Dodaj do ulubionych

Casablanka

08.08.12, 17:17
Casablanka
Reżyseria: Waldemar Pawlak
W roli głównej: Dariusz Osiak
W pozostałych: księgowa, sekretarka, pracownik administracyjno-pomocniczy, ogrodnik oraz sprzątaczka

Cztery lata temu MSZ wycofało się z placówki w Casablance z powodu oszczędności. Co się od tego czasu działo w budynku należącym do resortu gospodarki - nie wiadomo. Ale w zeszłym roku wicepremier Pawlak dostrzegł ogromny potencjał Casablanki i powołał tam WPHI. Kierownik placówki zaczął urzędowanie od zakupu auta za 127 tys. zł, remontu siedziby za pół miliona oraz zatrudnieniu sekretarki, pracownika administracyjnego, księgowej, sprzątaczki i ogrodnika.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Casablanka 08.08.12, 17:23
      ... Przyciąganie inwestycji zagranicznych do Polski ... - czy to zadanie wykonuje sprzątaczka?
      • ave.duce Casablanka ps. zagraj to jeszcze raz, Waldi? 08.08.12, 17:26
        Ciekawe, który raz.
        • jot-es49 Jak to który? 08.08.12, 18:01
          Jak dobrze liczę teraz jest ósmy raz!
          Z krótkimi przerwami od 1991 roku.
          Z prawie wszystkimi partiami jakie istniały i istnieją w Polsce!

Nie ma to tamto!
          Chłop potęgą jest i basta!
          • l_zaraza_l Re: Jak to który? 08.08.12, 18:10
            Wstyd się przyznać ale jak czytałam ten art o Casablance, uśmiech gościł na moim krzywym ryjku. Nie wiem dlaczego, wszystkie te klimaty "ludowe" kojarzą mi się z kreskówkami typu "Tom i Jerry" czy niemym filmem typu slapstick - jak nie drzwiami to oknem, jak nie tędy to owędy. I nie ma mocnych!
            Szkoda tylko, że koszty tej zabawy dla nas wszystkich ogromniaste.
            • jot-es49 No wiesz... 08.08.12, 19:50
              Jak się przez tyle lat Kasę pierze to ona jest teraz blanca...
    • kiemlicz88 Re: Casablanka 08.08.12, 17:34
      Na jesieni będą wykopki. Tego się już słuchać nie da. Folwark sukinkoty se zrobiły z tego kraju.
    • volupte Re: Casablanka 08.08.12, 17:40
      Ciepelko , plaże , dobre hotele , ktos musi przygotowywac wypoczynek po ciezkich pracach sejmowo- rzadowych:-)
      • jacekm22 Re: Casablanka 08.08.12, 17:48
        zy doczekamy sie kiedys wykopania z Sejmu tej pasozytniczej partyjki czepiajacej sie koryta od 20 lat, ze swym" przwodcOM" ps Cyborg ....???!!!
        • volupte Re: Casablanka 08.08.12, 17:54
          malo mozliwe przy tak niskiej frekwencji. Oni maja tyle skorumpowanych ( zaleznych od ich wladzy) pracownikow ,że z rodzinami to ta sila glosow.
        • inna57 Re: Casablanka 08.08.12, 18:09
          Mała poprawka. Nie od 20 a od 100 lat PSL z małą przerwą na wojnę i farbowanego lisa ZSL skutecznie doi Polskę. Ale i co się dziwić na dojeniu to oni znają się doskonale. Dodając do tego fakt że ponad 65 lat temu wpuszczono chłopów bezpośrednio na salony to nie dziwmy się dziś że ktoś atrament wypił. Chłop (a do tego katolik) od zawsze jest podsiębierny.
        • sowietolog popierając PO, tak naprawdę popierasz PSL 08.08.12, 21:12
          Już wam lemingi niedawno o tym napisałem: głosując dalej na PO, NIGDY! To POTuszczyzna podtrzymuje przy życiu pawlacze. To przez rządy PO betonuje się rolę PSLu jako języczka u wagi w polskim parlamencie.

A była szansa zagrać va banque i dobić PSL, lub przynajmniej wymusić sanację PSLu przez wygraną frakcji Piechocińskiego. Chłopaki Tuska dają jednak carte blanche Pawlakowi, to i macie to co macie...

PiS przynajmniej dorżnął lepperowców i giertychowców, PO natomiast tylko tuczy pawlakowców.
          • wujaszek_joe Re: popierając PO, tak naprawdę popierasz PSL 09.08.12, 14:15
            tak, PIS dorżnął :)
            Dobrze że Polska przetrwała jakoś takie dorzynanie
    • tw_wielgus Re: Casablanka 08.08.12, 17:47
      Pozostaje nam mieć nadzieje, iż scenarzysta nie zapomniał o tej scenie:
      www.brightlightsfilm.com/55/55_images/casablanca1.jpg
      i oczekiwać cierpliwie na deportację.
      • nazimno Tak, tak, 5-10 lat "cierpliwosci". 08.08.12, 17:56
        Ale to stanowczo zbyt surowy okres wyczekiwania.
        • ave.duce Cierpliwości 08.08.12, 18:11
          "Chciałem rządzić, już gdy miałem 12 lat. Premierem zamierzałem zostać mając lat 34, a skończyć rząd, mając lat 91. To byłby rok 2040. To jeszcze strasznie dużo czasu" - figurant JARosław Kaczyński

Doczekasz się ;)
          • sowietolog Re: Cierpliwości 08.08.12, 21:16
            > "Chciałem rządzić, już gdy miałem 12 lat. Premierem zamierzałem zostać mając la
            > t 34, a skończyć rząd, mając lat 91. To byłby rok 2040. To jeszcze stras
            > znie dużo czasu" - figurant JARosław Kaczyński
            >
            > Doczekasz się ;)

Ot, odruch Pawłowa godny patentowanego leminga. Wątek o PSLu, którego układ właśnie zabetonował na następne dwie kadencje Tusk i POwcy, a lemingi już się rajcują Jarkiem...

To już nie zwykła choroba, to psychoza...
          • nazimno Mylisz sie, calkowicie sie mylisz. 09.08.12, 14:06
            Czekanie to tylko nadzieja naiwnych idiotow.
            Jedni idioci pasjonuja sie jednymi figurantami, a inni idioci innymi figurantami.

I jedni i drudzy idioci nie sa przedmiotem mojego zainteresowania.

Nie zajmuje sie patologia az tak bardzo.

To byla uwaga na marginesie.

PS
            Dla tepych: na nic nie czekam.
            Od idiotow nie mozna nic rozsadnego oczekiwac.
        • tw_wielgus Re: Tak, tak, 5-10 lat "cierpliwosci". 08.08.12, 18:18
          Obawiam się, że Twoja prognoza jest zbyt optymistyczna. Sprawiedliwość dosćignie polityków dopiero na Sądzie Ostatecznym.
          • x2468 Re: Tak, tak, 5-10 lat "cierpliwosci". 08.08.12, 21:45
            "Będę konsekwentny w odzyskiwaniu dla pis urzędu po urzędzie,przedsiębiorstwa po przedsiębiorstwie,agendy po agendzie"
            Jarosław Kaczyński
            • volupte Re: Tak, tak, 5-10 lat "cierpliwosci". 09.08.12, 13:05
              Ti Kurski :-)
    • kiemlicz88 Re: Casablanka 08.08.12, 22:44
      Polska to dla koalicjantów żerowisko. Folwark zwierzęcy i żłób, gdzie nakarmić się mogą kochanki, wujowie, synowie. Mafia to się nazywa w Italii.
      • l_zaraza_l Re: Casablanka 09.08.12, 12:32
        kiemlicz88 napisał:

> Polska to dla koalicjantów żerowisko. Folwark zwierzęcy i żłób, gdzie nakarmić
        > się mogą kochanki, wujowie, synowie. Mafia to się nazywa w Italii.

Niestety PiS także nie ma czystych rąk i krytyka w jego wykonaniu jest tylko zabawna.
    • mariner4 Kiedyś statki PŻM miały dużo zawinięć 09.08.12, 12:04
      do Casablanki, Safi i pobliskich portów. Na dużą skalę przewożono fosforyty do Polic i innych "nawozowowni". Konsulem wtedy zawsze był pracownik działów eksploatacyjnych PŻM, który był tam potrzebny. Od pewnego czasu ten konsulat nie jest tam potrzebny. Statki PŻM już nie pływają pod polską banderą, więc polski konsul nic do nich nie ma. Ja myślałem, że ten konsulat już dawno zamknęli. A tu proszę, burak Pawlak postanowił to zagospodarować dla PSLowskich chamów.
      M.
    • chateau Re: Casablanka 09.08.12, 13:45
      Casablanka czyli w wolnym tłumaczeniu "czysty pieniądz."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka