Dodaj do ulubionych

Gowin na prezydenta...

14.07.12, 11:46
....skasowane. Ciekawe czemu?
Obserwuj wątek
    • remez2 Re: Gowin na prezydenta... 14.07.12, 11:48
      volupte napisał:

> ....skasowane. Ciekawe czemu?
      Ponieważ ma zostać prymasem.

---------------------
      • m.c.hrabia Re: Gowin na prezydenta... 14.07.12, 11:49
        też chciałbym a giwi wyjaśniła dlaczego.
        • volupte Re: Gowin na prezydenta... 14.07.12, 12:12
          Gowin ze swoja katolicka ideowoscia nie zbierze duzego elektoratu , podobnie jak Marek Jurek. Jaro to kretacz i czasem elastyczny , a ci ze swoja bezkompromisowoscia szans nie maja.
      • talle.yrand Re: Gowin na prezydenta... 14.07.12, 18:10
        remez2 napisał:

> volupte napisał:
        >
        > > ....skasowane. Ciekawe czemu?
        > Ponieważ ma zostać prymasem.

To Bronisław Komorowski już odpuścił te fuchę? Przecież to lepsza fucha niż pilnowanie żyrandola.

• l_zaraza_l Re: Gowin na prezydenta... 14.07.12, 12:13
      Poszło na osła
      • ave.duce Re: Gowin na prezydenta... Pozwolisz? ;) 14.07.12, 17:47
        Gowin idzie na prezydenta
        Autor: l_zaraza_l ☺ 14.07.12, 11:28

Nie wiem czy konkretnie na prezydenta czy na przywódcę jednoczącego cały katotaliban ale jest pewne, ze właśnie ruszył z bloków startowych.
        Kaczyński już dzisiaj jest w kiepskiej formie a za 3 lata wybór jego osoby na czas kolejny 4 czy 5 lat będzie abstrakcją. Coraz częściej słychać głosy w środowiskach około PiSowskich, że Kaczyński nie jest wieczny. Jeszcze rok temu takie wypowiedzi były nie do pomyślenia.
        Ziobro, co wyraźnie widać, nie ma dość przebicia, by jednoczyć prawicę. Dobrze jest odbierany przez elektorat miasteczek i wsi ale to jeszcze zbyt mało.

Kaczyński, będąc z gruntu złym, rządnym władzy człowiekiem, przez wiele lat przyciągał elektorat prawicowy ale, wbrew pozorom, Kaczyński wcale nie jest nawiedzonym oszołomem religijnym a jedynie, w swoim pragnieniu władzy, w umiejętny sposób wykorzystuje nawiedzenie innych.
        Gowin posiada wszystkie cechy Kaczyńskiego ale ma coś jeszcze - jest naprawdę nawiedzony i słyszy głosy, co czyni go naturalnym mesjaszem.

Na tę chwilę działania Gowina są czytelne. Pokazał, że trzyma Tuska dociśniętego do krzyża.
        Znacie grę The Sims? Dawno temu, kolega w bardzo okrutny sposób pozbawił Sima życia. Zabudował go ścianami w kwadracie 1x1 - gowinowcy - PiS - SP - PSL.
        Poprzednia kadencja pokazała, że PO to taki balon nadmuchany dobrymi chęciami i obietnicami. Kolos na glinianych nogach a jedną z nich toczy zgorzel. Każdy wie, że jak boli głowa czy ząb, bardzo trudno jest się skupić na czymś innym.
        Szczeniak, który wpadł w kłusownicze wnyki, odgryzł sobie łapkę, by odzyskać wolność. Gdyby tego nie zrobił, zdechłby z wyczerpania i głodu.

Są jeszcze 3 lata i to wyborcy PO powinni wybudzić się ze smoleńskiego letargu i przestać skupiać się na Kaczyńskim a zacząć określać czego oczekują od rządu. Czy doprawdy już do końca naszych dni, zajmować się będziemy liczeniem diabłów na łebku szpilki i rozważać wyższość świąt wielkiej nocy nad bożym narodzeniem?
        • l_zaraza_l Re: Gowin na prezydenta... Pozwolisz? ;) 14.07.12, 18:49
          Oczywiście, Ave. Jest mi bardzo miło :)
          • kzet69 Re: Gowin na prezydenta... Pozwolisz? ;) 14.07.12, 19:03
            Gowin może mieć w przyszłości bardzo duże wsparcie KK, oczywiście nie Rydzyka , ale episkopatu jak najbardziej. Na razie udało mu się zająć miejsce Schetyny.
            • l_zaraza_l Re: Gowin na prezydenta... Pozwolisz? ;) 14.07.12, 19:36
              kzet69 napisał:

> Gowin może mieć w przyszłości bardzo duże wsparcie KK, oczywiście nie Rydzyka ,
              > ale episkopatu jak najbardziej. Na razie udało mu się zająć miejsce Schetyny.

Episkopat zawsze popiera silniejszego. Na tę chwilę inwestowanie w Gowina rokuje znacznie lepiej niż w elektorat rydzykowy. Są tego dwa powody:
              1. Elektorat rydzykowy pójdzie za Rydzykiem a ten zawsze tam, gdzie kasa i wpływy.
              Dla takich ludzi nie ma znaczenia czy przywiążą się do krzyża smoleńskiego czy do krzyża upamiętniającego pomordowanych w wyniku in-vitro braci i siostry. Liczy się akcja.
              2. Już od dłuższego czasu Kaczyński to jednak obciach, trochę bieda i trochę wiocha (tak jest postrzegany jego elektorat). Osobom w stylu Gowina, nie bardzo wypada bratać się z takim ludkiem. Ale dla ludku, wszystko jedno z kim się zbrata, byle było po bożemu.
              • kzet69 Re: Gowin na prezydenta... Pozwolisz? ;) 14.07.12, 19:47
                Dodam jeszcze że elektorat rydzykowy nieodwołalnie kurczy się... ze względów biologicznych.
                • l_zaraza_l Re: Gowin na prezydenta... Pozwolisz? ;) 14.07.12, 19:57
                  kzet69 napisał:

> Dodam jeszcze że elektorat rydzykowy nieodwołalnie kurczy się... ze względów bi
                  > ologicznych.

Tu nie mam pewności. Wydaje mi się, że pewne stany umysłu nie są związane jedynie z wiekiem.
                  • kzet69 Re: Gowin na prezydenta... Pozwolisz? ;) 14.07.12, 19:59
                    Ja mam co roku wątpliwą przyjemność przyglądania sie pielgrzymkom RM, i wierz mi że młodzi i ludzie w średnim wieku to tam jest znaczna mniejszość ( w przeciwieństwie do pielgrzymek sierpniowych), przeważają tam dziadkowie z mocno nieletnimi wnukami. Młodzi to tam byli za czasów romansu Rydzyka z LPR, ale to już przeszłość.
                • behemot17-13 Re: Gowin na prezydenta... Pozwolisz? ;) 15.07.12, 11:06
                  jesteś w błędzie, nie kurczy się. niektórzy co prawda umierają, osłabiając szeregi wyznawców radia Maryja lecz nie bierzesz pod uwagę stałego dopływu ludzi starzejących się, a przez to bardziej podatnych na przyswajanie "słowa bożego" głoszonego przez Rydzyka. za młodych lat seks był cacy, w wieku dojrzałym jest tolerowany, gdy jesteś starym człowiekiem plujesz na telewizor, kiedy widzisz gołą babę z gołym chłopem. i tak to działa.
        • ave.duce Gowin na prezydenta... ;) 15.07.12, 07:47
          Gowin nie odróżnia skutku od przyczyny. Ale nie on jeden.
    • ex.mila Re: Gowin na prezydenta... 14.07.12, 17:43
      volupte napisał:

> ....skasowane. Ciekawe czemu?

Znam na tym forum osoby, która jakby się uparła to i tę ewidentną skuchę Giwi gotowa by była wytłumaczyć.

Wątku żal, ale ani on pierwszy ani ostatni. L_zaraza_l rzuciła perłę przed wieprze, a to nie jest mile widziane na tym forum. Tysięczny taki przypadek.
    • ex.mila up 14.07.12, 18:06
      w końcu nic mnie to nie kosztuje.

Przy całym moim obrzydzeniu dotyczącym wakacyjnej wersji stosowania netykiety (admini ululani w Łebie, a lojaliści bronią ich jak niepodległości) napiszę, ze ten wątek z gowinem, który jest w partii na którą kilka razy z rzędu glosowałam po pierwsze interesował mnie wyjątkowo ( w kontekście czy żałować tego do tgego stopnia, zeby głosować na Leszka Millera (bo on to partia a partia to on) a po drugie, jedna z NAJINTELIGENTNIEJSZYCH osób na tym forum, która nie ma w swoim słowniku - wyrażenia "nie chce mi się" jak zaczyna brakować jej argumentów naprawdę tym razem się postarała. Napisała niezwykle ważnym osobisty post - taki, że po kilku miesiącach w końcu coś mnie zainteresowało i postanowiłam go śledzić, i, że teraz piszać to co piszę złamałam zasadę, żeby więcej tu nie pisać.

L_zaraza_L i Haen są miłośnikami Plikota. Grodzka i Dębski (a nawet sam Palikot) są w tej samej partii. Co różni te dwie pary? Wszystko.
      • ex.mila up 14.07.12, 18:37
      • l_zaraza_l Re: up 14.07.12, 18:59
        ex.mila napisała:

> L_zaraza_L i Haen są miłośnikami Plikota. Grodzka i Dębski (a nawet sam Palikot
        > ) są w tej samej partii. Co różni te dwie pary? Wszystko.

Heh... Milu, doprawdy sprawiłaś mi wielką przyjemność swoimi miłymi słowami. Dziękuję.
        Ja myślę, że ważne jest, byśmy traktowali to miejsce jako pole do zabaw w paintball'a a nie jako prawdziwe pole bitewne. Ja bardzo wierzę w to, że każdy spór uczy. Wymiana poglądów jest jak wymiana genów - im większa różnorodność, tym kolejne pokolenie jest zdrowsze.
        • kzet69 Re: up 14.07.12, 19:01
          No to poproś o to moderację, wczoraj wyleciały bodaj 3 watki o ksiedzu-psychopacie. Nawet taka weteranka FK jak poranna_kawa wiesza psy na moderacji...
          • volupte Re: up 14.07.12, 19:19
            bo ksiadz zbrodzien jest tu passe:-)
          • axyzaa Musiałeś się tu odezwać? 14.07.12, 20:00

• sowietolog napisałem podobnie kilka ni temu 14.07.12, 19:24
      Kilka dni temu stworzyłem tu dwa wątki "gowino-tematyczne", które spotkały się ze średnim przyjęciem. Jeden o tym, że Gowin podjął grę z PiSem, zbliżając się do polityków PiSu oraz pisowskiego elektoratu, a drugi o tym, że - jeżeli PO zostanie pokonane - to właśnie przez Gowina. Rozwali tę partię od wewnątrz.
      • axyzaa Nie podszywaj się pod myślących 14.07.12, 19:34

-albo napisz- ja jedyny myśslący i świry.
        Oups - na[isałeś już tak?
        \\
        cóż
        • sowietolog Re: Nie podszywaj się pod myślących 14.07.12, 19:38
          Mila, masz jakiś problem z moją osobą? Skąd te ataki?
          • axyzaa KMój problemn z tobą polega na tym 14.07.12, 19:47
            że uznałeś jednoosobowo, że jesteś intelektualistą, i jesteś tu na specjalnych prawach.

Twój "intelekt" cieknie przez palce.
            • sowietolog Re: KMój problemn z tobą polega na tym 14.07.12, 20:17
              Dwa strzały i dwa pudła. Ani tego nie uznałem, ani nie mam tu żadnych praw. Pojęcie intelektualisty w dzisiejszych czasach jest archaiczne - ot, pozostałość po społeczeństwie klasowym i misyjnej działalności pewnej grupy społecznej.

Jak widzę, jednak nie potrafisz się ogarnąć, przestać mnie obrażać i spokojnie napisać, choćby tak łopatologicznie, o co Ci chodzi?
      • zdybex PO to ośmiornica o 8 skrzydłach. A to: 14.07.12, 19:41
        Liberalne, konserwatywne, klerykalne, laicyzujące,monetarystyczne, lewicujace, abstynenckie i nietrzezwiejace. Co to za mamałyga? Tusk ateistyczny klerykal. Jak taki twór mozna nazwać? Biskup ateista? Dziewica z błoną w uchu? Nie .
        To Platforma Obywatelska. Front Jednosci Cwaniaków.
      • l_zaraza_l Re: napisałem podobnie kilka ni temu 14.07.12, 19:55
        sowietolog napisał:

> Kilka dni temu stworzyłem tu dwa wątki "gowino-tematyczne", które spotkały się
        > ze średnim przyjęciem. Jeden o tym, że Gowin podjął grę z PiSem, zbliżając się
        > do polityków PiSu oraz pisowskiego elektoratu, a drugi o tym, że - jeżeli PO zo
        > stanie pokonane - to właśnie przez Gowina. Rozwali tę partię od wewnątrz.

W sumie to nie Gowin rozwalił PO bo w takim znaczeniu, ona była rozwalona już od początku. To dlatego nie udawało się przeforsować nic sensownego, chociaż koalicja, teoretycznie, ma większość. "Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego."
        To Palikot rozwalił PO (z pomocą SLD, która go wspierała w głosowaniach). Jak planeta, która swoją wielką masą powoduje rozerwanie się innego obiektu. To Palikot podciął jedną nóżkę kolosa a gdy ten się zachwiał, okazała się, że ta druga to nóżka robaczywka.
        Okazuje się, że w rzeczywistości podziały w społeczeństwie nie przebiegają na linii PO-PiS czy prawica a lewica (wszak wiele z postulatów socjalnych PiS jest wspólnych z postulatami SLD).

Sytuacja jest bardzo interesująca.
        • sowietolog Re: napisałem podobnie kilka ni temu 14.07.12, 20:34
          Po pierwsze, zgadzam się z tym, co napisałeś. Tutaj i powyżej. No, poza antyklerykalną manierą w stylu "katotalibanu"...
          Po drugie, oczywiście, w duzej mierze się poruszamy się tu hasłowo. Rozwali nie znaczy bezpośredniego rozwalenia partii, lecz - poprzez pewną postawę i zachowanie - wykazanie dawno już istniejących podziałów. Ukrywanych całkiem dobrze przed elektoratem przez partyjnych PRowców i prorządowe (proplatformerskie), mainstreamowe media. Wszystko w ramach antypisowskiej krucjaty.
          Po trzecie, co mądrzejszy wyborcy PiSu, poważają Gowina i jemu podobnych w PO, właśnie za tę postawę i wierność własnym poglądom, programowi. Coś, co w polskiej polityce jest rzadkością. Tacy ostatni sprawiedliwi w Sodomie i Gomorze... ;-)
          Po czwarte, krytycy PO - w tym także ci pisowscy - od dawna piszą o tym, co napisałeś o Gowinie, PO i wyborcach tej partii. O dylematach, które przed nimi stoją. Czyli ten chaos programowy i przygrywanie wszystkiego PRem i/lub wojenką z PiSem. Śmieszyło nas zajadłe atakowanie PiSu za klerykalizm czy Rydzyka, kiedy PO jest pełne polityków o podobnym światopoglądzie. Bawiło nas krytykowanie PiSu za rzekomy socjalizm, kiedy to socjaliści w ramach koniunktury i mody na PO, walili do Tuska dzwiami i oknami, vide Rosati, Borowski, Arłukowicz, Pinior. Dziś PiSu już niewielu się obawia, natomiast sondaże wskazują niby na to, że najmłodsi wyborcy wybierają Ruch Palikota lub... PiS. Dziś, po Euro2012, zaczynają się prawdziwe problemy gospodarcze. I dziś, PO dociskane przez Palikota i lewicowo-liberalne media, zaczęło się zajmować drażliwymi kwestiami światopoglądowymi. Stąd te nagle widoczne poważne podziały.
          • sowietolog Re: napisałem podobnie kilka ni temu 14.07.12, 20:57
            Uff, odnalazłem dwa moje wątki sprzed kilku dni, o Gowinie:
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,137238152,137238152,ten_czlowiek_rozwali_PO_.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,137252585,137252585,jest_medialne_zlecenie_na_Gowina_.html
            Jak widzisz po obu wątkach - środowiska okołoPiSowskie - czy to politycy, czy to publicyści i dziennikarze, czy to wyborcy - już sekundują Gowinowi.
            • l_zaraza_l Re: napisałem podobnie kilka ni temu 14.07.12, 21:05
              sowietolog napisał:

> Uff, odnalazłem dwa moje wątki sprzed kilku dni, o Gowinie:
              > forum.gazeta.pl/forum/w,28,137238152,137238152,ten_czlowiek_rozwali_PO_.html
              > forum.gazeta.pl/forum/w,28,137252585,137252585,jest_medialne_zlecenie_na_Gowina_.html
              > Jak widzisz po obu wątkach - środowiska okołoPiSowskie - czy to politycy, czy t
              > o publicyści i dziennikarze, czy to wyborcy - już sekundują Gowinowi.

Nie mają wyjścia. Zresztą, jak pisałam wyżej, to znakomity wybór. A nam wszystkim będzie łatwiej bo będą jedynie dwie frakcje - katolicka i postępowa.
            • volupte Re: napisałem podobnie kilka ni temu 15.07.12, 09:55
              I o to chodzi, aby Gowin wzorem mamrota , zameldowal - panie premierze wykonałem zadanie, odebralem pisowi tyle i tyle procent. Bo niby czemuTtusk zrobil go ministrem? Czy on jest prawnikiem? Ze sie wzmocni to katolickie skrzydlo w PO ? Co z tego? Kiedyś mial być popis i nikt nie plakal z tego powodu, a nawet wspólnie mieli tyle glosów , że moigliby w koalicji rzadzic dlugie lata. nie pasowalo kaczorowi , wolal z SO i LPR , wiec ma na co zasluzyl.
          • l_zaraza_l Re: napisałem podobnie kilka ni temu 14.07.12, 21:02
            sowietolog napisał:

> Po pierwsze, zgadzam się z tym, co napisałeś. Tutaj i powyżej. No, poza antykle
            > rykalną manierą w stylu "katotalibanu"...

Nigdy nie ukrywałam, że jestem wrogiem wszelkiej maści religii a określenia katotsaliban używam z pełną premedytacją. Ono nie ma obrażać ale ma wskazywać, że pewne postawy odbieram jako zagrożenie. Dla mnie, przejście od wyszydzania kobiet stosujących plastry antykoncepcyjne do ich okaleczania, nie wymaga wcale długiego czasu a jedynie sprzyjających warunków - braku reakcji, przyzwolenia (jak wisi to niech wisi).

> Po trzecie, co mądrzejszy wyborcy PiSu, poważają Gowina i jemu podobnych w PO,
            > właśnie za tę postawę i wierność własnym poglądom, programowi.

Przez to, że Gowin jest taki wierny jego własnemu programowi, PO nie może tworzyć i realizować własnych programów, na których realizację liczyli wyborcy PO. Pan Gowin nie powinien startować z list PO. Zachował się fatalnie - gigantyczne kłamstwo i oszustwo. Podpiął się pod ugrupowanie, jednak, postępowe bo wiadomo, ze takie zgarnie większa ilość głosów w naszym społeczeństwie, po czym, zablokował wszelkie jego ruchy.
            Pochwalasz takie postawy?

Ale teraz sytuacja się klaruje i będzie o wiele zdrowsza jeśli główni gracze nie stchórzą.
        • l_zaraza_l Re: napisałem podobnie kilka ni temu 14.07.12, 20:49
          l_zaraza_l napisała:

> To Palikot rozwalił PO (z pomocą SLD, która go wspierała w głosowaniach). Jak
          > planeta, która swoją wielką masą powoduje rozerwanie się innego obiektu.

P.S.
          Pragnę zaznaczyć, że nie chodziło mi o to, że Palikot jest taki potężny. On tylko wskazał pewien punkt od dawna zwieszony w czasoprzestrzeni. W okół tego punktu zaczęły się gromadzić odczucia wielu ludzi, że coś jednak jest nie w porządku i to właśnie jest ta rozrywająca siła. To będzie rosło. W świecie, w którym wszyscy są przekonani, że ziemia jest płaska, ktoś twierdzący inaczej będzie uznany za wariata. Ale jednak coś posieje. Z czasem wielu ludzi będzie czuło, że ziemia nie jest płaska ale jeszcze nie będą mieli dość odwagi, by o tym głośno mówić (szczególnie, jeśli będą zajęcie walką z wyimaginowanym wrogiem). Jak to się skończy, wiemy.
          Palikot powiedział: Nie rewolucja ale ewolucja. I to się dzieje.
    • volupte Re: Gowin na prezydenta... 14.07.12, 19:46
      tak jak Palikot miał rozwalic SLD co raczej slabo wyszlo , bo jako ssocjalista jest malo przekonujacy, rak Gowin ma przejac elektorat pisu i zobaczymy co ten zdziala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka