Dodaj do ulubionych

Związki partnerskie - żeby była jasność.

27.07.12, 17:08
Zdaje się, nikt nie zauważył oprócz mnie, że biją one solidnie po kieszeni mafię koscielną. Bo wiele par hetero, setki tysięcy, nie ma ochoty na tę męczarnię przechodzenia przez kosztowny cyrk związany z małżeństwem. I na te hece związane z rozstaniem się, czyli ewentualnym rozwodem. Dużo tego, coraz więcej.

Mafia ze ślubów ma spore profity, sądzę, że za godzinkę roboty proboszcza ze dwa tysiące na czysto. Stawki są różne, ale na pewno zawsze hojne. W końcu podobno raz kozie śmierć. Parędziesiąt tysięcy ślubów mniej, parędziesiąt milionów w kasie mafii brak.

Więc proszę się nie dziwić, że sejm taką, a nie inną decyzję podjął. Jest emanacją interesów mafii watykańskiej w Polsce.
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Hean czy ty jeszcze nie zauważyłeś 27.07.12, 17:14
      jak mało się Twoje wypowiedzi róznią tonem od wypowiedzi najbardziej tępych kołków wywodzących się ze środowiska miłośników pis?
      • haen2010 Re: Hean czy ty jeszcze nie zauważyłeś 27.07.12, 17:24
        Ależ różnią się. Oni są w matrixie smoleńskim, ja liczę pieniądze tu, na Ziemi. Czy wiesz, ile kosztuje ślub kościelny i związane z tym bajery?

Forsa dzisiaj napędza społeczne mechanizmy. Mafia jednym z nich. A my o pierdułkach
        • marcelpsl Re: Hean czy ty jeszcze nie zauważyłeś 27.07.12, 17:27
          To jest jakiś obowiązek brania ślubów kościelnych?
        • tw_wielgus Re: Hean czy ty jeszcze nie zauważyłeś 27.07.12, 17:46
          I chyba jedynie w tym wymiarze, pozostałe akcenty rozkładasz podobnie. Nikt ludzi nie zmusza do ślubów kościelnych, organizują je bo chcą. Alternatywnie istnieje instytucja ślubi cywilnego. Zatem jest wybór.
          Czyżbyś w swoich rewolucyjnych zapędach chciał im tego zabronić..?!

haen2010 napisał:

> Ależ różnią się. Oni są w matrixie smoleńskim, ja liczę pieniądze tu, na Ziemi.
          > Czy wiesz, ile kosztuje ślub kościelny i związane z tym bajery?
          >
          > Forsa dzisiaj napędza społeczne mechanizmy. Mafia jednym z nich. A my o pierduł
          > kach
          • anmanika Re: Hean czy ty jeszcze nie zauważyłeś 27.07.12, 17:53
            hehehe;-)
            Heniu tak wali, że mu się real z matriksem pomylił;-)
        • boblebowsky Re: Hean czy ty jeszcze nie zauważyłeś 27.07.12, 17:55
          haen2010 napisał:

> Ależ różnią się. Oni są w matrixie smoleńskim, ja liczę pieniądze tu, na Ziemi.

A twój matrix jak się nazywa? Najwyższy czas to zbadać u specjalisty.
        • hummer Ślub kościelny kosztuje 0.00 zł. 27.07.12, 18:03
          haen2010 napisał:

Ślubu udzielają sobie wzajemnie państwo młodzi. Pełnoprawny ślub religijny - nie kosztuje nic. Klecha do niczego nie jest potrzebny.
          Ślub cywilny też do drogich nie należy.

A jak ktoś chce szopki rodem z Hollywood, gwiazdorskich kreacji to płaci.
          • lumpior "co łaska"taryfa. 27.07.12, 18:46
            www.se.pl/wydarzenia/kraj/cennik-uslug-koscielnych-w-polsce-ile-kosztuje-slub-pogrzeb-chrzest-czy-slynne-co-laska_244193.html
            • hummer To jak weźmiesz sztukmistrza 27.07.12, 19:00
              lumpior napisał:

> www.se.pl/wydarzenia/kraj/cennik-uslug-koscielnych-w-polsce-ile-kosztuje-slub-pogrzeb-chrzest-czy-slynne-co-laska_244193.html

Dla ważności sakramentu postać zbędna. To tylko dodatkowy świadek ślubowania. Jedyne co robi to potwierdza w imieniu hierarchii kościelnej.
    • boblebowsky Pieprzysz haen 27.07.12, 17:53
      Wszystko ci się już obsesyjnie z mafią kościelną kojarzy. A w tym przypadku to zupełnie inna klientela. Związki partnerskie mogą być konkurencją jedynie dla ślubów cywilnych.
      Ta obsesja cię wykończy:))

haen2010 napisał:

> Zdaje się, nikt nie zauważył oprócz mnie, że biją one solidnie po kieszeni mafi
      > ę koscielną. Bo wiele par hetero, setki tysięcy, nie ma ochoty na tę męczarnię
      > przechodzenia przez kosztowny cyrk związany z małżeństwem. I na te hece związan
      > e z rozstaniem się, czyli ewentualnym rozwodem. Dużo tego, coraz więcej.
      >
      > Mafia ze ślubów ma spore profity, sądzę, że za godzinkę roboty proboszcza ze dw
      > a tysiące na czysto. Stawki są różne, ale na pewno zawsze hojne. W końcu podobn
      > o raz kozie śmierć. Parędziesiąt tysięcy ślubów mniej, parędziesiąt milionów w
      > kasie mafii brak.
      >
      > Więc proszę się nie dziwić, że sejm taką, a nie inną decyzję podjął. Jest emana
      > cją interesów mafii watykańskiej w Polsce.
    • a-lfa Re: Związki partnerskie - żeby była jasność. 27.07.12, 18:44
      Spirale sami nakręcają zainteresowani. Jak ktoś chce śrub rodem z TV to i zabawa kosztuje. To po 1. Po 2 - instytuja ślubu cywilnego nie została zlikwidowana tak wiec jak ktoś chce to przeszkód formalnych brak.
      Dla mnie ejsli ktś ma zamiar brać ślub w kościle tylko dlatego iz tak ładniej wyglada to popełnia błąd i to własnie takie osoby nakręcaja spirale cenowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka