Dodaj do ulubionych

Biedalotnisko w Modlinie

24.07.12, 21:03
Aby rodacy latający do pracy na obczyźnie nie psuli swym pesymizmem otoczenia świetlnego biznesu i bogatej turystyki na Okęciu, otworzono im biedalotnisko - nic to, że bez bankomatu, z mafią taksówkową, bez płatności kartą i z jedną działającą toaletą (gorzej niż na prowincjonalnym PKSie), i tak biedalotnisko niewatpliwie będzie figurować w prezentacjach licznych sukcesów ojca-premiera.
Obserwuj wątek
    • honeyr Re: Biedalotnisko w Modlinie 24.07.12, 21:04
      I link: natemat.pl/24521,modlin-nowe-lotnisko-pelne-niedociagniec-troszke-bieda
    • honeyr Re: Jesteś typowy 24.07.12, 21:28
      **uj ci w dupę.
    • rzewuski1 Re: Biedalotnisko w Modlinie 24.07.12, 21:36
      ile w tym prawdy a ile bełkotu nie wiem bo tam nie byłem
    • humbak Re: Biedalotnisko w Modlinie 24.07.12, 22:37
      Jakoś mało prawdopodobnie ten twój opis brzmi. Nie chcę Ci zadawać kłamu w żadnym razie, ale bez płatności kartą i z 1 toaletą?
      Opis "własnooczny", czy na podstawie relacji?
      • hummer TVN już pisze o tym lotnisku 24.07.12, 22:39
        humbak napisał:

> Jakoś mało prawdopodobnie ten twój opis brzmi. Nie chcę Ci zadawać kłamu w żadn
        > ym razie, ale bez płatności kartą i z 1 toaletą?
        > Opis "własnooczny", czy na podstawie relacji?

www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,z-modlina-do-warszawy-za-1200-zlotych,53599.html
        Lotnisko biedne, ale się ceni :)
        • humbak Re: TVN już pisze o tym lotnisku 24.07.12, 22:42
          Przetarg na obsługę taksówek? Co to za jajo? Nie znam regulacji tych firm dotyczących.
          • hummer Lotnisko to nie tylko pas startowy 24.07.12, 22:55
            humbak napisał:

> Przetarg na obsługę taksówek? Co to za jajo? Nie znam regulacji tych firm dotyc
            > zących.

Tak samo jak dworzec to nie tylko peron. Także teren bezpośrednio przy pasie startowym czy torach należy do przewoźnika i jest z nim kojarzony. Tym bardziej miejsca wyłączone z ogólnego ruchu.
            Przewoźnik może zarabiać na tym, iż pozwala innym przewoźnikom podjechać pod same drzwi. Inni przewoźnicy zarabiają na tym, iż mogą podjechać. A wszystko za pewnymi standardami. Wrocławski Dworzec Główny ogłosił przetarg (nie wiem czy ktoś wygrał) na TAXI z taksówkarzami władającymi innym językiem niż lokalna gwara. Prócz tego wszystkie TAXI mają spełniać wymagania co do stanu technicznego pojazdów (młody wiek, klasa limuzyna) i posiadać ustaloną kolorystykę.
            Wtedy zmęczony podróżą klient może mieć pewność, iż nie zapłaci za kurs z lotniska na dworzec PKP (lub odwrotnie) 1200 zł :)
      • honeyr Re: Biedalotnisko w Modlinie 24.07.12, 22:42
        z relacji z linka, który podałem...: natemat.pl/24521,modlin-nowe-lotnisko-pelne-niedociagniec-troszke-bieda
        • humbak Re: Biedalotnisko w Modlinie 24.07.12, 22:46
          No to troszkę przesadzasz. Wygląda na to że otwarte po prostu za wcześnie. Chrzaniony półprodukt.
          • honeyr Re: Biedalotnisko w Modlinie 24.07.12, 22:55
            Mafia taksówkowa już działa, a więc nie za wcześnie. Skoro tylko można kogoś bezkarnie okantować i okraść, to znak, że państwo już swoją rolę zakończyło.
            • humbak Re: Biedalotnisko w Modlinie 24.07.12, 22:59
              A daj Ty mi spokój z głodnymi kawałkami:)
              • honeyr Re: Biedalotnisko w Modlinie 24.07.12, 23:25
                A Ty mi z tym lemingowatym "miarkowaniem":)
                • humbak Re: Biedalotnisko w Modlinie 24.07.12, 23:34
                  Protestuję. Ja nie słucham tępo polityków, tylko swojej ubzduranej ideologii:p
                  • honeyr Re: Biedalotnisko w Modlinie 24.07.12, 23:45
                    Niech Ci będzie ;p
          • hummer Ważne, że jest przelotne 24.07.12, 22:55
            humbak napisał:

> No to troszkę przesadzasz. Wygląda na to że otwarte po prostu za wcześnie. Chrz
            > aniony półprodukt.

Tak jak A2 przejezdna.
            • humbak Re: Ważne, że jest przelotne 24.07.12, 23:00
              Cuś w tym stylu.
              • hummer Re: Ważne, że jest przelotne 24.07.12, 23:15
                humbak napisał:

> Cuś w tym stylu.

Ważne, że jest sukces :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka