17.07.12, 07:18
Czy taśmowa afera w PSL pogrąży partię?
Jak zachowa się PO w tej sprawie?
Jeżeli nagrania są prawdziwe,czy PO podziękuje swojemu koalicjantowi.
Obserwuj wątek
    • kiemlicz88 Re: Ciekawe 17.07.12, 07:20
      Nikt nikomu nie POdziękuje. Ta koalicja jest potrzebna POlsce, nie ma dla niej alternatywy. Chłe, chłe.
    • zzarda32 Re: Ciekawe 17.07.12, 07:25
      Na jesieni nowe wybory?
    • amadeo214 Re: POlacy nic się nie stało.POlacy nic się nie s 17.07.12, 08:22
      A zatem kolejna "wygrana" PiS, ZAŁOŻYMY SIĘ ?
      • link.pl.a jaka wygrana? 17.07.12, 08:36
        amadeo214 napisał:

> A zatem kolejna "wygrana" PiS, ZAŁOŻYMY SIĘ ?
        • ave.duce Re: jaka wygrana? M O R A L N A ;) nt. bt. 17.07.12, 08:47
        • amadeo214 Re: jaka wygrana? 17.07.12, 08:56
          link.pl.a napisał(a):

> amadeo214 napisał:
          >
          > > A zatem kolejna "wygrana" PiS, ZAŁOŻYMY SIĘ ?
          Taka jak zawsze od roku 2007.
          PiSdzielcy cały czas twierdzą ze "wygrali" wybory,tyle tylko że w/g CKW wyniki wyborów mówią co innego.
    • haen2010 Na moje oko 17.07.12, 08:44
      To Sawicki poleci, żeby utopić sprawę i zadowolić platfusią ślepotę. Ten gnojek Śmietanko to przecież polityczne zero - jeden z wielu kombinatorów rodem z PGR. Setki, jezeli nie tysiące tego łajna w gumiakach od Salamander.
    • remez2 Re: Ciekawe 17.07.12, 10:11
      W jego ocenie w takiej sytuacji PSL stanie przed zadaniem takim samym, jak Platforma Obywatelska przy okazji tzw. afery hazardowej - przed zadaniem samooczyszczenia się. - Tak zresztą rozumiem pierwsze wypowiedzi władz PSL - powiedział minister sprawiedliwości.
      ----------------
      • talle.yrand Re: Ciekawe 17.07.12, 10:16
        remez2 napisał:

> W jego ocenie w takiej sytuacji PSL stanie przed zadaniem takim samym, jak P
        > latforma Obywatelska przy okazji tzw. afery hazardowej - przed zadaniem samoocz
        > yszczenia się. - Tak zresztą rozumiem pierwsze wypowiedzi władz PSL - powiedzia
        > ł minister sprawiedliwości.

Nieźle się ubawiłem słuchając Halickiego w tej sprawie.
        Powtórzyć manewr z Komisja Śledczą w tej sprawie,na czele komisji postawić znowu Sekułę.
        Powinno wystarczyć,żeby Naród kupił kolejnego kota w worku.

• don.kichote Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:18
        Czy komisje sejmową, pod swoim kierownictwem powołają?
        • talle.yrand Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:23
          don.kichote napisał:

> Czy komisje sejmową, pod swoim kierownictwem powołają?

Po co mają składać samokrytykę, afera hazardowa to najlepszy przykład.
          Komisja sejmowa koniecznie pod przewodnictwem Sekuły,nie mogę się doczekać na powtórkę z rozrywki.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:30
            A ta afera hazardowa to co było?
            • talle.yrand Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:32
              obraza.uczuc.religijnych napisał:

> A ta afera hazardowa to co było?

Nic nie było,tylko Chlebowski za mocno się pocił podczas pierwszych pytań dziennikarzy.
              Tak samo nie będzie żadnej afery w PSL.
              Pierwszy strażak kraju poradzi sobie z tą aferą.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:39
                No tak, pocił się więc była afera, przekaz od posła Dery nie poszedł na marne.
            • remez2 Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:33

O nią zapytaj pana ministra J. Gowina.

-------------------
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:39
                Pytałem tego który pisał coś o niej powyżej.
                • remez2 Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:46

> Pytałem tego który pisał coś o niej powyżej.
                  A ja Ci wskazałem właściwy trop:
                  W jego ocenie w takiej sytuacji PSL stanie przed zadaniem takim samym, jak Platforma Obywatelska przy okazji tzw. afery hazardowej - przed zadaniem samooczyszczenia się. - Tak zresztą rozumiem pierwsze wypowiedzi władz PSL - powiedział minister sprawiedliwości.

--------------------
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:48
                    Czyli tradycyjnie pieprzy głupoty, ale ja pytałem autora wątku.
                    • talle.yrand Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:51

> Czyli tradycyjnie pieprzy głupoty, ale ja pytałem autora wątku.

Pytałeś mnie o co? czy była afera hazardowa?
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:56
                        Przeczytaj sobie pytanie i wysil się ku zrozumieniu.
                        • talle.yrand Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:57

> Przeczytaj sobie pytanie i wysil się ku zrozumieniu.

To może ty się wysil ze zrozumieniem tego co napisałem.

• obraza.uczuc.religijnych Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:59
                            Ja zrozumiałem, ty najwyraźniej nie, skoro zadajesz pytanie o jasno postawione pytanie.
                      • talle.yrand Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 10:56
                        Bartosz Arłukowicz obecnie zatrudniony w PO.

Warto przypomnieć słowa obecnego ministra rządu Donalda Tuska, Bartosza Arłukowicza, wypowiedziane zaledwie rok temu: "Afera hazardowa była faktem. Czym, jeżeli nie aferą, jest proces wpływania na grupę polityków przez branżę hazardową i próby zmieniania prawa na prywatnych spotkaniach, a może nawet na cmentarzu". Minister Arłukowicz mówił w wywiadzie dla "Rzeczpospolitej": "[Komisja śledcza] Pokazała całej Polsce, czym jest branża hazardowa, jak wpływała na polityków i jakie standardy reprezentowali Drzewiecki i Chlebowski, czyli bardzo ważni ludzie PO". A w podsumowaniu prac komisji pisał: "Zbigniew Chlebowski, jako szef Klubu PO i przewodniczący Komisji Finansów, był "narzędziem" do prowadzenia nielegalnego lobbingu na rzecz branży hazardowej"

Moje wyjaśnienia pewnie by ci nie wystarczyły. Te powinny ci wystarczyć.
                        • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 11:00
                          Tak, wtedy Arłukowicz był cacy, teraz jest be.
                          • remez2 Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 11:06

> Tak, wtedy Arłukowicz był cacy, teraz jest be.
                            Wtedy mówił o aferze hazardowej a teraz nie za dobrze radzi sobie z kierowaniem MZ. To dwie diametralnie różne sytuacje, jak dwie książki tego samego autora.
                            PS - gdyby wtedy nie mówił prawdy, pan premier nie utworzyłby dla niego specjalnego stanowiska.
                            --------------------
                            • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 11:17
                              Wtedy tak mówił bo takie było od niego zapotrzebowanie. Teraz może zmądrzał.
                              • talle.yrand Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 13:24

> Wtedy tak mówił bo takie było od niego zapotrzebowanie. Teraz może zmądrzał.

Teraz zmądrzał, bo wszedł do gabinetu Tuska i swoje zdanie poprzednie zostawił za drzwiami gabinetu?
                                Dobre.
                                • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 13:41
                                  Nie, teraz ma swoje zdanie, swojego zdania nie miał wtedy gdy to co ma powiedzieć dyktowała mu propaganda SLD.
                                  • remez2 Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 13:49

> Nie, teraz ma swoje zdanie, swojego zdania nie miał wtedy gdy to co ma powiedzi
                                    > eć dyktowała mu propaganda SLD.
                                    Bardzo ciekawa logika. Propaganda PO w najmniejszym stopniu nie wpływa na zdanie członków gabinetu przywódcy PO. :-))

-------------------
                                    • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 14:02
                                      Bardzo ciekawa. Propaganda SLD nie wpływa na to co mówi poseł SLD. Gdy jest się posłem SLD to mówi się prawdę i ma się rację.
                                      • talle.yrand Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 14:06

> Bardzo ciekawa. Propaganda SLD nie wpływa na to co mówi poseł SLD. Gdy jest się
                                        > posłem SLD to mówi się prawdę i ma się rację.

Ależ ty przygłupie niczego nie potrafisz zrozumieć.
                                        Przypomnę ci,że Arłukowicz krytykował PO przed objęciem funkcji w PO i przed wstąpieniem do PO,potem zmienił zdanie,kiedy Tusk dał mu stanowisko.
                                        Znaczy się według ciebie chłopski filozofie zmądrzał?
                                        • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 14:26
                                          No właśnie, jak był w SLD to krytykował PO. Takie to dziwne wielonickowy debilu, że taka jest polityka?
                                          • talle.yrand Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 14:28

> No właśnie, jak był w SLD to krytykował PO. Takie to dziwne wielonickowy debilu
                                            > , że taka jest polityka?

Nie debilu,twój post potwierdza tylko moja diagnozę co do ciebie. Ty nie jesteś tępy,ty jesteś wyjątkowo tępy EOT.
                                            • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 14:34
                                              Niestety, mylisz się wielonickowy obiektywny i niezależny kretynie.
                                      • remez2 Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 14:24
                                        Niepotrzebnie ciągniesz przegrany temat.
                                        > Bardzo ciekawa. Propaganda SLD nie wpływa na to co mówi poseł SLD. Gdy jest się
                                        > posłem SLD to mówi się prawdę i ma się rację.
                                        Przecież chodzi nie o SLD, tylko o PO.

-------------------
                                        • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 14:31
                                          Ja odnosiłem się do tego co mówił Arłukowicz, a nie do PO.
                                          • remez2 Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 14:42

> Ja odnosiłem się do tego co mówił Arłukowicz, a nie do PO.
                                            Sądzę, że ważniejsza od tego, że mówił, jest odpowiedź na pytanie - czy miał rację?

-----------------------
                                            • talle.yrand Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 14:46
                                              remez2 napisał:

> obraza.uczuc.religijnych napisał:
                                              >
                                              > > Ja odnosiłem się do tego co mówił Arłukowicz, a nie do PO.
                                              > Sądzę, że ważniejsza od tego, że mówił, jest odpowiedź na pytanie - czy miał ra
                                              > cję?

Nie miał racji gdy mówił to wtedy, kiedy był w Komisji Śledczej,bo wtedy nie był w PO
                                              Nie znam jego obecnego stanowiska.
                                              Pewnie zapomniał co mówił.
                                              To normalne.
                                            • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 15:13
                                              Ja uważam że nie miał, mówił tak bo taka jest polityka.
                          • talle.yrand Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 13:22

> Tak, wtedy Arłukowicz był cacy, teraz jest be.

Wtedy był "be" dla PO,teraz jest cacy dla PO, jak niewiele potrafisz zrozumieć.

• obraza.uczuc.religijnych Re: Jak oceniał aferę hazardową minister zdrowia 17.07.12, 13:41
                              Wtedy był cacy dla anty-PO, teraz jest be dla anty-PO.
            • don.kichote Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:36

Nic ważnego; ot tyle co "taśmy PSL-u"

Wprawdzie zdarzają się głosy, że to przejaw arogancji władzy, kolesiostwo w czystej postaci, ukręcenie łba prawdziwej aferze przez zamiecenie jej pod przysłowiowy dywan, sk....syństwa w najczystszej postaci, ale...
              to "złe języki są"!
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:40
                Ale tak konkretnie potrafisz napisać na czym polegała tamta afera?
                • talle.yrand Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:50

> Ale tak konkretnie potrafisz napisać na czym polegała tamta afera?

Na lobbingu politycznym przewodniczącego platformy Chlebowskiego podczas prac nad nowelizacją ustawy z dnia 29 lipca 1992 r. o grach i zakładach wzajemnych.

O służalczym stosunku do "biznesmana" Sobiesiaka i jego córeczki pana przewodniczącego.
                  O tajemniczych spotkaniach na cmentarzu.
                  Wreszcie o roli pana przewodniczącego Sekuły rozmawiającego z pustymi krzesłami.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 10:59
                    talle.yrand napisał:

> Na lobbingu politycznym przewodniczącego platformy Chlebowskiego podczas prac n
                    > ad nowelizacją ustawy z dnia 29 lipca 1992 r. o grach i zakładach wzajemnych.

Nic nowego. Swego czasu np. działkowcy lobbowali politycznie na rzecz ustawy korzystnej dla siebie.

> O służalczym stosunku do "biznesmana" Sobiesiaka i jego córeczki pana przewodni
                    > czącego.

Tak służalczego że nic przez rok nie załatwił.

> O tajemniczych spotkaniach na cmentarzu.

To ma być afera?

> Wreszcie o roli pana przewodniczącego Sekuły rozmawiającego z pustymi krzesłami

Coś ci się pomyliło jak zwykle, tyle że zwykle bywało to pod innymi nickami.
                    • talle.yrand Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 13:26
                      Mnie może sie i pomyliło lemingu,ale innym tez się pomyliło?
                      Pytanie za 5 punktów,czym obecnie zajmuje się pan Zb.Chlebowski i Miro Drzewiecki?
                      Kto się ich pozbył?

• obraza.uczuc.religijnych Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 13:43
                        To była decyzja Tuska, który dla uspokojenia ogłupionych pelikanią propagandą różnych cynglów Gmyzów ludków udupił ich. na szczęście o winie decydują sądy na podstawie wniosków prokuratury, a ta nie dopatrzyła się winy tych ludzi, wielonickowcu.
                        • talle.yrand Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 13:46

> To była decyzja Tuska, który dla uspokojenia ogłupionych pelikanią propagandą r
                          > óżnych cynglów Gmyzów ludków udupił ich. na szczęście o winie decydują sądy na
                          > podstawie wniosków prokuratury, a ta nie dopatrzyła się winy tych ludzi, wielon
                          > ickowcu.

"Jeb się matole" z tym wielonikowcem,skoro nie masz innych argumentów.
                          Widać wyraźnie,że nie masz a określenie leming jest dla ciebie za delikatnym określeniem.

• obraza.uczuc.religijnych Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 14:03
                            Widać że masz poważne problemy ze sobą. To pewnie z tego wrodzonego "obiektywizmu"
                            • talle.yrand Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 14:08

> Widać że masz poważne problemy ze sobą. To pewnie z tego wrodzonego "obiektywiz
                              > mu"

Twój umysłowy kretynizm może się ścigać o palmę pierwszeństwa z zzadrą,zapijaczonym ryjem i boblebowskym.
                              Uważam,że jesteście na czele idiotów na FK,.

• obraza.uczuc.religijnych Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 14:35
                                Jak już się pomasturbujesz swoją niezależnością to może zrozumiesz że palmę pierwszeństwa debilizmu ktoś ci zapakował w tyłek.
                                • talle.yrand Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 14:40

> Jak już się pomasturbujesz swoją niezależnością to może zrozumiesz że palmę pie
                                  > rwszeństwa debilizmu ktoś ci zapakował w tyłek.

Kaiser idiot,obraza uczuc idiot....www.youtube.com/watch?v=cVJ57hPlUhE
                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 15:14
                                    No boki zrywać z tych wielonickowych żartów.
              • remez2 Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 11:03
                to "złe języki są"!
                Złe języki baaardzo złych ludzi. Przecież powszechnie wiadomo, że każdy członek aktualnie rządzącej koalicji prędzej dałby sobie rękę odrąbać, niż wyciągnąć ją po nienależną mu złotówkę.
                ---------------------
                • m.rycho Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 11:10
                  Jasne tylko to
                  >Przecież powszechnie wiadomo, że każdy członek
                  > aktualnie rządzącej koalicji prędzej dałby sobie rękę odrąbać, niż wyciągnąć j
                  > ą po nienależną mu złotówkę.<
                  należy uzupełnić o koalicje przeszłe i przyszłe.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 11:18
                    Ależ! Np. koledzy Grzesia Napieralskiego nigdy nie wyciągnęliby ręki po złotówkę.
                    • remez2 Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 11:26

> Ależ! Np. koledzy Grzesia Napieralskiego nigdy nie wyciągnęliby ręki po złotówkę.
                      Nie na temat. Nie ma dowodów na tak i na nie.

-----------------
                  • remez2 Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 11:25
                    m.rycho napisał:

> Jasne tylko to należy uzupełnić o koalicje przeszłe i przyszłe.
                    O przeszłe - zgoda, co do przyszłych - ?

----------------------
                    • mamma_mia_mia Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 13:57
                      PSL - partia obrotowa, zawsze spada na cztery łapy i tym razem tak będzie.
                      Po wyborach będzie potrzebny, jak zwykle, koalicjant.
                      PSL potrafi przystosować się do każdych okoliczności, w tym są niezastąpieni.
                      Dadzą radę, tak jak dali sobie radę w innych sytuacjach, także ocierających się o korupcję i nepotyzm.
                      Znajdą na odstrzał kozła ofiarnego, odstrzelą i będzie po ptokach.
                      • talle.yrand Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 14:02
                        mamma_mia_mia napisała:

> PSL - partia obrotowa, zawsze spada na cztery łapy i tym razem tak będzie.
                        > Po wyborach będzie potrzebny, jak zwykle, koalicjant.
                        > PSL potrafi przystosować się do każdych okoliczności, w tym są niezastąpieni.
                        > Dadzą radę, tak jak dali sobie radę w innych sytuacjach, także ocierających się
                        > o korupcję i nepotyzm.
                        > Znajdą na odstrzał kozła ofiarnego, odstrzelą i będzie po ptokach.

Wkręcono ich w tę sprawę.
                        Przecież oni chcą dobrze,chcą dać posady podobnie jak PO by żyło się lepiej.....
                        My nie potrafimy tego docenić,my - marne żuczki.

• remez2 Re: Znaczy(?) - samokrytykę złożą? 17.07.12, 14:26
                        mamma_mia_mia napisała:

> PSL - partia obrotowa, zawsze spada na cztery łapy i tym razem tak będzie.
                        > Po wyborach będzie potrzebny, jak zwykle, koalicjant.
                        > PSL potrafi przystosować się do każdych okoliczności, w tym są niezastąpieni.
                        > Dadzą radę, tak jak dali sobie radę w innych sytuacjach, także ocierających się
                        > o korupcję i nepotyzm.
                        > Znajdą na odstrzał kozła ofiarnego, odstrzelą i będzie po ptokach.
                        Prawdopodobnie tak będzie. :- (

----------------
    • indeed4 No, bardzo ciekawe. 17.07.12, 15:46
      że januszkowe taliby ostatnio dostały takiego amoku

www.wprost.pl/G/wprost_covers/a/1535_a.jpg

Gdzie podziałeś swoją sympatyczną sygnaturkę "Portal, który nie klęka"?
    • lump-1 Re: Ciekawe 17.07.12, 17:59
      talle.yrand napisał:

> Czy taśmowa afera w PSL pogrąży partię?

Nie.
      > Jak zachowa się PO w tej sprawie?

Nic nie zrobi.

> Jeżeli nagrania są prawdziwe,czy PO podziękuje swojemu koalicjantowi.

Nie- PSL jest potrzebny.
      • talle.yrand Re: Ciekawe 17.07.12, 18:09
        lump-1 napisał:

> talle.yrand napisał:
        >
        > > Czy taśmowa afera w PSL pogrąży partię?
        >
        > Nie.
        > > Jak zachowa się PO w tej sprawie?
        >
        > Nic nie zrobi.
        >
        > > Jeżeli nagrania są prawdziwe,czy PO podziękuje swojemu koalicjantowi.
        >
        > Nie- PSL jest potrzebny.

Oczywiście, masz sporo racji.
        Niech mi nikt nie mówi,że PO dba o standardy w polityce.

• lump-1 Re: Ciekawe 17.07.12, 18:17
          talle.yrand napisał:

> Oczywiście, masz sporo racji.
          > Niech mi nikt nie mówi,że PO dba o standardy w polityce.
          >

Po pod tym względem niczym się nie różni od PIS, SLD, PSL itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka