Dodaj do ulubionych

Porozmawiajmy o woodstocku i o Owsiaku

11.08.12, 07:45
Temat wdzięczny i na topie. Mlodziez tarzającą sie w blocie i pląsającą w transie odwiedzili aż dwaj prezydenci i lewicowa dziennikarka. Woodstock, Owsiak i Orkiestra to główne marki III RP.

Staszic jeden z najwybitniejszych umyslów jakie miała Polska powiedział: Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie.
Woodstock i Owsiak nam mlodzież wychowuje od ponad 20 lat. Na ideałach WOŚP mamy juz dorosłe decydujące o losach państwa pokolenie.

Mysle, że jest to pokolenie lemingów. Marian Pilot pisarz w wywiadzie dla Magazyny Świąteczego GW tak mówi z charakterystycznym przekąsem owe lemingi, nierozumne, pazerne, pozbawione wyższych uczuć gnoje i chamy, którzy dzień w dzień w pocie czoła orzą - jak ów chłop pańszczyźniany - w jakichś korporacjach czy gdzie tam je Nie przeczytałam tego wywiadu do końca. Musze kupic wydanie papierowe. Ale myśle, ze w dalszej części bedzie obrona tego pokolenia.

Czy jest to pokolenie rozumne czy bezrozumny tlum wyrobników?

Rozmawiajac o Owsiaku nie możemy nie zwrócic uwagi na to co pisze o nim znana blogerka mająca doświadczenie ekonomiczne i znajaca sie na finansach i księgowości:
mierzi mnie ,że od lat nikt (poza audytorami będącymi równocześnie członkami RN Fundacji) nie zbadał powiązań finansowych wielorakich aktywności prowadzonych pod różnymi szyldami przez rodzinę Owsiaków. Niechby raz ktoś zerknął poza układne sprawozdania finansowe WOŚP – tam wszystko się zgadza: zebrano, wydano. Jeśli jednak się wie czym jest Woodstock to wpisanie w bilansie wydatków na Woodstock jako wydatków na promocję zdrowia jest nadużyciem . I to sporym, którego zapewne nikomu poza Owsiakiem żaden organ kontrolny by nie uznał.

Ale ponieważ Owsiakowi uznaje już od wielu lat, można pójść dalej. Na stronie WOŚP mamy kolejne kuriozum: oto nastąpiła zmiana nazwy sklepu spółki Złoty Melon na siemashop ,a wszystkie aktywności prowadzone z logo WOŚP wywędrowały na stronę owsiaknet. pl. Chcecie poczytać o tym co się działo na Woodstock? Trafiacie na stronę owsiaknet. Rajdy? To samo. Blok Owsiaka o WOŚP ? Proszę bardzo- owsiaknet. A jak poszperacie w owsiaknet to się dowiecie, ze strona należy do….. Przedsiębiorstwa PTF Mrówka cała należącej do Lidii Owsiak Niedźwieckiej. A gdy byście chcieli zasponsorować tą stronę przez reklamę to poczytacie:W sprawie reklam w serwisie Owsiaknet.pl prosimy o kontakt z agencją Studio369: studio369@studio369.eu, www.studio369.eu

… Ta z kolei jest własnością pani Aldony I Stanisława Swobody. Jak się okazuje –oba nazwiska powtarzają się w innej firmie : w Family LIfe …… Ta z kolei jest wiernym sponsorem WOŚP. Pod piękna nazwąMedical System Prince Lion ****…kto by tam się domyślił, ze owo cudowne urządzenie medyczne (chroniące podobno przed astmą )to zwykły wodny odkurzacz. Owsiak firmę uhonorował specjalnym certyfikatem.

Tak nas się robi w dyma. Uwiarygodnia dziwne firmy i dziwne produkty. Uwiarygodniają je podręczne autorytety i najwyżsi ranga urzędnicy państwowi. Jak potem takie firmy lub takie produkty sprawdzać?

1maud.salon24.pl/439204,zlote-interesy-zloci-sponsorzy-z-tombaku
link do filmu dokumentalnego o woodstocku 2012 dodaje gratis

epoznan.pl/?section=forum&mode=list&s=1&t=34658&page=1
Obserwuj wątek
    • aniechto.only Re: Porozmawiajmy o woodstocku i o Owsiaku 11.08.12, 08:06
      sawa.com napisała:

> Temat wdzięczny i na topie. Mlodziez tarzającą sie w blocie i pląsającą w transie

Sawa, powielasz sterotyp , byłaś może na Woodstock? Raczej nie, czyli powtarzasz tylko to co ci jedynie sluszne media wmawiają od lat. Jednym słowem reagujesz jak typowy pelikan.

> Czy jest to pokolenie rozumne czy bezrozumny tlum wyrobników?

Znowu streotyp wtłoczony prze tzw. prawicowe media pelikanom:)
      Rozejrzy sie dookoła siebie- nie ma nikogo w twoim otoczeniu z tego pokolenia?

Dowalić Owsiakowi, a konkretnie udowodnić mu ,że jest tylko cynicznym oszustem, zarabiającym krocie na fundacji- marzenie kazdego Prawdziwego Polaka. Twoja blogerka nie jest wyjątkiem, doszukała się- o zgrozo - właściwie nie widomo czego, i co jest tu nie zgodne z prawem . Zato wnioski oczywiście katastrofalne- Owsiak dyma naiwnych darczyńców! Słabe.
    • piotr7777 a po co? 11.08.12, 08:38
      Są ważniejsze sprawy niż koniunkturalni kontestatorzy w żółtej koszulce.
      • sclavus Re: a po co? 11.08.12, 08:49
        ... obrońcy krzyża???
    • sclavus Re: Porozmawiajmy o woodstocku i o Owsiaku 11.08.12, 08:48
      sawo.com, ty się lepiej przypatrz temu, jak to kościół wychowuje młodzież, dorosłych i starszych a ostatnio i przedszkolaków, od głupich 1700 lat...
      I spróbuj wysnuć wniosek, co z tego wyszło :D:D
      A Owsiakowi spokój daj - przewspaniała robotę robi...
    • ponte_aronte chętnie 11.08.12, 09:02
      tylko wyjaśnij prosze, co jest złego, nielegalnego czy chociazby podejrzanego w tych wszystkich faktach?
      mam tu ciekawe sprawozdanie tegorocznego uczestnika, nie nie, żaden bezkrytyczny małolat, bardzo bym się cieszył, gdybyś przeczytała
      radkowiecki.blox.pl/2012/08/Woodstock-to-tarzanie-sie-w-blocie-i-kazdy-sie.html
      • sawa.com Re: chętnie 11.08.12, 10:47
        ponte_aronte napisał:

> tylko wyjaśnij prosze, co jest złego, nielegalnego czy chociazby podejrzanego w
        > tych wszystkich faktach?
        > mam tu ciekawe sprawozdanie tegorocznego uczestnika, nie nie, żaden bezkrytyczn
        > y małolat, bardzo bym się cieszył, gdybyś przeczytała
        > radkowiecki.blox.pl/2012/08/Woodstock-to-tarzanie-sie-w-blocie-i-kazdy-sie.html

Przeczytam, ale dopiero wieczorem. Dzieki za link. Oczywiście napiszę o moijej refleksji i odbiorze tego tekstu.
    • zgred-zisko Re: Porozmawiajmy o woodstocku i o Owsiaku 11.08.12, 09:26
      Zrzędzenie na fatalne wychowanie młodzieży, jest tak stare jak najstarsze zabytki piśmiennictwa. A nawet podejrzewam, że starsze, tylko nie mamy na to dowodów.
      Ja na co dzień mam do czynienia z młodzieżą i jestem dla niej pełen podziwu. Obecna młodzież jest światła, dynamiczna i twórcza. Jestem zupełnie spokojny o świat, który zostawiamy w ich rękach.
      Nie twierdzę, że wszyscy są tacy, ale większość. A to wystarczy.
      • sawa.com Re: Porozmawiajmy o woodstocku i o Owsiaku 11.08.12, 10:51
        zgred-zisko napisał:

> Zrzędzenie na fatalne wychowanie młodzieży, jest tak stare jak najstarsze zabyt
        > ki piśmiennictwa. A nawet podejrzewam, że starsze, tylko nie mamy na to dowodów
        > .
        > Ja na co dzień mam do czynienia z młodzieżą i jestem dla niej pełen podziwu. Ob
        > ecna młodzież jest światła, dynamiczna i twórcza. Jestem zupełnie spokojny o św
        > iat, który zostawiamy w ich rękach.
        > Nie twierdzę, że wszyscy są tacy, ale większość. A to wystarczy.

Nie zrzędzę. Chce porozmawiać. Do dyskusji mozemy wlaczyć takze spojrzenie na tych którzy organizują patriotryczne przemarsze a których lewicujące media okreslają "kibolami"... i oblewają kubłami pogardy.
        • zgred-zisko Re: Porozmawiajmy o woodstocku i o Owsiaku 11.08.12, 11:09
          Zależy co kto rozumie pod hasłem "marsz patriotyczny"
    • x2468 Re: Porozmawiajmy o woodstocku i o Owsiaku 11.08.12, 11:02
      Owsiak od 20 lat wychowuje młodzież ? A co w tym czasie robi kościołek katolicki,szkoły co robił minister Giertych i inni? Gdzie są katolickie(96%) rodziny tych 1/2 miliony młodych ludzi którzy bawili się w Kostrzynie?
    • xkx2 Re: Porozmawiajmy o woodstocku i o Owsiaku 11.08.12, 11:08
      Cóż. Niestety. Kapitalizm w wersji XIX wiecznej, jaki nam się funguje potrzebuje waśnie takowych osobników jakach kształtuje III RP. A od chwili nieszczęsnego referendum gdzie ogłupiony wizją gruszek na wierzbie naród poparł IV zabór Polski sytuacja tylko się pogorszyła.
      Niestety smutna prawda jest taka, iż paranoidalnie PRL wychował sporo właściwych postaw i mimo wszytko cos po sobie zostawił. Kapitalizm rodem z III RP pozostawia jedynie zgliszcza. PRL miał w swych założeniach elementy państwa narodowego - III RP kształtuje, jako ideał leminga / kosmopolitę, który widzi, jako pełnie szczęścia saldo na rachunku bankowym a reszta jest mu zupełnie obojętna.
      I takie postawy kształtuje takie imprezki jak WOŚP czy inne budstoki. Tam po prostu odmóżdża się kolejne pokolenia, aby je przerobić na kolejne pokolenia lemingów i kosmopolitów, dla których normą jest bycie bezwolnym prolem lub posłusznym pionkiem w korporacji. A reszta - reszta sie nie liczy. Oby tak dalej. A nie trzeba będzie wojny aby Polskę zniszczyć. Już teraz 22 lata III RP dokonało w narodzie polskim większego spustoszenia niż 40 lat PRL - u i kto wie czy nie większych niż nie ponad 100 lat zaborów.
      • fury11 Re: Porozmawiajmy o woodstocku i o Owsiaku 11.08.12, 11:32
        A co zrobić, źeby ponownie zamóżdżyć ludzi, którzy - o zgrozo! - chcą mieć pieniądze, pracę, dom, rodzinę, samochód, podróżować swobodnie po świecie i bawić się choćby w błocie? Maszerować od cmentarza do cmentarza w mundurkach i codziennie czcić kości bohaterów, byle było "narodowo"?
        Woodstock i WOŚP nie są obowiązkowe. Kto nie chce, idzie buczeć na cmentarzu. Wolna wola i swobodny wybór
        • xkx2 Re: Porozmawiajmy o woodstocku i o Owsiaku 11.08.12, 13:08
          Pieniądze to nie wszytko. Możliwość podróżowania to nie wszytko. Gdyby w XIX wieku Polacy myśleli takimi kategoriami nie miał by, kto odbudowywać wolnej Polski. W przecież, co za różnica czy się było Polakiem czy Rosjaninem czy Austriakiem czy Prusakiem byle było miło i przyjemnie zawsze lepiej i wygodniej i bezpieczniej iść z prądem a nie pod prąd.
          Niestety III RP za ideał przyjęła kosmopolitę / leminga, któremu wszystko wisi.
    • mariner4 Uważasz, że stado idiotów 11.08.12, 11:52
      lezących pieszo setki kilometrów co Częstochowy i obsr... przydrożne zagajniki to coś lepszego?
      Taka sam chęć zbiorowego przeżywania , jak inna.
      M.
      • behemot17-13 Re: Uważasz, że stado idiotów 11.08.12, 15:49
        najciekawiej dzieje się tuż po dotarciu pątników do miejsca docelowego, wielu z tych utrudzonych piechurów(nastoletnich, bądź stojących u progu dojrzałości) zasuwa w ekstazie nad bajorka, zwane Bałtykiem i Adriatykiem, aby zamanifestować swoją wiarę i przywiązanie do kościoła. jak wygląda owa manifestacja? zwyczajnie - alkohol, kopulacja, tańce, wycie do księżyca, szorowanie tyłkami po trawie itp. nabożeństwa. byłbym niesprawiedliwym, gdybym napisał, że większość młodych ludzi w ten sposób pojmuje pielgrzymowanie, tylko dlaczego żaden z najwyższych dostojników kościelnych nie wspomni o barankach bożych taplających się w błocie? jeszcze jedno, przypomniał mi się kuzyn, pielgrzymujący(kilkadziesiąt km. od Częstochowy)w stanie prawie upojenia alkoholowego, szkoda, że nie szedł z szalikiem klubowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka