seks pokazuje TVN? Bo w tym
      drugim przypadku seks nie jest udawany? Doprawdy, meandry moralnosci niektorych
      ludzi nigdy nie przestana mnie zadziwiac...
      • zdd Re: KRRiT iran-izuje Polske 14.03.02, 00:42
        Trafione w dziesiątkę!
        Nie wyreżyserowana scena Adamowego grzechu.
        Toż to musi wywołać "święte obużenie".

Pozdrowienia
        • Gość: ania Re: KRRiT iran-izuje Polske IP: *.upc.chello.be 14.03.02, 12:11
          Wszyscy tu o seksie i o seksie a mnie uderzylo co innego.Otoz pan Braun
          powiedzial,ze"Audycja ta stanowi promocje przemocy ,sposobem na wygranie jest
          bezpardonowa walka takze z uzyciem przemocy."A co to jest pojedynek bokserski?
          Czy to jest wymiana zdan dwoch paow przy kawie?
      • Gość: Jaceq Re: KRRiT iran-izuje Polske IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 13:34
        kimmjiki napisał(a):

> Doprawdy, meandry moralnosci niektorych ludzi nigdy nie przestana mnie
        zadziwiac...

Jest to wielce wyrafinowana moralność.

• Gość: nocomment Re: O decyzji KRRiT w "Financial Times" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 15:33
      Gość portalu: Bra napisał(a):

> Nie trzeba kosciola kat. aby Polske przemienic w katolicki Iran Europy. Jak
      > dowiadujemy sie dzisiaj w Gazecie, KRRiT ukarala TVN za BigBrothera, i oto za
      > co:
      >
      > "Sceny erotyczne są nie tylko pokazywane, ale również komentarze w programie
      > wskazują, że takie zachowania są słuszne i normalne - dodał szef KRRiT."
      >
      > Wyglada na to ze KRRiT uwaza, ze standartem jest milczenie na temat seksu lub
      > napietnowanie jego jako zachowanie niesluszne i nienormalne. A moze jeszcze
      > kobiety maja byc pokazywane "zapuszkowane" jak Arabki?
      >
      > Szczesc im Boze... :)

I żeby było śmieszniej ten fragment wypowiedzi pana Brauna sugerujący, że seks
      jest czymś nienormalnym znalazł się w "Financial Times"! Pewnie Anglicy nie mogą
      się nadziwić;)

• Gość: nocomment Re: O decyzji KRRiT w "FT" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 15:33
        Gość portalu: nocomment napisał(a):

> I żeby było śmieszniej ten fragment wypowiedzi pana Brauna sugerujący, że seks
        > jest czymś nienormalnym znalazł się w "Financial Times"! Pewnie Anglicy nie mog
        > ą
        > się nadziwić;)

Konkretniej na:
        globalarchive.ft.com/globalarchive/article.html?id=020313006723&query=tvn
        • sceptyk News in FT - male sprostowanie 14.03.02, 16:34
          Kolego nocommencie, jak juz robisz cos, to rob to solidnie. Wiadomosc ta jest
          zagrzebana gdzies na dnie na ich web site. Przejrzalem dzisiejsza gazete
          (print) FT pod tym katem - nie znalazlem. Czyzbym przeoczyl?

Tytul tej krotkiej wiadomosci (podanej zreszta za PAP) na ich web site:P

'Media body fines Polish Big Brother for violence and sex'

Nie chodzi tu zatem o erotyzm jedynie, ale o 'violence and sex'.

Widzisz w tym jakies dziwactwo? Jakas uszczypliwosc pod adresem Krajowej Rady?
          Wysmiewanie sie z Polski, ze zacofana? Jesli tak, to najwidoczniej nie zdajesz
          sobie sprawy z dyskusji, jaka toczy sie w zachodnich mediach, na ile TV powinna
          pokazywac 'violence and sex'.

No i na koniec, by wszystko bylo jasne, zacytuje wiadomosc o ktorej mowimy:

Media body fines Polish Big Brother for violence and sex
          BBC Monitoring Service - United Kingdom; Mar 13, 2002

Text of report by Polish news agency PAP

Warsaw, 13 March: TVN [commercial television network] has been fined 300,000
          zlotys [about 72,202 dollars] by the head of the National Radio and Television
          Broadcasting Council [KRRiT], Juliusz Braun, for showing violent and erotic
          scenes before 2300 hours [2200 gmt] in the Big Brother contest programme.

"The programme constitutes promotion of violence. The concept of the programme
          is a ruthless battle, including violence, so that [a contestant] wins," said
          Braun justifying his decision on Wednesday [13 March].

"Not only does the programme show erotic scenes, but also commentaries which
          indicate that such behaviour is correct and normal," the KRRiT head said.

Source: PAP news agency, Warsaw, in Polish 1340 gmt 13 Mar 02

/BBC Monitoring/ ? BBC.
    • Gość: ABACAB Czy marzy wam się totalny BURDEL ? To już macie IP: *.pekao.com.pl 15.03.02, 13:43
      go we własnych głowach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka